HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
"...a többi a körítés,marketing és a haszon.ez egy jól mûködõ gépezet, és sokan vigyáznak is rá, hogy az maradjon."

<#eljen>

Errõl van szó. Ezért nem járok Pestre a *****-hez meg a ****-hoz (negatív reklámot nem csinálok nekik, de pofátlannak tartom õket, és parasztvakításnak amit mûvelnek.. és Õk még nem is gyártók..

Ezért nem kell ezt ilyen véresen komolyan venni..
Azaz vegye aki akarja... én inkább fõleg zenét hallgatok.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Aznap ott állt még mellette egy Focal JmLab (egy kifejezetten ALL-ROUNDER modellje!), 30k-val volt csak olcsóbb mint ez, meghallgattam azt is. Csörömpölt, pattogott a magasa... sokkal több volt a differencia a két doboz közt hangban mint árban..

morcosqtya
Jól van lenyugodtam én, csak szar napom volt. Annyira arrogáns azért nem voltam szerintem. <#nevetes1>

2. Tény, hogy vannak all-rounder hangfalak amik leképzésükben egy jó közép/akár magas szinten (ezek viszont egyáltalán nem olcsóak) mindent elvisznek. Van rengeteg márka, rengeteg modellje eltérõ specifikációs értékekkel, bõ a választék, ezekbõl viszont nem olyan sokra igaz a "mindenevõség". Meglepõ de még ez is szubjektív.. mindenkinek más a füle, és hiába "értesz hozzá" van aki "jobban ért" majd és neki más lesz a véleménye.. szerinted jó rock-ra is, de Õ mást vár el tõle.. 😊) ettõl nem feltétlenül neki van igaza, de Õ mást hall ott, ahol Te pl keresed a közepeket. Vagy Õ keres benne olyan hiányosságot ami szerinted nincs ott. Te pedig széttárod a karod, hogy mirõl beszél ez?? (no nekem kb ugyanez van az 1B közepeivel.. mi hiányzik?? Nekem semmi. De mint mondottam nem vagyok vájtfülû, de nem is vágyom rá hogy az legyek.)

A zene szubjektív, az érzékelésünk is, az ízlésünk és a komfortérzetünk is az. PC-nél, vagy egy egyszerû gépnél mindent ki lehet mérni mûszeresen, leírni számokkal, referenciaértékeket megadni. Hi-Fi-ben nem lehet minden tényezõt mérni, azaz aminek nominális értéket próbálunk adni az se mond el mindent (vagy szinte semmit: pl csövesek), ezt évtizedek óta méregetik, vezetik be a mérõszámokat, próbálják felírni a "forradalmasító képleteket", keresik azokat az értékmérõket amik leírhatják a "TÖKÉLETES ESZKÖZT" (pl, van aki csak súly és damping factor alapján vesz erõsítõt, a többi másodlagos.. :-) )
Olyan ez kicsit mint az Élet értelmét keresni.
A fül egy érzékeny és egyedi jószág. Vigyáznunk is kell rá. :-)

All rounderek: nekem ilyenre nincs szükségem és nem is volt ez szempont. Nem fizetnék olyan funkciókért többet amit nem használok, csak "önmagáért jó ha ott van". Nem hallgatok (már) igazán rock-ot metalt, diszkót pedig egyáltalán nem. Abban teljesen egyetértek, de nem is cáfoltam, hogy rock-ra ez NEM jó hangfal. Az elõzõ harmadilyen szintû hangfalam meg arra (is) jó volt. Nem is használtam rá..

A "Vétel" röviden: nem kell 4 hangfal, mert miután ezen az általam kedvelt mûfajok 99%-a gyönyörûen szól, nem kell más hangkarakterisztika, nincs rá szükségem. Az az igazság, én nem KERESTEM ezt a hangfalat (nem is ismertem) hanem egy jó "bargain" volt ami adódott, meghallgattam tesztszobában, ott az erõsítõ miatt nem gyõzött meg azonnal, de hazavittem, ha ott nem hozza amit kell akkor visszaviszem kösz nem veszem meg. Otthon rácsodálkoztam, az erõsítõmmel megvert minden eddigit, megvettem. Ennyi.
Én nem járkálok Pestre keresgélni milliomosok high-end szalonjába új hangfalért, munkám miatt se idõm erre, se pénzem arra hogy lehúzzanak.

