5889
11891949761344119704.png
  • eurolacko
    Majd ezzel a Grado Gold Prestige cuccossal csináljunk már egy közös tesztet ha lehetséges
    Köszi előre is!
  • bigivan
    Itt az ár határozza meg a minőséget. Alternatívák:
    AT AT120 E/T 32.200
    Ortofon 2M blue 37.375
    Ortofon MC 1 Turbo 29.600
    Ezzel vigyázz, ez MC, tehát alacsony a kimenő jelszintje, kell hozzá elő-előerősítő!
    Van a HFP Portal nevű topic, ott árulnak egy olyat, mint az enyém, bagóért, 29.900 Ft az ára. Ez Grado Gold Prestige, újban 220 US $ az ára.
    Ehhez telefonszám is van, priviben tudom mutatni!
    Van még rengeteg ezeken túl is.
  • tgolyo
    Hali!
    osztom a véleményed , de sajna a mai (frissen) kiadott vinylek közt is vannak pocsékul szólók. Flashback Records és társaik. egy hónapja vásároltam egy ilyen kiadványt az egyik oldal használhatatlan. legalább nyolc helyen ugrik két helyen meg rögzítési vagy hangmérnöki hiba van.
    hiába írtam mailt a kiadónak baxnak rám.
  • Wescone
    ...hozzáteszem, hogy amit eddig hallottam a Dj széria által, az is nagyságrendekkel jobb mint amit a jelenlegi hangszedőm produkál.
  • Wescone
    ...pedig sokan használják őket arra is.
    Jó, akkor mit ajánlotok abban az árkategóriában amiben az Arkiv leledzik?
  • bigivan
    Igazad van Kolléga, a dj. fejegységek kibaszott messzességben állnak az igazi zenelajátszástól. Nem is ilyenre lettek tervezve .....
  • eurolacko
    A saját rippednek jobban örültem volna
  • Musachy
    Szerintem 96/24 vinyl és 44.1/16 cd.
  • Wescone
    Kösz!
    Ezt, hogyan kell értelmezni - egyik minta 96/16-, a másik meg 96/24?
  • eurolacko
    Valamelyik nap kértem pár lemezt egy cimborától jugoton kiadás mind
    mikor hallgatni kezdtem azt hittem eltört a tűm - aztán kiderült a lemezek szolnak xarul
  • Wescone
    "Miből gondolod hogy egy at440mla-val rögzített felvétel nem üti meg a szintet?"

Egyáltalán nem gondolom, hogy nem üti meg, sőt szerintem sokkal inkább mint ami nekem van - azért is írtam, hogy Te is tolhatnál egy mintát.
  • eurolacko
    Mivel én asztali írót használok a felvételhez igy nem tudok prezentálni 96/24-es mintát
    Számítanák viszont Dióka vagy Zephyr mintáira hamár ennyit írtak róla
  • eurolacko
    Miből gondolod hogy egy at440mla-val rögzített felvétel nem üti meg a szintet?

Akiket említettél már ők is AT-ét használnak és nem véletlenül(kivéve Bigivan kollégát)

Ha hangszedőben gondolkozol felejtsd el a dj szériát
  • Wescone
    Miközben a Nagaoka tasakok után kutakodtam, találtam ezt:

Nagaoka Rolling 152 - record cleaner roller

Ismeri, használja valaki?
  • musichunter
    Gratulálok a lemezekhez!
  • musichunter

Andreas Vollenweider - Behind The Gardens ... (24 Bit-96 kHz Vinyl Rip)
    24bit
    16 bit

Password: AvaxHome.ru
  • bigivan
    A Te lemezeden csak sztatikus feltöltődés van, de Tgolyó kollégáé sajnos ílyetén minőségben lett csinálva. Ebben a Tom Jones lemezben nem az idő tett kárt vagy a nylontasak, hanem a gyártósor!
  • Wescone
    "...vmi borzasztó maszatolás, tán gerjedés(?) hallható."

Valami hasonlót tapasztaltam én is a "Napoleon Boulevard" LP digitalizálásakor... remélem azért, hogy sokkal inkább a tű hibája mintsem a lemezé.
  • Wescone
    Tegnap portyázni indultam, ha már erőt vett rajtam az LP láz és ezekkel tértem haza:

• bigivan
    Itt egy kis minta:

The Delmonts / Chris Rea - Russian roulette

Ez cd-s mintaanyag.
  • bigivan
    Basszus, nekem is csak Jugoton-féle kislemezen van meg.
  • Musachy
    Pedig sok környékbelinél jobb volt a magyar, csak egyet említenék: Jugoton. Tudom a nyugathoz kéne hasonlítani...
  • Musachy
    Micsoda kincsek vannak itt-ott.
  • kaposi1
    jól van tudod hogy csak hülyéskedek.
    De ezt nem hagyhattam ki.
  • bigivan
    Érdekes, mindenesetre a magyar hanglemezgyártás nyomait magán viseli a lemez.Ott ahol a magashangok helye van, vmi borzasztó maszatolás, tán gerjedés(?) hallható. Az egész középsáv egy iszonyú katymasz, mintha bedobták volna egy fazékba a zenekart, rábaszták a fedőt, ami kijön, kijön, ami bennt marad, annak pechje van, mert benne maradt!
    Persze ez a jelenség nemcsak erre a nyomásra igaz, hanem sajna 1989 környékéig az összes magyar lemezre. Egyszer megfogadtam, de fogok írni egy elemzést "A magyar lemezpréselésről az idők folyamán" címmel!
  • bigivan
    Ez meg van nekem is, de eredeti DECCA préselésben.
  • tgolyo
    "kb.két hónapja kérték tőlem"
    Laci! ezt két hónapja digiztem be. meglesznek a lemezek. egyik már pörög is a lejátszón.
  • kaposi1
    Te is foglalkozol mindennel csak azzal nem amivel kéne!
  • tgolyo
    Üdv. Mindenkinek!
    én is kipróbálom amit Bigivan kolléga mondott.
    addig is itt van egy magyar nyomású vinyl. kb.két hónapja kérték tőlem , de ide is kirakom.:

igen , jól látjátok 1968-as. ekkor még meg sem születtem....
    http://rapidshare.com/files/450085098/Tom_Jones_-_Delilah_vinyl_.rar
  • bigivan
    Jazzee Blue Records/e-a-r books közös lemeze.
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Nekem megvan Chris Rea "The return of the fabulous Hofner Bluenotes" című kiadványa, mivel igen szeretem a Chris bácsit. Ez olyan szempontból érdekes, hogy a kiadvány három cd-jéből az elsőt tartalmazza cd és vinyl formátumban is !!!!
    Ez klasszikus blues: gitár, bőgő, dob, fúvós részleg, Hammond, sokrétű zene! Ha lesz egy kis időm, majd csinálok egy kis bemutatót, hogy melyik formátum hogyan szól. Azt majd lehet elemezgetni.
  • Dióka
    bakker, ha a szövegértésed is olyan rossz,mint a gondolatmeneted úgy általában,akkor inkább maradj csendben és bambulj.

én aztán nem zártam le semmit sem, sőt, tök nyitott vagyok ebben a témában is, csak egyelőre konkrét előrelépést nem láttam.

szó sem esett audio-cédé grabről, azért jó lenne, ha ezt nem hozogatnád fel kétpercente....most és egy ideje vinyl és bármilyen más forrás digitalizálásáról beszélnénk, erre te mindig jössz és beszólsz egy cd-grab-rip baromságot.
    de legalább most lehetett két értelmes foszlányt használni a mondandódból! köszönjük MSE!

"magánfelhasználóként tehát nem sok értelme van 48/16 fölé menni az esetek túlnyomó részében..én így látom."

na, legalább ez tényleg egy magánvélemény.
  • Zephyr Retiring
    nem :)
  • Wescone
    "naon érdekes témához értünk újra"

Jééé, tényleg... ez a tópik témája is amúgy - nem vetted észre eddig?!
  • Zephyr Retiring
    naon érdekes témához értünk újra..(érdekes, hogy mindíg ugyanide lyukadunk ki : elég a 44.1/16, vagy magasabb bitráta és frekvenciaátfogás kell? )
    kicsiny tanítványom részben helyesen lezárta a témát, hiszen ha cd-ről grabbelünk, elég az audio cd kapacitás. erre megjegyeztem, hogy némelyik vinyl frekvenciálisan túlteljesít a cdda szabványon. még ha csak minimálisan is..
    magánfelhasználóként tehát nem sok értelme van 48/16 fölé menni az esetek túlnyomó részében..
    én így látom.
    azért tesztegetni lehet, hátha rájövünk valami újdonságra ezen területen is :)
  • Dióka
    a mintatémával teljesen egyetértek, egy zenét akkor érdemes 'agyonmintavételezni', ha van értelme, azaz tényleg lehet hallani a különbséget. nyilván mindenki füle más, mindenki más audiorendszert használ, így a szórás is nagy, de azt hiszem, van az a különbség, ami ha tényleg ott van, akkor néhányan hallhatják is, de az az igazság, hogy nem is technikailag, hanem inkább zeneileg nem sikerült még olyan vinyl rippel taliznom itt és néhány fórumon, amire felkiáltottam volna, hogy NA EZ AZ!HEURÉKA!
    ez persze nem azt jelenti, hogy nincs, csak nem ezekben a pop-os, diszkós stílusokban....de még mindig azt mondom, ha valaki prezentál nekem egy hagyományos audio-CD maximális minőségi szintjét kihasználó legalább audiophile minőségű zenét 'bakelitről',akkor már annak is nagyon örülnék.
  • Wescone
    ...de megtehetnéd ezt akár Te is.
  • Wescone
    Sajna, a jelenlegi hangszedőm nem alkalmas ehhez a teszthez, de Tgolyó vagy Bigivan-, esetleg Zsoltford (egy általa feltett mintát teszteltem egyébként, de Ő sajnos ritkán mutatkozik mostanában) megtehetné nekünk azt az apró szívességet, hogy szolgáltat nekünk mintákat.
  • Wescone
    Sound Forge Pro 10-et a "Click and crackle removal tool" miatt (sercegés, pattogás szűrésére szolgáló eszköz), de a kedvencem még mindig a 7-es.
    Sokkal pontosabb, finomabb "kivitelezés" mint a 10-es.
  • eurolacko
    Lehet korábban már írtam hogy az ilyen képekkel meg elméleti dumákkal semmit nem lehet kezdeni
    a zenét kell feltenni 44.1 /16 ill. 96/24 -ben és talán ugy el lehet dönteni a különbséget
    Elég 2 perces részletek nem kell az egész zene
    ....meg olyan kéne ami ütős döngetős zene
    meg az sem ártana ha többen ugyan azt a zenét digiznénk be
    és talán igy mindenkinek érthető lenne ,hogy mi is ez a dolog
    ...bár ez teljesen magánvélemény