HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem a discogs a megoldás a ruszki fórumokról összelopkodott "veszteségmentes" anyagok beazonosítására. A csekkolás pofonegyszerû...
Rákerestek a letöltött anyag elõadójára, szám/album címére.
Amennyiben 30-40 EUR-nál drágábban kínálják eladásra az eredeti példányt, akkor valószínûleg mehet a shift+del. Ha nincs eladó példány, de 15-nél többen keresik, akkor ismételten szoppantyú gyanús a dolog.
A módszer igen megbízható, mert nincs a világon az a barom, aki a drága lemezeit virtuális sörök és egyéb *óbaszás fejébe megosztaná számára totál ismeretlen egyénekkel.
Jó csekkolást kívánok!
10 print "eurodance rulez!" 20 goto 10
Csak sima zene de van a lemezen test anyag is ..(alig akart lejönni)<#wave>#wave>
ritkán könyörgöm, de a kedvedért megteszem!<#kacsint>#kacsint>
KÖNYÖRGÖM! el ne kezd reflektálni!!<#worship>#worship>
egyébként én nem haragszom senkire sem, csak nem szeretem a félre-mellébeszélést. lehet, sok minden félreértés, így ami nem neked van direktben címezve, az nem is rólad vagy neked szól.<#vigyor0>#vigyor0>
dióka, dióka: te folyton dícsérsz engem<#hehe>#hehe>
a végén még elpirulok..
de azért az nem szép tõled, hogy letagadod egymás iránti ismerettségünket<#vigyor5>#vigyor5>
tudom rég volt, de azért annyira rég tán mégsem..
együtt sétáltunk kézenfogva a mólón<#whatever>#whatever>
szép idõk voltak azok..
te a fülemet nyalogattad..<#crazya>#crazya>
no mindegy. ha letagadsz, hát letagadsz..
de aztán nekem ne gyere újra azzal, hogy:
mesterem: taníts engem<#eplus2>#eplus2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
2. nem töltöttem le. (mivel megvan eredetiben is<#hehe>#hehe>)
3. költõi kérdésedre ez a költõi válasz<#nevetes1>#nevetes1>
4. úgy vélem akad pár lelkes követõm és "tanítványom" errefelé is, akik nélkülem is el tudják dönteni eme felvétel eredetiségét<#rolleyes>#rolleyes>
5. ám, ha ezúttal tévednék szóljatok: leszedem a felvételt, ízeire xedem és közlöm a szomorú, avagy épp vidám tényeket<#nevetes1>#nevetes1>
6. látom téged is megtévesztett új kollégánk (aki mellesleg régebbi tag a fórumon mint én<#nyes>#nyes>) jelenlegi álláspontja a témákhoz kapcsolódóan.
ezért közlöm veled is, hogy italograbber (sem) én vaok, ahogy sem trendboy, sem tötikemester (aki mellesleg szokás xerint nyaral) sem zsoltford - ha jól hallom az új pletykákat<#hehe>#hehe> és sem senki más itt a fórumon..
ismerhetnétek már annyira, hogy ha valamit közölni akarok azt közlöm is, nem fogok álregek mögé bújkálni<#ejnye1>#ejnye1>
úgy gondolom hogy belõlem egy is épp elég<#nevetes1>#nevetes1>
no akko egyelõre: csácsumicsõ<#integet2>#integet2>
nem naon vágom, hogy én meg hogy kerültem a látómezõdbe, és hogy velem megint mi a gondod, de ha jól esik, csak tessék<#puszis>#puszis>
zephyrusz fingilingisznek is szólíthatsz, de csak akkor, ha rám haraxol. ha másra, akkor inkább amazt becézgesd<#vigyor>#vigyor>
tudom, nehéz ezt számodra felfogni, de én én vaok, italograbber meg fingom sincs ki<#nemtudom>#nemtudom>
nem is érdekel. ha bizonyos dolgokban egyetért velem, arról nem én tehetek..
