12 napi szénkészlete maradt Kínának

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként magyarország is energia gondokkal küzd, pedig nincs is jelentõs ipara.
Tényleg jó lenne, ha atomerõmûveket húznánk fel, lehet, hogy még export áramra is futná, és ha elzárnák a gázcsapot fûthetnénk árammal<#vigyor2>
Tudom ám, hogy ez csak ábrándozás.

A helyzet az, hogy nincs rá pénz. Akinek lenne rá pénze annak, meg ez egyáltalán nem érdeke.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Pharaoh
Azt hallottam, ha Afrikában is úgy mûvelnék a földeket, mint Európában akkor csak afrika elláthatná az egész földet élelmiszerrel.

A népességnövekedésrõl meg csak annyit, hogy ez a természetes.
Mióta van emberiség, azóta nõ a népesség. Vannak néha visszaesések (járvány, éhínség) de a tendencia növekvõ.
Lehet, hogy a középkorban is azt hitték, hogy nem lehet több ember, mert nincs elég búza. Rendszeresen éheztek emberek, de a népesség csak nõtt akkor is.
Az a helyzet, hogy a technológia fejlõdik, és ki fogja szolgálni az igényeket, legalább is szerintem.

Lehet, hogy olyan dolgokat fogunk zabálni amit ma el sem tudunk képzelni. Ha beindítom a fantáziámat, már látom is amint az óceánon úszó óriáskomplexumokban planktont termelnek, és plankton fõzeléket, meg planktonkonzervet készítenek, vagy egyszerûen felzabáltatják a halakkal, és mindenki eheti a halat....

A magyarországi helyzet a külföldi nagytõkéseknek kedvezõ, mivel õk generálják.
Látom sikeresen elhintették, hogy fogynunk kell. Ha fogyunk gyengülünk, ha gyengülünk könnyebb minket befolyásolni. Sajnos ebben az államformában a pénz az úr, akár minek is csúfolják.

Szívesen megosztanám részletesebben is a véleményem a témával kapcsolatban, de azt hiszem túl hosszú lenne....

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Tikal
kina vizhiánnyal is szenved... drága lesz még a viz......

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nem új gyerek már.
Mindíg elképesztõ hülyeséggel nyomja tele a fórumot; láttam már sokszor.
Beteg szegény, azt élvezi ha hülyének nézik. Nem szabad vele foglalkozni, akkor lehet, hogy meggyógyul.

Sajnos, a helyzet nem ilyen egyszerû. Pl.: jelenleg az ország lakosainak a fele nem menne el szavazni választások esetén, ennek ellenére a szavazók 51% eldönti melyik léhûtõ kerül kormányra. Tehát nincs lehetõsége pár ezer embernek semmilyen módon beleszólni bármilyen ügybe, ha nincsenek úgymond "helyzetben"...
Egyébként sokan elmondták már, több nagy koponya, csak meg sem halják az emberek, többek között azért nem, mert a médiában rengeteg a szemét. Nehéz kiválasztani belölle az igazat...
És ez a mai politikusoknak kedvez, ezért tartják fenn...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Szerintem civil szerevezeteké kellene, h legyen a jövõ.Fórumokról összejött emberek, akik esetleg egymásközt minél több ismerõseinek elmondják a dolgokat.Mert azt már sok ember látja, h a vezetõk, azok nem a nép javát szolgálják...És inkább csak élõsködnek rajtuk.Szóval, ha egy ilyen szervezet, több nagy koponyával kiállna, és elmondaná, h mivan.Nem biztos, h elhajtanák õket..sõõt, talán még az értelmesebb sötét zöldeket is meggyõznék.Én nem azt mondom, h a természet ellen legyünk, de nem mehetünk vissza az õskorba, hanem okos alternatívákat kellene "felállítani".

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Új fogalom: arrakistor...
Egyébként nem személyeskednék, ha nem lenne ilyen arogáns, tudatlan, hiszékeny és elvakult is egyszerre...
De lehet hogy csak 12 éves (akkor is több eszének kéne lennie)...
Ezeket nem egy megnyilvánulása miatt írom...

