21775
  • Jacek
  • GPx8
    Engem autókezelésben a FVA-hoz mérten érdekelne.
    Akinek van tapasztalata, ossza meg lécci...
  • bakkerman
    *pc-re nem volt már 8 éve
  • bakkerman
    nah nekem vagy kimarad a játék,vagy megveszem eredetiben :S ha lesz új gépem lehet elgondolkozom azon hogy megvegyen...sajna nekem nem indul,de már 8 éve nem volt hivatalos licenszelt F1-es gém,ennyit megérdemelne a Cmasters...
  • LeventeV
    neha kanyarokban fekezeskor mar nagyon rangatozik a pilota feje. elore-hatra, mikor csak elore kene bukjon es kesz. ez azert van mert a drivernel medium-ra allitottam a grafikai beallitasokat? vagy ez egy hiba?
  • ManoNegra
    Kösziköszi!
  • grebber
    Alt + Enter
  • ManoNegra
    Üdv! Elkövettem azt a hibát, hogy alt+tab-al kicsire állítottam a képernyőt, és nem tudom visszaállítani teljes képernyőre. Valaki találkozott már ezzel a problémával? Ha igen, hogy oldotta meg?
  • SötétBarom
    A sok hisztis nem tudom mit várt egy olyan játéktól, amit a codemasters csinált, és az a motor van alatta, ami a DIRT meg a GRID alatt...

Én xboxos joyyal nyomom, expert, minden off.. Eddig kb 15 kört mentem bahreinben, de nagyon tetszik.. Kigyorsításnál könnyű megforogni, a féktávot simán el lehet mérni, viszont összességében nem olyan nehéz vezetni, nagy élvezetes. Igen árkád, de mint tudjuk szimből nehéz eladni 15 ezer darabnál többet :DDD

Szal aki nem szimulációt vár, hanem "F1 experience"-t, az hibátlanul megtalálja a számítását a játékban. :)
  • Zola NFK
    sajna nekem már nincs meg a kormányom, így billel próbáltam ki. na itt még jobb a GP sorozattal való összehasonlítás. alapjában véve meg lehet szokni, csak a kigyorsításokra kell figyelni, és "pöcögtetni" a gázpedált :)
    nem tudom a linearitást lehet-e állítani, mert az elég zavaró volt, hogy már a kanyar előtt el kell kezdeni kanyarodni, hogy mire odaér beforduljon. nem az autó csúszik, hanem valahogy lassan tekeri a kormányt, de gondolom ezen lehet állítani.

a karrier móddal viszont szerintem nagyon szórakoztató. kifejezetten jó hangulata van.
    elkezdtem egy 7 évest a hispániával, mindjárt az első versenyen 13. helyre kvalifikáltam magam (számomra ismeretlen pályán, médium vagy mi a szösz fokozaton, segítségek: auto váltó, és minimum kipörgésgátló)
    nekem a hangulata a karriermód miatt nagyon bejön. nehezebbre kell vennem, mert kicsit, mert durva, hogy 13. lettem egy hispániával (de amúgy örültem neki).

nekem ez a sárgás effekt fel sem tűnt (este megnézem), és meglepően jól futott a gépemen. (ha jól emlékszem: 1280x1024, 8xAA+minden maxon, e6600, 2GB, hd4830)
    szerintem kifejezetten szép, az eső meg nagyon állat.

akit egy kicsit is érdekel, annak egy próbát mindenképpen megér.
    kormánnyal meg biztos sokkal jobb lehet.