látod, látod: ilyen az, ha az ember az igazát bizonygatja..
elõbb utóbb követõi akadnak<#nevetes1>#nevetes1>
..mindjárt olvasok tovább visszafelé (idõrendi sorrendben) és reflektálok a többi hsz-edre is..
mintha nekem is zörögtél volna valamit nemrég<#nyes>#nyes>
avagy:

link http://www.multiupload.com/13WEHEJQ9F
amit a "tag" meg leírt,az kb. másfél éve már sokszor át lett rágva, ki lett csontozva és prezentálva is lett. ergo írhatnánk minden nap róla, attól még nem lesz szebb.
a többinek örülök, mit is mondhatnék még?<#eljen>#eljen><#nemtudom>#nemtudom>
ahogy IG is mondta,amíg nem minden forrás 100%-ban kézbõl kézbe nem az eredetirõl van,addig mindig felmerülhet bármi, még akkor is, ha az embert a jószándék és a bizalom vezérli, sõt sokszor akkor is,ha eredeti a lemez,mert ugye pár éve már ezekre is van (rossz) példa.
én úgy gondolom, a saját háza táján vagy bizonyos keretek közt mindenki azt "baszogat",amit akar vagy jólesik neki. ha nem ütközik törvénybe vagy valamilyen szabályba,akkor ez alkotmányos jog.<#nevetes1>#nevetes1>
ugyanilyen alapon széles skálán mozog az is, hogy mi értelmetlen,mi nem.nyilván mindekinek más.azt hiszem a világon ebben sohasem születhetne egyezség, de van rá lehetõség, hogy megvitassuk vagy közelítsünk.<#kacsint>#kacsint>
szólj, ha rosszul emlékszem, de mondjuk 3 éve még a breki és néhány tag volt a szószólója, hogy minek a 320mp3 meg wav, mert jó kisebben is, aztán késõbb már szinte csak flac meg a minõség.
ezzel csak azt akartam mondani, hogy sok dolgoban van úgy, hogy ma még így gondolja valaki, de holnaptól megvilágosodik.
igazából azt nem értem mi a pöcsnek ez az átbaszósdi?amennyiben ezek szerint trend,aki nem én vagyok azonban szintén zsolt ezt tette,akkor MIÉRT ? illetve MIÉRT foglalkoznak ezzel a kollégák? ha mp3 akkor mp3 ennyi... sajnos ezek az arc nélküli fórumos illetve net kapcsolatok, hûen tükrözik napjaink életfelfogását...átbaszni a másikat,fellengzõsen pocskondiázni,akár bármiféle ok nélkül is...ez van kérem általában!
azonban ezekben a fórumokban van mód az oly ritka és akár személyes ismeretség nélküli korrekt eszmecserére,ezt bizton állíthatom...mindenféle csekkoló nélkül...sõt a gyanúja sem merülhet fel...
szükségtelen a görbék baszogatása...efféle módon és szándékkal...meggyõzõ a kolléga görbe-görbögetése :-) bár ha értelmetlen is ...
jó éjt tagok!
Hümm.Hümm..Szép dolog a mellé muty-muty,de kinek és minek?
Kiwi vagyo mindenre.<#hehe>#hehe><#nyes>#nyes>
Én szívesen megnyugtatlak hogy vannak széles e hazában olyan emberek is akik eredeti dolgokat gyüjtenek és leszarják hogy mások min elmélkednek akár világosodástól sötétedésig és akár éjszakába nyúlóan is és talán még hajnal környékén amikor még nem pitymallik.<#nyes>#nyes>
Ismert a téma mindenki olyannal foglalkozik ami az õ igényeit kielégíti,de ne mások akarják +mondani senkinek hogy neki mi a frankó.
