HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor esetleg eldalolhatnád, hogy milyen zenéket is hallgatsz mostanság<#vigyor2>#vigyor2>
természetesen hq-ban..
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
"wescone nagyurat", amennyiben a topik témájával kapcsolatos dolgokról ejtenek itt szót - semmi nem zavarja.
In Lak\'ech Ala K\'in
ha nem nagy fáradtság és technikailag is megoldható,
szívesen látnám ezeket a mûszereket ebben a mesteri totyikban katt 😊
a mûködésük közbeni tapasztalatokról pedig akár itt is értekezhetünk,
ha wescone nagyurat nem zavarjuk vele<#worship>#worship>
no persze abszolút önkéntes alapon..<#vigyor>#vigyor>
Jól tetted, hogy leszedted
Azt a régi dolgot nem részletezném... majd egyszer összefutunk és elmondom
"milyen progival rögzítesz?" - a képlet egyszerû a Pioneer PDR-609-es felveszi rw lemezre amit a Tekko+at440 küld neki egy Pio A509-en keresztül ami egy Profigold PGA3000-al van összekötve
Aztán az rw lemezt behúzom egy Plextor CD íróval majd a fájlokat a néróban szerkesztem - ennyi, ilyen egyszerû ez
Külön hangkártya nincs a gépemben csak az alaplapi és ez igy is marad egyelõre
Üdv Mindenkinek!<#integet2>#integet2>
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
nem is rossz..bár azt nem tudom, miféle múltkori balhé is ez<#hehe>#hehe>
ha nem titok, milyen progival rögzítesz<#nemtudom>#nemtudom>
és a hangkártyádról is leránthatnád a leplet végre<#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
a végén még kiderül, hogy van jóízlésed is<#nevetes1>#nevetes1>
abszolút nyerõ nálam ez a zene<#eljen>#eljen>
szívbõl remélem, hogy az mr2-n is viszont fogom hallani majd<#taps>#taps>
sokan amatõrnek gondolják a zenei hangzásvilág miatt.
persze, akik zenélnek, vagy próbáltak valaha zenélni õk tudják csak
igazán milyen munka is van egy ilyen produkció mögött.
a magam részérõl mindenben xeretem az eredeti és egyedi dolgokat..
legyen az dal, tárgy, vagy épp egy ember.
szükség van az ilyen különleges dolgokra is, mint pl. ez a dal,
mert ez által tudunk szembesülni az élet furcsaságaival.
valaha ugyanilyen furcsán néztek a beatrice zenekarra és a nemzet csótányára nagy feróra, ugyanilyen furcsának találták hobót és társait,
de mindemellett, hallgatottsági rekordokat döntögettek az akkor még aktív budai ifjúsági parkban is.
alig 2 km-re az akkori budaörsi telkemtõl <#papakacsint>#papakacsint>
osztom az elõttem szólók véleményét. az MR2 biztos játszaná. nékem valahogy nem jön be. <#circling>#circling>
forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!
Én mást nem mondhatok hogy nagyon nagyon messze áll tõlem ez a stílus.
Szóval nem is véleményezném.<#wave>#wave>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
A linkelt anyagnál ezúttal nem a minõség a lényeg (jelen esetben az szóra sem érdemes), hanem maga a produkció - megkérek mindenkit véleményezze ha teheti, tárgyilagosan, kulturáltan ha lehetséges ugyanis a szerzõk/szövegírók/elõadók is olvasni fogják a véleményeket.
Elõre is köszönöm!
In Lak\'ech Ala K\'in
talán próbálkozz egy fotós totyikban 😊
Úgy kaptam email-ben , talán érdekel valakit.
2011. március 12-i III. Kaporka.Microstudio Hi-Fi-találkozó
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
In Lak\'ech Ala K\'in
Ezt ne nagyon terjeszd ...mester - a végén még tanítvány nélkül maradsz! <#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
mint azt már többször elmondtam: 44.1 khz és 16 bit.
a legtöbb hi-fibubus régebbi hangtechnikával rendelkezik. az igényesebbje pedig amúgy is audio cd-re archivál. akkor pedig mirõl is beszélünk tulajdonképpen?
eurolackonak:
figyelj, mert áttvitt értelemben fogom mondani:
aki tudja mitõl és mennyivel jobb a full hd minõség az sd-tõl, az már mindent tud.
a többiek, csak sejtik 😉
diókának:
semmi okod mérgelõdni.
ha türelmes és kitartó vagy, neked is sikerülni fog. elõbb vagy utóbb 😊
..és mindenkinek nagyon vidám és boldog ünneplést a mai nõnap alkalmából.
ne feledjétek: egy mosoly, többet ér 1000 szónál 😊
szewavsztok!