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Kornan
Sajna szerintem az emberek nem engednék ,hogy még1 atomerõmûvet építsenek ide magyarországra.Lehet behülyítenék az emberek nagy részét és utána egy országos vagy helyi népszavazás keretében hosszú idõre eltörölnék a lehetõségét.Vagy csak egyszerûen a sötétzöld emberkék láncolnák magukat a markolókhoz vagy más munkagépekhez. 😄
Csak az atom jöhet szóba sajnos...Ez egy ilyen dolog.Ami a legnagyobb pusztító fegyverünk effektive, az a legnagyobb "segítõnk" is..Két élû fegyver ez.Felhasználása 99%ban az intelligencián múlik, a másik 1% a természeti "katasztrófákon".Szerintem, ha az emberiség felnõl a feladathoz, használhat mindenhol atomerõvûvet, mert csak ez a megoldás létezik.Kérdéses a jövõben, hogy hogy tudjuk megállapítani egy-egy a.mû helyét, hogy kevésbé frekventált helyen legyen a természeti "katasztrófák" lemezmozgásokhoz képest.Persze, vannak jó módszerek amivel megállapítjuk, de én úgy gondolom, hogy az összes kontinens mozog folyamatosan, ha nem is gyorsan, de érezhetõen változik.Nem vagyok benne olyan biztos,gondolom van aki többet tud a dologról 😊 És elmeséli...

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Pedig éppen az atomenergia az ami meggátolhatja a növekvõ C02 kibocsájtást. Egyre több helyen építenek szalma tüzelésû erõmûveket nálunk pl: pécsen is lesz a hõerõmûnek egy új kazánja ami szalmával meg fával fog menni. Ahelyett hogy inkább építenénk még egy paksot és azzal egy jó idõre meglenne oldva az energia problémáink és ugyebár az atomenergiánál nincs CO2 kibocsájtás. De remélem, hogy azért nálunk is majd átgondolják a dolgokat és majd a megujuló energiák irányaba indulnak el csak ugyebár a szél vagy fúj vagy nem <#vigyor3> ezért mindenképpen szükségünk lesz más erõmûre is pl: atom vagy fúziós erõmû.

Pharaoh
Csak a sötétzöldek be akarják pasksot záratni. Szerintük azt a 40% energiátsimán ki lehet váltani. 20%-t spórolással 20%-t megújuló energiával.

Kornan
Érdemes megnézni norvégia,franciao,svájc és brazília adatait.Atomerõmû %-ban hetedikek vagyunk a világon.Legalábbis ,akkor voltunk,amikor ez készült,pár éves lehet max.
Kornan
Hellosztok még nem olvastam el a hsz-eket,ezért elnézést ha már vki belinkelte ezt az oldalt: itt ne
Itt érdekes és részletes infokat lehet kapni az országok energiatermelésérõl és annak arányáról.Egy korábbi sg cikkben volt benne ez a link,de az nem volt annyira népszerû.Talán a címe nem volt elég bulváros. <#hawaii>
... Ha ilyesmi létezne, akkor nem Bill Gates lenne a világ leggazdagabb embere.

Az elsõ videón meglepõen V6-os hangja van annak az autónak, a másodikon meg annyit látni, hogy egy nagy dobozba vizet öntenek, illetve víz pereg le egy lapon, ami lehet hogy le volt korábban fagyasztva, vagy viaszozva...
én odáig olvastam el hogy "orvosi rádióhullám" aztán továbbgörgettem 😊

Na megjelent a hitlerjugend...

JBQA!

nemá, ezt a vizzelhajtott autót minden országban legalább 10 szélhámos eljátsza... nálunk is volt a Gróf Spanyol Zoltán, egy gecinagy szélhámos
Egy rövid történetet azért elmesélek ezzel kapcsolatban:
Épp egy szép napon néhány éve elmentem az EMKTV ügyfélszolgálatra, hogy lemondjam a picsába a szaros tvt mert nem nézem, és utálom a sok fost amivel sugároznak. Nade a lényeg, amikor beléptem az ügyfélszolgálatra, volt ott két ktvs atyafi akik belépésemet követõen magasról leszartak, mert mindkét szemük az ügyfélszolgálati iroda fali konzolra rögzített kistévére szegezõdött. Erre én is odapillantottam mi lehet az a bûvöletes mûsor ami így leköti a figyelmüket. Hát épp a Gróf Spanyol Zoltán instruálta egy csoport bölcs médiaember elõtt, hogy milyen elképesztõ energia nyerhetõ ki a csapvízbõl. Mindehhez egy 6kW os ruszki plazmahegesztõt mutogatott hogy az is vízzel mûködik és még az acélt is átvágja. (gondolom az ott jelenlévõknek nem különösebben szúrt szemet, hogy be kell dugni a konnektorba, és 6kW-t villamos teljesítményt eszik hogy mindezt véghezvigye)
Erre a két jelenlévõ szolgálatkész szakinak totál leesett az álla és az egyik még odaszólt a másiknak is hogy "Aztaaakurva, de kemyén. Ebbõl lesz a jövõ energiája"
Molnibalage
Igen és az egész világ és tudományos közösség hülye és a világ egy nagy összeesküvés...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"akár a napenergia hasznosításával is el lehetne tartani a jelenlegi népesség 10szeresét is."

