105
  • Sir Quno Jedi
    Behonyám. Ha nem vagy totál hülye, a századikra már géniusszá léphetsz elő (persze sok gyakorlás és pihenés)...
  • geli13
    Alapvetően szarok ezek az iq tesztek...én 3szor töltöttem ki ilyet, elöször azt se tudtam mit kell csinalni, még nem láttam elötte soha ilyet, átlagos eredményt kaptam. Másodjára mar 20ponttal többet értem el, harmadjára megint 10ponttal többet. Még csak nemis változatosak a feladatok, mind 2-3 sablonfeladatra épül, gyakorolható és ennél fogva hiteltelen.
    Az ember sokkal komplekszebb annál, hogy ilyen kis vackokkal mérhető legyen.
  • szedRick
    Hát pont ez az. Ha 8 óra programozás után hazamegy valaki és ilyen munkája van annak inkább utána fizikai munkát kell végeznie. Például kertészkedni, kis gyurás, futás, bringa vagy akár a szex :) Aki pedig kubikol az olvasson, vagy valamilyen agyi tevékenységet végezzen... ha ha ha röhögök én is de ezzel nem satnyulna az ember semelyik része a programozo nem lenne 100 kilós a kubikos meg nem lenne setét, persze tisztelet a kivétel és a kivétel erősíti a szabályt. De sohasem késő elkezdeni semmit, legyünk pozitivak és határozottak! HAJRÁÁÁ
  • Sanyix
    Aha szép is lenne, ha a munkahelyen 8 óra programozás után hazaérek, és folyatom... hát nem inkább lerogyok a gép elé egy sörrel, agyzsibbasztó játékokat játszom, vagy filmet nézek :)
  • rigidus
    Bezony. Meg eleg ember es a megfelelo eszkozok ill. modszerek.
  • teddybear
    Ami pedig a befolyásolhatóságot illeti, az IQ-független. Németországot mindenki civilizáltnak tekintette a húszas-harmincas években, mégis mit csinált velük Hitler alig pár év alatt.

Szinte mindenre rávehető egy adott társadalom, csak elég idő kell hozzá.
  • teddybear
    Már amelyiken!
  • rigidus
    Az, hogy ezzel a fajta kiserlettel az idokozonkenti IQ teszteken is nagysagrendekkel jobban teljesitettek az alanyok - legalabbis ezt allitjak a kiserlet szervezoi.
  • GyuriX2572
    Ha valamit gyakorlunk azt egyre kevesebb idő alatt meg tudunk oldani. Mi ebben a meglepő?
  • rigidus
    Akkor megnyugodtam: nem vagyok sem konzumerista, sem scientologus.
  • kvp
    "Ha az IQ-jukat modszeresen szint alatt tartjak, kesobb sem fognak magukhoz terni."

Ezt hivjak konzumerizmusnak. Ugyanolyan filozofia mint mondjuk a nacizmus, csak a jelenlegi globalista vilagban ez az egyik elterjedt filozofia. Alapvetoen ugyanugy az emberek manipulalasara alapul, mint a tobbi hasonlo gondolat, csupan ezt sokkal finomabb, ugynevezett tudatalatti modszerekkel teszi. Ilyen szempontbol sajnos rosszabb mint a tobbi, hiszen nem lehet azonnal es egyertelmuen felismerni, tovabba kovetoi nem tudjak magukrol hogy mi alakitotta ki a velemenyuket. Ennek tovabbfejlesztett valtozata a scientologia, ezert is szeretik a scientologiat annyira (masokon) alkalmazni a gazdasagi vezetok, hiszen ugyanazt vegzi el csak sokkal hatekonyabban.
  • rigidus
    teddybear #1: Egyetertek

Molnibalage #4:

"Az IQ meg amúgy is egy kreált mérőszám. Olyan problémák vannak bennei ami inkább a logikai kézségeket méri, de a tudást és abból származó infókat nem."

Az idaig vilagos, hogy az IQ-bol nem kovetkezik az egyen egy vagy tobb adott temaban valo jartassaga, de a tudas megszerzese erosen fugg az egyen logikai asszociativ kepessegetol. Minden amit ismerunk logikara epul, az csupan egy mas kerdes, hogy kepesek vagyunk-e megerteni az adott tudashalmazban a logikai osszefuggeseket.

> A lényeg az, hogy ha egy probléma szembejön az életben akkor milyen választ tudsz rá adni.

