Vége a Barátok közt uralmának?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én most a Battlestar Galactica-t nézem, múltévben pedig volt még a Lost és a Firefly (volt még Vengeance Unlimited is, de az speciális). Ezek tudták felkelteni a figyelmem a tv-bõl (az más kérdés, hogy a legtöbb részt nem ott néztem), de úgy igazán csak a Firefly tetszett - persze a többivel is jól elvoltam..

Ha valaki Barátok köztöt akar nézni, felõlem tegye.. Engem nem zavar.

https://twitter.com/foodlfg

:DDDDDDDD
Nem lennék a nõd :D

Vogel
(hogy sikerült kiemelnie magától az elsõ mondatot azt nem tudom)

Vogel
Nõmnek betiltottam ennek a nézését.

Erre õ mondta, hogy nem baj, neki elég a bemutató is :S Oké, azt nézheti, talán kibírok 1 perc NULLA tehetséget, a NULLA közét a raelitáshoz, a betanult szöveg egy hangon való felmondását bármiféle átérzés nélkül. És mégis vágja hogy mi történik. Max ha nem vagyok otthon akkor 1 részt megnéz, de aztán magától többet nem 1 héten át, mert ugyanazt a szart rágják, ha nem tovább mint 1 hét.

az egész "én a topon vagyok, hallgassatok és bólogassatok a mondandóm olvastán"-szerú elitista érvelésed ott hibádzik (mert egyébként teljesen jó), hogy abból indul ki, hogy valaki védelmébe veszi a BK-t. (a hatás, kétség kívül nem marad el, hiszen, mint ahogy a jó politikus maga mellé tud állítani pár mondattal több ezer embert, így biztos lesz, aki saját gondolat híján azt fogja mondani, hogy ő is épp ugyanezt, ugyanezekkel a szavakkal mondta volna el.)

senki sem védi - én biztos nem, mert még alapom sem lenne rá. (aki megalapozott védekezést akar, annak spuri a bk-s letöltõkhöz vagy a bk-s fórumba, ha már úgyis fel lett hozva. ott válaszolnak.)

itt nem védés esetérõl van szó, nem csak pro lehet valami mellett érvelni, hanem a konktrázók ellen. (az ilyen fórumokon ugyanis mindig a f*kázás van többségben és sosem tudni, hogy a f*kázó random vagy megalapozott. ergó szûrni kell az értelmes véleményt az fórumexhibicionizmustól - utóbbiak azok, akik 19 "utálom a bk-t" komment után beírják, hogy "utálom a bk-t" vagy nagy betûvel, hogy "mi az a bk")

szóval ezért riszpekt oda, mert ritka az értelmes hozzászólás, az önálló gondolat a netes világban - nem véletlen, hogy az olvasóknak csak egy töredéke érez ingert kommentelni.

a mondandóm lényege nem a realitvizáláson nyugodott, hanem azon, hogy aki f*kázik az általában egy új telenovella (dél amerikai 150-250 részes szappanszerû sorozat) úgy reagál, hogy "már megint egy brazil sz*r", anélkül, hogy az ártatlanság vélelmébõl indulna ki. a többség eleve leírja a brazil sorozatot, látatlanban, fel sem tételezik, hogy lehet jó és itt van a kutya elásva. (érdemes elolvasni a képek alapján a speed racert megalapozottan f*kázókat - én legalább megnéztem és tudom is, hogy béna film:) (vagy ott van a cloverfieldet köpködõ nép.)

ugyanis felteszem, hogy van jó film és rossz. van jó sorozat és rossz. van jó szappanopera és rossz. van jó telenovella és rossz.

a BK ilyeténképp való szidása inkább tartozik a filmfanatikusok lenézõ "mi ez? valami sz*r sorozat" tárgykörébe szerintem.

és ez nem azon múlik, hogy ki hány részt látott. (de akkor sem szabad feledni, hogy ha valaki látta bk elsõ 100 részét, akkor valóban nem tudhatja, hogy a 7500-7599. epizódok nem voltak-e bitang jók, nem?

"Ez úgy mûködik, hogy megnézem a mûsort, és egyéni ízlésemre hivatkozva alkotok róla egy személyes véleményt,"

ez mûködne is, de hányszor olvasom f*kázoktól, hogy "várj, ne írd le a jericho-t 1 rész után, mert az 5.-tõl indul be":) (jó ez csak analógia, tudom, hogy körte és alma.)

"feltesz olyan, alapigazságként körített kérdéseket, hogy vajon a kritikus hangú embereknek jó-e az ízlése.."

