HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
a helyzet dettó ugyanaz. (további infók egyel feljebb...)

kaposi1
Sziasztok!

Meg osztom itt is, hátha kell valakinek.
Saját feltöltés.

Hermes House Band - Football Megamix.wav (109.19 M😎
wav<#wave>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

zsoltford
Wescone
Meglesz ...fõleg ha sikerül rávenni magam arra, hogy a hardokról kiírjam a felhalmozódott adattömeget - nem kis munka lesz. <#szomoru1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Sok jó lemezt kívánok hozzá!<#eljen><#eljen><#eljen>

Wescone
Nemsokára egy ilyen gyönyörûszéggel bõvül a "kollekcióm"...<#vigyor2>

SONY CDP-797

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
A lényeg tulajdonképpen az volt, hogy (szinte) egyértelmûen megkülönböztethetõ (még alacsony kategóriás készülékek használata esetén is) a magasabb mintavételezéssel digitalizált felvétel a CD standard 44.1/16-tól. Hogy végül is milyen mintavételezéssel érdemes digitalizálni, az már egy másik téma - ez ügyben én már csak ábrák alapján tudok véleményt formálni.

In Lak\'ech Ala K\'in

zsoltford
üdv tagok,sasoltam a lentebb írtakat...
gyártottam még néhány mintát elérõ stílus kiadó és évjárat szerint.
2 pack-ban fog felmenni ha idõtök engedi sasoljátok meg én valamennyinél ugyan azon különbséget hallom.a lentebb említett 3 beállításnak megfelelõen.

minták lesznek:
-pack 1:
-flirts-danger (1988) (unidisc)
-earth,wind & fire-in the stone (1979) (cbs)
-viki & flört-körtánc (1985) (pepita)

-pack 2:-curacao-love is pain (1988) (sa records)
- europe - rock the night (1986)(epic)

Wescone
"...de ehhez sok jó hangú lemez kell és kellõ gondosságú és minõségû digizés."

Úgy van! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
megvolt a szeánsz nálam is.
nálam elég egyértelmû volt a helyzet mind fülesen, mind hangfalon.
a minõségi sorrend számtani arányossággal egyezett meg a felbontás növekedésével, sõt a 96/24-es kifejezetten meggyõzõ volt a kisebbekhez képest, bár nem épp a denevérhangok tárháza miatt, hisz maga a zene lényege ebben a számban bõven 18-19khz alatt van megkomponálva, a digizésben felette csak egy zuhanó karakterisztikájú jelfolyam van (tehát elvileg nem kell 96 khz,elég lenne mondjuk 50-55 is), ahol a felbontás részletessége olyannyira szellõssé és teressé tette a zenét,amit a 24bit jelentõsen dinamikafokozó hatása csak tovább erõsített, így simán lett belõle egy kellemesen nyitott és dinamikus basszussal megszólaló, tiszta, szellõs közepû és pontosabb, részletesebb magassal rendelkezõ (ez utóbbi csak idézõjelben, a kisebbekhez képest) felvétel.
bár sok ilyen lenne, de ehhez sok jó hangú lemez kell és kellõ gondosságû és minõségû digizés.

Dióka
hát elég bizonytalan volt a szórás (de legalább õszinte voltál),ami akár lehetett pszichés alapon, hisz hol ezt, hol azt hallottad jobbnak, ami lehet, csak nüansznyi különbségekre vezethetõ vissza, de annyi ebbõl a tesztbõl valószínû, hogy a 48/16-24 a legtöbbször jó választás lehet, bár ezt eddig is vélelmezni lehetett, persze erõsen függ a lemez hangminõségétõl. a 96/24-re (ha digiznék), biztos csak akkor adnék ekkora helyet, ha az hallásra is nagyon stúdió minõségû.egyébként csak helykidobás.

mindjárt belehallgatok én is.<#kacsint>

Wescone
Üdv Tagok!

