Pasadena, a Főnix leszállt!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérlek idézd már, hogy hol állítottam olyat, nem lehet kék színû a marsi égbolt. Sok sikert a kereséshez...

norbre
én mindig mosolygok az olyan embereken akik tonnaszámra ontják a jobbnál jobb elméleteiket az otthoni karosszékbõl ülve. Gondolom azt is csak a saját szemükkel hinnék el hogy mûholdak keringenek a Föld körül.

Pl az Apollo-val kapcsolatban hogy miért építették azt a kva nagy rendszert, szimuláció vagy hamisítás? "hát naná hogy hamisítás! csak ez jöhet szóba, mert één Karosszéktudós József ezt tartom a legreálisabb lehetõségnek. Persze utánajárok mert érdekel. Na igen, tudom hogy probléma hogy korlátozott anyag áll a rendelkezésemre és nem voltam jelen, és nem beszélhetek azokkal az emberekkel, és persze lehetne a valós magyarázatot is elfogadni, de én azért dörzsölt vagyok és azt HISZEM itt valami nem stimmel"

és úgy általában meg.. amik nem elsõdleges forrásból származó videók vagy képek.. honnan a büdös pcsából mer ilyen dolgokat "bizonyítéknak" felfogni bárki is?? már egy gyerek is elboldogul a photoshoppal és az hogy kékre fessünk egy piros színt vagy netalán pirosra egy kéket nem nagy cucc.. azt a lehetõséget meg azért említsük már meg hogy egy fejlesztés során ne megyszer változnak meg alkatrészek anyagban, méretben, színben, darabszámban stb stb stb..

az összeesküvéselmélet gyártók baromi okosaknak hiszik magukat de elárulom: rohadtul nem fogják soha az életben megtudni a valódi igazságot, mert nincsennek abban a helyzetben hogy közvetlen információkkal támaszthassák alá az elméleteiket.

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

A hivatalos szövegeket és magyarázatokat is könnyebb és kényelmesebb bekajálni, mint gondolkodni és szembe nézni különféle tényekkel.

A kifejezés egy bizonyos szóösszetétel, nem pedig véletlenül egymás mellé került szavak.

Ez van az elsõ konklúziójának a végén:
"Although the
formally designated color of the sky would change from its
typical ‘‘yellowish brown’’ to what is called ‘‘blue’’, the
corresponding drop in luminance at low dust opacities
would make the perceived sky color closer to what is called
‘‘bluish-black’’ or even ‘‘black,’’ either way, much darker
than the blue that we experience on Earth."

Ügyes kifogás. Kár, hogy kicsit erõltetett a többi dolgot figyelembe véve.

És azt figyelembe véve, amit írtam (nézd meg a tényeket), a válaszod effektíve az, hogy téged nem érdekelnek a zavarba ejtõ tények.

Tudod miért sajnálom a hozzád hasonló összeesküvés-elmélet fanokat? Mert a világegyetem, a természet anélkül is fantasztikusan izgalmas hogy minden hülyeséget belemagyaráznánk. És ti épp a valódi csodákról maradtok le az ilyen nem létezõ 'csodák' keresgélése közben. Szar nektek...

Persze hülyének lenni mindig könnyebb mint gondolkozni, nem csodálom hogy ilyen sok hoax-fan van.
Ez beillene a híres utolsó mondatok közé xDDD

Sürgõs kérdés:
A marsi felszínen a légnyomás hány méter földi tengerszint feletti nyomásnak felel meg?

Kara kánként folytatom tanításom.

Aquir
Igen, a "milyen" kérdésre válaszol, de ennyi erõvel a kifejezés is mondatrész lehet vagy maga a mondat 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Olvasgassatok...

http://marswatch.astro.cornell.edu/Bell_etal_SkyColor_06.pdf
http://pancam.astro.cornell.edu/pancam_instrument/doc/Bell_Pancam_JGR.pdf

Ha már szóba jött az Apollo program, nézzetek meg pár igen ritka képet és döntsétek el, hogy valójában mihez kellet ez a sok kellék: szimulációhoz vagy hamisításhoz ... mindkettõre alkalmas volt.
Apolloreality
Apolloreality2
A linkelt (panoráma) képet legalább több száz felvételbõl állították össze, van rá bármilyen adat, hogy az összes képet ugyanazokkal a filterekkel készítették?

És itt szó sincs tekintélytiszletrõl... Csupán nem kajálok be minden összeesküvés elméletet, hanem inkább utánajárok (az engem érdeklõ) dolgoknak.

Tisztában vagyok vele, hogy nagyon változatos a marsi égbolt színe, jópát variációt láttam már. Kedvencem a naplemente.😊

Képeket raktam össze eleget még 2004-ben, más kérdés, hogy nem jöttem egybõl a fórumokra nagy leleplezéseket tartani, hanem utánaolvastam a dolgoknak és megértettem a hátterét.

