5889
11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    #3471-re:
    egy kis infó. csodálom, hogy a te példányodon nincs feltüntetve:
    a lemez eredeti hanganyagát az emi records lemezkiadó monopólium rögzítette londonban az a.r. hangstúdióban.
    a lemezfelvétel 1972 júniusától 1973 januárjáig tartott. ez volt a világ első 4 hangcsatornás lemezfelvétele..
    még ugyanebben az évben (73-ban) az európai lemeznyomást ugyanezzel a technológiával a jugoszláv jugoton is kiadta..
    nekem is egy ilyen példány jutott :p
  • Musachy
    ámerikaji, semmi kvadro
  • Zephyr Retiring
    ..a quadraphonic keverés "főfelügyelője" alan parsons..
  • Zephyr Retiring
    #3468-ra:
    na wazze :)
    végre egyszer rászánom magam, hogy feltötizzek egy jó kis losslesst, erre tessék :p
    ha most azt mondod, hogy ez is abbey road sudios, londoni kiadás a la lossless, akkor még meg is dícsérlek ;)
  • Musachy
    Tessék: Floyd
  • Wescone
    Nem, neki szigorúan 384 kHz/48 bit-en kell tálalni.
  • Wescone
    Ne mondjátok meg nekem, hogy mit halljak és mit ne, jóóóóóó?!!
    Viccet félretéve; nincs meg ...és jöhet felőlem 44.1/16-ban is.
    Nekem a "The Wall" és a "The Division Bell" van meg...
  • Zephyr Retiring
    #3463-ra:
    elég lesz neked 44/16-os sq- ba is...
  • Zephyr Retiring
    #3461-re:
    nem mondod, hogy ez a 73-as pink floyd album (ami nem mellesleg minden idők legeladottabb rocklemeze :)
    neked nincs meg?
    úgy sem hiszem el! :)
    mellesleg holnap beguríthatom ezt a tracket ha tényleg kell, de hidd el bőven elég lesz 44.1/16-ban is..
    a "többit" úgysem fogod hallani ;)
    ebben asszem kis tanítványom is egyet ért :)
  • Dióka
    engem 384 kHz/48 bit-en érdekelne!
  • Dióka
    mondtam én valahol ennek az ellenkezőjét?! (szövegértés, kontextus kezelés)
    egyáltalán nem is arról van szó, hogy hall-e vagy sem, hanem hogy a feltett mintában mi van.
  • Wescone
    Nekem tetszik ahogy szól, frekvenciasávok ide vagy oda - jöhetne az egész track, mondjuk 48/24-be.
  • Wescone
    ...Egyébként attól, hogy konkrétan 20 kHz felett, nem hall, vagy vajmi keveset hall az ember, még nem jelenti azt, hogy esetleg nem érzékel.
  • Musachy
    Ez a nagyapja volt, mikor először hallotta a quadro-lemezt...
  • Musachy
    10 pontos ugrás
  • Wescone
    Nyugtass meg, hogy "ez" mégsem Te vagy, Dióka!
  • Dióka
    szóval akkor hallod é, amit hallasz avagy nem é?!
    most ember vagy vagy elmebeteg?!
    ha meg nem hallani a 20kiló feletti részt, akkor minek felvenni és felvágni vele 45 kHz-ig?!

na mindezek persze csak amolyan költői kérdések.....inkább megyek, leugrok egy hq zenéért a 20kHz alatti bótba.

• Zephyr Retiring
    #3453-ra:
    valójában csak feleannyit ;)
  • Zephyr Retiring
    #3450-re:
    természetesen a kákán is lehet csomót találni, ha nagyon akarunk :)
    te is tudod, hogy nincs az az elmebeteg (engem és téged leszámítva :) aki a 20 khz feletti hangokat hallja..
    olyan meg végképp nincs, aki úgy hallgat zenét, hogy a teljes frekisávot +20 decibellel megfejeli :)
    amit te "mutattál", az pedig nonszensz, hiszen ha egyszer a 20 khz feletti hangokat mi emberek nem halljuk. nemde?
    akkor pedig tök mindegy hogy mennyivel hangosítod ki.
    a "zúgás" ami hallatszik a mintádon az meg természetesen 20 khz alatti ...
  • Musachy
    Tényleg kellemes ezt hallgatni. Milliókat ér az a Dual.
  • Dióka
    ez meglehet ugyan, de az más kérdés, hogy nem mindenki olyan szerencsés.
    nem igazán a Dual vagy bármilyen másik lemezjátszó, esetleg a legtutibb hangszedők kivesézése a lényeg, hanem bármilyen analóg eszközről való jelentősen túlmintavételezett rögzítés lehetséges problémaforrásairól....
  • Musachy
    Ugyan már, kár minden szó! Zeff DUAL-ja képes a fényt is lejátszani, de nem mindenki láthatja.
  • Dióka
    Zephyr barátom!

