HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#eljen>#eljen><#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
<#wave>#wave> minden SG tagnak és alkalmi látogatónak! <#wave>#wave>
In Lak\'ech Ala K\'in
"A szenteste! Karácsony! Micsoda édes zengésû szavak! Hogy megtelik a szív a rájuk való visszaemlékezésben!
Gyermekkoromra gondolok s arra a sok szép karácsonyestre, amit családom körében eltöltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelõ csengõre, a fenyõ pompás illatára, boldog, gyermeki örömömre.
De más karácsonyesték emléke sem mosódhatik el emlékeimben, olyanoké, melyekbõl hiányzott minden vígság, boldogság, de amelyek mégis - mindennek dacára is, megtartották varázslatos szépségüket."
<#law>#law><#eljen>#eljen>
hoztam egy sample-t, mert nemrégiben téma volt errefelé is..
sample (azért hogy megcáfoljak egy megalapozatlan állítást) - katt..katt..
annyi hozzáfûzni valóm van, hogy a minta a telómról származik..
hajrá csekkolók<#papakacsint>#papakacsint>
hátha valaki tudja végre...
hogy a hq szól. de mivégre<#nemtudom>#nemtudom>
ez a nagy kérdés erre az évre<#worship>#worship>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Sajnos nem tudom kicsomagolni, kódot kér
...vagy elsiklottam valami felett?...
Az Arrival direkt maradt le?
/ Van egy kis Új Hullámos beütése....😊 /
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Én ugyan nem vittem el, de az ilyen egyéni, gondos tracklista összeállítás elött mindenképpen megemelem a kalpagom!
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Amennyiben CD-re óhajtjátok írni az anyagot, ajánlott számok közti szünetek nélkül megírni a lemezeket.
In Lak\'ech Ala K\'in
A második "CD"-re úgy nézem biztosan felfér még egy szám és ha úgy gondolja valaki, hogy hiányzik "valami" a listáról, jelezze azt - amennyiben lehetséges, "intézem" a bónusz track-et. <#papakacsint>#papakacsint>
In Lak\'ech Ala K\'in
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
Üdv Tagok!
Terveztem egy ideje, hogy beszerzek egy jó kis "ABBA - Best Of"-t, de egyiken sem volt meg minden általam kedvelt szám, ha meg több lemezrõl válogattam össze a számokat mindenik másként szólalt meg (jórészt megint a remasterelés és normalizálás miatt - hogy az a...<#violent>#violent>), mivel azonban rajtam nem fognak ki az egymástól eltérõ kiadványok, elõállítottam nem kevés idõt fektetve bele, a magam dupla lemezes "Best Of"-ját amit ezúttal megosztok Veletek, elsõ sorban mert jófej vagyok <#lookaround>#lookaround>, másrészt mert közeleg a karácsony és ez a két "lemez" bizonyára emeli majd azok ünnepi hangulatát akik letöltik.
Part 1
Angeleyes
Bang-A-Boomerang
Chiquitita
Dancing Queen
Does Your Mother Know
Eagle
Fernando
Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
Happy New Year
Head Over Heels
Honey Honey
I Do, I Do, I Do, I Do, I Do
I Have A Dream
If It Wasn't For The Nights
Knowing Me, Knowing You
Lay All Your Love On Me
Part 2
Mamma Mia
Money, Money, Money
On And On And On
One Of Us
Ring Ring
S.O.S.
Summer Night City
Super Trouper
Take A Chance On Me
Thank You For The Music
The Name Of The Game
The Winner Takes It All
Tiger
Voulez-vous
Waterloo
When I Kissed The Teacher
http://www.4shared.com/file/qHMVdJiQ/ABBApart1.html
http://www.4shared.com/file/NJfvZ6bM/ABBApart2.html
http://www.4shared.com/file/6R7g5xU3/ABBApart3.html
http://www.4shared.com/file/PTtSDTNq/ABBApart4.html
http://www.4shared.com/file/vvuXG-yH/ABBApart5.html
In Lak\'ech Ala K\'in
Szóba kerültél korábban ...emlékeztünk "John Lennon"-ra. <#lookaround>#lookaround>
In Lak\'ech Ala K\'in
Régen jártam itt de hoztam egy igazán ütõs RITKASÁGOT:
TANTRA - The Hills Of Katmandu flac 16:22
Úgy rémlik, hogy a jó öreg Patrick Cowley keze is benne van.