Az ár/márka/hangzás: ahogy mondod, teljes a káosz. Abban gondolom egyetértünk, hogy ez egy egyirányú "káosz": lefelé igaz, felfelé nem. Azaz 2-3-400K-s hangfalat hallottam úgy szólni hogy egy hulladék volt, hiába annyi az ára amennyi, így itt csak az árra hagyatkozni nem jó ötlet (újgazdagéknál jellemzõ ez: legyen dekoratív (nagy lakásba), legyen ott rajta a márkajelzés, és legyen drága, hogy bárkinek megmutathassa: nekem ilyen van otthon, ennyibe került..ájulj el!) . Felfelé viszont sajnos nem igaz: (ez tény, nem csak vélemény, de tapasztalataim alátámasztják, és logikus is) ha valami a boltban 30 ezer ft/pár, és az elõállítása kb 15 ezer ft/pár, attól ne várjunk világverõ hangot, csodát, mert NEM FOG olyat kiadni magából. Ha valami csoda folytán megtenné, akkor már nem 30 ezerrõl indulna amikor kijön a gyárból.. a gyártó se hülye 😊 És ugyanott vagyunk a 3-400k-s hangfalaknál.
És ERRE mondtam a relatív értékelést: nem lehet összemérni a 30K-s Yamahát egy 10x annyiba kerülõ B&W-val. Értelmetlen összemérni.

Konkrétan ez a Vandersteen újonnan 660 ezer Ft. Igen erõsen túlárazott hazánkban, hála a nagykereskedõ-forgalmazónak aki ezen akar meggazdagodni. Különös tekintettel arra, hogy az államokban kb 200k-250k + ehhez jön az állvány ára (ami viszont indokolatlanul drága szerintem). Na ezt egy kelet-európai kis országban háromszoros áron adni pofátlanság.
DE:
Én egyszerre adtam el az AR-t és léptem erre. Úgy hogy nekem nem 660 ezrembe fájt, hanem töredékébe. Olyan zenésztõl (szaxofonos/énekes) vettem, akinél 5-6 éve áll, nem hajtotta szét, és az utóbbi 20-30 évben folyamatosan hallgatott mindenféle dobozt, jelenleg hi-fi szalon tulajdonosa és vezetõje (ahogy észrevettem, nem kókler) kicsit túl komolyan is veszi ezt. Õ az utóbbi 1-2 évben akarta lecserélni, kezdett neki kevés lenni és mondjuk úgy hogy mivel a pénz nem olyan "kritikus pont" nála 😊 ezért nem kicsiben gondolkodott. Õ egy Martin Logant vett helyette (2 M körül), zenei ízlése nagyban hasonló az enyémhez. A Vandersteen-t pedig nem hiába nem cserélte semmi másra 5 évig.. nem azért mert nem volt pénze jobbra. 😊
Részemrõl a Vandersteen téma lezárva, azért nem kell vele szégyenkeznie senkinek szerintem ha ilyet tart, mert nem sorolható a belépõ szinten specifikus jazz/komolyzenei hangfalak közé, és nem azokhoz mérten "kevés a közepe".

kemszi2
üdv itt is feltenném a kérdésem (már ha van itt valaki az italodisco hq-ból)
melyik formátumból lehet a legjobb minõséget kihozni a következõkbõl:aac/mp3,wma?
Wescone
Idõvel mindenki visszavesz a tempóbol - természet törvénye. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Üdv Tagok!
Örömmel "hallom", hogy többé-kevésbé jól, valamint egyben vagytok és megoldódni látszanak az aktuális problémák!
Így illik ünnepek elõtt! <#wink><#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Na ugyanebben a témában csak más szolgáltatóról tudnék mesélni én is..
Amikor ki akartam szállni az "igen megbecsült ügyfélkörük"-bõl (miután már nem kötött a hûségidõ, csak az ÁSZF szerinti szerzõdés), akkor 2 nap múlva(!!) itt volt egy ügynök, aki 2/3-ad annyi pénzért adott a 4 Gb helyett 10/2-est... milyen meglepõ.. hirtelen ilyen akciót!!

mflex
Pontosan mire célzol? Mert nagyon kíváncsi vagyok az okfejtésedre, már ha lesz/van ilyen.

