26
  • Tikal #26
    oké, huu
  • Beepitettember
    #25
    Tikal menj és nézd a vasembert ;-)
  • Tikal #24
    ez milyen kritika volt? én végig tekertem a filmet, a harmadik nézőpont váltásnál már nem birtam, gondoltam ha ebbol nyolc lesz megőrülök, ja és borzalmas zene, az ugymond akcio jelenetek pedig elég b kategorásak lettek... ez egy szar film szvsz...
  • Real13
    #23
    Korántsem jó film, de még csak nem is szórakoztató igazán.Ráadásul a rendező a végén már maga sem tudta mit kezdjen ezzel a visszapörgetős felépítéssel..
  • Blasta
    #22
    Igazság szerint Stathamre a Blöff kapcsán figyeltek fel, amiben teljesen korrektül játszotta a bunkó londoni kisstílű bukit, aztán jött a The One, a Transporter, a Crank meg a War-szerű filmek (a The Italian job-ban sztem teljsen rendben volt), amikkel szépen belekerült abba a bizonyos skatulyába. Nameg az ügynökét felkellett volna világosítani, hogy ki is az az uwe boll :D:D:D:D Akkor tán nem vállalta volna a paraszt szerepét az in the name of the king-ben. Amúgy én csípem mint arcot, de a filmjeit már kevésbé.
  • Falatka2003
    #21
    Statham számomra az agyatlan akciómúvi megtestesítője régóta. Sajnos (vagy hálisten) ez az a filmtípus, amire nem tudok időt áldozni, mert sztem túl rövid az élet ahhoz, h ilyen xarokra kidobjak másfél órát az életemből. Mindamellett vannak olyan emberek (színésznek nem nevezném őket), akiknek a látványától tényleg fizikailag rosszul vagyok (adam sandler, martin lawrence, direkt kisbetűvel). Statham még nincs ebben a kategóriában, de közel áll hozzá. Viszont akkor a Bank Job-ot meg fogom nézni, h eldönthessem, sikerült-e szerencsétlen ürgének kibújni a skatulyából. Csodák pediglen vannak! ;)
  • NKing
    #20
    Ami azt illeti, nem értek egyet a szerzővel. Láttam a filmet, a kritika megállja a helyét, tényleg jó film. Viszont hogy ez "A film, amiért a mozit kitalálták "... hááát. Szvsz ez egy olyan film, amit tökmindegy hogy focipályaméretűben vagy 55ös TV-n nézel meg, itt a történeten van a hangsúly. A moziban szerintem azért fizet az ember, hogy valami nagyobbat lásson, mint ami otthon van a TV-n/monitoron, nem beszélve a hatásosabb hangeffektusokról. Ez a film pedig messze nem olyan látványos, hogy megérné a mozis vetítést...
  • winnie
    #19
    statham remek arc, de még a b-kategóriától is messze van. (a b-kat-ot catherine zeta jones, matthew mcconaughey, effélék alkotják) erős d, de aki akcózik, annak sajnos ez a jussa. ha sikerül végre egy saját filmmel 50M fölé jutni bevételben, ha amerika elkezdi észrevenni (a bank jobban sikerült), akkor kinőheti magát.
  • willcox
    #18
    Kevés színészről mondható el, hogy csak jó filmben szerepelt.
    B kategóriás színész, vagy B kategóriás film? Nem mindegy!
    Nem tisztem Jason Statham-et védeni, de mivel kedvelem, azért reagálok erre.
    Elég sok filmje megvan nekem, és amiket nem Guy Richie rendezett, de szerintem nem B kategóriás film, azok:
    Crank (7.1)
    The Italian Job (6.9)
    The Transporter (6.4)
    A zárójelben az imdb-s értékelése van, ami bár nem meghatározó, de valamit mégiscsak mutat.
    A fel nem sorolt filmek valóban B kategóriásak, de ettől függetlenül Jason Statham azokban sem játszik rosszul.
  • Kindred Blades
    #17
    Valószínűleg azért, mert Statham egy erős B kategóriás színész, más fimben nem nagyon láttam Guy Ritchie ökörködéseit leszámítva. Én csípem az ürgét, ezek a szerepek valók neki, de ettől függetlenül tény marad, hogy legtöbbször agyatlan akciófilmekben szerepel. Amiket időnként jó nézni, mert az ember kikapcsolhat rajta, nem kell midnen filmnek a 12 dühös emberre hajaznia. A Bank Job egyébként tényleg jó film.

    Nekem a Vantage Point is tetszett. Néhol vannak benne elcsépelt megoldások, a "meglepetés-rosszfiút" épp hogy nem neonplakáttal világítják ki, de egyébként rendben volt, jól lehet rajta szórakozni. Szerintem.
  • willcox
    #16
    Hidegzuhany? Ugyan miért? Mert nem szereted a színészt? A film akkor is nagyon jó. Mellesleg én kedvelem Jason Statham-et. A karakterére nagyon illik a szerepe. Jól kiszúr(hat)sz magaddal, ha előitéleteid vannak, és azért nem nézel meg egy filmet, mert nem kedvelsz valakit.

