A Windows 2000 is biztonságosabb a Vistánál
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rendsert ujraindít a frisset ugye és hát modemet is lehet de nem muszály
ha továbrra is támadnak akkor megkeresni a forrást vírusnál spywarenél
csak restart
ez nem véd meg viszont a következõ támadásoktól: BIOS, feszültség manipulálás
vincseszter hardveres támadása, processor fesz, ventillátor
távoli szabályozása, ezek ellen építenetek kell visszajelzõket
olyat ami nem a rendszer része, direktbe figyel pl:infrás fordulatszám
figyelõ egy kis panelról vezérelve nem lehet netrõl hozzáférni
fizetõs internet securityk, tûzfalak kereskedelmiekben van kötelezõen
a mindenkori nemzetbiztonsági szerveknek kapu, a támadás ezekel
rdukálható a szervekre,az illetékesekre, és a pár zero támadásra, az open
source szoftverekben ezek nemigen vagy egyáltalán nincsenek benne mert ezek
fejlesztõi nem kötelezhetõk erre hisz ingyenes ésbárki készithet hozzá
javithatja
fizikai védelemre ami uyge nem játszható ki:
kédzitsetek fel egy nagyon átnézett, és tesztelt rendszert
2. ezután mentsétek le partíció mentõvel, vagy csináljatok
belõle Live rendszert, bármilyen OS
majd írjátok ki lemezre és tegyétek be olvasóba
"nem tud ráírni,nem módosítja semmi"
majd memóriából müködtessétek ha valami gyanusat észleltek
ujraindít és ram ujra üres vírusmentes rendszer ismét
elindít a háttértár addig legyen áramtalan csak IDE
SATA a funkciókábel legyen csatlakozva, ha adatot akartok
menteni na akkor mehet a tápkábel is így minél kevesebb
károkozó lesz és utána szorgalmas átnézése az adatoknak
lényeg oylan teknikák használata ami fizikailag nem
játszható ki
Még valami: sem a Vista, amit kipróbált, sem pedig az én XP-m nem kalózmásolat. Kemény pénzbe került, tehát egyáltalán nem mindegy, hogyan szuperál. Emellett pedig csak annyit akartam kihangsúlyozni, hogy nem szaladok azonnal cserélni, ha valami új jelenik meg. Ti ellenben, amint megjelent a Vista, rögtön kezeteket-lábatokat törtétek felrakni, aztán szidtátok a Microsoftot, mert a terméke nem állta ki a próbát. A TI PRÓBÁTOKAT. Én személy szerint addig maradok meg a bevált rendszernél, ameddig az újat helyre nem pofozzák annyira, hogy biztonságos legyen. Csak akkor váltok, ha érdemes. Nincs kedvem kísérleti nyulat játszani, és közben elveszíteni az értékes anyagaimat, nem beszélve az idegeimrõl.
Ja, még valami: nincs se ismerõsöm, se részvényem Redmondban.
"néha én is szeretek bütykölgetni"
Mondtam már, hogy ha hülye vagy hozzá, akkor inkább maradj csenbe. Elmondom neked, hogy ha normálisan összeválogatott hardverekre telepítesz linuxot, akkor még drivert se kell kézzel telepíteni, nemhogy bütykölni.
Amúgy a hozzászólásaidból látszik, hogy te sokkal elfogultabb vagy az apple irányába, mint akármelyik "linuxkocka" a linux irányába. Valószínüleg azért, mert nehezedre esik elfogadni, hogy nem ért annyi pénzt a szarod, amennyit kiadtál érte.
az hogy a linux az utolsó soráig nyílt forráskódú az tette számára lehetõvé hogy az EGYETLEN valós operációs rendszerré váljon, a többi csak humbug blamázs , szemfényvesztés és parasztvakítás... mert több százezer fejlesztõ készíti tizenXéve a nap 24 órájában és tökéletesíti , fejleszti, ugyanazt a nyílt forráskódú kernelt. ezenkívül a fejlesztõi nem pénzért, idõre vagy ostorral a hátuk mögött fejlesztik, hanem szeretetbõl , hobbiból, átgondoltan, kényelmesen, megfontoltan és nyugodtan...
