Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, ha gondolod, hogy megveszed, akkor a Race ON-t vedd meg, mert abban benne van több kieg is, amit külön is megvehetsz. Cdgalaxisban 2700 HUF..
Batmanci
Ne tedd! Mind megvan!
Race WTCC, Race 07, STCC, Evo, STCC2, Race On, Power, Crowne Plaza, Retro.
Lehet, hogy nincs sorrendben, ezek vannak.
A GTR2-nél annyival jobb, hogy megy az ablaktörlõ, és hangyányival szebb graf.
Viszont sorolhatnám, miben marad el tõle.
A kettõt kéne összegyúrni, az nem lenne semmi.
Hátha a GTR3-ban ez megvalósul.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Ha hazaérek, és nem felejtem el, akkor rakok fel én is screenshotokat.
Race 07 Erre gondoltam. GTR2-vel ugyen nem veszi fel a versenyt, de majdnem ugyanolyan jó. Egy svéd kis gárda csinálta, és szerintem az egyik legjobb szim. Mert ez tényleg az. Ugyanolyan beállítási lehetõségek vannak szinte mint a GTR2-ben. Szerintem érdemes beszerezned, ha szereted a pálya autózást, mert nagyon élvezetes, és az AI-k is jók benne. Elég sok mod is van hozzá, és sok részbõl áll, és baromi olcsó 😊

Amúgy nem is gondoltam, hogy Te írd le, ezért kérdeztem, hogy nem tudsz-e valami jó leírást errõl. De akkor majd még kutakodok 😊
Batmanci
A teljesség kedvéért:
Ez az 1. oldal, ami eléggé egyértelmû.

2. oldal.
No, itt már lehet keverni a szart, és lesz is eredménye. Legalább szagban.

Na, most én nem mondom azt, hogy így kéne kinéznie a 2011 beállítási lehetõségeinek, De valami hasonlót el tudtam volna képzelni.
Megyek keresek, valami ehetõt.
Laci voltam.

Batmanci
Nem tudom, mi az a Race.
A beállításokat, amennyiben rendelkezésre állnak a lentebb említett lehetõségek, kizárólag a Te érzékeid, teszt tudásod alapján lehet saját magadhoz "idomítani".
Vannak egész jó leírások errõl. Olyat keress, amely megmagyarázza, mire mit kell tennie egy autónak. Sajnos, ezeket is ok, okozati tényezõk befolyásolják, tehát, ha ezt állítod, szinte minden mást arra kell "belõni" - és nem vénásan -.
Egy szetap, szinte kizárólag kompromisszumok ból áll, amelyben minden pályán másban kell kiegyezni, egy másik szempont elvesztésével, vagy részben elvesztésével.
Arra, hogy egy számomra is kielégítõ leírást készítsek, semmi esély, mert 100-200 oldal alatt nem lennék képes, és kellenének hozzá az adott széria jellemzõi, no, meg a mérnökök.
Segíteni tudok, és szoktam is, de kizárólag élõszóban, abban a társaságban, amelyben versenyzek.
De van két súlyos oka, amiért erre nem kerülhet sor. Az egyik, hogy többé nem vagyok hajlandó többszemélyes, online játékra. A másik, hogy a 2011 valami más rendszer alapján mûködik, mint a valóságban. Értsd, ezt állítom->ezt kéne csinálnia->ellenkezõt teszi. Megfordítom, akkor is az ellenkezõt teszi.
Ez számomra kínai.
Példa: alapvetõen a stabilizátor egy torzios rugókból álló háló a kocsi alsó borító lemeze felett. Ennek több ponton kell kapcsolódnia az alvázhoz - jelen esetben a kocsi szekrényhez, és a keménységét-lágyságát nem 11 pontban, és nem pusztán elõl-hátul kell meghatározni.
Nem túlzás, amirõl írok, mert tessék megnézni a GTR2-õt!
Ott ugyan a hidraulikával nem foglalkoznak de egy szimulátorban - valljuk meg -, erre nincs is szükség, mivel fizikai kontaktu kell az autóval ezek érzékeléséhez. Ha a plr fájlban beállítod, hogy a Damper Units=1, akkor a rugók - értem ezalatt az összeset, csillapítás, gyors-lassú, be-ki, 3rd...stb), már nmm/s, nm/s-ben fognak megjelenni.
Na, akkor fog állad pattogni padló! Ráadásul ezt összekötöd a MoTec nevezetû telemetria feldolgozó rendszerrel, amivel a mai forma 1 is dolgozik, csak az egy hangyányit több adatot juttat a komjúterekbe...
'Sztem, repülõsóval kell magadhoz tériteni.
Szóval ez közel sem egyszerû.
Nyílván nem azt akarom mondani, hogy legyünk mérnökök, ha játszani akarunk, de a lehetõséget, véleményem szerint meg lehetett volna adni.
Tehát semmi általánossággal nem szolgálhatok, itt a 2011-ben.
Jelenleg, én is azon "melózom", hogy Kínában, lájt esõben 42 alá tudjak, tartósan menni.
Ez van.
Sorry, Laci.