What about the forests?

bigivan
Szevasztok Tagok!
Igazad van kedves Kolléga, valóban régen jártam erre. Megvan ennek a maga oka: a netem gyengélkedik. T-online elõfizetésem van, ami 8 Gb/sec sebességrõl regél, de, sajna, az enyém általában csak 0,5 - 1 megát tud max.Vasárnap már csak 250kbit/sec volt a sebességem. Mindezért fizetek 8980 Ft-ot havonta. Ideges lettem, hétfõn beballagtam a T-home irodába, és mondtam nekik, hogy akkor ezt lemondom, ajánljanak vmi mást. S mit ad a jó Isten? Azonnal jött új lehetõség, 25 megás Net, új tv- csomag, digitális telefon. Ez a 3 újdonság /tripla-kedvezménnyel, 1 év hûségidõvel/:6680 Ft. Benne a legjobb a sebes net mellett, hogy olyan setupbox jár mellé, amivel meg tudom állítani az élõ mûsort, majd tudom folytatni, ha már ráérek. Persze, ez már optikai kábelen jön. Pénteken telepítik, remélem akkortól lesz majd kedvem megint netezni. Vettem közben rengeteg új vinylt is, majd néhányat feltolok ide.<#wave><#wave>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Dióka
ez jó.<#nyes><#kacsint><#finom>

Dióka
látod, ebbe nem nagyon lehet józan ésszel 'belekötni'.<#eljen><#wave>
végülis hasonlóképpen vélem én is.

Dióka
hát sokan tévedtek már sokmindenben.<#nevetes1>
de ez viszi elõre a dolgokat....

Dióka
ahogy végigmosolyogtam a többlépcsõs, szellõs és részletezõ válaszaid, arra gondoltam, hogy elõször is meg kéne nyugodnod,mert látom, felettébb irritálónak vélted a mondandóm (pedig nem annak szántam)

1. elsõ rész oké, a többirõl meg nincsenek kétségeim

2.valóban, egyetértek veled, hogy a nagyon szó szerinti hi-fi szempontjából elsõdleges az akusztika és az analóg hangszerekhez való hanghûség, ez tény, de én jobban kedvelem az olyan 'univerzális' hangfalakat, melyek nem csak zongorán vagy szaxin szólnak szépen, szellõsen, teresen, de nem ilyednek meg sem a rocktól, sem a szintitõl, sem akár a diszkó valamelyikétõl. na ilyenbõl van kevés. és a tied pont nem ilyen. de nem baj, hisz nem is ilyet akartál. én meg azt szeretem, ha nem kell 4féle hangfalat otthon tartanom, ha épp funkyt, soult, rockot vagy jazzt, esetleg szintit, diszkót akarok hallgatni.

3.igen, képzeld el, -ha nem is naponta- de elég sok drága hangfalat hallottam mondjuk úgy 300ezer és 3 millió között (ebben az évben 34 félét). na puff,. éééés?!volt bõven olyan hangfal 1 milla fölött (meg perzse jóval alatta is),amin csak mosolyogtam és nem a szépségén, hanem a hangzásán. de mindez lényegtelen, hisz én azt hiszem, nem az számít, mi van ráírva, mennyire vastag a marketing mögötte és mennyiért adják, hanem az, hogy az aktuális hallgatónak mit ad át........majd otthon azokkal a zenékkel és abban a helyiségben, ahol hallgatni fogja. ezen a részen lehet a legnagyobbat bukni. persze amelyik egy sima tesztszobában is gyengén szól,attól otthon sem lehet csodákat remélni.

