4825
Crysis Warhead
  • gduck
    Tölthető
  • grebber
    Crysis Wars 1.5 infok
  • ronnydown
    Úgy néz ki, hogy a magyarosítással van a gond, illetve az új peccs akad össze vele. Ha visszateszitek Inglis-re a nyelvet, akkor gond nélkül futni fog... legalábbis elméletileg...
  • Ability
    Valaki írt már itt egy olyan megoldást is, hogy törölni kell a dokumentumoknál a Crysis mappáját, vagy annak bizonyos részeit. Pontosan nem tudom, vissza kell olvasni, nem volt régi.
  • fery02
    Köszönjük!
  • Stance11
    81%? én 54% nál már kivan irva h nyomjak meg egy bill-txD
  • fery02
    A játék eleje felé még erre a problémámra bevált az, hogy úgy próbáltam betölteni az elmentést, hogy előtte a grafikai beállításokat "Játékos"-ra állítottam, viszont a későbbi havas pályákon már nem működött nálam ez a módszer és ugyanígy befagy kb 81 %-nál nekem is.
  • Struke
    Sziasztok olyan gondom lenne h mikor el indítom a játékot minden szupi de mikor bele megyek az új játék indítás akkor be jőnn a video és el megy 81%-ig és akkor kész kilép mitől lehet??? segitsetek
  • Stance11
    Már 2x telepítettem ujra :(
  • fery02
    Nekem ilyen akkor volt, mikor a játék egyik .pak fájlját kicsomagoltam, hogy rakjak bele egy külön pályához fájloka. Majd mikor vissza ZIP-eltem, akkor onnantól a játék meg gajdult úgy, hogy mozogni tudtam, de az egeret nem érzékelte, meg a fegyver sem látszott. Azóta inkább nem fogok játékban fájl-t módosítani, nem éri meg. Főleg, hogy dolgozott ám vele a gép rendesen. Nagyon sok fájl van abban a .pak fájlban.
    De megoldás ugye van, újratelepítés. Hátha neked is ez segít.
  • Stance11
    Sziasztok! Légyszives valaki segítsen!
    Problématika:
    Nem tudok mozogni -.-... Minden megy intró menü tökéletesen működik de amikor mongya hogy huzzak oda a szirthez fedezésbe 1. küldetés legelején, nem reagál semmire: nem tudok mozogni, se körbenézni egeret bárhogy rángatom de viszont lőni tudok XD...
    Mi lehet a baj?
    Valaki légyszíves segítsen. Előre is köszönöm...

___Stance___
  • bertino
    gamepod ?
    gamestar 2.
  • bordy
    hát én nem vágom honnan szedték a hírben azt a freneticket. sehol sincs szó egyenlőre új módról. egy ruins nevű mapot kapunk amit eddig lehet tudni biztosan. másik hogy a crytek jelentette be. elég érdekes az a gamepodos hír.
  • KILLER2
    Még mindig nem értem. Az ok, hogy jön 3 új játékmód, de a zárójelben csak a Frenetic új. Az instant action (deathmatch), a team instant action (team deathmatch) és a power struggle már benne van, amióta létezik crysis. Szóval nem értem, hogy ha 3 új módot ígérnek, akkor miért sorolnak fel hármat, amiból 2 már rég benne van.
  • fery02
    Szövegértelmezés: "A három új módhoz, hat új pálya is jönni fog." -> Három új mód, tehát összesen nem 3 játékmód van.
    Azt mondod am, hogy ebben nincsen mondjuk CTF, Deathmatch meg Team Deathmatch? :O
  • KILLER2
    "három játékmódot (Tema InstanAction, Frenetic, PowerStruggle)"
    Ezt nem értem. Most 3 újat raknak bele vagy összesen lesz 3? Csak azért, mert ebből csak a Frenetic új tudtommal és jelenleg is 3 van, a Power Struggle, az Instant Action és a Team Instant Action. Most akkor mi van?
  • Prince23
    Új patch a warshoz
  • fery02
    Nagyon is jól tudom, épp ezért nem használom.
  • Stance11
    Hali! Futtatáskor ez a hibaüzi jön ki:
    (ablak neve:CryEngine 2)
    '''' [0x0000, 0x0000]
    Ez az objektumfelület nem támogatott.
    Mi lehet a hiba?

