A DVD minõségén javítana a Toshiba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
De ha már a feliratoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni a - szintén magyar fejlesztésû - VobSub-ot is, mert az olyan esetekben is használható, amiknél a többi, a feliratokat saját maga kezelõ lejátszó esetleg nem tud.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Vannak ilyen lejátszók, a KMPlayer is ilyen.
Ezeknek az az elõnye, hogy tényleg nem kell elõtte különbözõ codec-eket telepíteni, mert mindegyik telepíti a saját gyûjteményét, és amiket ezek használnak, azok nem akadnak össze egyéb alkalmazásokkal.
Egy baj van, hogy csak egyedül én dolgozok vele, és kurvára lusták besegíteni az emberkék, ezért sokáig fog még tartani a program kifejlesztése, most épp a fix szimbólum táblákat optimalizálom ami a tömörítéshez kell, ahoz is külön programot kell írni. Eredmények vannak, de még sokáig kell szarakodnom a lekódolással.
Aztán meg majd codecet is írnom kell majd az algoritmusra, az is vagy fél év lesz.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Addig jó vétel lehet, egy fejlettebb Upscale technika alapján mûködõ DVD lejátszó.
Én pl a bukása után vettem. DVD lejátszónak 25e forint volt. Ennyiért nem kapok ennyire jó dvd lejátszót.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Mostani elkepzeles pedig akkor volna jo, ha nem kellene uj lejatszokat venni...
Tudtad h bakelitlemeznel is igy van? Vagaskor a melyhangok vastagabb barazdat eredmenyeznek, igy kevesebb lesz a fennmarado hely..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szóval 160 perc, több mint 2.5 óra elfér egy DVD-n, MPEG4, x264 kódolással!!!
Kurvára nem értem amúgy, hogy a mûsoridõt nem akarják hosszabbra venni, csak a minõséget javítani.
BD-lemezeken is meghagyták a 120 percet, hogy egy sorozat egyetlen évadához is 8-10 diszket rámsózzanak. miért?
itt
Én az mplayert használom GUI nélkül, pár kiegészítéssel a config fájlban.
Kevesebb a memórihazsnálat és kevesebb a proci használat (AMD Athlon 2500+ barton) ugyanannál a filmnél, mint egy K-Lite codec packal telepített media player classsic-al.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
"Én gyûjtöm az X264-es filmeket, egy 720p felbontású film el szokott férni egy DVD-n." és "Én videókkal foglalkozom, gyakran nagyon sokféle forrásból szerzett különféle kódolású anyagokat vágok össze, és mégis 1, azaz egy darab plusz codec van a gépemen, ez pedig az xvid. Ha HD anyagokkal is foglalkoznék, akkor még feltenném az X264-et" - a 720p-s filmet mi a szarral nézed, ha még codec sincs a gépeden? Az XviD ehhez kevés! Egyébként meg nem nagyon lehetnek nagyon különbözõ formátumú filmjeid, mert az XviD a többi codec-hez hozzá sem tud szagolni. Nem ffdshow-t akartál írni?
De én úgy értelmezem ezt a technológiát, hogy beraksz egy hagyományos DVD-t ez a kütyü pedig interpolálja nagyobb felbontásra, ami finoman szólva is legalább annyira az értelmetlen "szarból várat" kategória, mint az optikai zoom vagy a defektjavító gõzmozdony-kerékhez.
#5 ha kétled, egyszer húzz le egy X264-es filmet, nézd meg egy jó plazmán, hasonlítsd össze a DivX-szel és többé nem fogsz DivX-szet letölteni :)
Codecet, fõleg mega-gigapakk csomagban százasával pedig vérpistikék szoktak a gépükre telepíteni, tapasztalt számítástechnikus messzire kerüli õket :) Én videókkal foglalkozom, gyakran nagyon sokféle forrásból szerzett különféle kódolású anyagokat vágok össze, és mégis 1, azaz egy darab plusz codec van a gépemen, ez pedig az xvid. Ha HD anyagokkal is foglalkoznék, akkor még feltenném az X264-et, de csak lejátszáshoz 0 darabnál több codecet felrakni értelmetlen.
akkor semmi értelme mert már így is annyi video-codec van hogy dunát lehet velük rekeszteni, az asztali DVD lejátszók jó, ha a legfontosabbakat, vagy azoknak egy régebbi verzióját tudják ( pl.: DivX 6.0), ha tudják tényleg, és ebben a codec erdõben még egy tapasztalt számítástechnikus is úgy eltéved, beerdõzik, hogy ember legyen a talpán WAZE akinek az összes létezõ codec rendesen fut a gépén, az összevissza kavart codecpackok feltelepítése után. <#szomoru1>#szomoru1>
Ki nem szarja le a Visztát?
Valami új izmosabb kódolás?