XP-vel trükköznek a PC-gyártók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a gedit tudtommal nem IDE, csak szoveg szerkeszto.
valoban nem lehet ossze hasonlitani, az M$ fenyevekkel van lemaradva. mint pl csomagkezelo teljes hianya...
Ahogy azt mar sokan latjak, valami nem attol jo, mert uzletileg sikeres. Hiszen nem a jo dolgokbol lesz uzlet, hanem azon dolgokbol amivel penzt lehet keresni. Legjobb pelda erre a haboru. Az se jo, de mivel nagy penz van benne, ezert csinaljak. Persze a jo es az uzletileg jo nem zarja ki egymast, de nem is feltetlen jarnak egyutt.
Ezek utan az a kerdes hogy miert orulunk annak ennyire megis, hogy mindenben (mint pl. OS valasztasban) az uzleti szempontok dontenek.

notepad++t a gedittel is ki lehet váltani 😊
En szeretem nagyon , C kodokat mindig abban irom.kicsi, gyors, sokat tud. Mint minden ami a linuxon fut😄
asysoft
Ez a geany ígéretesnek néz ki. Mostmár van tippem, hogy notepad++-t mivel fogom kiváltani, ha komolyabban kipróbálom a Linuxot😊

/*WTF?!*/

Egy nyilt dologrol lehet nyiltan beszelni. Az uzleti vilagban viszont ritkan beszelnek nyiltan, vagy inkabb soha sem, hiszen _minden_ uzleti titok, manoverezes, PR es a tobbi. Es te leirod hogy "ossze lett csapva". Ezen akadt meg a szemem.
Vagy hogy meg erthetobb legyen hogy mirol irok: nem mindig nezted a dolgokat ilyen merteku realitassal.

Egyebkent en nem hasonlitom a Linuxot soha a Windowshoz, megpedig azert, mert en OS-t a vilagnezetem szerint valasztok. Ahogy minden mast is (mar lehetosegeimhez merten). Ezert meddo vita a kettot egymashoz hasonlitani.

az atlag user ubuntu-t rak😄
A Linuxnak az a hibája, hogy 1000 változata van, és az átlag user nem tud rajta kiigazodni.

Nem ertem ezt a sirast az xp miatt. Mit vartak a felhasznalok? A windows egy termek, a felhasznalok meg fogyasztok. Az van amit az ms akar. Amugy meg nem mindegy melyik szart kell szidni????
"A WoW kliens portolása pedig kb 2 hetet venne igénybe OSX-rõl Linuxra."

Attól függ mennyíre Kakóznak a MacOS X változatban, ha nagyon, akkor abból sokkal több idõ lesz. A Mac egyedi OpenGL-jérõl nem is beszélve. Még az extek nevei is egyediek: GL_APPLE_ stb, bár igazából mindegyik OpenGL egyedi, egyáltalán nem portolható olyan könnyen más OS alá a normális modern OpenGL program (nem kretén glut-os).

de kit erdekelnek a jatekok? Legyen fluxbox, rxvt, pidgin, es mar minden szep minden jo. no meg persze geany sem art😄
"... amelyben szinte mindegyik Windows verziorol ugy nyilatkozol hogy az "ossze lett csapva""

Amirõl nem nyílatkozok úgy: Win2k, NT4, Windows Server2k3, Windows Server 2k8 és Windows Vista SP1(!). Biztos vagyok benne hogy van bennük még mindig "gányolás", csak töredék annyí, mint az összecsapottakban. <#vigyor0>

Valamikor (mint hc gamer) úgy gondoltam dx10 miatt érdemes lehet váltani.
Aztán annyi negatív véleményt hallottam hogy elkezdtem vonakodni a váltástól.
Tökéletesen elégedett vagyok az xp-vel, 35 folyamat 268mb memória...
Szóval ha már elkerülhetetlen a váltás akkor megteszem mint anno a millenium-nál.
De csak azért hogy vista legyen a gépemen azért nem veszem meg. 😊
Majd ha lessz rá komoly indokom.

Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB

Valaki leírta azt amit már én is megtettem pár hete egy hasonló cikkel kapcsolatban 😊
Csak ez a rövidített változat. <#eljen>

ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)

A linux nem rossz, csak nincs benne olyan üzleti potencia játék szemszögbõl, mint az MS-ben vagy a Mac-ben, mivel teljesen ingyenes. Nem véletlen, hogy pl a World of Warcraft szerverei Linux alapúak, a kliensek meg csak Windows-osak vagy Mac OSX-esek.
(A WoW kliens portolása pedig kb 2 hetet venne igénybe OSX-rõl Linuxra. Vicces.nem?)
Áramlik azért ebben az üzletben rendesen a pénz.😉
Ez kérem szépen a realitás. Az XP-t pedig kevesbb, mint 1 évig fejlesztették. Azért ha a Vista fejlesztését a Longhorn resttõl számítjuk is több, mint 2 év. Megjegyzem ez nem lenne, helyes. A Vista összecsapása e-miatt sokkal kisebb. Ráadásúl egy nyílatkozatot olvastam az MS-tõl, hogy eredetileg a Server 2k8-cal egyidõben akarták volna kiadni, de nem akarták tovább csúszatni.

Különben meg ne gondold, hogy a Linux-ok nincsennek összecsapva, fõleg hogy egy csomó komponének a fejlesztése még a mainapig nem fejezõdött be.

Egy ideje mar nem kapcsolodok be a Windows-szal kapcsolatos "beszelgetesekbe", de most megakadt a szemem a hozzaszolasodon, amelyben szinte mindegyik Windows verziorol ugy nyilatkozol hogy az "ossze lett csapva".

Kezden nem erteni hogy mirol folyik a vita. Amig a Windowst vagy szidtak vagy dicsertetek, addig meg lehetett kovetni a Windows-bulvarhirekhez kapcsolodo kommentek folyamat, de most mar kezdem teljesen elvesziteni a fonalat: mit jelent az hogy "A Vista valóban szintén egy kicsit összecsapott lett, szerencsére nem anyíra, mint az XP."? Es foleg mit jelent az hogy ezt pont te irod le?

Ha olyan notebookot szeretnétek vásárolni,amin rajta van egy olyan OS, amit nm szeretnétek kifizetni, de kérésetekre nem törlik le, akkor másik boltban, vagy másik cég notebookját vegyétek. Nem muszáj kinyalni az Asus seggét, ha nem hajlandó kompromisszumra. Lehet venni Acer-t, Dellt- FS-t, bármit.

Másik: ez a MS is elismerte, hogy szar a Vista meg baromság. Ennyi erõvel a játékvilág is elismerte, hogy szar a Linux, azért nem fejlesztenek rá.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

1. Hogyan kényszerít sokakat arra, hogy megvegyék a vistát? Nem kötelezõ még mindig...Vagy enélkül nem jár a TB? Cégek esetében sem kényszerít...Enterprise keretén belül vagy megkapják, vagy OEM-ként veszik géppel és akkor megint nincs kényszerítés...Túl sokat gondoltok M$-rõl
2. A gép fejlesztés/új gép nem ez a pont...😊
4. Nagyon sok mende-monda kering errõl, szoktam olvasni topicokat, híreket, de az ott említett hibák túlnyomó része user okozta gányolás...Ha pedig nincs hozzá driver az még mindig a hw gyártó hibája...(persze van 1-2 durva ms hiba is, pl sp1 telepítésnél a folyamatos újraindítás, de azt is javították idõvel)
Nem!

Tök újat akartak az XP igazi utódjának számító Server 2003 kernele és a már meglévõ egyes XP komponensek felett szigorúan .NET alapokon. Csak ez nem jött nekik össze. (Az igazi gány munka az XP, erdetileg a Server 2003-mal egyidõben kellet volna kijönnie, csak a WinME és a tömegek követelõzése miatt gyorsan összecsaptak egy NT 5.1, néhány WinME fejlesztésbõl (Rendszer visszaállítás, UPnP, Windows Movie Maker, Rendszer fájl védelem) és a Win2k-ból). Majd 2004 közepén, Longhorn 4074 Alpha után Jim Archin Bill Gates szemébe, mondta, hogy így nem lesz soha a Longhornból semmi. Ekkor fogták és kivágták az addigi fejlesztések tetemes részét (a tovább fejlesztett Server 2003 SP1 kernelt nem bántották) valamint a kukába dobbták az XP-bõl megmaradt komponenseket és mindet a Server 2k3 SP1 beliekre cseréltek, majd elkezdték újra fejleszteni a beharangzott újításokat teljesen más alapon és gondolkodás móddal. Ez volt a híres Longhorn Reset. A WinFS-t törölték hivatalosan a projectbõl, ám igazából csak az elsõ pre-Beta 2-ben került eltávolításra. A Vista valóban szintén egy kicsit összecsapott lett, szerencsére nem anyíra, mint az XP. Az SP1 hivatott ezen az összecsapáson segíteni azzal, hogy azz eredetileg kiadásra szánt változatra cseréli, mely megegyezik bineáris színten is a Server 2008-al.