Lehet döngetni! (ja, és saját eredeti lemezrõl van)
<#vigyor2>#vigyor2>
imo :) science fiction is science fact
In Lak\'ech Ala K\'in
imo :) science fiction is science fact
In Lak\'ech Ala K\'in
'most folyamatosan szórakoztatod magad, vagy ez cinizmus, vagy úgy egyáltalán micsoda'
hát pontosan ez, a sorrend meg tökmindegy!<#nyes>#nyes>
a mi szellentõs megapukimukink már csak ilyen. <#nevetes1>#nevetes1>
Nem tudom eldönteni, hogy most folyamatosan szórakoztatod magad, vagy ez cinizmus, vagy úgy egyáltalán micsoda..
Amennyiben a szakkifejezéseken szórakozol akkor nézz utána, nem halandzsa, létezõ kifejezések, témák.
Hangminõség szeretete: miután nem vagyok sem zenész, sem hangtechnikus, sem tesztelõ a szaksajtóban, így amatõr szinten "pörög".
Ha esetleg azon szórakozol, hogy fellengzõsnek tûntem, akkor mea culpa.
Semmivel nem vagyok több vagy jobb mint akárki más, csak van akinek a hangminõségre nincs nagy igénye, van akinek van, van aki nem is hallgat zenét, nincs semmilyen hifije, csak azt hallja ami a munkahelyi rádióból, vagy otthon a TV-bõl szól stb. Ettõl nem kevesebbek, csak más az érdeklõdési körük.
Engem sem érdekelnek az autók, motorok, hidegen hagy a foci, vagy a golf, nem szeretek úszni, stb stb..
Természetes dolog.
Metal már nem köt le, változik az ember.
Legutóbb Liquid Tension-t hallgattam, év elején meg Iron Maiden klasszikus albumait és maxikat. Kb ennyi.
Régebbi rock-ok jobban tetszenek, de azok se hifin, csak úgy gép elõtt vagy munkahelyen.
Hifin Jazz a fõszereplõ nálam.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
én itt agyba fõbe dícsérlek, + elintézed 1 indián köszönéssel<#nevetes1>#nevetes1>
ahelyett, hogy végre megvitatnánk a morfondícionális equalirencia tonetrális fázisait szubatomális szinten, nem elhanyagolva a dominanciát
a hangfrekvenciás kvalitások high quality sound-ok berkeiben..
..egész izgalomba jöttem a témától<#taps>#taps>
kicsit uncsi, hogy rajtam kívül eddig senki sem értette eddig mirõl is vakerolok<#vigyor>#vigyor>
kis tanítványom néha (nagyritkán) tett okos(nak tûnõ) megállapításokat eme témakört illetõen, de hamar feladta. pediglen így nem avanzsálhatom
a mesteri fokozatra egyelõre<#hehe>#hehe>
jut eszembe. a "hangminõség" szeretete nálad amatõr, vagy szakmai szinten pörög<#fejvakaras>#fejvakaras>
csak mert a mondandódból leszûrve, lehet akár ez is, akár az is..
és ha már szóba került death metal-os múltad,
van tulajdonomban egy ritkaság. természetesen eredeti angol nyomású cd-n
konkrétan errõl van szó 😊 ez már mint látod nem az eredeti 1989-es, hanem az újramasterelt
2002-es verzió. azt már + sem említem mennyiért jutottam hozzá<#vigyor3>#vigyor3>
azt viszont igen, hogy a banda fõmotorjának jim whitley-nek a napalm
death-es idõkbõl származó limitált vinyljét még ma is lehet kapni a csabai media markt-ban..
5 számjegyû összegért.
elgondolkodok rajta, ha arrafelé van dolgom, hogy bekeretezve a nappalimban milyen jól mutatna<#nevetes1>#nevetes1>
In Lak\'ech Ala K\'in
én azóta vaok a minõség +szállottja, mióta megkaptam az elsõ sokol rádiómat<#whatever>#whatever>
azok vótak ám a szép idõk:
unitra, brg, orsós (szalagos)magnók..
ja, a múltkori hsz-edet kicsit a szívemre vettem
(leblamáltad az orion hifit, pedig a jóöreg "se 1025 b"-m
még valahol ott porosodik valamelyik polcon az egyik nyaralómban.
márpedig az hifi volt, sõt az ma is<#ravasz1>#ravasz1>)
most mék, köcce a figyut<#worship>#worship>
jó kutya<#nyes>#nyes>
izé..jó a szöveg<#nevetes1>#nevetes1>
tetszik a prezentáció, az elõadásmód
és a "tudományos" megközelítés<#eljen>#eljen>
ezennel kinevezlek a hangtudományok doktorának<#hehe>#hehe>
és ha bármi érdekel az omnidirekcionális (hang)sugárzók transzparens leképzésének elméleti alapjairól, csak szólj.
ezzel alszom, és kelek<#nyes>#nyes>
itt majd mindíg megtalálsz, ha kellek..
(és ha nem, akkor is<#law>#law>)<#integet2>#integet2>
(úgy rohantam, hogy ez lemaradt<#vigyor>#vigyor>)
have a nice day cimbi<#integet2>#integet2>
én ezt azért nem nevezném egyértelmûnek..
persze ez is megállja a helyét, de lehetséges készíteni
wma-t (amibõl létezik veszteségmentes verzió is!)
aac-t (ha maximumra toljuk a minõségcsúszkát mondjuk..)
vagy bár én is meglepõdtem rajta, de még mp3-at is (akár 320-as,
akár vbr "full" beállításokkal)
folytathatnám a sort, ha akarnám..
de elõtte közlöm, ez a kijelentésem nem képezi vita tárgyát,
hanem csak közöltem a tényeket.<#nyes>#nyes>
Damping Factor: tudnék mesélni errõl, de most nincs idõm, a lényeg hogy szerintem eléggé ambivalens a dolog. Jelenleg egy vintage tranyós integráltam van aminek 250+ -os a DF-ja, ami rohadt kevésnek tûnik, viszont tetszik a hangja.
Eddigi legjobb hangú erõsítõm:
1. helyen NuForce Reference 9.02 monoblokk-végfokpár valami 5000-es DF(!)-el.. ha jól rémlik.. az valóban hihetetlenül szólt. Nagyon gyors és precíz megfogott hang.
2. Helyen egy budget kategóriás Musical Fidelity volt (Elektra E10 lehetett?? fakávás zongoralakkos kis gép, alacsony teljesítményû táppal, viszont nagyon szép meleg hanggal) de olyan régen volt, hogy nem is emlékszem csak a szép emlékre. Ez volt az elsõ bizonyíték arra hogy olcsóbb erõsítõben is találhat az ember a maga ízlésének nagyon megfelelõt. (egyébként anno nagyon jó visszhangokat kapott a szaksajtótól is - az ár/teljesítmény aránya miatt)
3. A jelenlegi Yamaha AX-1050 RS valahol a kettõ között van karakterben, elég semleges nem meleg de nem is olyan analitikus és gyors mint a NuForce és nem is annyira teres sajnos (beszûkültebb a színpad). Ennek ellenére megállapodtam e mellett, és nem igazán akarok most mást, mivel az igényeimet kiszolgálja.. 😊)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
én csak annyit mondtam, ha önmagában hallgatok egy jó kétutast,az tök jó úgy ahogy van mindaddig, amíg mellé nem rakok egy jó 3 utast és ugyanazt visszahallgatom rajta, mert akkor rögtön elõjön, hogy mi az, ami nincs meg a másikban.
a többi témában meg egyetértek, és örülök, hogy a te igényeidnek megfelelõ hangfalat sikerült találnod! ennyi a lényeg. ez sajnos nekem sem ment egyik napról a másikra.
egy darabig én is foglalkoztam a DF kérdéssel (bár sok gyártónál szinte titok az adat), de aztán rájöttem, bizonyos (ár és teljesítmény)szintig majdnemhogy részletkérdés....mert valaminek nagyobb vagy sokkal nagyobb a df értéke,az még nem jelent egyenes arányosságot, hogy összességében jobb fog szólni.....egyébként örülök, hogy látszik, nem 1gW PMPO-on nõttén fel.<#nevetes1>#nevetes1>
<#kacsint>#kacsint>