Nem igaz semmilyen értelmben. Technikailag és anyagilag is kivitelezhetetlen. Az energetika nem törekszik amúny sem monokultúrára gyakorlati okoktból.

Tájékozódjatok már energetika témában mielõtt hülyeségekkel szórjátok tele a fórumokat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"Egyébként tömegesen építenek nukleáris erõmûveket is, csak azoknak egy évtized az építési idejük"

Ez így nem igaz. Japánban 30-35 hónap alatt felhúznak egyet bár ott van ebben gyakorlat.

Ha a tengervíz az alapanyag, miért lenne az ára csillagászati,
mikor bõven van belõle ( még több is lesz a globális felmelegedéssel...)?

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

Ha ez tényleg ilyen egyszerû, miért nem csinálod meg otthon, te kretén? Esetleg nem értesz hozzá eléggé? Akkor miért ugatsz ilyen hangosan?
1. kinyírjuk magunkat...
2. már rég létezik az új technológia csak még szopatnak minket...
3. nem baj, majd a víz ára lesz 1000 Ft/L nem a 95-ös benziné...

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!
akiknek a torkán lenyomnám a benzines kipufogócsövet ... <#violent>

Ki nem szarja le a Visztát?

EMBEREK !! 1970 óta létezik rádiófrekvenciás hidrogénbontó motor, amely a sós vizet elégeti ...

a folyamat a következõ:

orvosi rádióhullám , valahol a gammasugárzás környékén (bár ebben nem vagyok biztos valaki alátámaszthatná, vagy cáfolhatá) a vízbõl hidrogént fejleszt , valahogy úgy mint a sima elektrolízis, csak hevesebben, a hidrogént begyújtva a folyamat durranógáz-szerûen begyorsul... a hidrogén 1600 (!) fokon , a lebontott oxigénnel és a levegõ oxigénjével heves reakció formájában újra vízzé alakul (durranógáz) és a videókon látható módon vakító sárgás-fehér lánggal ég miközben vízcseppek keletkeznek az alján és az oldalán , amelyek nem engedik a papírt meggyújtani (!!!) a videón látható kémcsõben.
a folyamat másik lényege (a levegõ oxigénjén túl) a sóban lévõ nátrium katalizátorátor , amely 1600 fokon már kiválik a sóból , ezenkívül klórgáz fejlõdik ( NaCl = konyhasó) a Natrium a kémiaóra egyik nevezetes és minden diák által (még a notórius iskola és fõleg kémiaóra kerülõi által is) emlékezetes eseményéhez hûen heves reakcióba lép a vízzel , amely erõsen endoterm folyamat és újra hõt fejleszt miközben az erõsen lúgos kémhatású Nátrium-Hidroxiddé alakul (NaOH) , a Nátrium-Hidroxid a vízben jól oldódó folyadék mely cseppek formájában kiül a folyamat szélére ... a folyamatban résztvevõ klórgáz sem vész kárba.. a klór a hidrogénnel nagyon könnyen és gyorsan sósavat alkot amely a vízben szintén jól oldódik és a sósavoldat szintén a folyamat szélére kerül... a folyamat végén a sósavoldat és a nátrium-hidroxidoldat ismét sós vizet képez enyhe pezsgés közben... ( NaOH + HCl => H2O + NaCl )

érdemes megnézni a második videón a sós vízzel mûködõ lángvágót amelybõl sós vízcseppek jönnek ki mint melléktermék... illetve az 1970-ben (!!) legyártott tengervízzel mûködõ autót , amelyet máig HIHETETLEN MAKACSSÁGGAL ÉS ENERGIÁVAL TITKOLNAK AZ OLAJLOBBI ÉS PÉNZÉRDEKELT F*SSZOPÓ BÜROKRATA ZS*DÓ, CIONSTA, NAGYORRÚ, ZSÍRFEJÛ, VÁGOTTF*SZÚ STB.. KORMÁNYOK..

