A Windows 7-re várnak a vállalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mardel
Ha ennyire problémát okoz a dolog, miért nem elégszel meg a windowsal?

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Na befejezem a témát mert eléggé sikerült elvinnem linux support felé a fórumot. Tényleg utolsó hozzászólásom ez ügyben.
Csomagkezelõvel sikerült frissíteni videókártya driverét, pöpecül ment. Mondom akkor firefox 2 a netrõl letöltve és felinstallálom. Csomag le, kibont, némi agyalás és súgó után futtatható szkript állomány keresése, duplakatt, kérdés: akarja futtatni? igenre katt. Aztán semmi. Jó, majd elolvasom firefox supportját is, egyelõre még nem jutottam oda.
Akkor kipróbáltam nvidia videókártya drivertelepítést csak úgy játszásiból. Sikerült elindítani, hibaüzenet: X ablakkezelõt zárja be elõtte. Oké de hogyan? Net, súgó átnézése, kb 10 féle módszer, akkor melyik jó? Súgóban speciel nulla információ ablakkezelõ rendszer leállításáról (vagy nem jól néztem), inkább net segített. Oké, ablakkezelõ lelõve. Szkript indít, de csak rinyál hogy zárjam be ablakkezelõt. Nvidia fórumait még nem túrtam át ezügyben.
Most nem azért írtam le mindezt, hogy mindenki küldje be a megoldást, pusztán szemléltetésként, hogy ez Windows alatt egy exe-re kattintva nem téma. Bár lehet csak nekem az...
Lentebb írt megoldásokat majd kipróbálom, ígérem<#vigyor0>
Ez azért van mert a linux logikusan van felépítve. Nem hányja tele a registryt minden szarral mivel nincs is neki. A futtatható állományokat a bin-be rakja, a libeket a lib-be, a beállításokat az etc-be vagy amit az user is baszogathat azt a home könyvtárába. De tökmindegy, hogy mit hova rak, mert a csomagkezelõvel nem csak telepíteni lehet a csomagokat hanem eltávolítani is és ilyenkor leszed mindent. Van rengeteg tv-tuner ami mûködik linux alatt. Aki linuxot használ az úgyis utánanéz vásárlás elõtt, hogy mûködik e a cucc linux alatt. Videókártya telepítés teljesen egyszerû. Max nagyon régi modellekkel lehet probléma a 3d támogatással. Hp eszközök támogatottsága

"Assdf: engem az frusztrál, hogy Windowson elboldogulok telepítéssel, eltávolítással, csak Linuxot nem vágom. Csak hogy kötözködjek: mi a helyzet olyan gép esetén aminek nincs internetkapcsolata és azért kellene vmi infó? Nem lenne elegánsabb egy korrekt súgó"

Windows alatt sincs semmilyen leirás hogy hogy kell telepiteni egy programot.
Egyébként ubuntu alatt az egyik legegyszerübb telepités a következõ:
apt-get install programnév
ha meg netrõl közvetlenül töltesz le egy programit (ami ugyebár deb kiterjesztésü stilszerüen), akkor dpkg -i csomagnev
ez sem sokkal bonyolultabb mint beirni a futtatásba a program nevét win alatt.

Ha meg infó kell, akkor: man kiskutyafüle
és máris kapsz egy csomó infót.

Na de akkor idelinkelek errõl valamit, amit most olvastam és tök jó (csak részlet):
A General Motorsnak nincs segélyhívó vonala, mert akik autót vesznek, elõbb vezetni is megtanulnak, nem úgy, mint a számítógép vásárlók a gépet használni.
Képzeljük el, mi lenne, ha az emberek úgy vásárolnának autót, ahogy számítógépet.
.
.
General Motors segélyvonal, miben segíthetek?
- Üdvözlöm! Nemrég vettem meg az elsõ autómat. Azért az önök autóját választottam, mert van benne automata váltó, szervokormány, szervofék, elektromos ablakemelõ, központi zár...
- Köszönjük, hogy ezt választotta. És miben tudok segíteni önnek?
- Azt szeretném kérdezni, hogy hogy kell használni.
- Ön tud vezetni?
- Hogy mit?
- Autót vezetni.
- Ja, én nem vagyok egy mûszaki ember. Én csak el akarok jutni egyik helyrõl a másikra.

