Breaking Bad (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talán kicsit gyorsított, a 3-4. évadban ezeket az eseményeket elhúzták volna 6-7 részben, ami most egy epizódba kerül.
The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.
Ez a vidiben ahol néztem 2:36 körül van, (a szép nagy festett felirat a falon :) mert aki a képletet kitalálta, a számolást onnan kezdi, ahonnan a 9. rész ténylegesen elkezdõdik, és nem veszi bele a fél perces elõzetest.
Walt eltávolítja gyöngyvirágot, mert egyszer arra tévedne Jesse, akkor meglátná a virágot és esetleg tudná is, hogy az történetesen gyöngyvirág, akkor ki ne találja, hogy õ mérgezte meg a kisfiút. Ennek esélye kb. semmi. De Walt annyira alapos, hogy nem kockáztat. Erre pont azt a könyvet hagyja ott? Ráadásul teljesen tisztában van a nyomozással Hank által.
Nagyon ütõs volt a rész. Hank teljesen összeroskadt, azért is vonult el. Õ nem képes megjátszani hogy minden OK, ez durva sokk volt neki, nem lett volna képes nyomozgatni és közben jópofizni mindenkivel.
Pinkman ugyanez. Amennyire nem volt szimpatikus karakter nekem az elején õ legalább végig ember tudott maradni, és ez tiszteletreméltó. Tönkretette õt a sok dolog amin átmentek, neki még mindig vannak érzési, van még lelkiismerete, teljesen normális hogy ilyen szarul érzi magát.
Waltból viszont egy teljesen lélektelen, kétszínû, kegyetlen ember lett. Nem õszinte amikor sír, amikor nevet, folyamatosan manipulál. A záró jelenetnél sem hiszem hogy õszinte volt s sírása Hanknek, és ezt õ is érezte, mondta is hogy fogalma sincs ki õ valójában.
Nagyon jónak tûnik ez a záró fél-évad. Lehetett tudni már rég óta interjúkból hogy a készítõknek az a céljuk, hogy a sorozat alatt Waltból kertvárosi tanárból csinálnak egy kegyetlen bûnözõt, és ez sikerülni is látszik. Nekem már most unszimpatikus a karakter amivé változott.
Yo, Bitch!
Ha belegondolsz abba h amin átmentek azért megérthetõ a kötõdés+mindig törõdött vele, próbálta segíteni a sorsán.
és amikor meg ténylegesen nagykutyává válhatott volna akkor jött a fõzõs munka, szóval soha nem vált azzá a nagy királlyá amit az 5.évad borítója alapján gondolna az ember, ezt sajnáltam is:(
úgy érdekesebb lett volna, de inkább beállt munkásnak
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Egyszerûen kizárt, hogy egy olyan alapos, tervezõ ember, aki látja az összefüggéseket, ott tartana egy olyan könyvet. Fõleg úgy, hogy tudja, hogy a nyomozóknál is van utalás a ww-re. Hank meg kb. akármikor tartózkodhat náluk.
Egyébként pont ilyen gyenge pont szerintem Pinkmanhez való ragaszkodása. A történetnek jót tesz, mert több konfliktusforrás. Szerteágazóbb a sztori. De, ahogy másokkal se nagyon törõdött, úgy valószínû simán feláldozta volna kb. már a második évadban valamikor.
"The trees move. Do you not see it?"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
akkor már vmi konkrétabbnál kellett volna rájönni és nem épp a wc-n ülve olvasva egy könyvet amit ott talált.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Jesse karakterét sajnálom, mert végül is úgy néz ki ilyen roncsként fogja befejezni a sorozatot, pedig voltak részek mikor máshogy nézett ki.
És én is sajnálom h nem részletezték jobban hank nyomozását, mert itt is ilyen légbõlkapott volt az utolsó jelenet.
Ja, bocs, hogy nem spoilerezek de egyrészt fogalmam sincs mikor készül vagy készült el a magyar felirat, másrészt szerintem itt javarészt a történteket beszéljük meg, tehát rejteni lehetne minden hozzászólást, milyen jól nézne ki. Tök egyszerû, tartsd be a sorrendet:
1. nézd meg az epizódot
2. gyere dumálni :)
szerintem Jesse fogja majd Walt vesztét okozni... megváltásként vagy bûnhõdés gyanánt... azt is kinézem, hogy õ fogja megölni
Bazinga!