Nos, sikerült végre idõt szakítanom a Zsoltford korábban "pakolt" mintáira...
Mit "mondhatnék" - a teszt azt eredményezte amire számítottam, vagyis LP digitalizálása esetén nem elegendõ a 44.1 kHz-es mintavételezés.
Az eljárást nem részletezem, lényeg, hogy 10 esetben próbáltam a három mintából (44.1/16, 48/16 és 96/24) kiválasztani a legtisztább, legkifejezõbb hangmintát anélkül, hogy látnám; melyiket játssza éppen a lejátszó.

Eredmény:

4x 96/24
5x 48/16
1x 44.1/16 ...vagyis mindössze egyszer véltem úgy látatlanban, hogy ez a minta a legjobb a három közül. Itt jegyezném meg, hogy a felszerelés amivel a tesztet végeztem távol áll még a közép kategóriától is.

Lényeg; LP digitalizálás esetén nyomatékkal ajánlott a 48/16-, ill. 48/24-es mintavételezés, de érdemes elgondolkodni a 96/24-en is ...nem tudni mivel játsszuk le "holnap" kedvenc LP-nk digitalizált példányát, egy DVD pedig jó pár 200-, sõt 300 megás (extrém file méret) zene file befogadására képes, ill. alkalmas.

96/24

48/16

44.1/16

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
én már nem röhögök. mára kiröhögtem magam. egyébként mint minden csõ vagy erõsítõtéma, ezen is lehetne éveket filozofálni, attól függõen (meg még egy tucat dologtól),hogy mit és mirõl hallgatsz rajta...nekem egyik név sem jelent többet a másiknál, a lényeg, hogy milyen hang jön ki belõle, legyen az akár olcsó vagy megfizethetetlen.

Zephyr Retiring
és ha már szóba került:
siemens, valvo és a tungsram el 34-ese is rft termék volt..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
mellesleg röhögni fox:
én a tungsram csöveket is a jobb hangúak közé sorolom 😊

Zephyr Retiring
xerintem a mulard csöveknél is xebben szólnak. a zajosodást pedig inkább az erõsítõ többi áramköre okozhatja..
a katonai felhasználásra sorozatban gyártott "nos" csövek se rosszak.

Dióka
hát persze, de attól még a gyártósor és a technológia ugyanaz volt....csak a drágábbnál többet fektettek a marketingre!<#nevetes1>

Dióka
ne ezt már melyik Hahotában olvastad?<#nevetes1>

audiofil?! hûha

a rft csövek ár érték aránya jó volt, viszonylag dinamikus és öblös hangjuk volt, de ezek az ndk-ás csövek idõvel zajosodásra hajlamosak lettek, ennyi erõvel tungsram csövekrõl is regélhetnénk, hogy azoknak mondjuk meg neutrális volt a hangja, de inkább hagyjuk mááán megint ezeket a süketségeket MesterM!<#falbav>

Zephyr Retiring
ez az rft ugyanúgy gyártott olcsó kommersz ketyeréket, és kitûnõ hi-fi cuccokat, mint pl. a sony annakidején.

Musachy
Viszont tranzisztoros pályán már nem nagyon mondanám, hogy klassz volt...

imo :) science fiction is science fact

Zephyr Retiring
mindazok, akik otthon vannak a csöves erõsítõk (mint audiofilek legjobbjai) világában, tisztába vannak vele, hogy az rft csövei az abszolút favoritok.

bigivan
RFT és kimagasló minõség ????? <#csodalk> <#nyes> <#nevetes2>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

zsoltford
üdv tagok!
egy kellemes '87 a barázdákról.

