1403
-
#683 Jut eszembe!
A telefonba hogy írom be ezt: 555-OOPS?
Mert a számokkal nincs gond, de a betűket nem tudom előcsalogatni a billenytűzetén...
Kérlek, segítsetek!
Tegnap a "Hitman" küldetést emiatt nem tudtam folytatni a Nukleáris Központ Szigetén.
-
#682 Tegnap, az én kis "EszterkE" gangszta hölgyikémmel lenyomtuk a 6 körös bunyó versenyt... Úristen, hogy az mekkora buli volt!
FPS/akciónál nem szokott úgy megizzadni a tenyerem, mint tegnap, amikor 3 oldalról is püffölték a kicsimet, s a kicsit furcsa - erősen konzolos - de kellően kézreálló, ügyességi gombkezelés (egér + 1-2 gomb) a kivégzésekhez még izgalmasabbá tette.
Mivel ezt a kihívást teljesen elvégeztem, azt hiszem, ma este kell keresnem egy újabb ilyen ringet :)))
//A ring befejezésével EszterkE olyan bivaly erős ütésekkel bír, hogy csak na! :) -
#681 A grafikája max a GTA4-hez képest csúnya, open world gameből többet nem is várna el senki ha nem jelent volna meg előbb a GTA. A rockstarnak amúgy is van bőven lóvéja arra hogy egy hatalmas csapatot tudjon ráállítani csak a grafikára, a volition meg szerintem ezt nem engedheti meg. Plusz gondolom a Rockstar tovább is fejleszthette a játékot, így hogy nem volt kiadó aki sürgette őket.
A GTA4 "realisztikus" irányításáról meg annyit, ha zuhogó esőben 50nél szénné kopott nyári gumikkal nem csúszik meg a trabant derékszögű kanyarban, akkor nehogy már egy sportkupé rendes gumikkal kicsússzon egy egész utcaszélességet, legyalulva 3 autót meg 8 gyalogost kb ilyen sebességnél :)
Akkor már inkább a SR2 "szar" irányítása. -
#680 ennyi... -
Indigo #679 PC Guru-nál nyertem, eladnám 6k-ért + postaköltség. (Vagy személyesen, bár én Debrecen mellett lakom...) -
#678 A swappelésre nincs valami megoldás? -
haxoror #677 SR2-t épp most viszem végig másodszor, GTA4-et kb a felénél abbahagytam és többé nem is fogom elővenni mert bár a grafika meg a "realizmus" tényleg jobb de az egész egy unalmas szocreál menekült-szimulátor ahol egy piti bűnözővel kell céltalanul kispályázni és ez engem pl pont nem szórakoztat.
Mindkettőben láttam hogy milyen az autóvezetés és NEKEM a SR2 féle cruise controll sokkal jobban bejön mint a GTA4 "realizmusa", nem értem miért panaszkodnak annyian a SR2 kocsijaira -
#676 Hát, ilyen jó történetű játékkal rég nem játszottam. Jól ki van találva, ötletes, humoros minden benne van :) 10/10 -
#675 Kicsit talán rosszul fogalmaztam, a grafika engem nem érdekel, de sokakat elrettent. Ettől függetlenül azt fenn tartom, hogy a graf úgy a SA szintjén van. A nagy térrel kapcsolatban pedig, ha a GTA4-nek sikerült egy szép grafikát összehozni akkor a SR2-nek is illet volna.
Az irányításra pedig tényleg csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki azt, hogy GTA4-et és SR2-t felváltva játszd. Rögtön érezned kell a különbséget és azt, hogy a GTA4-ben mennyire jobban megoldották a vezetést. Az SR2-ben talán a reakcióval van baj. Nehéz megfogalmazni, mert ezt leginkább érezni lehet. Még a Mercenariesnek is jobb az irányítása. -
#674 Elolvastam.
No offense:
A grafikai igényeid az egekben vannak? Egy mini Crysis-t vártál ekkora, folyamatosan jelenlévő városterület mellett?
Én rögvest a patch-et használva kezdtem neki és bizony nem tapasztaltam irányítási és grafikai problémákat.
[A beragadások: Havok-motor. A betöltések: a SR2 motorja miatt]
Sima billentyűzettel és egérrel játszom, mint egy FPS-t [W-A-S-D + egér a kamerához, akcióhoz] és tökéletes.
Menetközben, ha úgy tartja kedvem, megnézem a járművem, a Főhősnőm.
Verekedés közben nem idegesítő ahogy elvégzi a kombókat.
