5889
11891949761344119704.png
  • gyorgy74
    Alaplapit használok Gigabyte GA-MA790X-UD4P Audió: Realtek ALC889A 8 csatornás hangkodek.
  • Wescone
    Nos, abban is található hangkártya.
    Milyet használsz?
  • gyorgy74
    Azt el is felejtetem a kép az csak illusztráció... Nem laptoppal csináltam hanem asztali gépel!
  • gyorgy74
    Köszi a kimerítő elemzést de az árérték aránya sem egyezik meg a két technika és a két média sem egy! A fordulatért meg én vagyok a felelős mert nem jól állítottam be. Én inkább a technikai lehetőségekhez mérten voltam kíváncsi a véleményedre köszönöm szépen válaszodat! A fordultatott meg beállítom.

• Wescone
    ...megjegyzem, a Tgolyó felvételének spectrumján is érdekes az "EKG" jel amely 15 kHz felett mutatkozik. Ritkán látni ilyet.
  • Wescone
    Összevetve, hogy a két felvétel spectrumképe már 5 kHz-töl felfele jelentős eltérést mutat (főleg a 13 kHz feletti tartományban) és, hogy a BPM is különbözik, hajlamos vagyok azt feltételezni, hogy nem azonos kiadványról készültek a felvételek. No persze, nem kizárt, hogy a lemezjátszód motorja pörög magasabb fordulatszámon, de ez esetben a spectrum nem mutatna ennyire nyilvánvaló eltérést.
    Amennyiben mégis azonos kiadványról származnak a felvételek, úgy a gyengébb minőségért leginkább a laptop-od hangkártyája a ludas.
  • gyorgy74
    Leírhatnád mi az érdekes mert engem érdekelne! Egyébként mielőtt elkezdenéd azért megjegyezném, hogy a Zoli tűje drágább mint az én lemezjátszóm és a technikai háttere sem gyenge!

Én ezzel digizek! Ennyire telet.
  • musichunter
    Köszönöm Laci mind a 2 zenét!
  • Wescone
    A Tgolyó felvételéhez viszonyítva, ilyen:

...mindkét minta érdekes amúgy.
  • Wescone
    Ha már magyar zenék és a Neoton is szóba került...

Neoton Familia - Hétvégi Motorozás
    LP source - wav (44.1/16)

• kaposi1
    Itt egy másik jól sikerült magyar dal.
    Szintén nem rossz minőségben.

Emberek - Tábortűz.wav
  • kaposi1
    Sziasztok Tagok!

Én is rég voltam már itt feltöltésileg.

Musichunter kollégának akkor egy igazi magyar zene.
    Nem netes forrásból.
    Azt hiszem a minőséggel sem lesz gond.

Demjén Ferenc - Honfoglalás.wav

• kaposi1
    Zolikám kinyaraltad magad?
    Benézhetnél egy kicsit a Skypre is.
  • musichunter
    Köszönet György 74 nek és Tgolyónak is sajnos magyar zenékből nagyon kevés van...nekem.
  • musichunter
    van még belőle..majd töltök még csak kicsit macerás.(lassú a feltöltés..36 kb/s)
  • tgolyo
    Hali!
    valamikor én is bedigiztem , s most előkotortam. ennek a tempója egy picit lassúbb.
    https://rapidshare.com/files/4230224894/Neoton_Família_-_Neoton_disco_vinyl_.rar
  • gyorgy74
    Sziasztok régen jártam már itt saját rip a percegésért elnézést nem túl jó állapotú lemez, szedjétek szét! Kíváncsi vagyok milyen a digizése ennek a kukás lemezjátszónak!

Neoton Familia - Neoton Disco (Vinyl).wav

• Wescone
    <span class="bb-style-xlarge"><span style="color:red">Top Of The Day! ...i'd say.</span></span>
  • Wescone
    112 MB???
    Ez valami "extended" verzió?
  • hosszu72
    Sziasztok!

Egy régi kedvenc '79-ből:
    Positive Force - We Got The Funk (US Re-edit) 7.19 Vinyl
  • musichunter
    1 kedvenc zene!

1 kis Kraftwerk...
  • musichunter
    Nem vagy egyedül evvel a muzsikával!

• Wescone
    Játék!

Napi kedvenc:

• Wescone
    "a probléma viszont továbbra is a szokásos:
    a netről tötikézett, esetenként feltupírozott zenéket sokaknak nehéz megkülönböztetni az eredeti cd vagy lp rip-től.."