ui: amúgy én most már az rFactor-t, LFS-t és a Race sorozatot is kénytelen vagyok billről küldeni, de azoknál valahogy kényelmesebb az irányítása, és az autók mozgása is "érezhetőbb". de az én esetem a bill. miatt természetesen nem mérvadó.
  • hpnx9020
    Nem az árkáddal van gond.
    De ugye látod ha összahasonlítod más régebbi f1 el?
    Viszont ha ez a jövő akkor nekem ez a fajta nem tetszik.
    De ez az én bajom játszom mással.
    Látod most is ide írogatok minthogy játszanék.A championship editiont még múlt héten is elővettem.Pedig nem mostani játék.
  • hpnx9020
    Mi a gond?
    Bár ha warezolsz számíts erre.
  • bakkerman
    írtam az off topikba,ha valaki tud kérem segítsen,a magos torrentoldalon is sok embernek ez a hibája,de ott nem tudnak segíteni...
  • hpnx9020
    A lényeg,hogy a '199x-'200x- es széria szimulátorban veri.
    Csillivilli de ez mostmár így 2010 ben szerintem kevés.
    Akinek nem tetszik az nem "balfasz" hanem elégedetlenkedő.
    És sok helyen "lehurrogják".Sajnos.Nagyon vártam.
    De a championship edition többet lesz a gépben.
    Ez biztos.
    Az átfogó vélemény meg egy ember "balfasz" "lehurrogó" véleménye.
    Majd megveszed és meglátod.
    Legyél önálló ne más véleménye alapján alakítsd ki a sajátod.
    És ne ahhoz igazítsd a tied.Mégha nem is az lenne de muszály dicshimnuszt zengened különben kiutálnak innen a "többiek".
    Még a héten próbálgatom de szerintem ez egy próbálkozás volt vagy egy irány ,hogy ez várható a jövőben.
    Sajnos mindenki izlésének nem lehet produktumot létrehozni ezt felfogom de olyan ordító hibák vannak benne amiken nem lehet túllépni.
    Dühös vagyok kicsit.Szerencsére csak elhozhattam a játékot nem fizettem érte vissza kell vinnem de nincs bennem az a láz mint amit a championship edition okozott(azt nem vittem vissza)Itt is kösz a konzol....-nek ha olvassátok.
    És ha itt nem hülyéznének, balfaszoznának, lehurrogoznának mindenkit aki nem atöbbség véleményét fújná előrébb is lehetnénk.
    Vakok között félszeműként érzem a való világban is ,hogy aki az igazat mondja nem mindíg szimpatikus azoknak akik a "tutit"mondják.
    Ez az én véleményem volt.
  • symbol
    mit lehet leírni róla akkor? minden mást már rég láttunk/láttál vagy tudunk már kézikönyvből, videóból és belinkelt véleményekből, kritikákból. újat nem lehet írni, 20-szor elmondani ugyanazt meg totál felesleg. persze lehet ragozni minden, csak épp nem érdemes. de majd a többiek tuti irnak ezt azt. nah nekem ennyi volt ez a topic. :) bye all
  • bakkerman
    valaki írna egy átfogó véleményt,és elemzést a gémről? a sok balfasz,lehurrogó hsz-e nem érdekel...
  • symbol
    kipróbáltam mégegyzser. enyhe esőben interekkel simán végig lehet menni, totál kikapcsolt segítségekkel egy olyan pályán is, ahol életemben nem tettem meg max csak 20 kört. persze a tempó nem volt olyan hűdenagy, de számomra azért csalódás kissé, ahhoz képest is, hogy azért a fizikát illetően nem vártam csodákat, de azért ennél mindenféleképpen többet. El se merem képzelni milyen lehet segitésgekkel... oO

Nah de nem szapulom itt a gammát, vannak erényi, mindenkinek jó játszadozást, aki elégedett vele. :)
  • symbol
    jaja, nekem is a GP4 jutott eszembe, pedig azt anno csak billel toltam, de tényleg hasonló az irányítás, GP4 ugye szintén elvérzett ezen, nem volt az sem az igazi egy f1 2002-höz vagy f1c-hez képest fizikában és FFB-ben.
  • symbol
    jaja, nekem sem túl bejövős az irányitás. esőben külön poén, hogy rajtnál egyesben kettesben el sem pörög a kerék, csak 3-asnál vagy nagyobb tempónál "szitál be" néha, amúgy persze tök jó is lenne, lehetne, dehát sajna nem az. a rajtnál is vicc, hogy nem lehet kiugrani, meg ez hogy egy rohadt clubsport fékpedált nem lehet bekalibrálni vicc. (kuplungot használtam féknek...)