az egész itt olvasható(http://www.vicclap.hu/vicc/18211/)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Nálam otthon Debian van, nem a legfrissebb programok vannak benne, de rendkívül stabil. Több doksit rakott fel mint programot. A telepítési lehetõségek között külön kategória a "doc". Ha kilenc életem lenne, és mind olvasással tölteném, az sem lenne elég mindre. Magyar szövegbõl is bõven van, de a finomságok úgy is angolul vannak, mert az eredeti fejlesztõk írják õket. Könnyen kereshetõ, parancsonként van rövid leírás (man), hosszasabb bemutató (pl. info) aztán terjedelmes bemutatók, referenciák, pl html-ben.

Az a baj, hogy az emberek nem veszik a fáradságot, hogy olvassanak, rosszabb esetben nem is megy nekik. Sajnos a tizenévesek jelentõs része olvasási nehézségekkel küszködik, egyesek annyira képesek hogy a hatalmas OK, Mégse feliratokat felismerik, és ikon alapján azonosítják a programokat. A segédletek olvasásakor 5 sor után elfáradnak, és inkább hagyják az egészet a fenébe. Ilyeneknek a linuxos világ tényleg nem való.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

A GM-on kívül más vállalatot is megemlíthetne a cikk ha már többes számban próbál nagyobb vihart kavarni a címe. Könyörgök... utálom a szenzációhajhászást.
ez a viszta egy nagy Qla

°´&#1618;`°.²¸,.°´&#1618;`°

Persze... Aztán azt se tudni hova telepítette, millió egy lib akármicsodát kell tölteni a legtöbb alternatív progihoz amit az Ubuntu legalább magától kipipál, de a többi disztrib nem. Egy videokártya, vagy hangkártya meghajtója is megizzasztja még a tapasztaltabb linuxfelhasználót is, de a legtöbb tv tunernek már nincs támogatottsága. Hány hp multifunkciós gépet használnak már, de azóta sincs senki aki használhatóvá tenné linux alatt. A Wine meg retek úgy ahogy van. A win3.11-es progik sem mind futnak le vele...

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

Sanyix
Igen, mert a user nem ért máshoz, mert vindózon játszik, így azt is haxolja. Ezt tapasztaltam magamon, meg a körülöttem lévõkön, csakhogy én nyitott vagyok, szóval linuxal is megbarátkoztam 😊
A véres valóság az, hogy az m$ közvetlenül és közvetetten is a játékokból él.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Ja igazán megeröltetõ. Az meg hogy milyen package manager, az a felülettõl függ. Legyen csak package manager, mert a synaptic az a gnome -os.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Egyébként elárulom hogy kell telepíteni 😊
System menü, administration, Synaptic package manager, jelszó beír, csomagot keres, bepipál, apply-ra kattint és kész is 😊
Amúgy ubuntuhoz is lehet támogatást kérni (persze nem ingyen), és akkor még hívogathatod is õket ha jól tudom
Miért, a Windows súgóban hol írják le, hogy az XY programot hogy kell feltelepíteni?
Ahol az XY programnak mondjuk köze nincs az MS-hez
Nem az XY program készítõinek kéne leírni hogy hogyan kell telepíteni?
Oké, megvan, elolvastam mégegyszer, nálad a pont.
Próbáltam 7.10-est, az sem gyõzött meg teljesen, de nem adom fel.
Assdf: engem az frusztrál, hogy Windowson elboldogulok telepítéssel, eltávolítással, csak Linuxot nem vágom. Csak hogy kötözködjek: mi a helyzet olyan gép esetén aminek nincs internetkapcsolata és azért kellene vmi infó? Nem lenne elegánsabb egy korrekt súgó<#kerdes>
Helyesbítek. Nem is panaszkodnak, inkább van egy olyan hozzáállás némely embernél/fórumozónál (akinek nem inge...), hogy ja hát hülye aki Windowst használ, de aztán ha vki szenved mert nem sikerül Linuxra váltania vagy elsírja negatív élményeit akkor jön a "Linux nem Windows" válasz. Ezt most nagyon általánosságban értem, nem konkrétan magamra, majd belejövök Linuxba is egyszer...<#vigyor>
Benedekco
máskor olvasd is el a teljes cikket, lehetõleg minden szót elolvasva, ha lusta lennél újra olvasni akkor beillesztem azt a mondatot amit részben sikerült csak megértened: "Számos számítógépükön nem fut elfogadható sebességgel a Vista, ezen gépeket pedig 2010-2011-ig nem tervezik lecserélni - emiatt logikusnak tûnik a kivárás, hiszen a Windows 7 is 2010-ben érkezik majd." magyarúl akkor cserélnék le azokat a gépeket mikor megjelenik az akkori windóz... bázé