Tényleg nem tudom mikortól lehet valamirõl nem spoileresen beszélni. Az elsõ évadról már lehet? Utolsó részrõl mikortól lehet? 1 hét múlva, vagy egy hónap múlva?
Ugye teljesen világossá vált, hogy Walt lebukott a világ elõtt is, mindenki tudja, hogy õ Heisenberg. Ebbõl következik, hogy Hank vagy valamelyik kollégája végigvitte az ügyet. Kiderül, hogy Walt eddig még nem használta a ricint. Ami a legsünnyibb gyilkos eszköz az egész sorozatban. Tehát kis jó pofizás Hankkel, sörébe a ricin és meg is lett volna oldva a dolog.
Megtörtént ugye egymás szembesítése. Mindkettõ megfenyegette a másikat.
Jesse kb. a gyenge pont a sorozatban. De azért ott is baromi érdekes volt a párbeszéd. Rátapintott a lényegre. Teljesen tisztában van vele, hogy Mike nincs többé. Kb. szavát nem hiszi Waltnak. Újabb konfliktus forrás. Jesse nem tud szabadulni a bûntudattól. Élhetné vígan életét bárhol. 5 millió dollár marha sok pénz. Valamiért Walt nagyon kötõdik Jessehez. Bár szerintem ez csak a sorozatnak fontos, hogy több szálon menjen a cselekvés.
Lydia! Waltot vissza akarják kapni vagyis Heisenbergre szüksége van az iparnak. Az asszony meg nagyon nem akarja, hogy visszamenjen. Újabb konfliktus.
Szóval nem volt lövöldözés, sok akció, hatalmas elektromágnes, de nagyon sok minden történt ebben a részben.
Az új részrõl meg annyit, hogy jó volt újra látni, de ez kurvakevés történés volt egy részre. Nem lesz egy késõbb is emlegetett epizód....
Az új részrõl van véleményed?
Sixx írása az évadnyitóról.
- Ami meglepett, hogy a végén Walt és Hank ennyire nyíltan beszéltek a dologról. Azt hittem, az 5/8 után, hogy majd Hank a háttérben elkezd nyomozgatni, s részeken keresztül azt fogjuk látni, hogy jópofizik a semmit nem sejtõ Walttal, miközben próbál belõle óvatosan infókat kiszedni.
- Az elején, mikor Walt bement a házba, komolyan mondom már azt vártam, hogy az egyik szobában ott lesz a földön körberajzolva valamelyik családtagja...
- Kíváncsian várom, Jesse pénzszórásának milyen következményei lesznek.
- Badger egyre jobban emlékeztet a fiatalkori Tarantinora. :D
"The trees move. Do you not see it?"
5 évad, Breaking Bad, 9. rész, 2 félévad, a 0 és X-re nincs tippem, talán az, hogy senki nem hal meg? :D
De ha a következõ részben is ugyanez lesz a rendszám - és miért ne lenne?! - akkor a 9-es is mást jelenthet.
Még a 9/2 vagy 9/20-at is néztem, mint szeptember másodika vagy huszadika és itt történne valami fontosabb, de ezeken a dátumokon nincsen rész.
Bár lehet nincs semmi jelentõsége csak én filózom túl a dolgot a Lost meg Szökés meg még mit tudom milyen sorozatok után... :D
Ha a Googleba beírjátok a rendszámot akkor láthatjátok, hogy mások is felfigyeltek rá és keresik az összefüggéseket.
Szóval a ricin nem lesz felhasználva még egy ideig. Pedig azt hittem az jól jöhet Hank ellen. Érdekes ez a nyílt lapokkal játszás. Azért, ha Hank végiggondolja, akkor rájöhet, hogy õ nem nagyon tehet egy ideig semmi Walt ellen törvényesen. Viszont Walt bármit megtehet vele és Marievel.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
pontosan. egyedül a star trekes agymenés zökkentett ki, de amúgy zseniális volt.
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2