5889
-
#3151 mindazok, akik otthon vannak a csöves erősítők (mint audiofilek legjobbjai) világában, tisztába vannak vele, hogy az rft csövei az abszolút favoritok. -
#3150 RFT és kimagasló minőség ????? -
#3149 üdv tagok!
egy kellemes '87 a barázdákról.
itt -
#3148 a 704-es, mint mondtam marad
persze van még egy mc-s dualom is (ezüst, kiköpött mása vinylbakker kollégáénak mind kinézetre, mind tudásra.) ha jól emléxem, ráadásul még gp 330 kompatibilis is)
igaz, hogy az sem eladó
(nem véletlenül) ha csongrádon járok újra, majd tolok arról is egy fotót.
(már amennyiben nem felejtem el)
ő is hasonló adottságokkal bír..
egyébként nem kell leszólni a német dual termékeket, mert hasonlóan a német rft-hez kimagaslóan jó minőségű termékeket gyártottak akkoriban. sajna ma már nincs meg, de volt két csúcstechnológiájú magnódeckem is. mindkettő dual, mindkettő direct load-os, microcomputer controlled-es, gyárilag pitch-elt (amit nem sok cucc tudott akkoriban) és természetesen auto reverse-es volt..
(egy kisebb vagyonba kerültek akkoriban)
lemez hozzád való eljuttatása megoldható. de kérdés, hogy a mai benzinárak és kölcsönzési díjak mellett neked megéri-e
mert tudod cimbi: a dombon ülő vadászkutya sem xarik ingyen
ne sértődj + ,de erőssen kétlem, hogy jobb hangminőséget csalnál elő belőle. hasonlót igen, de hogy jobbat..ez nagyon relatív dolog..
fáradtságomba + abszolút nem került semmi. a linkeket és a pass-t kaptam
csak be kellett másolnom ide
az érdem továbbra is doki bácsié.. -
eurolacko #3147 Hali Zephyr!
Szóval marad? :( - hát sajnálom ,hogy nem tudunk üzletet kötni rá
Leszedtem a normál rip cuccot - egész jól szól, frankó - esetleg a lemezt elküldenéd? - bedigizném én is - hátha én mégjobbat hoznák ki belőle :)
Megmondom őszintén - normál wavban jobban örültem volna a rippnek (utálom az ape ,flac xarságokat)
A többi cuccost sajna nem tom kicsomagolni igy nem hallgattam meg
Azért köszönöm hogy fáradoztál a dologgal!
Üdv:L
-
#3146 oppsssz. két dolog lemaradt
1, ezek a nóták a simon and garfunkel legszebbjei
és 2,
egyelőre ennyi.. -
#3145 szewav lacám
van 1 jó, és 1 rossz hírem.
kezdem a rosszal: a dual marad
a jó pedig, hogy kérésednek megfelelve, "hoztam" valamit.
időhiány miatt egyik nagyon jó barátom robidoki kisegített, és
elkészítette helyettem az összehasonlító tesztet
a riphez használt műszer: technics sl-1210 mk2 dd.
a tű pedig (csak mert leszóltam): audio-technika at33ev (mc érzékeny)
normál rip (szokásos 44.1 khz/16 bit :)
és összehasonlítási alapnak ugyanez, de..
..mégis másképp (katt..)..
[URL=http://rapidshare.com/#!download|947dt|450319286|S_G_Hits_2496.part2.rar|367001]..hogy a különbség is "lássék".. (katt..)...[/URL]
és utolsó, de nem végső megoldásként :) (katt..) !!
..és persze a teszt előtt ne felejtsük el..
DocRob
remélem minden faxa. have a nice day -
#3144 Kösz a meglepetést, Kaposi kolléga - nagyon jó! -
#3143 Háj Evribádi!
Holnap, Zephyrbá - holnap... legalábbis remélem, hogy lesz időm rá.
Zsoltford, Eurolacko; a Ti mintáitokról sem feletkeztem meg. -
eurolacko #3142 Hi Zephyr!
Szerintem mindenkit letaglóztál ezzel a mintákkal ezért van ez a nagy csend
Én holnap indulok hozzád és remélem meg tudunk egyezni a pörgetődre! #wink]
Üdv -
#3141 nem mondod, hogy a dualom sample-jét meg még nem csekkoltad le kolléga
tudod jól, nem könnyen sértődöm. de azért túl nagy a csönd...
a tanítványom mellébeszélésére ne hallgass
a kis kedvencem folyton le akar járatni, ahelyett hogy megmutatta volna,
hogyan is kellene kinéznie egy 64 khz-es hangmintának
persze, mivel ilyesmivel jelenleg nem rendelkezik, ezért szorgalmasan már vadászgat is, hogy bizonyítson..