Érthetõbben a dolgot az is fasza gyerek és talán igényes is a gyüjteményére aki eredetirõl lerippel mondjuk egy cd-t saját részre és esetleg még + is osztja a nagyvilággal teljes szinte eredeti méretében..Szép gesztus és talán amikor van rá lehetõség talán illene is neki +köszönni.Miért is tenne ilyet?Biztosan vannak ilyenek is ezt nem is kétlem,de az esetek zömében 320-ban és 256-ban teszik fel és talán még kissebb bitrátával.Amennyiben az említett értékek körül mozog és valóban eredetirõl is származik az anyag az +szólalásig hasonlítani fog az eredetire mivel digitális.Viszont ha kisebb bitrátából próbálják feltekerni a nagyobb felé akkor az +szólalás után már alig-alig.Amint az látható tegnap este óta hogy teljesen mindegy mi hogyan szól a spektruma és a frekije tökéletesen beállítható minden más híreszteléssel ellentétben és amennyiben nem láttuk az eredeti jellemzõit akkor az nem is képezheti vita tárgyát sem.
Mint látható így is lehet lossless valami ha a fülre jól szól tényezõ adott,de nem biztos hogy nagy hanghûségû is,pedig jól szól.<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
"vannak széles e hazában olyan hangmérnökök is, akik tényleg tudnak valamit a keverés-kavaráson kívül, aminek értelme is van."
Erre is van gyógyír.<#wink>#wink>Tesztelni kell a hazai kiadású lemezeket a linkekkel ellentétben és a választ megkapod akkor is ha pozítiv és akkor is ha negatív.
"Vagy ez az egész egy vicc"
Néha nagyon úgy tünik.<#nyes>#nyes>
Na ugyan mi?<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
Bizony hogy nem az,de nem ám.<#nevetes1>#nevetes1>
"ezért talán érdemes egy-egy eredeti példányt beszerezni, illetve cserélni ha az hitelt érdemlõ avagy bérelni..."
Amennyiben valaki az eredetiségre és veszteségmenteségre hajt akkor viszont kötelezõ.Teljes biztonsággal akkor nyugtatja meg önmagát valaki,ha a kezében volt vagy megvásárolta illetve más hitelt érdemlõ módon jutott a birtokába.Ennek hiányában ezek a szép szavak hogy lossless illetve hq (amit én mai napig is óvatosságból csak hi-fi-nek neveznék) kétségeket hagynak maguk után,habár ezen feltételek megléte esetén sem biztos hogy minden esetben megvalósulnak.(hanghordozó tulajdonságai illetve emberi és technikai tényezõk.stb..stb)Amennyiben csupán csak mennyei manna-ként érkezik valami ebben az esetben 99%-os esély is akár lehet arra hogy nem az aminek látszik és talán nem is az.A fennmaradó 1% az amikor fülre ugyan jól szól,de az eredeti korong paramétereitõl fényévnyire is járhat az igazság.Akinél +estleg nincs is mit összehasonlítani az + már kissé gázos is tud akár lenni.Ami nincs az a kincs<#nyes>#nyes>
Vagy ez az egész egy vicc (poén nélkül).
imo :) science fiction is science fact
Errõl jutott eszembe az egyik kedvenc gyerekfilmemben volt: "Az egész világ Bagaméri." Itt is kezd hasonlítani erre a dolog: az egész világ Z.R.
Kellett már neki egy kis figyelem!<#nevetes1>#nevetes1>
Persze arra már nem gondolt, hogy egy ilyen bütykölt vévnek is megvannak a "jelei", az egyedi azonosítói,ami alapján azt is meg lehet mondani, hol nyúlt bele, és hol voltak az eredeti veszetségmentes jellemzõk.
kispályás kezdõ<#hehe>#hehe>,mondjuk a szokásos ovódai szintet azért legalább hozza az apuka!
hqaudience.com
ha a házigazda tudja, esetleg beírhatná az érintett hsz-be is.
bár ha szarul szól és jót mutat vagy szart mutat és jól szól azért nem ugyan az <#nevetes1>#nevetes1>
ezért talán érdemes egy-egy eredeti példányt beszerezni, illetve cseréni ha az hitelt érdemlõ avagy bérelni...
azt pedig végképp nem fogom megérteni miért tartja valaki a szart jónak akkor is ha szarul szól, de jónak csekkolható... :-)
jó éjt tagok!
