A DVD minõségén javítana a Toshiba

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jobban járna a Toshiba ha olyan dvd lejátszót dobna ki ami támogatja a mostani mkv kiterjesztésû HD videókat.

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

Nekem még az asztali lejátszóm is tudja idõben eltolni a feliratokat :)
Akkor ne csak beszélj, hanem állj elõ a programoddal. Amiket leírtál, az elsõ olvasatra (és másodikra is) kamunak hangzik. Kb. olyan, mintha azt írtam volna, hogy én helybõl ugrok 10 méter magasra.
Az MPlayer és a KMPlayer is tudja ezt.
De ha már a feliratoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni a - szintén magyar fejlesztésû - VobSub-ot is, mert az olyan esetekben is használható, amiknél a többi, a feliratokat saját maga kezelõ lejátszó esetleg nem tud.
Frayer
Én ezzen a programon már elég régen rajta vagyok, és nem foglalkoztam volna vele ennyit ha nem látnám, hogy mûködik. Elég lusta vagyok, szóval kb egy percet sem lettem volna hajlandó ezzel tökölni.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Ez hülyeség. A VLC is, mint az MPlayer és a többi lejátszó program is használ codec-eket, csak ezek a sajátjaikat. Az MPlayer-be ráadásul egy csomó codec bele van forgatva az exe-be.
Vannak ilyen lejátszók, a KMPlayer is ilyen.
Ezeknek az az elõnye, hogy tényleg nem kell elõtte különbözõ codec-eket telepíteni, mert mindegyik telepíti a saját gyûjteményét, és amiket ezek használnak, azok nem akadnak össze egyéb alkalmazásokkal.
Aztán majd jól felébredsz...
Frayer
Azért azt is érdemes figyelembe venni,hogy éppen dolgozgatok egy új tömörítõ módszeren. 1 giga alatt tudnám vele hozni a teljes frame 1920 x 1080 / 30 fps anyagot egy sima 2 ghz-es egy magos procival, méghozzá a videóban a frame-ek minõsége a tömörítetlen bmp-éhez lenne hasonló. Semmi koszinusz transzformációs artifaktok, blokkosodás nélkül. A leglágyabb szín-átmenetekbõl épülnének fel a képkockák. Remélem majd érdekelni fog néhányótokat, ehez a cucchoz képest az X.264 özönvíz elõttinek fog majd tûnni.
Egy baj van, hogy csak egyedül én dolgozok vele, és kurvára lusták besegíteni az emberkék, ezért sokáig fog még tartani a program kifejlesztése, most épp a fix szimbólum táblákat optimalizálom ami a tömörítéshez kell, ahoz is külön programot kell írni. Eredmények vannak, de még sokáig kell szarakodnom a lekódolással.
Aztán meg majd codecet is írnom kell majd az algoritmusra, az is vagy fél év lesz.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

szerintem itt lényegében pont erröl van szó.

Vamp17
és pl arra senki nem gondol hogy 720p,1080p-s filmeket adjanak ki hivatalosan, valami HD-Mpeg4 kodolassal? kb mint warezben, csak menuvel, valaszthato hangal, felirattal. a kompatibilis lejatszok meg ugyis hamarosan megjelennek.

Nem olyan rossz húzás ez a Toshibától. Nyilván tudják, hogy a Sony a jelenlegi infrastruktúra mellett max. 2012-re tudja a Blu-Ray-t elérhetõ árketagóriába tuszkólni (persze, ha addig nem fordítanak hátat nekik a kiadók, más nyereségesebb megoldást keresve).
Addig jó vétel lehet, egy fejlettebb Upscale technika alapján mûködõ DVD lejátszó.

Közben zúg-búg a P4 procihûtés benne. :P

narumon
"Azert nem jo semmire a hd-dvd, mert megbukott, ezert nincs hozza filmek, lemezek."

Én pl a bukása után vettem. DVD lejátszónak 25e forint volt. Ennyiért nem kapok ennyire jó dvd lejátszót.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ne kételd, mert a H.264 (=AVC) kb. 2x jobb. Nem véletlenül ezt használja mindenki HD-re.

(Gy.k. sima hagyományos DVD lemezeket játszik le.)