ám ha jól megfigyelted az általa kitett spekifotót, a második lényeges számkiosztást meg kivágta (elég fura bizonyítási módszer ez, hogy a lényeg kimarad..)
na mindegy. tőle nem is vártam mást. de kíváncsi volnék, hogy nálad és a többieknél is jobban szól-é az a bizonyos 64 khz-es minta mint a hagyományos 44.1 khz-es, avagy sem -
#3140 Hónapokkal ezelőtt a Siberian Heat volt az amit teszteltetek. -
#3139 Szia Laci nem tudom milyen lemezek közül kutattad elő ezt a meglepit, aki nem tölti le az nem tuja milyen nagy zenéről marad le! Ebben a verzióban meg egyenesen gyönyörű alkotás. Régen halottam már ehhez hasonlót!!! -
#3138 Értékelem hogy foglalkoztál a kérésemmel Wescone kollega!
Akkor ez ezek szerint bukta.
És hogy lásd mennyire értékelem, adok egy meglepit ami talán neked sincs meg ebben a formában , és lehet hogy tetszeni is fog.
Hogy miről van szó csak letöltés után hallgatás közben fog kiderülni, mert nem a Total Commanderben neveztem át.
Aki letölti talán jól jár,aki meg nem, az meg így járt.
Meglepi 97-ből! -
#3137 Ez nem lossless, Kaposi kolléga - a magas tartományt (sérti a fület - sziszeg) 18 kHz felett piszkosul kiemelték, tisztán látni a spectrumon, hogy az egyik sávon jobban is mint a másikon. A sonogram pedig... üvölt.
-
#3136 ezt már egyszer mintha tesztelgettük volna.... -
#3135 B+, ezt most tényleg komolyan mondod?? országos HQ teszt egy ilyen minőségű felvétellel?! Most engem akarsz halálra röhögtetni vagy csak magadat ki?!
Ha szerinted ennek bármi köze is van a HQ-hoz, akkor nem csak elméletben, de gyakorlatilag is valami nagyon nagy gáz van nálad!
Felraksz ide két közesincs egymáshoz meghekkelt felvételt és azt kéne összehasonlítani??! Hát Zephyrbá, szerintem maradj a DJ hangfalaknál és keverésnél,mert ott ez a rész sem számít.
A sima felvétel látszatra normális, bár hangzásban a hqtól simán messze van, ha jó állagú lenne a lemez, akkor már lehet a mélyeire azt mondanám, hogy király, de a magasai elég gyengék, az a bizonyos 64khz-es -ami állítólag maximálisan mindent kihasznál- meg a maximális kihasználástól messze van, hisz legjobb esetben is csak mondjuk 56khz-t használ ki, de ne is erőltessük a denevéreknek a témát, hisz ott nem a zene van, hanem zaj, zúgás, zümmögés stb, de nézzük a valóságot:
hangzásban a két minta eléggé ugyanaz lenne, de hogy ne legyen az (ami nálad vagy tudatos, vagy csak a digizéshez nem értés jelensége), így lett jelentősen felerősített (+ 3-5 decibellel) a 64-es hangereje, amire persze a fül érzékeny és hajlamos jobbnak hallani,mint amit erősebben, hangosabban hall (pl. kisebb dinamika tartományban,mint pl. a TV reklámok), ez látszik is a jelalakon, először kis normalizálás vagy dinamika,aztán visszatetted picit,mint ahogyan az is, hogy a hi-end lemezjátszód ugyanazt a dalt kétszer kétféleképpen olvasta vissza - a jelalak tekintetében,ami egyáltalán nem teszi lehetővé az objektív összehasonlítást, és teljesen független a magasabb mintavételi frekvenciától.
ez így szart sem ér és annyira értelmetlen, mint amennyire mindig az, ha 'nagyot akarsz mutatni'.
ugyanaz a hangrészlet felül 44,1-en és alul a 64-esben, persze ennek nem ilyennek kéne lennie!
EZ elég gáz!
-
#3134 Sziasztok Srácok!
Ha már ennyire benne vagytok a tesztelgetésbe hasonlítgatásokba.
Légyszíves nézzetek már nekem meg valamit.
Kaptam egy albumot, egy Orosz Előadó hölgy debütáló albumát.
Aminek megmondom őszintén nagyon örültem, de még mindig nem tudom elhinni hogy veszteségmentes az anyag.
Pedig fülre és szemre
is nagyon úgy tűnik hogy rendben van a lemez.
De én mégis szeretném ha ízekre szednétek és elmondanátok róla a véleményeteket, mert sokra tartom a szakértelmeteket.
Előre is köszönöm aki ránéz.
