1379
A song of Ice and Fire
  • ProGabe #1179
    Azért Jojen haláláról van egy elég durva teória. Jojen paste-re rá lehet guglizni.
  • Master91
    úgy érzem kapunk pár jelenetet hogy tanulja a mágiát, vissza pillant Nedre ahogy fényesíti a kardot, 1-2 dolgot a történelemről meg tudunk, ilyesmi

és bőven elég lenne nekem, maradjon csak még később Bran szála
  • mindero
    Branékkel a sorozat következő évadban nem fog kb történni akkor semmi? Mert ők majdnem utolérték magukat.
  • Master91
    Jojent felrobbantotta a kicsaj :D
  • sempronius18
    Nem került ki a szál csak megváltozott, ugyanide indultak Branék, ugyanezekkel a lényekkel találkoztak, Jojen halálosan megsérült csak MÉG nem múlt ki csak annyi változott, hogy nem kísérte őket hidegkéz.
  • Swarczi
    Ok akkor ez a szál is kikerült a sorozatból. A vicces az hogy eddig a készítők képesek voltak a könyv vonalán mozogni és olyan részeket kihagyni-behozni amik nem változtattak sokat a könyvhöz képest. De ebben az évadban - attól függetlenül hogy ez egy jó évad volt sorozatos mércével nézve - egyre másra változtatják meg komoly mértékben a főbb történetszálakat.
  • sempronius18
    Szerintem neked van igazad, de látod például az 1171-esből is, hogy mennyire él a teória, hogy Benjen az.
  • G_ArchAngel #1172
    Nem ő, mert Coldhands régóta halott, Benjen pedig csak ket éve tűnt el.
  • NandorHUN
    Dede, és Jojen sem hal meg. Segített Samnek is meg Branéknek is. Amúgy szerintem az a lény Jon rég eltűnt és atvaltozott felderítő nagybátyja lehet, de sajnos kihagyták.
  • sempronius18
    De Hidegkéz (aki talán Benjen).
  • Swarczi
    A lentebb elhangzottak mellett merült fel bennem még1 kérdés: régen olvastam már az első 4 könyvet, de branéket nem egy más-szerű lény kíséri? Meg mintha ugyan az a lény segített volna Samnek is
  • sempronius18
    Majd lehet leosztanak, de a 4. könyv és az ötödik első fele bővelkedik hasonló szálakban, de ha visszaolvasol a fórum elejére azok a könyvesek akik a sorozat előtt is olvasták a regényt szintén ezt mondják majd a Varjak Lakomájáról nagyrészt.
  • Molnibalage
    Hát agyfaszt is kaptam volna, ha beteszik Tomát. A GyU-t azért kellett kétszer elkezdenem, mert a könyv ezen része dögunalmas volt...
  • sempronius18
    A 4. és az 5. könyvben sok olyan dolog van amit élből kihagynánk.

Mondjuk itt is 90%-a az olvasóknak szidta őket a fórumban mikor még messze volt a megfilmesítés. :)

Látom már, hogy a sok "utálom a Gyűrűk ura filmet, mert nincs benne Bombadil Toma" típusú ember utálni fogja az 5. évadot is, mert nincs benne Quentyn. :)
  • NandorHUN
    Ha egyre több dologban eltérnek a könyvtől akkor nem is csoda, ha nehéz dolguk lesz. Maguknak köszönhetik.
  • sempronius18
    Nem volt tökéletes messze sem, de simán a legjobb évad volt.

A készítőknek sok sikert a következő évadra, mert csak innen lesz nehéz dolgok.
  • sempronius18
    Ja bocs ez lemaradt, hogy a baba még benne lehet az 5. évadtól azon a szálon tart a leghátrébb a sorozat.
  • Systore #1162
    kedves sorozatkészítők azt se tudják mit csinálnak

szerintem nagyon gány volt ez az évadzáró, maga az évad se volt nagy szám
  • sempronius18
    Eddig 99% volt most már 100%, hogy Jojen meghal majd az első Windses fejezetben.
  • NandorHUN
    Lehet, de így még jobban elrontották, ráadásul így Jamie és Tyrion között sincs meg a konfliktus ami könyvben ott van.
  • stargatelost
    Na akkor lássuk...

- Jojen??? wtf? Ő még él a könyvekben, nem? Mi a fasz értelme volt itt kinyírni, nem haltak meg elegen az utóbbi részekben??? Viszont a harc az fasza lett a csontikkal :D

- Most komolyan ennyire nem fontos Mance király kisbabája, hogy kihagyják a sorozatból??? Ennyire nem lényeges a babacsere, hogy benne sem lesz? Szánalmas-e ez kérem szépen?

