Kit érdekel, hogy megdobálták Steve Ballmert?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utoljára Horn idején volt SZDSZ nélkül többsége az MSZP-nek.
Szegény Microsoft, gyertek sajnáljuk együtt! <#banplz>

Szerintem nem a srác szegénységi bizonyítványa az, hogy tojással kell megdobálni egy multi vezetõjét ahhoz, hogy egyáltalán felfigyeljenek a problémára... Merthogy probléma igenis van, hogy a pibe lehet az, hogy újabb szerzõdést ír alá drága kormányunk az MS-el, miközben bírósági per folyik ellenük az elõzõ szerzõdés miatt?!? És még fórum sincs, ahol szólhatnánk ez ellen? Hát jogállam az ilyen?
Erre csak azt tudom mondani, hogy kár, hogy nem találta el...

Pluskast
Szerintem itt közel sem erröl volt szó. Az ilyen jellegû megnyilvánulások - és most a tojás dobálásra gondoltam - csak nállunk újdonság. Azon kívûl meg ez is egy formája a nem tetszés megnyilvánításának. Azért mert egyes ember csoportoknak nem tetszik? És? Lehetne itt annyi mindent mondani ami mások nem tetszik és még is megengedett.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

"munkát adnak emberkéknek és hidd el, sokat költenek nálunk."
Nahát persze, munkát adnak, és mivel kiölik a konkurenciát 10x annyi munkahelyet szüntetnek meg. Mindehhez kapnak olyan szintû vissza nem térítendõ állami támogatást, hogy ha azt dolgozói létszámra levetítjük akkor gyakran üti a 10MFt/fõ szintet(Hankook). Szerinted ha egy normális, képzett, munkanélküli ember kapna 10MFt-t, nem tudna beindítani belõle egy mûködõ vállalkozást? Vagy ha 3-4 ilyen ember összefogna, tudod mi mindenre volna elég az a 30-40MFt induló tõke? Esetleg ha van 1 cég, aki 10-20 fõt foglalkoztat, és kapna egy 100-200MFt-s tõkeinjekciót, hogy tudja tartani a lépést a szlovákokkal, románokkal, az nem volna hasznosabb? De tovább megyek, nézzük úgy, hogy a magyar vállalkozásoknak nem "ajándék" támogatást, "csak" kamatmentes kölcsönt ad. Így a 10MFt-bõl lesz kb 100MFt/fõ mondjuk 5 éves futamidõre (10MFt kamatot tuti nem bukik az állam 100MFt-n 5 év alatt), ha egy 10 fõs cég fel tudna venni 1 Mrd hitelt, aminél csak a tõkerészt kellene 5 év alatt visszafizetnie, tudod mire lenne az képes? Akkor pl megtehetnék a magyar gazdák, hogy nem 20Ha területen termelnek, hanem 500Ha-n, és linuxos traktorral kapálják a kukoricát. Mert 5 év alatt ezek visszahozzák az árukat, csak ugye a beruházás tekintetében nekünk picit rosszabbak a lehetõségeink, mint mondjuk egy IBMnek.

"a termékeket nyilván külföldön is értékesítik. amiért magyarországon az ilyen üzletek mégis minuszba jönnek ki, az szadesz bácsinak köszönhetõ."
Szadesznek sokminden köszönhetõ, de azért ne felejtsük el hogy volt ám olyan elõzõ MSZPs kormányciklus mikor nélkülük is megvolt az 50%, és amit akkor mûveltek az országgal, arra a miniszterelnöküknek is az volt a legenyhébb kritikája, hogy elkúrták, mert nem csináltak semmit. Az mindenesetre tény, hogy a tökükre lehetne lépni a multiknak, hogy fizessenek legalább 10x annyi adót mint jelenleg, mert amit most fizetnek a magyarországi telephelyû multik az egy rossz vicc.
"és 0 IQ-val rendelkezve kimennek az utcára és törnek zúznak"

Igen, ezek a kopasz/ittas focidrukkerek és alteros köcsögök + lefizetett provokátorok.Köze sincs sa békés tüntetõkhöz.AKkor mirõl beszélünk?