Ki nem szarja le a Visztát?

Ha az ameriakiak nem azikra a kib*szott háborúkra költenének nahem az ûrfejlesztésekre, akkor talán valamelyest megoldódna a túlnépesedés problémája.
Lehetne az embereket tömegesen kitelepíteni a világûr "lakható bolygóira". Ha egyáltalán vannak tényleg ilyenek...
Chocho
"Azt pedig fõként a politikusok sújkolják, hogy sokasodjunk, de õk is csak azért, mert jót tesz a költségvetésnek."

Ki kell ábrándítsalak, de nem tesz jót. A jelenlegi szocális háló épp, hogy elbírja ezt a mennyiséget.

Gaming is believing.

"Lehet, az még 'humánusabb' mego. lenne, mint ha hábórúkban meg éhínségben purcannának meg rengetegen"

Kicseleztük a betegségeket, felülkerekedtünk a ragadozókon, de a természet még ezernyi módot ismer a "populáció" szabályozásra, akár olyasmit, amit te is felvetsz...
Szomorú amit írsz. Én nem azt kívánom, hogy haljon a magyar. Olyasmire akartam felhívni a figyelmet, hogy nem biztos, hogy jó lenne, hogy ha a kínaihoz hasonlóan pl 10 év múlva már 15 millióan lennénk, aztán megint 10 múlva 22 millióan és így tovább, mert ez az ország ennyi embernek jó. Azt pedig fõként a politikusok sújkolják, hogy sokasodjunk, de õk is csak azért, mert jót tesz a költségvetésnek.

És amire igazán utalni akartam: ha a népesség a magyaréhoz hasonlóan a világon mindenhol a 10-20-30 évvel ezelöttin stagnálna, akkor nem lennének energia és ezzel együtt élelmezési gondok, de legalábbis sokkal kezelhetõbbek lennének.

Szerintem a kormányok feladata lenne, hogy felhívja a figyelmet, hogy idejét múlt szemlélet csak azért 3-4-5 gyereket vállalni, mert az a családban a szemlélet, vagy mert megengedhetik maguknak a szülõk. Fel kell hívni rá a figyelmet, hogy ha minden pár 3 gyereket nevelne, akkor rövidesen elérnénk a 10 milliárd embert, és a Föld még mindig csak akkora lesz, mint ma.
Én (+ a család) utálom a klímát, éppen ezért (persze kivétel akinek szüksége van rá egészségügyi okból, de néha pont azok nem tudják megfizetni <#boxer>),
nálunk nincs is, részben elvi okokból (részben meg azért, mert a házfalak a szabvány vastagság kétszeresére lettek csinálva anno <#vigyor>: az öregem érdeme).

"A napenergiát hasznosítani is tudni kell.."

Hasznosítani már tudjuk, nade rohadt drága, 10X annyiba kerül, mint a gázellátást kiépíteni <#szomoru1><#help>....

"Le leszünk szabályozódva, "

Lehet, az még 'humánusabb' mego. lenne, mint ha hábórúkban meg éhínségben purcannának meg rengetegen.<#wow3>

Ebben mindenki egyetérthet, hogy csökkennie kéne. Sajnos nagyon valószínû, hogy ez nem a leghumánusabb módon fog bekövetkezni. Le leszünk szabályozódva, és azért durván, mert egy ideig tudunk védekezni ellene technológiákkal.

A napenergiát hasznosítani is tudni kell..

**kicsit félreírtam: szóval õkelmék gyártják a 9 gyereket, míg a diplomás trendi max egyet, azt is csonka családban, idiótának neveli. Bocs. Ennyit a magyar népességfogyásról...

Magyarországban' rengeteg lehetõség van, de megette a fene ha elfogy a népesség. A fejlõdéshez, de (és most kapaszkodjon meg, aki nem tudta) a puszta fennmaradáshoz is minimum kis népesség-növekedés kéne.
Ráadásul a mai magyar népességcsökkenésbe beleszámolják azt a hatalmas mennyiségû romát is, akik vidéken segélyen élnek, nem tanulnak semmit, nem tudnak vagy éppenséggel akarnak dolgozni. Ha az õ adottságuk, ha az állam hibája(bûne): ez van! Van gazdasági növekedés itt is, de milyen áron, és milyen _hatásfokkal_???..???