Feri: bétaverzió már van :)
  • rogan99
    Nekem először ment rendesen majd mindig megállt 82%-nál kb. Ki kell törölni mindent a dokumentumok közül a warhead mappábból és utána megy rendesen egy darabig. Ha újból előjön megint. Nekem így működött amíg fel nem raktam a patchet. Azóta nem használ, most akarom újra felrakni patch nélkül.
  • fery02
    Ennyi. Engem sem érdekel már, eleget idegeskedtem rajta. Majd ha kijön a Windows 7, akkor visszatérek rá.
  • Narusegawatmb
    Köszönöm szépen a segitőkész válaszokat, még mindig nem jo de már egy pályával többet tudtam játszani :)
    Mindegy inkább feladom, van még sok jó játék a gépen.

Naru
  • Ability
    Tudd már nálam jobban, hogy milyen sebességet produkál az én gépem. :P
  • davidka003
    Nem rosszabb. SP1-el egy gyors gépen semmivel sem lassabb, mint az XP.
    XP jó volt, de már lejárt az ideje. Tökéletes sebességgel megy minden akkor minek váltanék? Úgy sem veszem észre a 2-3 FPS különbséget ha van egyáltalán. Mióta Vistám van még vírusirtó sem kell. Alap tűzfal fut más nem. Semmi vírus nem volt még eddig és ez köszönhető a Vista fejlettebb biztonsági megoldásainak is.
    Az olyanok meg maradjanak csöndbe akik még nem próbálták a Vistát minimum 2 hétig és úgy fikázzák.

Aki akarja olvassa el:

ASLR - Address Space Layout Randomization:
    Az Address Space Layout Randomization talán az egyik legnagyszerűbb biztonsági újítás a Vista-ban, mégis méltatlanul kevés szó esik róla. A technológia lényegében egy memóriavédelmi megoldás, mely azáltal, hogy véletlenszerűen összekeveri a memóriacímeket, nagyban megnehezíti a káros programok működését. Az eljárás lényege, hogy a Windows egy-egy rendszerkomponenst minden alkalommal véletlenszerűen meghatározott memóriacímekre tölt be. Ha egy vírus megpróbál káros kódot injektálni a memóriába először megpróbál meghívni egy rendszerfüggvényt, majd vár ennek a függvénynek a visszatérési értékére. Mivel az ASLR véletlenszerűen mozgatja a függvényeket a memóriában (egészen pontosan 256 különböző helyre töltheti be őket minden egyes alkalommal), a vírusnak 1/256-od esélye van hogy éppen eltalálja azt a memóriacímet, ahol a kiszemelt DLL tartózkodni fog.

Az ASLR viszonylag későn, a Beta 2 verzióban került be először a rendszerbe, de annyira hatékony védelemnek bizonyult, hogy végül szerves részévé vált a Windows memóriakezelésnek, így nem lehet kikapcsolni sem, de engedélyezni sem kell - a háttérben észrevétlenül teszi a dolgát.

Session 0 izoláció:
    A Windows XP és Windows Server 2003 rendszerekben minden operációs rendszer-komponens a bejelentkezett felhasználóéval megegyező munkafázisban, a "session 0"-ban futott. Ez biztonsági problémákat vethet fel, mert a magas jogosultságú "Local System" felhasználói fiókkal futó Windows szolgáltatások kedvelt célpontjai voltak az ártalmas programoknak, hiszen egy interaktív művelettel akár ők maguk is emelt jogosultsági szintre juthattak. A Windows Vista-ban a nulladik munkafázis izolálva lett, így a bejelentkező felhasználó már a következő, 1-es fázisba lép be, ezzel együtt pedig a session 0 elvesztette interaktivitását, vagyis a szolgáltatások nem jeleníthetnek meg többé üzeneteket vagy párbeszédablakokat. Ezzel az elszigeteléssel megakadályozható, hogy a felhasználó szintjéről bármilyen kód átnyúlhasson arra a munkafázisra, ahol a rendszerszolgáltatások dolgoznak. Ha a Windows feladatkezelőben engedélyezzük a munkafázisok megjelenítését, láthatjuk, hogy a szolgáltatások és a felhasználói programok egymástól elszigetelt szinteken futnak.