"Amíg idióták képtelenek felfogni hogy játszik velük a politikai elit"

Látom, ez neked se megy még 😄

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

"Aztán szerinted õk az ország fénye miatt települnek valahová? "

Nem tudom az ilyen nagyeszû akumák mit szolnának arra, hogy az egyék legnagyobb félvezetõ TSMC asszem..Vmi tájvanba van vagy hol 😄 Birom, amikor ugatnak, errõl a presztízs dologról, közbe hót hülyék hozzá 😊 A nagyvállalat = profitmaximalizálás (nem tartok errõl kiselõadást,bár tény, h sok embernek fogalmasincs errõl, de azért okoskodik)..

Idióta primitv paraszt vagy fiacskám, jól lejárattad csak magad. Téged is megkéne dobálni 1-2 vasrúddal. Azt hiszed ezzel változni fog valami? Te nagyon gyökér....
Én útálom az MS-t az miatt ahogy befolyásolja a piacot, de az itthoni helyzet nagyon nem tetszik. Az hogy idióták úgy gondolják ha nekik nem tetszik valami akkor bármit szabad, az nagyon elkeserítõ. A gond hogy szavazni sem tud a nagyrésze az embereknek, mert demagóg baromságokat beesznek pillanatok alatt, és 0 IQ-val rendelkezve kimennek az utcára és törnek zúznak, néha olyan kocsikat, boltokat, amihez rohadtul nincs köze a politikusainknak pedig rájuk haragszanak. Amíg idióták képtelenek felfogni hogy játszik velük a politikai elit, és elhisznek mindenféle baromságot amit hallanak addig az ilyen megmozdulások is nagyon taszítanak.

Most hogy pl engem lehúzott a Tréonline 30k-val mert nem akartam új elõfizetést kötni nálluk, és csak folyamatosan fizettem volna a havidíjjat a netre. Megoldotta hogy felmondta a szerzõdést nem létezõ levélre hivatkozva, és a modem, és bekötött internet melett 2 hétnél tovább tartott bekapcsolniuk? Úgy hogy a másik T-ré kábel céggel annyira nem kommunnikál hogy nekem kell írásos igazolást kérnem hogy nem tartozok nekik. és mindez után jogos lenne ha öszseverném, vagy felgyulytanám a kocsiját, lakását az ott dolgozóknak????

Ehhez kell egy idióta kormány, és ellenzék, ami cirkuszt csinál, és az emberek nem a lényeges dolgokkal foglalkoznak hanem csinálják a fent elkezdett cirkuszt. Rómaiak óta még mindíg sok idiótát meg lehet etetni, lenyugtatni ezzel a mûbalhéval. Amíg nem változik hogy gondolkozzanak az emberek, addig az ilyen cselekedeteket is csak úgy szemlélem hogy még egy idióta aki gondolkozni képtelen ezért inkább dobálózi, tör-zúz, amihez csak kedve van meg amire felbújtották.
Pluskast
http://www.youtube.com/watch?v=sforhbLiwLA&feature=related

Ha már Stewe Ballmer-rõl beszélünk akkor ajánlom mindenki figyelmébe eme csodálatos videót 1986-ból. Érdemes megnézni ám!

Tudja valaki, mi az a zene, ami a tecsõs videó alatt megy?
"Már komolyan én szégyellem magam, hogy magyarokat így besározta ez a nemnormális szerencsétlen! Ide se fog soha épülni se Microsoft, se Intel, se AMD gyár, mert az ilyen idióták rossz fényt vetnek az egész országra..."
Aztán szerinted õk az ország fénye miatt települnek valahová? Francokat. Olcsó, jól képzett majmok kellenek nekik a szallag mellé, és annyi.