én csak kívánom neked (és a hozzád hasollóknak) hogy egyszer megértsétek és megérezzétek a nyílt forráskódú közös sámántudat érzésését, és azt hogy jobb adni, mint kapni.
Ki nem szarja le a Visztát?
Egyrészt tököm ki van a linuxosokkal hogy minden kib*szott MS-el kapcsolatos/Apple-el kapcsolatos cikkhez odajönnek fikázni. Verjétek ki vagy én nem is tudom. SEnkit nem érdekeltek.
Többek közt ebbõl is adódik az, hogy utálom a linuxot. Meg abból, hogy ugyenezek a homárok azok, akiktõl meg kéne tanulni 'A Tudást'. Hát inkább sorbaállítani, lelõni.
A harmadik. Lehet mások az igényeink. Én inkább azt szeretem, ha az oprendszer van értem és nem én az oprendszerért. Igaz, egyik hobbim a számtech (volt...), néha én is szeretek bütykölgetni. Na de az egy másik szint. Ezért optimális szerintem pl a Mac OS.
Ennyi.
Véleményetek meg nem érdekel (*linux kockákra értve)
<#levele>#levele><#violent>#violent>
Blackmail the Universe
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Annál tutira nincs biztonságosabb!<#vigyor1>#vigyor1>
Némely esetben lehetõség van az .exe-n belül egy szabványosan alkalmazott rész újrafordítására is, ha a win32 api-t használja. Ilyenek pl.: a menük egyes panelek, gombok, radiobuttonok és comboboxok stb.. elhelyezkedése , feliratok, fülek stb.. ..ha az exe vagy dll nem volt utólagosan tömörítve vagy elõre megfontolt szándékkal egészen más metódusban megírva.
😊
Igen régóta használok linuxot. 10.000x stabilabb, mint bármely MS OS.
Nincs vírusírtóm, nincs tûzfalam, nincs kékhalál, nincs spy, nincs fagyás és még sorolhatnám. Az MS termékekhez pedig kell a vírus, különben a vírusírtásra szakosodott cégek nem bírják eladni a termékeiket. (Ezért írnak maguknak vírust, majd elszórják és kidobják hozzá a frissítést és évente az új szoftvert. Hehe.
<#ravasz1>#ravasz1> ). Ez pesze hülyeség. 😄
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Gabe Dearborne-nek igen, speciálisan neki megfogalmazva 😉
Amúgy én is "teszteltem" Virtualboxban futtatva, és nem tudtam rávenni normális tartományi mûködésre. Arra rájöttem, hogy az indexelés kikapcsolásával 35rõl 6ra csökkent a procihasználat(Feladatkezelõ mindkét esetben 0-t mutatott). Arra viszont nem tudtam rávenni, hogy az átjáró is menjen és egy másik céges alhálót megbízhatónak tekintsen. Persze nem volt rá elég idõm, csak egy teszttelepítés volt.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Jó innentõl kezdve nem is vitatkozok veled, mert látszik, hogy fingod sincs a dolgokról. Tudom, most jön az, hogy "de hát én próbáltam az ubuntut és nem ment semmi..."
Hát több embert érdekel a linux mint az osx, de ezt inkább hagyjuk. Meg valószínüleg nem érdekli õket az a rengeteg linux server se amik bankoknál, állami szerveknél futnak<#idiota>#idiota>
Szerintem meg téged kéne kitiltani a tér-idõ kontinuumból.
@ homeless #44
pedig a linux mivel kb senkit sem érdekel, azért IS biztonságos. félreértés ez nem azt jelenti, hogy jó, vagy használható. még csak azt sem, hogy stabil. csak azt, hogy nem külsõ programok miatt fox szívni (hanem maga a linux miatt xD).
