5889
-
#3632 Ja-ja, Sennheiser - de nem véletlenül maradt ki.
A walky készülékeimhez (CD / mp3 player), mindig Sennheiser-t használok (jelen pillanatban egy PX 100-II-t, a PMX-60-om korábban egyszerűen kettétört - ma sem értem hogyan volt lehetséges), de a monitor fejhallgatók design-ja valamiért nem jön be.
Talán a HD-280 Pro - róla tud valaki valamit? -
#3631 le kell szögeznem, nem vagyok elfogult egyik márkával sem, felőlem technika-nak vagy orion-nak is hívhatták volna azt a fülest, amit végül megveszek.....legelőször Sennheiser-t szerettem volna, de valahogy nem tudtam meggyőzni és lehengerelni magam a kínálattal (és sznkronba kerülni az árakkal), nagyjából HD650 és kategória feletti rész 1-2 darabja említésre méltó, de mint AKG-ben, ebben a márkában is nagy a szórás... -
#3630 És azokról mi a véleményed.
Őszintén érdekel. -
#3629 persze Sennheiser-eket is hallgatgattam... -
#3628 rohadt nehéz választani, főleg, ha nem egy helyen tudod meghallgatni őket ugyanazon forrásra kötve ugyanazon zenékkel, de legalább már néhánnyal papíron szemezgettél, ami mondjuk nem sokkal viszi előre az ügyed,mert mint minden akusztikai cuccnál (hangfal,erősítő stb.), itt is kizárólag a személyes élmény (ahogy meg is kérdezed) és az árcetli számít, a leírások, marketing szinte mindben felejtős, átlagban köze sincs semmihez sem, nemhogy a valósághoz (mármint a hangzáshoz).
az is kérdés (nem is kicsit), milyen kimeneten fogod hallgatni,mekkora az impedinca?!
Ezek közül jónéhány AKG-ét és a Beyerdynamic családot végig nyálaztam (füllel), utóbbiban a 860 (van nekem és eddig ez a referencia is) és felette még 1-2 típus, amit én (szubjektív elvárásaim alapján) minőségnek hallok és fekszik az ízlésemnek és illeszkedik a rendszeremhez. AKG-nál sajnos nem ennyire egyértelmű, nagyon nagy a szórás, összességében meg típustól gyártótól függetlenül többnyire amit újként pár éven belül 30 alatt lehetett volna megvenni a bótban, az nekem "nem gyere be kategória" hangminőségben (pedig nem akartam sokat áldozni rá én sem), és nem az ára miatt, hanem egyszerűen móricka kategória hangot szólaltatak meg az én elvárásaim alapján (persze biztos van kivétel, csak azzal nem futottam össze).
egyszóval mész sokat, hallgatsz sokat....majd a végén fizetsz sokat! -
#3627 -
#3626 Ez a márka ki marat a listából Sennheiser!!!! -
#3625 Fülest kell vennem...
Került valaki közelebbi ismeretségbe az alábbi jelöltek valamelyikével?
AKG K530
AKG K142 HD
AKG K240 MK II
AKG K271 MK II
Audio-Technica ATH-M40fs
Audio-Technica ATH-AD500
Audio-Technica ATH-A500
Beyerdynamic DT 440
JVC HA-RX900
KOSS PRO-4AAAT
Pioneer SE-A1000
Pioneer SE-M10R
...Persze további tippeket is szívesen fogadok.
A Sony MDR-XB700-val én magam ismerkedtem nemrégiben, nagyon tetszett a hangja, a fülpárnája- és ezáltal a viselete extra kényelmes, de rühellem, hogy Y (rövid) kábelezett és L alakú jack-el szerelt, így kilőve ...sajnos.
Fogalmam nincs amúgy, hogy mire lett kifejlesztve - otthoni zenehallgatáshoz, stúdió monitorként nem megfelelő (rövid kábel, "L" jack), utcai használathoz, mp3 lejátszáshoz sem ajánlott / indokolt a használata (zárt, paraméterek- és hangminőség alapján jóval több benne a "kraft" mint amennyi mptréék hallgatásához szükséges volna) - mi marad még? -
#3624 -
#3623 Ezt én is elvittem - THX! -
#3622 Üdv Tagok & Látogatók!
Korábban ígértem itt egy LP-t és amint a mondás tartja; ígéret szép szó, ha betartják úgy jó - tehát...
Szikora Róbert & The R-GO Proletars
-Egy Proletar Párizsban-
A1 - Anna
A2 - Lány Volt A Lány
A3 - Áll A Bál
A4 - Túl Késő
A5 - Dől A Torony
A6 - Nap Lánya
B1 - Az ''Ige'' (I.E.)