Mivel most akár mondhatnád azt is hogy hiszi a piszi ezért külön kérésedre priviben elküldöm neked a hangmintát.
Egyébként hangmérnökként tudnod kellene hogy ez a freki görbe millió sorstársához hasonlóan nem indokolt.Így mivel semmi nem indokolja hogy így nézzen ki azért beállítom neked a kívánt pontos értékre.
Ez is egyszerû mûvelet csak keresni kell egy kovács mûhelyt mert nagyobb hõfokra van szûkség.Egyszerûen hogy értsed 21kilónál vagyis a 21000-nél az alsó sorban egy elõre elkészített sablon alapján pontosan saját szám íze szerint meghajlítom.Ezzel egyébként teljesen még nincsen kész,de ha wav esetleg lossless akkor hát legyen az.Legalábbis annak látszódjon.
Egyszer az egyik cimborám ezt mondta szó szerint:
szakértelem nem kell feltétlenül egy egyszerû freki analízishez (minimális ismeretek persze elõnyt jelentenek), de még csak hallás sem
Ezért nem tettem ki a linket sem,de ha ragaszkodsz a teljes anyaghoz és nem elegendõ amit itt látsz akkor küldöm habár semmi értelme mert amit hallanál azt a sajátodon is hallhatod.Azzal a mûvelettel amit te csináltál illetve amit én attól még nem szól rosszabbul,de jobban sem.
Ez egy másik történet.<#nyes>#nyes>
Mielõtt valaki félreértené ez nem a mi is a hq valójában hanem tulajdonképpen akkor mi is a veszteségmentes?<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#wave>#wave>
Jogos felháborodással néztél szembe pedig egy kis odafigyeléssel.
Ráadásul egy alap progi is kidobja, hogy MPEG.(idézet egy kollégától)
Azért errõl egy kis odafigyeléssel tehettél volna róla hogy ez ne így történjen.
Melegíteni kellett volna egy kicsit azt a freki görbét enyhén melegre mert így válik képlékennyé a kicsike.Ezt követõleg óvatosan szemre a kívánt irányba kellett volna eltolnod.Valószínûleg csoda történt volna és legalább egy dologgal kevesebbet olvastak volna a fejedre,de az attól még "B+ ez idegesítõen sziszeg és pösze is!" ahogyan a kolléga jellemezte illetve az is maradt volna.
Ahhoz hogy legalább a wav felíratért ne cseszegtessenek valahogyan így kellett volna kinéznie illetve látnia a kollégáknak és mindenki megelégedésére 100%-os valószínûséggel eredeti cdda-kénzt kezelik,de attól még a hogyan szól állapot az a jellemzésben leírtakkal azonos.
Ez azért nem volt szép tõled húzodjon bármi is a háttérben.<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Bobby Orlando 12" long verzió lemezét keresem egyébként
http://www.multiupload.com/8NJD2RADY7
Kersném ezt a sorozatot Jó minõségben!
mp-3ban van ...
Fáradozásotokat elõre is köszönöm!
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
kellene lenni B.oldalnak is ...
Néha nem volna az sem hátrányos,de egy bakelithez minek?
