133
-
Balu0 #53 Mert a NASA-nak jobb szakemberei vannak és jobban értenek hozzá mint TE ??
Vagy ez lehetetlen ? De biztos neked van igazad... hány diplomád van?
Amúgy a marson rózsaszínes az ég nap közben, hajnalban és naplementekor kékes.. vannak róla szép fotók a két rovertől. -
Balu0 #52 Gratulálok, most montad el mindenkinek hogy mekkora egy szüklátokörű seggfej vagy :D GZ
Megsúgom hogy ha találnak baktériumokat a Marson, az megváltoztatja az életedet, hogy hogy meg miért az házi feladta, rádfér. -
HiddenTruth #51 Itt a működő link, bár automatizált képszerkesztést használtak ezért van benne pár hiba amikor nem állt rendelkezésre a megfelelő szűrő vagy rossz volt a számozás, de kiindulási alapnak jó; az L4L5L5L5L6-ok a True Color színűek:
True Color - mer2rgb -
WoHu #50 Oda van írva:
"The flat landscape is strewn with tiny pebbles and shows polygonal cracking, a pattern seen widely in Martian high latitudes and also observed in permafrost terrains on Earth. The polygonal cracking is believed to have resulted from seasonal freezing and thawing of surface ice."
Hagyjuk már az összeesküvés-elméleteket... -
Epikurosz #49 géza, kék az ég
és
Nyuszi ül a fűben
Jéééé!
:-) -
HiddenTruth #48 Hol nem lehet?
A színes képekhez 3 szűrő kell: az L4 a vörös, az L5 a zöld, az L6 a kék.
Ebből a három színből minden szín kikeverhető, így működik a színes katódsugárcsöves tv/monitor is.
mer2rgb
kalibrálás
Itt kikeresitek a RAW Panoramic képek közül az összetartozó L4,L5,L6 szűrőket és összerakjátok a programmal:
képek
-
roliika #47 Mintha minta ismétlés lenne ráadásul. Vagy Photoshop, vagy piszok furcsa a Mars geológiája. -
roliika #46 Hát ahogy nézegettem a nagyfelbontású felszínt...a fertőrákosi köfejtő néz ki így nagyjából... -
roliika #45 És mi az a kép jobb felső sarkában? Ott van vége a horizontnak? :D Vagy csak nem egy felhő? -
#44 Szerintem te csak visszakapod a felvételek eredeti beállítását. A fotókat valójában nem is a Marson, hanem Arizonában, meg a Namíb sivatagban csináltak!;D -
oli314 #43 lol, ez jó :D -
Myron #42 mérnem lehet színes képeket csinálni?? -
HiddenTruth #41 Képzeld elég sokat tanulmányoztam az RGB színkeverést, a szűrők érzékenységét, az egész optikai rendszer működését ahhoz, hogy közel színhű képeket tudjak létrehozni és bárki utánam csinálhatja a belinkelt programmal majd összehasonlíthatja a NASA fotóival ...
A kék éghez még annyit hozzáfűznék, hogyha a NASA képein narancssárga az ég az állítólagos portól, akkor vajon én miért kapok kéket bármilyen technikát alkalmazok? A válasz pofon egyszerű: mert a szűrők nem hazudnak, valóban kék az ég. -
Myron #40 és ha van ott valami baci, ki nem szarja le? az én életemet úgysem változtatja meg semmiben. -
-
BobaFett #38 -
Balu0 #37 Valószínüleg a szonda egy levált darabja, a fékezőrakéta, hőpajzs vagy ejtőernyő egy része.
GZ Főnix -
#36 NASA
Nézzétek meg ezt a képet. A háttérben az a kis fehér oszlop szerüség az mi? -
mrzool #35 A lyukakra intelligencia szinttől függően két magyarázat adható:
1. Oppy készítette őket a RAT-tal
2. Gonosz összeesküvés elmélet, marslakók meg akarták fúrni a projektet
Rád bízom a választást. -
coolgyerek #34 http://www.youtube.com/watch?v=m5lnavfxZWo&feature=related -
Epikurosz #33 Biztos ott próbálják ki a legújabb toyota Priust. -
brueni #32 a galériában a második képem mik azok a szabályos lyukak, azonkívül, mintha kis tócsák lennének mindenfelé
az utolsó előtti képen, meg a távolban mintha egy autó lenne látható (http://kepfeltolto.hu/i/index.php?t=img&id=28647) -
#31 bocs de nem kar van rajta, hanem lágszóró, és majd tud repeszteni a marson, illetbe durrongatni!!345 -
who am I 7 #30 Blue box.... -
viCtah #29 Valszeg mer a viking a leszállással felverte a port, azóta nem tud ülepedni, nem tom mekkora ott a gravitáció xD
Amúgy thx a felvilágosítást -
Villanypásztor #28 "Úgy látom a NASA még mindig hülyíti a népet, mindent össze-vissza színeznek, pacsmagolnak mint az óvodások."
Úgy látom néhány fórumozó még mindig össze-vissza színezett képekkel hülyíti a népet...
