HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
"szerintem mindenképpen erõsen forrásminõség függõ, hogy a használat elõnyére válhat-e egy ilyen digizésnek vagy sem..."

Alapvetõen így van, de szerintem mindenki megpróbál találni egy "személyes standard"-ot aminek a lehetõségeivel elégedett lehet. Alig hiszem, hogy létezik olyan ember aki kiadás-, vagy hangminõség alapján kategorizálva rögzíti az LP-it digitálisan, hol ilyen-, hol olyan felbontásban.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
hogy mennyien használják, az egy dolog szerintem (jelenleg épp csak egy nem reprezentatív statisztikai adat), a kérdés inkább az, hogy értelmesen, tudatosan megválasztva, vagy csak jó szándékból, és mindent, mert mondjuk az menõbb, vagy csak mert azt hallotta, hogy akkor biztos 'jobb' lesz....

szerintem mindenképpen erõsen forrásminõség függõ, hogy a használat elõnyére válhat-e egy ilyen digizésnek vagy sem, de a 24/48-al semmi kivetnivalóm sincs, fõleg, ha azt teljes mélységében és terjedelmében vissza is lehet hallani.
a 'jóféle' PVC lemez meg hát szintén szubjektív, tapasztalataim alapján sokan egyáltalán nem hallottak high-end audiofil hanganyagot, amihez viszonyítani tudnák a CD-képességeit és mondjuk a saját LP-jük minõségét.

Musachy
Ide is felteszem a kissé megviselt lemezekrõl mentett muzsikát Hofitól, bár csak 16/48-ban készült, nem is csúcs technikával.

NOSZTALGIA 1978!

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Engem pedig az érdekelne, hogy...
Na de idõ közben rá is akadtam erre a fórumra, ahol jó páran használják LP digitalizáláshoz a 24/96-ot. Ahogy mondod, Dióka, valóban sok (én is annak tartom), de azt hiszem, hogy 24/48 azért szükségeltetik - a 16/44.1 (CD standard), esetleg 16/48 már úgy vélem kevés egy jóféle LP digitalizálásának esetében...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Attól, hogy elmondod a véleményed, megfelelõ hangnemben persze, még senki nem sértõdik meg - itt legalábbis, nem.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Nem akarok mindig kritizálni, mert bár nem hiábavaló, de mégis...
Nem akarok az agyára menni senkinek.

Wescone
Ezt hogy érted?

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Hagyjuk, próbálom magam ilyen téren is visszább fogni.

Wescone
Vár rád egy hsz. itt Musachy mester!

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
Érdekelne, hogy szerinted milyen arányban képes kihasználni?...azon kívül, hogy mûködik és van.
Ne legyél már olyan titokzatos, beszélj arról a másik okról is, hátha lesz mirõl dumcsiznunk!<#wave><#kacsint>

...nem tudom, mennyiben izgalmas, de egyébként én 2-4 évente szoktam lefújni vagy porrongyal letörölni a (merev)lemezeimrõl a port. de van olyan is,ami be van csomagolva, szóval arról sosem kell.<#nyes>

Wescone
Szeva' Dióka!

Persze, hogy felesleges ez a mintavétel - tulajdonképpen azért választottam elsõre ezt a beállítást, mert kíváncsi voltam, hogy a jelen összeállítás milyen arányban képes kihasználni azt. Van egy másik oka is, de arról most nem "beszélek".
A felvétel-, vagyis maga a vinyl jó állapotban van, talán 10x lehetett lejátszva (legutóbb hosszú évekkel ezelõtt), de úgy tûnik az "idõ" mégiscsak kikezdte - alapos, vegyszeres tisztítás kell neki, a szénszálas kefe és bársony már nem bír vele.

Érdekelne egyébként, hogy ki-, milyen módon tisztítja a lemezeit?

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
Az NB-ét meghallgattam, véleményem:

A felvétel elég ramaty állapotban van, ennek jelen állapotában teljesen feleslegesnek érzem ezt az elnagyolt mintavételt,mert csak méretben lesz 2,5x több, és minõségben meg semmiben sem,mintha sztenderben veszed fel, a legjobb szándékkal is legfeljebb 48kHz megfelel neki. Gyakorlatilag ebben a számban 16kHz-ig van az érdemi anyag, 16-28kHz-ig már csak két lépcsõben meredeken esõ dinamikus és statikus zaj van, felette meg csak zaj, na nem mintha monjuk 22 kiló felett ezeket már bárki is hallaná (esetleg érzékelné),de attól még ott van és gyakorlatilag a semmivel tölti ki a felvételben a 'helyet'.

Én úgy gondolom, akkor érdemes mondjuk pl. 24/96-ban rögzíteni (nem pazarolva a helyet a semmiért), ha a forrásanyag minõsége legalább megközelíti az ún. audiophile minõséget.
Ez jelenleg fényévnyire van tõle.