engem nagyon érdekelnének ezek a mély részletességig beállítások, mivel race-ben van rá lehetõség, és annyira finomhangolni nem tudom a kocsit, mondjuk csak dõlés szög meg sebváltó, hasmagasság, és ilyen alapvetõ dolgok. De, hogy pl a difi , hogy zárjon, a rugózás milyen legyen adott pályához mérten stbstbstb, azt pl nem tudom. Nincs véletlenül errõl egy irományod, vagy valami leírás, mert nem igazán találtam érthetõt 😊
Batmanci
Minden bizonnyal, amennyiben két elõzési zóna van a pályán.
Márpedig - amennyire emlékszem -, amiket felsoroltál, azokon kettõ volt, van, lesz.
Pontosan úgy, mint ahogyan azt, WinStar testvér már leírta.
(Nem szeretném elplagizálni WinStar érdemeit)

Ja, ezt félreértettem, volt valaki aki a gumikra panaszkodott picit lejjebb, hirtelen az ugrott be, azt hittem arra értetted a gumikoptatást <#zavart1>,
Egyébként a Spa-ban, meg ha jól emlékszem Montrealban vettem észre ezt a DRS-es gondot(?). Majd még figyelem, hogy más versenyen is elõjön-e ez esetleg.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Batmanci
Miért nincs itt elõnézet, vagy legalább egy szerkesztõ gomb?

*lekinylõen: lekicsinylõen
*nm/s: nm/s és nmm/s

Több hiba hirtelen nem jött be a képbe.

Batmanci
Mint az köztudott, egy versenyen, ott röhög egy csomó versenybíró, kiket összemixelve, versenyigazgatóságnak (van még egy pár hosszú szavam) neveztek el. Még nekik, ott a helyszínen sem jön össze mindig a jó döntés. Erre mi. Azt várjuk egy szimfejlesztõ brigádtól - mégha Anthony Davidson mindent meg is tett ezért -, hogy készítsen el egy olyan változatot, ahol jóegypár szabályt rugalmasan, más, egyéb szabályt pedig vasszigorral toroljon meg.
Ezt majd, olyan 10-15 év múlva.
'Sztem, egyenlõre örüljünk annak, amink van (és ezt cseppet sem lekinylõen írtam), és élvezzük belõle ki, amit lehet. Mert lehet.
Aki itt már ment egy-két verseny 100-ba, az tudja mirõl vartyogok.
Most pedig elkortyolok, egy jéghideg Coca-Colát, mert úgy döntöttem megérdemlem. Ugyanis nem iszom alkoholt. Versenyzõ vagyok, vagy mi a szõr, szar, szösz - a nem kívánt törlendõ -. Nekem pont ezért rohadt nehéz itt szetapot csinálni, mert a mérnökök nm/s-ban vakkantgatnak a lengéscsillapításról, rugó keménységrõl, és a hidraulikai alkatrészeknél a kapilláris viszkoziméter mértékegységében, a m2/s2 (mivel 'nemtom, mivel lehet a kettest felütni, így leírom: méternégyzetpersecundumnégyzet) adnak felvilágosítást. Ez többet mondana, de gondolom ezt minannyian tudjátok, úgyhogy nem fárasztalak ezzel benneteket vele. Szimulátorokban egyébként is csak a nagyon komolyak adják meg ezt a lehetõséget, és ott sincs hidraulika, csak a lengéscsillapítás, gyors-lassú vissza- és gyors-lassú berugózás, rugó, és stabilizátor háló.
Itt, ha valamit állítok, amire így kéne reagálnia, azért sem. Ha, ellenkezõleg állítom, akkor meg már csak dacból - 'mer az elõbb nem voltam jó, akkor most sem leszek - sem csinálja meg.
Így most ott tartok, hogy Kínában lájtos esõben, nem tudok a Wilivel (mert, mi már csak ilyen közvetlenek vagyunk egymással 2 verseny után) 1:42 alá menni.
Ezek meg szaros Mekivel meg Vörösborral, öhm, Vörös Bikával 39-et szaladgálnak.
Tehát, van gondom.
Megyek, mert kihül a kólám.

Batmanci
"ott viszont akkor is sántít a dolog, hogy amikor Sutil jött mögöttem, elõttem meg senki, akkor is aktiválhattam a drs-t, az elõl lévõ autó biztos, hogy nem nyithatja"

Gyanítom, akkor ezt bizonyára félálomban, egy forma 1-es futam alatt írtad. Beleképzelve magad egy pilóta helyzetébe, aki az elõtte lévõ tök üres pályára nyitotta a hátsó szárnyat, Te meg egy seritalt.