itt

Zephyr Retiring
a 704-es, mint mondtam marad<#nevetes1>
persze van még egy mc-s dualom is (ezüst, kiköpött mása vinylbakker kollégáénak mind kinézetre, mind tudásra.) ha jól emléxem, ráadásul még gp 330 kompatibilis is<#vigyor>)
igaz, hogy az sem eladó<#hehe>
(nem véletlenül) ha csongrádon járok újra, majd tolok arról is egy fotót.
(már amennyiben nem felejtem el)
õ is hasonló adottságokkal bír..
egyébként nem kell leszólni a német dual termékeket, mert hasonlóan a német rft-hez kimagaslóan jó minõségû termékeket gyártottak akkoriban. sajna ma már nincs meg, de volt két csúcstechnológiájú magnódeckem is. mindkettõ dual, mindkettõ direct load-os, microcomputer controlled-es, gyárilag pitch-elt (amit nem sok cucc tudott akkoriban) és természetesen auto reverse-es volt..
(egy kisebb vagyonba kerültek akkoriban)

lemez hozzád való eljuttatása megoldható. de kérdés, hogy a mai benzinárak és kölcsönzési díjak mellett neked megéri-e<#nyes>
mert tudod cimbi: a dombon ülõ vadászkutya sem xarik ingyen<#whatever>
ne sértõdj + ,de erõssen kétlem, hogy jobb hangminõséget csalnál elõ belõle. hasonlót igen, de hogy jobbat..ez nagyon relatív dolog..

fáradtságomba + abszolút nem került semmi. a linkeket és a pass-t kaptam
csak be kellett másolnom ide<#nyes>
az érdem továbbra is doki bácsié..

Hali Zephyr!

Szóval marad? 😞 - hát sajnálom ,hogy nem tudunk üzletet kötni rá
Leszedtem a normál rip cuccot - egész jól szól, frankó - esetleg a lemezt elküldenéd? - bedigizném én is - hátha én mégjobbat hoznák ki belõle 😊
Megmondom õszintén - normál wavban jobban örültem volna a rippnek (utálom az ape ,flac xarságokat)
A többi cuccost sajna nem tom kicsomagolni igy nem hallgattam meg
Azért köszönöm hogy fáradoztál a dologgal!
Üdv:L

<#integet2>

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Zephyr Retiring
oppsssz. két dolog lemaradt <#whatever>

1, ezek a nóták a simon and garfunkel legszebbjei<#eljen>

és 2,

egyelõre ennyi..

Zephyr Retiring
szewav lacám<#vigyor>

van 1 jó, és 1 rossz hírem.
kezdem a rosszal: a dual marad<#nevetes1>
a jó pedig, hogy kérésednek megfelelve, "hoztam" valamit.
idõhiány miatt egyik nagyon jó barátom robidoki kisegített, és
elkészítette helyettem az összehasonlító tesztet<#worship><#worship>

a riphez használt mûszer: technics sl-1210 mk2 dd.
a tû pedig (csak mert leszóltam<#nyes>): audio-technika at33ev (mc érzékeny)

normál rip (szokásos 44.1 khz/16 bit 😊

és összehasonlítási alapnak ugyanez, de..
..mégis másképp (katt..)..
..hogy a különbség is "lássék".. (katt..)...
és utolsó, de nem végsõ megoldásként 😊 (katt..) !!

..és persze a teszt elõtt ne felejtsük el..
DocRob

remélem minden faxa. have a nice day <#integet2>

Wescone
Kösz a meglepetést, Kaposi kolléga - nagyon jó! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Háj Evribádi!

Holnap, Zephyrbá - holnap... legalábbis remélem, hogy lesz idõm rá.
Zsoltford, Eurolacko; a Ti mintáitokról sem feletkeztem meg. <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Hi Zephyr!

Szerintem mindenkit letaglóztál ezzel a mintákkal ezért van ez a nagy csend
Én holnap indulok hozzád és remélem meg tudunk egyezni a pörgetõdre! #wink]
Üdv

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Zephyr Retiring
nem mondod, hogy a dualom sample-jét meg még nem csekkoltad le kolléga<#ravasz1>

tudod jól, nem könnyen sértõdöm. de azért túl nagy a csönd...
a tanítványom mellébeszélésére ne hallgass <#sniffles>
a kis kedvencem folyton le akar járatni, ahelyett hogy megmutatta volna,
hogyan is kellene kinéznie egy 64 khz-es hangmintának <#vigyor>

persze, mivel ilyesmivel jelenleg nem rendelkezik, ezért szorgalmasan már vadászgat is, hogy bizonyítson..