Jelenleg a Windows 7 az ami esetleg extrém összecsapás lehet. Az az érdekes, hogy a neve ellenére úgy tûnik, hogy igazából NT 6.1 lesz és nem NT 7.0.
Remélem visszajön benne a WinFS. (A Win7 nagyobb erõforrás igényû lesz, mint a Vista)

"Nem lassabbak. csak nagyobb a gépigényük."
Vagyis ugyanazon a hardware-n (fõleg, ha régebbi) lassabb. Nem? 😊

Minden jog fenntartva!

Palinko
de miért van az hogy 1 oldalon már megint 2 cikk van ami azt mutatja nincs vége az XPnek. csináljunk "NEM áldozott le az XPnek!" topicot? 😄
Polllen:

1. A monopóliumával kényszerít sokakat.
2. Ha új gépet (lapot, procit, miegymás) vesz, akkor elõfordulhat, hogy kénytelen újat venni.
4. Ha nem értesültél volna róla, akkor a jelenleg kapható gépek nem kis hányadán nem fut el a vista zökkenõmentesen (még azokon sem, amelyeken ott virít a vista matrica). Ezzel a Ms-nál is tisztában vannak, mint az a nyilvánosságra került belsõ levelezésbõl is kiderült. Produkálni kellett az eladási mutatókat, ezért olyan gépekre is rátették a matricát, amin használhatatlan a vista.

Minden jog fenntartva!

Ryder7
Nem lassabbak. csak nagyobb a gépigényük.

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Rage47
1-2 hsz-be nem fér bele a mondandód?😄
nem úgy volt, hogy tök újat akartak, de nem sikerült és így félmegoldásként XP-t továbbgányolták?

Blackmail the Universe

de minek teszel rá xp-t?

Van 1 Toshink, nagyon szépen fut a pista... Egyszer sem fordult meg a fejemben XP visszatétele.. És ez nem csak a kényelmi funkciók miatt van.

Egy a baj: sokat tekeri a vinyót, de ez nem egyenlõ a lassúsággal. Lényegében ahogy rákattintok a felhasználói fiókra, õ töltögeti magát szépen, mellette akár már játékot is indíthatok, ami a két mag ellenére is elég jó szerintem..

Blackmail the Universe

mindennapos használat során vannak kényelmes dolgai.. superfetch egyedül az, amibe én belegabalyodtam (hú ez pontos, vagy ly-os?)

Blackmail the Universe

a te gépeden simán elfutna a pista, max még 1 GB memória kell amúgy..

Blackmail the Universe

Amúgy vicces milyen érzelmi kitöréseket vált ki egyesekbõl a téma!😊))

Néhány egyszerû kérdés:
1. Miért gondoljátok, hogy M$ bármire is kényszerít? Senki sem mondta, hogy vegyél vistát...(a régivel meg már õk se akarnak foglalkozni...nem ez lenne az elsõ OS, aminek megszûnik az árusítása)
2. Ha a jelenlegi gépeden már legális xp van, minek akarsz venni még1 xp-t?
3. Ha nem akarsz venni új oprendszert, minek háborodsz fel és flémelsz???
4. Ha új gépet veszel, és adnak hozzá vistát szépen el fog futni, minek rárakni egy régebbit? (mellesleg xp OEM toleranciája sokkal nagyobb, mint vistáé, egy alaplap+proci cserét simán elvisel...akit jobban érdekel olvasson utána)
Rosszul tudod😊
Rage47
vistával lassabbak a játékok úgy tudom
Persze hogy nem kapsz hozzá, ha Vistával szállítják. DE neten találsz!

Én még mindig nem értem, mi baj a Vistával. Sokat telepít igen, ez baj. Más egyéb?

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

A Dell is csinált hasonlót...aztán egy másik laptophoz adott driverrel be lehetett üzemelni a hangkártyát...fél nap keresgélés után...

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

XP driver található a neten.

és ezért szeretek én úgy gépet venni,hogy teljesen szûz😊.majd én eldöntöm miket rakok fel rá😊
Lame:

A legtöbben OEM verziót vesznek, mert olcsóbb. Azt meg ugye nem teheti fel (legálisan) másik gépre ha hw-t cserél.

