5889
-
#3792 Hát ez ütött nálam. -
#3791 Bocs, hogy belekotyogok a nagyok dolgába, őszintén szólva nem tudok véleményt mondani a zenékről, mert le sem szedtem őket. Pont azért nem, mert nem szeretem 1)a mai magyar "dídzsé fiszfasz dzsunior fícsöring jucus vagy dzsina vagy betti vagy petti" nyafogásokat (elnézést attól, aki ezeket szereti), 2) főleg nem a házi remiksz meg maszter edisönöket.
Nem tom, hogy ritájring barátunk miért nem képes a sok ritka vinylje közül egyet legalább feltenni mindenféle belenyúlás nélkül (ha végre lesz ideje digizésre), talán a szerzői jogok miatt? Megjegyzem, szerintem attól még, hogy belekontárkodik valaki egy zenébe, nem lesz joga terjeszteni is. De hagyjuk. Ha a linkelés baj, akkor nagyon sokan bajban vannak itt.
Amikor nagy kegyet gyakorol mélyen tisztelt hangmérnökünk, akkor mindig egy hangsúlyozottan írott cd-ről valami megkevert-kavart (és ettől egyedülálló ritkaságként kikiáltott) dolgot oszt meg velünk. Hidd el egy mezei 80-as italo lemez mindenféle belenyúlás nélkül többet érne, mint egy ilyen "azegészországbanegyetlen" dj. root ft. fapina "zene"... Uff, én szóltam. -
#3790 #3789-re:
az első track miatt (eddig) nem szólt senki..
(ill. dió a magas tartomány miatt)
furcsamód a kettes miatt sem,
pedig abban aztán annyi basszus van, hogy annyi felesleges is..
(bevallom ez is tényleg az én munkám, el is baxxtam szokás szerint :)
a harmadik track viszont teljesen rendben van.
az gyakorlatilag lószarlesz volt is, és maradt is. legalább is a mix előtti anyag.
a többit (veled ellentétben) próbálom normális hangnemben:
egy olyan ember, aki azt hiszi, hogy a drága hangtechnika egyenlő a kiváló hangminőséggel, az nekem ne adjon tanácsot semmiben.
tudod cimbora, attól még hogy egy hangfal jól néz ki, attól az még egy gagyi hulladék. gondolok itt az általad annyira istenített sherwood márkára pl. amit szégyen hi-finek titulálni.
az a rakás sz..r még egy erős köze,est sem kaphatna tőlem. persze jól néz ki, de öreganyám is jól nézett ki annó de attól még nem volt egy hillary clinton..
(már ha érted mire mondom ezt)
a hangtechnikámról sz..t sem tudsz, mint ahogy én sem hallottam a tiédet, vagy weszkónét, vagy épp diójét.
tehát kár is ecsetelni.
én a sherwood deckemet nemrég cseréltem le egy fischer-re, mert még az is mérföldekkel jobb nála. (fotó később a csojszba)
a hangrendszer láncszemekből áll. minden szeme fontos darab a hanghordozótól a hangszóróig.
elég, ha csak az erősítőd nem üti meg a mércét, és máris felesleges high end hangrendszerekről beszélni.
(nem mostra, hanem általában mondom)
pl. hiába dobálózik bárki jbl vagy martin logan hangfalakkal, ha nincs hozzá meghajtani minimum egy harman kardonja.
mondjuk nekem az is van többek közt. (és mielőtt még "leperszéznél" jelzem: minden ketyere folyamatosan be lesz mutatva.)
de lényeg a lényeg (már megint elkalandoztam) azt javaslom, az utolsó 3. track-et mielőtt újra hallgatod, erősítőt, eq-t flat-ra, aztán hagy szóljon!
annak tökéletesen kell szólnia hiba nélkül.
most mentem csicsizni, mert van aki este is dolgozott :)
te meg ha nincs jobb dolgod, ne tanácsokat osztogass, hanem tölts fel inkább egy olyan wav-ot, amiben szerinted hiba nincs ;)
aztán majd meglátjuk találok-é :)
hirtelen ennyi.
ha van mondandód (témával kapcsolatban) akkor szívesen meghallgatom.. -
#3789 Tudod ZR, lehet, hogy nincsen meg hozzá a rendszered, de egy (VALÓS) veszteségmentes zenét a legkönnyebben arról lehet felismerni, hogy sokáig hallgatható anélkül, hogy megfájdulna tőle a fejed.
