Pasadena, a Főnix leszállt!
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Biztos ott próbálják ki a legújabb toyota Priust.
Kara kánként folytatom tanításom.
a galériában a második képem mik azok a szabályos lyukak, azonkívül, mintha kis tócsák lennének mindenfelé
az utolsó elõtti képen, meg a távolban mintha egy autó lenne látható (http://kepfeltolto.hu/i/index.php?t=img&id=28647)
az utolsó elõtti képen, meg a távolban mintha egy autó lenne látható (http://kepfeltolto.hu/i/index.php?t=img&id=28647)
bocs de nem kar van rajta, hanem lágszóró, és majd tud repeszteni a marson, illetbe durrongatni!!345
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Blue box.... <#mf1>#mf1><#eplus2>#eplus2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Valszeg mer a viking a leszállással felverte a port, azóta nem tud ülepedni, nem tom mekkora ott a gravitáció xD
Amúgy thx a felvilágosítást
Amúgy thx a felvilágosítást
"Úgy látom a NASA még mindig hülyíti a népet, mindent össze-vissza színeznek, pacsmagolnak mint az óvodások."
Úgy látom néhány fórumozó még mindig össze-vissza színezett képekkel hülyíti a népet...
Egyébként meg csak el kéne olvasni amit a lapjukon írnak: "This is an approximate-color image". Tehát a fekete-fehér képre rányomtak egy kábé színezést, de nem is állítanak mást.
Mondjuk az tény, hogy idõnként elég vadul oldják meg a színezéseket, de attól még tömény baromság azt állítani, hogy lám, titkolják a kék eget. Elõször el kéne mélyedni egy kicsit a színtanban meg a fotótechnikában, illetve pontosan megnézni hogy a komponensek mikor, milyen fényviszonyok és beállítások mellett készültek és majd ezután lehet összerakosgatni a színes képeket. De hát így egyszerûbb összeesküvés-elméleteket hirdetni...
Jah jut eszembe, még a NASA szerint is elvileg lehetséges lenne a kék ég a Marson, ha minden por teljesen leülepedne. Csak éppen úgy tûnik, ilyen nem szokott történni. Sõt... az elsõ viking leszállásakor kifejezetten kék eget vártak és elõször csodálkoztak is amikor nem az jött a képeken.
Úgy látom néhány fórumozó még mindig össze-vissza színezett képekkel hülyíti a népet...
Egyébként meg csak el kéne olvasni amit a lapjukon írnak: "This is an approximate-color image". Tehát a fekete-fehér képre rányomtak egy kábé színezést, de nem is állítanak mást.
Mondjuk az tény, hogy idõnként elég vadul oldják meg a színezéseket, de attól még tömény baromság azt állítani, hogy lám, titkolják a kék eget. Elõször el kéne mélyedni egy kicsit a színtanban meg a fotótechnikában, illetve pontosan megnézni hogy a komponensek mikor, milyen fényviszonyok és beállítások mellett készültek és majd ezután lehet összerakosgatni a színes képeket. De hát így egyszerûbb összeesküvés-elméleteket hirdetni...
Jah jut eszembe, még a NASA szerint is elvileg lehetséges lenne a kék ég a Marson, ha minden por teljesen leülepedne. Csak éppen úgy tûnik, ilyen nem szokott történni. Sõt... az elsõ viking leszállásakor kifejezetten kék eget vártak és elõször csodálkoztak is amikor nem az jött a képeken.
anyás, ez király 😊
De akkor most kinek higgyünk, és miért? xD
De akkor most kinek higgyünk, és miért? xD
zsííír. csak nehogy arra tévedjen egy kanos marsi szörnypillangó, és megerõszakolja a szondát.. <#eplus2>#eplus2>
Akárhogy is, lassú a haladás, meg ilyenek. 100, 200 évvel ezelõtthöz képest ez fantasztikus haladás...
Akárhogy is, lassú a haladás, meg ilyenek. 100, 200 évvel ezelõtthöz képest ez fantasztikus haladás...
Nekem tetszettek a Tru Color marsi képek. Köszike!
Egy tizedmásodpercre bevillant nekem a "Véres lábnyomok a Marson" - (c) Epikurosz 2008, Minden jog fönntartva - c. film-koncepció.
Egy tizedmásodpercre bevillant nekem a "Véres lábnyomok a Marson" - (c) Epikurosz 2008, Minden jog fönntartva - c. film-koncepció.
Lehet, hogy a NASA titokban beléjük szerelte roliika Perendev motorját (vagy valamelyik másik örökmozgót) :-))
spirit meg oppurtinity még mindig rohangál a marson?
emlékszem anno egy riportra ahol még a landolás elött nyilatkozta vki, hogyha 30napot kibirnak az már siker.... ehez képest már több mint 4éve furikáznak fel alá a marson és még tartják magukat.
emlékszem anno egy riportra ahol még a landolás elött nyilatkozta vki, hogyha 30napot kibirnak az már siker.... ehez képest már több mint 4éve furikáznak fel alá a marson és még tartják magukat.
