105
  • Polllen
    Amúgy vicces milyen érzelmi kitöréseket vált ki egyesekből a téma!:)))

Néhány egyszerű kérdés:
    1. Miért gondoljátok, hogy M$ bármire is kényszerít? Senki sem mondta, hogy vegyél vistát...(a régivel meg már ők se akarnak foglalkozni...nem ez lenne az első OS, aminek megszűnik az árusítása)
    2. Ha a jelenlegi gépeden már legális xp van, minek akarsz venni még1 xp-t?
    3. Ha nem akarsz venni új oprendszert, minek háborodsz fel és flémelsz???
    4. Ha új gépet veszel, és adnak hozzá vistát szépen el fog futni, minek rárakni egy régebbit? (mellesleg xp OEM toleranciája sokkal nagyobb, mint vistáé, egy alaplap+proci cserét simán elvisel...akit jobban érdekel olvasson utána)
  • Polllen
    Rosszul tudod:)
  • Rage47
    vistával lassabbak a játékok úgy tudom
  • tomcsa4
    Persze hogy nem kapsz hozzá, ha Vistával szállítják. DE neten találsz!

Én még mindig nem értem, mi baj a Vistával. Sokat telepít igen, ez baj. Más egyéb?
  • Zoleeca
    A Dell is csinált hasonlót...aztán egy másik laptophoz adott driverrel be lehetett üzemelni a hangkártyát...fél nap keresgélés után...
  • tomcsa4
    XP driver található a neten.
  • xido
    és ezért szeretek én úgy gépet venni,hogy teljesen szűz:).majd én eldöntöm miket rakok fel rá:)
  • Polemius
    Lame:

A legtöbben OEM verziót vesznek, mert olcsóbb. Azt meg ugye nem teheti fel (legálisan) másik gépre ha hw-t cserél.
  • zedow
    A múltkor találkoztam egy toshiba laptoppal, vista volt rajta, na de mikor felraktam az xp-t nem kaptam drivereket hozza. Tehát egyes cégek is pimaszkodnak nem csak a ms. A gépet visszavitték és vettek egy finom dell-t :)
  • Csi9aa
    Te még akkor nem hallottál a longhornról. Próbálták ők továbbfejleszteni, akkora gány fos lett a vége, hogy még nekik sem bírta a gyomruk, pedig a Win9x kiadása elég edzett emésztőrendszerre utal.

A Vista kb 2 éves fejlesztés eredménye, az előzőleg összeszenvedett longhorn kódok nagy részét egy-az-egyben törölték.
  • dez
    A MS meg akár el is mehet a francba, ha egy amúgy - végre - valamennyire használható oprendszer továbbfejlesztése helyett egy másikat akarnak ráerőltetni az emberekre (akik nem tudnak csak úgy mást használni, ha sok program csak azon fut), ami a korábbival csak részlegesen kompatibilis. De csak csinálják, annál többen váltanak inkább Linuxra.
  • picurmanoo
    Az egy dolog, hogy megveheti addig, de utánna ha az illető új gépet akar venni, akkor először fel kell kutatni, hogy vannak-e ahhoz működő driverek xp-re. És ez a legnehezebb. Mert ha már előre fel van rakva, az azt jelenti, hogy driverek rajta vannak. De így? Sztem addig nem cserélek gépet, amíg az új op.rendszer nem jön ki. Vagy ha cserélek is, akkor olyanra, amire fel toom rakni az xp-t.
  • Lame
    Otthoni felhasznalo meg mar reg megvehette maganak, ha annyira szereti es nincs vele gond.
  • Polemius
    Nem a gyártók trükköznek, hanem a Microsoft. Így majd az látszik papíron, milyen jól fogy a vista (mert ugye az xp is annak látszik majd a kimutatásokban).
  • Sir Quno Jedi
    Na tőlem nem is. De aki új gépet akar, az felkötheti magát.
  • novo
    _Szerintem u.a. Legalábbis a windows a saját swapját virtuális memóriának hívja
  • Narxis
    Én nem csak Vistara gondoltam, van még OS X meg egy rakat Linux disztrib. De akár még az XP-nél is maradhatsz, senki nem veszi el tőled.
  • turul16
    Virtualis memoria es a swap nem szinonimak.
    Te a Swap-ra gondolsz szerintem.
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy oprendszer. HA valakinek nem kell, mert nem nyújt elegendő újdonságot, vagy teljesen szükségtelen a feladatra amire szánja, akkor nem kell ráerőltetni. Ebből csak azt látja az 1xi user, hogy megint adhat ki pénzeket és majd 1x ezt az oprendszret is kiveszik alóla és rákényszerítik egy újra. Könnyen meglehet, hogy ebből ő nem kér és kiszáll a cég szoftvereiből.

Ha valóban forradalmian új és más ésésés, na akkor megéri. Pont ezért büszkék MS-ék az SQL2008-ra, mert valóban gyorsabb. Megrendelőnek nehéz volt beadni eddig is, hogy az új/drágább/vasigényesebb verzióval lassabbak/nehézkesebbek az alkalmazásai, mert ő csak ezt látja, hiába fikcsózól neki mindenféle okossággal. DE most rá lehet fogni, hogy de igenis legalább gyorsabbak lesznek(lehetnek) akár a régi alkalmazásai is, hiszen meg lehet rendesen tweak-elni az adatbázist és amúgyis gyorsabb az új szeró. Még sorolhatnám, de minek...

Én fejlesztő vagyok (és üzemeltető is), mégsem használok sem melóra, sem otthonra Vista-t, mert teljességgel felesleges. Egyelőre. Pont.
  • Molnibalage
    Én ammeddig csak lehet XP-t használok. Nagyon kevés embernek jött be eddig a Vista ahogy látom, gépet fejleszteni csak egy új oprendszerért nem fogok. Vicc, hogy szinte ugyanazt csinálom most is XP-vel, mint Win95 vagy 98 alatt csak pár dolog kényelmesebb benne. Az első telepítése pár perc volt és ett 50 megát, most 2 óra felrakni a rendszert a driverekkel és eszik a VM-mel bő 4-5 gigát. VICC!
  • Sir Quno Jedi
    A használj mást beszólással elpacsálhatja magát az ember. :D
  • Narxis
    Én ritkán védem az MS-t de most nem értem miért baj az, ha nem akarják továbbra is eladni a saját terméküket. Nyitok egy üzletet, árulok szoftvereket, de egyszer azt mondom, hogy elfogyott és nem árulok többet. Vegyél mást vagy menj máshova, használj mást ha úgy tetszik.
  • Sir Quno Jedi
    Ez mán tiszta vittz, hogy az MS egyenesen magánkereszteshadjáratot indít a saját mocskos prevgen oprendszerét (annak látszó izét) használni vágyó létformák ellen galaxywide!

Kész! :DDD Kúva jóak! Teccik-e!

Az önmaga farkába harapó rablókapitalizmus! Hiába a piacgazdaság méreglila fojtogató felhője, még a végletekig megvezetett tömegek sem kérnek belőle. NEM akarnak újabb/drágább/felesleges oprendszert és ha 1x nem akarnak, akkor hiába hitegetik őket hazug marketinggel, vagy lövik őket fejbe az utcán az MS zubbonyos mesterlövészek, ha XP gyanúsak lesznek!!!

Éljen a Neoge(M)stapo?!

Forradalooooom!!! :DDD