Ez a védelmi eljárás nyilvánvalóan kompatibilitási problémákat is felvet, hiszen a régebbi szolgáltatások (például eszközmeghajtók telepítésekor) megpróbálhatnak egy-egy üzenetet vagy ablakot megjeleníteni. Ezzel viszonylag ritkán találkozhatunk, de ha mégis előfordul a szolgáltatás telepítése ekkor hibával leállna. A Windows Vista erre is kínál megoldást: abban az esetben, ha interaktív szolgáltatással lenne dolgunk, az ablak megjelenítésének idejére a rendszer automatikusan átkapcsol a nulladik munkafázisra (ekkor eltűnik a szokásos Windows asztal), majd amint a program befejezte a működést visszatérünk a saját felhasználói szintünkre.

File- és registry-virtualizáció:
    Régebben sok problémát okozott egy-egy alkalmazásnál, hogy - tervezési hibából vagy egyéb okokból kifolyólag - csak teljes rendszergazdai jogosultsággal voltak képesek megfelelően futni. Ez a Windows Vista-ban gondot jelenthet, mivel mint minden más alkalmazás, ezek a programok is csökkentett hatókörrel kell hogy beérjék. A megoldás megint csak a virtuális homokozó. Az olyan programok esetén, melyek a rendszerleíró-adatbázis vagy a fájlrendszer védett helyeire szeretnének írni, az UAC virtualizálja nekik a helyet, vagyis egy könyvtár vagy registry-ág pontos másával "elhiteti" az alkalmazásokkal, hogy tulajdonképpen a megfelelő helyre írnak, holott természetesen csak a felhasználó profilkönyvtárában létrehozott mappa- és registry-másolatokban tevékenykednek. Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy a régi alkalmazások teleszemeteljék a rendszermappákat és a registry-adatbázist, valamint elejét vehetjük egy véletlen (vagy rosszindulatú) módosítás okozta rendszerösszeomlásnak.

Dinamikus kernelmemória-címtartomány kiosztás:
    A 32 bites rendszereknél a Windows rendszermag körülbelül az elérhető maximális memóriaméret felét (kb. 2 GB) használhatja fel, tehát maga a kernel-kód, a kernel-verem, a fájlrendszer-gyorsítótár, az eszközmeghajtók, valamint az általuk használt buffermemória is erre a területre korlátozódik. A Windows XP és a korábbi változatokban ennek a memóriaterületnek a felosztása a rendszertöltő folyamat során került kiszámításra, a címtartományok a rendszer indítása után már nem változhattak. Ez a rugalmatlan módszer többször eredményezett olyan felemás szituációt, amikor egyes címtartományok a használat során egyszerűen beteltek, míg mások üresen, kihasználatlanul álltak. Ez akár alkalmazáshibákhoz és eszközmeghajtók rossz működéséhez is vezethetett. A Windows Vista dinamikusan kezeli a kernelnek kiosztott memória-címtartományokat, a terheléstől függően hol megnöveli, hol csökkenti az egyes komponensek számára kihasított szeleteket. Ennek eredményeképp amikor egy eszközmeghajtó több buffermemóriát igényel gond nélkül hozzájuthat, amikor pedig nincs rá szüksége, a terület kiosztható más célra is.

FPO - Function Pointer Obfuscation:
    A függvénymutatók a támadások kedvelt célpontjai, mivel a kernel bizonyos fix részeire hivatkoznak, így a vírus könnyedén manipulálhatja a rendszer működését. A Windows Vista ezen változók titkosításával védekezik azok "eltérítése" ellen, az egyes pointer-ek csak akkor kerülnek visszafejtésre, amikor azokra a rendszernek szüksége van. Mivel így minimális időt töltenek "felfedve" az ártalmas kódok ezeken a mutatókon keresztül nem lesznek képesek rendszerfüggvényeket meghívni.