A leírt véleményed többi részével tökéletesen egyet tudok érteni.
Sőt, amit eddig megtapasztaltam a játékból, bőven megvásárolhatóbbá teszi számomra, mint a GTA4-et.
Az a mennyiségű ötlet, poén, ami ebbe a játékba bele van építve szerintem 2 külön játéknak is elégséges lenne.
Lejjebb már írtam: néhány apróbb kivétellel nem találta fel a spanyolviaszt, de amit a fejlesztők összeállítottak benne, az így, NEKEM, tökéletes.
Nekem nem kell a realizmus - nem akarok valóban fényesen csillogó stukkereket, meg lőporfüstöt, meg retinán megcsillanó fényeket...
-
#673 Hol nyerted?
Mennyiért passzolnád el?
Én - Budapesthez képest - vidéken lakom.
-
#672 Én mindkettőt végigvittem. A SR2 a hibái ellenére is jobban lekötött mint a GTA4, de igazából egyiktől sem ájultam el. Ha választani kéne a kettő közül azért a SR2 választanám.
Anno összehasonlítottam a két játékot:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=141460&st=180 -
Indigo #671 Nos, majd meglátom. Amiket leírsz, jónak hangzik, csak túl sok helyen túl sok negatív visszajelzést kaptam már róla. Viszont úgy alakult, hogy nyertem egy eredeti példányt (csak még nem jött meg), aztán még gondolkodom rajta, hogy kibontsam-e. Játszanék is vele, de félek is kicsit a csalódástól, és inkább eladnám. Na mindegy, torrentről már jön lefelé a próbaverzió, azt előbb alaposan kiértékelem :D -
#670 Sejtettem, én ezt a könyvtárba indulásom előtt találtam és gyorsan le-FRAPS-eltem, majd kis machinálás után - hangsúlyozottan a játék erényeinek kiemelése végett - közöltem itt.
Szerintem, az év egyik legelhanyagoltabb játéka lett ez.
Sajnos, nincs a közelemben olyan emberke, aki játszana a GTA-el, így nem tudom igaz-e, de szerintem az nem jobb ennél a játéknál.
-
#669 Én is imádtam a GTA3-at. Le is fordítottam ugye [Textúra és szöveges magyarítás].
Az sem volt tökéletes - sőt!
Ez a játék sem az. Ellenben, újabb és éppen ezért, a nagy elődökből hiányolt összes tulajdonság benne van. Rengeteg olyan nüansznyi apróság teszi jóvá, amit nem tudom, hogy a GTA 4-ről elmondhatnék-e [mert ugye nincs meg], de az a játék nem is érdekel már.
A kamerakezelés és irányítás nekem tökéletes - az utóbbi időben végigjátszott játékaimban is ilyen volt [a The Witcher-ben is ilyen.]
A járművek vezetése is bejön nekem - mindegyik másként viselkedik, méghozzá nagyon.
Ha úgy tartja kedved, simán város szimulátorozhatsz vele: ha nem lősz le egyetlen ellenséges bandatagot / rendőrt sem, és betartod a közlekedési szabályokat, akkor a teljes várost gond nélkül bejárhatod.
A város szép.
Nagyon sokat dolgozhattak vele a fejlesztők!
A szobrok, a hidak, az épületek, az utak... a nyomornegyedek, a kertvárosok mind-mind egyediek.
A hidakat különösen ajánlom figyelmedbe! Az egyik képemen láthatod, milyen szép a kilátás róla. Nem olyan, mint a GTA3-ban vagy a San Andreas-ban volt [ha megmozgattad az egeret és így a kamerát, akkor a fordulás közben a távoli épületek szépen kezdtek eltűnni a láthatárról.
Itt minden ott marad.
A járművedet ott találod, ahol hagytad, ha kiugrasz belőle, és gyalogosan bandaháborúzol.
A járművek nem robbannak fel 4-5 golyólövéstől, vagy egy komolyabb borulástól. [Lásd: GTA 3, amelyben ha felborultál a járművel, ca. 3 mp-ed volt, hogy kiugorj, mert már fel is robbant.]
S sorolhatnám.
Ma értem el a 10%-os teljesítettséget a karrierben, de időközben beletettem 16 és fél órányi játékot. Egyetlen városrész híján az egész területet bejártam.
-
#668 Ilyen több helyen van a városban. -
Indigo #667 Imádtam a GTA 3-at. Ez tényleg ennyire jó játék lenne, hogy még azt is túlszárnyalja? -
#666 [Hoppá. angol mondatokban van két hiba, hiába no, siettem...]