egy szóval sem írtam vagy utaltam rá, hogy ez szar lenne, és igen, sztatikust és dipólt is hallgattam.a szélessávúval meg ne röhögtess,mert az már a durva kategória nálam, negatívban.....éééés?!
a végülis árához képest egész jó, szép magasak, de összességében átlagos középszerûség nem az én számból jött ki, hanem nyugati 'neves' tesztelõ véleményét tükrözi (nem az enyémet), keresgess rá a neten. ettõl még egy kétutas lehet rohadt jó, ez zömében csak pártucat dologtól függ, de nem hinném, hogy ezt meg tudnánk vitatni itt. esetleg egy szeánszon,mert ott élményszerûbbek az érzések és gondolatok. de a középben mindig lesznek lukak,mert egyelõre nem tudnak olyan mély vagy mélyközép sugárzót gyártani (bármennyire is szeretnének vagy tudják, hogy a hangváltó nélküli szélessávú lenne a tökély...ha),ami egyenletesen képes mélyre és szélesebb középtartományra is.
na pont az a legnagyobb baj a hifiben, hogy ez bizonyos szint felett a kategória társaknak titulált dobozokat (név, hír, ár alapján) hasonlítják egymáshoz, nem pedig összességében nézik és hallgatják. tök simán hallottam tucatnyi cucott,ahol az égvilágon semmilyen összefüggést nem hallottam az ár-név és a hangfalból kijövõ hangzás között. amikor hallgatok valamit, felõlem sötét szoba is lehet, hogy azt se lássam, mibõl jön ki a hang.csak így lehetne elfogulatlan teszteket csinálni (de persze sosem így tesztelnek....ha már látod, hallasz róla, sugallnak dolgokat a mindig szubjektív érzésû tesztek (jó sokhoz méréseket is végeznek), látod az árát,akkor már azokhoz képest is akaratlanul befolyásolhat a véleménynél.
engem rohadtul nem érdekel, hogy 1-5-10 vagy 20 milla, ez nem jelent semmit,azon kívül, hogy megcéloztak vele egy adott fizetõképes réteget. egy jó hangfal árának legnagyobb részét a doboz (fa, munka) viszi el. csak egy példa. komolyabb 3millás hangfal, doboz készregyártva munkadíjjal együtt 1,5 milla!, belerakott hangszórószett és hangváltó és kábelezés ára 300-500ezer!...a többi a körítés,marketing és a haszon.ez egy jól mûködõ gépezet, és sokan vigyáznak is rá, hogy az maradjon.
Ja és persze bármelyik hangfalat lehet kritizálni, akár ingyen is.

morcosqtya
Volt ott minden.. 😊
De most jobban szeretek élni.
Akkor szabadabb voltam és féktelenebb, most meg olyan.. "easy". 😊)

Wescone
Akkor jöhetne e'kis "Overkill"! <#eplus2>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Nálam is inkább az van hogy "mit nem", minthogy "miket igen".

Egyébként - kétlem, hogy feltételezted volna - egyetemista koromban Death Metal õrült voltam!!
fél méteres hajjal, szakállal, bõrkabáttal szörnypólóban, Martens bakancsban... <#nevetes1><#eplus2>

"Mibõl lesz a cserebogár".. 😊

Wescone
"A zenehallgatásnak van egy "cuccista" oldala ahol már nem a hifi van értünk hanem mi vagyunk a hifiért... sokan átesnek ide."

Bizony!
Én amúgy szintén "mindenevõ" vagyok zene terén, klasszikus zenétõl, rap-en keresztül a metal-ig mindent hallgatok, pillanatnyi hangulatom függvényében.

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Ez jó nagyon!!

E-Bay-en nézz szét, használtan hátha van...
Még ha komolyan gondolod akkor rákérdezek egy cimborámnál aki az USÁ-ból rendelget ezt azt.. 😊 hátha szerencsénk lesz.. beszerzett már elég ritka dolgokat nekem.

Rick Braun-tól a Body and Soul-t vettem utoljára (BMG, Mesa/Bluemoon, USA print)
Színvonalas nagyon, de nálam teljesen hangulatfüggõ. (nem mindig "kívánom")

Chris Botti nálam mostanában "nyerõ":
(de csak Sting után természetesen :-))
Ajánlom a Night Sessions albumot pl..