Na most ez kurvára nem az, attól, hogy megtanultad, hogyan lehet fosból még szarabbat készíteni, úgy, hogy a spectrum képétől elélvezzen bárki, attól még nem lesz lossless!
Hallgatom itt a zenéimet, erre elindítom ezt és azt hallani, hogy basszus és magas szinte szétbassza a fülem! Attól, hogy szarrá van eqzva még rosszabbul szól, mint eredeti állapotában, szerintem.
Teljesen feleslegesek ezek a szemetek ide, főleg egy HQ-nak nevezett topikban, felőlem jöhet majd a magasröptű válasz tőled, de ezt csak elmagyarázni lehet, nem megmagyarázni és főleg hallani kellene ahhoz, hogy véleményt alkossanak róla azok, akik tudják mi a jó minőség, már aki bírja idegekkel az ilyen tutyikázott moslékokat!
-
#3788 látom, nem éledt fel
ezek szerint kevés volt a hqinjekció
nem bánom. tolom a következő track-et is.
hátha ennek már nem "üres" a magastartománya
ez pedig nem más, mint
betty - we that word :)
jelzem: ez továbbra is ama bizonyos írott audiocd.
kedvcsinálónak:
mivel már szeptember végét tapossuk,
énezzek kívánnék kellemes októbert minden betérőnek -
#3787 akkor, hogy mihamarabb feléledjen, itt a második track ama bizonyos írott cd-ről:
patty - remember me 2 :)
gondolom dióka csuklóból vágja, hogy ki is ő valójában
akkor zenére fel -
#3786 Na, a "nagymester" adott egy balegyenest a topiknak, alig tér magához... -
#3785 #3784-re:
szerencsére semmi sincs az akaratom szerint :)
sokkal viccesebb így, hogy ti emberek akarjátok nekem a nagymesternek megmutatni,
mit és hogyan is kell csinálni :)
legközelebb a hq-ról is diskurálhatnánk kicsit :p
good night my little nuts ;) -
#3784 ma mi toljuk a szekeret, nem is akárhogyan! micsoda diszkurzus. :)))))
rendben, legyen ahogy akarod. én is szeretlek! -
#3783 #3782-re:
akkor legyen kanadában.
bánom is én wazze.
lehet, hogy egy-egy betűt néha félreütök.
az is lehet, hogy elhagyok ezt-azt a szó végéről...megesik.
de miért is okoz ez neked ekkora gondot?
ugye jól gondolom, hogy más húzódik a háttérben?
nem is velem van neked problémád, csak rám vetíted ki.
tök muris: boxzsáknak érzem magam :)
ráadásul a témától is elkanyarodtunk.
nincs alanis-tól zenéd.
rendben nekem sincs.
bár innentől úgy is mondhatnám:
nekünk nincs egy kanyi alanis-unk sem :)
falatnyi alanis-unk sem? :)
muhaha ahogy mucsácsó barátunk mondaná..
szóval:
ha megoldottad a problémádat,
akármi is az, gyere vissza és kultúráltan diskurálhatunk..
hq-ról, miegyebekről..
velem meg ne vergődj, mert
1.) változni már úgysem fogok,
2.) kettőnk közül meg amúgy is te vagy az okosabb (éppezért rám, mint hülyére úgyis rámhagyod előbb, vagy utóbb ;)
és 3.) alig 3 órát aludtam az elmúlt 24 órában.
elvileg éjfélre hazaérek, és végre alhatok `tán reggelig is :)
tudd be ezeknek a mai lelki állapotomat :) -
#3782 Ugye, nem akarsz ma (is) teljesen lefárasztani a hülyén kreált 'nézőpontjaiddal'?
A 'ki adja elő' nyilván -mint Te is jól tudod- 99,9%-ban az előadói 'művész', nem pedig az anyakönyvezett nevekre vonatkozik, bár egyszemélyes előadóknál pont 50%-ban megesik (vagy igen vagy nem), hogy az eredeti nevükön futnak...de így értelmetlen is a további logikádon futtatni a témát, meg az angol befordítást.
Ha már igazi magyar nevekről beszélünk, akkor gondolom a csajt sem csak georgina-ként anyakönyvezték?! Vagy tévedek?!
Mindegy is hogy gondoltad, faszságot gondoltál már megint. Ennyi....nem ez volt az első és nem is ez lesz az utolsó, de nem kell ezt szépítgetni.
Alanis sem Kanadába söpörte be azt a sok díjat (hisz akkor tele lenne vele az ország), hanem Kanadában. No, de mit is kezdenénk nélküled és a nyelvhűségeddel, remélem azért majd nem kapcsol le (kint Kanadában) az Elhárítás meló közben.
-
#3781 #3780-ra:
nos, ha már ennyire magyar nyelv és eredetpárti lettél (amit szívből pártolok) akkor nyugodtan leírhattad volna az előadók igazi neveit is magyarul. azaz:
völgyi péter és georgina.
ugyanis így helyes :)
én meg `gondoltam a régi barátságra való tekintettel - a művésznevek helyett a nótacímet angolosítom. ennyi.
biztosra veheted, hogy rám ezért nem fognak megharagudni (veled ellentétben, aki kicsit szívére vette :)
és zárásként:
alanist csak mostanában fedeztem fel.
meglepődtem, hogy mennyi díjat és platinát is besöpört. főleg kanadába.
no nem csoda, hisz a muterben azért magyar vér csörgedezik :p
amikor meg megtudtam, hogy ontario-hoz is távoli szálak fűzik, csak lestem.
történetesen oda készülök az év vége felé magam is egy hosszabb időcskére titkosügynökösködni :) -
#3780 1.) és külhonban nem jó, ha tudják, ki adja elő és mi a szám címe (eredetileg)?!
2.) a zene nekem tetszik, a minőség meg végre megüti a beugró szint alsó mércéjét persze csak hq vonalon értelmezve....(diszkóban faszán lehet döngetni, de nem az a mérvadó), a mélyek jók, elég dinamikus, az ének rákeverés lehetett volna még jobb (tisztább), a magasak szinte üresek, de legalábbis nincs kihasználva. persze rendszere válogatja, hogy kinek mi jön ki a hangkeltőből...összbenyomásban mondhatnám, ez legyen a minimum minőség és akkor nem lenne sok gond mással sem...
A srácnak és Gina vokállal is vannak még jó zenéi, tehát érdemes...
Morissette-em valamiért nincs, biztos van oka is , pedig elismerem, vannak jó számai... (mondjuk néhány klikken belül biztos rád omlik pár albumnyi VM, bár tudom, az sosem olyan, mintha tőlem kapsz valamit )
-
#3779 nem mondom, hogy soha nem hallhattam, de ha igen, nem maradt meg bennem...nem rossz, de nekem inkább csak érdekes ez az ének dallam, mint lehengerlő ezzel a sokféle dj bass beat loop betéttel.
-
#3778 #3777-re:
nem is tudom..
elég suta a hangrendszerem..
ha esetleg vm-be prezentálnád,
akkor talán felfrissülne a memoriam ;) -
#3777 Eszembe jutott ez a nóta, nem tom emlékszik-e még más is erre?
-
#3776 #3775-re:
ez nem ilyen egyszerű :)
1.) gondoltam nem árt a művészeknek sem, ha kicsit külhonban is népszerűsítem a nótát ;)
2.) a zenéről nem sokat tudtunk meg tőled :)
..a hangminőségről meg mégannyit se wazze..
úgyhogy ha ezeket kissé bővebben kifejtenéd, akkor azt megköszönném ;)
kíváncsi vagyok, érdemes-é a közeljövőben is ettől a kollégától zenéket beszerezni..
az eddigi vélemények alapján igen :)
de azért (remélem tudod) a te szavadra is szoktam adni :)
egyetérteni veled már nem mindenben, de az már más tészta..
aztán ha kész vagy, dobhatsz valamit alanis morisette-től hq-ba :)
már ha akad ilyesmid.. -
#3775 ja, már majdnem megkérdeztem, hogy ha magyar csaj magyarul énekel, akkor a mi a f@szért nem magyar a címe, de hát ebben szokás szerint a te "titkosügynöki" múltad lehet a lúdas, azért esett nehezdre normálisan megadni, ami jár nekik :
PEAT JR. & GINA - ÉRZEM, HOGY ÉLEK
(a videóban nem 'Gina' van)
-
#3774 :)
Megvallom, én sem erre számítottam - napjaink magyar zenéi valahogy nem nőnek a szívemhez, de a minőség egész jó! -
musichunter #3773 Köszönöm a lehetőséget ! -
musichunter #3772 1 nagy kedvenc zeném..
Boytronic -You!
Boytronic
Remélem megüti a topik minőségét -
beva02 #3771 Nekem minőségileg ott van így is úgy is és ha van még akkor nem bánom hogyha nyaggatsz az ilyen jellegű feltöltésekkel.Köszi -
#3770 kellemes szeptembert minden betérőnek
most elsősorban a minőség megszállottjait szólítanám meg
előkapartam az egyik audio cd-m biztonsági másolatát a sok közül.
az első track ezen a bizonyos cd-n a következő:
gina - i feel that i live
bevallom kissé meglepődtem, mikor meghallottam
hitem szerint ugyanez a verzió nem sok tagnak lehetett meg (eddig)
ezért hát...
csak vicceltem
természetesen nem muszáj megköszönni..
viszont kérnék valamit:
aki letöltené netán, az véleményezhetné.
mind a zenét, mind a hangminőséget.
ismétlem: én írott audio cd-ről grabbeltem be
további szép napot -
#3769 Szevasztok Tagok!
Hoztam egy klasszikus darabot, ami azonban itt még eddig nem fordult elő! Aki szereti a nagyívű olasz dallamos zenéket, az feltétlen hallgassa meg, mivel igen jó!
Remélem Zef kolléga most éppen jól be van baszva, így születésnapja alkalmából, vagy legalábbis jó úton jár ezen remek állapot elérése felé.
Isten éltessen kolléga még jó sokáig !
Francesco Napoli - Balla ...Balla (Hit Collection Volume 2)
wav -
#3768 ...Hogy én is hozzak valamit e nevezetes alkalomból:
Minden idők egyik legjobb hangja, szerintem és a szám is nagyon hozza a James Bond feeling-et - egy szóval; remekmű ...a javából! -
#3767 a többieknek is, akik méltattak köszönetem ;)
még őket is érheti meglepetés :p -
#3766 #3763-ra:
biztos vagyok benne,
hogy tudsz te nekem olyat mutatni, ami nekem (jelenleg) épp nincs meg ;)
emlékeim szerint egy bizonyos bomb the bass nótát is te mutattál be nekem (újra), amit hosszú ideje nem hallottam már..
ez nem is oly rég volt :)
mutatni, kedves mucsácsó barátom, te mindíg mutathatsz nekem bármilyen zenét!
aztán majd én eldöntöm, hogy beszerzem-é vm-be, vagy sem ;)
és természetesen nem hiába köszöntöttél fel!
elkészült a hangmotyóm (service) így tolok neked is valamit privibe.
azért úgy, mert ebben a formában ahogy küldöm ebben az országban csak pár személynek van meg ;)
(hagy egye a penész a nagy gyűjtőket :)
szép napot! -
#3765 üdv, utólag is boldog szülinapot!
egy általam kedvelt dallal,amit időről időre mindig szívesen hallgatok:
itt
kicsomagoláshoz szükségeltetik a nevem és az az idei év ( egybeírva )
további szép estét mindenkinek! -
musichunter #3764 Múzik van...Sajnos nem HQ!
Talán a házigazda elnézi előre is bocsi ,hogy nem HQ!
ajándék!