Mindig mondom, attól nem lesz valami automatikusan jobb, ha extrém 'minõséget' biztosítható körülmények között rögzítjük.Ráadásul ez digitalizálás, tehát már eleve felkerült a hordozóra egy bizonyos minõségben és nem élõhangot (pl. koncert, erdõ hangja stb.) rögzítünk vele,mint pl. egy stúdióban élõ felvétel közben.

bigivan
Lehorgásztam a Napoleont, majd éjjel referálok róla, most el kell mennem kosárlabdameccsre! Mindenesetre qrva nehezen ért le, hatalmas adattömeg .....

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Wescone
Erre én is kíváncsi lettem a bemutatód alapján...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
'Napot Tagok!

Régóta terveztem, hogy beszerzek egy lemezjátszót - van néhány LP-m nekem is a régi szép idõkbõl és bizony szívesen hallgattam õket valamikor. Nos, eljött végre az a nap amikor végre újból összeállt a "kép", vagyis minden egyben-, többé-kevésbé rendben van - küldök is "fel" mintát abból amit sikerült összehozni így hirtelen...

Pet Shop Boys - It Couldn't Happen Here

Napoleon Boulevard - Aludj El A Vállamon

A track-ek 96 kHz/24 bit-en lettek rögzítve - DAD standard amit állítólag, minden DVD player játszik (?), de errõl majd késõbb.

Várom a véleményeket, ill. észrevételeket!

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Újabban felfedeztem magamnak egy új stílust, amit eddig egyáltalán nem hallgattam, pedig igen fasza zenék vannak benne. Ez nevezetesen az un. acidjazz. Nekem piszkosul bejön, itten most megosztom veletek az egyik kedvencemet. Akinek erõs a netje és jó minõségû az audiórendszere a pc-hez, annak ajánlom, hogy hallgassa meg. Nem mindennapos zene, errefelé meg fõleg nem az
Belladonna - Midnight piano

Wescone
Minden ami lehetséges! <#mf1>
Na de mindjárt...

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Lehet Kolléga, hogy öregszel, és az egyik feledre/füledre elkezdtél nagyothallani. <#csodalk><#rinya><#confused><#eplus2><#vigyor2>

Wescone
Már ellenõriztem azt is - egyértelmûen a lemezjátszó kimenete a ludas.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
az is lehet.
ha rca-s a cumó, cseréld fel a kimeneteket. ha ugyanaz a csatorna halkabb, valszeg erölködõ/phono gondok lehetnek..
ha felcserélõdik a "halkulás", akkor kábel gond is lehet.
elõször mindenképp tûcsere.
nekem egyszer a fejkábel lazult fel. igaz, akkor búgott is..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Wescone
'Estét Tagok!

Lemezjátszóval (LP) kapcsolatos kérdés - mitõl lehet halkabb egyik csatorna lejátszáskor?
...Az "olyan a lemezen a felvétel" válasz nem játszik!
Kopott a tû esetleg?

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
mármint a felsõõr?
és akkor alsógatya az a szegényeké? 😄

Musachy
Persze, a határ gazdagabb oldalán van, mint a mai neve is mutatja.<#vigyor3>

Zephyr Retiring
sz.helyen voltam sorkatyesz, de még csak nem is hallottam róla..
igaz, a legtöbb idõt a fogdán töltöttem..
talán pont ezért nem 😄

Musachy
Magyarul Felsõõr, barátom. Burgenland, Kõszeg, Szombathely térségében.

Zephyr Retiring
oberwart + merre van cimbi?
ha ilyen kincsek vannak ott, talán átugrom oda én is 😉

bigivan
Szevasztok Tagok!

Mielõtt még teljesen elfelejtjük ezt a jó kis helyet, gyorsan feltolom az egyik máig kedvenc dalomat, pedig nem mostani keltezésû. Ez egy vinyl, múlt héten organizáltam az oberwarti bolhapiacon. De semmi pánik, a minõsége az kitûnõ !!!!

NENA - 99 red balloons (club-mix)

Wescone
Láttam pár videót róluk/tõlük - némely számuk valóban hasonló.
Kösz a tippet!

In Lak\'ech Ala K\'in

eksy
2.50 hasonló Fluke

"...és...szerintem...bizony."

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Ismét erre jártam és hoztam egy kevésbé játszott de ismert zenét:

AZOTO - San Salvador instrumental mix! wav

hallgassátok<#vigyor2>

Wescone
'Estét Tagok!
Új anyag került a lejátszóba - kérdésem az volna, hogy ismertek, tudtok-e ajánlani hasonló zenéket mint ami 2:50-kor kezdõdik (sportos vezetésnél kihagyhatatlan), illetve ahhoz hasonló funk-ot (isteni zene, egy régi vendéglõre emlékeztet a 80-as évekbõl - talán mert hasonló zenét játszott az ottani zenekar?...) amely 12:50-tõl hallható?
...Az utolsó számot, a country-t Mike-, illetve a mûfaj kedvelõinek figyelmébe ajánlom!
Természetesen az egész anyag megvan veszteségmentesben ahogy HQ tópikhoz illik - ha érdekel valakit...<#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
B.U.É.K. Neked is Zephyr mester! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
happy new year my friend's<#integet2>

mflex
legjobb <#law><#worship>

What about the forests?