B2 - Elviharzott
B3 - Reggeli Lány
B4 - Egy Proletar Párizsban
B5 - Pakk
B6 - Jézusom
(wav. 44.1/16 - LP source)
A rendszer gyenge pontjait, technikai hiányosságait ismervén a felvétel távolról sem "high-end", de talán jó lesz addig, amíg adódik jobb. -
#3621 nem az (volt)
18. szülinapra maga az ünnepelt hívott meg.
természetesen mentem,
vittem ajándékot is és nem is jöttem üres kézzel..
egy-két jó kis válogatás cd-t kaptam a pesti klubok éjszakai
világából
majd valamelyik nótát feltolom róla, ha lesz igény rá.
(tracklist később)
és ha már pest környékén volt úgyis dolgom,
elhoztam egy erősítőt is, melyet a dual-om mellé szántak.
nem került sokba, csak 1 ígéretbe. akkor tessék:
"vigyázni fogok rá, és mindíg a tulajdonomban marad."
-
#3620 csodáltam is volna, ha nincs -
#3619 Egy kedvenc:
Al Corley - The Answers-The Solutions -
#3618 Dehát, tudod: vannak, akik azt gondolják, hogy ők sz@rták azt a bizonyos ibériai trutymót... -
Iggy #3617 Köszönöm szépen! -
musichunter #3616 DM-es buli esetleg?? -
#3615 Úgy már évek óta megvan. -
#3614 #3612-re:
ha minden igaz, akkor én vagyok csipkejózsika talpig rózsaszínben :)
és akkor is, ha ez a disco diamonds sorozat.. -
#3613 #3611-re:
én nem gondolok semmit.
és, ha gondolnék is az nem befolyásolna téged semmiféle vásárlási szándékodban :)
azért a képet jól nézd meg!
megnézted?
na ennyi a maximum,
mert megvenni sosem fogod :)
de innen onnan a netről ape-ba, flac-be letötikézve már igen. meg lesz neked.
nincs ebbe semmi szégyen.
nekem ugyan nem kell sem eredetiben, sem letötikézve sehonnan, mert amire szükségem volt, azt már mindent beszereztem.
már csak egyetlen bizonyos italodisco nótára várok, hogy felbukkanjon..
ezért is járok még az esgére.
egy nap majd megkapom, és akkor többé nem kell jönnöm..
természetesen nem tudom sem a nóta címét, sem az előadóját, sem semmilyen infót róla :p
csak azt tudom, hogy egy szép nap majd rátalálok, és akkor befejezem esgés pályafutásomat..
de addig még..pestre is kell menjek :)
cirka 1 óra múlva jönnek értem és útra kelünk..
kis meló, kis memento, kis kikapcsolódás, kis éjféli medencés party (zárt körű)..
most hirtelen ez a sorrend.
többi holnap elválik ;) -
musichunter #3612 ha minden igaz nekem megvan.....( Disco Diamond) -
#3611 Aztán miért?
Gondolod ha nagyon akarnám nem tudnék kiadni rá 160000 ft-ot?
Van most fontosabb is az életemben, de hidd el meg tudnám venni.
-
#3610 a kedvedért nézzük meg:
nocsak, nocsak :)
erre azért még vágyjál egy kicsit -
#3609 Én inkább erre vágynék.
Na vajon mit rejthet a bőrönd?
-
#3608 és ha vágynánk az egész mozzart maxi kollekcióra veszteségmentesen,
innen :)
minimális beruházással megvehetjük.
jogtisztán, hivatalosan
-
#3607 akkor majd én
-
#3606 Szevasztok Tagok!
Mostan pedig új oldalamról mutatkozom be: én leszek a Jó TÜNDÉR!
Az egyik szomszéd topicba jött ma egy kérés egy dallal kapcsolatban. Arról, hogy ki a kolléga, aki kérte, halvány fogalmam sincsen, de mivel ma jó napom van, mivel megyek délután Wiesenbe, ahol lesz egy kis rockfesztivál du két órától: Wishbone Ash, Mother's finest, Colosseum, Ten Years After, Osibisa majd éjfél magasságában jön az Atyaúristen földi helytartója: Carlos SANTANA. Ezért megoldom a Kolléga problémáját és feltolom ide, de csak ide az általa kért zenét. Mivel ez is megvan.
Mozzart - Jasmin China Girl
WAV
A képet a lemezről juszt sem tolom fel -
#3605 #3604-re:
én átrágtam magam rajta..
ez a cikk, inkább egy pszichoanalízis a zenei világ "hovaalakulásáról"..
bevallom, megleptél ezzel.
