136
-
nickwearby #56 Én (+ a család) utálom a klímát, éppen ezért (persze kivétel akinek szüksége van rá egészségügyi okból, de néha pont azok nem tudják megfizetni ),
nálunk nincs is, részben elvi okokból (részben meg azért, mert a házfalak a szabvány vastagság kétszeresére lettek csinálva anno : az öregem érdeme).
"A napenergiát hasznosítani is tudni kell.."
Hasznosítani már tudjuk, nade rohadt drága, 10X annyiba kerül, mint a gázellátást kiépíteni ....
"Le leszünk szabályozódva, "
Lehet, az még 'humánusabb' mego. lenne, mint ha hábórúkban meg éhínségben purcannának meg rengetegen. -
LPG #55 Ebben mindenki egyetérthet, hogy csökkennie kéne. Sajnos nagyon valószínű, hogy ez nem a leghumánusabb módon fog bekövetkezni. Le leszünk szabályozódva, és azért durván, mert egy ideig tudunk védekezni ellene technológiákkal.
A napenergiát hasznosítani is tudni kell.. -
LPG #54 **kicsit félreírtam: szóval őkelmék gyártják a 9 gyereket, míg a diplomás trendi max egyet, azt is csonka családban, idiótának neveli. Bocs. Ennyit a magyar népességfogyásról... -
LPG #53 Magyarországban' rengeteg lehetőség van, de megette a fene ha elfogy a népesség. A fejlődéshez, de (és most kapaszkodjon meg, aki nem tudta) a puszta fennmaradáshoz is minimum kis népesség-növekedés kéne.
Ráadásul a mai magyar népességcsökkenésbe beleszámolják azt a hatalmas mennyiségű romát is, akik vidéken segélyen élnek, nem tanulnak semmit, nem tudnak vagy éppenséggel akarnak dolgozni. Ha az ő adottságuk, ha az állam hibája(bűne): ez van! Van gazdasági növekedés itt is, de milyen áron, és milyen _hatásfokkal_???..???
És még valaki örül, hogy csökken a népesség.. Kíváncsi leszek rá, ki fog nyugdíjasokból hadsereget szervezni, amikor netántán valaki pár évtized múlva bejelenti az igényt a "megüresedett", "parlagon heverő" földünkre. De ez már fantázia...
Klíma: én ilyeneket rakok fel. Zabálják az áramot, és hővel szennyezik a környezetet. Mivel amennyi hőt kivonnak, annyit ki is löknek.. Ez is a kényelem. Érdekes, régebben sem haltak bele az emberek tömegesen, ha nem volt 23 fok a szobában. Pár szívbeteg öreglánynak előírnék egy A-kategóriást, a többi meg főjön, rohadjon meg. :) És akkor magam ellen beszéltem.. -
LPG #52 " Szerintem az igenis jó tulajdonsága Magyarországnak, hogy csökken a népessége, ha mindehol így lenne talán most nem lennének energia gondok. "
Hát nem tudom, én inkább nem örülnék a népesség-csökkenésnek. -
nickwearby #51 Teljesen igazad van,
akár a napenergia hasznosításával is el lehetne tartani a jelenlegi népesség 10szeresét is.
Alább csak arról volt szó(váltás), hogy a jelenlegi viszonyok között , ha ílyen ütemben folytatódnak a dolgok,
akkor nem lesz elég élelem annyi embernek sem, ahányan most vagyunk,
és ez már most probléma.
Na erre mondtuk, hogy jobb lenne, ha globálisan inkább csökkenne, mint növekedne a népesség.
És nem arról volt szó, hogy bármelyikünk örül annak, hogy egyre kevesebben vagyunk.
-
Epikurosz #50 Afene egye meg, elnéztem: ez won.
Kb. 2 mrd $ csak.
-
Epikurosz #49 Miheztartás: 1800 milliárdból épít közös lcd-gyárat a Sony és a Samsung.
Azért a privát, az privát. -
haxy27 #48 Az első humanoid faj amelyik ki fog pusztulni a földön. És saját magukat nyírják ki. -
Epikurosz #47 Az 500 mrd $ kevésnek tűnik. Mármint 1., 2. Öböl-háború + Afganisztán.
De mindegy is, nagyon sok, annyi szent. Ha esetleg olcsóbb lenne az olaj, még látnám értelmét, de így...kidobott pénz. -
menetrend #46 Nemtom mért jó az ha fogy a népesség és azt se tudom mi vezérli azt az embert aki örül annak ha a hazájának a népe fogyatkozik...de, hogy valami nem stimmel nála az tuti. Kéremszépen legyünk ennyi erővel kollektívan öngyilkosok. Hülyeség. Szimplán több pénzt kell feccolni a kutatásokba fejlesztésekbe az új energiaforrások iránt. Ha valami fogy akkor idővel elfogy. A szén ilyen. A népesség is elfogy ha nem nagyobb a szaporulat mint a halálozás. -
#45 csak a magyarságé... -
nickwearby #44
Nem az a lényeg....
Joey írt egy hszt, a lényege, hogy szerinte jó lenne az élelmezés szempontjából, ha globálisan úgy csökkenne a népesség, mint MO-n.
Én meg arra írtam egy hszt, hogy ha globálisan ez menne, akkor kisebb népvándorlások lennének, és nem feltétlenül /a Földre kiterjedő mértékű/ népességcsökkenés.
-
#43 Mármint 1 emberre levetitve csak ezt a stámo magyarországon jó esetben 10millióval kell beszorozni, kínában meg 1,5 milliárddal. Nemmindegy. -
nickwearby #42 Van olyan.
Lásd nemrég egy cikk az indexen.
Franciaországban már azt tervezik, hogy mikor készül el és mennyi teljesítménye lesz. -
othyem #41 eddig állítólag 500 (~80 723 huf persze ez is milliárdban) milliárd dollár ment el az iraki és afgán háborúra és év végén ez elérheti a 800-at is. Ha mindezt a rák kutatásra, űr kutatásra, vagy a fúzió erőművekre kölötték volna... -
Polemius #40 CO2/lakos
szorozd be a lakosság számával -
JTBM #39 Bocs, elírtam, fúziós. -
JTBM #38 Pár adat (2004):
Tonna CO2/lakos
USA - 20,4 T
Magyarország - 5,9 T
Kína - 3,84 T
Németország - 10,7 T
UK - 9,4 T
Franciaország - 6,9 T
Japán - 10,1 T
India - 1,2 T
Oroszország - 11,2 T
Az USA messze a legnagyobb CO2 kibocsátó, Kína kevesebbet bocsát ki, mint mi... -
Epikurosz #37 "Fissziós erőművet ugyanazért nem építenek, mint anti-anyag erőművet: nincs meg hozzá a technológia a földön. ;-)))"
Na, ne mond.
Az összes A-erőmű fissziós. -
JTBM #36 A kínaiak azért építenek szénerőműveket, mert az a legolcsóbb és a leggyorsabban készen van.
Egyébként tömegesen építenek nukleáris erőműveket is, csak azoknak egy évtized az építési idejük, ezért egyszerűen az újak közül még egy sem indult el.
Fissziós erőművet ugyanazért nem építenek, mint anti-anyag erőművet: nincs meg hozzá a technológia a földön. ;-)))
A CO2 kibocsátást az EU úgy tudná kordában tartani, ha büntető CO2 vámokat bocsátana ki azoknak az országoknak a termékeire, amiknek a CO2/lakos kibocsátása túl magas. Ezt viszont azért nem meri meglépni, mert ez a szám még bőven az USA-ban a legnagyobb, tehát az USA kapná a legmagasabb vámokat... -
Epikurosz #35 Azért jó lenne tudni, hogy mennyit költött Amcsi háborúkra, és mennyi hasznot zsebelt be. Még sehol sem láttam mérleget. Ez az egyik.
A másik: Afganisztánt elfoglalták/-uk, és ennek ellenére áramlik onnan az ópium EU-ba. Töröko.-án át.
Ez pont fordítottja annak, ami a kínai-angol ópiumháborúk idején történt a XIX. sz. közepe tájt: akkor a vesztesnek kellett tűrnie az ópiumkereskedelmet.
Most akkor mik vagyunk mi: gyarmatosítók, vagy gyarmatok? Nem beszélve a bevándorlásról: általában a hódítók szokták elözönleni a meghódított területet.
Arról nem beszélve, hogy Afganisztánban, ha valaki áttér kereszténységre, halál fia lesz. Itt EU-ban meg a muszlimok mecseteket építenek. (A zsinagógákat most hagyjuk.)
Hogyis van ez?
Kinek a juhait őrzi ez a sok barom, aki vezet minket, egyetemen tanít, céget igazgat, szociológiát művel stb.? -
mcsaba #34 Amerikába meg az olaj fogyott volna rég el amilyen pazarlás ott megy, de szegények mindig megtámadják őket a terroristák vagy mindig meg kell mentsenek egy országot, még szerencséjük hogy a terroristák elleni hadjárat és az arab országok megmentése közbe mindig elhagyatott olajmezőkre bukkannak. -
Reaperr #33 Klben szerintem is ellégé dühítő dolog, hogy az EU folyamatosan szankciókat léptet életbe az európai cégekkel szemben ezzel is csökkentve a versenyképességüket (növelve a környezet tudatosabb működést). Ellenben a "nagyok" (USA,KINA) meg nem foglalkoznak semmivel csak égetik a szenet mert, hogy a gazdaságuk fejlődése nem állhat meg, de kérdem én ha elolvadnak a jégsapkák nem ugyan úgy rosszúl jár az a holland gyár aki betartott minden előírást és megvedte az aktív C02 szűrőket mind az az amerikai gyár amelyik sz@rt bele az egészbe és acél kohászat címén égedte a szenet és úgy ahogy volt mindenféle légmosó kamrák nélkül enegedte ki az égésterméket a légkörbe. Az is érdekes, hogy az EU minden tagországával együtt a világ legnagyobb gazdasági erővel bíró hatalma de ha háború lenne akkor bezzeg nem lenne jó semmire mert a klböző államok parlamentjei nem adnák meg a felhatalmazást hogy közbe lépjen saját alkotmánya meg még mindig nincs mert olyanok vagyunk mint a "béna kacsa". Na mind1 majd elválik néhány évtized múlva.... +2C-fok -
csorfab #32 És ez mennyiben változtatja a tényt, hogy MAGYARORSZÁG népessége csökken? -
#31 fasz tele van kínával és a fosszilis erőműveivel+USa-val. A világon ők a legnagyobb kibocsájtók, és csak ők nem írták alá a Kyoto-i egyezményt.. míly meglepő, és akkor csodálkoznak, h problémák vannak a környezettel, és ezek után ujjal mutogatnak mindenkire, h ne szennyezzék a környezetet. Mindenki álljon át környezetbarátabb erőforrásokra, h ők továbbra is füstölhessenek. Kína is olyan baszott nagy, miért nem fissziós erőműeket alkalmaznak? sokkal hatékonyabb, gazdaságosabb lenne és kevésbé környezet romboló.. hm? -
Cat #30 mert gondolom amit akar, azt már leírta a cikkben. -
Epikurosz #29 szoktak. -
Charybdis #28 Itt az SG-n a cikkek írói mért nem szólnak soha hozzá? Vagy csak álnéven írnak és nincsenek kiemelve? Ha nem így van, akkor elég furcsa. -
Camouflage #27 >> Szerintem az igenis jó tulajdonsága Magyarországnak, hogy csökken a népessége, ha mindehol így lenne talán most nem lennének energia gondok.
Ezzel csak az a baj, hogy az egyre kevesebb fiatal fogja eltartani az egyre tobb nyugdijast. -
nickwearby #26 "Magyarországnak, hogy csökken a népessége, "
Ez csak statisztikailag igaz,
nagyon sokan külfödön telepednek le.
A csökkenés egy része máshol növekedésként jelentkezik.
De globálisan valóban jobb lenne a csökkenő tendencia.
-
ewtoto #25 nem örömködöm én semmiben de ezért nem leszek szomorú:))) az infrastruktúrán nem sok átgondolni való van hiszen környezrt szennyezés nékül haladnak a vonat 500km/ h val és erre pont nem szenet haszánlnak:) de nem ezen múlik természetesen hanem szimplán azon hogy egy fejletteb világan tudtak ekkorát lépni.
Szerintem elöbb lesz gazdasági váltság amit a kedvezőtlen időjárási viszonyok fognak kiváltani úgy őő na szal hamarabb mint gondolnánk, és természetesen a piaci túlkínálat amiben még ma sincsen kontoroll már óriás válalatok gáyrtók olyan pénzeket költenek el amit még valójában le sem gyártottak el sem adtak gondolom itt gazdasági elemzők jól tudják miért érdemes előre üzletet kötni.
A köv háború szerintem USA ban fog zajlani szal segítséget max ők fognak kérni:S
-
teddybear #24 Szóval az energiafogyasztásról.
Télen jóval több energia kell, mert a fűtésre, világításra több kell mint nyáron. Ez a többlet-energia mennyiség azonban nem csak elektromos, hanem szénből, fából, földgázból származó energia. Ami közvetlenül nem mért mennyiség.
Nyáron azonban a villany fogy inkább, mert a hűtők, légkondik elektromos motorral működnek. Ez viszont országos szinten azonnal érződik. Fűteni viszont ilyenkor nem szoktak. -
JoeYi #23 Ejj-ejj, még igazán várhatna 40-50 évet a 3.VH....
Mi lesz ha a sok indiai is kimászik a Gangeszból, és elkezd légkondit venni? Meg amúgyis mi értelme a szén erőműveknek, 1GW, és fél évszázad múlva nem lesz benne mit égetni...
Szerintem az igenis jó tulajdonsága Magyarországnak, hogy csökken a népessége, ha mindehol így lenne talán most nem lennének energia gondok. -
rolika #22 igen, sokkal energiaigényesebb hideget csinálni, mint meleget
itthon is fogyasztási csúcsot döntünk majd' minden nyáron -
Praetor #21 A jenkiknél az áramfogyasztás kb 40%-át a légkondik viszik. Állítólag, ha jól tévedek. -
szvini #20 és még világítani is fognak az éjjben :D -
szvini #19 "szaporodó légkondicionálók" tényleg ez nyomja alatba a legöbbet? sosem gondoltam volna :) De most ez tényleg iylen döntö dolog, a légkondi? Mert mindig megemlítik. -
valaé valaé ná #18 Ezt az infrastruktúrás dolgot átgondolnám még egyszer a helyedben és nem örömködnék azon, hogy egy kommunista diktatúra akar majd terjeszkedni létfenntartási ösztöneitől vezérelve. Akkor majd persze mindenki az USA-tól várja majd a segítséget.
Amúgy több sci-fi író (többek közt A.C.Clarke) is foglalkozott már a témával.
Clarke szerint Kína szénerőművei fogják elindítani az új hidegháborút.
De szerintem előbb élelmiszer-válság, majd ivóvízválság lesz globálisan. -
rolika #17 drágul a rizs, fogynak az energiahordozók.
lesz itt még "bazmeg"