ám ha jól megfigyelted az általa kitett spekifotót, a második lényeges számkiosztást meg kivágta <#hehe> (elég fura bizonyítási módszer ez, hogy a lényeg kimarad..)

na mindegy. tõle nem is vártam mást. de kíváncsi volnék, hogy nálad és a többieknél is jobban szól-é az a bizonyos 64 khz-es minta mint a hagyományos 44.1 khz-es, avagy sem <#nemtudom>

kaposi1
Hónapokkal ezelõtt a Siberian Heat volt az amit teszteltetek.<#wave>

gyorgy74
Szia Laci nem tudom milyen lemezek közül kutattad elõ ezt a meglepit, aki nem tölti le az nem tuja milyen nagy zenérõl marad le! Ebben a verzióban meg egyenesen gyönyörû alkotás. Régen halottam már ehhez hasonlót!!!<#worship><#worship><#worship>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

kaposi1
Értékelem hogy foglalkoztál a kérésemmel Wescone kollega!<#wave>

Akkor ez ezek szerint bukta.<#szomoru1>

És hogy lásd mennyire értékelem, adok egy meglepit ami talán neked sincs meg ebben a formában , és lehet hogy tetszeni is fog.

Hogy mirõl van szó csak letöltés után hallgatás közben fog kiderülni, mert nem a Total Commanderben neveztem át.<#ravasz1>

Aki letölti talán jól jár,aki meg nem, az meg így járt.<#nyes>

Meglepi 97-bõl!<#integet2>

Wescone
Ez nem lossless, Kaposi kolléga - a magas tartományt (sérti a fület - sziszeg) 18 kHz felett piszkosul kiemelték, tisztán látni a spectrumon, hogy az egyik sávon jobban is mint a másikon. A sonogram pedig... üvölt.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
ezt már egyszer mintha tesztelgettük volna....

Dióka
B+, ezt most tényleg komolyan mondod?? országos HQ teszt egy ilyen minõségû felvétellel?! Most engem akarsz halálra röhögtetni vagy csak magadat ki?!
Ha szerinted ennek bármi köze is van a HQ-hoz, akkor nem csak elméletben, de gyakorlatilag is valami nagyon nagy gáz van nálad!<#nyes>

Felraksz ide két közesincs egymáshoz meghekkelt felvételt és azt kéne összehasonlítani??! Hát Zephyrbá, szerintem maradj a DJ hangfalaknál és keverésnél,mert ott ez a rész sem számít.

A sima felvétel látszatra normális, bár hangzásban a hqtól simán messze van, ha jó állagú lenne a lemez, akkor már lehet a mélyeire azt mondanám, hogy király, de a magasai elég gyengék, az a bizonyos 64khz-es -ami állítólag maximálisan mindent kihasznál- meg a maximális kihasználástól messze van, hisz legjobb esetben is csak mondjuk 56khz-t használ ki, de ne is erõltessük a denevéreknek a témát, hisz ott nem a zene van, hanem zaj, zúgás, zümmögés stb, de nézzük a valóságot:

hangzásban a két minta eléggé ugyanaz lenne, de hogy ne legyen az (ami nálad vagy tudatos, vagy csak a digizéshez nem értés jelensége), így lett jelentõsen felerõsített (+ 3-5 decibellel) a 64-es hangereje, amire persze a fül érzékeny és hajlamos jobbnak hallani,mint amit erõsebben, hangosabban hall (pl. kisebb dinamika tartományban,mint pl. a TV reklámok), ez látszik is a jelalakon, elõször kis normalizálás vagy dinamika,aztán visszatetted picit,mint ahogyan az is, hogy a hi-end lemezjátszód ugyanazt a dalt kétszer kétféleképpen olvasta vissza - a jelalak tekintetében,ami egyáltalán nem teszi lehetõvé az objektív összehasonlítást, és teljesen független a magasabb mintavételi frekvenciától.
ez így szart sem ér és annyira értelmetlen, mint amennyire mindig az, ha 'nagyot akarsz mutatni'.