én nem tettem fel a kérdést. csak kijelentettem, hogy nyilván a netes, warezolós, fórumozós közösségnek nem jó az ízlése (akinek nem inge...). szerintem ez egyértelmû. de ettõl még a BK-val kapcsolatban lehet, hogy jó ítéletet hoznak.

"A Barátok Közt mint mûvészi produktum,"

???? ez nagyon elszállt érvelés. senki nem tekint a BK-ra, mint mûvészi produktumra. a BK egy termék tömegfogyasztásra. épp úgy mint az új batman-film vagy a lost címû sorozatizé. (honnan szedted ezt a "mûvészit"?)

egy szappanoperát teljesen más jellemzõk alapján kell készíteni, hiszen nem valami topon lévõ réteget kell kiszolgálni vele, hanem tömegeket - mint ahogy te is írod.

(mellékérdés. ez komolyan érdekelne. tévéfilmek? azt hittem kihalt a mûfaj? melyik volt a legutóbbi 3, amit láttál?)

"Ez a sorozat a primitíveknek szól, azoknak az átlag alatti arcoknak, akik a metrón Mai Lapot és Blikket, esetleg Story magazint falnak - és csak azt."

és igen, itt bukkan elõ a magas ló, a nagyon magas ló, miszerint bulvárt primitív ember olvas. (és itt megint be kell írnom, hogy nem, nem olvasok bulvárt és nem, nem védem a bulvárt, mert van, aki számára elképzelhetetlen, hogy pártatlanul is lehessen érvelni valami mellett vagy ellen.) a bulvár a rövid cikkekkel és képekkel, a nem agyleterhelõ témákkal még nálunk sokkal értelmesebb embereknek is okozhat instant örömöt, elfoglaltságot, szabad 2-3 percet.

(ja, zárójel. az ócska vágás különösen megmosolyogtató, hiszen a BK esetében, akárcsak a közönség elõtt színpadon felvett szitkomok esetében (ld. jóbarátok) mondhatni nem vágások, hanem kameraváltások vannak, lévén több is vesz egy jelenetet)
valamit
Gondolkodásod azé az entellektüellé, aki nem meri elengedni magát és a közizlést támadva próbál egy elitista gondolkodást felvenni. Amúgy, ha picit továbbgondolnád azt, hogy a Barátok közttel az embereket akarják befolyásolni országos szinten, hisz a nézettsége is országosan magas, akkor rájönnél, hogy érdemes nézni, mert lejön belõle, hogy mire akarják rávenni az embereket és nem csak olyan mélységig, hogy igénytelenségre, hanem sokkal magasabb szinten átjön, például, hogy vállalkozó szellemre szeretnék nevelni az országot (aki menõ az mind vállalkozó), felsõfokú tanulásra (a fiatalok többsége vagy azt végzett vagy épp csinálja vagy tervezi), jobb családi problémamegoldásra (pszichológusnõ beszédei) stb-stb.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

én nem is írok semmit. ez így van. jól megaszontad<#eljen>

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

Griphons
Húdenagyonegyetértek!<#eljen>

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

A legjobb taktika a relativizálás ahhoz, hogy még a szarból is aranyat csináljunk. Itt ez megy valakinek, és érdekes módon eddig ne volt ellenpontja, majd én leszek akkor.

Védelmébe vesz egy szappanoperát, azon az alapon, hogy vajh a többihez képest milyen, valóban tényleg annyira rossz-e, ésatöbbi. Szól a régi lemez: Ne szóld le önmagában, csak ha láttad x ezer részét, illetve a konkurencia x ezer darabjának x ezer további részét.

Hát nem, drága barátom, ez marhára nem így mûködik.

Ez úgy mûködik, hogy megnézem a mûsort, és egyéni ízlésemre hivatkozva alkotok róla egy személyes véleményt, ami egy teljesen szuverén állásfoglalás, tehát egyáltalán nem szükséges relativizálnom. Apró filozófiai kérdés az, hogy az egyéni vélemény mennyire lehet szuverén akkor, amikor személyiségünk is állandó kölcsönhatásban áll a valósággal, és annak megfelelõen alakul, tehát már maga a véleményalkotó ego sem szuverén, nem független mindentõl, ésatöbbi. De ezt most hagyjuk.

Az a bájosan gusztustalan az ilyen vitákban, hogy mindig akad valaki, aki elkezd relativizálni, és feltesz olyan, alapigazságként körített kérdéseket, hogy vajon a kritikus hangú embereknek jó-e az ízlése.... Érdekes kérdés, de vajon ki fogja ezt eldönteni, ki lesz az a ízlésbajnok, aki majd megmondja, hogy mi a jó ízlés, és mi nem az?