Úgy látom a NASA még mindig hülyíti a népet, mindent össze-vissza színeznek, pacsmagolnak mint az óvodások. <#ejnye1>#ejnye1> Itt lehet látni a valódi Marsi színeket, csak sajnos a képek idõnként "eltûnnek":
mer2rgb
Nézzétek meg pár képem amiket én raktam össze a szûrõkbõl:
Mars True Color
Nemrég készítettek egy programot ami megkönnyíti a szerkesztést:
Merdat 2007
fórum
mer2rgb
Nézzétek meg pár képem amiket én raktam össze a szûrõkbõl:
Mars True Color
Nemrég készítettek egy programot ami megkönnyíti a szerkesztést:
Merdat 2007
fórum
"és megnézhetik mi van még benne"
Tuttira lesz valami zûr: lemerül az elem, a vegyi elemzõ felmondja a szolgálatot, vmi giroszkóp csütörtököt mond, a mértékegységek nem passzolnak, a por ráülepedik a kamera lencséire, a mintavevõ karba belefagy a hidraulikaolaj, stb. stb.
Tuttira lesz valami zûr: lemerül az elem, a vegyi elemzõ felmondja a szolgálatot, vmi giroszkóp csütörtököt mond, a mértékegységek nem passzolnak, a por ráülepedik a kamera lencséire, a mintavevõ karba belefagy a hidraulikaolaj, stb. stb.
Gratulálok.
Az elsõ URL=http://www.youtube.com/watch?v=yjiGH9QNiU0]videó[/url] a szonda megérkezése után<#hehe>#hehe>[
Hát valahol el kell kezdeni, dehogy ez a terület milyen lassan fejlõdik, ahhoz képest amennyi pénzt beleölnek. 😞
Feltételezik, hogy a talajréteg alatt még mindig jég van. Nem fúró van, hanem egy nagy kar és egy csomó berendezés amivel analizálni tudják helyben a talajmintát. Tervezett idõ 90 nap, esetleges hosszabbításokkal, de az MRO-khoz hasonló csodát senki se várjon mert itt hideg a tél. A célok: egyrészt a nagy szélességi fokon való landolás mindenképp érdekes meteorológiai méréseket tesz lehetõvé. Felfelé is néznek. Másrészt remélik, hogy valódi vízjeget találnak és megnézhetik mi van még benne. Utoljára 1976-ben hajtott végre sikeres "puha landolást" ilyen megoldással szonda, méghozzá a Viking 2, és tényleg elképesztõ volt, amikor élõben jöttek a számok a magasság csökkenésérõl. Egyedi és különleges ez a küldetés, célpontját és megvalósítását is tekintve... 😊 Szóval szerintem király. Csak így tovább.
Teleszemetelik a Marsot ezzel a sok fémhulladékkal... mer' annyi eszük van, hogy odaküldik, de vissza mán' nem hozzák <#banplz>#banplz>
@10--> A nevadai-sivatagba így is hónapokba telt mire kialakították ilyenre a tájat.
Azt a sok traktroknyomot eltüntetni, nem lehetett egyszerû.
Keep up the gw!<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2>
@10--> A nevadai-sivatagba így is hónapokba telt mire kialakították ilyenre a tájat.
Azt a sok traktroknyomot eltüntetni, nem lehetett egyszerû.
Keep up the gw!<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ez egy végeláthatatlan motocross és rally pálya. Legközelebb fellõnek egy markolót és egy dózert, harmadik rakétával meg mehetnek motorok, autók és a sofõrök 😄 Mire odaérnek lesz pálya is. A maradék helyen meg lehet Dakart rendezni 😛
direkt ilyen talajra tették le, hogy le tudjon fúrni a földbe ( van valami 2 méteres fúrókarja is neki)
Meg elvileg ez olyan terület ahol a téli évszakban jég van, csak most épp vissza van húzódva a sarkkör fele.
Meg elvileg ez olyan terület ahol a téli évszakban jég van, csak most épp vissza van húzódva a sarkkör fele.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
kösz, nyilván nem gondoltam, hogy toronyiránt halad, de azért ez nem kis távolság... 😊
Nem !
Az egy dolog hogy most a mars jóval közelebb van, de mivel hatalmas eliptikus pályán ment, ezért valóban megtett ekkora utat.
Az egy dolog hogy most a mars jóval közelebb van, de mivel hatalmas eliptikus pályán ment, ezért valóban megtett ekkora utat.
Hát én kicsit többre számítottam ennél a murvás-salakos pál utcai grundra hajazó flaszternél 😞
LOL. 😄
De akkor elég lett volna elhitetni a kutatókkal, hogy fellõtték a szondát, és valójában az egész lehetett volna egy szimuláció...
De akkor elég lett volna elhitetni a kutatókkal, hogy fellõtték a szondát, és valójában az egész lehetett volna egy szimuláció...
Szerintem nincs is olyan kifejezés, hogy "Földet ért".
Mint ahogy nincs Holdat ért, vagy Marsot ért sem...
Mint ahogy nincs Holdat ért, vagy Marsot ért sem...
Ez egy pszichikai teszt volt, ami lassan beérõ, kockázatos, és qvadrága beruházás sikerességének/sikertelenségének következményeit méri a kutatók körében <#vigyor3>#vigyor3>
Most akkor van élet a marson vagy nincs?! szal lehet pakolni vagy mi van?!
675 millió kilométert? az nem sok egy kicsit?
földet ért = elérte a talajt
Földet ért = leszállt a bolygónkra
Persze aki az internetes szlenghez szokott már meg sem ért ilyen finomságokat.
Földet ért = leszállt a bolygónkra
Persze aki az internetes szlenghez szokott már meg sem ért ilyen finomságokat.
Ennek az expediciónak mi a célja?
A Föld, mint bolygó nagy betûvel írandó, mint ahogy a többi bolygó is, de mindegy😄
\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
"a Phoenix 7 óra 53 perckor épségben földet ért"
vagy marsot? most akkor hol is van?
vagy marsot? most akkor hol is van?
← ElőzőOldal 3 / 3