"Pedig az õ bevételük jelentõs milliárdokat jelentene az államnak."
Egy nagy büdös lóf.sz az állam számára egy multi bevétele. Évek óta fix trend, hogy a magyar multik nyeresége átlag évi 30%-al nõ, az általuk befizetett adó meg 1-2%-al. Tudod, ezt nevezik úgy, hogy "adó-optimalizálás", amit ha te vagy én csinálunk, akkor 2-5 év szabadságvesztés, õket meg max kitüntetik érte. Õk se hülyék hogy abban az országban adózzanak, ahol legmagasabb EU szinten minden adó.

"Épp elég volt az IBM távozása, nagyban érezhetõ volt az egész gazdaságon annak is az ára..."
Én spec észe se vettem. De a gazdaság se nagyon. Ahogy az audit se veszi észre az évi 250ezer elõállított motorjával, mivel azokat ingyen, adózás nélkül viszik németbe, hogy beleszereljék az autókba. Ja, hogy repi célból összeraknak Magyarországon is pár ezer autót? Igen, veszteségesek mégse lehetnek, akkor már nagyon kilógna a lóláb. Azért a nyereségadó inkább megy oda, ahol a legolcsóbb.
Magnificat
amit akart, szerintem elérte... sokezer emberrel több ember hallott arról, mit akar az MS, ezek az emberek persze saját maguk ítélik meg, hogy mit gondoljanak a témáról... azt akarta, hogy beszéljenek róla, és a témáról, megteszik... pont.

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Itt elég sok "1lépésselvisszamaradott" "NOOB"eldíj-jelölt van ám ...<#hehe>

Pluskast
Hát hogy mondhatsz ilyet nem is értem?? Nállunk minden politikus tissztességes és becsületes. A tengerparti házra meg nyilván félre tettek. Nem is értem ezt a rosszindulatú feltételezést a részedrõl....<#hehe>

"hogy a hatalom és gazdagság irigységet szül a kevésbé gazdag ÉS szellemileg nem túl fejlett emberek közt."

Nyugodtan kezet foghatsz kocsula "kisbarátoddal" amilyen baromságokat összehordotok itt...Tipikusan a magukat "hiperintelligensnek" hitt barmok mondják ezt...Mégis, ki az a fax aki irigy egy ilyen dagatt majmócára? <#eplus2><#eplus2><#eplus2>Van elég baja anélkülis...Aki irigy rá az tényleg hülye, de aki általánosít az irigységgel, az sem normális (de minimum tapasztalatlan, és sokmindent nem lát át).

A térre szarok hasonlat akkor is nevetséges, ez ilyen bemagyarázott faxság.A tojás másnak nem okozott semmi "kárt", és nem irritáló + célirányos volt.Az, h kocsula a térre xarna az csak õt minõsíti és a "költõi" párhuzamait...Vicc.

"Korrupció? Registered trademark of Hungary."
Na azért az M$nek nem kell órákat adnunk belõle. Ha nem lennének azok, akkor jópár "zseniális" termékük hamvában halt volna el. Pl SQL szervert sosem hülyék vettek, mégis elõfordult hogy a sokéves múlttal és tapasztalattal rendelkezõ Oracle, Sybase szerverei helyett a jóformán béta állapotú MSSQL-t vették meg a cégek. A cég ahol 2000 környékén dolgoztam nem volt nagy, de a döntéshozó az MS-SQL szerverek beszerzése után 1 héttel Suzuki helyett Passattal jött dolgozni. Nem volt annyi a fizetése, hogy ezt megtegye, tudom, volt hozzáférésem a bér adatbázishoz:-)
"mindamellett nem Steve Ballmer vette el a 25 milliárd magyar forintot, hanem mi adtuk neki oda. nem mindegy."
Na persze, aztán az hogy mit fizetett zsebbe a jóember a döntéshozóknak, az meg smafu. Széjjel kéne nézni, hogy pl a horvát tengerparton hány szálloda tulajdonosa MSZP-s politikus, lehet meglepõdnél. Azokat se a képviselõi fizetésükbõl vették, mert az annyira azért nem jó pénz.
"politikusokat szokták megdobálni, nem egyik másik multicég vezérigazgatóját."
Úgy néz ki egy lépéssel elõtted jár a srác, mivel õ már rájött, hogy a politikusok kenyéradó gazdái a multicégek vezetõi.
Pluskast
"Amúgy elég dúrva, hogy mi kifizetünk 25 mrd forintot arra, amit nálunk gazdagabb országok nyilt szoftverekkel oldanak meg."
Persze hisz ez Magyarország. Itt mindent szarabbúl csinálunk és persze azért hogy valaki vagy valakik jól járjanak/járjon. Így megy ez az összes KÖZBE SZERZÉS-el is.

