84
  • geli13
    #84
    kinek kéne egy szarul megint, egyáltalán nem optimalizált benchmark? no comment...
  • fflx
    #83
    "CrySis:
    - fejlett grafikai és fizikai motor
    - a grafikán és a teljesítményen látszik, hogy a DX10-et a kiadása előtti utolsó 3 hónapban csapták össze
    - történet lassú vontatott rövid, Sci-Fi jellegű
    - túl rövid játék idő (~11 óra)
    - szinte csak kizárólag dzsungelben játszódik, 3 pályát leszámítva
    - nincs változatos fordulata
    - alapvetően 4 ellenfél típus (síma kóreai katona, tengerész gyalogos kóreai katona, nanóruhás kóreai katona, UFO-k)"

    Szerintem a hangulat inkabb hullamzott. Voltak rendkivul hangulatos reszek es voltak kivetelesen idegesito es lehangolo reszek benne. A vegen erzodott, hogy az EA-nal azt talaltak ki, hogy inkabb csinaljunk hozza majd meg egy-ket kiegeszitot, mert hat megis minden jatekuk igy keszul es abban van a nagy penz.

    Jatekido nekem azert jonehany este volt es inkabb kozelitette a 20 orat. (termeszetesen a legnehezebb fokozaton)

    Hat azert a "kizarolag dzsungel" mellett volt egy tankos hatalmas nyilt terepen jatszodo, elotte a kikoto. Meg volt egy banya melletti ipari resz, egy barlang, egy idegen zero gravity kornyezet, egy jegge fagyott dzsungel, egy dzsungel folott ropkodos es a vegen egy anyahajon jatszodo resz. hm....

    Ellensegbol azert szerintem volt boven, mert ugye a koreaiak nem csak gyalog kozlekedtek, volt tank, helikopter, auto, teher auto, szemely auto, tankelharito agyu, bazookas gyalogos. Az idegenekbol is volt a lebego valamik, a kis ropkodo, a nagyobb ropkodo a hatalmas es a vegen az igen nagy.

    Szerintem igazabol nem volt semmi baj a crysis-szal, egy mai jatek gepen XP-vel siman fut minden high-on, csak hat az EA, ugye sikeresen ebbol is sikerult a lelket kivennie.
  • koschwarz
    #82
    my man!

    (magyarul: megmondtad a tutit)
  • M0RN1NGST4R
    #81
    pontosan! ez pont olyan mint amikor a windows - linux sebezhetőségéről megy a vita. nyilván akár warezről, akár biztonsági kérdésekről van szó, az fog dönteni, hogy mi az elterjedtebb platform/os; mire éri meg inkább kártevőket/másolt szoftvereket késziteni.
  • M0RN1NGST4R
    #80
    Nyilván nem fogják kihagyni a pc-s platformot. én sem úgy gondoltam. Gondolj csak bele, a textúrák, modellek, zene és hangeffektek adottak ergo nem az elejétől kell kezdeni a fejlesztést. Sőt biztos vagyok abban is, hogy a konzolos kód konvertálására is van vmilyen szintű lehetőség, bár nem ismerem a konzolos programok szerkezetét. Ha kihagynák a pc-t még ha warez miatt nagyságrendekkel kevesebb is fogyna, akkor is jelentős mennyiségű pénztől esne el a kiadó.
  • A1274815
    #79
    Ha csak XBox360-ra vagy PS3-ra fognak csak megjeleni játékok, pont ugyan annyí lesz a warez, mint mint most a PC-én és a konzolokon összegezve.

    A másik meg tényleg el kéne kezdeni jó játékokat gyártani.
  • zedow
    #78
    Véleményem szerint azért van több warez pc-re, mert "okosabb" emberek használják :) (elnézést ha megsértek valakit, ebbõl is látszik hogy én se vagyok zseni :D) Aki nem tud egy crack-et letölteni, rar-ból kocsomagolni aminek esetleg 001-es kiterjesztése van és aztán sztrájkolnak hogy mi a szar ez, nos ezeknek az embereknek jó a konzol. Na de ha én vennék egy konzolt, nem halnék bele egy xbox360 bios frissítésbe (errõla crack módszerrõl csak hallottam, nemtom igaz-e) vagy esetleg egy kis forrasztásba, s akkor meglátnam ki röhögne a végén.
  • tomcsa4
    #77
    Ez igaz, de ettől még javában elkezdték és most is folyik a fejlesztése.
  • M0RN1NGST4R
    #76
    azt kéne tudni a GTA4-gyel kapcsolatban, hogy a rockstar milyen szerződést kötött a microsofttal, vagyis hogy mikor jár az le. Valahol olvastam, hogy most az xboxot a GTA4-gyel népszerűsitik és gondolom PC-re addig be sem jelentig, mig a szerződés érvényben van. Hiszen akkor sokan nem vennének konzolt pusztán a GTA miatt.
  • SonicBoom
    #75
    Stílus, hangulat, játszhatóság.

