Codemasters F1 Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Normalisan allithato cockpitnezet, jobb Ffb, normalis magas kerekvetok, es csuszos fu mufu :))
Tudok vele F1 autoval versenyezni ahigy tetszik, mas minek .
De azt a logikat en sem ertem, higy hasznalhatatlan mert nincs karrier es SC ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.30. 18:47:42
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
páran olyanokat írnak h azért nincs karrier meg safety car stb h legyen majd mit betenni jövőre..na az ilyen kommentek engem speciel bosszantanak :)
világosan látszik szerintem h oilyan sok mindenben elölről kezdték a dolgokat h csoda h ennyi minden is belekerült...látszik h még ezt se sikerült tökéletesen befejezniük (bár én még buggal nem találkoztam , de állítólag vannak ilyenek)
a karrier mód hiánya pl ráadásul szerintem nem is csak időhiány miatt van hanem h máshogy közelítették meg az egész dolgot...úgy gondolták szerintem h sokkal jobban bejön majd az embereknek ha teletolják animációkkal a valós pilótákról a szezont (nyilván rólam, vagy rólad nincs képük, de remélem majd a következő részben vérpisike nézheti majd saját pattanásait a pódiumon :) )
nekem így ebben a formában a körítés sokkal jobb lett, mintha karrier lenne...
klasszikus autók: még szép h meg kell venni a többi játékot is...aki klasszikus autókra vágyik , szereti az autóversenyes játékokat, az elég nagy marha csak CMf1-gyel akar játszani...van sok nagyszerű játék azoknak is ott a helye a steam fiókon, mintahogy ez is megférhet más jjátékok mellett)
mivel az AI szerintem szuper lett a körítésben szerintem a legjobb játék a piacon és még a handling is jóirányban ment el így offline is remek szórakozást nyújthat sokaknak
safety car pedig legyen majd , de csak ha vállalhatóra meg tudják csinálni..ez évek alatt eddig nem sikerült...talán erre a játékra építve már lehetne vele majd mit kezdeni , mert mostmár vesenyzik az AI , lerobban, történnek vele dolgok akkor is ha nem vagyok mellette stb...
Young Drivers Test egy felesleges macera, amivel lehetne hónapokat dolgozni is hogy valamennyire értelme legyen, de azon MINDENKI hama túllép, egy sima tutorial. Ha kicsit komolyabban benne lenne akkor is MINDENKI gyorsan túl akarna lenni rajta, mert a lényeg az Ausztrál évadnyitó rajtrcsa, nem valami "teszt" egy olyan pályán ahol nem fogsz te állítgatni vagy autót megsimerni, mert az a pálya év végén fog jönni pl... aminek semmi köze az évadnyitóhoz.
Codie kísérletezett mindig ezzel meg azzal. Beletett valamit, majd kivette és mást beletett. Ezek azok a dolgok amik nem hatnak ki az adott évad élményére, csak hangulati elem. Nincs interjú most van pezsgő, erre az a baj miért nincs interjú. Tényleg az a fontos? meg a pezsgő? ahelyett lehetett volna SCt csinálni, de az átvezetőkre sok sok idő elment. Ha meg az nem lenne akkor az lenne a baj hogy miért nincs.
Ördögi kör, amikor sosem jó semmi.
Nézem a Milesonte liszensz játékokat, meg a DTM játékot. Kanyarban sincsenek ehhez. Valamai kurvajól csinál a Codie, csak ez sem elég. Talán majd egyszer, ha már nem ők csinálják.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.07.30. 18:04:57
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Azt kapsz amit adsz!
- Saját néven karrier: Nem használtam én sem, de megértem azokat, akiknek hiányzik.
- Safety Car: Igazad van, ugyanakkor én még mindig azt mondom, hogy hiba volt kihagyni. Egyrészt ugyebár a valóságban ott van, és aktívan befolyásolja az eseményeket. Másrészt meg ott van az a kellemetlen szájíze az embernek, hogy ez tavaly benne volt, most miért nincs?