Secret: Attól, hogy neked tetszik valami, és másnak nem, még egyáltalán nem biztos, hogy bármelyikõtöknek rosszabb lenne az ízlése a másiknál. Én nem szeretem a köröm pörköltöt, sõt, hányok tõle, akkor most nekem rossz az ízlésem? Érdekes módon nem tudom ezt állítani arra, aki viszont zsíros szájal, az angyali elégedettség mosolyával cupákolja a paprika és hagymalében fõzött disznóbõrt...

Vannak ugye standard, úgymond általánosan elfogadott alapértékek. Vannak igényességi szintek, megint csak általános alapokon. Habár izés világunk személyenként meglehetõsen relatív, mégis, alapvetõ elvárásai lehetnek egy nagyobb közösségnek egy-egy produkcióval kapcsolatban, mondhatni, ez lenne a kollektív minimum. Ha ezt egy produkció nem képes megütni, akkor elmondható róla, hogy általánosan véve szar, nem üti meg azt a minimum szintet, amit a társaság elvár tõle - egyéni ízlésfaktoroktól függetlenül.

A Barátok Közt mint mûvészi produktum, sajnálatos módon számomra értékelhetetlen. Nagyjából annyi szórakozási lehetõséget látok benne, mint egy Gillette-reklámban. Hogy miért? Nos, az egyéni ízlésvilágom nem ehhez a szinthez szokott hozzá. Meglehetõsen sok filmet, sõt, tévéfilmet láttam már, és többnyire az olya darabokat kedvelem, melyekben felfedezhetõ egy minimálisan értelmes, igényes, esetenként fordulatos, meglepõ sztori, és persze ennek elválaszthatatlan párjának kell lennie az igényes, szakértõ megvalósításnak. Tehát érdekes, de legalábbis célszerû rendezés, olyan operatõri munka, amely legalábbis feltételez a filmmûvészeti fõiskola elsõ osztályának sikeres - de minimum átlagos - elvégzését, és persze lemaradhatatlan keléke egy számomra jó produkciónak a meggyõzõ, hiteles színészi játék, ahol ha sírós helyzet van, akkor nem temetkezik a hölgy a férfiember vállába, hogy eltakarva arcát tegye egyértelmûvé: Képtelen a hatásos és hiteles érzelemkeltésre.

A Barátok Köztben én nem találtam meg ezeket az értékeket. Persze lehet azzal példálózni, hogy ez egy minimál-mûfaj, a kérdés ilyenkor viszont az, hogy vajon mennyire van szüksége egy amúgy is egyre igénytelenebbé váló népnek az ilyen mélységesen buta, ostoba, saját szenvedésében már önmagát is ismétlõ produkcióra? De lehet, hogy rossz a kérdésfeltevés, korrigálok: Szükség van rá, hiszen ettõl egyre igénytelenebb ez a nép. De vajon tényleg ki kell szolgálni ezt a fajta igénytelenséget? Ez a kérdés meg naiv, hiszen tudjuk, hogy minél butábbak vagyunk, annál könnyebb minket irányítani...

Számomra egyáltalán nem kétséges, hogy akár egy félmûvelt, több filmet látott, olvasott, kulturált ember véleménye nem lehet kedvezõ ezzel a sorozattal kapcsolatban. Ez a sorozat a primitíveknek szól, azoknak az átlag alatti arcoknak, akik a metrón Mai Lapot és Blikket, esetleg Story magazint falnak - és csak azt.

A Barátok Közt szar. Ócska színészek erõlködnek, elképesztõen ócska vágások, valami hihetetlenül elvetemülten szemétrevaló dramaturgiával. A történetet pedig ugye nem kell ecsetelni: Ez a legalja, amikor egy félig zárt közösségen belül mindenki sorra kerül a legapróbb kis problémáival heteken át foglalkozva, azzal az apró tejszínhabbal megtoldva, hogy a legtöbb élethelyzet köszönõ viszonyban sincs a magyar valósággal, sõt: A legtöbb emberi alkat, gondolkodásmód, cselekvéssor sincs köszönõviszonyban az emberi jellemekkel.

Bazári csecsebecse két forintért a hülyének. - Számomra ezt jelenti a Barátok Közt.

jó pár éve számomra lehetlen küldetés hétköznaponként este tv2-t vagy rtl-t nézni. Inkább viasat history, meg explorer, sokkal értelmesebb mûsorok vannak
Na de kit érdekel, hogy kit érdekel?

"Vége a Barátok közt uralmának? Ki hitte volna, hogy a TV2 egy bukott mûsorával fogja megszakítani a Barátok közt egyeduralmát? Lehet, hogy új korszak hajnala virradt ránk?"