Egyébként te most mit is szeretnél kihozni ebbõl az egészbõl? Mert elsõ blikkre a szokásos 'hamisítja a színeket a NASA' frázisokat puffogtatod, amelyeket már több százszor olvastam, és kezdenek unalmassá válni...

NEXUS6
Na ez tényleg dúrva, legalább egy fekete, vagy sötétkék csíkot oda húzhattak volna!
Úgy néz ki hogy a kék színek helyére simán vöröset raktak és csókolom. Amúgy ha figyelembe vesszük, hogy az emberi szem/agy is alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, és ha csak néhány százalék a kék fény a földi szinthez képest, valszeg akkor is simán kéknek látnánk a Marson az eget!!!!
Aki csinált már képet hagyományos filmes géppel erdõben az tudja mirõl beszélek. Ott a levelekrõl szóródó zöld fény miatt minden zöld, amikor elõhívod. A digitális gépek, meg a szemünk persze autómatikusan képesek a színballanszon állítani.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Hogy mi értelme eltitkolni a valódi színeket? Na ez jó kérédés!
De te inkább úgy teszed fel valójában a kérdést,hogy mi értelme megkérdõjelezni egy állami szervezet igazát, amikor azt mondják, hogy a megkérdõjelezés elve rosszabb mint az igazság, mivel káoszt szül!

Ami persze nem feltétlenül igaz.

De mi értelme volt, kiretusálni ûrhajósokat a közös képekrõl, mi értelme volt évtizedekig tagadni az orosz emberes holdprogramot, mi értelme az Apollo képek átretusálásának (és itt csak arra gondolok, hogy a sötétbe burkolódzó amcsi zászlót kivilágosították), mi értelme a végsõkig, a katasztrófa elötti pillanatokig eltitkolni, hogy a küldetés gyakorlatilag halálra van ítélve?

Igazad van, ezekrõl a dolgokról okos emberek döntenek, de ezek nem biztos hogy tudósok, vagy mérnökök!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

És ezt mivel magyarázod, te nagyokos?link
Tudod, bizonyos dolgok önmagukért beszélnek, és az nem számít, hogy ki mondja.
Ne vakítson már el ennyire téged is a tekintélytisztelet.

Mrzool olvasd el még párszor a hozzászólásom ...
Bármily hihetetlen a Marson is vannak homokviharok, reggel köd, este naplemente és van úgy, hogy szép kék az ég. Ezen nem tudom mit nem lehet érteni.
Mutasd hány képet raktál már össze; szerintem ezen a téren nagyobb tapasztalatom van mint neked.
Pluskast
Biztos bele lkógott a marslakó keze<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Csak egy kép a galériádból, amely képeket te valós színûnek ismered el:

http://kepfeltolto.hu/i/?111947

Hát nem tudom, szerintem elég vöröses az ég színe, semmiképpen sem kék... Szóval elõször magaddal syncelj össze, és döntsd el mit is szeretnék kihozni ebbõl.😊

Richard Hoaglandet 'csillagásznak' és 'kutatónak' minõsíteni elég sértõ a valódi tudósok számára.😊

Egyébként egyet árulj el: mi értelme is lenne tagadni a valódi színeket? Arról nem is beszélve, hogy szinte mindig láthatod a képaláírásnál: 'approximately true-color'.

A linkeket nehogy megnézd, és használd a saját agyadat.

Mert alapból kételkedõ típus vagyok és utánajárok mindennek, hogy ne legyek annyira manipulálható mint TE. <#beka3>
Nem csak nekem van igazam, hanem rajtam kívûl még jópár csillagásznak és kutatónak akinek feltûnt, hogy valami nem stimmel a NASA hivatalos képeivel.
A bolygó valódi színe
Hidden Colors of Mars
Persze ott is vannak viharok, forgószelek és szép fehér felhõk, nem mindenhol tiszta az ég.
Raktam fel új képeket:
galériám
"tekintélyelvû szemléletedhez"

Ha ezt arra érted hogy jobban hiszek a NASA-nak mint egy random forum trollnak. hát akkor igazad van 😄

De mind1

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Az nem egy kifejezés, hanem egy sima mondatrész.

"A színes képekhez 3 szûrõ kell: az L4 a vörös, az L5 a zöld, az L6 a kék."

Nem egészen, mint a magad által feltöltött egyik képen látható, az L4 nem vörös, hanem narancssárgás, és az L6 sem a megszokott kék. Ezért kell úgy kererészni, ahogy az egyik másik, ugyancsak magad által feltöltött képen látható. 😊

Aquir
dehogynem: lásd ezt a csodás példamondatot is:

"A Földet ért találat, blablabla" 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
Példamondat: A Földet ért meteor(...)