<#taps><#nevetes1>

ugyanaz a hangrészlet felül 44,1-en és alul a 64-esben, persze ennek nem ilyennek kéne lennie!

EZ elég gáz!

kaposi1
Sziasztok Srácok!

Ha már ennyire benne vagytok a tesztelgetésbe hasonlítgatásokba.

Légyszíves nézzetek már nekem meg valamit.

Kaptam egy albumot, egy Orosz Elõadó hölgy debütáló albumát.
Aminek megmondom õszintén nagyon örültem, de még mindig nem tudom elhinni hogy veszteségmentes az anyag. <#fejvakaras>
Pedig fülre és szemre
is nagyon úgy tûnik hogy rendben van a lemez.

De én mégis szeretném ha ízekre szednétek és elmondanátok róla a véleményeteket, mert sokra tartom a szakértelmeteket.

Elõre is köszönöm aki ránéz.<#worship>

Diamond Rain - Diamond Rain.wav ??

Zephyr Retiring
akkó üdv.
nem fogok egyesével reagálni. maradjunk annyiban,
dióka megint félrebeszél <#nevetes1>

sebaj..van még mit tanulnia<#whatever>

többieknek röviden:

országos hq teszt ! ! !

mivel sokatokat érdekel, jöjjön a lényeg:
többször említettem már, de vagy nem figyeltetek, vagy nem érdelt a dolog titeket. tény, hogy a barázdabillegetõ képes az audio cd-tõl magasabb hangminta leképezésre!
ennek feltételei:
minimum egy ilyen pörgetõ 😊 <#ravasz1>
hozzá a gyárilag javasolt dms 210 (ortofon hq series)
valamint egy minimum német nyomású fekete korong <#vigyor>

akkó visszafelé: vinyl...

..a híres dual és a tû...

..és a végeredmény, 100%-os cdda hangminõség:

..katt...hawer a mintáért 😊

ehhez a "hangkép"..

majd pedig következik a vinyl lehetõségeinek a maximális kihasználása.

...katt...a 64 khz-es és továbbra is csak 16 bit-es mintához hawer 😊

ehhez is jár egy kép..

remélem, mindent jól csináltam <#hehe>

jó csekkolgatást, és kellemes hetet mindenkinek <#integet2>

Wescone
Érezni? Szerintem, egyértelmûen hallani.
Na de részemrõl is ennyi mára ...vagyis; tegnapra. <#nevetes1><#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Üdv Kolléga! <#wave>

zsoltford
léptem mára, üdv tagok!

zsoltford
egy mint aminél nem csak a magashangoknál érezni az arkiv és az at 440 mla közti különbséget...

itt

Akkor volume up!!!

Kraftwerk B1

(A nevem kell hozzá)

Wescone
...én is!

In Lak\'ech Ala K\'in

Szevasz Kolléga!

Most szedem le - majd késõbb tesztelem
Mindenesetre köszönöm!

<#integet2>

Wescone
Naná, hogy jó!

In Lak\'ech Ala K\'in

Hali!

Egy Kraftwerk lemez jó tesztnek?

....megnézem itt van e még, ha igen megoldom

Wescone
Van egy rossz tulajdonsága az efféle dolgoknak - "világgá mennek" ha nem figyelsz rájuk.
...engem a "P-Mobil - Mobilizmo" lemezem "hagyott magamra". <#szomoru1>

In Lak\'ech Ala K\'in

<#hehe><#integet2>