Batmanci sok embernek segít,vagy próbál segíteni(másik féltõl függ hogy felfogja-e) és lehet kicsit össze zavarodott már 😊

Én egyiken sem, az valaki más volt <#conf>

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

én is ligáztam régen az F1 CH 99-02-vel 2004-tõl 2007-ig.És most újra szerettem vonla ligázni,mert nkem egy örök élmény volt.Azt hittem tudsz ligát,amit szívesen ajánlasz.No mind1,azért köszi.

Master91
Batmanci
Akkor minden zöld, dá?
"- Mennyire volt zöld?
- Nagyon! - Állatira! - Kurvára! - Szuper zöld volt...
- Zzzzzzzz! Elég!"
Luc Besson - Ötödik Elem
Most pedig, valami élElem után nézek.

Igen, tudom. Csupán csak azért írtam, mert eddig még senki sem említette, hogy kapott volna használt gumit és újdonságnak éreztem. :-)

Crome

Batmanci
Nekem sajna, meggyõzõdésem, hogy egy csaló tuti van a bandában. Itthon is, és a külföldi ligákban is, tehát, én már nem ligázom többé, bár míly vonzó is tud lenni.
Ligáztam már eleget, ligázzon már más is.
Megvan a tapasztalatom ez ügyben, és vitát sem szeretnék nyitni.
Ez csak egy szubjektív vélemény.

Batmanci
Na, itt van egy hangyányit betépve a játék, mert ha bemegyek a Q3-ba, de nem megyek ki a pályára, akkor sem enged gumit választani. Azt mondja nekem, hogy csak azzal a szettel állhatok rajthoz, amivel a leggyorsabb kört teljesítettem. Nos, ez a keményebbik volt, az is a Q2-ben, de csak a lággyal engedett elrajtolni.
Ezek nem annyira komoly hibák, hogy frizbizni kezdjek a koronggal.
Meg aztán, a következõ peccsben, lehet, hogy javítják.

ezt majd õ megválaszolja,és azt hittem hogy te se érted 😄
Mellesleg tudsz online ligát,ami ingyenes és normális emberek vannak benne?Jah és persze hogy van-e szabad hely 😄

Batmanci
Csak a többiek nevében kérdeztem, én vágom, mint paraszt fasza a gyöpöt.
Kérdés, hogy Zsotesz, melyik pályán koptatta a gumikat?

elvileg ha bejutottál a Q3-ba akkor is lehet gumit választani,még ha mind 3 lágy,vagy szuper lágyat elhasználtad idõmérõn...nem csak akkor lehet szabad gumiválasztást csinálna ha csak a Q2-ig mentél be....

Batmanci
@Crome!
Egyet értek WinStarral gumi ügyben (nem koton).
Ebben az esetben a játék jól van megcsinálva. Ha nincs új szett gumid, de úgy állítottál taktikát, vagy automatán hagytad, akkor nem tud mást feltenni, mint használtat.

nah,megpróbálom gagyibban elmagyarázni 😄 xD
Szóval,vegyünk egy oylan pályát ahol pl. kettõ DRS zóna van(Canada)és ott a hosszú egyenesebnen elötted megy egy lekörözött autó(Pl. Hispania)és a játék engedélyezi és te használod és le elõzöd vele,utána jön a második DRS zóna(Rajt-cél)és a játék ott is engedi a DRS-t használni,még akkor is ha nincs elötted senki....remélem így már érthetõ 😄

Batmanci
Most már azért nagyjából fogjuk, mi van DRS fronton, de ha ráérsz, kifejtenéd ezt egy kicsit bõvebben?

Batmanci
Hát, én nagyon remélem, hogy ezt legalább Te érted.
😊)

ha két DRS van a pályán,és az elsõ DRS-nél aktiválva volt a DRS merteltted lekörözõ volt,akkor a 2.DRS-be is használhatod,még akkor is ha nincsenek elötted.

Hát a játékban lehetnek anomáliák, nem kizárt 😊 Ha elõtted senki nincs és nem is volt a mérési ponton akkor az egy bug. Mondjuk én még nem találkoztam ilyennel a játékban.