In Lak\'ech Ala K\'in
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
Viszont ha van kedved csekkolni hallgasd meg ezt
Vinyl vs. CD rip
<#wink>#wink>
(a nevem kell)
In Lak\'ech Ala K\'in
ezen nincs mit véleményezni! de ha neked 15 mp hírnév kell, akkor.....most megint jól megkutyultad! <#nyes>#nyes> igaz a minõség a szokásosan szar lett, amirõl messzeföldön híres vagy!<#nevetes1>#nevetes1> ha csak tizedannyit értenél a hq-hoz,mint amennyire a félrebeszéléshez és feltûnési kényszer mániádhoz, egyszer talán sokaknak öröme is lehetne a mindig kínosságba fulladó "prezentációidban".
de amúgy meg jófejek vagyunk, vegyük ezt is jó poénra...<#wave>#wave><#hehe>#hehe>
In Lak\'ech Ala K\'in
Sajna nem tudok prezentálni 96/24-es mintát mivel asztali írót használok
És nem is akarok változtatni ezen a egyelõre
Nekem teljesen megfelel ez a minõség - és azt hiszem sokan vannak akik örülnének ha ezzel az eljárással készült zenéket hallgathatnának és nem a netes ilyen-olyan lossless-t vagy mp3-at
Végre használható mintákat kaptam <#vigyor2>#vigyor2> - eddig más kolléga miért nem tudott ilyet feltenni? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Nem tudom más emberek mit, hogy hallanak de én olyan ütõs különbséget nem hallok a minták között - nem ugy mint az arkiv és at440mla között
Persze lehet hogy öregszem és már nem igazán jól hallok és nem veszem észre a különbséget - vagy a technika amivel hallgatom nem valami jó?
Mindenesetre köszönöm Kolléga a mintákat!<#eljen>#eljen><#integet2>#integet2>
A hangminta szólhatna akár jobban is illetve bár minden így szólna(a kettõ közötti állapot).Egyébként találtad vagy csináltad esetleg fizetõs oldalról szerezted hitelesen?
Azon csodálkozom hogy ezt nem elemezted még ezidáig.Egy vélemény már elhangzott róla hogy jól szól.A kérdésem hozzád mint Nagy Mesterhez a következõ:
elegendõ 44,1/16 vagy esetleg többet igényelt volna?
Hümm.Hümm..Szép dolog a mellé muty-muty,de kinek és minek?
ide katt 😊
a másik csak az ellenlábas hq totyikot virítja<#nevetes1>#nevetes1>
hálás lennék, ha becsekkolnád és véleményeznéd..
ezt a 15 másodperces 96/24-es mintát 😊...
ami akkorát ütött, hogy senki sem meri az sg-n nyilvánosan kielemezni<#nyes>#nyes>
Persze ha van ilyen.
In Lak\'ech Ala K\'in
A látottak alapján szerintem mindenki,de fõleg azok akik 44,1/16-os mintavételezést készítenek vinylrõl.
Esetleg másra irányult a kérdésed?
Ezek szerint akkor mindenki eldobhatja a hi-fi kütyüjét aki nem számítógépbe digizik 2csatornás hi-fi sztereót?
Egyébként errõl jut eszembe hogy valakinek 96/24-ben sem megy az ami másnak 44,1/16-ban.
Látom kellemesen telt a hét és újabb élményekkel és tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.
Szépen szól ez a Kraftwerk - kaphatnánk egy mintát 96/24-ben is?
...bár ha jól emlékszem Te direkt CD-re írsz. <#fejvakaras>#fejvakaras>
In Lak\'ech Ala K\'in
csupán abban voltam bizonytalan,hogy ezt rajtam kívül más is így hallja...
mert ugyan már több alkalommal volt errõl szó,de valahogy mindig azt éreztem,úgy értettem a leírtakat amelyek alapján ez nem így van.
tény a többszörös hely...azonban a hangzás is...
nem összehasonlításképpen,de a személyes tapasztalatom,hogy a neves kiadók által újra kiadott egykori barázdás hanghordozók cd-s remasterelt verziói ugyan mentesek a pattogás és reccsenéstõl de összességében közel nem szólnak úgy mint elõdeik...ez sajnos nem a cd hibája...
In Lak\'ech Ala K\'in
....hogy megkülönböztethetõ az oké, ez így jó is, de nem az audio-CD sztenderdtõl kell megkülönböztetni, hisz az digitálisan hordozza a jelet (tegyük fel egy mesteri masztert), míg a vinyl ugye analóg módon, melyet digitalizálunk, és a kettõ eljárás merõben más karakterisztkákat hordoz a kimeneti jelen is.
tehát azért, mert a 'bakelitrõl' felveszünk akár 96/24-ben, az korántsem és egyáltalán nem jelenti azt, hogy az minõségében 'sokkal' vagy csak jobb lesz, mint egy eleve csúcs hangminõséget tároló audio-cd lemez vagy az annak megfelelõ formátumú zeneszám. a magasabb rögzítési paraméter csak annyit jelent, hogy jobban kihasználjuk azt, ami felkerült a hanghordozóra, aminek persze ára van és ez mondjuk alkalmadtán a 3x-os hely.