Wescone
...és most átnyergelünk "country"-ra, legalábbis egy lemez erejéig Mike tiszteletére aki sosem tagad meg senkitõl semmit ha zenérõl van szó - remélem, hogy kedvére- és mások kedvére is lesz.

John Michael Montgomery - The Very Best Of

Tracklist:

01. Be My Baby Tonight
02. Sold (The Grundy County Auction Incident)
03. Life's A Dance
04. I Swear
05. The Little Girl (Featuring Alison Krauss & Dan Tyminski)
06. If You've Got Love
07. I Love The Way You Love Me
08. Cover You In Kisses
09. Rope The Moon
10. I Can Love You Like That
11. How Was I To Know
12. Hold On To Me
13. No Man's Land
14. Home To You
15. Friends
16. Angel In My Eyes
17. Long As I Live
18. 'Til Nothing Comes Between Us
19. Cool
20. One Day Less

Part 1
Part 2
Part 3

Azok részére akik esetleg nem ismerik:

...iiihááááááá!!!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Neked is kösz a megosztásért, Kaposi kolléga - lekaptam õket! <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

eksy
Ez egy 5*-os hsz lett. <#eljen>
Tarantino-From dusk till down-Salma Hayek-Tito & Tarantula-After dark. <#eljen>

"...és...szerintem...bizony."

Wescone
Hello Big!

Ez egy szuper produkció, "Tito & Tarantula" (a.k.a. Cruzados) nekem is nagy kedvencem, úgyhogy viszem is az "After Dark"-ot köszönettel! <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan

bigivan
Szevasztok Tagok!
Ma szereztem be egy lemezt, nevezetesen 2 alapkedvencem, Robert Rodrigez és Tarantino egyik filmremekének a "From dusk till down" címûnek a zeneanyagát. Megosztom itt Veletek azt a pillanatot, mikor Salma Hayek eljárja az azóta már etalonná nemesedett táncát a kígyóval.<#taps><#taps>

Tito & Tarantula - After dark
minõsége: ide való, FLAC

Mármint a felsorolásból hiányzott.

Köszi, de nekem is megvan.<#integet2>
Csak szóltam, mert nekem hiányzott a jó zenéi közül.

Igazad van Kolléga!
Látom Kaposi Kolléga kisegített !

KÖSZÖNET neki!<#eljen>

kaposi1
Innen meg a másodikat.<#wink>

VA_2006_I_Love_Disco_Rarities_Vol2.rar <566.84 Mb>
Download

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

kaposi1
Amúgy innen leszedheted.

VA_2005_I_Love_Disco_Rarities_Vol1.rar <537.93 Mb>
Download

kaposi1
Ez így igaz.
De ebben az esetben az a fõ probléma hogy 400MB-ot meghaladja a file.
Ha kisebb lenne engedné leszedni premiumos elõfizetés nélkül is.

Wescone
Az van, hogy csak akkor szedheted le ha elõfizetõ vagy az adott megosztón.

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Szevasz Kolléga!
Ezt le szerettem volna horgászni, de a következõ felirat jött elõ:
Download Error: Oops! The file that you're trying to download is larger than 400Mb.
Ilyenkor mi van? Én ugyanis ezen a Filesonic. com-on nem vagyok prémiumos, de sztem más se nagyon ?!

Artist: VA
Title: I Love Disco Rarities Vol 01 (
Release Date: 2005
Genre: ItaloDisco
Format: FLAC (image+.cue)
Quality: lossless
Total Time: 75 min
Total Size: 528 MB

TRACKLIST:

01. Ken Laszlo - Hey Hey Guy (Remix) 07:38
02. Silver Pozzoli - Around My Dream (Remix) 04:52
03. Den Harrow - Future Brain (Remix) 06:47
04. Radiorama - Aliens (Another Version) 05:40
05. Scotch - Take Me Up (Unreleased Version) 05:35
06. Baby's Gang - Happy Song (Remix) 05:36
07. Squash Gang - I Want An Illusion (Remix) 06:23
08. Paul Sharada - Dancing All The Night (Hard Version) 06:34
09. Fun Fun - Happy Station (US Remix) 06:58
10. Jock Hattle - Yes-No Family (B Side) 07:05
11. Reeds - In Your Eyes (Soft Version) 06:17
12. Wish Key - Orient Express (B Side) 05:48
vol1

Wescone
Hello Musichunter!
Elvittem és meghallgattam, kösz a feltöltést, de ha nem tudom ki az elõadó, nem valószínû, hogy felismerem a hangja és a szám stílusa alapján.
Szerintem Morten Harkett szólóban, Magne Furuholmen és Pål Waaktaar nélkül nem sokra vitte volna - legalábbis e dalból kiindulva.
Kíváncsi volnék azért a "Letter From Egypt" cimû szóló album többi darabjába is, bár nem hiszem, hogy meghallgatván õket, lényegesen változna a korábban kialakult véleményem.

In Lak\'ech Ala K\'in