Mé há nem?

A 7.10-et kellett volna kipróbálnod. A 8.04 pár napja jött ki, tele van még buggal, én se fogok még 1-2 hónapig átállni. A 7.10 is ugyanilyen bugos volt amikor kijött. A súgó gondolom azért ilyen(bár még nem nagyon néztem), mert a neten rengeteg leírás van. A kezelõfelületet meg olyanra csinálod amilyenre akarod, lehet akár xp-s, vistás, osx-es.

"A linuxosok panaszkodnak, hogy nem használnak az emberek azt a Windows helyett"
Hát én nem sok ilyennel találkoztam. A legtöbb linuxos magasról szarik rá, hogy ki mit használ. Azt én is szánalmasnak tartom, amikor valaki beírja, hogy vírusos lett a gépem, mit csináljak? Erre jön valami idióta, hogy használj linuxot. Én soha senkinek nem mondtam, hogy használjon linuxot, az kéne még, hogy utána nekem jöjjenek panaszkodni, hogy minek ajánlottad ezt a szart? Nem indul el a pina.exe. Igaz, hogy cégnél szorgalmazom az ubuntu kliensek használatát, de az teljesen más tészta. Ott nem is telepíthetnek semmit, csak azt haszálják ami fel van téve.

Elárom hol van a "linux sugó":
az interneten 😉
Pl. ajánlom az ubuntu.hu tanulmányozását
millió cikk + fórumtopik kezdõknek is
". Pl akkor megnézem, hogy hogyan kell vmi progit feltenni. Semmi használható leírás csak általános rizsa, sokszor az is angolul (én megértem de lehet nem mindenki). Azért Windowsokban elég részletes súgók vannak, amely bír némi információtartalomma"

Hát érdekes dolgokat mondasz. Én vegyesen használom mindkét oprendszert (ubuntu,xp), és emelett én vagyok a család "informatikusa" (egyébként tényleg informatikus vagyok).
ez azt jelenti hogy kb. 4-5 gépet tartok karban igy nagyobb családon belül, és az a személyes tapasztalatom hogy az a program amit én nem teszek fel a gépükre számukra nem létezik. Olyannyira hogy meg se probálnak új programot feltenni, azt sem tudják hogy kell, sõt általában nem tudnak mit kezdeni azzal sem ha feljön valami ismeretlen ablak vagy szöveg ami esetleg angolul van. És azt hiszem hogy ez a gyakoribb, hogy a digitális analfabéta usereknek tökmindegy milyen oprendszer van a gépükön, mert ugyis csak azt tudják használni amit megmutattak nekik, és úgyanugy képtelenek windowson programok önálló telepitésérem konfigurálására és eltávolitására akárcsak linuxon, és ugyanúgy képesek olyan rettentõ "bonyolult" feladatok elvégzésére mint pl firefox inditása és netezés akár xp-n akár ubuntun, ha valaki megmutatta nekik hogy hol az ikon.