mondjuk amőgy is felejtős volt kemény aktiv használatra, offline játékkal már nem érem be általában, már kevés adrenalinbomba. amúgy vanak pozitivumai, alapvetően nem lett rossz gamma, tényleg gyönyörű, a hangok nagyon jók, meg úgy még sokminden más is.
  • Fantasy180
    kb az a fizika mint a GP 4 ben csak kicsit gyengébb :) de amúgy jó gama :)
  • Fantasy180
    hát gyerekek ez szimulátortól nagyon messze van.... nemtom de ez még az rfactor legócskább módjától is távol áll elég nehéz benne megcsúszni úgy is ha segítségek kivannak kapcsolva !! nemtom gyuri miért mondta hogy a legnagyobb szimulátor... köze sincs hozzá... de azért jó meg szép és tolom is csak nem szimulátor felfogással :D
  • lac coo
    ...ami sajnálatos, hogy a csapat tudna ennél sokkal jobb fizikát is írni, soha nem értem meg miért nem fér bele a mostani autós játékaiba ... :(((
  • lac coo
    Most reggel én is ránéztem, nekem nagyon alapon megy csak, de garfika nem lényeg, az biztos szép fullon.

De az irányítás az valami hulladék!
    Hogy értse az egyszerű nép is, olyan mintha görbecsövű , kanócos gyújtású puskával kellene lövöldözni MW2-ben :)

Rosszabb mint vártam, Hamar bele fogok unni .

• WhiteShark
    Bevetted a gyógyszeredet?
  • symbol
    köszi :)
  • Fpocok
    Elvileg grand prix, és akkor versenyző választás után kiválasztod a pályát a listából, nyomsz egy LE gombot, rámész balra a pálya ikonjára, és ott ki tudod választani az időjárást.
  • Fpocok
    Nekem kifagyott, mikor alt taboltam. Amúgy ALT+ENTER el lehet windows mode->fullscreen->windows mode ra váltani.
  • symbol
    teccik. csak már megint van egy bajom, a fanatec lubsport fék-pedálját nem nagyon eszi meg ez sem. tököm kivan már vele, se RBR se ez... :D

nagyon szép a grafika, a hangok is rendben a környezet brutál, ilyen kinézet, felhők, levegő, pára, egyszerűen ott vagy a pályán, eszméletlen. még a pedált megpróbálom belőni. :) mert igy még gyaksizni is gáz, akkor derülnének ki mi hogy, FFB elsőre jónak tűnik.

a menü frankó és szép, csak sokat kell néha erre-arra várni, meg pl még arra se jöttem rá, hogy mehetek gyors, random futamot, mondjuk esőben, xy pályán, mert alapból ugye karrier moddal indul. :)
  • thedriver
    Első ránézésre azt hozza a játék, amit vártam, eddig egyetlen kifogásom van vele szemben: úgy tűnik, 30 FPS-ben korlátozza magát a játék esőtől/pályától függetlenül verseny közben, sem alá, sem fölé nem megy a fraps szerint, meg szemre sem. :) Nem hittem el, amikor az egyik codemasteres ember egy interjúban megemlítette, hogy mindhárom platformon 30 fps-en megy majd a játék, azt hittem, ez csak a konzolokra vonatkozik... A menüben nincs korlátozva. Remélem, azért lesz mód a későbbiekben ennek a kikapcsolására. Amúgy a gépigény szerintem közel hasnonló, mint az eddigi ego engine-es játékoknál, a kormányt is jól kezeli, nem kellett nagyon szenvedni. (DFGT) Minden max-on, 1920x1080-ban stabil 30 fps, intel q8400@3 ghz, ati 4870, 4 giga ram.
    Aki eddig hezitált: mindenképp vásárlásra érdemes. :D

Egy láma kérdés: alt+tabbal kimentem windows-ba játék közben, de azóta nem hajlandó, csak ablakban elindulni. Hogyan tudom visszaállítani?
  • Fpocok
    Nem kellene itt trollkodni. Azt hiszed, hogy most kemény vagy, mert durván leszóltad?