- Brienne... ejj, sikerült egy hülye picsát csinálni belőle ebben a részben, ehhez is gratulálok. Komolyan, nem tudtak jobbat kitalálni, hogy ő gyepálja el Sandort? De a sírásó teória még él legalább.

- Már annyira nem is emlékeztem a könyvből, de máshol is írták, mennyire más kicsengése lett Jaime és Tyrion elválásának. Ugye a Tysha dolog (ezért is megy fel Tywinhoz), meg hogy Tyrion elmondja Jaimenek, ki mindenkivel összefeküdt Cersei, és ez emészti sokáig Jaimet, formálva a karakterét.

NA MINDEGY!!! Azt hiszem lassan nem a változtatásoktól kell tartanunk, hanem, hogy jönnek a spoilerek... számunkra... :( Bran meg Sansa szála már most hol tart... A következő évadot még talán kihúzzuk spoiler nélkül (de ebben a két szálban nem lennék biztos), de a hatodik évad tuti már előremegy a könyveknek... Ja igen, amennyit parádézik GRRM a sorozat körül, én sok reményt nem látok, hogy jövőre jöjjön az új könyv.
  • Shiwo
    hmmm.. elég jól eltaláltam, hogy mi lesz az utolsó részben (:

[URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1211867955&no=982]#982[/URL]

[URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1211867955&no=837]#837[/URL]

csak az a kár, hogy kimaradt Tyrion megállapítása az édesapjáról keringő legendát illetően...
  • Belkar
    Általában nem szeretem ha megváltoztatnak könyves dolgokat de ez egy kivétel.

Majdnem a falhoz vágtam a könyvet amikor olvastam hogy vált el Jaime és Tyrion egymástól. Még ha megértem Tyrion érzéseit akkor se tetszett amiket Jaime-nek mondott főleg úgy hogy ő mentette meg az életét.

A sorozatban sokkal boldogabb volt az elválásuk és ez tetszett is
  • NandorHUN
    Tyrionos részt jól elsz..ták, lényegében a könyvben Tyrion már Jamie-t utálja és egy nagyon fontos rész ki lett hagyva :///
    Következő évad meg szerintem tele lesz fillerrel, mivel következő könyvről még szó sincs.
  • MaRee
    Nem rá gondoltam, hanem zombiketre. Tyshásat én sem tudom, hogy fogják megoldani.
  • Piszkos  Fred
    De Tyshát hogy hozzák be? Hiszen lényegében az ő megtalálása lesz Tyrion egyik fő motivációja.
  • MaRee
    Valamit kellett hagyni a köv. évadra.
  • Piszkos  Fred
    Hát ezt jól elbaszták. Jó, a Briennes részt még elnézem, annak nincs túl nagy jelentősége a továbbiakban. De semmi Tysha? Ráadásul UnCat is kimaradt.
  • MaRee
    Nos ez a rész a könyvek megerőszakolása volt, de attól még epic.
  • G_ArchAngel #1150
    Szerintetek a Hegyből egyfajta zombi Frankenstein lesz, az miatt nem fog inni, enni, szarni? Bármi lehet, nem igazán zavarja őket a könyvtől való eltérés
  • ddany7
    kihozták hogy Brienne öli meg Sandort? :D :D :D :D :D OMG.
  • G_ArchAngel #1148
  • Piszkos  Fred
    Arra én is felfigyeltem :D
  • Risu Führer
    Nem tudom észrevettétek e az utalást a 8. részben, mikor Kisujj azt mondja Robertnek hogy bárhol érheti az embert a halál, például az árnyékszéken, vagy valami ilyesmi.szóval szerintem olyan lesz Tywin halála mint a könyvben.
  • Master91
    Miért ne? Sokkal hatásosabb.

Nagy Tywin, kiderül ő is csak ember, ugyan úgy szarik és hal meg mint minden egyszerű halandó.
  • NandorHUN
    Na igen, bár valószínűleg enyhébben lesz előadva, mint a könyvben. Nem hiszem hogy itt is a WC-n kapná el a fatert.
  • bega82
    Ja, de szerintem várható volt. Sajnálom egyébként, mert a karakter (meg a színész is) nagyon jó... azt viszont alig várom, hogy a ribancnak a nyakán szoruljon a hurok! :D
  • NandorHUN
    Na akkor csak beleteszik ebbe az évadba...
  • bega82
    [ #eljen]
  • MaRee
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D