Szeva' Zeph!

Ez a net és nincs köztünk olyan akinek ne lenne "netről tőtikézett" anyaga. Benne van a pakliban mindig, hogy egy adott file nem az aminek mutatja magát, viszont ez a legjobb hely ahhoz, hogy kiderítsük adott esetben; hányadán is állunk.
    Ne feledjük el, hogy találkoztunk már "hamis" hivatalos kiadványokkal is!
  • Musachy

Új lemez: Bikini - Elmúlt illúziók (2011)
  • Zephyr Retiring
    az előző hsz. természetesen a #3685-re ment..
    sorry :)
  • Zephyr Retiring
    #3686-ra:
    most ez az omega miért is lett kilinkelve?
    az a feladat, hogy eredeti, vagy visszatutyikázott anyagról van-é szó?
    persze (ha otthon leszek) semeddig sem tart kideríteni.
    így mobilról semmit sem nyilatkozhatok..de..
    időközben rájöttem, hogy a tutyikawavokat hogyan is lehet felismerni.
    a módszert egyelőre nem adom ki a kezeim alól, mert még csak a tesztelői fázisban van.
    egyszerűbb lenne a dolgom, ha létezne már ilyesmire is progi..
    de úgy tudom, hivatalosan még ilyen nincsen..
    addig pedig marad a hitelesítő fotó. ha ilyet tudsz mutatni, megköszönöm.
    ha meg nem..
    akkor pedig leellenőrzöm magam :)
    (csak az tovább tart, mint két perc..wazze)
  • kaposi1
    Sok esetben igazad van.
    De példának okáért itt van ez a 2010-es Omega Rhapsody lemez amit a 80-asba kerestek.
    Végighallgatva számomra nem sokat ér ez a lemez, mert más a zenei ízlésem.
    Én nem könyörgők senkinek hogy tegye fel azt a két három számot ami esetleg tetszik róla, megvenni meg biztos hogy nem fogom azért.
    Viszont ha már egyszer valaki feltette a netre (elvileg veszteségmentesbe),
    akkor a szellem kiszabadult a palackból.
    Letöltöm, ha tetszik a minősége megtartom, ha nem, kuka.
    Ez a netes része a dolognak.
    Az eredeti lemezekkel meg az a helyzet hogy a jelszavad addig ér valamit amíg olyanokkal osztasz meg zenéket akikben maximálisan megbízhatsz.
    Hiába a jelszó ha valaki a leszedett anyagot újratölti, immár jelszó nélkül és az megy a netre mint saját feltöltés.( Sajnos saját példámon okulva)
    Nehéz ügy ez.
    Szerencsére én olyan csapatba vagyok tag akikben megbízom, és akik viszont bíznak bennem is.
    És még így is hogy bízunk egymásban, a lemezekről a hitelesítő fotók mindig mennek.

Omega - Tomorrow.wav

• Musachy
    Ma este Falco az rtl klubon!
  • Zephyr Retiring
    `stét.
    látom, időközben "váltottunk" is:
    zenei mintáról, zenei mesterművekre. (vagy remekművekre, kinek hogy tetszik)
    ha a totyik utóbbi pár éves munkásságát, vagy hangulatát tekintem mérvadónak, akkor ez teljesen is rendben volna :)
    wind kollégát is üdvözlöm "újra" körünkben ;)
    wescone kolléga telibetalálta a lényeget:
    minőségi zenékkel talán érdemes foglalkozni, de..
    a probléma viszont továbbra is a szokásos:
    a netről tötikézett, esetenként feltupírozott zenéket sokaknak nehéz megkülönböztetni az eredeti cd vagy lp rip-től..
    ha javasolhatnám, alkalmanként a jelszavas rar mellé, tegyünk már egy hiteles hanghordozó fotót is!
    gyengébbek kedvéért:
    erre azért van szükség, hogy tisztában legyünk a kapott zene eredetével.
    (jelenleg 6 esgés kollégát tudok,
    akiktől a hitelesítő fotót el sem kellene kérni, mert tudom, hogy ők saját, vagy kölcsönkapott hanghordozóról dolgoznak)
    de sok más "gyűjtő" kollégáért már inkább nem tenném tűzbe a kezem :(
    kétségtelenül sok-sok száz és száz zenei csemege kerülhetne újra elő, és kerülhetne sokunk féltett "kis" gyűjteményébe ;)
    gondolkozzatok el ezeken,
    és döntsetek..
    aztán ha lesz rá érdeklődés, belevághatunk :)
    részemről semmi akadálya.
    remélem azért néha-napján nagyritkán majd azért még mindemellett beszélgethetünk..
    hangminőségről, miegyebekről :p
  • Biatomi
    Szia!
    Elvittem én is,köszönöm!
  • kaposi1
    Köszi Bigivan!

Tudtam én hogy jó lesz már a címből is.
  • Wescone
    Jó pár hónappal ezelőtt, feltettem egy "INXS - Best Of"-ot melybe, sajnálatos módon, került egy kakukktojás.
    Ezt helyesbítve:

• Wescone
    Itt soha senki nem kifogásolta a wav-ot (az mp3-at annál inkább) és az sem elvárás, hogy mindenki mindenét ész nélkül megossza.
  • Wind 67
    Szo-Szo be-benéznek a régi vitézek...

Csak kinek, mit és miért töltsenek le vagy fel. Ha feltöltöd nem jó mert wav (és nagy) / mpthree az szar, örökös vita ami nem egyszer megosztotta már a társaságot. Én személy szerint belefáradtam. Szinte napi szinten benézek, olvasgatok, néha írogatok, de a jótékonysági intézmény bezárta kapuit (kivételek azért vannak).
  • kaposi1
    Sziasztok!

Én ha valamit letöltök akkor azt meg is köszönöm.
    Igaz kicsit más a zenei ízlésem mint ami ide felkerül, de azért én is találok zenei csemegéket.
    Még ha nem is szólok gyakran hozzá, bent van a topik a kedvencek között.
    És ha új hozzászólás érkezik azt el is olvasom.

Majd ha hazaérek a nyaralásból akkor Bigivan Samoa Park - Tubular affair-jára leszek kíváncsi.

És már előre meg is köszönöm a feltöltést.

Amúgy Wescone kolléga a leírtakkal mélyen egyetértek veled.
  • Zephyr Retiring
    #3675-re:
    password részemről oké :)
    van pár régebbi harcos errefelé,
    (nem tudom bekukkantanak-é még manapság is) akikben már szintén felmerült eme nemes gondolat..
    meglátjuk, előjönnek-e újra ;)
    én is lassan összeszerelem a motyót, hogy bigivannak se nőljön térdig a szakálla a nagy várakozásban:)
    már ki is gondoltam egy faxa kis jelszót hozzá :p
  • Wescone
    "...nincs kihez és nincs miről trécselni.."

Mindig van kihez-, és az LP, CD korszak sem áldozott le - azok számára legalábbis semmiképp, akik ragaszkodnak a minőséghez.
    Hangsúlyozom amit már korában is említettem: ez az SG topikja, de/és mind amellett, hogy az én ötletem volt, nem óhajtom a "hátamon cipelni" - izzadságszagú topik nem lesz belőle.

És, ha már témánál vagyunk...
    Javaslom, hogy mostantól jelszavazzuk a feltöltéseket - én, minden esetre, e ként fogok cselekedni; túlságosan sok itt-, és nem csak itt az "ingyen élő". "Ti" akik mai napig itt vagytok amúgy is tudjátok (de legalábbis tudnotok kellene) azt, amire ilyen esetekben szükség van, a "látogatók" pedig "tegyenek le valamit" és akkor kapnak, sőt, kérhetnek is. Soha senkitől nem tagadtam meg semmit, de minden jött-ment (szó szerint) kedvéért nem töröm magam akkor sem, ha mindezt tulajdonképpen leginkább (de nem csak) a magam szórakoztatására teszem.
  • Musachy
    Én is mindig benézek, de sokszor már csak nézek. A Samoa Parkot is meghallgattam. A Mike Oldfieldot szeretem hallgatni.
  • Zephyr Retiring
    #3672-re:
    "szinte csak.."
    én mobilról minden nap bekukkantok..
    az más kérdés, hogy nincs kihez és nincs miről trécselni..
    mondjuk megértem. a mai rohanó "semmiresincsidőm" empéjtrés időkben a kutya sem kíváncsi pár hülyére (beleértve magamat is) , akik a kőkorszakból ittrekedve vinylekről, audio cédékről, netán audio dévédékről társalognak :)
    bezzeg a régi szép időkben...
    még itt is pörgött az élet...