- YDT: Abban a formában akkor olyan sok értelme tényleg nem volt. A mostani handlinggel már lenne, és szerintem jól felépítve meg tudná tanítani a kezdőket F1 autót vezetni a játékban. Esetleg lehetne fűszerezni olyan dolgokkal is, hogy hogyan kéne a pályán viselkedni, és mondjuk a multis matchmaking is alapulhatna azon eleinte, hogy ott hogyan teljesít a delikvens, és nem kell tucatnyi roncsderbit végigszenvedni azért, hogy jobb pilótákkal rangsoroljon össze a rendszer.
- Klasszikus autók: De ahhoz azokat a játékokat is meg kéne venni, nem? Itt egy helyen anno adott volt a dolog.
- Osztott képernyő: Amire kitalálták (alkalmi pár körös lazulás), arra tökéletes volt. Nem minden haver/vendég született kormánnyal a kezében, én meg vagyok annyira béna gamepaddel, mint ők.
egy autós játéknál párunknak a legfontosabb h a handling javuljon...mindkét játéknál ha csak a handlinget nézzük akkor nem biztos h eszünkbe jutna h ez CM játék...
ahogy írod most egy-két funkció nincs benne ami a korábbi játékokban benne volt, helyette más funkciókkal bővült vagy esetleg javultak funkciók...
ezek összeségeként még mindig itt érzem h a körítés így is csúcsszuper...igaz nem tudom átírni a saját nevemre a karktert :)de miért is nem elég az h minden egyes versenyző bőrébe belebújhatok...tudom én h én megyek éppen Vettellel nem kell erről kiírás...NEKEM (meg aki elmúlt 18:) ) a korábbi karrier módnak én nem sok értelmét láttam...valahogy másképp megközelítve talán lenne értelme, de úgy ahogy volt gyakorlatilag egyre unalmasabb volt...ahogy fejlődött az ember egyre kevesebb kihívás volt , ahogy kaptunk új szerződést már gyakorlatilag vége is volt a szórakozásnak mert akkor már a gép esélytelen lett...
safety car: szintén úgy ahogy volt korábban teljesen használhatatlan és inkább illuzióromboló volt...igazából a géppel sohase történt semmi (ellenben az új részben már ők is versenyeznek)gyakorlatilag csak kész akarva hozhatta elő a játékos...törni zúzó gyerekeknek ez jó játék volt online is...de sok értelme nincs (online szerencsére komolyabb helyeken ki kellett kapcsolni)
young driver test-ben h mi volt a jó az mondjuk számomra nem jött át soha...
klasszikus autók: azért ha klasszkus autóval akar menni az ember akkor nem ebben mennék, ott van pl az AC ahol legalább normálisan meg vannak csinálva, nem csak tölteléknek találták ki:)
biztos sokaknak megvan az arész ahol voltak klasszikus autók...nekem eszembe se jut h ha lauda ferrarijával akarok menni akkor az f12013-at kéne elindítani:)
akinek pedig az osztott képernyő hiányzik, abból látszik is h miért is látja teljesen máshogy a játékot:)gondolom osztott képernyőn nem 2 kormánnyal játszanak, nem normális autókezelést , versenyzést akarnak hanem leülni a fotelbe és egy kis könnyű szórakozásrta vágynak...
itt akik védik a játékot pont azok, akik kicsit komolyabb dolgokra vágytak és ezt nagyrészt megkapták...kaptunk egy sokkal jobb autókezelést, taktikázást az üzemanyagkeverékekkel, egy minden korábbinál lényegesen jobb AI-t amivel végre versenyezni is lehet, profi körítés animációstul mindenestül, a dinamikus időjárás is szerintem remek, a változásokra jól és gyorsan kell reagálni (slickkel nem nagyon lehet esőben menni mint az általad említett játékban:) )
visszajátszások végre nagyon profik (pl nem olyan fapad mint az általad említett játékban:) )
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.07.30. 16:58:10
Ahogy ott is, úgy itt is a vita gyakorlatilag ott fullad meg, hogy képtelenek vagytok elfogadni, hogy másnak is lehet véleménye, ami nem feltétlenül egyezik a tiétekkel. Innentől fogva veszett fejsze nyele az egész, és megy az, amit sajnos megszokhattunk a Project Cars topikban, meg ami pár napja ment az F1 2015 ismertetője alatt.