Ugyanigy felmértem azt is már, hogy a tágabb családom is alapvetõen 99%-ban a következõ programokat használja:
böngészõ (explorer v firefox)
email kliens (outlook v thunderbird)
msn
media player
word

ez az 5 program teszi ki a használati idõ 99%-at, és ezeket is csak alapfokon ismerik (pl nem tudják hogy a böngészõben hol kell állitani hogy hová töltse le a cuccot a netrõl).
És mivel a linxot is elég jól ismerem, bátran kijelenthetem, hogy pl. ubuntut rakva a gépükre, és megmutogatva nekik hogy a fennti 5 programhoz (vagy alternativáikhoz amik sokszor ugyanugy néznek ki és ugyanugy müködnek) hol van az ikon, 2 napos használat után semmi különbséget nem tudnának megállapitani a két rendszer között (ezt már csak azért is bátran állithatom mert nem egy olyan emberkét ismerek aki azt sem tudja milyen oprendszer van a gépén, csak hogy valami windows...)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Cégek, hivatalok, iskolák, stb, leszarják a directx-et. És a legtöbb jogtiszta windowst ilyen helyeken használják.

Kicsit vicces, hogy a General Motors azt hiszi, a mostani gépein amin lassú lenne a Vista, azon majd gyors lesz a Win7. De nekik legyen igazuk! <#nyes>
Kipróbáltam 8.04-es Ubuntut, de elég pocsékul szerepelt a laptopomon. Képernyõlehajtásra ugyan készenlétbe teszi magát de ébredésnél csak sötét képernyõ fogad. Pendriveomat nem ismerte, nem sikerült firefoxot feltennem rá, csak a beépített béta verzió volt benne (azért ez elég röhejes, hogy béta verziójú böngészõvel jön), persze ez csak amiatt volt, mert én nem értek hozzá. Ami a nagy hibája, az a súgó. Egy nulla, semmi. Pl akkor megnézem, hogy hogyan kell vmi progit feltenni. Semmi használható leírás csak általános rizsa, sokszor az is angolul (én megértem de lehet nem mindenki). Azért Windowsokban elég részletes súgók vannak, amely bír némi információtartalommal. Ezen még van mit javulnia Ubuntunak.
Egy észrevétel. A linuxosok panaszkodnak, hogy nem használnak az emberek azt a Windows helyett, pedig mennyivel jobb lenne a világ. Aztán amikor vki panaszkodik, hogy könnyebb lenne a váltás ha jobban hasonlítana kezelésben Windowshoz (köztük én is, legalább egy aprólékos súgó legyen hozzá, akár angolul), akkor jön a válasz, hogy a Linux nem Windows és nem akar olyan elterjedt lenni, stb...Most akkor tessék eldönteni, akarjuk, hogy elterjedjen vagy maradjon szûk réteg "kiváltsága"? Nem akarok senkit bántani fenti észrevételeimmel, nem kifirkálásnak írtam.
A cégek viszont amiatt.
Sanyix
És mi köze az ofisznak a directxhez? Nem ofisz miatt használnak vindózt az emberek, hanem directx miatt.

Most éppen mire gondolsz?
Ja, amúgy mit is ígértek, mit fog tudni az új Win? Hangfelismerés, kézírásfelismerés, stb? Sztem az igényeket nem nagyon találták el, kevesen használnak ilyeneket, pedig angolul már egész jól mûködnek.

A sokat ígérõ MiniWin kernel az MS-t ismerve pedig egy rakás **** lesz. Érdekes, hogy övék a világ legnagyobb programozógárdája, mégse tudnak egy rendes böngészõt, médialejátszót, fájlkezelõt összerakni. Az oprendszerekrõl nem is beszélve.
ugye most csak vicceltél?