    Ezek a fogalmak függetlenek a hardvertől, grafikától és a játék típusától, és számomra ezektől lesz jó vagy rossz valami. Fel kéne nőni, fiúk és lányok!

    A Crysys erős közepes.
  • tomcsa4
    #74
    HAsraütött, de tévedett. GTA4 100% és FAble 2 100% a helyes. Jó tudom, nincs beejlentve stb de ez csak egy konzolos IQ-ját téríti el, mivel PC-s verzióból csinálták a konzolosokat (butítva evvel az addig fejlesztetteket).

    Nagyon szereti a sok vérpistike hangoztatni ,hogy nem lesz PC-re GTA4,de tévednek (GS-en is van egy-két pihentagyú).
  • bakvarnyu
    #73
    ezeket a százalékokat honnan vetted
  • Sippie
    #72
    a ps3-ra még nincs warez... nem utolsó sorban az én ps1-emet sem csippeltettem fel, mert láttam olyat akinél fel volt, és úgy akadtak a játékok mint a szar. Szerintem ha valaki konzolt vesz, nagyban dönt az is hogy milyen extrajátékokat fejlesztenek arra, amiket pl PC-re nem, és inkább azokat szerzi be/veszi meg konzolra. A multikonfigos játékokat meg úgyis PC-n futtatja az ember.
  • Sippie
    #71
    mert miért? én megfogom venni a starcraft2-őt ha kijön. Megvan az első rész is, diablo 2 is megvan eredetibe. Szerintem azokat a játékokat amik nem tömegcuccok, unalmasak, stb bőven megveszik az emberek. Na meg hogy Bneten nyomhassam, ahhoz is kell
  • retek683
    #70
    figy már előttem is ott vitatkoznak TE meg hsz-ekbe olvass má vissza ennyi .. az meg mán eddig is látszott hogy konzol párti az egész cikk is ... semmi forrása , hogy a pc warez miatt lenne vége a patch fejlesztésnek de az sg csak okoskodik hogy jajjj szánalom az egész ahogy van ..
  • NEOreg3
    #69
    játszottam PC-n Halo 1-2-vel, sőt a 3-mal is xbox-on, hát nem egy nagy eresztés egyik sem
    forza motorsport nagyon nem érdekel, ahogy PGR sem
    dead or alive online jön PC-re, de nem érdekel
    fable2 jönni fog PC-re siker esetén 70% eséllyel
    gta4 jönni fog PC-re 80% eséllyel
    SW force unleashed, na ez akkora xbox360 exkluzív, hogy PC-n kívül midenre jön:D egyedül ezt bánom, hogy nem lesz PC-n, bár van PSP-m
    wii játékok mind prevgenek, mint oylanok nem érdekelnek
    inkább egy 56. NFS mint grand turismo:P
    MGS4 ígéretes, csak az a baj, hogy előző 3 résszel nem játszottam, a portable ops meg nem tudott PSP-n lekötni
    tekken csak játékgépen fíling, a dark resurrection-től egyáltalán nem voltam elszállva, akkor inkább dragon ball:P



  • tomcsa4
    #68
    Melyik volt off? A témához szóltál hozzá és helyesen is. Szerintetek az MS ennyire nem tudná megakadályozni a warezt? HA akarná, emg tudná, de nem akarja! Legalábbis én úgy látom!
  • M0RN1NGST4R
    #67
    bocs mindenktől, hogy az előző két hozzászólásom off volt, de úgy gondolom érdemes a fejekben rendet tenni.
  • M0RN1NGST4R
    #66
    Igen elméletben lehet gyártani brutál védelmi rendszereket, de egy játékgyártó sem fog egy esetleg bukást bevállalni az ilyen dolgok miatt. A játékosok egy részének épp elég kihivás magát a játékot feltelepiteni, nemhogy esetleg hardver összezörrenéseket kijavitani. És futótűzként el tud terjedni az ilyennek a hire.