-
#665 Nem ismerem az elsõ részét, így nyugodtan merek írni véleményt pusztán a 2. epizódról.
Negatívumok.
===============
Rendhagyó módon a rosszal kezdeném.
1 - Kisebb hibák mindenhol akadnak a játékban. A Havok-fizika jól mutat, ám a szokásos módon néha a rongybaba effektus érdekes eredményekkel jár [eltaposott járúkelõk, rendõrök beakadása a jármûvekbe, furcsa repülések stb.]
2 - Az egyedi játék motor néha nem bír a nagy területekkel - az akadások akkor szembetûnõek amikor a város újabb, addig még nem látott területére kerülünk.
3 - A menü konzolosan átgondolatlan. Az "ESC" gomb kezelése kaotikus. [Nem mindenhol ugyanazt jelenti.]
4 - A játékbeli M.esterséges I.ntelligenciás forgalom kicsit anti-KRESZ-es...
5 - Tárgyak összeolvadása.
6 - A Minimap (térkép, bal alsó sarok) csak "Rotational" (Forgó) módban használható - a "Static" módban éppen ellenkezõleg mûködik, mint a megszokott [GTA, True Crime, Mafia].
POZITÍVUMOK
[Rengeteg lesz!]
* - A számomra - eddig - örök etalont, a GTA 3-mat MINDENBEN lekörözi, s nem csak azért, mert ez a játék vagy 10 évvel megelõzte az említettet.
* A SR2 grafikai motorja a hiányosságai ellenére tökéletesen kezeli a város napszakjait, a manapság már megszokott shader/bloom és shining effekteket. Persze, ezt csak erõs Rendszer mellett.
* A város kevés kivétellel NEM az orrunk elõtt töltõdik be, hanem szinte folyamatosan létezik elõttünk, amennyiben a PC-nk (CPU + RAM + VGA) engedi a nagy látótávolság beállítását a Fõmenüben.
* Napszakok.
* A járókelõk élnek, nem ragadnak be, változatosan reagálnak.
* A FÕHÕS minden tekintetben testreszabható - majdnem 1 órát állítgattam a csajszit, mintha magam is az lennék [alkat, hajszín, szem szín, száj, smink...]. A lehetõség a kezünkben: ha akarjuk, akkor egy nyuszis álarcba bújt vadállatot irányítunk, akire öröm ránézni, de akár egy Terminatort is kreálhatunk, izomkötegekkel, széles állal és minden vadsággal. Persze, a lehetõségek nem teljesen korlátlanok, de a Sims-sorozatot még így is, helybõl alázza.
[Utoljára a Mass Effect-ben láttam ennyi lehetõséget.]
* A FÕHÕS beszólásai eszméletlenül el vannak találva.
Én nõi fõhõssel nyomulok [mégis csak szebb látvány egy pusztító amazon, mint egy borostás debella], s bizony, akárhányszor autót/jármûvet lopok MINDIG MÁST mond.
A tolvajláskor elhangzó kedvenceim:
- "Leave the keys!" [Hagyd a kulcsokat!]
- "Why did you leave the keys in it?" [Miért hagytad benne a kulcsokat?]
- "Time to go!" [Ideje elhúznod!]
A harcokhoz kapcsolódóan:
- Amikor a Fõhõsnõmet támadják meg: "You start with the wrong girl!" [Rossz lánnyal kezdtél!] - fõképp, amikor lelövöm vele a támadót.
- "I'm the Best!" [Én vagyok a legjobb!] - amikor egy lövéstõl meghal az ellenfele.
- "See what can I do?! [Látod, mit tudok?]
- "You Lose!" [Vesztettél!]
- "Should stayed at home!" [Otthon kellett volna maradnod!]
Amikor tétlenül áll:
- "Whats have the money, if you cant fun to spend it?" - Miért van a pénzed, ha nem leled örömed az elköltésében?
* Ha fél percig nem mozgatod a gyalogos Fõhõsödet, akkor az önállóan lépkedve odamegy egy járókelõhöz / bandataghoz és hevesen gesztikulálva beszélgetni kezd vele!
* Ha lelõsz valakit, akkor a járókelõk - láthatod is - mobilon hívják a rendõrséget!
* Két kézbe is vehetünk fegyvert (azonos típusú kis kézi löfegyvereket).