Diamond Rain - Diamond Rain.wav ?? -
#3133 akkó üdv.
nem fogok egyesével reagálni. maradjunk annyiban,
dióka megint félrebeszél
sebaj..van még mit tanulnia
többieknek röviden:
mivel sokatokat érdekel, jöjjön a lényeg:
többször említettem már, de vagy nem figyeltetek, vagy nem érdelt a dolog titeket. tény, hogy a barázdabillegető képes az audio cd-től magasabb hangminta leképezésre!
ennek feltételei:
minimum egy ilyen pörgető :)
hozzá a gyárilag javasolt dms 210 (ortofon hq series)
valamint egy minimum német nyomású fekete korong
akkó visszafelé: vinyl...
..a híres dual és a tű...
..és a végeredmény, 100%-os cdda hangminőség:
..katt...hawer a mintáért :)
ehhez a "hangkép"..
majd pedig következik a vinyl lehetőségeinek a maximális kihasználása.
...katt...a 64 khz-es és továbbra is csak 16 bit-es mintához hawer :)
ehhez is jár egy kép..
remélem, mindent jól csináltam
jó csekkolgatást, és kellemes hetet mindenkinek -
#3132 Érezni? Szerintem, egyértelműen hallani.
Na de részemről is ennyi mára ...vagyis; tegnapra. -
eurolacko #3131 Üdv Kolléga! -
#3130 léptem mára, üdv tagok! -
#3129 egy mint aminél nem csak a magashangoknál érezni az arkiv és az at 440 mla közti különbséget...
itt -
eurolacko #3128 Akkor volume up!!!
Kraftwerk B1
(A nevem kell hozzá)
-
#3127 ...én is! -
eurolacko #3126 Szevasz Kolléga!
Most szedem le - majd később tesztelem
Mindenesetre köszönöm!
-
#3125 Naná, hogy jó! -
eurolacko #3124 Hali!
Egy Kraftwerk lemez jó tesztnek?
....megnézem itt van e még, ha igen megoldom -
#3123 Van egy rossz tulajdonsága az efféle dolgoknak - "világgá mennek" ha nem figyelsz rájuk.
...engem a "P-Mobil - Mobilizmo" lemezem "hagyott magamra". -
eurolacko #3122 -
#3121 ezt úgy értem mint addig míg nincs összehasonlítási alap addig jól szól az arkiv...mikor meghalottam egy azonos lemezt gp 330-al vagy at 440 mla -val elkészítve...erősen elgondolkoztam azon,hogy amiket felvettem ideje úgyra készíteni...már ami rendelkezésemre áll...idő...évek...
illetve van néhány lemezem ebből fogok feltenni a napokban összehasonlításkép az arkiv kásás torz a középtartományban,már ki akartam dobni a lemezt....szerencsére nem tettem mert a lemez jó. -
#3120 Még a80-as években megvettem az Electric Café-t, hát azt hiszed találom? Többszöri költözés során elkallódott, vagy a régen ki tudja már kinek kölcsönadott lemezeim közé tartozik az is, amiket persze sosem kaptam vissza. Sokáig nem is érdekelt, mondván eza technika úgyis elavult... -
#3119 felért 3 db 2 perc környéki hangmintát tartalmaz...timerider-től
itt -
#3118 Oh, yeah! ...nekem a "The Man-Machine" van meg! -
#3117 Hello grabber!
Jó ötletnek tűn...-nne, de sajnos meglehetősen "vékonyka" a lemezjátékosom hangszedője - összehasonlításnak nem látom értelmét. -
italograbber #3116 Látom divatba jött a tesztelés.
Nekem az egyik teszt lemezem ez a sok közül.
Amennyiben valakinek lenne és szeretné tesztre bocsátani a bedigizett változatát akkor állok elébe.
-
#3115 Hello Zsoltford - csakhogy előkerültél!
"okoztak egy csomó extra melót..."
Hogy érted ezt? -
italograbber #3114 "Mivel én asztali írót használok a felvételhez"
Nincs is szükség másra.A vinyl digizése nem igényel többet amennyiben két csatornás hi-fi sztereó-t szeretnénk cd-re írni.
Ezekről a nagy számokról amik elhangzanak mindig az jut az eszembe amikor nagy bulát kicsi farokkal szeretnék rendbe tenni.(Nem reménytelen és néha sikerül is)
-
#3113 üdv tagok, csináltam néhány mintát ... lassacskán felér...
ortofon arkiv-ot nemrég cseréltem a lentebb említett audio technika at 440 mla-ra.
nem is engedném,hogy így reklámozzák az arkiv-ot-digitalizálásra kifejlesztve-faszok...okoztak egy csomó extra melót... -
italograbber #3112 Hali!
Remek lemezek
Amennyiben gondolod a JMR maxiról dobhatnál fel mintát.Valahol a padláson akad nekem is egy példányom.(holnap felmászok érte és bedigizem én is)