Vorpal
A sp1 kapásból szétcsapta a gépet Vista alatt - a recovery consolt elérni meg szinte lehetetlen - iszonyatos élmény volt - nem kívánom senkinek.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

És az MS vajon miért adta a ki az Office-t Mac-re? Nem hiszem, hogy már a vég közeledtét érzik...

A disztrók közül egyértelmûen az Ubuntu a legnépszerûbb desktopra. Valószínûleg ez lesz a (közel)jövõ Linuxa, egyre többen állnak át, gõzerõvel fejlesztik. Ilyen tempóban nem kell 2 év és használhatóságban, kompatibilitásban, mindenben lehagyja a Windows-t.

Az egyetlen hátránya, hogy nem mennek rajta a Windowsos progik (ez azért mondjuk elég nagy gond). De arra meg ott a Wine project, ami remélhetõleg szintén begyorsul, miután az MS-nek muszáj volt kiadni a Windows API-k dokumentációját.
DirectX-et amúgy ki kellett adnia, nem tudja valaki?

Egyre több hardvergyártó is beszáll (pl Ati), dokumentációkat ad ki, rendes drivert fejleszt, meg játékfronton is mozgolódni látszik valami, pl úgy néz ki, a Valve Steam-je is kjön Linuxra. Játékban pedig tessék fejleszeni OpenGL-re.
Annak meg jót tesz a Mac terjedése is, arra sincs DirectX, ezért (lehet) az OpenGL a jövõ.

Na, majd meglátjuk. A kritikus pont szerintem a Windows 7 kiadása lesz, ha az is így sikerül, mint a Vista, akkor a Microsoftot is már csak a történelemkönyvekbõl fogják ismerni. 😊
Sanyix
És nehéz választani a 10 legangyobb diszro közüûl egyet? Egyébként megint jön a driveres hülyeség, elmondom hogy linuxra jobb driverek vannak mint egy vistára. Persze a nevenincs cuccokhoz nincs mert azok nem sok embert érdekelnek, de nem is érdemes megvenni azokat.

"Addigra annyira meg lenne szorítva a ms dinnyéje, hogy kiadna direct(linu)x-ot"

tévedésben élsz, a linux nem azért nem terjed mert sokféle disztro van, hanem azért mert nincs directx, és így a játékok nemnagyon mennek rajta. Az ms meg akkor ad majd ki dx-et linuxra, ha neki már befellegzett, és lát valami üzletet a linuxos cuccokban. Ha most kiadná az kb olyan lenne mint az öngyilkosság, megszûnne az az erõ ami a vindóznál tartja a felhasználók 80%-át...

Ja és a disztro kb olyan mint vindóznál amikor (x)lite-al módosítgatsz. Szóval vindózból is van szép számmal, nekem is van 2 saját 😄

Mardel
A Linux Nem Windows

A linuxos társadalom egyébként jól elvan magával, és nem igazán szeretné elhódítani a windows felhasználókat.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Narxis
Nem biztos, hogy így ingyenes maradna.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ezeket a linuxgyártó embereket kellene összefogni, és kiadni 1 szervert, 1 desktopot és egy portabilis disztrót. A fennmaradó humán erõforrással pedig meghajtókat. ...

Ebben a gondolatmenetben látok logikát..

https://twitter.com/foodlfg

Cad-ot ha 100 pc tulajból egy, akkor egy másik filmszerkesztõt (azért a kino nagyon krompli...), 30 játszik, 20 dolgozik valami speckó progival, de a maradék 48 csak szövegezik, filmet néz, csettel, nettezik vagy töltöget. Ezt a 48%-ot lehetne beoltani Linuxxal, de mégse megy. Annyi a disztrib, hogy elég lenne a vörös hadsereg élelmezésére. A windózból még mindig a 2 kezem összeszámolhatom az eddig kiadott összes verziót. A linux jövõjét épp ez gáncsolja: túl sok van belõle. Azt már ne mondjátok, hogy a ms miatt...
Ezeket a linuxgyártó embereket kellene összefogni, és kiadni 1 szervert, 1 desktopot és egy portabilis disztrót. A fennmaradó humán erõforrással pedig meghajtókat. Addigra annyira meg lenne szorítva a ms dinnyéje, hogy kiadna direct(linu)x-ot, csakhogy a koszos reklámok, amik addigra ellepik a játékokat is, nyugodtan szennyezzék azt is akik nem windózt használnak.