UI: Egyébként errõl a tojásdobálásról eszembe jutott a Kõszívû ember fiai megfilesítésének egy szösszenete ami így hangzott: Lovagias pártfogás jutalma egy záptojás. <#idiota>

NEXUS6
Én ugyan nem adtam nekik egy vasat sem!
Akik viszont adtak egy ilyen tenderre a magyar adófizetõk pénzébõl, azok meg mondjuk hûtlen kezelést követtek el, mert ugye a megvesztegetést ugye elég nehéz bizonyítani.😉 Bár elvileg tegnap volt a tárgyalás, kíváncsi vagyok mi történt.

Amúgy elég dúrva, hogy mi kifizetünk 25 mrd forintot arra, amit nálunk gazdagabb országok nyilt szoftverekkel oldanak meg.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Pluskast
"Egyébként szerintem a microsoft és ballmer sem lopta el a pénzünket, ugyanis az nem lopás ha önként odaadjuk nekik."
Ja hát lopásnak nem lopás de csalás még simán lehet ami színtén büntetendõ.....

Nem olvastam végig a cikket és nem néztem meg a videót, DE! Azt hiszem, nem azon van a lényeg, hogy megérdemelte-e vagy sem ez az ember a tojásdobálást. A tojásdobáló kiállította magáról a bizonyítványt. Ráadásul az országot is leégette.
Le se kellett volna írni a kisköcsög nevét. Kit érdekel, hogy egy kis fasz ott magyarkodik. Elég szégyen, hogy ilyeneket beengednek egy egyetemre 😞

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Hihetetlen ez az egész.
Egyrészt az, hogy ennyire nyilvánvalóan törvényellenesen írták ki a pályázatot. Legalább a látszatra ügyeltek volna, ha már sikkasztanak. Másrészt az, hogy az ÁSz és a VH semmi kivetnivalót nem talált ebben. Harmadrészt az ahogy ennyire arcpirító módon hajbókolnak egy ordas multinak, és még ezt innovációnak merik nevezni, igazmondó Ferenc még tapsol is hozzá...
Brutális <#levele>
Lol le"terroristázni" egy tojásdobálót😄 egyébként már elemibe megtanulják a kis újságírok , hogy a cikk tényeket közöl és nem minõsít végestelen végig, ez a "cikk" inkább egy fúrómhozzászólás az ms majmolók közösségében!
Igen is legyen különvélemény , mégha tojásos is semmi baja nem lesz a csókának , de éreztetik vele hogy nem annyira jó amit csinál!
Re!
Mocsok MS. <#banplz>

Ez a cikk megalázó... a srácnak igaza volt... 25 milliárd... ebbõl 10 milliárd, hogy bele nézzenek a forráskódba emberek akik „értenek” hozzá.. vicc…. (abba bele sem gondolok mennyivel tömték meg a zsebét annak aki erre az egész üzletre rábólintott)
El kéne gondolkodni 25 milliárd mire nem elég?! Kórházak, autópálya, segély olyan embereknek, akik ki akarnak lábalni helyzetükbõl…
Nem akarok a linux pártjára állni, de egy hivatalba minek több? van office van benne számlakezelõ azt vége... Ezen a szinten falunként kb 200-500e Huf-ot spóroltak volna meg a hozzá értõ „atyáink”.

Steve Ballmert egy idióta amerikainak tartom, lásd videó (jobb helyen ilyen stílusért kirúgják az embert)
Ha így tárgyal ebben a stílusban én tutti felálnék és kimenkéz az ajtó,n mert komolytalan ember... (látszik pénz van ész nincs)

http://youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk
http://youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc
http://youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE

Cikk írója meg nem tudja mit ír le kicsi windows fan.....
"a szerencsétlenség, hogy az elmondott lényegre senki sem fog emlékezni."
ja, mert olyan világmegváltó gondolatok hangzottak el, valamint ballmer papa kicsit sem a közbeszerzési balhé miatt érkezett az országba. meg ripsz-ropsz, hirtelen még a tárgyalást is elnapolják.
és akkor valaki azon aggódik, h a balhé miatt, ami inkább vicces volt, mint szánalmas, ballmer papa shitblurpje felett elsikkad majd mindenki. ne legyünk már nevetségesek.

immovable
lol

alig elfogult a cikk
Idiótázni akkor sem kéne a cikkben, ha tojást dobált az illetõ. Persze lehet, csak akkor egy olyan nívótlan, selejtes zúgírás lesz belõle, mint amit éppen itt olvashatunk.
Narxis
ÁÁÁ az elsõ képen látszik, hogy mennyi g33k van ott, beszarás. 😄 Amúgy a jobb oldali fehér inges srácnál nem egy MacBook van? 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szerintem fasza gyerek volt! Aki látta steve ballmer monkeyboy videóját, az nem vitatkozik azon hogy ki a nagyobb idióta/seggfej. Szerintetek azért jött ide Magyarországra ballmer (annó pedig gates, Horn Gyuszival), hogy papolhasson a sok niemand kis seggnyaló corvinusos egyetemistáknak és csodálhassa a figyelmes szempárt. A nagy f?szt. A közbeszerzéses dolog is undorító volt, ott is lenyomták a torkunkon, mi meg mint a barmok visszafizetünk. Ott is határidõt szabtak, ha nem fizetünk, a campusos serialért, akkor nagy baj lesz... Az, hogy a gyerek bemagolta-e az angol szöveget, meg ilyen hülyeségek engem nem érdekelnek. Õ legalább nem nyalta a seggét. Az pedig, hogy a Microsoft is kilóra megveszi a politikusokat, az is jelzi azt, hogy itt egy trösztrõl van szó. De nálunk Feri és a sok szockó vörös bráner, mindig megaszondja a frankót, holott az EU-ban (az állami szférában), ha lehet, annyira nem szívesen bizniszelnek a Microsofttal (lásd Németország, Finnország...). Developers! Developers! Developers! Developers! (na ezzel aztán Dickens-i magaságokba emelte ballmer az angol nyelvet, pedig neki ez az anyanyelve).

A cikkírónak titulált d. danikát, inkább nem kommentálom, nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni. Szerintem õ is sorban állt még annó és gáncsolt ki két nagymamát, a Windows 95 dobozos verziójáért.

ÁÁÁÁÁÁÁÁJ
HÉÉÉÉÉÉÉT
DEEEEEEET
KÁMPÁÁÁNI
Ha neked adna az állam ingyen 25 milliárdot, te visszautasítanád? Nyilván...

JBQA!

Országimázs. ^^ Csávókám gondolom jól be is sorolta hazánkat fekete-afrika és banglades közé.

JBQA!

"Bártfai szerint ... Csak keveseket érdekel ... hogy mennyit fogyaszt pontosan"

Tényleg? A minimálbér országában? Itt él ez a Földön?

JBQA!

Egyetértek,még annyit tennék hozzá, hogy a hatalom és gazdagság irigységet szül a kevésbé gazdag ÉS szellemileg nem túl fejlett emberek közt.
Ballmert lehet szeretni,utálni,közömbösnek lenni iránta (tegye fel a kezét aki személyesen -mint ember- ismeri...ha senki, akkor pofa lapos, hogy milyen ember!),de õ csak 1 ember 1 nagy cégben. Nem nélkülözhetetlen és nem õ a cég maga! (Ki az az idióta aki azt hiszi hogy ezzel bármit el lehet érni? Csökkeni fog a korrupció? Jobb lesz a Windows? Vagy mégis mit remél?)
rigidus
> Majd 3 tojással nyomatékosította mondandóját.

Az ev hire... <#wink>

Omega
A tojásdobálás magyar politikusok ellen jó dolog, de ezúttal az a baj vele, hogy Balmernek ehhez semmi köze nincsen.

a dolog fordított irányú. a támadást a cikkíró indította azzal, hogy leidiótázta a srácot és úgy állította be ahogy. nem úgy indult a dolog, hogy hú megváltotta a világot. nem kellett volna védeni, ha nem egy ilyen cikk és részben ilyen hozzászólások születtek.
a cikknek annyiban igaza van, hogy tojások miatt marad emlékezetes ballmer itt járta, de abban nincs, hogy nem a lényeg miatt 😊

Cuchulainn
Mert ez a három tojás most aztán alapjaiban megrengette a microsoft céget mi? Ballmer tökéletesen tisztában van vele, hogy milyen rengetegen utálják õt, és azt amit képvisel. Az õ pozíciójában lévõ embereket mindig utálják és nem is csak ok nélkül. A szaros példa szerintem nagyon is helytálló - a szar sem okoz kárt senkinek, maximum büdös amíg valakit ki nem vezényelnek, hogy eltakarítsa, a tojással is ugyanez a helyzet, bár egy kicsivel tényleg jobb szagú.

Nekem konkréten az a problémám, hogy próbáljá(to)k, úgy beállítani a dolgot, minthogyha itt valami hatalmas dicsõséges lázadás történt volna, aminek keretében jól megleckéztették a gonosz zsarnoki megacéget. Szerintem nem (vagy nemcsak) Ballmer volt a röhejes a szituációban, és valószínûleg sokan mások is így fogják látni. Valószínûleg bill bácsiék is.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

A tojásdobálónak teljesen igaza volt, a Microsoft épp úgy bûnes ebben a dologban mint a Magyar Kormány. Elszórják Szarra a pénzünket.

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

ha õ nincs akkor a fickó úgy ússza meg ezt a látogatást, hogy csak a mosolygó, illedelmes, finom általad kedvelt emberek kultúrált megszólalásaival találkozik. a srác tudtára adta, hogy nem szeretjük. a világ röhöghet egyet ballmer-en ahogy kuporog az asztal alatt. a microsoft egy agresszor és az ilyenekkel nem kultúráltan csevegni kell.(mellesleg a szaros példád rossz. a srác nem okozot kárt sem nekem, sem neked.)

de mindegy neked is megvan a "kultúrált" véleményed és nekem is az kultúrálatlan sajátom. nem akarlak meggyõzni.

Cuchulainn
Lentebb leírtam. Ha most mindenképpen feltételezzük, hogy azonnal kivezénylik a különleges erõket amint valaki tümtetést szervez és a tömegbe lõnek, akkor is csak az egyik van belõlük kilõve.
Csinálhatott volna egy saját elõadást mondjuk. Ugyanabban az idõpontban. Jó elõre tudták mikor lesz, elkezdhették volna szervezni. Mint itt sokan leírták nem szeretik a microsoftot. Elmondhatták volna az érveiket, megpróbálhatták volna meggyõzni a hallgatóságot. Ha ütgyesen csinálják még sajtóvisszhangot is ki lehet vele váltani. Nem ekkorát, de talán valamivel hatékonyabbat. De még hogyha csak annyit érnek el, hogy mondjuk húszan nem az eredeti elõadásra mennek be még úgy is többet tesznek az ügyükért mint így. Csak ugye ehhez meg is kell erõltetni magunkat egy kicsit, ez meg mennyivel egyszerûbb volt...

"jukadhatunk ki"

Izé, lyukadhatunk ki. Nem hiába fáradt vagyok.

"Nem volt pénzük, nem voltak tehetséges embereik, nem volt semmijük csak egy ötlet és a szenvedély."

