Bécs: Linux mellé Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt írják, hogy a váltás oka részben az, hogy az adott oldal csak IE alatt hajlandó normálisan mûködni. Ilyen helyzetbe én is kerültem, amikor VML-t használó oldallal találkoztam, ami PowerPointos PPT fájlból generált HTML oldal volt, amitõl egyébként a hideg kiráz, de mindegy. A megoldás az ies4linux telepítése volt, ami wine segítségével automatikusan telepíti Linux alá az IE 5.0-ás, 5.5-ös vagy 6.0-ás verzióját. Kis buherálással a 7.0 is mûködik, erre nekem nem volt igényem. Nekem az 5.5-ös vált be legjobban, hibátlanul mûködik. Szerencsére ritkán kell használnom, de MÛKÖDIK, NEM FAGY LE! A bécsieknek is valószínûleg csak ennyit kellett volna tenniük...
Egyébként lelkes Ubuntu használó vagyok úgy fél éve. Az átállásnál voltak problémáim, nem adtam fel, ma már nem hiányzik a Windows. Van egy jogtiszta XP-m, azt Virtualbox virtuális gépen futtathatom, ha nagyon-nagyon szükséges, de érdekes módon eddig nem volt rá szükség. Elégedett és boldog felhasználó vagyok, nem IT guru, kifejezetten tetszik, hogy a Linux által megmozgathatom az agyam Windows alatt elsatnyult részeit! :-) Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy legalább Live CD-rõl futtatva próbálja ki!
Ubuntu forever!
"Az Osztrák Szövetségi Kereskedelmi Kamara (Austrian Federal Chamber of Commerce) szerint a "Schlaumäus" program fõ támogatója a Microsoft."
Mindenki szurje le a tanulsagokat.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
TE használtál már Windows Vista-t? HA nem akkor dugó (de nem szomszéd asszonta, meg képrõl néztem, meg a bolti eladó a bétáról tanúsított tökéletes rálátása, meg a kutyafasza).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Elméletileg.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Szóval én kíváncsi leszek majd, mikor a Vista az updaten lecseréli Az IE7-et 8-ra. Amirõl tudjuk hogy eldobja az M$ eddigi okosságait, és végre szabványos lesz. Akkor majd mennyit költenek el megint? Megnyugtat, hogy nem csak nálunk vannak hülye döntések.
Használtál valaha Linux-ot/BDS-t/Solarist vagy bármi mást a Szaros winfoson kívûl?
Ha igen lehet nyögni melyeket, és mi volt velük a baj, ha meg nem, akkor dugó. 😊
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ki nem szarja le a Visztát?
asio-s hangkártyát kéne vennem, hogy visszakapjam azt a hangminõséget amit xp-n még el lehetett érni? 😄 mostmár kezd a tököm tele lenni a vistával megint ilyen apróbb baromságok miatt. Miért kell elcseszni mindig azt ami eddig is jó volt?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
shaken, not stirred
Így van, lásd: ECDL "számítógépkezelõi vizsga" ami csak a microsoft termékei köré építkezik. Ja meg nekem ne mondja senki, hogy ha értessz az office irodai csomaghoz, akkor "számítógép kezelõ" vagy 😊 Nevetséges... Számítógép != Vindóz!!!!
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Itt pont nem rád gondoltam...
Nekem pl. van 2 legeláis Vistam is.
Amellett biztos vagyok abban is h az ide írogató legtöbb embernek nincs legális példánya egyetlen mikorszoftos szoftverbõl, viszont élbõl osztják az észt az ár/minõség mutatókról.
Az tökéletesen érthetõ ha te mint játékfejlesztõ inkább a windózt használod, merhát egyrészt adottság, másrészt meg minek szivatná magát az ember másvalami nyûgével feleslegesen. Megintcsak érthetõ ha valaki kötösségek miatt használja. Viszont a fenti érvek, és az alábbi okosságok csak az emeri butaság szemléltetésére jók, másra nem.
Egyébként a Hardy Heron is képes elhitetni az emberrel h ért hozzá. Végeztek vele "nagymama tesztet" is, és nem vérzett el 😊
Naja már amelyik, aki meg ért a számítógépéhez, az Windows alatt is azt szab testre amit akar.
"A Windows felhasználónak tudatosítania kell magában, hogy õ egy tapasztalt Windows-felhasználó, nem pedig tapasztalt számítógép-felhasználó."
"Miért is panaszkodnak? „Nem mûködik úgy, mint Windows alatt." Tényleg nem. Ha úgy mûködne, mint a Windows, akkor Linux elég szar is volna."
"A Linux azért gyarapodik, mert olyan fronton küzd a Microsoft ellen, ahol az sohasem gyõzheti le: a nyitottság és a minõség frontján."
link
A Microsofttal nem az a baj, hogy lefagy a Windows hanem hogy elhiteti a felhasználóval hogy ért a számítógéphez.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
- Mindent újraindítás nélkül telepítesz az operációs rendszereden?
- Több mint 20000 elõre tesztelt és csomagolt minõségi szoftvert ajánl fel a telepítõd, biztonságos forrásból?