És most kit érdekel, hogy az egyik csatorna milyen fos mûsorral gyõzi le a másik fos mûsorát?

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

no csak hogy hozzá szóljak én is :D
szerintem pl a a TV2 szappanoperája lényegesen rosszabb(nagyon mû),bár még 1 részt sem láttam végig(bár ez a veszély nem is nagyon fenyeget ;))
a BK meg egyszerûen sok..de hát ez 'kell' a népnek..

amúgy igaza volt winnie-nek..1135 szavazat után

Hiszem, hogy nekem jó ízlésem van. 76%
A földön járok. Sz*r ízlésem van, de legalább beismerem. 15%
Ááá, izé... Nem hiszem, hogy dicsekedhetnék az ízlésemmel. 10%

ja és nekem is jó ízlésem van ;)
Balumann
Tényleg durva. Egyik privát oldalon, van olyan rész amit több mint 800-an töltöttek le. De legtöbbet több mint 200-an.

Balumann
Uh, arányrontó :S

Balumann
Én nem mondok inkább semmit arra, hogy milyen, mert 1 részt sem láttam, csak részleteket. Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen hogyan köt le valakit is, hogy lehet ilyet nézni... mármint néhány alkalommal még értem ha kedveli az ilyet, de hogy ilyen sok részt...?
Az ízléseket meg hogyan lehet jó és rossz kategóriába sorolni? Mindenkinek az a jó, ami tetszik nem? Inkább úgy lehet mondani, hogy MÁS... Nemhiszem h valaki is magasabb rendü lenne e téren :) (nem tom ki találta ki ezt de grat neki... ^^).
Én mostanában be sem kapcsolom a tv-t, vagy ha bekapcsolom akkor este a Mezzo vagy Vh1 alvás elõtt. Filmek közül engem csak az akció, háborús, scifi, fantasy, dokumentum, zenei vagy mûvészfilmek kötnek le. Ezek terén még igényes sem vagyok túlságosan.

narumon
warez szinten töltik? Basszus de jó hoyg ebbõl én már kimaradok. No ez a szánalmas :(
ui: Remélem még le is archiválja szépen dvdr mindt a hétszázötvenezer részt...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

szerintem BK kérdésben annak a szava számíthat leginkább, akinek van jó összehasonlítási alapja és tudja, hogy milyen a jó szappanopera. (mert azért valljuk be, hogy a többség nem látott annyi szappanoperát, vagyis napi sorozatot, hogy értõ legyen.)

nekem, ahogy mindenkinek, megvan a véleményem a BK-ról (legalábbis a 7-8 évvel ezelõttirõl, mert akkor láttam is), de úgy érzem, a többség azért fúj rá, mert szappanopera, inkább a mûfaj miatt. a szappanoperákat sikk nem szeretni, az a menõ, aki utálja, már-már ciki, ha valaki nézi (brr, én sem vagyok oda a mûfajért, de nyilván van jó és rossz szappan is, nem? de épp ezért kéne korrekt érvelés, hogy a bk milyen rossz, de ez meg az a szappanopera milyen jó:)

egy biztos. a bk olyan szempontból jó, hogy a közönséget maga mellé állította hosszú idõre - és ahogy látom még warezszinten is sokan töltik. (és ekkor szoktak jönni a megmondó emberek, akik hallgatásra intenek azzal, hogy nézzem a BK-t és kussoljak, mert az a kedvencem.)
Mi az a Barátok közt?

Ki nem szarja le a Visztát?

Könyörgök, csak nehhogy vki azt mondja, h a BK az egy jó mûsor ( direkt nem az igényeset használom, csak a jó, nézhetõ címkét)!!!
Nem állítom h az ízlésem tökéletes, de a hogy ekkorát tévedjek, azt azért nem hinném.

\"Ha az emlõsök, akiktõl származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekbõl, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"

Narxis
Igen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Üdv!

Nem tudom hogy csak nálunk ilyen, vagy velem van a gond, de én azt vettem észre, hogy a TV2 filmjei "kockásak". Olyanra gondolok, mint amikor a számítógépen alacsony bitrátájú a film. Ezt fõleg a sötét jeleneteknél lehet észrevenni. Ezt más is észrevette már?