* Nem kell illúzióromboló lebegõ tárgyakat felvennünk a városban - az Életerõ a pihenéssel visszagyógyul [persze, a valóságban is jól jönne ilyesmi :) [illetve, ha betérsz egy gyorsétterembe, akkor ott megveheted az ételt, amit majd a 'Q' gomb lenyomásával elõcsalt menübõl kiválasztva megehetsz, és javíthatod az Életerõd.] Természetesen, az utcán evõ, leütött emberek ételét is magadhoz veheted.
* Az autók között láthatóan vannak elsõ- és hátsókerék meghajtásúak. Az elsõkerekeseket természetesen nehezebben csúsztathatod (Powerslide), mint a hátsó meghajtásúakat.
* A forgalomnak fizikája van - nem tudsz elrepíteni egy szimpla ütközéssel egyetlen nagyobb súlyú jármûvet sem [motort igen].
* Az autók nagyon jól néznek ki - némelyik tuningolt csodát még az utcán is szívesen látnám!
* Amikor kiszállsz, és elhagyod a jármûved, az nem tûnik el, amikor messzire mész tõle. [kivétel, ha az orrod elõtt lopják el.]
* A rádió adiók nagyon jók [nekem egy kivétellel - kemény metál - mindegyik tetszett. A bennük lévõ poénok verik Laszlo-t (GTA3). Gondolom, ez is volt a cél.]
* Amennyiben más járókelõk vétenek a törvény ellen, akkor azokat látványosan lekapcsolják a kihívott rendõrök. Bandatagokat pedig egyszerûen lelõnek. :)
* A Fõhõs az átugorható peremeket a "Space" lenyomásával átugorja.
Persze, szinte minden elem látható, játszható volt máshol - de nekem itt, EGÉSZNEK tűnik.
Addikt lettem. -
#664 S ma már elkezdtem a küldetéseket is.
A kis hölgyike pofásan néz ki és mozog :)) -
#663 Bocs, igazad van - tegnap este már tisztán láttam a helyzetet.
Ma délelőtt találtam. Olyan, mint a GTA SA-ban volt a "Hot Coffe", csak WC-ben, sejtelmesen.
Ja, és persze egyben ügyességi játék is - ellenben, én már 9. szintig megcsináltam és nem ért úgy véget, mint a többi Activity.
-
#662 Hali! PC-nm tolom az SR2-t. A Ronin egyik missionján kiakad a game fekete képernyőre mégpedig amikor a reptérről kellene valakit kihozni és egy kiskocsival kellene a Roninok után menni. Valaki találkozott már a problémával? -
haxoror #661 sárga = Ronin
vörös = Brotherhood
zöld = Sons of Samedi -
#660 Ja, a Minitérkép körül látható bandajelek tanúsága szerint a Brotherhood (Testvériség) banda rettentően üldözött - az egyik tagját dobtam le a hídról :)))
A Testvériség jár sárga autókkal, meg kardokkal - japánok, jakuzák. -
#659 Nos, még mindig csak szórakozok a városban [csak 2 küldetést csináltam meg, de a statisztika szerint 12 és fél órányi tiszta játékidőt nyomtam a játékba!]
Személyes dobás rekordom története...
A hídról ledobás előtt:
A hídról ledobás után:
A bal sarokban: 214,9 ft = 65,50 méter
:)))))))))))))))
Rengeteg hely van, ahová még autóval is fel lehet így menni. A híd pillérekre is - így onnan egy 163 fokos pördüléssel zuhantam pl.
-
mans #658 Mára elég volt a gameból ideje aludni:)megcsináltam a drug traffic-os részeket,elég állat volt. -
#657 Én csak a nyulat találtam meg :D
-
mans #656 A hegyen már voltatok?van 1 titkos hely is találjátok meg:)Én már várom a harmadik részt is,abba már más lesz a történet. -
#655 A csajszi amúgy sapesz nélkül nagyon bejövős.
Így, amolyan maszkulin terminátornő :)
Akcióban nem ismer lehetetlent :)))
-
#654 A fordíthatóságán Evin is fáradozott - talált hozzá editort, ám még visszatenni nem tudjuk.
Amint lesz rá lehetőség, biztosan működő módszer, beindulhat a magyarítása.
-
mans #653 i2k jó lett a nőd:)remélem valakik csinálnak egy magyarosítást mert lenne értelme.Valaki tud egy helyet ahová felrakhatom a képemet?mert a képfeltöltés.hu t nem engedi. -
mans #652 A gta 4 be én is pont ott estem le avval a pasival és én is a vízbe estem:D itt meg vannak ellenörző pontok.Nőket próbált már valaki felszedni?vagy lehet 1általán? -
#651 GTA 4-et már csak azért sem fogom beszerezni, mert otthon, a gépemen nincs internet - s ugye az a nevetségesen idegesítő macera, amivel fel lehet telepíteni a warez és eredeti GTA4-et... -, így a modernebb "gangszta" játékokat illetően egyedül a SR2 lehet alternatíva számomra.