grebber
Sokan nagyon sírnak hogy nemteszem fel a vistát mert lassú meg ilyenek.
Én is ezt mondtam addig amig fel nem raktam a vistát.Itt figyel a gépen az xp is de csak vistát használom már.Alkalmazások megnyitása gyorsabb szerintem.
Játékoknál eddig amiket néztem pár fps-el lassabbak mint xp-n.Sok olyan game van ami fps-re azonos az xp-vel.

Next PC upgrade: 2022

Sanyix
Nem, a m$ nem írt rá directxet, és nem is engedi. Persze ez volt a célja, hogy jól elterjeszti, nem tudnak tõle elszakadni, és így játék= kíndóz. Ha akarna valaki, akkor se tudna directxet írni linuxra, mert az ms mindent megtesz, hogy ez ne sikerülhessen. Hiszen akkor bukna. Olyan unalmas az hogy állandóan a kádakkal jöttök, ez már olyan divat, ki használ ilyet? 100 ból 1 ember? És ott is a szoftvergyártót kéne csesztetni, mert az nem hajlandó megcsinálni linuxra, csak nevetséges összegekért eladni winre.

mousee
Foggalmam nincs, akkor a technika ördöge babrált veled egyet. Mer nekem csont nélkül felment, és nem kúrt el semmit.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Már 1 éve használok Vista-t. Az elején nagyon szar volt, utána keveset javult.
Az SP1 nagyot dobott a minõségén, most már használhatónak mondható.

Még 1 év és jó lesz. ;-)))

Az SP1 elbaszta a hálózat felderítést a Vista-ban. Megint nem látja az XP-s gépemet. Az XP-s gép viszont látja a Vista-t. Ezen javíthatna a MS, mert most nem tudok nyomtatni a laptopról...

A VPN nem megy (Cisco), de ez lehet VPN szerver v. hálózati v. jogosultság probléma is. Mivel nem vagyok rendszergarázdai jogokkal felvértezve, ezért feladtam és nem dolgozok otthonról. Ennek a javítása nem sürgõs. ;-)))
User error... Akkor a 7.10-el miért nem kapáltam szét a gépet?

Na émmeg kaptam ingyéé Vista SP1-et angol ... 1 évig ingyen nyomhatom...hááát..de csak nézegetem még magát a lemezt...mikor valamikor az elején adták ki akkor tettem a gépemre és erõsen driver gondokkal kûzdött szegény, bár az 5 éves gépemen viszonylag jól ment 512! mega rammal.

Nem tudom a dual magos 1,5giga ramos notimra rá merjem-e tenni. Akksi XPvel így is csak 3 órát húz ki...vistával gondolom 2 talán.

Linux...melóban fél évig ubuntut használtam/tunk de úgy hogy fél év alatt csak kisebb belassulás volt, fagyás nem! A gépek sosem voltak kikapcsolva. És nme szövegszerkesztettünk, hanem viszonylag keményen a hálózati részét használtuk...Sun M4000-res szervereket debugoltunk.

Volt erre a célra Xp-s gép is az naponta 3* dobta el magát meg néha megállt 10-20 percre gondolkodni, hogy na hogyan tovább(lapozófile és csodái).

Linux, szervernek isten király és spéci feladatokra elõre gyártott progival! Desktopnak azért nem mondanám. Pl Gimpen kívül más nem nagyon van. Aki programozni akar annak ott a C, PHP, és kb ennyi...felhasználóbarát, de megválogatja a barátait. 😊)

Wint meg Marika néni is tud kezelni, kimondottan desktop, de ha szervert látok meg és win hát égnek áll a hajam. Naggyon jó a win szerverek támogatottsága, meg kattingatással 5 perc alatt konfigolható, meg nagyon jó fícsörök vannak beépítve....nade...a sok automatizált folyamat közül csak ha 1ben lenne hiba máris bukta az egész.

Meg ok hogy tényleg 10éves pistike is win rendszergazdának érezheti magát mert olyan a felület, de azért ne felejtsük el, hogy ez mind mind a gép teljesítményének a rovására megy. Ha veszek egy 4 millás szervert, nem szeretném, hogy abból 1 millát a win egyen meg erõforrásilag.

Na meg ha win szerver tényleg olyan frankó ahogy a tech demókon láthatjuk, akkor
az MS mégis miért linux szervereket használ levelezésre...stb? lol

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Te sem tamogatnad, ha apad mindenaron egy audi tt-be trabant motort szeretne tenni, mert jobban gyorsul 30km/oraig es kevesebbet fogyaszt 1000000 km-en 8 literrel.<#crazya>

Daffit
Az MS tényleg egy szemét, nagyon erõs pozícióban lévõ cég, de a hülye júzerek torkán mégsem tudja lenyomni a Vistát. Ezen kívûl úgy látom házon belül sem egyértelmû a Vista támogatottsága.

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

mousee
Szerintem akkor user error volt. Nálam semmit nem cseszett el 😛 Vígan futkos most is.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Szétcseszte a vinyómat, tele lettek hibákkal a win particók is, hiába telepített/frissített nem indulnak internetes oldalak, nem enged tisztességesen beállítani a gépet, stb.stb és még lassú is. (Megjegyzem, a 64 bites verziót bántam meg. 3 óra múlva jött vissza a 7.10-es 😄)

Persze, a júzer nem írt cam-cad alkalmazásokat, directx-et, és tisztességes meghajtó progikat hozzá.
Hogy nem sûlyed el a felhasználó amiért nem beszéli anyanyelvi szinten assamblerül de legalább a C valamelyik nyelvjárását.<#banplz>

mousee
És ezt mibõl sikerült leszûrni? Nekem tök sütin megy a 8.04...

Azért az Ubuntu 7.10 elég kóser. A 8.04 már fos...
Tanultak a Microsofttól. <#mf1>

Nincs mit vitatkozni, a Linux megbízhatóbb rendszer. Mondjuk vegyük hozzá azt, hogy azért, amióta a Linux is kezd egyre jobban elterjedni, azóta láss csodát, a bugok is sûrûbbek rajta.

Aztán a következõ, hogy a Linuxnak századmagával, a Windowsnak ezredmagával kell kompatibilisnek lennie.

Szóval kíváncsi lennék a Linuxra akkor, ha majd annyi alkalmazást kell / lehet hozzákapcsolni, mint a Windowshoz.

Ugyanakkor valljuk be, a Microsoft az egyik leggennyesebb monopólium az emberiség történelmében. Persze ezt is a hülyeuser intézte el.
Narxis
Annyi ilyen hír volt már, hogy mindkét oldal kifogyott az érvekbõl.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zsoltika 007
Sp1 óta rendben van.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Vajon hány hozzászólás kell majd az elsõ linux éltetéshez és egy Linux vs Win vita kibontakozásához? :-)
mousee
Alapvetõen igazából a gépigénnyel nincs nagy bajom, mert nem azért van a ram a gépemben, hogy üresen álljon. Felõlem megeheti mindet, hogyha cserébe ahogy rákattintok egy progira, akkor pöccre induljon. No meg persze ha videót vágok, akkor a videóvágó kapja a ramot, és ne az oprendszer. A vistában ez már jelképesen megvan elvileg. Gyakorlatilag azért ez nem egészen így van. Legalábbis én nem így vettem észre.