Windows Display Driver Model (WDDM):
    A Windows Vista színrelépésével megváltozott az eddig alkalmazott Driver Model. A legfontosabb szempont a stabilitás és a teljesítmény növelése. Az új sablon két részre osztja a meghajtót: User-Mode Driver és Kernel-Mode Driver.

A Display Driver a régebbi Windows operációs rendszerekhez hasonlóan továbbra is kernel módban fut, viszont a meghajtó többi része kikerült a felhasználói rétegbe. Ezzel jelentősen nőtt a stabilitás hiszen egy esetleges meghajtó hiba nem vezet rögtön rendszerösszeomláshoz. A DXG kernel modul további finomságokat is tartalmaz. A GPU ütemező lehetővé teszi, hogy az éppen futó folyamat (process) gyakorlatilag szálként (thread) legyen lekezelve. Ennek következtében egyszerre több olyan alkalmazás is futtatható a rendszeren ami igénybe veszi a GPU képességeit. A Videó memória manager segítségével pedig lehetőség nyílik a Videó memória virtualizálására úgy, hogy a fizikai memóriában tároljuk el a lapot. Ez a megoldás a rendszer teljesítményét hivatott növelni, hiszen eddig erre a célra a merevlemezen tárolt virtuális memóriát használtuk fel."
  • Jaffa 2843
    már akinél= mindenkinél
    csak a sok kuksi nem veszi észre/nem akarja észre venni
  • Ability
    Már akinél rosszabb... :)
  • Jaffa 2843
    amiket itt most elmondtál az mind szép és jó, de ez egy játék topik.. játékokban pedig határozottan rosszabb a vista. ennyi. itt most ez számít
  • Dante73
    Olyan apróságokon látni, hogy "szar" a Vista, mint pl; 2 éve van fent lassan, be se lassult eddig. XP-n mostanában gondolkodnék a második ujrahúzáson. Évente 4-5 kékhalált produkált az XP, Vista eddig 1-et, amit egy driverfrissítés megoldott. Amit saját maga keresett meg, természetesen. Ugyan azokat a vírus írtókat, antispywareket használom, mint XP-n. Ott havi szinten akadt 2-3 találat, Vistán eddig összesen 2-3, 2 év alatt... Xp ablakkezelője fél év után elkezdett össze omlani időnként, Vistán ennek nyomát sem látom, (Hiba; Szereti ABC sorrendbe tenni a fájlokat, ami kissé idegesítő, nincs rá megoldás, egyelőre) Játékok alatt ugyan olyan gyors, mint az XP, minden más gyorsabb, kezelőfelülete sokkal korszerűbb, megjelenése szebb, mit mondjak még, egy szar az egész...

Van egy olyan gyanúm, hogy aki fikázza, az nem próbálta, vagy ha mégis, akkor alapból egy kiherélt verziót, vagy saját maga herélte ki... Ha XP-s gépen kell dolgoznom, szó szerint szenvedek vele, pedig hosszú évekig használtam; Szép volt, jó volt, de van jobb, miért használnám?
  • Ability
    Járj már utána a dolognak. Azért jobb, ha a VGA számolja, mert a DirectX-en keresztül hardveres gyorosítással számolja ki. Ami egy mai modern procinak 60%-os terhelést jelent (mondjuk mozgatnak egy ablakot), az a VGA-nak 1%-ot sem. Írónikus, mi? Nem fog melegedni, nem fog fentebb menni a fogyasztása. Gyakorlatilag nem is ad neki plusz terhelést, így a VGA és a proci is tehermentesítve van.
  • Prince of Máté
    Persze, ez az Aero még hasznos is mi? :D
    Mért jobb az, ha a procin kívül a VGA-t is leterheli?
    Azért, hogy több dolog legyen meleg a gépben?
    Okos dolog... Főleg ha egy ablak mozgatásnál felkapcsol a VGA ventije, mert elérte a 60 fokot :D
  • ronnydown
    Sajnos ez nem egyedi probléma! Csak reménykedni lehet, hogy a fejlesztők kiadnak egy hotfixet a hiba elhárítására.

A legutóbbi patch-be (2009 feb.) becsúszott egy kis bug, ami bizonyos rendszereken nem jól kezeli a teljes képernyős módot, illetve a magas felbontást.

Ha visszaveszed 1280x800, ablak módra, akkor rendesen fut a program.

(A patch előtt nem volt gond a játékkal. Legfőképp a Steam-os közösség szívta meg, mivel ők "mindenképp" megkapták a frissítést)

Nem, nem a Vista (x64) az elsődleges hunyó a dologban. Csak azok fikázzák, akik még soha az életben nem próbálták igazán a rendszert. Nem kell meggyőzni senkit sem, használjon mindenki azt, amit akar.)
  • DarkSector
    tökéletessen mondtad.
    A Vista egy nagy kalap ....
  • Jaffa 2843
    a legjobb amit tehetsz hogy Vistát úgy ahogy van elkerülöd és XP-t teszel fel :D
    ha sok a ramod akkor XP x64.. ennyi
    vista arra jó hogy..hmm.. mire is? :D
  • Ability
    Amúgy nekem volt fent Win Vista Ultimate, nem volt lassú, kiheréltem egy leírás alapján, gondoltam lehet valamit nyerni vele, nem lett gyorsabb. Azóta Home Premiumot használok, az sem lett gyorsabb, de az legalább nincs tele felesleges cuccokkal amit sosem használok. Ergó ezek a leírások mind szarok, arra tökéletesen alkalmasok, hogy ledegradáld a rendszer stabilitását. Tegyél egy szűz rendszert és ne nyúlj semmihez. Max Superfetch, UAC. Amit én kipróbáltam leírás az totálisan használhatatlanná tett a Win-t.
  • Ability
    Az indexelő olyan alacsony prioritással fut, hogy észre sem lehet venni a működése alatt. Nem is terheli a gépet, a procihasználat nem ugrik meg amikor megy sem. Ráadásul ha éppen használva van a gép, akkor nyugodtan nézd meg mit ír ki a beállító panelon, letiltja magát arra az időszakra. Amúgy beindexelni a dokumentumainkat szoktuk, nem az egész vinyót (adja magát, hogy gyorsan, kis erőforrásigénnyel végez), és nyilván az indexelő is csak egyszer megy végig a célmappákon, utána ha már csak írsz arra a területre az semmiség. Egyébként meg kapcsold vissza, mert a Vista egyik alappillére és szükség is van rá. És NEM lassít! Akkor már inkább Superfetch-t kapcsold ki, de csak akkor ha régi, lassú vinyód van és szarrá darálja magát, ugyanis ez a service már nem annyira alacsony prioritással megy. :)

Effektek: Igen, ez a kedvencem, köszi hogy felhoztad. A Vista nem a csicsáról szól. Nyugodtan próbáld ki, XP alatt nyiss meg egy taskmanager-t, mozgass egy ablakot. Nekem a régi gépemen 100-ra ette a procit, az új gépemen 100%-ra ugyan nem, de alaposan leterhelte egyetlen szar ablak mozgása. Na és ez után próbáld ki ugyan ezt Vistán. Az Aero nem arról szól, hogy vakítsuk a népet effektekkel, csicsákkal. Ez egy fejlesztői eszköz (inkább plaform már, egy API, bárki tudna rá írni kiegészítőket, tervezik is), ami közvetlenül a DirectX-re épül és az a feladata, hogy az ablakkezelőt tehermentesítse. XP alatt a proci számolta az ablakok mozgását stb, Vista alatt már a VGA. Namost szerinted ez véletlen? Kint a Windowsban a VGA kihasználatlanul áll, ráadásul lévén hogy bejött a képbe a hardveres gyorsítás annyira minimális szinten terheli le a karit, hogy öröm nézni, semmit nem fogsz észrevenni ebből. Szóval igen, az effektek kikapcsolásával csak lassítod a Vistát, pont ellenkezőleg mint vártad volna. Amúgy a legjobb példa Linux alatt a Compiz lenne, az az Aero Linuxos megfelelője, csak kicsit sokkal jobban meg van csinálva. 0%-on marad a proci miközben olyan effektek történnek hogy beszarnál ... élőben kellene látnod. Vistában tulképp semmi csicsa, annyira minimális effektek vannak, komolyan, ez inkább csak egy mondvacsinált indok, nem hiszem el, hogy valakit ez zavar. Pedig nem is az a feladata, hogy széppé varázsolja a Win-t, inkább hogy tehermentesítse. Kapcsold vissza...

UAC: Tudnék szépeket mesélni arról, hogy miért fontos, és miért jó, de nálam is le van tiltva. Nem azért, mert idegesít. Csak egyszer kell túlélni amíg felteszel mindent (addig ki is kapcsolhatnád), utána már kb. sosem jön be. Nekem pár programmal akad össze. Meg lehetne oldani, de el vagyok nélküle, így egyszerűbb. Amúgy az UAC-ban a nagy dolog a virtualizáció. XP alatt ha felteszel egy programot, akkor az nagy valószínűséggel a rendszerállományokat is módosítja, lecseréli, stb. Igen, gondolod, hogy miért írna oda, semmi köze hozzá, pedig a legtöbb program megteszi. XP alatt ezek az állományok felülíródnak, és onnantól kezdve ezt tölti be az oprendszer. Ideális körülmény, hogy ha egy program elbasz valamit, vagy valamilyen inkompatibilitás lép fel, akkor simán összeomolhat a rendszer. Vista alatt UAC mellett a rendszerfile-okat nem lehet írnia egy programnak, a rendszer emulál neki egy környzetet ahol ugyan úgy natívan futattja a programot a módosított állományok másolatával, de csak annak a program szármára tölti ezeket be. Ergó ez megint egy stabilitás megőrző service, ami igazából hasznos, és megóv attól, hogy elrontsd a géped.
  • kifli
    indexelést kapcsoltam ki effekteket meg a rákérdezősdit. Indexelést xp-n is kikapcsolom mert fölösleges.
  • Ability
    Na, az a legrosszabb amit tehetsz. Olvastam én is ilyen leírást, indexelő, hálózatkezelő, mindent úgy letiltanak, hogy semmi értelme, használhatatlanná teszi a gépet. Superfetch is lehet darálja a régi, lassú vinyókat, de amúgy meg szükség van rá.
  • kifli
    én vista után visszaraktam xp-t...
    szinte minden roszabúl ment rajta, és volt egypár fagyás meg belassulás. Pedig vista topikban elmondták miket kapcsoljak ki hogy a lehető legjobban fusson.
  • Dante73
    Sok friss Vistásnál fellép ez a probléma. Ugyan nem mindig, de általában megoldja az, ha rendszergazdaként indítod, ugyanis a nem rendszergazdai folyamatok nem írhatnak a rendszer-meghajtóra, így mikor odaérne, egyszerűen megáll. Ha ki van kapcsolva az engedélykérés, kapcsold vissza, sok játéknál bezavar, és nem véletlen van benne.

Egyébként, nálam a 32 bites Vistán jól fut, aki pedig megnézi, majd visszarakja az XP-t, annak külön gratulációm. A Vista mindössze szebb, biztonságosabb, kényelmesebb, stb, mint az XP... És ma már nem is lassabb...
  • Ability
    Elhiszem, hogy másnak lehetnek problémái, de én Vista x64 alatt sosem futottam bele semmilyen hibába, és a játékok ugyan olyan gyorsan futnak, mint XP alatt. Sőt, Vista alatt a sima Crysis DX9 VH patch után 2-3 FPS-sel többet adott. :D