Elolvastam az eredeti cikket: ez nem más, mint egy jobbfajta upscale. :)

Masreszrol nem csodalkoznek ha valahogy ez az uj 'Toshiba-HD' valahogy kompatibilis lenne a HD-DVD lejatszokkal. Azokban mar eleg bika van a lejatszashoz. Bar akkor lehet ket legyet utnenek egy csapasra.
PíszLávJuniti
Mindig van jobb algoritmus, csak az adott hardverre kell méretezni, hogy átlagpistike gépén is mehessen a HD .

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Ez nem igaz, meg a bukasuk elott is par honappal sem lehetett biztosra tudni a bukasukat, az latszott hogy sokan atpartolnak a masik oldalra. DE, amit ok tudtak mindenki tudhatta, senki fejehez nem tartottak fegyvert, hogy vegye meg. Aki megvette az meg egyelore nezegetheti azt a sok vagy keves HD-DVD filmet amit kiadtak. USA-ban eleg sok film megjelent. Ha meg mar mindet megnezte, hat van neki egy hightech DVD lejatszoja. Szoval az sem igaz, hogy nem jo semmire.
Azert nem jo semmire a hd-dvd, mert megbukott, ezert nincs hozza filmek, lemezek. Igy legfeljebb disznek jo egy HD-DVD lejatszo! A toshiba meg akkor is eroltette a lejatszoinak az eladasat mikor mar vilagos volt hogy a Blu-ray fog gyoztesen kijonni.
Mostani elkepzeles pedig akkor volna jo, ha nem kellene uj lejatszokat venni...
Miert nem jo semmire? Aki nem fogekony az ujdonsagra az nyilvan nem vette meg. Aki megvette hasznalja egezseggel. Egyelore pont hogy a Blueray az atveres a nagyon magas araval mind hardver mint film oldalon. Szoval ha Toshiba ki tudna hozni valami jo megoldast az legalabb eleg tetel lenne nekik. Bar mostanaban egyre jobban terjednek az mkv medialejatszok, annal jobb alternativakat igen nehez lenne osszehozni.
Tetsuo
hogy mire hany perc fer, azt nem lehet meghatarozni pontosan, hiszen fugg a tomorites minosegetol, sot a tartalomtol is szvsz.

Tudtad h bakelitlemeznel is igy van? Vagaskor a melyhangok vastagabb barazdat eredmenyeznek, igy kevesebb lesz a fennmarado hely..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
ugy nem kaszalnak annyit ha 1 lemezen van 1 teljes kollekcio..

Tetsuo
hasznalj vlc-t viszi meg a feliratokat is frankon, sot idozitheted is oket..

A LOST 4. évad 12-13 rész 720p-ben kb. 2.5 giga, és 80 perc!!!

Szóval 160 perc, több mint 2.5 óra elfér egy DVD-n, MPEG4, x264 kódolással!!!

Kurvára nem értem amúgy, hogy a mûsoridõt nem akarják hosszabbra venni, csak a minõséget javítani.
BD-lemezeken is meghagyták a 120 percet, hogy egy sorozat egyetlen évadához is 8-10 diszket rámsózzanak. miért?
Hat nem hiszem el hogy nemtud nyugton maradni a Toshiba. Amerikaban igy is rengeteg vasarloval megvetette a semmire nem jo hd-dvd lejatszoit a nagy marketing dumajukkal, es most egy ujabb atverest tervez. Eleg legyen mar! Tudok viszont egy olyan oldalt, ahol nem kell reklamok es spamok miatt aggodni, es a legjobb benne hogy penzt lehet keresni egyszeruen es gyorsan. Regisztralni kell es valaszolni a kerdeseikre, a valaszokert pedig 4-6 dollar jar, mert segited oket:
itt
ha ez kijön, akkor csak egy kodeket adjon ki a ms az xboxhoz, és hajrá.

Mardel
Igen, de ott az MPlayer (magyar fejlesztés), GOM player, KMPlayer. Amikhez szintén nem kell codecet telepíteni.

Én az mplayert használom GUI nélkül, pár kiegészítéssel a config fájlban.
Kevesebb a memórihazsnálat és kevesebb a proci használat (AMD Athlon 2500+ barton) ugyanannál a filmnél, mint egy K-Lite codec packal telepített media player classsic-al.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

TiMoN
VLC Player-hez egy kodek se kell és visz mindent...

-TiMoN-

"De én úgy értelmezem ezt a technológiát, hogy beraksz egy hagyományos DVD-t ez a kütyü pedig interpolálja nagyobb felbontásra, ami finoman szólva is legalább annyira az értelmetlen "szarból várat" kategória, mint az optikai zoom vagy a defektjavító gõzmozdony-kerékhez." - Ez nem upscale! Azt már most is tud egy csomó lejátszó. Mellesleg mi bajod az optikai zoom-mal? Nem digitálist akartál írni? Mert az tényleg fos.