én ugyanis valami hangminőséggel kapcsolatos cikkre számítottam..
ennek fényében is olvastam végig :)
de, nekem tetszett..
jobban belegondolva, talán épp emiatt nem igazán szeretem a mai zenéket..
a múltból nyúlnak.
ahelyett, hogy újat mutatnának.
persze tisztelet a kivételnek..
közben lassan arra is rájöttem, hogy érdekesmód egyre jobban szeretem a p... rádiót, mert (bár"ő" is sokat ismétel) valahogy mégis más..
más, mint a többi rádió a vacak csapból is folyó divatslágereivel.
nem mondok előadókat, de szerintem így is tudjuk mindannyian kikről is van szó..
na mindegy. jó cikk. hosszú,
kicsit melankólikus, de jó. -
#3604 Egy kis olvasnivaló:
Nem történt semmi, mert már minden megtörtént -
#3603 "2010-ben a Frauenhofer - csoport szóvivője azt mondta, biztosak benne, hogy az emberek 90%-a nem tudja megmondani, hogy amit lejátszanak neki, az 320-as mptré-e vagy pedig wav."
Ez bizony így van, de nem föltétlen azért mert esetleg képtelenek rá, hanem mert nem tudják, hogy mire is kellene figyelniük, ugyanis a wav- és egy jól kódolt mptréé frekitartománya között alig van különbség ...csakhogy a kutya nem itt van elásva!
Első jele annak, hogy a veszteségmentes anyagnak kikiáltott valami nem az aminek mondják, az a zene 3D hangzásának hiánya, vagyis laposan, élettelenül szólal meg. A frekvenciatartomány még talán rendben is van, mégis úgy érzi a gyakorlott fül, hogy hiányzik valami - jogosan.
Szerintem legfőbb gondja az mp3-nak (és általában a veszteséges kódolásnak) az, hogy hasonlóan a "joint stereo"-hoz, habár nem olyan radikális mértékben, de mégiscsak összevonódnak a csatornák egy adott szinten - innen ered a térhangzás hiánya.
És még nem "beszéltem" arról, hogy milyen szinten torzulnak a hangok akár kimagasló veszteséges kódolás esetén is... -
#3602 Láttam, de nem akartalak megelőzni... -
#3601 Ezt én írtam anno és tartom az állításom. -
#3600 és képzeld, nem csak én
balázs miklós kolléga egyik tanulmányrészlete.. (itt) ha érdekel a téma..
most mennem kell, később belesek.
(ha nem ér baleset)
szép délutánt -
#3599 és mielőtt még mucsácsó megelőzne, pár javítás:
**csaj = csak**
**némerh = németh**
**presszer = presser**
asszem ennyi. ja, a gitáros koltai szerintem a kormorános koltay lehet,
csak esetleg elírhatták a borítón a nevét, mert a korongon már "y"-nal van írva
itt is látszik :) **katt** ha a középső képre kattintunk.. -
#3598 No azért az megint más, ezt neked is tudni kell - mivel okos vagy. -
#3597 bocs, hogy belekötök, de..
okos vagyok, mi mást is tehetnék
a vinylek stúdiófelvételei (leszámítva az élő felvételeket),
kivétel nélkül, mind mesterszalagról készültek..
valamilyen szinten azok is magnó szalagok.
remélem, ezzel nem mondtam megint újat
csak mert néha (ritkán) szoktam olyat is mondani ám -
#3596 A másolat másolatának a másolata...stb. forgott közkézen mindenfelé akkoriban kazin. Ahhoz képest valóban nagy előrelépés az mp3. Viszont van olyan is, aki azt állítja, hogy a metál kazijain lévő zenéi még mindig kenterbe verik minőségileg a mai cédéket (mondjuk ezt azért nehezen hiszem, akkor is, ha egyenesen vinylről másolta egy Nakamichivel), a kazi akkor is csak kazi. Mindegy az okosok ebbe is bele fognak kötni. -
#3595 Jó helyről származik !!! -
#3594 Érdeklődve várom !!! -
#3593 Ehhez még egy megjegyzés: az ember sose felejtse el, hogy honnan indult. Én még a 70-es évek végén kezdtem a zenegyüjtésbe, természetesen kazettán. Mivel diszkóztam is a 80-as években, így szükség volt az új zenékre, amik másolás útján terjedtek a kollégák közt. A lényeg, ezekhez a másolt kazettákhoz képest a 128-as mptré is hatalmas ugrás előre! És én ezt azért nagyon nagyra értékelem, bár magam igazából az mp3-at ha lehet kerülöm.
De azért értékelem, hogy nem kazetta színvonal.
Erről ennyit.