    PS: Én Dennis Quaid-et utálom, de nagyon, de attól még lehet(ne) egy film akár jó is, amiben szerepel. A Traffic nekem tetszett, dacára annak, hogy szerepel a fazon a filmben. Van még 7 filmem, amiben ő is szerepel, de az mind egyszer (sem) nézhető (de minek?) kategória.
  • valamit
    #15
    Jó kis szórakoztató film, egy újszerű (de legalábbis ritka) vágással, ami a különböző tanúkon keresztüli bemutatást jelenti. Ami az időben való vissza-visszaugrálást illeti, igazából fokozza a feszültséget, ami persze néhányaknál idegességbe is átcsaphat. A story szerintem elég jól ki van találva, jó szerteágazó és mégis elég korrektül összefut. Persze ha szigorúak vagyunk, akkor bele lehet kötni, mert ahogy talán már más is mondta, ilyen helyen nem mondana beszédet az amerikai elnök. Ilyen tömeg előtt, ilyen közel és ennyire zárt téren, ráadásul még az USA-n is kívül... szal aligha. Illetve a lezárás is picit túlzás, bár tény a mentő aligha mehetett volna padlógázzal bele egy gázolásba a sűrű forgalmú autópálya (?) közepén, merthát az elég feltűnő lett volna, főleg ha egyszerűen továbbhajt. Ami még túlzás lehet, hogy a sok kocsis üldözés meg száguldozás után még mindig csak olyan messze voltak a tértől, ameddig a kamerás turista is elfutott pár perc alatt. De persze a film egyik lényege az volt szerintem, hogy egy rövidke idő intervallumon belül mennyire különböző emberek élete is hogyan és miként összefonódhat.
  • Vogel
    #14
    Jó film
  • Falatka2003
    #13
    Na, willcox! Felcsigáztál, erre jön a hidegzuhany: főszereplő - Jason Statham.
  • willcox
    #12
    A vége tényleg szar, de azt leszámítva nem nagyon rossz (a többi része).
    Ha majd egyszer bemutatják a "The Bank Job" c. filmet, az valószínűleg mindenkinek fog tetszeni, mert az jó film. Ráadásul annak nem kitaláció az alapja, hanem megtörtént esemény.
  • dzsagon
    #11
    Nyálas ratyi lett a vége, ezért szar film.
  • Wittgen
    #10
    Oltári jó film
  • Dynamic
    #9
    Nekem nagyon tetszett, vagy 3-szor is megnéztem.A "8-szor mutatják be ugyanazt" szöveg meg már baromi unalmas.Az ominózus időszakaszban, mindig más szereplők vannak porondon, akikkel teljesen más dolgok történnek.Ennek tudatában nevetségesnek tartom, hogy egyesek csak arra fókuszáltak, hogy ugyanaz a "háttér".
  • narumon
    #8
    Nekünk nagyon tetszett, az idei év eddigi legjobb filmje. Kellemes csavarokkal, és néhol ledöbbentően jó feszültséggel és akcióval. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
  • l3alF1aKe
    #7
    Mi is beültünk rá pénteken, köszönhetően annak, hogy lekéstük a Bolondok Aranya c. filmet, és a jegypénztárnál voltak olyan kedvesek és kicserélték a jegyünket egy másik aznapira, de nem bántam meg, nekem nagyon tetszett, Feleségemnek nem nagyon, de ő sosem tudott ellazulni filmeken, úgyhogy nem is csoda, hogy unta a történések folyamatos újrajátszását.
  • Falatka2003
    #6
    Hát, nem tudom. Mi baromira untuk a filmet. Nekünk ez a nyolcvannyolcszor nézem ugyanazt kicsit másképp téma gondolom, nem bejövős. Az meg, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aki először fordít hátat a bűntény helyszínén, az a hunyó
    típusú megoldás baromira elcsépelt és kiszámítható. Ez tényleg csak egy halivúdi, szórakoztatónak szánt produktum. Aki életében már látott legalább 3 krimit, az bátran hagyja ki, nem veszít semmit. És sztem a mozit nem az ilyen filmek miatt találták ki, hanem inkább az Into the wild fényképezése és zenéje miatt. Ez egy retekklubos délutáni szupermozinak elmegy majd jövőre, oszt annyi.
  • Molnibalage
    #5
    A Holnapután egy rossz vicc.
  • diegho
    #4
    pár hete láttam, nálam eddig ez az idei év legkellemesebb meglepetése, sőt ez a film tetszett eddig idén a legjobban.
  • ziipp
    #3
    Engem kicsit a Ronin című filmre emlékeztet a sikátoros jelenetek + pörgős akciók miatt. Az is tetszett. Ez is. Azért szólhattak volna a terroristáknak, hogy Dennis Quaid gumiból van. :D
  • nickwearby
    #2
    Nemrég láttam, szerintem is nagyon jó volt.

    Kicsit olyan, mintha a film 1. és 2. felét két különböző ember/csapat készítette volna;
    Az 1. fele iszonyúan jó, a 2. fele már kicsit hagyományosabb a kiderülő sztori miatt.
    De hát nem azért ültem be, hogy művészfilmet kapjak.

    Jó megállapítás, hogy fölösleges darabokra szedni a filmet a 'valóság'tartalma miatt. Az alapötlet valóban marhaság, de a port.hu-n valaki jól reagált erre:
    ez nem dokumentumfilmnek készült.

    A látvány szuper, és nem olyan hosszú, hogy a sztori valóságtartalmán a nézése közben kiakadjunk :)
  • Randal
    #1
    Hmm. Viktor egy akciófilmről ír pozitív kritikát, amiben ráadásul Dennis Quaid az egyik főszereplő?
    Egyébként a Dennist lehet kedvelni. A filmjei, szerepei nem azok a húdenagyonjók (kivétel talán a Holnapután), de mindig tisztes munkát végez és élvezhető lesz a végeredmény.