Na én is kipróbáltam.
    A grafika nagyon szép, remekül fut a gépemen, szépen van optimalizálva, akárcsak a grid volt.
    Sajnos nincs kormányom csak gamepadom... szokni kell az irányítást.
    Ez a magyarázós eleje nagyon nem jön be :S
    Eddig kellemes meglepetés.
  • razz
    Kiprobáltam. Hát ez egy szar. fillért nem adnék érte, totálisan árkád casual hulladék.ami nem lenne annyira gond ha lenne benne valami élvezetes dolog... nincs. a poszt-apokaliptikus megvilágítás engem zavar csak?:D gondolok itt a húgy sárga effektre ami már a betöltő képernyőtől végig kísér mindenen keresztül.És akkor sorolhatnám még a megannyi gikszert a vacak törésmodelltől kezdve a sínautózásig...nem fogom.
  • Firerock
    na játszottam vele két órácskát
    elképesztő:)
    én rosszra számítottam így nagyon kellemes volt a meglepetés
    a teljesség igénye nélkül:
    -a kül gumik jobban kopnak(lágyon 3kört bírt,keményen a maradék 7et simán kibírta)
    -az ellenfél is küzd a gumikkal
    -a gumik kopása komoly teljesítményromlást okoz
    -G25-el nagyon király
    -sárgás grafika kicsit idegesítő,de úgyis megoldják hogy ne legyen
    -törés,na az a leggyengébb pontja a játéknak
    -expert(legnehezebb) 12. hely volt a max amit ki tudtam sajtolni a virginből
    -holnap játszok még pár órácskát vele és élvezem, MERT NAGYON KIRÁLY JÁTÉK LETT BELŐLE
  • Muttley
    Jöhet pár F1 2010 screenshot.

EZ egy másik játékból van összehasonlításképp:

• padavanHUN
    :DDD Na, majd holnap végre nálam is kiderül mi van. Most már érdekel, mert azért elraktározok én magamban minden véleményt és tényleg kivi leszek, hogy hogyan fog futni a gépemen. Akadásra mondjuk egyáltalán nem számítottam volna - eddig.
  • DarkSector
    akinek akad a cuccos: ALT+ENTER.
  • DarkSector
    itt minden lehet
  • padavanHUN
    Nem lehet, hogy a törés okozza az akadást? Olvastam már valami hasonló védelemről...
  • DarkSector
    huh ezt hanyagolom nekem az irányitás nem jön be, amugy ha nem kis ablakba nyomom, akkor begajdul. :)
    mindegy legalább kipróbáltam
  • exact6
    Hát kicsit furcsa lett... A grafika az tényleg visszalépés a Dirt 2-t nézve, viszont a gépigény meg megduplázódott. Ahhoz képest hogy a Dirt 2 közepes/max-on soha nem ment 30-35 fps alá (átlag 45-50 volt), ez úgy akad low-on mint a sz*r, de úgy, hogy megvan az ajánlott gépigény (5200+, 2Gb RAM, GTS250). Egyedül az ultra low-on nem megy 30 fps alá, dehát akkormár ott az xfaktor vagy rfaktor vagy micsoda vagy az F1 Challenge 99-02. Pedig itt tényleg nincs semmi extra a pályán, max 1-2 fa meg az a rohadtnagy lelátó (azt mutatva lassul be igazán, nadehát...). Monaco-t már meg sem merem próbálni... Gondoltam kipróbálom a játékot mielőtt megveszem, mert érdekelt volna a multija is, dehát így nm lesz belőle semmi... :/
  • padavanHUN
    FVA az egyetlen hiteles ezek között. A többi urban legend. De itt az alkalom, hogy F1 csapatok oldalára linkelve igazold, hogy tényleg támogatták az említett projekteket. Hajrá-hajrá, nem lehet olyan megerőltető a feladat, megvárom az eredményt.