És még valaki örül, hogy csökken a népesség.. Kíváncsi leszek rá, ki fog nyugdíjasokból hadsereget szervezni, amikor netántán valaki pár évtized múlva bejelenti az igényt a "megüresedett", "parlagon heverõ" földünkre. De ez már fantázia...

Klíma: én ilyeneket rakok fel. Zabálják az áramot, és hõvel szennyezik a környezetet. Mivel amennyi hõt kivonnak, annyit ki is löknek.. Ez is a kényelem. Érdekes, régebben sem haltak bele az emberek tömegesen, ha nem volt 23 fok a szobában. Pár szívbeteg öreglánynak elõírnék egy A-kategóriást, a többi meg fõjön, rohadjon meg. 😊 És akkor magam ellen beszéltem..

" Szerintem az igenis jó tulajdonsága Magyarországnak, hogy csökken a népessége, ha mindehol így lenne talán most nem lennének energia gondok. "

Hát nem tudom, én inkább nem örülnék a népesség-csökkenésnek.

Teljesen igazad van,
akár a napenergia hasznosításával is el lehetne tartani a jelenlegi népesség 10szeresét is.

Alább csak arról volt szó(váltás), hogy a jelenlegi viszonyok között , ha ílyen ütemben folytatódnak a dolgok,
akkor nem lesz elég élelem annyi embernek sem, ahányan most vagyunk,
és ez már most probléma.
Na erre mondtuk, hogy jobb lenne, ha globálisan inkább csökkenne, mint növekedne a népesség.
És nem arról volt szó, hogy bármelyikünk örül annak, hogy egyre kevesebben vagyunk.

Afene egye meg, elnéztem: ez won.
Kb. 2 mrd $ csak.

Kara kánként folytatom tanításom.

Az elsõ humanoid faj amelyik ki fog pusztulni a földön. És saját magukat nyírják ki.
Az 500 mrd $ kevésnek tûnik. Mármint 1., 2. Öböl-háború + Afganisztán.
De mindegy is, nagyon sok, annyi szent. Ha esetleg olcsóbb lenne az olaj, még látnám értelmét, de így...kidobott pénz.

Nemtom mért jó az ha fogy a népesség és azt se tudom mi vezérli azt az embert aki örül annak ha a hazájának a népe fogyatkozik...de, hogy valami nem stimmel nála az tuti. Kéremszépen legyünk ennyi erõvel kollektívan öngyilkosok. Hülyeség. Szimplán több pénzt kell feccolni a kutatásokba fejlesztésekbe az új energiaforrások iránt. Ha valami fogy akkor idõvel elfogy. A szén ilyen. A népesség is elfogy ha nem nagyobb a szaporulat mint a halálozás.
uniu
csak a magyarságé...

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

<#falbav>
Nem az a lényeg....

Joey írt egy hszt, a lényege, hogy szerinte jó lenne az élelmezés szempontjából, ha globálisan úgy csökkenne a népesség, mint MO-n.

Én meg arra írtam egy hszt, hogy ha globálisan ez menne, akkor kisebb népvándorlások lennének, és nem feltétlenül /a Földre kiterjedõ mértékû/ népességcsökkenés.

narumon
Mármint 1 emberre levetitve csak ezt a stámo magyarországon jó esetben 10millióval kell beszorozni, kínában meg 1,5 milliárddal. Nemmindegy.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Van olyan.
Lásd nemrég egy cikk az indexen.
Franciaországban már azt tervezik, hogy mikor készül el és mennyi teljesítménye lesz.

eddig állítólag 500 (~80 723 huf persze ez is milliárdban) milliárd dollár ment el az iraki és afgán háborúra és év végén ez elérheti a 800-at is. Ha mindezt a rák kutatásra, ûr kutatásra, vagy a fúzió erõmûvekre kölötték volna...
CO2/lakos
szorozd be a lakosság számával

Minden jog fenntartva!

Bocs, elírtam, fúziós.
Pár adat (2004):
Tonna CO2/lakos
USA - 20,4 T
Magyarország - 5,9 T
Kína - 3,84 T
Németország - 10,7 T
UK - 9,4 T
Franciaország - 6,9 T
Japán - 10,1 T
India - 1,2 T
Oroszország - 11,2 T

Az USA messze a legnagyobb CO2 kibocsátó, Kína kevesebbet bocsát ki, mint mi...
"Fissziós erõmûvet ugyanazért nem építenek, mint anti-anyag erõmûvet: nincs meg hozzá a technológia a földön. ;-)))"

Na, ne mond.
Az összes A-erõmû fissziós.