- Nem kell sem registry-t, sem parancssort, sem konfigfájlt babrálnod semmihez?
- Egyáltalán nincsen vírus/féreg/spyware az operációsrendszeredre?
- Az operációs rendszered a tiéd (nem bérled hanem a tulajdonod)?
Ha ezekre 6 igennel tudsz válaszolni, Linux felhasználó vagy ^_^
Ha még nem, otthoni gépre Kubuntu 8.04 (Hardy Heron) való, szerverre pedig Debian 4.0r3 (Etch). Jó Linuxozást, a windows fanok pedig pukkanjanak meg <#hehe>#hehe>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Csak gondoltam, hagy mosolyogjanak rajtad, hup-ra jaro komoly wines tapasztaltokkal rendelkezo forum tarsak ill. MS advokatorok is.
Remeljuk nem veszik komolyan a becsmerlo hozzaszolasod.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Persze el lehet cseszni kemény munkával, csak akarni kell.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Emlékszik még valaki arra? Ez mekkora melléfogás volt <#taps>#taps>
2. Windowsról sokkal több ilyet lehetne linkelni. A "hogy írtsam le az xy vírust" topicokról nem is beszélve.
3. Aki állandóan félrekonfigurálja a szerverét és ezért feltörik azt nem nevezném "linux gurunak".
Már rég óta lehet látni, hogy szakmailag a béka segge alatt vagy, de magyarázd már meg, hogy nálunk miért mûködik 20 kliensen és 8 szerveren gond nélkül? Valamit elronthattam.
Szóval az, hogy te nem értesz hozzá, az nem azt jelenti, hogy a rendszer nem tudja. Másrészt meg a halál akar minden egyes linux frissités után újabb boot menü-t csinálni, aztán azzal szórakozni nap mint nap, hogy az éppen használni kivánt alkalmazás éppen melyik frissités után döglött meg (mint a lenti linket látható) és ahhoz melyik régi rendszert kéne betölteni, hogy ne kernel panicoljon az egész...
Windows RDP
Video kartya gond
Filesystem corruption
SATA driver
természetesen bármikor indíthatom a régi 2 verziót is, menübõl bootnál
mikorfos vindózon ilyen nincs, a hibajavítás a systemalkalmazások foltozgatásából meg dll szarok cserélgetésébõl áll.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ez meg akkor ökörség amilyet meg már rég hallottam.
Ha pl. a user kiveszi menet közben a procit a gépbõl, és ettõl összeomlik a rendszer akkor az most user error vagy szar az operációs rendszer?
Ugyanis a legtöbb rendszerösszeomlás (akár linuxon akár xp-n) abból következik be, hogy valamelyik hardware rossz. Például hibás a memória. Na most szerinted hogy kezelje le egy operációs rendszer azt hogyha irna rendszeradatot a memóriába de az nem reagál vagy hülyeséget ad vissza.
Csak hogy értsd, ha az "operációs rendszered" része az hogy levegõt veszel, de "hardware" hiba van és a parancsra nem reagál a tüdöd akkor mit fog csinálni az agyad? Szépen összeomlik másfél perc múlva.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Egyébként a vindózt és a linuxot védõk között annyi a külömbség, hogy általában a linuxot védõk nap mint nap mind2-t használják, és tudják mirõl beszélnek. a vindózt védõk pedig az m$-nél dolgoznak, vagy egyszer próbáltak linuxot, és mikor nem találták a start menüt a helyén sírva fakadtak, mondták hogy szar a linux, és aztán a támaszkodtak a hasonló ismerõsök által generált hibákra.
Most egyetértek Sanyixal, windózon 560x több hiba és 58569858x több rendszerbetörés van.
Ballmer ott is járt és adott nekik egy kis zsebpénzt?
Mikorfos módszer.
Gizikének irodába szöveget szerkeszetni és excel cellákra klikkelni több, mint elég az ubuntu + openoffice.
Gondolom a "nem indul a crakelt viszta, meg hogy magyarosicsam??" fórumtémák szintén komoly referencia anyagok számodra. Szerintem használj BeOS-t, arról nem találni ilyen beírásokat, tehát ez a legtutibb rendszer 😉
Nokia DTL-1 Bluetooth kartyaval mar a telepito is kernel panikkal meghal
a javasolt megoldások (kézi konfig file buherálás, saját kernel patchelés és újraforgatás) szintén nagyon viccesek. Már, ha nem te szopsz ezzel <#vigyor2>#vigyor2>
"Egyébként egy rendszerösszeomlás nem mindig az OpRendszer hibájából ered, okostojás, hanem a számítógépet használó felh. hibájából is bekövetkezhet. Ha hülye volt a használó, aki összeomlasztotta azt a gépet, akkor ez ismét bekövetkezhet."
Minden programot hülyebiztosra kell írni. Az oprendszert pedig úgy kell megírni, hogy ne lehessen hülyeség miatt összeomlasztani. Amennyiben ez lehetséges, az nem a felhasználó hibája (akkorsem ha hülyeséget csinált).