Egyébként meg csak el kéne olvasni amit a lapjukon írnak: "This is an approximate-color image". Tehát a fekete-fehér képre rányomtak egy kábé színezést, de nem is állítanak mást.
Mondjuk az tény, hogy időnként elég vadul oldják meg a színezéseket, de attól még tömény baromság azt állítani, hogy lám, titkolják a kék eget. Először el kéne mélyedni egy kicsit a színtanban meg a fotótechnikában, illetve pontosan megnézni hogy a komponensek mikor, milyen fényviszonyok és beállítások mellett készültek és majd ezután lehet összerakosgatni a színes képeket. De hát így egyszerűbb összeesküvés-elméleteket hirdetni...
Jah jut eszembe, még a NASA szerint is elvileg lehetséges lenne a kék ég a Marson, ha minden por teljesen leülepedne. Csak éppen úgy tűnik, ilyen nem szokott történni. Sőt... az első viking leszállásakor kifejezetten kék eget vártak és először csodálkoztak is amikor nem az jött a képeken. -
viCtah #27 anyás, ez király :)
De akkor most kinek higgyünk, és miért? xD -
LPG #26 zsííír. csak nehogy arra tévedjen egy kanos marsi szörnypillangó, és megerőszakolja a szondát..
Akárhogy is, lassú a haladás, meg ilyenek. 100, 200 évvel ezelőtthöz képest ez fantasztikus haladás... -
Epikurosz #25 Nekem tetszettek a Tru Color marsi képek. Köszike!
Egy tizedmásodpercre bevillant nekem a "Véres lábnyomok a Marson" - (c) Epikurosz 2008, Minden jog fönntartva - c. film-koncepció. -
Epikurosz #24 Lehet, hogy a NASA titokban beléjük szerelte roliika Perendev motorját (vagy valamelyik másik örökmozgót) :-)) -
fade2black #23 spirit meg oppurtinity még mindig rohangál a marson?
emlékszem anno egy riportra ahol még a landolás elött nyilatkozta vki, hogyha 30napot kibirnak az már siker.... ehez képest már több mint 4éve furikáznak fel alá a marson és még tartják magukat. -
HiddenTruth #22 Úgy látom a NASA még mindig hülyíti a népet, mindent össze-vissza színeznek, pacsmagolnak mint az óvodások. Itt lehet látni a valódi Marsi színeket, csak sajnos a képek időnként "eltűnnek":
mer2rgb
Nézzétek meg pár képem amiket én raktam össze a szűrőkből:
Mars True Color
Nemrég készítettek egy programot ami megkönnyíti a szerkesztést:
Merdat 2007
fórum -
Epikurosz #21 "és megnézhetik mi van még benne"
Tuttira lesz valami zűr: lemerül az elem, a vegyi elemző felmondja a szolgálatot, vmi giroszkóp csütörtököt mond, a mértékegységek nem passzolnak, a por ráülepedik a kamera lencséire, a mintavevő karba belefagy a hidraulikaolaj, stb. stb. -
akoshun #20 Gratulálok. -
franko2 #19 Na ezt elrontottam, szóval az első videó a szonda megérkezése után. -
franko2 #18 Az első URL=http://www.youtube.com/watch?v=yjiGH9QNiU0]videó[/URL] a szonda megérkezése után[ -
viCtah #17 Hát valahol el kell kezdeni, dehogy ez a terület milyen lassan fejlődik, ahhoz képest amennyi pénzt beleölnek. :( -
joebacsi777 #16 Feltételezik, hogy a talajréteg alatt még mindig jég van. Nem fúró van, hanem egy nagy kar és egy csomó berendezés amivel analizálni tudják helyben a talajmintát. Tervezett idő 90 nap, esetleges hosszabbításokkal, de az MRO-khoz hasonló csodát senki se várjon mert itt hideg a tél. A célok: egyrészt a nagy szélességi fokon való landolás mindenképp érdekes meteorológiai méréseket tesz lehetővé. Felfelé is néznek. Másrészt remélik, hogy valódi vízjeget találnak és megnézhetik mi van még benne. Utoljára 1976-ben hajtott végre sikeres "puha landolást" ilyen megoldással szonda, méghozzá a Viking 2, és tényleg elképesztő volt, amikor élőben jöttek a számok a magasság csökkenéséről. Egyedi és különleges ez a küldetés, célpontját és megvalósítását is tekintve... :) Szóval szerintem király. Csak így tovább. -
#15 Teleszemetelik a Marsot ezzel a sok fémhulladékkal... mer' annyi eszük van, hogy odaküldik, de vissza mán' nem hozzák
@10--> A nevadai-sivatagba így is hónapokba telt mire kialakították ilyenre a tájat.
Azt a sok traktroknyomot eltüntetni, nem lehetett egyszerű.
Keep up the gw! -
menetrend #14 Ez egy végeláthatatlan motocross és rally pálya. Legközelebb fellőnek egy markolót és egy dózert, harmadik rakétával meg mehetnek motorok, autók és a sofőrök :D Mire odaérnek lesz pálya is. A maradék helyen meg lehet Dakart rendezni :P