Es ha ez a megkozelites tomegmeretekben is elszaporodik, akkor kapunk egy olyan kozosseget amelyet gyerekjatek manipulalni, mert - tobbek kozott - nem ismeri fel a logikai osszefuggeseket abban a mi vele a kornyezeteben tortenik, igy megfelelo eszkozokkel arra lehet ravenni amire csak akarod. Csak peldanak okaert egy a sok kozul: Ha odaba..ol elejuk tancolo britni szpirszt pepsi kolaval napjaban 50-szer, akkor oszver modjara becsodulnek a tizenevesek a szupermarketbe es lecsapnak a pepsi kolara majd hazafele hangosan eneklik, hogy "oops I did it again" mikozben egymas gatyajaban kotorasznak. Mindezt ahelyett, hogy melyen elgondolkodna olyan osszefuggeseken, mint pl, hogy monopoliumot tamogat, ami az igy befolyo penznek majd egy jelentos reszet arra forditja, hogy ugy futtasson politikusokat mint masok az utcalanyokat es valasztasok idejen mar eleve ok gondoskodjanak a kinalatrol is. Ha az IQ-jukat modszeresen szint alatt tartjak, kesobb sem fognak magukhoz terni.
  • pex
    hangosan felrohogtem amikor olvastam, hany emberen vegeztek a kiserletet. A kiserletvezeto pszichologusdoktor igazan gyakorolhatta volna meg 1-2 evig a sajat kiserletet, hogy rajojjon mi is az a statisztikai analizis.
  • Flashy
    ez teljesen attól függ, hogy hogyan definiálod azt hogy "intelligencia". ezek a "tudósok" se attól hülyék hogy azt mondják hogy fejleszthető, csak olyan dolgot neveznek intelligenciának, ami fejleszthető. te meg azt nevezed ennek ami öröklött, mások talán "tanulási képességnek" hívnák, vagy "logikai készségnek" pl. szar definíció alapján nincs értelme vitatkozni...
  • greg971
    Én még mindig azt mondom ... az intelligencia genetikailag öröklődik ... ezt nem fogja fejleszteni senki . Ez nem kerékpározás polgártársak vegyük tudomásul .
  • greg971
    visszanézve a betűcseréket , elmegyek kissé kipihenem magam , vagy klaviatúrát fogok cserélni hamarosan
  • greg971
    Te jellemzően lebecsülsz mindenkit , ami igazán sajnálatos ... beállítanálak egy kőműves mellé, egy hónapra . Minden nap megaláznának és bebizonyítanák neked mennyire idióta vagy ebben az "egyszerű" munkában ... ez tény . Sőt .. megkockáztatnám hogy az érokásáshoz sem értesz , hiszen elég gyakran különböző rajzokon kell eligazodniuk az árokásó embereknek , és vigyázni egy egy csóvezetékre vagy lefektetett kábelre . Gratulálok hogy ennyire nem látsz rá a való életre :D Természetesen nem kell összekeverni egy atomfizikus munkáját egy orvosét és egy építőipari munkásét :D az orvos nem építi fel a házadat , a kőműves nem műti meg az anyósodat .. bár .... élj abban a házban amit egy orvos épít fel , és műtsön meg téged egy kohász :D
  • gombabácsi
    Áh, újabb tipikus ember-leegyszerűsítő tudományos kutatás. Csináljuk "gyakorlatokat" és növekszik az "IQ"-nk... Egyáltalán, mintha az IQ mérhető lenne, mintha lenne értelme a brutálisan sokrétű emberi értelmet ilyen feladatokkal méricskélni... Pedig az emberi értelem lényege pont a sokrétűség, a gazdagság, változatosság, és épp ezért csak változatos, sokrétű, gazdag feladatokkal lehet igazán edzeni. Ez a feladat pedig maga az élet, amiben bizony az ilyen "IQ feladatoknak" meglehetősen kicsi szerepe van...
    Persze a mai világban divat a "juj gyorsan mérjük meg milyen okosak vagyunk aztán csináljuk pár feladatot hogy még okosabbak legyünk"... jajj...
    Szerintem ez az egész hozzáállás a pszichológiából ered, ott dívik nagyüzemileg az ember leegyszerűsítése. (Nem, nem vagyok cijentológus...)
  • ziipp
    Szerintem is. Gyakorlat teszi a mestert. Ez a szellemi munkára is igaz. Sokáig hasonló problémákkal foglalkozik az ember, akkor "beáll rá" az agya, legyen az vízvezeték szerelés, vagy az univerzum megfejtése. :]
  • ziipp
    Valóban nem. Meglepő és mulatságos, de még egy sima árokásáshoz is ész kell. Hol ásod, milyen mélyen, mivel stb. Biztos találkoztatok már ti is olyan YouTube-os videokkal, ahol 3-4 percben ilyen összefoglaló van: "hogy tört be Jocó feje, amikor a tetőn szögelt", "hogy szakad le a fél válla téglákat dobáltam neki", és hasonlók. :)
  • ensomhet
    Az sem mindegy, hogy munka alatt árokásást, vagy tudományos kutatást értünk...
  • Molnibalage
    Beza. Egy két lazább félév után én is azt éreztem, hogy butulok, de mikor jött egy nehéz probléma és újra gondolkoznom kellett meglepődtem én magam is, hogy mikre nem vagyok képes. Az IQ meg amúgy is egy kreált mérőszám. Olyan problémák vannak bennei ami inkább a logikai kézségeket méri, de a tudást és abból származó infókat nem. NAGYON szubjektív és az ember mentális képessége az meg nagyon nem állandó. Függ a környezettől, a fáradságtól, érzelmektől stb. Nincs is értelme szerintem mérni. A lényeg az, hogy ha egy probléma szembejön az életben akkor milyen választ tudsz rá adni. Pont.
  • Hedgehunter #3
    Pedig nagyon igaz.....
  • Vorpal
    Ez egy kicsit sarkalatos megjegyzés volt.
  • teddybear
    Szerintem igen. Pl. tanulással, illetve ha használjuk az eszünket. Ha a valaki csak annyit tesz, hogy a munkából hazamegy, és lerogy a TV elé, egy sörrel, meg a chipses zacsival, ne csodálkozzon, ha nem forog úgy az agya, mint iskolás korában.