Wescone
...ez a képsor annyira magában hordozza a késõ '80-as - kora '90-es évek hangulatát, hogy öröm nézni. Aki összeállította, nagyon tudta mit csinál. <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Nekem ez az örök kedvenc, a zene, de a sorozatot is imádom (Midnight Caller) - those were the times! <#vigyor2>

Itt Rick Braun elõadásában, de úgy tudom eredetileg Brad Fiedel a szerzõ-elõadó.
Megrendelném a CD-t amelyen szerepel a darab (Cops & Private Eyes), de Európába nem hajlandók postázni! <#szomoru1>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Gondolom régebbi fórumozók, nem ismerem Õket (még csak kb 1 éve vagyok fent).
Egyébként nem olyan behatárolható az "ízlésem". Régen valóban stílusban mértem mindent (Jazz + Blues).
Minden jó ami Miles Davis, minden jó ami Herbie Hancock, vagy Stan Getz, stb stb.. így gondoltam. :-DD

Ma két dolog érdekel leginkább:
1.
Elõadótól és stílus-behatároltságtól mentesen tetszen a zene "zeneileg", azaz élvezzem.. nincs erre jobb meghatározás, lehet áltudományoskodni de végsõ soron egy szó miatt hallgat zenét az ember: "tetszik".

A másik ami érdekel, az a minõség, a hangzás.
Itt meg bejön az elmélet keményen, sajnos túl sok a mérõszám és a szempont, túl sok a tananyag, szakmailag bele lehet zakkanni teljesen a részletekbe, az omnidirekcionális sugárzók transzparens leképzésének elméleti alapjaitól a csöves erõsítõk felharmonikus torzításán keresztül az irányjelölt kábelek rácsszerkezetéig +Isten tudja miig.. 😊)) és ezek nem bullshit-ek, hanem létezõ témák, nagy háttérirodalommal.
Szakmai fórumokon nézelõdöm, ezek az emberek lassan többet értekeznek elméletrõl meg fizikáról mint amennyi zenét hallgatnak. <#wow3>

A zenehallgatásnak van egy "cuccista" oldala ahol már nem a hifi van értünk hanem mi vagyunk a hifiért... sokan átesnek ide.

Volt olyan emberke nálam erõsítõt venni, aki hozott audiofil teszt cd-t hallgatózáshoz, közben rákérdeztem, egyébiránt milyen zenéket kedvel? Válasza az volt, hogy "hát ilyeneket": ilyen teszt cd-ken lévõ audiofil minõségû hangzóanyagokat, mert hibátlanul szólnak.
Saját ízlése nem volt, csak azért megvett egy 200k-s csöves végfokot, hogy audiofil teszt cd-ket hallgasson otthon és elmondhassa milyen lágyan és melegen szól otthon a csövessel a country, meg a kamarazene.

Wescone
Ismerem a darabot - kellemes. Úgy vélem, a Te zenei ízlésed leginkább (de nem csak) a "BigIvan" és "John Lennon"-éval egyezik. Jó ideje nem tették itt tiszteletüket - alkalomadtán megrovásban is részesítem õket ezért! <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Ez itt van eredeti US nyomásban mellettem, álom ahogy szól, ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen zenét. Sajna ugye a YT az nem éppen HQ sound.. <#hehe>

Egyéb a zene maga feldolgozás, Bill Evans pedig kicsit más stílusban halad, ez nálam olyan stílusidegennek tünt elsõre a cd-n, most meg ezzel kezdem minden hallgatásnál, mert kedvenc lett... 😊)

Wescone
Ja-ja! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Szerencsére nekem idõm sincs ilyesmire (most már) (régebben volt), csupán a meglévõt hallgatom, már nem járok hallgatózni máshová.

"Elõfordult már, hogy napokig képtelen voltam zenét hallgatni annyira a vélt-, vagy valós hiányosságokra fókuszált a fülem, ill. agyam."

Nem csak a fáradtság vagy a megszállottság válthatja ki, hanem az aktuális hangulatnak megfelelõen is érezhetjük rossznak vagy jónak a hangot (ugyanazt a láncot). Olyankor ki kell kapcsolni, és el kell menni sétálni, pizzázni, beülni kávézni, stb, és 2 nap múlva újra benyomni a fõkapcsolót.. 😊)

Wescone
Nem jó túlságosan belemerülni a tesztelésekbe, összehasonlításokba mert mániához vezethet amely elõbb-utóbb a zene élvezetének rovására megy. Ezért is nem foglalkozom hangszínezéssel, frekvenciatartományok manipulálásával ha elkerülhetõ mert hasonlót eredményez. Elõfordult már, hogy napokig képtelen voltam zenét hallgatni annyira a vélt-, vagy valós hiányosságokra fókuszált a fülem, ill. agyam.