De nem ezért szerettem meg.
[Ugye, érdekes, ismert jelenség, ha az ember megkap, megvesz valamit, vagy kicsit is szenved érte, akkor az felértékelődik számára, és más szemmel nézi, elfogulttá válik.]
Nekem azért tetszik a játék, amiket Te magad is leírtál, s mert valóban szabadon csinálok benne azt, amit akarok.
Tegnap este loptam egy üzemanyagszállító kamiont. Szépen, lassan elindultam vele, minden közlekedési szabályt betartottam. Aztán gondoltam egyet, és az egész járművel levetettem magam a tengerbe... s akkor, nem purcant ki a főhősnőm, hanem - a program is felajánlotta - egyszerűen ki tudtam volna úszni vele, de akár azonnal a szárazföldön is teremhettem [E gomb lenyomása].
A bandám verekedési stílusát az akció gomb [bal egér + jobb egérgomb kellő időbeni megnyomása] használatával használatával olyan tökélyre fejlesztettem, hogy a móló mellett, például halomra vertem vagy 30 embert, s a program teljesen filmszerűen animálta az egészet - a leütéseket, a pofonokat és a szamurájkarddal való kivégzéseket is.
S még sorolhatnám. -
#650 Az a helyzet, hogy én először végigtoltam a GTA4-et, valamennyire tetszett is, de a főküldetéseken kívül szinte semmit nem lehet csinálni a városban, baromi gyorsan meguntam. Aztán rátaláltam a Saints Row2-re, elkezdtem játszani és beleszerettem. Idő közben lett új gépem gondoltam összehasonlítom már a 2 grafikát, mert low-ban mindkét játék ugyanolyan csúnya volt. Felraktam újra a GTA4-et és elkezdtem újra játszani. Hát 2 óra után azt kellett megállapítanom hogy 1, A Saints Row tényleg csúnyább sokkal mint a GTA4 2, A GTA4 tényleg némileg jobban fut a konfigomon 3, A Saints Row mérföldekkel jobb minden másban mint a GTA4. Az autókat jobb irányítani itt, igaz fura az irányítás elsőre de jobb mint a GTA4 "minden kanyart 20al kell bevenni vagy kicsúszol" féle dolog. SR2-ben sokkal több minden van, de ezt már megemlítettem, őrültebb, féktelenebb, egyszerűen színtiszta móka játék, a GTA4 meg lassan kezd olyan lenni mint a munka hogy mindig cipelj mindenkit ide-oda, csináld ezt csináld azt, minden küldetés után rohanhattam hamburgert zabálni mert hpm nem volt, és mindenféle értelmetlen megkötéseket ad a játék. Ja, és a közelharc nevetségesen van megoldva.
Eset: valami albán csávót kell követni adott kocsival, és leölni. odamegyek, felmegyek az épületbe, leütöm a csávót kiesik az ablakon, de én is vele, egy féltetőn landolok, hát mondom meghalok ha nem a vízbe ugrok, hát beugrottam a vízbe. Erre a játék közli velem hogy elhagytam a kocsit, és buktam a küldetést, amikor kb 15 méterrel mentem odébb mint ahol a célszemély volt. Itt abba is hagytam a GTA4-es karrierem. Játsszon csak vele aki csak a grafikára izgul és 4 anyja van. Én játszani akarok, úgyhogy maradok mostmár a Saints Rownál egy darabig. -
#649 Asszem kell nyomni ott valami gombot a körben, de már nem tudom mit. -
royaltom #648 Sziasztok!
Hol lehet új ruhákat venni mert a ruha boltban csak a már meglévő ruháimat tudtam megnézni.
Van valami tippetek?
A válaszokat előre is köszi! -
#647 [Vélemény a karakteremről? Lejjebb mellékelve.] -
mans #646 Igen beleálltammár 36 szor a körbe a csajjal de nem engedte el,valamikor sikerült már de akkor meg késöbb dobta el. -
#645 Nem hasonlítgatok - csak megelőzöm azokat, akik "de a GTA3/4-ben ez már volt" stb...
-
#644 GTA4-ben néha bent maradnak :) Sőt az előre megölt emberek az anyósülésen kanyarban kiesnek a kocsiból :D
De miért hasonlitgatsz? ;)