5889
11891949761344119704.png
  • kaposi1
    Na végre egy olyan topik ami kezd arról szólni amit a megnevezésében ígér.
  • Dióka
    á, egy high-end drukker. már szinte vártam,hogy az első nasi kép után, hogyan fog feloldódni és kibontakozni a téma és a hangfal egésze....jópofa 'kütyü', de ezek szerint nekem a felsorolt és hallgatott zenei típusokon felül pl. diszkóra nem is jó. sajnos egyet kell értenem így hallatlanul is a kritizálók véleményével, bármennyire is jó legyen ez a kétutas, de egy jó 3utas (aminek egyáltalán nem kell milliókba kerülnie) ugyanazon körülmények közt mindenképpen harmónikusabb benyomást kelt. persze a közép hiányosságai csak akkor derülnek ki igazán,amint egymás mellett is hallgatja őket az ember. pont nemrég végeztünk haverral hasonló tesztet. rohadtul meg voltam elégedve az egyik 2utasommal,egy darabig....
  • morcosqtya
    [URL=http://avland.hu/hun/sa_sony_bravia_lcd/i_erosito_22/i_advance_acoustic_map_305ii_1182/t_Advance%20Acoustic%20MAP-305II%20-%20Er%C5%91s%C3%ADt%C5%91%20Advance%20Acoustic%20MAP-305II/index.html]Ha csak a VU meter miatt kell a deck és nem a hang "analógosítása" miatt, akkor ilyen kellene neked!![/URL]
  • morcosqtya
    ok. :)
  • Wescone
    Igen, ezekhez a ládákhoz kell is az LP minőség.
    Most mennem kell -reggel meló- de szívesen "látott" vagy itt máskor is!
    Bye!
  • morcosqtya
    Nekem jó ez.
    Főleg jazzt, smooth jazzt, funky-t, bluest, fúziót, "Sting-et" :DD (nagyon igényes pop, nem tudom másnak nevezni), Sade-t, stb stb hallgatok, vannak nagyon jó keverésű amerikai lemezek, beszerezhetőek, álom ahogy szólnak ezen.

Igazából 14 éve szedegetem össze a cuccot, MOST van végre olyan láncom aminél érzem hogy jobb nem igazán fog kelleni soha, mert ahhoz meg már nekem nincs fülem, illetve közgazdaságtani értelmetlenség lenne feljebb fejleszteni tripla pénzért.. nálam is van határ.

A másik meg hogy sajnos nálunk igen zajos az utcafront, ez sokat ront a nappali "audiofil" hallgathatóságon. (gyakorlatilag nem lehet)
    Éjszaka meg nem akarom a szomszédokat zavarni, túl halkan meg nincs értelme hallgatni a dinamika, a kellő hangnyomás és teljesítményleadás hiánya stb miatt, ahogy észrevettem nagyjából a teljesítmény 40-70%-os meghajtása között sugározza le legszebben a hangokat, ott mutatja meg mit tud igazán.
    Marad a hétvége.. szombat délelőtt pl.. :))
  • Wescone
    Sejtettem, hogy felső kategóriáról van szó - az utóbbi képet láttam már korábban.

"túl részletes a hangja, minden hangszert és részletet neszt külön hallani, és ez neki nem tetszik, az a jó ami összemosódik.."

Ide a részletességgel ha már másnak nem kell!
  • morcosqtya
    Vandersteen Model 1B (+homokkal töltött állvány)

Specifications:
    Two-way loudspeaker.
    Drivers: 8" "filled polycone" woofer, 1" aluminum-dome tweeter.
    Bass alignment: reflex, specified as "transmission line."
    Crossover: 2.8kHz, 6dB/octave slopes.
    Frequency response: 38Hz–22.5kHz, ±3dB.
    Recommended amplification: 20–100Wpc.
    Impedance: 6.8 ohms ±2 ohms. Sensitivity: 90dB/W/m.
    Dimensions: 36" H by 12" W by 10" D. Weight: 44 lbs each.

Kategória:
    Hát kinek mi..
    High End őrülteknek semmi se jó. Ez se. Le is húzzák a középtartománya miatt. Csak az 5 milliós Martin Logan nagy sztatikusok "elfogadhatóak"...
    no comment. Innentől kezdve nekem bók ha az 1B-t ők lehúzzák a "nem túl nagy szám középtartomány" miatt.. :)

Átlagembenek túl drága, és indokolatlanul magas szint.
    Öcsém szerint azért nem jó mert "túl részletes a hangja, minden hangszert és részletet neszt külön hallani, és ez neki nem tetszik, az a jó ami összemosódik.." :-)

Én messzemenőkig elégedett vagyok vele, nagyon szeretem a hangját, semleges, végletekig tiszta, transzparens, teres.