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Én a három utas AR S50-emmel voltam így. Elég volt, jó volt, megszoktam már.
Bekerült a helyükre tesztelni ez a pár 1B és kifordult a szoba a helyérõl, megjött a "HANG"..

Másrészt ízlés dolga is, a zenehallgatás is, mint sok más.
Harmadrészt mindenki olyanra költsön amire indokolt lehet kiadni még annyi pénzt (ez elég szubjektív, nehéz megítélni, leginkább külsõ szemre, véleményre kell támaszkodni, és nem szabad elszállni).
Nekem nincs vájt fülem és abszolút hallásom, továbbá nem ülök napi 4 órát a hifi elõtt, így én erre többet nem költenék.
Költöttem sok mindenre és buktam is. Nem keveset.
Arra jutottam, hogy kvázi "középszintre" kell törekedni, a közgazdaságtani "határhaszon" fogalmának alkalmazásával itt is, az optimális megoldást kell elérni, és ennek leginkább a közép-felsõ kategória felel meg hifiben (azaz nem a high-end, hanem csak annak az "aljáig"..).

morcosqtya
"bármennyire is jó legyen ez a kétutas, de egy jó 3utas (aminek egyáltalán nem kell milliókba kerülnie)"

Akkor nyilván minden gyártó hibázik amikor a több hangszóró miatt fellépõ egyéb nem befolyásolható hangtorzítások csökkentése érdekében csökkentik 2-re vagy 1-re (szélessávú sugárzók, gondolom ismered és szarok, nem olyan jók mint a 3-utasod) a lesugárzó utak számát és a keresztezési frekvenciákat, és egyszerûsítik a keresztváltót.

Maradjunk annyiban hogy nem két db 3 utas járt nálam, sem két utas, így van összehasonlítási alapom. Ez a kétutas megvert minden mást ami nálam járt.

morcosqtya
1. Nem vagyok High-End "drukker", nincs vájt fülem és millióim a zsebemben, nem vagyok sznob csak szeretem a zenét (hallgatni). 😊
(ha kétségeid lennének olvass vissza kicsit, illetve a hangfalas topicban az utolsó két-három oldalon is végigkövetheted a véleményemet hangfal ügyben)

2. "felsorolt és hallgatott zenei típusokon felül pl. diszkóra nem is jó"
Mi is a Hi-Fi? "High Fidelity", vagyis magas hanghûségre való törekvés.
Azaz nem a puffogás a döngetés a lényege, hanem az életszerû hangzás minél inkábbi megközelítése. Hol van erre szükség? Fõleg hangszeres zenéknél, legtöbbször akusztikus hangszerekhez, és emberi hanghoz.
"Diszkóra nem is jó??"
Nem tudom neked diszkóra mi a jó, hallgass meg több hangfalat (ott is vannak szempontok, csak mások mint hi-fi-nél), de diszkónál és még erõteljesebb elektronikusabb zenéknél szorosabb értelemben véve nincs mihez "hûnek lenni", nincs mihez viszonyítani a hangleképzést, nem értelmezhetõ a hang-"hûség" fogalma.
Egy zongorát vagy egy emberi énekhangot tisztán, torzítatlanul, életszerûen visszaadni nem minden hangfal képes, ami egyébként pl döngetni house/trance, stb zenéhez, elektronikus eszközök, samplerek, szintetizátorokkal elõállított analitikus hangok lesugárzására stb viszont megfelelõ és élvezetes. Ettõl a hi-fi hangfalon másképp fog szólni, mert nem szinezi el a hangszínt, teresebb, transzparensebb, nem folyik a hang szét, gyorsak a mélyek, .. igen.. lehet hogy nem tetszene neked diszkóra a Vandersteen, vagy egy B&W vagy egy Focal JmLab stb, úgyhogy máshol kellene keresgélned.