Folytatnám azt, amit Dancejay elkezdett, hátha sikerül kultúráltan beszélgetni erről. Az F1 The Game egy sportjáték-sorozat, aminél hagyományosan évenként jelentkeznek új résszel. Így van ez a FIFA, a PES, az NHL, a WWE, az NBA, meg az összes többi sportjátéknál. Megszokott dolog, hogy az új részek többet adnak, mint az előzőek. Ehhez képest tavaly már kevesebbet kaptunk az F1 2014 esetében azzal az indokkal, hogy majd idén. És most még kevesebbet kaptunk, mint tavaly. Örvendetes, hogy a játék alapja fejlődött (irányítás), de sokak szemében ez nem kompenzálja azt, amit elvettek/kimaradt. Kezdjük a biztonsági autóval. Láttad az idei magyar nagydíjat? Hát ennyire kavart be az SC, és nagyon fontos eleme a versenynek. Versenyzőket, csapatokat emelhet a mennybe vagy sújthat porig. Plusz alaposan bekavarhat a taktikába. A karrier is számíthat egyeseknek, elvégre kicsit más érzés az, ha nem egy ismert pilótával, hanem saját néven lesz valaki VB. Nekem hiányzik a Young Drivers Test is, mert bár elég gyengusra sikerült az előző részekben, az ötlet jó, és szerintem elég sokat ki lehet belőle hozni. A klasszikus mód szintén érdekes színezetet adott a játéknak, hiszen klasszikus kocsikat klasszikus pályákon lehetett megkergetni. Én kedveltem a scenario módot is, mert ha nem volt sok időm játszani, de azt maximalizált izgalmakkal akartam eltölteni, akkor erre ez a játékmód ideális volt. És hiányzik az osztott képernyő is - nem túl gyakran, de használtam.
Oda akarok kilyukadni, hogy tanúsíthatnátok több megértést is azok irányt, akik a fentieket hiányolják. Erre mondják azt, hogy a szemellenzőt illene levenni, és nem csak a saját nézőpontből kéne szemlélni a dolgokat. Lehet, hogy nektek tetszik a játék, de a többség és a szaksajtó nem véletlenül húzza a száját. Ha ezt sikerül belátni, talán a többi játék kapcsán is értelmes beszélgetés alakulhatna ki.
Nem is értem miért panaszkodnak olyan sokan, tudom, látom hallom, hogy mellettem van nem megyek neki, nem is engedem el ha marad még helyem. ha előzni készül nem húzom rá a kormányt és nem cikázok előtte vonaltól vonalig...ennyi .
Én bárhonnan nézem, sokkal többet kaptam idén mint amit elvettek ..
De megértem, hogy billel, banánnal, pucukával a játékosok nagyrésze ebből semmit nem észre ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.30. 08:18:37
De remek, tutira mondom, nem is emlékszem láttam-e már ilyen jó AI-t, még a világbajnok rF2 AI -val sem tudok így menni .
Csak a honda motor harmatgyenge, izzot az egész, kitapostam a belét :)
A motor tényleg jobban melegszik szélárnyékban, és ami érdekes autónként változik , hogy mennyire melegíti a gumit ! Sőt meglepő módon még a setup is befolyásolja .
PC-t le is gyalultam, egy ilyen lazább játék elég, és az a nyomába se léphet ilyen téren ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.30. 08:12:57
SOHA TÖBBÉ ANDROID!
Olyan versenyeket lehet menni az AI ellen , hogy beszaras ! :)
Mutatok is peldat hamarosan.