-
#3763 Én gondoltam rá, de azán meggondoltam. Eszembe jutott, hogy nem biztos, hogy tudok olyat feltenni, ami neked nincs meg... Ezért csak gratuláltam, de láthatóan feleslegesen. -
#3762 #3760-ra:
köszöntem :)
most hirtelen nem tudok mit mondani.. (ez is elég ritka)
ha saját idézet, akkor meg vagyok lepve, ha másolt..
akkor is tetszett :)
és az ajándék zeném hol marad?
azt gondoltam bedobsz valami jó kis mjúzikot.. -
#3761 Ez szép volt! Biztos vagyok benne, hogy Zef is méltányolja majd. -
musichunter #3760 Nagyon boldog születésnapot kívánok neked jobbnál jobb zenéket ami persze minőségi legyen ne pancsolt mp-3!
Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt; pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük; egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken, dagasztottuk a sarat, élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket. A kor nem aggasztott bennünket. Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik nyomtalanul felettünk. Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez. Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk! Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során. -
#3759 jó estét
látom, nem sokan tolongtatok ma errefelé
akkor így jártam..
az említett meglepetésnótám is feltolódott közben.
én ezzel kívánnék mindenkinek, aki akár ma velem együtt,
akár az év bármely más napján ünnepel:
boldog ünnepet!
de vajon ki lehet az előadó
azoknak akik kitalálják, ajándékba adok még egy szép nótát erről a bizonyos válogatásalbumról
-
#3758 Köszönettel elvittem! A minősége az: !!!! -
#3757 Jó reggelt, Big! ...kérni márpedig lehet és szoktunk is - nem szégyen.
BÚÉK Zef! -
#3756 Szevasztok Tagok!
Megvettem tegnap örök kedvencem, a Miami Vice című remekmű 4 teljes évadát 4000 Ft-ért. Itt ugyan nem szoktunk kérni, de azért én az alábbi dalt keresném, nyilván minél jobb minőségben. Nekem, szégyen fejemre, még nincsen meg!!
Köszönettel ....
-
#3755 Akkor elsőként előre is grat! -
#3754 milyen kicsi a világ...
összeismerkedtem ma az egyik új kollégával. kiderült, amatőr szinten hangmérnökösködik..
kíváncsi voltam, ez nála mit is jelent pontosan..
azt mondja, valami fs (vagy mi a bánat) progival masterel zenéket.
egész pontosan gyakorlatilag ugyanazt végzi, mint a hangmérnökök a hangstúdiókban:
állítólag a sávonként felvett hangszereket és az énekeket keveri egymásra.
nem szoktam elsőre elítélni senki munkáját. mindíg adok egy esélyt a bizonyításra. ő is kapott.
mélt cseréltünk, mondta hétvége felé átdob egy mintát, hogy "lássam" miket is készít.
azt mondja valamennyit fizetnek is a "munkájáért"..
persze magamról semmit sem mondtam :)
játszottam a hülyét, mint aki most hall ilyesmit először :)
bevallom, kissé kíváncsivá tett, mert nagyon sztárolta magát. (ebben mondjuk hasonlítunk :)
ha megjöttek a sample-k majd jelentkezem..
konkrétan arra lettem kíváncsi, hogy a magamfajta vén hülyék,
akik még ősdínókként ragaszkodnak az analóg hangkeveréshez, tudnak-é versenyezni az új generáció digitális hangkeverési technikájával ;)
ja, a srác (daninak hívják) közel 20 évvel fiatalabb nálam..
(aki mint azt tudjátok épp honap lesz egy évvel öregebb ;)
ezért, ne fogjátok vissza magatokat:
jöhetnek a szebbnél szebb szülinapi nóták a la lossless :)
természetesen viszonzásként hozok én is egy alkalomhoz illő (szerintem) kitűnő nótát ;)
..kivételesen egy válogatáslemezen megjelent zeneszámról beszélek, amit állítom, hogy mégis sokan nem ismertek..
ja: kellemes délutánt mindenkinek! -
Biatomi #3753 Szia Zoli!
Tetszetős zene