3. "sajnos egyet kell értenem így hallatlanul is a kritizálók véleményével,"
Akkor bizonyára Te is naponta 3-4 db milliós kategóriájú hangfalat, sztatikusokat, stb hallgatsz, tesztelsz, és hangstudiókba jársz, netán hangmérnök vagy, ha így látatlanban ismered a Vandersteen model 1B-t, gondolom hallottad is élõben ezt a "szar kétutast"...
vagy
szó szerint veszed és elhiszel vakon egy relatív értékû minõsítõ szót amit olyan körök írnak olyan minõsítési szinteken ahol a Te vagy az én elõzõ cuccaim konkrétan "semmik" lennének, rájuk se néznének mert nem eszköz számukra.
Tudod, más ha 2 suzuki összehasonlításánál dobálózunk az "átlagos" és az "inadekvát" szavakkal, mint ha 2 Bentley tesztjénél...
Ezért maradjunk annyiban, hogy minden eszközt a maga szintjén kell vizsgálni, a vele egy kategóriában lévõ versenytársakkal..
(Elárulom, hogy a 10 milliós swans hangfalakat is kritizálják, levonnak csillagokat tõlük ezért vagy azért.. tehát rosszak?? Rosszabbak mint egy 30ezres falemezes Yamaha doboz, ami 4 csillagot kapott?
Nem.
A Yamaha a 30-40ezresek között kapott jó minõsítést, a milliós Swans vagy Martin Logan meg egy másik 20 milliós hangfaltól kapott ki.

Wescone
Miért, eddig mirõl szólt?

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Na végre egy olyan topik ami kezd arról szólni amit a megnevezésében ígér.<#eljen>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Dióka
á, egy high-end drukker. már szinte vártam,hogy az elsõ nasi kép után, hogyan fog feloldódni és kibontakozni a téma és a hangfal egésze....jópofa 'kütyü', de ezek szerint nekem a felsorolt és hallgatott zenei típusokon felül pl. diszkóra nem is jó. <#kacsint> sajnos egyet kell értenem így hallatlanul is a kritizálók véleményével, bármennyire is jó legyen ez a kétutas, de egy jó 3utas (aminek egyáltalán nem kell milliókba kerülnie) ugyanazon körülmények közt mindenképpen harmónikusabb benyomást kelt. persze a közép hiányosságai csak akkor derülnek ki igazán,amint egymás mellett is hallgatja õket az ember. pont nemrég végeztünk haverral hasonló tesztet. rohadtul meg voltam elégedve az egyik 2utasommal,egy darabig.... <#nyes>

morcosqtya

morcosqtya
ok. 😊

Wescone
Igen, ezekhez a ládákhoz kell is az LP minõség.
Most mennem kell -reggel meló- de szívesen "látott" vagy itt máskor is!
Bye! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Nekem jó ez.
Fõleg jazzt, smooth jazzt, funky-t, bluest, fúziót, "Sting-et" 😄D (nagyon igényes pop, nem tudom másnak nevezni), Sade-t, stb stb hallgatok, vannak nagyon jó keverésû amerikai lemezek, beszerezhetõek, álom ahogy szólnak ezen.

Igazából 14 éve szedegetem össze a cuccot, MOST van végre olyan láncom aminél érzem hogy jobb nem igazán fog kelleni soha, mert ahhoz meg már nekem nincs fülem, illetve közgazdaságtani értelmetlenség lenne feljebb fejleszteni tripla pénzért.. nálam is van határ.

A másik meg hogy sajnos nálunk igen zajos az utcafront, ez sokat ront a nappali "audiofil" hallgathatóságon. (gyakorlatilag nem lehet)
Éjszaka meg nem akarom a szomszédokat zavarni, túl halkan meg nincs értelme hallgatni a dinamika, a kellõ hangnyomás és teljesítményleadás hiánya stb miatt, ahogy észrevettem nagyjából a teljesítmény 40-70%-os meghajtása között sugározza le legszebben a hangokat, ott mutatja meg mit tud igazán.
Marad a hétvége.. szombat délelõtt pl.. 😊)

Wescone
Sejtettem, hogy felsõ kategóriáról van szó - az utóbbi képet láttam már korábban.