"Én gyûjtöm az X264-es filmeket, egy 720p felbontású film el szokott férni egy DVD-n." és "Én videókkal foglalkozom, gyakran nagyon sokféle forrásból szerzett különféle kódolású anyagokat vágok össze, és mégis 1, azaz egy darab plusz codec van a gépemen, ez pedig az xvid. Ha HD anyagokkal is foglalkoznék, akkor még feltenném az X264-et" - a 720p-s filmet mi a szarral nézed, ha még codec sincs a gépeden? Az XviD ehhez kevés! Egyébként meg nem nagyon lehetnek nagyon különbözõ formátumú filmjeid, mert az XviD a többi codec-hez hozzá sem tud szagolni. Nem ffdshow-t akartál írni?
Gerygrey
Én gyûjtöm az X264-es filmeket, egy 720p felbontású film el szokott férni egy DVD-n.

De én úgy értelmezem ezt a technológiát, hogy beraksz egy hagyományos DVD-t ez a kütyü pedig interpolálja nagyobb felbontásra, ami finoman szólva is legalább annyira az értelmetlen "szarból várat" kategória, mint az optikai zoom vagy a defektjavító gõzmozdony-kerékhez.

#5 ha kétled, egyszer húzz le egy X264-es filmet, nézd meg egy jó plazmán, hasonlítsd össze a DivX-szel és többé nem fogsz DivX-szet letölteni :)

Codecet, fõleg mega-gigapakk csomagban százasával pedig vérpistikék szoktak a gépükre telepíteni, tapasztalt számítástechnikus messzire kerüli õket :) Én videókkal foglalkozom, gyakran nagyon sokféle forrásból szerzett különféle kódolású anyagokat vágok össze, és mégis 1, azaz egy darab plusz codec van a gépemen, ez pedig az xvid. Ha HD anyagokkal is foglalkoznék, akkor még feltenném az X264-et, de csak lejátszáshoz 0 darabnál több codecet felrakni értelmetlen.
Kétlem hogy a DivX , Xvid-nél jobb videotömörítési algoritmust tudnának írni... ennyivel legalábbis _biztosan_ nem tudnak írni. Ha pedig nem kompatibilis a mostani MPG2-n alapuló DVD (vob) szabvánnyal , ami mellesleg egy iszonyatosan nagy b*ziság , fõleg a 4-5 db 1 gigááásra darabolt file miatt ( pöhh) <#violent>,
akkor semmi értelme mert már így is annyi video-codec van hogy dunát lehet velük rekeszteni, az asztali DVD lejátszók jó, ha a legfontosabbakat, vagy azoknak egy régebbi verzióját tudják ( pl.: DivX 6.0), ha tudják tényleg, és ebben a codec erdõben még egy tapasztalt számítástechnikus is úgy eltéved, beerdõzik, hogy ember legyen a talpán WAZE akinek az összes létezõ codec rendesen fut a gépén, az összevissza kavart codecpackok feltelepítése után. <#szomoru1>

Ki nem szarja le a Visztát?

Rovidebb HD filmek (60-70 perc) is belefernek mar 4 Gigaba x264-el kodolva. Szoval meg egy kis okoskodas es eleg is a dvd merete. Raadasul lehet, hogy itt most eleve a Dual layeres lemezekre gondoltak es nem is teljes 1080p(i) hanem kisebb felbontas ami ugye meg kisebb meretet jelent.
És hogyan férne rá ez az információ mennyiség egy DVD lemezre?
Valami új izmosabb kódolás?
Még ha visszafelé kompatibilis is lenne (ami kizárt), elég szépen beszaggatna a dvd-lejátszókon, amikben éppen akkora proci van, hogy a sima dvd-t realtime visszakódolja... Nem beszélve a hordozható lejátszókról, melyek adott felbontású képernyõvel rendelkeznek.
Ennek akkor lenne sikere, ha a már meglévõ DVD lejátszókon is lejátszható lenne ez a felbontású tartalom. De mivel erre nincs esély, ezért ez az egész a Toshiba számára annyi, mint halottnak a beöntés. Ismét elköltenek egy csomó pénzt teljesen feleslegesen. Inkább adják nekem :)
← ElőzőOldal 2 / 2