"bár lehet ez csak a szomszédban téma "
Én örülnék legjobban hacsak ott lenne.<#nyes>#nyes>
elég sok idõt fordítok arra, hogy olyan zenéket válogassak össze a már meglévõ kedvenceimbõl, melyek valóban kit tudják hozni egy hifi (tehát nem music center) rendszer képességeit vagy csak egyszerûen élvezettel lehet hallgatni õket, mert gyárilag is olyan hangminõségben kerültek a korongra, ahogyan mindennek illene. és most tényleg hagyjuk a frekigörbéket meg hasonló dolgokat, mert pl. ezen pár szám erejéig is látszik, nem attól élvezhetõ zeneileg valami, ha egy szépen telített spektrumképet vagy 192KHz-ig rohangáló SACD frekigörbét mutat. ettõl a hallásunk jóval kisebb tartományban érzi jól magát és ezt ezek szerintem kellõen igazolják is, illetve azt, hogy mekkora hangsúlyt kap a rögzítés és keverés minõsége.
ahh a francba megcsípett egy szúnyog, bibis...bár lehet ez csak a szomszédban téma <#nevetes1>#nevetes1> ...
hihetetlen ez a sok fos ami ezeken a zenei oldalakon megy ... tagok, bibisek és egészséges kollégák ... jó éjt
Megpróbáltad és IJ.<#nyes>#nyes>
Azt hittem megkérdezed miért Gorilla fórum,de úgy látom már tudod.<#nyes>#nyes>
A híres gorilla King Kong mintájára,de a fórum az már benn is kong.
"de a létminimum alatti értelmi színvonaladat is."
Nem lehet mindenki new rich,famous & asshole is egyszerre.<#hehe>#hehe>
Ha tényleg nincs egyéb mondandód akkor:
a legjobbakat neked is és mai divatos elköszönési szóhasználattal élve "csákány beléd"<#wave>#wave>
a hszed többi része meg hûen tükrözi nem csak a (semmit)tudásodat, de a létminimum alatti értelmi színvonaladat is.
a legjobbakat neked is!<#wave>#wave>
Örömmel látom hogy a minõségi és csekkoló tudományodnak ezennel vége.
Látom sietsz vissza ahonnan jöttél a Gorilla fórumba ahol pár esztendeje admin lovaggá ütöttek.Üdvözlöm a fönöködet FM-két (Frekvencia Moduluskát alias Misi Mókust)
Örülök azért hogy a nagy Dióka jobb belátásra tért habár a kicsinyítõ képzõ nélküli taggal még kellemesebben lehetett kommunikálni.Óvatosan köszönjél + egy linket amikor már muszály mert soha nem tudhatod ki is volt a feltöltõ.<#nyes>#nyes>
Megállapítható hogy ezt a csatát én nyertem.<#hehe>#hehe>Remélem a közeljövõben jókat tudunk beszélgetni,de a minõséget és eredetiséget kérlek ne hozd szóba soha mert a végén még nekem kell elnézést kérni.<#nyes>#nyes>
Szuper a kép látod én ehhez nem értek.Viszont nem értem miért nekem és a Mesterednek címezted.Tulajdonképpen egy szép napon amikor majd rádöbbensz és már késõ lesz hogy hálás lehettél volna a sorsnak hogy egy légtérben lehettél a végbélgõzeimmel.
További sok sikert neked.<#wave>#wave>
a másikkal meg azt csinálsz,amit akarsz, részemrõl

Megsasolom hamarosan.
Csak hallgassam meg vagy tegyek is vele valamit?
Látom kezdõdik beszélgetésünk rövidrezárása.Nálad már nincs új a nap alatt.Nálam viszont igen.<#nyes>#nyes>
Röviden ebben a hsz-ben talán érdemleges ez a mondat.A többi az olyan mint a fejed.Végülis nincs abban semmi.
"tolj inkább valami zenét a kedves és kitartó fórumtársak kedvéért, hogy mások is örülhessenek, de lehetõleg az elejétõl a végéig legyen. felõlem akár mp3 is lehet!"
Majd elvégzik azt helyettem az orosz cimborák.Annak is lehet örülni.
Egyébként minek neked az mp3?Csak nem veszteségmentest akrsz készíteni belõle.?Olyat te nem tudsz.<#wink>#wink>