Most akkor leszállt a Földre vagy inkább becsapódott 😊
naszóval nem csak azt jelenti😊

Én meg gratulálok a te tényekkel és bizonyítékokkal mit sem törõdõ, tekintélyelvû szemléletedhez...

Mellesleg nem HiddenTruth készítette a programot. De ezt magad is láttad volna, ha egyátalán megnézed a linkeket...
(Kb. mint amikor egyesek nem voltak hajlandóak belenézni az elsõ mikroszópba, mert olyan apró lények nincsenek is.)

A Marson vannak felhõk 😄 csak mondom szólok, mielõtt ráfogod hogy hamisítvány...

Jah, ups, elkéstem.. sry

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Mert a NASA-nak jobb szakemberei vannak és jobban értenek hozzá mint TE ??

Vagy ez lehetetlen ? De biztos neked van igazad... hány diplomád van?

Amúgy a marson rózsaszínes az ég nap közben, hajnalban és naplementekor kékes.. vannak róla szép fotók a két rovertõl.

Gratulálok, most montad el mindenkinek hogy mekkora egy szüklátokörû seggfej vagy 😄 GZ
Megsúgom hogy ha találnak baktériumokat a Marson, az megváltoztatja az életedet, hogy hogy meg miért az házi feladta, rádfér.

Itt a mûködõ link, bár automatizált képszerkesztést használtak ezért van benne pár hiba amikor nem állt rendelkezésre a megfelelõ szûrõ vagy rossz volt a számozás, de kiindulási alapnak jó; az L4L5L5L5L6-ok a True Color színûek:
True Color - mer2rgb
Oda van írva:
"The flat landscape is strewn with tiny pebbles and shows polygonal cracking, a pattern seen widely in Martian high latitudes and also observed in permafrost terrains on Earth. The polygonal cracking is believed to have resulted from seasonal freezing and thawing of surface ice."
Hagyjuk már az összeesküvés-elméleteket...
géza, kék az ég
és
Nyuszi ül a fûben

Jéééé!
:-)

Kara kánként folytatom tanításom.

Hol nem lehet? <#smile>
A színes képekhez 3 szûrõ kell: az L4 a vörös, az L5 a zöld, az L6 a kék.
Ebbõl a három színbõl minden szín kikeverhetõ, így mûködik a színes katódsugárcsöves tv/monitor is.
mer2rgb
kalibrálás
Itt kikeresitek a RAW Panoramic képek közül az összetartozó L4,L5,L6 szûrõket és összerakjátok a programmal:
képek
Mintha minta ismétlés lenne ráadásul. Vagy Photoshop, vagy piszok furcsa a Mars geológiája.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Hát ahogy nézegettem a nagyfelbontású felszínt...a fertõrákosi köfejtõ néz ki így nagyjából...

És mi az a kép jobb felsõ sarkában? Ott van vége a horizontnak? 😄 Vagy csak nem egy felhõ?

NEXUS6
Szerintem te csak visszakapod a felvételek eredeti beállítását. A fotókat valójában nem is a Marson, hanem Arizonában, meg a Namíb sivatagban csináltak!;D

lol, ez jó 😄

mérnem lehet színes képeket csinálni??

Képzeld elég sokat tanulmányoztam az RGB színkeverést, a szûrõk érzékenységét, az egész optikai rendszer mûködését ahhoz, hogy közel színhû képeket tudjak létrehozni és bárki utánam csinálhatja a belinkelt programmal majd összehasonlíthatja a NASA fotóival ...
A kék éghez még annyit hozzáfûznék, hogyha a NASA képein narancssárga az ég az állítólagos portól, akkor vajon én miért kapok kéket bármilyen technikát alkalmazok? A válasz pofon egyszerû: mert a szûrõk nem hazudnak, valóban kék az ég.
és ha van ott valami baci, ki nem szarja le? az én életemet úgysem változtatja meg semmiben.

NEXUS6

<#hehe>

Valószínüleg a szonda egy levált darabja, a fékezõrakéta, hõpajzs vagy ejtõernyõ egy része.

GZ Fõnix

Pluskast
NASA

Nézzétek meg ezt a képet. A háttérben az a kis fehér oszlop szerüség az mi?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A lyukakra intelligencia szinttõl függõen két magyarázat adható:

1. Oppy készítette õket a RAT-tal
2. Gonosz összeesküvés elmélet, marslakók meg akarták fúrni a projektet

Rád bízom a választást.

http://www.youtube.com/watch?v=m5lnavfxZWo&feature=related