Mielőtt még márványtáblába vésetném neved örökre a high-end kategóriában is, néhány apró momentumban reflektálnék a tényállásra.

Tény, hogy soha semmi jónak az elrontója nem vagyok, tény, hogy adok a minőségre és szeretem is azt, tény, hogy sokan okosabbak, igényesebbek, gazdagabbak és vájtabb hallásúak is nálam, tény, hogy nekem is van bőven olyan minőségből,amivel nem szoktam büszkélkedni, de az is tény, hogy ez nem minden és nem is mindig elég....tényből ennyi elég is a következő részhez.
    Nem hiszem, hogy érdemes túlmisztifikálni a dolgokat, lehetne többoldalas elméleti dologgal megspékelni a frekibűvöletet, de jelen esetben a témához kötődő apró részleten talán érdemes elmorfondírozni,amit hosszú-hosszú ideje Te is folyamatosan próbálsz megfejteni (eddig részedről abszolút sikertelenül) vagy -az épp aktuális megfejtési ötletedet szuggesztív élményeiden keresztül- megosztani, de megint tény, hogy az 'eldobom az agyam' minőségű hangmintád 20kHz feletti részében az alábbi 'most megmondtad a tutit' lehet hallani, s hogy más is hallja, emiatt nyomtam rá +20decibelt, annyit, mintha egy átlag erősítőt jól felhangosítasz, de ha ezen múlik a hq vagy high-end,akkor talán jobb lesz, ha valamivel kevesebb 'érdemi' freki van és több zene. A sima frekikép 18kHz feletti zajszerű része késztetett arra, hogy meghallgassuk, mi van afelett, s úgy néz ki, ai papíron szépnek tűnik, az szinte csak statikus zaj, ami a hangszedőtől a rögzítőig minden elektromos ketyere összedobott neked.
    A hang (és így a zene is) egy bonyolultan rezgő hullám, ami nem attól lesz kellemes az emberi hallásnak, ha denevérek is jól tájékozódnak benne, s bár a tárolt felbontásnak és felharmónikusoknak is nagy a szerepe, azért nem biztos, hogy épp ilyen zajkeltő szerepre gondoltunk.

csak 6 mega, de érdemes

NO FEAR TEST 2 ?REAL HQ?
  • Zephyr Retiring
    kellemes hétvégét a betérőknek
    valamint a betörőknek
    ..továbbá a kérdezőknek
    és a kétkedőknek is

először is: nem, még nem voltam a nyaralómban
    továbbá: igen, a ricse frankó volt élőben
    nem látszik ferón az a 60 év..

de most másért vagyok itt..
    pár "hq-fan" tag a kétkedését fejezte ki irányomban
    a múltkori 96/24-bites felvétel részletről..
    egyesek nem átallották tutyikának is gondolni a sample-t

amiről most lesz szó, az az ő lelki világukat teljesen le fogja rombolni
    ezért kéretik az alábbi információkat óvatosan és figyelmesen kezelni!