    A másik dolog amit emlitettél, hogy a program fő része fusson netről. A védelmek egy következő generációja lehetne a netes aktiválás, melyhez az infrastruktúra jelenleg is adott, de ha megnézed a játékok elenyésző része használja. Szóval a kiadók sem mernek túl sok mindent tenni a warez ellen, mert mindez vissza is üthet. Még több hibaforrását jelentheti a boltban vásárolt termékeknél is.

    És szerinted ki venne olyan programot, ami eredetiben nem biztos hogy működik, de törtben igen? Pont ez volt a gond anno a starforce-szal is. Nem biztos hogy megalapozott volt, de a pletyka felröppenéséhez elegendő. Nézd meg, hogy hány kiadó mondta vissza a szerződését a starforce céggel.

    A netes dolognak van még egy szépséghibája. Még nem mindenhol elérhető az internet. Bevallom őszintén én se szivesen adnék pénzt olyan játékért, aminek a telepitése nethez kötött.
  • tomcsa4
    #65
    Gratulálhatsz, tudtam ,hogy jössz majd ezekkel, de ki nem szarja le őket? Én vastagon. Átportolnák PC-re, tuti hogy szar lenen, mint majdnem minden ami onnan jön!
  • tomcsa4
    #64
    NEm tudom, de a konzolosoknak az exkluzívra áll rá a farkuk. Nekem marhára nem. Egy évet késik a GTA4? Kit érdekel, kijön nem? Ki! Na majd akkor játszom vele. Egy pöttyet se megy összébb a farkam, ha nem exkluzívon kapom meg. NEm, lényegtelen ,hogy PCre exkluzív vagy konzolra, ami szar az szar, ennyi.

    De ott a Tomb Raider, ami konzolra is kijött (Anniversary) és én hatalmas fan vagyok! Meg is vettem melegében. Nem mellesleg kitoltam az összes TRt, mindegyik jó volt, de a legjobb Anniversary! De most Lego Indít nézem, ha jól tudom konzolra is van és tetszik nekem.
  • ManoNegra
    #63
    Sokan fújolnak, hogy ilyen szar meg olyan gáz stb... Nekem tetszett, végig is vittem, és megveszem ha egy kicsit lejjebb megy az ára. :P
  • zola2000
    #62
    Ehhez a kommenthez meg csak külön gratulálni tudok.
    tehát akkor x360on szar pl a halo3, a forza motorsport, a dead or alive, a fable2, a gta4, a star wars force unleashed stb (tudom némelyik van másra is de pl nincs pcre).
    wiin szerinted szar pl a zelda tp, a metroid 3, a mario galaxy
    ps3mon szerinted szar/szar lesz pl a gran turismo 5, a metal gear solid 4, tekken stb

    De amint bejelentenek valamit pcre, mindjárt jó lesz XD...
    Egyébként meg pl a multiplatform cuccok konzolon is jók, sok esetben jobbak mint pcn (pl az ea játékok pcn szarok).
  • tomcsa4
    #61
    DE kit érdekel az exkluzív játék, ha szar? Konzolosoknak megteszi, de nekünk nem.
  • A1274815
    #60
    Cél proci amin futnia kell valamijének.

    Lehetőségek:
    - célproci nyelvények a megismerése, cél proci emuláció
    - a programból kinyírni a cél procis részt, mivel külső cucc fontos dolgot nem bízhatunkrá

    Szóval tényleg kár naívnak lenni.
  • JTBM
    #59
    Ja igen, ha esetleg feltörik, mert pl. Taiwan-on valaki ellopta a tervrajzát, akkor lehet cserélni újra fillérekből...
  • JTBM
    #58
    Hardware védelem lehetne egy célproci, ami ma már fillérekből legyártható. Az USB buszon kap 0,1W-ot, amivel 200MHz-en elketyeg és azon fut a program core része a netről direktbe update-tel, 512 bites titkosítással.

    Aki ezt feltöri, az tényleg ott van a szeren, de Hudini meghalt, másnak pedig nem nagyon fog menni...

    Lehetne rá telepíteni több programot is egyszerre (határ a belső flash memória mérete...)
  • tomcsa4
    #57
    Játsszon az a Crysisszel, akinek a buzi, unalmas, év bukása Assassin tetszett.

    A nagy védelmet meg tiltja törvény, mivel egy biztonsági másolat engedélyezett! Illetve akkor újságok se tudnák mellékelni stb.
  • A1274815
    #56
    A DOOM3 azért jó pár fokkal jobb volt:
    - volt egy közép kategóriás horror film története
    - volt egy elég rendesen kidolgozott háttértörténete (PDA-kon, esetenként számítógépek kiejzőin, természetesen csak azoknak volt ez elérhető akik: 1 nem csak a számkombináció kinézese az e-mail-ből, vagy a hang felvételből, 2 értenek angolul)
    - újra játszható volt (még harmadszorra is tudott ilyesztő lenni)
    - viszonylag változatos terep (két azonos szobát nem találsz benne) és ellenfelek
    - elsőre elég nehéz volt
    - a normális végig vitele 28-32 óra volt (szemben a CrySis jó indulattal is csak 11 óra, de úgy hogy az első pályán 2,5 órát tölt az ember)
    - igazi horror hangulata volt

    FarCry:
    - egész jó történet, várható és kitalálható fordulattal a végefelé
    - szép grafika, kicsit látszik rajta, hogy nem DX9 volt a cél platform eredetileg
    - érdekes újszerű terep
    - elenfél típusokat nem vitték túlzásba, de még mindig bővebb, mint a CrySisé
    - kicsit hiteltelen, hogy a "gyár telepeiben" nem látunk semmi komoly berendezést, vagy hogy tényleg készítenének valamit
    - nagyon nehéz
    - többszőr újra játszható, de a története könnyen megunható
    - normális végig játszási idő ~20 óra

    HL2:
    - az előző 2-höz képest kicsit technológialag gyengébb
    - változatos terep, viszont egy terep típust sokáig lát az ember
    - grafikailag szép, de ez inkább a textúra készítők érdeme, mint sem a programozóké
    - történet nukú (tudom, hogy elvileg van, de a játék során nem kötik az órrodra, szerencsére ez Ep.1-2-ben már tanúltak ebből és javították)
    - túl könnyű (színtén Ep1-2 változtat ezen)
    - rendes végiog viteli idő 30-40 óra
    - fentiek ellenére nem unalmas

    CrySis:
    - fejlett grafikai és fizikai motor
    - a grafikán és a teljesítményen látszik, hogy a DX10-et a kiadása előtti utolsó 3 hónapban csapták össze
    - történet lassú vontatott rövid, Sci-Fi jellegű
    - túl rövid játék idő (~11 óra)
    - szinte csak kizárólag dzsungelben játszódik, 3 pályát leszámítva
    - nincs változatos fordulata
    - alapvetően 4 ellenfél típus (síma kóreai katona, tengerész gyalogos kóreai katona, nanóruhás kóreai katona, UFO-k)
  • Szefmester
    #55
    Szép? ja..
    erőmű kell neki? ja..
    unalmas? az..
    és a diablo 1-2? ugyanaz .. halál unalom.. szal sztem azok biztos élvezétk akik egy kattintgatóversennyel játszanak:D én nem..:(
  • Che
    #54
    Garfield.Igen majd MEGVESZEM, ha lesz értelme.A CoD 1-et megvettem mert annak volt értelme mert azzal máig játszok,az UT-t anno megvetem mert amíg voltak emberek játszottam.De ezt?Minek?porfogónak?ugyanmár...tesem gondolod komolyan, addig meg marad a warez azt jónapot...megjegyzem, ha jól tudom kapnak ezek a film vagy játék gyártók bőven pénzt már csak abból is, hogy pl megcsapolják az irható cd/dvd gyártókat meg ilyenek...amúgy egyszerű a megoldás, gyártsanak egy élvezhető jó játékot aminek van értelme,tartalma,le tud kötni,nem kell hozzá két naponta új gép és már rohanok is és megveszem...még neked is...
  • dronkZero
    #53
    Koschvartz-cal értek egyet, egy középkategóriás PC tulaj nem fogja fullos áron megvenni kiadáskor a játékot, ha tudja, hogy szebb nem lesz azoknál a játékoknál, amik jól mennek a gépén, ellenben játékélményben meg szarabb.

    Le kéne szokni a techdemok játékként kiadásáról, akkor talán nem lenne rinya, hogy nem fogy. Doom3 hogy teljesített? Az volt hasonló kategória, szép grafika, 0 tartalom...
  • dronkZero
    #52
    Mondjuk azért lehet valami a hardverkulcsos védelem mellett is, mert pl securomos felhasználói progit még nem láttam, hardverkulcsosat meg már egy kazalnyit... (Persze ez csak annyit jelent, hogy én még nem láttam. Van?)

    Pl AutoCADhez van kieg, amin úgy van megoldva a védelem, hogy a program bizonyos részei a hardverkulcson vannak. Az milyen lenne már játékban? Ha nincs USB kulcsod, akkor nem kezeli le az egeret. Vagy nincs AI. :P
  • M0RN1NGST4R
    #51
    kitaláltak. Úgy hivják őket, hogy SafeDisc, SecuROM, Starforce, Solidshield, csak hogy a nagyobbakat emlitsem. És ehhez még USB-sem kellett. Mindegyik hardveres védelem, mert a CD/DVD lemez fizikai adottságait használják fel az eredetiség ellenőrzésére; mindezt úgy, hogy 1:1-es másolat nem készithető róluk. Más kérdés, hogy emulálni lehet őket, valamint képfájl is készithető, de raw copy-ban nem fogod tudni házilag kiégetni úgy egy lemezre, hogy az működjön is. (Ellentétben a korábbi verziókkal)

    A gondot jelen esetben is a hardveres és szoftveres rész kapcsolódási pontja adja, amit megtalálva kiiktatható a védelem. (Olyan részleteket nem említve, mint a lemez fizikai adottságainak felhasználása a főprogram dekódolásához)

    Jól látszik, hogy teljesen mindegy, hogy mi az adathordozó, CD/DVD vagy ahogy te mondtad egy USB-s háttértár, ami tartalmaz vmilyen azonositót, a védelem törhető, mivel a dekódoláshoz (jelen esetben futtatáshoz) szükséges kulcsot is a kezedbe adják.

    Röviden: amit te emlitettél, az a technológia már régóta használatban van, csak éppen ugyan azt a hardvert használják fel az azonositáshoz és az adatok tárolásához. Igy értelmetlenné válik egy hardver csomagolása a játékokhoz vagy egyéb programokhoz.
  • A1274815
    #50
    Mondjuk ezekkel a Crytek is tisztában van.
  • A1274815
    #49
    Igazából a CrySis több sebből vérzik, hogy konzolos legyen, a sebei főleg a konzolok gyér memória mennyíségüknek (256MB+256MB) és a CrySishoz elég gyengétcske videó kártya. Ha készül is konzolos CrySis: nem lehet benne soft-particle alapú köd és felhő. Valamivel gyengébb minőségű víz és HDR, gyengébb textúrák, SM4-es (nem csak geometry shader értendő ide) shaderek, röved látótávolság és kisebb pályák.
  • koschwarz
    #48
    mert a cod4 tulajdonképpen konzolos alapból, amit pc-re is kiadtak, és sejted mennyi bevétel jött eleve a konzoleladásokból, míg a crysis pc only (még).
  • ffxi
    #47
    Érdekes, hogy COD4 is warez-olnak ezerrel. Sőt online is lehet vele nyomni. És mégsem panaszkodnak Activision-ék :P
  • koschwarz
    #46
    lehet hogy hülyeség, de én tényleg úgy gondolom, hogy a játék megvásárlásától nagyon sok embert tartott vissza a gépigény, akkor is, ha egyébként lejjebb lehet vanni a beállításokat és úgy is egész szépen nézne ki.

    tiszta pszichológia:

    ha meg is van a játék, és ha láttad az előzeteseket, hogy hogyan néz ki max grafikán, akkor is nagyon savanyú pofával veszi le az ember a beállításokat.

    sajnos ma már állítólag nem divat (nem éri meg) demókat kiadni, bár a crysis-nak pont volt. nekem a demo is többszöri próbálkozásra, egyszeri leszedés utáni újrainstallálás után "sikerült" végigvinnem, és őszintén mondom, nem tudott beindítani. repetitívnek, hagyományosnak és unalmasnak találtam. a második falu vagy helyőrség kiírtása után hagytam abba és szedtem le először a demot...aztán csak nem hagyott nyudodni, hogy "kell lennie valaminek, amitől ez egy nagy durranás, eltekintve a grafikától", de még a hatásos demo befejezés sem indított be.

    ahogy néztem, a legtöbben is legjobb esetben úgy fejezték be a játékot, "elég jó kis gamma volt ez...". de elővenné-e mégegyszer? kérdem én...



    azért az is mutat valamit, hogy nemigen hallunk crysis-motoros játékok bejelentéséről...ellentétben pl. az unreal motorosokkal, amiből már rengeteg van és lesz.
  • Lobsterman
    #45
    "Akinek megvolt a megfelelő erőműve hozzá, az bizony tuti jól szórakozott."
    Hát, ja. Vagy 20 percig.