"túl részletes a hangja, minden hangszert és részletet neszt külön hallani, és ez neki nem tetszik, az a jó ami összemosódik.."

<#wilting>
Ide a részletességgel ha már másnak nem kell! <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Vandersteen Model 1B (+homokkal töltött állvány)

Specifications:
Two-way loudspeaker.
Drivers: 8" "filled polycone" woofer, 1" aluminum-dome tweeter.
Bass alignment: reflex, specified as "transmission line."
Crossover: 2.8kHz, 6dB/octave slopes.
Frequency response: 38Hz–22.5kHz, ±3dB.
Recommended amplification: 20–100Wpc.
Impedance: 6.8 ohms ±2 ohms. Sensitivity: 90dB/W/m.
Dimensions: 36" H by 12" W by 10" D. Weight: 44 lbs each.

Kategória:
Hát kinek mi..
High End õrülteknek semmi se jó. Ez se. Le is húzzák a középtartománya miatt. Csak az 5 milliós Martin Logan nagy sztatikusok "elfogadhatóak"...
no comment. Innentõl kezdve nekem bók ha az 1B-t õk lehúzzák a "nem túl nagy szám középtartomány" miatt.. 😊

Átlagembenek túl drága, és indokolatlanul magas szint.
Öcsém szerint azért nem jó mert "túl részletes a hangja, minden hangszert és részletet neszt külön hallani, és ez neki nem tetszik, az a jó ami összemosódik.." :-)

Én messzemenõkig elégedett vagyok vele, nagyon szeretem a hangját, semleges, végletekig tiszta, transzparens, teres.

Wescone
Technikai adatok, márka, kategória...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ilyeneket hajtok most:

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Mire vagy kiváncsi? 😄

Wescone
Nem is a csicsa a fontos - további ismertetõ?

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Szerintem nem csúnya az!! 😄

Enyémen sincs sok csicsa.. 😊
(nem az enyémrõl készült a kép, csak ugyanez a modell)

Wescone
Semmi extra egyelõre - a gép Sony F170 erölködõre csatlakoztatva Sony TC-KE400S deck-en keresztül (a kimenõ jelszint mérésére szolgáló VU méter miatt fontos) és Pioneer CS-997 hangfalak amelyek érdekes módon szebben szólnak mint ahogy azt kinézetük és felszereltségük alapján feltételezné az ember - hadd fogalmazzak úgy; el lehet lenni velük egy ideig.

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Mert már nem ma találták fel, igen-igen sokan ismerik. 😊
De ez nem támadás, még csak nem is kritika volt, csupán rácsodálkozás részemrõl.

Inkább mesélj a cuccodról!
Milyen hangfal, stb. Csak gépen hifizel, vagy van klasszikus komponens hifi-rendszered is otthon?
LP vagy CD? Ha utóbbi, akkor milyen lejátszód van?

Wescone
Hi!
Nálam telepítve van már egy ideje, de csak most jutott eszembe, hogy tulajdonképpen írhatnék is róla.
Amúgy, miért volna fura ha most találok rá?

In Lak\'ech Ala K\'in

morcosqtya
Fura, hogy most találtál reá.. 😊)

Wescone
Ismeritek az "Adblock Plus" Firefox (Chrome verzió is létezik) reklámblokkoló kiegészítõt?
Mióta telepítettem, bye-bye minden nemû reklámnak, idegesítõ felugró ablaknak és sok más bosszantó dolognak is. <#vigyor2>
Csak 4.0 Beta kompatibilis, de gond egy szál sem - Beta létére stabilan, megbízhatóan mûködik.
Ajánlom mindenkinek! <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Nah, mindenkinek zeneundora van?! <#csodalk>
Music is life, you know, so...

Stand Up (by Mike Mareen)

...and dance! <#vigyor2><#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Érdekes, én nem emlékeztem rá. Mindeddig úgy véltem, hogy 95-97 körüli, igaz, én csak 93-tol néztem rendszeresen az MTV-t, kb. 97-ig.
Azóta már az sem az "igazi". <#pardon1>

In Lak\'ech Ala K\'in