adott ugyebár egy high end barázdabillegető ami jelen esetben a dual 704-ese.
    adott továbbá egy hangminta, egy videó és egy quadrophonic sq formátumban rögzített vinyl.
    na ezekkel már lehet valamicskét kezdeni...
    először is tisztázzunk pár fogalmat:
    van ugyebár a mono, van a stereo és van a surround lemez.
    most a fekete korongokról beszélünk.
    a surround hangzást valamikor a 70-es évek elején rögzítették először vinylre. el is nevezték ahogy illik: stereo quadraphonic-(sq)-ra.
    eddig meg volnánk.
    a gond ott kezdődik, hogy ezeknek a lemezeknek a dekódolását csak egy "cd4" dekóderrel ellátott pörgető (és erősítő) képes visszaadni.
    egy ilyen dekóder található például a jó öreg dualban is.
    természetesen ezek a lemezek egy "sima" sztereó hangszedővel is lejátszhatóak, de persze csakis sztereóban.
    ehhez a technikához már igazán illik a "hq" minőségi szint.
    többször említettem már: a barázdabillegetők egy része képes az átlag 44 khz/16 bit fölé menni a frekvenciatartományban.
    ehhez kell egy minőségi lemez, egy minőségi tű..etc...
    és sok minden egyéb minőségi cuccos.
    a mostani mintát egy hitelesítő videóval tettem "hihetőbbé".
    a videó mondjuk fos minőség, de a lényeg látható rajta:
    számítógéppel rögzítettem egy rövid pink floyd lemezrészletet,
    és elmentettem 96 khz és 16 bit alá.
    (ne szőrszálhasogassunk: 24 biten is elmenthetném ha akarnám. csak 1 kattintás:)
    a mellékelt spekifotón is látszik, hogy a 45000 hz-nek (45 khz) igencsak a közelében járunk!
    ismétlem: ez nem tutyika, és nem trükk!
    egyszerűen csak ennyit tud egy "fos" dual

[URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Quadraphonic_sound#SQ_.2F_Stereo_Quadraphonic]infók az "sq" hangrendszerről (angol) **katt**[/URL]

az említett spekifotó:

[URL=http://www.multiupload.com/1IG1TFGQPN]és az említett "teszt" ***innen tölthető***[/URL]

no password
    no fear
  • Musachy
    Most néztem, hogy kicsit hosszú szünet került a végére...
  • Wescone
    Azt is szeretem, természetesen.
    Itt egy harmadik verzió is, ha már témánál tartunk:

Korn - Word Up!
  • Musachy
    A Cameo féle változat a kedvencem...
  • Wescone
    Ez az a hardrock amely esetében nem zavar, hogy a bandatagok haja rövid.
    By the way - keresem jóban!

• Wescone
    Ezt nem tudom megunni ...no, nem mintha akarnám, de valahányszor belebotlom, végig kell nézzem!

Mitől voltak olyan jók?
    A válasz adja magát, csak végig kell nézni a videót.
  • Wescone
    Én is úgy vélem, hogy állja a helyét - marad egy ideig.
  • Musachy
    Milyen látványos a topik ezzel a háttérrel!
  • Musachy
    Akkor én meg rátromfolok a Moziklippel!
  • Wescone
    Amennyiben az amire gondolok...
  • bigivan
    Ha már egyszer nyár van. Tessék, egy kis nyári music:

Boney M - The summer megamix.wav

• Wescone
    "Most találtam rátok..."

Ej, dehogyis találtál most "ránk", inkább csak; időközben elfelejtettél "minket".
    Üdv, újra itt!
  • Howkeddlee #3437
    Sziasztok!

Most találtam rátok,s látom hogy nagyon sok "finomságot" találni itt!
    Musachy: A V-Moto-Rock anygyallányt elvittem angolul,nagyon szépen köszi,nem is tudtam hogy így is megjelent!
    Cserébe hoztam én is egy dalt tőlük,igaz ez magyarul van:

V'Moto-Rock - Gyertyák (WAV)

Sziasztok!Csaby
  • Wescone
    Jut eszembe - nekem is be kell szereznem néhány Ákos produkciót...
    Kellene írnom egy listát.
  • bigivan
    Úgy legyen ....
  • Zephyr Retiring
    #3433-ra:
    ezt a nótát kismilliószor hallgattuk és énekeltük együtt a régi hawerokkal..
    számomra, és úgy gondolom még nagyon sok "fiatal" számára ez egy örök klasszikus.
    nekem valamiért mégis csak egy rongyosra hallgatott régi "másolt" kazettán van (volt) meg..
    nagy örömet okoztál vele, az biztos :)
    kösz, cimbi.
    úgy látom, hamarosan mégis csak elő kell vadásznom azt a bizonyos "hájhend" vikidál korongot, hogy "cserébe" te is kapj valami "klasszikus" zenei csemegét..
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Feltoltam egy zenét, számomra egy örök klasszikus, ami gimnazista korom barátságairól, szerelmeiről, örömeiről szól. úgy gondolom ezeket ennél szebben kies honunkban más nem nagyon fogalmazta meg!
    Ákos - Keresd meg a lányt.wav