• Wescone
    Technikai adatok, márka, kategória...
  • Wescone
    Ilyeneket hajtok most:

• morcosqtya
    Mire vagy kiváncsi? :D
  • Wescone
    Nem is a csicsa a fontos - további ismertető?
  • morcosqtya
    Szerintem nem csúnya az!! :D

Enyémen sincs sok csicsa.. :)
    (nem az enyémről készült a kép, csak ugyanez a modell)

• Wescone
    Semmi extra egyelőre - a gép Sony F170 erölködőre csatlakoztatva Sony TC-KE400S deck-en keresztül (a kimenő jelszint mérésére szolgáló VU méter miatt fontos) és Pioneer CS-997 hangfalak amelyek érdekes módon szebben szólnak mint ahogy azt kinézetük és felszereltségük alapján feltételezné az ember - hadd fogalmazzak úgy; el lehet lenni velük egy ideig.
  • morcosqtya
    Mert már nem ma találták fel, igen-igen sokan ismerik. :)
    De ez nem támadás, még csak nem is kritika volt, csupán rácsodálkozás részemről.

Inkább mesélj a cuccodról!
    Milyen hangfal, stb. Csak gépen hifizel, vagy van klasszikus komponens hifi-rendszered is otthon?
    LP vagy CD? Ha utóbbi, akkor milyen lejátszód van?
  • Wescone
    Hi!
    Nálam telepítve van már egy ideje, de csak most jutott eszembe, hogy tulajdonképpen írhatnék is róla.
    Amúgy, miért volna fura ha most találok rá?
  • morcosqtya
    Fura, hogy most találtál reá.. :))
  • Wescone
    Ismeritek az "Adblock Plus" Firefox (Chrome verzió is létezik) reklámblokkoló kiegészítőt?
    Mióta telepítettem, bye-bye minden nemű reklámnak, idegesítő felugró ablaknak és sok más bosszantó dolognak is.
    Csak 4.0 Beta kompatibilis, de gond egy szál sem - Beta létére stabilan, megbízhatóan működik.
    Ajánlom mindenkinek!
  • Wescone
    Nah, mindenkinek zeneundora van?!
    Music is life, you know, so...

Stand Up (by Mike Mareen)

...and dance!
  • Wescone
    Érdekes, én nem emlékeztem rá. Mindeddig úgy véltem, hogy 95-97 körüli, igaz, én csak 93-tol néztem rendszeresen az MTV-t, kb. 97-ig.
    Azóta már az sem az "igazi".
  • Musachy
    Ez nálam is 5*
    Mennyit nyomatták az MTV-n '91-ben...
  • Wescone
    Egy kedvencem 91-ből:

Download: Massive Attack - Unfinished Sympathy / Unfinished Sympathy (Instrumental)
  • Wescone
    Szeva' hosszu!
    De mennyire, hogy megfelel - és nem csak "addig"!
    Köszönöm szépen!
  • hosszu72
    Hello!

Oliver Cheatham - S.O.S. (6:26)(1986)(vinyl)
    Ez 1 másik verzió, de remélem addig megfelel, míg nem lesz meg a keresett.
  • Wescone
    A számok nem számítanak - az a része a szövegnek fikció és szerintem a dallamhoz lettek adaptálva, de a szöveg lenyűgöző, és a zene is nagyon hozza az apokaliptikus hangulatot.
    Brrr...
  • Dióka
    hát ha ez eddig neked nem tűnt fel (mármint az apokaliptikus szöveg),akkor még nem késő, de még van 515 évünk, szerintem minket már biztos nem érint ez sem.
    bár szerintem a szövegíró kicsit nagyvonalúan dobálózótt a számokkal, nem lesz már annyink...
  • Wescone
    Bizonyára sokan ismeritek ezt a remekművet, de figyeltetek-e valaha a szövegére?
    Egy hátborzongató reveláció '64-ből - döbbenetes!

"In The Year 2525" lyrics

In the year 2525
    If man is still alive
    If woman can survive
    They may find...

In the year 3535
    Ain't gonna need to tell the truth, tell no lies
    Everything you think, do, and say
    Is in the pill you took today

In the year 4545
    Ain't gonna need your teeth, won't need your eyes
    You won't find a thing chew
    Nobody's gonna look at you

In the year 5555
    Your arms are hanging limp at your sides
    Your legs got not nothing to do
    Some machine is doing that for you

In the year 6565
    Ain't gonna need no husband, won't need no wife
    You'll pick your son, pick your daughter too
    From the bottom of a long glass tube

In the year 7510
    If God's a-comin' he ought to make it by then
    Maybe he'll look around himself and say
    Guess it's time for the Judgement day

In the year 8510
    God is gonna shake his mighty head
    He'll either say I'm pleased where man has been
    Or tear it down and start again

In the year 9595
    I'm kinda wondering if man is gonna be alive
    He's taken everything this old earth can give
    And he ain't put back nothing

Now it's been 10,000 years
    Man has cried a billion tears
    For what he never knew
    Now man's reign is through
    But through the eternal night
    The twinkling of starlight
    So very far away
    Maybe it's only yesterday

In the year 2525
    If man is still alive
    If woman can survive
    They may find

In the year 3535
    Ain't gonna need to tell the truth, tell no lies
    Everything you think, do or say
    Is in the pill you took today...
  • mflex #2764
    Igen, így már jó!
  • Wescone
    Hello Mike!