A srácnak erröl a tojásdobálás, neked meg a tér közepére szarás jutott az eszedbe. SteveB-ék meg összelopkodtak egy oprendszert, most meg játsza az eszét. A 3 megoldás közül még mindig a tojásos a legszimpatikusabb, még ha nem is a legjövedelmezöbb...
Na ha egy kicsit elkezdjük elemzni ezt a jó embert és tettét érdekes dolgokra jukadhatunk ki.

Miért csinált?
Ám e kérdés elõtt fel kell tenni egy másik kérdést, mert így megmagyaázhatlan és logikátlan lenne.

Milyen ember?
Ha tudja, hogy e miatt kifogják csapni:
- Rosszúl tanúlt, nem volt sok vissza az egyemiéveibõl. (A képek alapján nehéz megmondani a korát ám arcvonásai alapján idõsebbnek tûnik a társainál, így ez az állítás igaznak tûnik). Volt szerencsém sok "vén" Linux-os diákot ismerni, egésznap a Linuxukat buherálták és tanúlni nem nagyon akartak, sokuknak csak a 3. szak lett meg.
- Nem érdekerte a kicsapás, hiszen így valamilyen célját/vágyát elérhette (ez egy kicsit pszichopata vonás, emellett szól még a vakmerõsége amivel tettét végre hajtja, illetve, hogy tervezte, valamint a következményektõl való félelem hiány). Ahoz hogy ez igaz legyen, megkéne tudni a célját, ami mögött valószínûleg inkább csak gyûlölet lehet, vagy hogy valamilyen társoságban elõrébb léphessen a "szamár létrán". Ebben az esetben a 25GFt, csak ûrügy, része a színjátékának, amivel tettét igazolni próbálja és a valódi okat leplezni.
- Abszolút fanatikus, aki úgy mond valamilyen "nemesebb" cél érdekében feláldozza magát. Itt megint inkább a Linuxos közösség kerül elõ, esetleg valami szélsõ jobb oldali csoport (ezt nem tartom túl valószínûnek). (Ha az eggyel feljebbi is igaz, akkor ez is csak az álca része lehet, de nem feltétlenül az.)

A felsoroltak közül mindegyik lehet egyszerre igaz is, természetesen egyik másik összetevõ különbözõ résztualjdonságait kiegészítve, illetve kihagyva.

Szóval jól gondoljuk meg kivel szimpatizálunk és ne csak aztnézzük, hogy NEKEM mennyíre tetszett a cselekedete.

"mégis olyan volt most is a tender amit csak õk nyerhettek még egyszer"

Szvsz az egyetemisták szoftver-igényét maximálisan kielégítik az ingyenes szoftverek. Erre egy 1 Ft-os tender kiírása is túlzás. HaA meg valakinek célszoftver kell (Matlab, CAD, stb.), azt úgy sem ad a M$.
Cuchulainn
Mégis mit tett bármiért? Az egészbõl lesz egy újabb három napos csoda, de senki nem az érvekre (azok nem is voltak) vagy a felmerülõ problémára fog emlékezni, hanem hogy "höh a csávó megdobta tojással a sztívballmert" Semmi konstruktívat nem tett, csak hõzöngött egy jót. És mellesleg még az álláspontjával alapvetõen egyetértõ embereket is rossz hírbe hozzá.
"Õ legalább tett valamit" - jó akkor holnap az elnyomó piszok szemét nácifasisztaliberálbolsevikek elleni tiltakozásból holnap odaszarok a város fõterére. Azzal én most tettem valamit a helyzet jobbá tételéért? Szerintem csak egy halom szarral lett több a fõtéren...

"Igenis vannak más lehetõségek"

Például?
Cuchulainn
Igen, biztosan agyonlövik és kétszáz évre lecsukják az egész családjával együtt minden más alternatíva esetén. Most már érthetõ, nem volt más választása, muszáj volt megdobálnia az elõadót, ez volt az egyetlen esélye.
Ezt a mártíromságot nem kéne erõltetni... Igenis vannak más lehetõségek, csak egy kis idõt meg energiát is bele kellett volna ölni hozzá. A tojás meg olcsó.