Minden jog fenntartva!

A múltkor találkoztam egy toshiba laptoppal, vista volt rajta, na de mikor felraktam az xp-t nem kaptam drivereket hozza. Tehát egyes cégek is pimaszkodnak nem csak a ms. A gépet visszavitték és vettek egy finom dell-t 😊

Te még akkor nem hallottál a longhornról. Próbálták õk továbbfejleszteni, akkora gány fos lett a vége, hogy még nekik sem bírta a gyomruk, pedig a Win9x kiadása elég edzett emésztõrendszerre utal.

A Vista kb 2 éves fejlesztés eredménye, az elõzõleg összeszenvedett longhorn kódok nagy részét egy-az-egyben törölték.

A MS meg akár el is mehet a francba, ha egy amúgy - végre - valamennyire használható oprendszer továbbfejlesztése helyett egy másikat akarnak ráerõltetni az emberekre (akik nem tudnak csak úgy mást használni, ha sok program csak azon fut), ami a korábbival csak részlegesen kompatibilis. De csak csinálják, annál többen váltanak inkább Linuxra.

Az egy dolog, hogy megveheti addig, de utánna ha az illetõ új gépet akar venni, akkor elõször fel kell kutatni, hogy vannak-e ahhoz mûködõ driverek xp-re. És ez a legnehezebb. Mert ha már elõre fel van rakva, az azt jelenti, hogy driverek rajta vannak. De így? Sztem addig nem cserélek gépet, amíg az új op.rendszer nem jön ki. Vagy ha cserélek is, akkor olyanra, amire fel toom rakni az xp-t.
Otthoni felhasznalo meg mar reg megvehette maganak, ha annyira szereti es nincs vele gond.
Nem a gyártók trükköznek, hanem a Microsoft. Így majd az látszik papíron, milyen jól fogy a vista (mert ugye az xp is annak látszik majd a kimutatásokban).

Minden jog fenntartva!

Sir Quno Jedi
Na tõlem nem is. De aki új gépet akar, az felkötheti magát.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

_Szerintem u.a. Legalábbis a windows a saját swapját virtuális memóriának hívja
Narxis
Én nem csak Vistara gondoltam, van még OS X meg egy rakat Linux disztrib. De akár még az XP-nél is maradhatsz, senki nem veszi el tõled.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Virtualis memoria es a swap nem szinonimak.
Te a Swap-ra gondolsz szerintem.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Sir Quno Jedi
Ez egy oprendszer. HA valakinek nem kell, mert nem nyújt elegendõ újdonságot, vagy teljesen szükségtelen a feladatra amire szánja, akkor nem kell ráerõltetni. Ebbõl csak azt látja az 1xi user, hogy megint adhat ki pénzeket és majd 1x ezt az oprendszret is kiveszik alóla és rákényszerítik egy újra. Könnyen meglehet, hogy ebbõl õ nem kér és kiszáll a cég szoftvereibõl.

Ha valóban forradalmian új és más ésésés, na akkor megéri. Pont ezért büszkék MS-ék az SQL2008-ra, mert valóban gyorsabb. Megrendelõnek nehéz volt beadni eddig is, hogy az új/drágább/vasigényesebb verzióval lassabbak/nehézkesebbek az alkalmazásai, mert õ csak ezt látja, hiába fikcsózól neki mindenféle okossággal. DE most rá lehet fogni, hogy de igenis legalább gyorsabbak lesznek(lehetnek) akár a régi alkalmazásai is, hiszen meg lehet rendesen tweak-elni az adatbázist és amúgyis gyorsabb az új szeró. Még sorolhatnám, de minek...

Én fejlesztõ vagyok (és üzemeltetõ is), mégsem használok sem melóra, sem otthonra Vista-t, mert teljességgel felesleges. Egyelõre. Pont.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Molnibalage
Én ammeddig csak lehet XP-t használok. Nagyon kevés embernek jött be eddig a Vista ahogy látom, gépet fejleszteni csak egy új oprendszerért nem fogok. Vicc, hogy szinte ugyanazt csinálom most is XP-vel, mint Win95 vagy 98 alatt csak pár dolog kényelmesebb benne. Az elsõ telepítése pár perc volt és ett 50 megát, most 2 óra felrakni a rendszert a driverekkel és eszik a VM-mel bõ 4-5 gigát. VICC!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM