Breaking Bad (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arsnl
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ott csak megjátszotta HEisenberget, biztos tudta h zsaruk vannak ott és így "felmentheti" Skylert ezzel a beszéddel, hogy legalább az anyja nevelje fel Hollyt. legalábbis gondolom én. Jesse jól járt =/

már csak 2 rész 😞

N o N a m e
Kezdem akkor: hûûûûbazdmeg!
De állat volt! imádtam az elsõ pillanattól a végéig. A következõ részekben valószínüleg valahogy megtudja hogy Jesse-t befogták rabszolgának és nem ölték meg és azért megy vissza, hogy kiszabadítsa és/vagy megölje. A végén a telefonban Heisenberg beszélt, Walt pedig sírt, durva ez az ego. 😄
2
Rockynhooo
Hány rész van még hátra?

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Nem tudom miért nem jelent meg, de nem volt benne spoiler és még csak nem is ide akartam írni, hanem a Dexter topicba 😄 Iszok még egy kávét aztán megnézem a mai BB-t is...
Gondolom te is spoiler közé akartad zárni, aztán nem jelent meg semmi. Én már feladtam. Különben is ki az a hülye aki idejön mielõtt megnézi 😄
Igen de Walt szemszögébõl Jesse jobban felelõs, sõt. Walt "bizniszen belül" iktatott ki embereket, akik ebbe az üzletbe beszállnak, nem mindig hosszú életûek. Emellett mindig védte Jesse-t és a családját is. Hatalmas áldozatot hozott amikor gyakorlatilag feladta magát és legfõképpen a pénzt azért, hogy Hanket mentse, ez hihetetlen volt.
És ott van Jesse, akit csak a bosszú hajtott, és nem érdekelte, kibõl lesz áldozat. Azonkívül mint tudjuk, what kind of man talks to the DEA - no man at all.

Szerintem Jesse valahogy megmenekül és Walttal ki akarják nyírni egymást. Walt ugye bevallotta, hogy a csajt is hagyta meghalni. Walt meg Jesset hibáztatja Hank haláláért és a családja széteséséért is. Szóval én kettejük között látom azt, hogy most már mindketten határtalanul gyûlölik egymást.
Jesse nem igazán okolható Hank haláláért, de ez Waltot nem érdekli. Jesse az oka, hogy eljutottak oda a sivatagba és ezáltal Hank haláláért is õt tartja felelõsnek. Pedig Walt maga is legalább annyira felelõs. A másik oldalról pedig méginkább... A srác mérgezése, Mike megölése, a csajt is megmenthette volna. Pedig korábban sokat segített Jessenek. Többször is megmentette az életét.
Furcsa érzésem volt a rész elején, amikor Jackék elvonultak, Walt meg állt a porban és nézte õket. Úgy éreztem, itt a sorozat vége, mirõl fog még szólni ez a rész de fõleg még két másik. De biztosan nem lesz érdektelen. Jó volt a végén a telefon Skylerrel. Marie lesz szerintem itt még, aki megkavarja a szart.
GregSB
miért megy vissza a ricinért, és nem vágom hogy lesz -e meglepetés. Mondjuk a nosztalgiázásból (sonkákkal kirakja szülinapját) én azon sem lepõdnék meg ha bevenné a ricint és öngyilkos lenne

GregSB
Ja eléggé "papírformán" történtek a dolgok. Most már azt is tudjuk miért néz ki máshogy Walt a végén, új személyazonosságot kért Saultól.

Mostmár csak az a kérdés minek járkál fegyverrel és miért megy vissza a régi házukba. Nem cágom ezek után lesz -e evyáltalán valami kegepetés az utolsó részben.

Hát mégis kinyírták 😞
Úgy kellett volna hogy Hank hazamegy és mindenki nekiesik a kérdésekkel, neki meg csak remeg a szája, néz lefele a padlóra jobbra és balra és jobbra és balra, és meg se tud szólalni 😄
nemhogy inkább conspiracy theorykat gyártanátok belõle... 😄

Ebben van igazság, a dohányzás tényleg közrejátszik sokszor, de aki már évek óta letette a cigit, annál valószínûbbek a lelki okok. Nehéz dolog ez, de nem feltétlenül gyógyszeres kezelésekre kéne ráfeküdnie az orvostudománynak...

QuippeR
azért nem minden betegség pszichoszomatikus a világon. nekem apám cigizett 12 éves korától, azért lett tüdõrákja, nem azért mert tudat alatt meg akart halni. mellesleg pedig egy pillanatra nem adta fel, amikor már hónapok óta csak a fejét tudta mozgatni, annyira le volt gyengülve, akkor is gyakran beszélt arról, hogy mit fog majd csinálni, miután meggyógyult.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

de azért kicsit vicces, hogy pont ebben a sorozatban tévesztenek el egy ilyen dolgot 😊
OFF:

A rákok kialakulásában mindig közrejátszanak lelki okok is, persze ezekre nincs bizonyíték, de ha van rálátásod (kb 90-100%os) és ismered is az adott személyt, hogy mit szeret / mit nem, könnyen kisilabizálhatod, hogy lehet szar lelkiállapotban volt és egyszerûen ez egy "menekülési útvonal". A ráció az egészben talán az, hogy maga a rák egy "egyszerû" sejtszaporodás, amit az agy elvileg tudna irányítani. Az agyban ott az érzelmi központ is, szóval innentõl kezdve bármi lehetséges. Ha az ember olvas történeteket olyanokról akik meggyógyultak a rákból, azok egy része végig teljes szívbõl hitt a gyógyulásban és van egy százalékuk akik az agykontrollal is próbálkozott.

Összetett dolog és szerintem nem feltétlen a gyógyszerekben van a megoldás.

ó köszönöm! VÉGRE!😄

Fenrir
Mindig is tudtam, hogy valami ezzel a sorozattal nem smakkol, így már nyugodtabban fogok aludni 😄

A halál csupán a kezdet...

az megvolt amúgy, hogy eddig hibásan voltak voltak kiírva a fõcímben a bárium elektronjai? (illetve a brómé volt oda is átmásolva)

Fenrir
Nagyon sajnálom, nekem a keresztanyám halt meg a nyáron májrákban, neki is csak meghosszabbítani tudták az életét, nem megmenteni.

Lett volna valami alternatív kezelés valamilyen gombákkal, de az meg olyan baromi drága lett volna, hogy nem tudták volna fizetni.

Amúgy azt mondják, hogy a legfontosabb, hogy hinned kell a gyógyulásban és akarnod kell. Ha ezt feladod akkor semmi sem fog már rajtad segíteni.

QuippeR
tapasztalatból: kísérleti gyógyszerek vannak, de nem gyógyulásra, hanem a túlélés meghosszabbítására, és támogatja a tb, nem kell érte fizetni. alternatív gyógymódok is vannak, de azokat meg jogos, hogy nem támogatja az állam semmivel, mert egész egyszerûen nem használnak.

apám 11 hónapig küzdött a tüdõrákkal, nagyrészt ott voltam, mikor orvosokkal beszélt. egyik se mondott olyat, hogy akkor most megpróbáljuk magát meggyógyítani, vagy ha elmenne ilyen-olyan fizetõs kezelésre, lenne rá esély, hogy meggyógyuljon. mindegyik csak arról beszélt, hogy milyen módon lehetne kicsit meghosszabbítani az életét.

Tikal
<#nevetes2>

már greg is leírta, én is... akkor sem értetted, és most se...

"Érdekes, hogy hányféleképpen látnak az emberek egy történetet.Írjátok itt többen, hogy Walt egy szemétláda és mennyire megutáltátok idõvel-érdekes módon itthon eléggé elterjedt ez a nézet. A külföldi fórumokat nézve máshol közel sem ez a helyzet, Waltnak komoly rajongótábora van.Én is ezen az oldalon állok. Szerintem közel sem Walt a sorozat fõgonosza, sõt sokkal unszimpatikusabb, önzõbb karakterek vannak a filmben."

cruzito-val ezen megy a vitatkozás... neki nem walt a fõgonosz, nekem igen... de mindegy, ugy sem gyõzzük meg egymást.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

de remélem nem csak a hsz.-ének az elsõ mondatát olvastad el?

ugyanis a vége felé írja le ("Harmadsorban nem azon van a vita, hogy..."<#nezze> ) hogy mit is akarunk beleverni a buksikádba. De ne aggódj, lehet fáradt vagy és nem sikerült felfogni ezt a hatalmas információáradatot. Velem is néha megesik amikor fáradt vagyok, holnap újult erõvel nekifutsz, és menni fog, majd meglátod. <#eljen>
te: "Jesse nem egy GYILKOS TIPUSÚ ember. A körülmények áldozata lett, szemben MIKE-kal, aki Gus végrehajtója volt, o gyilkos."

én: "de Walt sem egy GYILKOS TIPUSÚ ember. A körülmények áldozata lett, szemben MIKE-kal, aki Gus végrehajtója volt, o gyilkos."

te: "Walt gyilkos, már megölt és megöletett jó pár embert.... de neked ez még mindig magas úgy látom..."

és itt indult el a fikagépezeted. Csak azt nem értem hogy mire fel?

Mi a kötekedés tárgya,mi a kérdés,mit magyarázzak el,mit nem értesz,mi a bajod? ( a mental retardation-on kívül)

ha már ennyire vágod itt az angolt...<#vigyor1>
Calver
gondolom természetesen szelekcióra alternatív gyógymódokra gondol az aranybogárvirág.

"The trees move. Do you not see it?"

Fenrir
Gondolom azért léteznek kísérleti gyógymódok és gyógyszerek amik viszont eléggé drágák.

QuippeR
és mégis milyen speciális kezeléssel gyógyítanád meg a tüdõrákot? (segítek: az égvilágon semmivel.)

Tikal
😄 Rendkívül ostoba ember lehetsz, persze ez már az elõzõ hozzászólásaidból is lejött, hiszen még ezt a sorozatot sem érted, meg a beszélgetést ami itt folyik...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
ja igen te utaltál rá...

én anyukáddal nézem a sorozatot. Vagyis inkább én nézem õ meg közben, hát, khm, tudod... <#oooo><#worship>

(megfejtés:a két szmájlit kapcsold össze)
scomcomputers
A köv.rész hetfõn gyün??
hehe

* Scomcomputers the future of computing!*

Én utaltam rá, ember.
Elõször is, magyarul kellene beszélni. Skippelni szót nem ismer a magyar nyelv.
Másodsorban árad a düh a hozzászólásaidból, szerintem ez nem nyerõ.
Harmadsorban nem azon van a vita, hogy Walt menthetetlenül belecsúszott a bûn mocsarába, hanem, hogy rajta kívül bõven van sok hibával bíró karakter a filmben, és továbbra is megõrzött az emberségébõl valamit: Hanket sem akarja bántani, Jesse-nél is az utolsó pillanatig próbálja megoldani a helyzetet stb.
Count Adyn
😄 Tegyük hozzá nálunk se fizeti a tb a speciális kezeléseket, csak alapellátást, afelõl meg jó eséllyel megpusztulsz😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

GregSB
LOL:

ja, értem. kösz!
Tikal
Valaki utalt rá, hogy a breaking bad is olyan mint egy vers, és nem tudhatod hogy a költõ pl Arany János mire utalt mikor készítette, írta...szóval mindenki azt lát bele amit akar... persze ez azért nem egészen így van, remélem ezt o is tudja, de leehet skippelt minden irodalom órát 😊

arany jános?
Tikal
Nem tudom, hogy minek kell ide keverni a vers elemzést, ez nem egy vers, és még csak nagyon nem is bonyolult megérteni mirõl szól:
Errõl szól a Breaking Bad, interju a készítõvel vagyis Arany Jánossal 😊

az SG meg kapja be a szar forumért...

Tikal
Nem, ezt nem õ irta, csak elfelejtett idézõjelet használni mikor vicceskedett...

Mike nem gyilkosnak született, de az lett és semmi baja nincs ezzel, mig Jesse-nek igen.

Ja hogy szerinted Mike alapból gyilkos típusnak született.

Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem ez idõvel jön. Lehet hogy Mike már 30 évesen gyilkos típus lett, Walt csak 50 évesen. Sokat nem számít.

every damn day

Tikal
nem ezt senki nem mondta, de Walt meg aztán végképp nem az, bármennyire is szeretnéd azt hinni...

Tikal
ja most már értem, miért nem érted, majd legközelebb a szüleiddel nézd a sorozatot, kérd meg õket, hogy magyarázzák el....

Tikal
<#conf>

Tikal
Persze, de ha egyszer a készítõk szándéka ez volt, akkor nincs mirõl beszélni, olvass már egy két riportot Gilligan-nel...a soroat cime is erre utal, nem? 😊

ja igazad van amúgy , Jesse tényleg az ártatlan bárány,most már értem
próbálsz vicces lenni mi... Jesse gyilkos, már megölt és megöletett jó pár embert... de neked ez még mindig magas úgy látom...

A Breaking Bad -szerintem- sokkal árnyaltabb, sokkal összetettebb film annál, minthogy kizárólag csak egy átlagember bûnözõvé válásáról, gonosszá vedlésérõl szóljon. Épp ezért telitalálat.
Miért vagy dühös? Van elõírás arra, hogyan kell nézni egy filmet, sorozatot? Amikor egy irodalomtanár azt mondta Arany János versérõl, hogy "itt azt akarta mondani a költõ", akkor a mester annyit mondott csak: "akarta a fene". Minden szubjektív, a film is mindenkinek más. Mennyivel jobb ember az önzõ, nagyképû Hank, akinek a mostani bosszúhadjárata is inkább arról szól, hogy az általa bolondos tudósnak tartott sógora hülyére vette és sérti az önérzetét. Walt még mindig védi, Hank egybõl meg tudta volna ölni, ahogy kiderült a lényeg...
Fenrir
Humorosból 😄