Az idén többször is volt már ilyen eset, pl Valenciában Massa és Alonso is használták lekörözésnél, valamint Vettel Hamilton már nem emlékszem mikor, de lehetne sorolni. Pl. Shanghaiban Sutil az utolsó körben vette vissza a körét Vetteltõl drs-t használva. Ugye ebben az esetben igazából Vettel nem 1 másodpercre volt elõtte hanem 1kör+1másodpercre.

ott viszont akkor is sántít a dolog, hogy amikor Sutil jött mögöttem, elõttem meg senki, akkor is aktiválhattam a drs-t, az elõl lévõ autó biztos, hogy nem nyithatja

A szabályzat szerint ha a mérési ponton kevesebb mint 1 másodpercen belül van egy autó elõtted, akkor használhatod a zónában a drs-t. Teljesen mindegy, hogy milyen autó megy elõtted, esetleg már megelõzted a mérési pont után a zóna elõtt, vagy bement elõled a boxba. A szoftver automatikus és megadja az engedélyt minden autónak aki elõtt a mérési zónában volt egy másik autó 1 másodpercen belül.

3.18.2 The adjustable bodywork may be activated by the driver at any time prior to the start of the race and, for
the sole purpose of improving overtaking opportunities during the race, after the driver has completed a
minimum of two laps after the race start or following a safety car period.
The driver may only activate the adjustable bodywork in the race when he has been notified via the control
electronics (see Article 8.2) that it is enabled. It will only be enabled if the driver is less than one second
behind another at any of the pre-determined positions around each circuit. The system will be disabled by
the control electronics the first time the driver uses the brakes after he has activated the system.
The FIA may, after consulting all competitors, adjust the above time proximity in order to ensure the stated
purpose of the adjustable bodywork is met.

DRS used for passong one and all, as long as they are within 1 second ahead.

Így nézett ki a dolog: Q1-ben elhasználtam egy lágyat, aztán Q2-be már nem jutottam (Lotus-al vagyok). Versenyen indultam keményen, aztán jött egy lágy, majd kemény, kemény, használt kemény.

Crome

lac coo
No de jelen esetben az elõl haladó a hátsó versenyzõ 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

FeikG
Azt természetesen be,de ha a q1-q2-q3-ban is elhasználtál egyet-egyet,akkor már nincs új amit feltehetnél

FeikG
Mielõtt elõzõd,még körön belül van,csakis utána lehet körhátrányba,miután megelõzted..
az 1 mp pedig csak a mérõzónában érdekes,ami a DRS vonal elõtt van..

Ok, de azt csak be lehet gondolom állítani, hogy ne használtat tegyen fel a végére. Persze lehet nem volt már új, akkor meg mindegy...

Crome

no, utánanéztem, "A DRS-t akkor használhatja a támadó helyzetben lévõ versenyzõ, ha az elõtte haladóhoz képest legfeljebb 1 másodperc a hátránya és körön belül vannak"- nekem ebbõl az jön le, hogy nem lehet lekörözéshez, de a második esetnél amit írtam ,tuti hibásan mûködik. Mindegy végülis annyira nem zavaró.

én nem mondtam hogy a te hibád,én csak mondtam 😛 😄

FeikG
ill.ha nem vagy az elsõ 10-ben

FeikG
A gumitaktika megváltoztatása,nem azonos a gumi cserével...
kivéve,ha esõs idõmérõ volt és száraz verseny,vagy fordítva.

Ok, végül is az én hibám, mert bár pont szó volt nemrég arról, hogy lehet gumitaktikát változtatni a verseny elõtt, nekem sikerült elfelejtenem megint. :-)

Crome

Firerock
Ennyi erõvel mindenbe bele lehet kötni,nézzük el az nekik,legalább kb tudják hogy hol van és hogy néz ki😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Master91
Lehet hogy én vagyok le maradva, de nekünk ilyen a határvonalunk...
FeikG
Mi a baj ezzel?

Master91
Térkép fail!!!!

be lehet állítani verseny elött hogy miylen gumikat s melyiket tegye fel.

A valóságban is lehet használni a DRS-t lekörözésnél, mert a rendszer nem tud különbséget tenni megelõzendõ és lekörözendõ között.Palik meg egy barom.
Azt észrevettétek már, hogy a drs használat rosszul van megcsinálva? Egyik gond, én úgy tudom, hogy lekörözésnél nem lehet használni, itt mégis bevillan a használat ha egy lekörözendõt épp a drs zóna elõtt érek utól. Másikat tegnap vettem észre, valahol a mezõny közepén kullogtam, elõttem lévõ autó bõven 1 mp-en kívül volt, viszont mögöttem Sutil 1 mp-en belül jött, már szinte tolt le a pályáról (ahogy Palik Laci mondaná) és amikor odaértem a drs zónához, érdekes módon felvillant a gomb.

Veletek már volt, hogy a gép használt gumit rakott fel a cserénél? Nálam most a Hungaroring-en (50%) 4 kiállást ütemezett a gép és negyedjére használtat rakott fel. Eddig még nem találkoztam ilyennel.

Crome