2516
27zhhj6.jpg
  • Tikal #1834
    Nincs abban semmi rossz ha valaki megkérdőjelezi a sorozatban látottakat...
  • desigo
    Ez volt a legjobb megoldás az eltűnésre.
    Elhagyatott helyre lett szállítva Walt ahol szinte nulla az esély,hogy felismerjék.Egyetlen ember tudja,hogy hol van ezért kicsi a kockázat.
    Sokkal nagyobb szenvedés lett volna külföldre vagy sűrűbben lakott részekre vinni.

Jesset nem tudom hova rakni.Alapvetően már nem kedvelem de néha már sajnálom,hogy miken megy keresztül.
    Szomorú,hogy véget ér ez a dráma :/
  • Rockynhooo
    mindig is bírtam a sorozatokról okoskodó csorgó nyálú gyerekeket ahogy verik a klaviatúrát, hogy hogy kellett volna
  • ldavid
    amúgy szerintem azért használták azokat mert azok voltak a prepaid/eldobható szarok
  • GregSB
    Igazatok van. Inkább első évadokban domináltak kagyló telefonok.

Akkor viszont mehet a bitcoin :D
  • DNDN
  • Hangman576
  • Tikal #1827
    Már megnéztük. Ha nem erdekel a téma akkor ne olvasd.
  • jazzy
    Ki a picsát érdekel, hogy hogyan tudna Európába szökni meg a svájci bankszámlák? Nem szökött, nem is fog szökni end of story, nézzétek a sorozatot inkább :/ Újabb téma amiben mindenki szakértő az interneten.. :/
  • zzr1
    jaaaj tényleg igazad van bocsi

viszont ez az állításod úgy hülyeség ahogy van : "de egy random Joe Smith-ről nem fognak adatokat továbbítani senkinek."

olvasd el a cikket

http://index.hu/gazdasag/2013/08/30/kiadjak_a_svajci_betetesek_adatait_az_usa-nak/

de mivel látom nem szeretsz olvasgatni,(nagy hiba,néha lehet nem ártana mielőtt olyan fene nagy magabiztossággal osztod az igét ), kimásoltam a lényeget,tessék:

"Az Egyesült Államok évek óta próbálja felfedni, hogy hol találhatók külföldön olyan pénzek, amelyek amerikai állampolgárokhoz tartoznak, de nem lettek megadóztatva. A vizsgálódás egyik fő célpontja Svájc volt, ahol azonban a banktitokra hivatkozva csak nehezen indult be az együttműködés.Az egyezség értelmében a svájci bankszektorra 1 milliárd dollárnyi büntetést szabhatnak ki, és egyes svájci pénzintézeteknek meg kell nevezniük azokat az amerikai betéteseiket, akik az alpesi országba menekítették vagyonukat."

meg amúgy mi ez a hülyeség hogy nincs határellenőrzés? lehet amcsi állampolgárokat nem ellenőriznek kifelé az amcsi határon, de a mexikóiak ellenőriznek mindenkit aki belép az országba, ha a kocsiba meg meglátnak egy 100 literes hordót, alap hogy kinyittatják
  • Tikal #1824
    Persze, megoldható... csak mint Walternak a csávo is mondta: RISK, nem véletlenül dugta el a hegyekben valahol. Egy fehérnek Mexikoban nem olyan könnyű elvegyülni, ott is bujkálnia kéne, még több kockázat. Mexikó szolgáltat ki bűnőzöket az USA-nak, gondolom ez nyilvánvaló, külön rendőri egységeik vannak erre a célra, mint a Marshall Service az USA-ban, és amerikai bűnözőkre vadásznak...

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miért nem hagyta el az országot? Mert felesleges, nincs értelme...

• NovaTerra
    Egyezzünk ki annyiban, hogy USA-ból Mexikba való szökés egyszerű, főleg, ha van rá ember. Ellentétbe a bejutással. :) Bár azt is megoldotta pár tíz millió illegális bevándorló.

• zzr1
    hát ezt benézted, ugyanis walter chryslerjét 2011-ben mutatták be
  • NovaTerra
    Mivel nem szerettek visszaolvasni, bemásolom: (#1806) Ja, Svájci bank is szolgáltat ki adatot, ha konkrét személyről kérdeznek le, például terrorista gyanú miatt, de egy random Joe Smith-ről nem fognak adatokat továbbítani senkinek.

A csak és a például között óriási a különbség. Szóval ne állíts olyat, amit nem írtam! Elmagyarázom, az első azt jelenti, hogy kizárólag, az utóbbi pedig azt, hogy többek között.
  • Tikal #1820
    szerintem napjainkban...
  • Tikal #1819
    Az egyik legkeresettebb arc lett az USA-ban, nyilván nincs ott a képe minden határátkelőnél, igaz? Az usa polgárokat lehet nem ellenőrzik az amerikaiak, de a mexikói vámosok ellenőrzik a belépőket.....

A bank nem feltételez semmit, de mivel megállpaodásuk van USA-val, az IRS-szel ezért jelenteniük kell bizonyos pénzmozgásokat.

"And clearly they do. The watershed deal to punish Swiss banks truly closes the door on bank secrecy and a bygone era of tax evasion. See Signed Joint Statement and Program. Banks are required to provide details on accounts in which Americans have an interest. They must inform on the banks that transferred money into secret accounts or that accepted money when secret accounts were closed. They must reveal all cross-border activities and close the accounts of Americans evading taxes."

Mindegy, nem egyszerű már ez...
  • zzr1
    nézd te azt írtad hogy svájc nem ad ki adatot egy átlag emberről csak terrorista gyanús elemekről. Erre írtam hogy nem így van rosszul tudod. Ez a gyémántvásárlás egy másik téma.

Szóval a lényeg hogy svájccal kapcsolatban nem volt igazad
  • RYO21
    Jelenben játszódik. Most így hirtelen csak az jut eszembe, hogy Hankék pl. lapostévén nézték Walt felvételét, vagy pl. Pinkman hello kitty-s telefonja, ami ha jóltudom akkor érintőképernyős volt.
  • NovaTerra
    Utolsó előtti részben nem azt mondja a Jack, hogy flancos telefonoddal nézd meg, hogy is vannak azok a koordináták? Gyanítom autótípusból is lehet következtetni évszámokra.
  • GregSB
    Szerintem nem a jelenben játszodik a sorozat, hanem a 2000-es évek elején. Abból kiindulva, hogy mindenki kinyitható "kagyló" telefonokat használ, azok akkor voltak divatban :) akkor meg még nem nagyon volt bitcoin,
  • NovaTerra
    Olvasd el mit írtam korábban! Nézd meg mi kell, hogy átmenjen a Mexikói határon! Semmi. Nincs kimenő határellenőrzés. Mexikóban meg lehet gépet bérelni. De mint írtam ott is sokkal jobb körülmények között lehetett volna. Tényleg olvass vissza, mert leírtam az okát! A lényeg az, hogy ne egy szaros kunyhóban éljen, nulla kezeléssel szar kajákon, 10k dollárt fizetni azért, hogy valaki 1 óráig úgy tegyen, mintha érdekelné, legyen kihez szólnia. Ehelyett, ahogy szintén írtam, Acapulcoban egy 4-5 csillagos szállodában vagy bérelt házban kinyalják a seggét is. Profi kezelést is kaphatott volna. És akkor sincs messzebb a családjától, mint most. Egyedül a visszamenetel lehet kérdéses, mert kifele könnyű az út, de befele már nem.

"random Joe Smith-ről is kikérik az adatokat, ugyanis random joe smith nagy valószínüséggel adócsaló" Ez meg nem igaz. Mert nem azt feltételezi a bank, hogy valaki törvénytelen pénzt visz oda. Amiről te beszélsz az egy átvilágítás volt, angolok is megcsinálták, nekik is kiadták az adatokat. De ez nem azt jelenti, hogy most be megy egy random személy egy bankba, akkor azt jelentenék bármilyen hatóságnak. De, mint írtam, több ország van, ahova ki lehet menekíteni a pénzt.
  • DNDN
    Pont a bitcoint akartam írni, lenyomozhatatlan nem úgy mint a svájci bank.:D
  • Rockynhooo
    Vehetett volna egy jegyet a wizzairnél aztán tipli... csomagot meg feladja mint sportfelszerelés.
  • GregSB
    Én Walt helyében beváltanám a pénzt bitcoinba :D
  • Tikal #1810
    Nem, nem az a megoldás, de Walter nem AKARTA elhagyni az országot, mert neki már lőttek!!! Pár hónap és meghal, az élete romokban, mindenki utálja, a családját tönkretette, mégis mi a bánatért akarna Európába menni vagy akárhova... neki már úgy is mindegy. Persze mint a rész végére láttuk, meggondolta magát és vissza akar menni rendet rakni :)
  • Tikal #1809
    Jaaa, mert egy bérelt géppel máris könnyebb elhagyni az országot :)

De, random Joe Smith-ről is kikérik az adatokat, ugyanis random joe smith nagy valószínüséggel adócsaló, ha a pénzét svájcban akarja elrejteni, mondom, olvass utána, nagy balhé volt, mikor bizonyos svájci bankok kénytelenek voltak kiadni ügyfeleiket... persze nem azt mondom lehetetlen eldugni a pénzt, de a svájci bank titok már nem az mint volt..
  • NovaTerra
    Erre vannak a hamis papírok, offshore cégek. Amikor kolumbiai drogkártelek milliárdokat mosnak tisztára, amikor orosz oligarchák milliárdokat mosnak, akkor pont 11 millió dollárt ne lehetne. Egyébkén ott van Panama, Venezuela, Thaiföld, rengeteg ország ahova lehet vinni a pénzt. Vagy vesz gyémántot és berakja egy bérelt széfbe. Meg lehet ezt oldani. Szerintetek az a megoldás, hogy egy hordót cipel magával? Vagy elássa?
  • zzr1
    de fognak Joe Smith-ről is adatokat kérdezni,nem csak terroristákról. Konkrétan mindenkiről aki nem adózott pénzt visz svájci bankszámlára.

olvasgatni való

http://index.hu/gazdasag/2013/08/30/kiadjak_a_svajci_betetesek_adatait_az_usa-nak/
  • NovaTerra
    Írtam, hogy bérel, ami azt jelenti, hogy bérel, nem pedig azt, hogy felszáll egy állandó járatra. Egyébként olyan tőkével megengedhet magának egy újabb és újabb okirat hamisítást. Mi az, hogy nincs olyan számla? LOL Nem úgy megy be, hogy "Helló Walter White vagyok, akit köröz us rendőrség, de ezt most hagyjuk, nyitnék egy számlát". Ja, Svájci bank is szolgáltat ki adatot, ha konkrét személyről kérdeznek le, például terrorista gyanú miatt, de egy random Joe Smith-ről nem fognak adatokat továbbítani senkinek. Mert nem úgy kezelik, hogy ezt tuti bűnöző, hamis papírokkal.
  • Tikal #1805
    emlékeim szerint azóta nem érdekli a pénz, mióta Walt hagyta meghalni a csaját... előtte csak bajba szeretett kerülni, de a pénzzel nem volt gond :)
  • polluxware
    húú tényleg...

bocsánat:)

kééééésőn néztem nagyon, csak ez maradt meg
  • ReszegKoldus
    Elég valószínűtlen, mert
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    közvetlenül a menekülési kísérlet után Toddék vitték magukkal megmutatni neki, ahogy kinyírják a csajt, hogy többet ne nagyon ugráljon.
  • polluxware
    Nekem van egy olyan érzésem, hogy Jesse ott este valójában nem a náci csókákkal találkozott (menekülés közben), hanem a fekete hajú nőnek az "embereivel"... mivel nagyon kinyílt a csípája a 92% hallatán.. és tutkó hogy nem a pszihó gyerekkel továbbiakban együtt bizniszelni

ez egy tipp:)
  • ReszegKoldus
  • BlackWolf
    Szerintem meg Jesset ki kellett volna nyírni a 2. évadban, csak a baj van vele :/ Mindig ki lett húzva a bajból Walt nélkül már rég a sitten lett volna valaki felesége. Többször is milliárdjai voltak és nem tudott vele mit kezdeni már-már életképtelen. Remélem szörnyű halált hal .. Ez nem egy "boldog vége" sorozat , ahogy nézem mire végzünk mindenki oda fog kerülni amit megérdemel..
  • Tikal #1799
    jaja, nem értem miért szivatják ennyire a készítők...
  • Tikal #1798
    Már nincs olyan, hogy svájci vagy gibraltári számla, az USA adóhivatalának már oda is elér a keze, pár éve volt ebből balhé, több svájci banknak is ki kellett szolgáltatnia az ügyfelek számláit...nem olyan könnyű ez a pénz mozgatás.
  • Tikal #1797
    Persze, mert az olyan könnyű kijuttatni az országból, felrakni egy gépre, a 11 misit meg a kézipoggyászba gondoltad vagy feladott csomagba? :)

( egyébként ő már meghalni ment oda....)
  • Tikal #1796
    teljesen pszihopata...
  • zzr1
    Jesse Pinkman ügyvédje volt. Hivatalosan. A rendőrök meg Marie révén biztosan tudnak Jesse és Walt kapcsolatáról. Kézenfekvő hogy Saul és Walt ismerhetik egymást. Beviszik a rendőrök elbeszélgetnek vele, pár keresztkérdés, rögtön kibukik hogy Saul ismerte waltot; tudott (tudhatott) Walt tevékenységéről.

Szerintem ezt nem akarta kockáztatni,ezért inkább a lelépést választotta.