2516
-
#1592 Nagyon sajnálom, nekem a keresztanyám halt meg a nyáron májrákban, neki is csak meghosszabbítani tudták az életét, nem megmenteni.
Lett volna valami alternatív kezelés valamilyen gombákkal, de az meg olyan baromi drága lett volna, hogy nem tudták volna fizetni.
Amúgy azt mondják, hogy a legfontosabb, hogy hinned kell a gyógyulásban és akarnod kell. Ha ezt feladod akkor semmi sem fog már rajtad segíteni. -
#1591 tapasztalatból: kísérleti gyógyszerek vannak, de nem gyógyulásra, hanem a túlélés meghosszabbítására, és támogatja a tb, nem kell érte fizetni. alternatív gyógymódok is vannak, de azokat meg jogos, hogy nem támogatja az állam semmivel, mert egész egyszerűen nem használnak.
apám 11 hónapig küzdött a tüdőrákkal, nagyrészt ott voltam, mikor orvosokkal beszélt. egyik se mondott olyat, hogy akkor most megpróbáljuk magát meggyógyítani, vagy ha elmenne ilyen-olyan fizetős kezelésre, lenne rá esély, hogy meggyógyuljon. mindegyik csak arról beszélt, hogy milyen módon lehetne kicsit meghosszabbítani az életét. -
már greg is leírta, én is... akkor sem értetted, és most se...
"Érdekes, hogy hányféleképpen látnak az emberek egy történetet.Írjátok itt többen, hogy Walt egy szemétláda és mennyire megutáltátok idővel-érdekes módon itthon eléggé elterjedt ez a nézet. A külföldi fórumokat nézve máshol közel sem ez a helyzet, Waltnak komoly rajongótábora van.Én is ezen az oldalon állok. Szerintem közel sem Walt a sorozat főgonosza, sőt sokkal unszimpatikusabb, önzőbb karakterek vannak a filmben."
cruzito-val ezen megy a vitatkozás... neki nem walt a főgonosz, nekem igen... de mindegy, ugy sem győzzük meg egymást. -
zzr1 #1589 de remélem nem csak a hsz.-ének az első mondatát olvastad el?
ugyanis a vége felé írja le ("Harmadsorban nem azon van a vita, hogy..." ) hogy mit is akarunk beleverni a buksikádba. De ne aggódj, lehet fáradt vagy és nem sikerült felfogni ezt a hatalmas információáradatot. Velem is néha megesik amikor fáradt vagyok, holnap újult erővel nekifutsz, és menni fog, majd meglátod. -
zzr1 #1588 te: "Jesse nem egy GYILKOS TIPUSÚ ember. A körülmények áldozata lett, szemben MIKE-kal, aki Gus végrehajtója volt, o gyilkos."
én: "de Walt sem egy GYILKOS TIPUSÚ ember. A körülmények áldozata lett, szemben MIKE-kal, aki Gus végrehajtója volt, o gyilkos."
te: "Walt gyilkos, már megölt és megöletett jó pár embert.... de neked ez még mindig magas úgy látom..."
és itt indult el a fikagépezeted. Csak azt nem értem hogy mire fel?
Mi a kötekedés tárgya,mi a kérdés,mit magyarázzak el,mit nem értesz,mi a bajod? ( a mental retardation-on kívül)
ha már ennyire vágod itt az angolt... -
#1587 gondolom természetesen szelekcióra alternatív gyógymódokra gondol az aranybogárvirág. -
#1586 Gondolom azért léteznek kísérleti gyógymódok és gyógyszerek amik viszont eléggé drágák. -
#1585 és mégis milyen speciális kezeléssel gyógyítanád meg a tüdőrákot? (segítek: az égvilágon semmivel.) -
#1584 :D Rendkívül ostoba ember lehetsz, persze ez már az előző hozzászólásaidból is lejött, hiszen még ezt a sorozatot sem érted, meg a beszélgetést ami itt folyik... -
#1583 ja igen te utaltál rá...
-
zzr1 #1582 én anyukáddal nézem a sorozatot. Vagyis inkább én nézem ő meg közben, hát, khm, tudod...
(megfejtés:a két szmájlit kapcsold össze) -
#1581 A köv.rész hetfőn gyün??
hehe -
Cruzito76 #1580 Én utaltam rá, ember.
Először is, magyarul kellene beszélni. Skippelni szót nem ismer a magyar nyelv.
Másodsorban árad a düh a hozzászólásaidból, szerintem ez nem nyerő.
Harmadsorban nem azon van a vita, hogy Walt menthetetlenül belecsúszott a bűn mocsarába, hanem, hogy rajta kívül bőven van sok hibával bíró karakter a filmben, és továbbra is megőrzött az emberségéből valamit: Hanket sem akarja bántani, Jesse-nél is az utolsó pillanatig próbálja megoldani a helyzetet stb.
-
#1579 :D Tegyük hozzá nálunk se fizeti a tb a speciális kezeléseket, csak alapellátást, afelől meg jó eséllyel megpusztulsz:D -
#1578 LOL:
-
ldavid #1577 ja, értem. kösz! -
#1576 Valaki utalt rá, hogy a breaking bad is olyan mint egy vers, és nem tudhatod hogy a költő pl Arany János mire utalt mikor készítette, írta...szóval mindenki azt lát bele amit akar... persze ez azért nem egészen így van, remélem ezt o is tudja, de leehet skippelt minden irodalom órát :) -
ldavid #1575 arany jános? -
#1574 Nem tudom, hogy minek kell ide keverni a vers elemzést, ez nem egy vers, és még csak nagyon nem is bonyolult megérteni miről szól:
Erről szól a Breaking Bad, interju a készítővel vagyis Arany Jánossal :)
az SG meg kapja be a szar forumért... -
#1570 Nem, ezt nem ő irta, csak elfelejtett idézőjelet használni mikor vicceskedett...
Mike nem gyilkosnak született, de az lett és semmi baja nincs ezzel, mig Jesse-nek igen. -
syberia2 #1569 Ja hogy szerinted Mike alapból gyilkos típusnak született.
Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem ez idővel jön. Lehet hogy Mike már 30 évesen gyilkos típus lett, Walt csak 50 évesen. Sokat nem számít. -
#1568 nem ezt senki nem mondta, de Walt meg aztán végképp nem az, bármennyire is szeretnéd azt hinni... -
#1567 ja most már értem, miért nem érted, majd legközelebb a szüleiddel nézd a sorozatot, kérd meg őket, hogy magyarázzák el.... -
#1566 -
#1565 Persze, de ha egyszer a készítők szándéka ez volt, akkor nincs miről beszélni, olvass már egy két riportot Gilligan-nel...a soroat cime is erre utal, nem? :) -
zzr1 #1564 ja igazad van amúgy , Jesse tényleg az ártatlan bárány,most már értem -
zzr1 #1563 próbálsz vicces lenni mi... Jesse gyilkos, már megölt és megöletett jó pár embert... de neked ez még mindig magas úgy látom...
-
Cruzito76 #1562 A Breaking Bad -szerintem- sokkal árnyaltabb, sokkal összetettebb film annál, minthogy kizárólag csak egy átlagember bűnözővé válásáról, gonosszá vedléséről szóljon. Épp ezért telitalálat. -
Cruzito76 #1561 Miért vagy dühös? Van előírás arra, hogyan kell nézni egy filmet, sorozatot? Amikor egy irodalomtanár azt mondta Arany János verséről, hogy "itt azt akarta mondani a költő", akkor a mester annyit mondott csak: "akarta a fene". Minden szubjektív, a film is mindenkinek más. Mennyivel jobb ember az önző, nagyképű Hank, akinek a mostani bosszúhadjárata is inkább arról szól, hogy az általa bolondos tudósnak tartott sógora hülyére vette és sérti az önérzetét. Walt még mindig védi, Hank egyből meg tudta volna ölni, ahogy kiderült a lényeg... -
#1560 Humorosból :D
-
#1559 úgy néz ki végre hasznosítani tudtak valamit egy régi részből...
-
#1558 De próbálok segíteni, hogy megértsd mi a különbség Jesse és Walt között ami a gyilkosságokat illeti: Jesse vívódik, Walt nem, ő már szemrebbenés nélkül elnézi egy kisfiú halálát is csak hogy elérje a célját...de azért higgyétek még hogy ő jó karakter ebben a sorozatban.. -
#1557 próbálsz vicces lenni mi... Walt gyilkos, már megölt és megöletett jó pár embert... de neked ez még mindig magas úgy látom... -
zzr1 #1556 de azt azért tegyük hozzá hogy,
Walt nem egy GYILKOS TIPUSÚ ember. A körülmények áldozata lett, szemben MIKE-kal, aki Gus végrehajtója volt, o gyilkos.
-
#1555 lehet sokan nem értik miről is szól a sorozat. a készítők szándéka eleve az volt, hogy végig vezetnek egy karakter jóból rosszba, ez lenne Walt, az hogy te kedveled az egy dolog, de ő már egy rossz ember, nem az aki volt, vagy te nem látod mit hazudgál már mindenkinek, keveri a szart, megölet 10 embert stb....??
-
#1554 épp javulni próbál, hibás egy csöppet még de dolgoznak már rajta. -
Cruzito76 #1550 Elnézést kérek, kérem az admint, hogy törölje az előző hsz-eim, nem tudtam, hogy karakterkorlátosak a bejegyzések. Sorry! Érdekes, hogy hányféleképpen látnak az emberek egy történetet.Írjátok itt többen, hogy Walt egy szemétláda és mennyire megutáltátok idővel-érdekes módon itthon eléggé elterjedt ez a nézet. A külföldi fórumokat nézve máshol közel sem ez a helyzet, Waltnak komoly rajongótábora van.Én is ezen az oldalon állok. Szerintem közel sem Walt a sorozat főgonosza, sőt sokkal unszimpatikusabb, önzőbb karakterek vannak a filmben. Hogy csak magára gondolna? Folyamatosan védte Jesse-t, még most is, amikor sokadszorra árulja el ostobaságból, fegyelmezetlenségből vagy szándákosan, még most is nehezen szánta rá magát, hogy kiiktassa, előtte jópárszor megmentette a hátsóját.
-
Cruzito76 #1549 Mi van a fórummal? -
#1544 Nem hiszem,hogy ez lesz a zárókép -
TBWarrior #1543