XP-vel trükköznek a PC-gyártók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát a különbség a hogyanban és nem a mit-ben van, adott feladat elvégzéséhez szükséges munka mennyisége (ld. sz.pás mértéke) ami eltér. Ebben valóban szerepet játszik a tanulási görbe is, plusz a rendelkezésre álló eszközök, stb.
Egyébként én rájöttem, hogy igazából tökmindegy milyen oprendszeren milyen GUI van az ember keze alatt, a legtöbb ember észre sem veszi amíg megy. A lényeg az, hogy nagy rendelkezésre-állása legyen, stabilis és elviselhetõ sebessége, a többi humbug. Remote-access-hez tökmindegy mi van helyben 😛 ssh legyen, valamiképp X és böngészõ; a lényeges dolgok pedig pendrive-ról vagy neten futtathatóak...
Az hogy mi van clusteresítve a másik oldalon, na az már nem mindegy 😊.
sajnálatos a világnézeted, ide még írtam egy-két dolgot, de inkább kitöröltem (igen téged minõsítettelek)
Mé há nem?
ami meg a kinézetet illeti: nem szar, ha a munkaeszköz használata közben van, ami elégedettséggel/kellemességgel tölt el. De nekem sem feltétlen ez az elsõdleges. Azért beszéltem errõl is, mert a linuxos emberkék elsõnek avval jönnek, hogy a takonyszagú linux dizájn ilyen olyan kilyegészítõkkel hûdejajdemennyivel jobb, mint a pistáé.
HÁT NEM.
De tökmindegy, tök impotens vita ez. Egyrészt mert nem tudlak meggyõzni, másrészt mert úgyis NEKEM van igazam.<#nevetes1>#nevetes1><#integet2>#integet2>
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
SZVSZ.
Blackmail the Universe
Mé há nem?
Mé há nem?
A tartalma lehet, de mûködése messzemenõen szuperiol.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
pontosan ezert nevezik oket unix szeru operacios rendszereknek.
a windows sugo minosege azert ossze hasonlithatatlan a man oldalak minossegevel.
Windowsnal azt szeretem mikor azt mondja hogy ertesitse a rendszergazdat...
Másik meg hidd el azért néhány alap Unix (igen Unix mivel a Linux sok más OS közül innen vette a legtöbb ötlete és hozzáállást) tisztába vagyok. Fõleg mivel szoktam használni a SUA-t is Vista alatt.
Ja, és a mondatoban ott is van a válasz. IGEN a bonyolult man-t kell begépelni 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bár az akkort visszavonom, mert kevés hozzászólásból kiderült, hogy biztosan az vagy, és olvasni sem tudsz 😊
Na ez így ebben a formában nem biztos hogy igaz, hiszen az az alap elvük, hogy a forráskód a dokumentáció. És hidd el nekem, aki programozó (Open Source programmal is vold dolgom fejlesztõként) egy több MB-os forráskód nagyon nehezen érthetõ meg és fogható fel. Fõleg akkor ha, A így írja a függvényeket ilyen logikával, kiadja, majd nem fejleszti tovább és hátra döl. Jön B neki nem tetszik valami, vagy kibõvíti, de teljesen más logikával, kiadja. Ekkor jön C szintén hozzárak dolgokat, a /* Fix me */ illetve a /* Big hack */ szövegekkel megjelölt helyeket átírja, vagy még hozzájuk ad, teljesen más stílusban és logikával, majd kiadja. Ekkor jön B és szintén át haxorja az egészet. Úgy hogy ember legyen a talpán aki egy idõ után felfogja, hogy mit is akartak csinálni. Arról meg már nem is beszélek, amikor valamirõl azt hiszik, hogy úgy optimálisabb (közben pedig dehogy).
"csak el kell olvasni a sugot."
Már mint a man-t. Persze csak akkor, ha tudod milyen parancsokat kell kiadnod. <#smile>#smile>
Kernelfordításra meg úgy értette ohgy kínlódás, hogy nem megy magától! Azért csak tudni kell, mit hogy! Persze aki rutinos, annak talán sikerül elsõre, de nem ez a tendencia!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A linuxnak valoban egyetlen elonye van hogy a minoseg es nem a felhasznalok szamanaknoveles a cel.
JBQA!
Pl. az IBM notebookom a ThinkVantage gomb megnyomására automatikusan letölt magának minden frissítést. De a mezei MS Update se bonyolultabb, ott akár 2 klikk is kellhet. Persze linuxxal a manuális vadászgatás, állandó kernelfordítgatás, meg parancssori szarokkal bûvészkedés és "miért nem megy már megint" hajtépés az biztos sokkal egyszerûbb... Van aki használni szeretné a gépét (Win), és van aki csak tákolgatni (linux).
JBQA!
Es mert teged nem erdekel a linux azert az emberek jelentos resze szeretne egy olyan rendszert hasznalni (es hasznalja is) ami kepes akar mukodni is. Miert van az hogy a vista bezabal 1gb ram ot. A gentoo-m meg 120mb-ot foglal le mikozben netelek, zenethallgatok etc...
Egyrészt semmi biztosíték nincs arra, hogy kevesebb lenne. A másik meg a Win-t is fejlesztik.
Harmadrészt én nem írtam a telepítõkkel kapcsoltban semmit. Csak a fényéves dolgokra reagáltam.
Én a nagyob disztrokból nemnagyon láttam összecsapottad. Az meg ha a linux komponensek fejlesztése nem fejezõdött be miért baj? Nagy részük nem is fog, mert követik a felhasználói igényeket, és haladnak a korral, nem csak kiszarnak egy bugos fost azt jóvan.
Xp meg hát annál paintben is szebbet rajzolok... az akkor jó volt, amikor megjelent, nem egy 7 éves OShez kéne hasonlítani a mai linuxot.
Blackmail the Universe
De ettõl eltekintve tényleg unalmas mindig ugyanaz a flame...Már nevetni sincs kedvem rajta...
Igen arra. Maga a Win32 nem vészes, sõt elég jól átgondolt, a baj csak az, hogy nem minden függvénye viselkedik a dokumentáltnak megfelelõen (ez fõleg XP-re érvényes), így elkerülhetetlenek a workaroundok, melyek a többi azokat a hibát nem tartmazó Windows-ra való átjárhatóságot csökkentik.
Blackmail the Universe
javitva magamat, nem illik ossze hasonlitani a windows a linux distribucokkal.
igen, és átnyálaztad az xp több millió soros forráskodjait is, és megállapítottad hogy össze van csapva 😊
És a csomagkezelõt hogy gondoltad? Ott lene pl. az Adobe Photoshop CS3 vagy a Visual Studio 2008 a listában, és egy kattintással fel lehetne telepíteni? 😊
2 teljesen különbözõ dolog, írtad is hogy nem lehet összehasonlítani, akkor nem kéne ilyen butaságokat írni
Mese a Holdon habbal. Illetve álmodik a nyomor.
Attól függ mekkora a komplexitása. Ha nagy csak anyíra lesz a nyílt beszéd helyes, mint egy zárdologról, ha nyíltan beszélünk a PR-rek, stb.-ék által "befolyásolva".
"Es te leirod hogy "ossze lett csapva"."
XP-én programozási szempontból tapasztaltam is.