Egyedül a safety car hiányzik, mert hozzáad a hangulathoz meg a taktikához. A karrier mód pl. engem abszolút hidegen hagy.
http://goo.gl/gd6Zi5
mindenki ráharap, olyanok is akiknek az autóveteés ezenkívül kimerült a GTA-ban, vagy valami ilyenben ..
aztán megy a sírás, hogy kopik a gumi, miért nincs olyan karakterkidolgozás mint egy első osztályú FPS_ben, miért lök ki folyton az AI stb ....
Persze Codies elmondta, hogy nem lett olyan amilyenre akarták és ezért hagyták ki a karriert Elmondásuk szerint, majd a következőbe beleteszik.
Szerintem, kevés volt a fejlesztési idő.
De mint írtam, kb a CM-nek is öngyilkosság volt ebbe így belemenni, hogy évente ki kell adni ....
gondold el akármelyik kedvenc játékoddal mi lenne ha évenként kiadnák ,meg kellene venni ,főleg autós és egy széria, olyan sok lehetőség valóban nincs :)))
Én azt mondom ha CM-nek esze van ,j két év múlva elengedi ezt önként ....
mindezt úgy mondom, hogy nekem alapjában véve nagyon bejön, igaz én versenyzek, nem ragadok le értelmetlen dolgoknál, mint karrier, meg SC, nincs azt jóvan, van helyette végre normális handling, ennyit nekem simán megért :)
Sőt egy állítható cockpitér cserébe, én odaadnám az összes animációt, timetriált meg a többi olyan dolgot, ami eddig csak arra volt jó, hogy legyen mit átugornom :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.29. 21:46:01
Ennyi erővel a CARS is hamarabb jelent meg mert nem tagadottan abban is vannak hiányosságok és hibák, miközben ennek ellenére kb. 1,5 évvel (vagy ki tudja mennyivel már) később jelent meg a eredetileg tevezett időpontnál. Akkor most mi a korai és mia a kései?
Ezzel a meg majd jövőre szöveggel pedig már aligha lehet megyőzni a cslódottságot érző játékosokat. Összeszámoljam neked, hogy ez hány évad feldolgozásnál hangzott el vagy megteszed magad?
Mielőtt félreértés esne, én egyébként nem ítélem el a játékot, ha van szabadidőm (ami sajnos nincs túl sok), próbálgatom tesztelgetem, és az én tapaszatlataim alapján valóbban el lehet vele lenni, viszont rögtön ott a tesóm (aki valószínűleg egy béna állat) aki már küzködik kormány beállítási próblémákkal, a havernál a fék nem szuperál túl jól, és persze vannak még ezen felül is bőven hibák, és szem előtt tartva, hogy mennyi minden ki lett herélve a játékból és, hogy a Next Gen grafikát tekintve, az ember egy kicsivel Next Gen-esebbre számított volna, különösen a korábbi NOT NEXT GEN teljesen vállalható grafikájához viszonyítva, azért akadnak megkérdőjelezhető dolgok. Ott van pl. az érthetetlne homály ami miatt bizonyos tekintetben számomra a játék csúnyább mint ez előző kiadások. Vagy ott az aszfalt ami a GTA5-ben ahol nem feltétlenül az aszfalt minőségéről szól a játék, de mégis szebben van kivitelezve annak ellenére, mint itt ahol konkrétan egy vereny játékról beszélünk, miközben több km2 terület van megjelenítve, millió járművel, bejárható épülettel és lehetőséggel amit elég hosszasan lehetne sorolni. Na jó azt is lehetne mondani, hogy OK de hány év alatt, miközben azt se feledjük, hogy a Codies sem egyik évről a másikra dolgozik, hanem ha jól számolom már legalább vagy 7 éve fejleszti az F1 game-t!
Szerintem nincs azzal baj ha tetszik egyeseknek az aktuális F1 játék, sőt jó és én is szeretnék ezek közé az emberek közé tartozni, csak szerintem sok fórumozóban, bizonyos esetekben az objektivitás teljes hiánya, a csakazértis nem fogadom el a kritikát és megmondom, hogy te látod rosszul szerű megnyilvánulások verik ki a biztosítékot. Az embernek az az érzése, hogy itt a játék saját fórumán nem oszthat meg saját negatív tapasztalatot mert rögtön a fejét szegik. Azt pedig addig nem fogjuk megtudni, hogy melyik stúdió milyen F1 játékot fejleszetne amíg a CODIES-nél a license, de azért gondolom és remélem, hogy lenne olyan csapat aki tudna versenyképes játékot fejleszteni különösen ha szem előtt tartjuk, hogy csak egy szériára kellene csak koncentrálni.
Évenként kötelezően kiadni valamit az értelmetlen.
Normálisabb játékot 3-4 évig csinálnak, egy év alatt lehetetlen mindig sokkal jobbat, újabbat, szebbet csinálni.
Persze most már ott tart mindenki, hogy semmit nem csinálnak csak pénzlehúzasra mennek.
És persze semmi se jó , ha nincs valami akkor miért nincs, ha van akkor miét ilyen miért nem olyan, miért nincs évente vadiúj grafikai motor ( LOL) ,stb ...
Menjenek rá a Rallyra, az jó irány és nulla konkurencia van, élesszék fel a normális Grid sorozatot, stb.
Aztán talán van még egy ilyen hülye cég, aki ilyen feltételekkel elvállalja, talán Milestone ...:))
Ahogy látom Literalzero-nak is elege lett, kilépett a CM-től :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.29. 18:16:04
Azért tettek bele pár dolgot.
"kihagytak" a teljesen felesleges olyan dolgokat melyek nem adnak az élményhez és az 2015ös évhez semmit. Akasszuk fel őket, majd gyújtsunk alá. Miért nem emelik ki azt hogy miket tettek bele?! ennyi idő volt, vagy ez vagy az. Ami nem életbevágó, azt elhagyták, ami kell mert attól jobb az beletették. Valahol megkellett találni a balanszot... hamarabb jött, sőt nemtörődömség jeléül a kurrgenen kihagyott 2014et is kompletten átültették, bár ezt akár hagyhatták is volna, annyira nem érdekel már senkit. Itt hibáztak, ebbe kár volt energiát fektetni, mert pozitív hozadéka alig volt.
Igen jövőre az alapok már meglesznek, lehet építkezni. Bár ott meg azért lesz lehúza mert miért csak azt teszik bele ami már benne volt X éve :))))) miért nincs 15 féle mód meg kutyafüle.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.07.29. 17:52:15
Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.07.28. 20:34:42
De ez egy fortelem, hazugsag, nekem senki ne mondja , hogy AC formulat teljesen szepen elvezet, itt meg huszadszorra is padlogazzal rajtol, aztan jajjgat ,hogy tulkormanyzott vacak....
Az hogy hogy megy, botrányos. Sajnos sokan nézik, sokan ebből táplálkoznak:( hazugságból.
Ugye ez uj motor, az tuti, hogy ket ,ket es fel evvel ezelot nagyon kerestek fizikai programozokat....
Fene se tudja , ha eszuk van kicsit komolyabbat csinaltak ,ha mar uj a cucc, gobdolom ezt is hasznalni akarjak jo par evig.
Az biztos , higy melegedesek nagyjabol rendben vannak, valoban mintha szamolna is tobb tenyezot, bar nagyon nem figyelgettem, gumikopas az biztos , hogy azt parszor mar volt szerencsem tesztelni. :)
Hogy a gumifizika egy picit megbicsatobb az meg ugye lehet attol , higy elyenre lottek be, ez meg nem zarja ki , hogy tud kemenyebbet is.Egy biztos, igazabol a gumit se lehet nagyon zavarba hozni, extrem hlyzetekben is teszi a dolgat .
En kivancsian varom mi lesz ebbol a motorbol a jovoben, ez se rossz es a Dirt Ralli sem.
\"If in doubt, flat out!\"
Mert láthatóan te vagy a császár.:)
SOHA TÖBBÉ ANDROID!
azért nem gondoltam volna, hogy ez ekkora láma ! LOL !
Automata váltót meg sem említem :DDDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 23:01:47
Es az is jo, higy a leggyengebb autok sem csiga lassuak, minap kicsusztam Austriaban, utolsonak tudtam visszamenni, elottem egy Manor bolt jo messze, es bizony mennem kellett vagy 6-8 kort mire beertem .Ez jo .
sz@r így írni, hogy nem tudom mit is csinál a játék valójában.
De képtelenségnek tartom hogy ez korrektül le legyen modellezve, még az iRacing-s aprólékosság is kevés ide, ez az egyik legösszetettebb, ha nem a legösszetettebb technika amit valaha használtak.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
az persze idén is igaz h jobban fogyasztja a benzint, tehát azért figyelni kell azt is h maradjon a végére is...
ami más...: nem lehet körökön át használni mert kb fél kör alatt túlmelegyszik tőle a motor és utána már az istennek nem tudod visszahűteni és kisebb teljesítményt ad le...
mint írtam elsősorban a gyorsulásra hat jótékonyan épp ezért 2 féle módon érdemes használni:
általában minden pályán van legalább 2 nyugisabb szakasz (egyenes :) ) és az egyik végén kapcsolom be, így a kanyargós részen szépen lehet profitálni a jobb gyorsulásból, a másik egyenes közepénél pedig mehet vissza standardbe...
másik lehetőség: hogy előzésre használom és mondjuk az egyik egyenesre tartogatom ahol a Drs meg a rich nyújtotta pár + km/h már pont jól jöhet
a másik dolog amire figyelni kell h nem érdemes kipörgetni, tehát nem lilla fordulatszámon váltom el hanem már pirosban...(alcsony fordulaton musikál igazán jól és a motort is így tudom megóvni h ne melegedjen túl...
egyébként egyenesben is hoz azért pár km/h órát elsősorban DRS-sel megtámogatva , de valmelyik egyenesben szinte elenyésző a hatása ...de azért előzésnél éppen jól jöhet...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.07.27. 19:17:16
No ezt meglesem megegyszer mert nem ertem, a Honda nagyjabol alig megy gyorsabban dus keverekkel, de jobban gyorsul, es egyszeruen elfogy az egyenes a nyolcadikra nincs mar hely...Szoval nekem nem kerek :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 19:15:24
Könnyen kiszámolható hogy ha egy versenytávot 100kg üzemanyaggal kell teljesíteni, akkor a maximális átfolyással elméleti 10500 fordulaton egy óráig tartana ki az autó, a verseny viszont másfél óráig tart.
..
A dologhoz tartozik még annyi, hogy az MGU-H korlátozás nélkül hajthatja a villanymotort, azaz ahol az belép és energiát tölt ott tol az autón. Ez a 'hőenergiavisszanyerő' rendszer...Wéber Gabinak volt egy kb. 2 órás előadása, youtube ahol 2014-ben elmagyarázza frankón az egészet. a hátsófékek energiái aksit töltenek, és az aksiról korlátozott energia tölthető a villanymotorba, de a hőenergia rendszer (MGU-H) barmennyit tölthet vissza...akár teljes körön.
...azaz egy 2015-s rendszer már korai fordulaton is elkezdhet villanymotorra->főtengelyre dolgozni.
Ezt azért írom mert két dolog lehet 10ezer alatt, kedvezőbb átfolyási sebesség, és belépő MGU-H, ami aztán 10500 felett töredékére esik vissza az átfolyás limit belépése miatt, a teljesítmény visszaesése hatással van a turbó hőenergiavisszanyerő lehetőségeire is, azaz elég frankón elfogy az erős, 15ezerig lehetne pörgetni ezeket az autókat a szabály szerint, de valójában nem lehet odáig tolni az ideális működést, jóval alacsonyabb fordulat az amiből dolgozni lehet.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.07.27. 19:07:12
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ott a vege az atfolyasnak, szuk a torka nem tudja ez a mennyisegu benzin tovabb gyorsita i az autot ? Vagy lehet csak sima bug, egyszeru kezeles :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 18:39:35