Blackmail the Universe
Ez szerinted egy normális, sõt(!), szakértõi vélemény, de most õszintén? 😊 Aki szakértõ, annak meg minimum meg kell indokolnia, hogy miért gondolja azt, amit. Az egy hét használat alatt meg nem hiszem, hogy megismerte volna az OpRendszert. Majd én is felteszek egy nagyrabecsült OSX-et, egy hét múlva leszólom, hogy milyen szar, aztán én is igazi informatikus leszek.<#idiota>#idiota>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A legtöbben mások véleményére adunk. Ha meggyõzöd, akkor OK. De ha a fiát sértegeted, azzal nem leszel elõrébb. Ja és õ is fogalmazhatott volna diplomatikusabban 😉
Ez egy igazi technikus igazi szakvéleménye, engem totálisan meggyõzött, köszönjük!<#eljen>#eljen>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Nekem linuxon se vírusírtó se tûzfal(szolgáltatások ott futnak, ahol kell). Ha egyszer mégis célközönséggé válnék, akkor a rendszer "reagálna" rá a fejlesztõkön keresztül.
Cikkhez: M$ mellélõtt a teszttel mert a warezolók javarésze nem használja az update-et, valamint az eszközük adatbázisa töredéke egy akármilyen vírus/egyéb keresõének.
vagy legalábbis SP1-et még nem használt
Blackmail the Universe
Annyit még hozzá: a fiam computer-technikus. Feltette a saját gépére a Vistát. Aztán egy hét múlva kivágta a szemétbe. A saját szavaival: "ilyen szart még nem sóztak rá vásárlóra".
Ennyi.
pár hónapja feltelepítettem a 2000-et, amíg a vírusírtóm (AVG) frissítette magát lejött egy vírus. XP-n ilyen sose volt még.
És mielõtt fikázni valaki az AVG-t: folyamatosan figyelem a tûzfalamat, a processzorter-, és memóriaterhelést is, és eddig semmi szokatlant nem érzékeltem, márpedig az a "vírus" ami se a processzort, se az internetet, se a memóriát nem használja, az nem is létezik...
ez a teszt egy porhintés, sárdobálás, mely eléggé undorító, amugy ez a cikk nekem többet mondott, mint a többi más gagyi teszt : Hackerverseny
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyetlen biztos megoldást ismerek, olyan operációs rendszert kell használni, amin a kártevõk el sem indulnak.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
szvsz az MS elfogulatlan, hiszen miért lenne érdeke azt állitani h biztonságos a vista, ha nem lenne az?
<#eplus2>#eplus2>
Forza.
Különösen igaz ez 1 gigaherc alatti és/vagy 256 mega ramnál kevesebbel rendelkezõ gépekre.
Vistának igazán sajnos nincsen pótolhatatlan , nélkülözhetetlen tulajdonsága, amelyet ne lehetne pl.: XP-re vagy esetleg Win2000-re átültetni, pl.: harmadik fél által megírt szoftverrel.
Léteznek pl: XP-re igazán kellemes átszkinezõ programok amelyekkel sokkal kultúráltabban, "menõbben" és nem utolsó sorban használhatóbban néz ki a kezelõ felület, mint a Vistán és mindezt régebbi gépeken is lehet futtatni. pl:
Flyakite OSX 3 és Bricopack Vista Inspirat Ultimate 2
1. meghalt a régi gépem (elfüstölt egy kb 5 éves proci, a rossz hûtés miatt, és mivel szartam rá nagy ívben) és egy új sata-s vinyóra került a rendszer
2. átváltottam 64 bites változatra
Egyszer sem kaptam be vírust, vagy állt volna le a rendszer szoftverhibától (egyedül akkor amikor a régi gépen a rendszer vinyó leállt mûködés közben néha-néha)
shaken, not stirred
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Microsoft vagy a Linux az isten, mert mind egyformán szenved a gyerekbetegségektõl, a júzer és driver hibáktól.
Ja és az én XP-men sem volt trójai és újratelepítés sem évek óta, tehát kijelenthetném, hogy az XP a legjobb, de ez csak önámítás lenne és úgy is tudom, hogy nem igaz 😊
<#circling>#circling>
Innentõl kezdve lehet a gépén bármilyen szuper védelem.
Lol. Tényleg értelmetlen. Akkor az XP-re mit szóljunk? Elmúlt fél évben oly sok gépet láttam ami összes frissítéssel, tûzfallal és napi frissítésû vírus/spy írtóval is úgy engedte át az összes trükös trutyit, mint tésztaszûrõ a vizet.