Ez amit most látni még nem végleges ugyan, de lehetségesnek tartom, hogy nem foglalkoztam volna a képpel ha nem figyelmeztetsz.
    Thx!

Ebben a formában már állja a helyét?
  • mflex #2762
    Szia Wescone!

Ha lehet, cseréld már le a háttérképet legalább egy 1920X1200-as felbontásúra, mert 2560X1600-ban, eléggé hülyén néz ki, jah és sg-és galériába töltsd fel, mert a külsős tárhelyről néha sokáig tart míg betölti a képet, ezáltal lassul a topik betöltési ideje is. (néha)

• Musachy
    Ez volt a kedvencem a lemez végén volt, ezerszer meghallgattam gyerekkoromban!
  • Wescone
    Üdv néktek Tagok!

Kösz az újabb figyelmeztetést Dióka, igazán megható, hogy ennyire szíveteken viselitek a tópik... (tópik vagy topik?...áhh, mindegy) sorsát!
    Az utóbbi néhány hsz. által óhatatlanul Hofi jutott eszembe és az "Első menet" egy részlete:

"...Na, mindjárt elkezdik legépelni a nevemet, két f-fel és ipszilonnal.
    Aszongya Józsi bácsi:
    - Ne ipszilonnal, kezicsókolom, i-vel!
    Krrr... kivették a papírt a gépből, leírták két f-fel és i-vel.
    - Ne két f-fel, kezicsókolom, egy f-fel!
    Krrr . . . Kivették a papírt a gépből, legépelték egy f-fel és i-vel, de már ideges volt a gépírónő:
    - Direktor úr, óhajt még valamit?
    - Hogy a fenébe ne!?! Az elején nagy H-val!!!"

Béke poraira!
  • Dióka
    Pl. én is szólhattam volna, de megvártam, hátha másnak is lesznek építő kritikái és ápolja még nyelvünk írásai szabályait.
    Szóval akkor még egy utcsó a végére:
    'ez által'='ezáltal'
    'file'='fájl' (már magyarosodott)

A jukebox-ot nem is részlezetezm,de fogjuk rá, hogy fantázianév.

• Wescone
    Jogos!
  • Musachy
    Hát ki szóljon, ha nem én? Nem akartam, hogy ország-világ előtt ilyen pitiáner elnézés miatt égesd magad ebben a jó kis topikban.
  • Wescone
    'Estét Tagok!

Megvan ez esetleg valakinek?

• Tyia
    Itt is jó:)

Hátha más is tud tippet adni...

Nekem ezzel a verzióval annyi a gondom, hogy "kivülről" nem látszik a profil.
    A New Wave esetében azt kigyót látom amelyik jóízűt harap a saját farkába. Januárban ezért is nyitottam az önálló topikot, mert a Breki féle műsorban kevés szerep jutott az Újhullámosoknak.(mindig az a sok italo)
    Ezzel a rövid cimmel talán még rosszabb a helyzet.
    Az is gond, hogy ha egy New Wave albumból csak mp3 van (ami ugye nem ritka) az meghallgathatóságilag nem alkalmas...

nekem van 3 elképzelésem:

1.
    Bele kellene venni a rövid címbe (valahogy) a hosszú cím első sorát, és akkor az önálló New Wave totyik lezárodhat...

2.
    A New Wave topik marad, de Ebből ki kellene venni az első sort.

3.
    lásd 2. csak elérnénk, hogy átvehessem a házigazdiságot és akkor már azt csinálnék vele amit szeretnék, mert ha szabad a kezem, akkor megetetném a mókusokat és fene tudja milyen ötlet pattanhatna ki a burámból...

hirtelen ennyi...
  • Wescone
    Done!
  • Tyia
    Hi!

Van ott gond a "Sznth-Pop zenék"-kel is........

Szerintem még privátban beszéljünk, én kezdem...csak átgondolom.
  • Wescone
    THX musichunter, de nem az a lényeg, hogy rengeteg hsz. legyen, hanem, hogy az aki erre "téved", jól érezze magát itt.