"Komolyan ezek nem látják hogy SZAR?"

hehe. miért is indul ki mindenkibõl, hogy ami neki nem tetszik, az szar?:)

azért valószínûsíthetõ, hogy az efféle fórumokat és netes oldalakat nem éppen a topízlésû emberek látogatják (mondjuk ki, az sg-userek meg warezelők meg egyébként is a 15-24-es korosztály ízlése elég ergya:), mégis a legtöbben meg vannak gyõzõdve róla, hogy az õ ízlésük, az aztán hibátlan.

oké, megint magamból indulok ki, pedig nem vagyok a korosztály tagja, de nekem pl. tavaly olyan filmek jöttek be, hogy azok nem makulátlan ízlésrõl tanúskodnak (sőt) - ezért nem is merek semmit mondani a BK-ra.

(de kiírnék egy szavazást arról, hogy ki milyennek tartja a filmes-tévés ízlését. ki is írok.)

na, íme a warezelők véleménye - egyelőre még csak 50 szavazat, 5000-nél meglátjuk, hogy mennyit válzotik, bár a staisztika alapján elvileg 150-200-nál be fog állni a végeredmény, még akkor is, ha nem reprezentatív a minta.)

Hiszem, hogy nekem jó ízlésem van. 71%
Sz*r ízlésem van, de legalább beismerem. 21%
Nem hiszem, hogy dicsekedhetnék az ízlésemmel. 7%

izé, nokomment? vagy yes komment.
tinman, ne csináld. majd minden szappanoperában megtörténik, de normális sorozatokban is. (sõt, idén is volt két sorozat amerikában (heti, nem napi), ahol egyik részrõl a másikra lecserélték az egyik szereplõt játszó színészt.) (sõt, ott van joey és drake ramory az életünk napjaiból:)
A Barátok Közt nem szól semmi másról, abba a budai liftokba mindenki dug mindenkivel. Vége csak akkor lessz mikor Miki és Magdusanyus fognak együtt vacakolni. <#gun>
Végre valami, én el se tudom képzelni, hogy lehet nézni azt a szar anyátok köztöt. És az a szörnyü, hogy minden este legalább 1.000.000 ember nézi. Komolyan ezek nem látják hogy SZAR?
Szolnokboy1
Ezen a héten én is a Hal a tortánt nézem, mer ez a Sándor Orsi valami elmondhatatlanul gyönyörûséges teremtés, folyik a nyálam komolyan <#wow1><#wow1><#wow1>

Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.

Tinman
A BK a világ legszánalmasabb vacka... még az életemben nem láttam ilyen szart ahol, ha a szereplõnek kedve támad otthagyja a sorozatot és ugyan azzal a névvel betesznek a helyébe egy másik szereplõt.
Ez a legalja.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

akkor, ha nem fogják nézni. a szappanoperák nem végesek - más országban 40-50 éve is megy egy-egy szappan.

de miért ez a vágy a befejezésre? ennyire az rtl klubot akarod nézni naponta 8-tól 9-ig?:) hadd menjen csak, addig sem kell tévét néznem. ("kell", haha.)
MIor fejezeik már be a BK-t?Olyan szánalmas már, 7000 szereplõ votl már ebben vagy mennyi,de ezek együtt véve sem képesek normális színészi telejsítményt felmutatni.Amúgy meg az RTL-t a Balázs Show meg a Bk viszi...

Pedig reméltem hogy végre vége lesz ennek a gagyi sorozatnak :(

Palinko
hát 2 sorozat amit nagyon útálok az a barátok közt és a jóban rosszban. a színészekre a nagyon rossz még dicsérõ kifejezés mert ez egyszerûen nézhetetlen számomra. túlságosan beállított stb. a hal a tortán legalább életszerû. emígy hány rész van ebbõl a barátok közt förtelembõl? hát nem igaz hogy nem unta meg akárki mert ez nem egy izgalmas sorozat csak szaladgálunk meg sírunk össze vissza.
most hogy mondod, tényleg! én anno tényleg csak ezért kapcsoltam át az rtl-re egy csomószor, mert jobb volt a képe földiantennán is.
de a digitális tv-vel talán ez az elõny megszûnik, tisztul a piac. tisztul a kép. :D

valamit
na meg már az elnevezés is: tvKETTÕ. oda csak akkor fognak kapcsolni, ha egyértelmûen jobb, amíg ugyanolyan, addig nem

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Tinman
Évek óta azon töprengek, hogy vagy én vagyok vak, vagy nem tudom mi van, de az RTL !képe! MINDENHOL, mindenkinél, Tiszán innen, Dunán túl szebb, tisztább és élesebb.

Ha tüzijátékot néznek az emberek, lehet, hogy emiatt reflexbõl az RTL-t választják? <#wow2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

kuci06
blikk feeling azért megvan... :P

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

bertino
ez a cikk megint... pff...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

← ElőzőOldal 2 / 2