136
  • LPG
    Állítólag ott a helye megvan, csak akarni kéne.
  • LPG
    Oda ezt a retardáltat nem vették volna be...
  • LPG
    Pedig pont arra gondoltam. Éhinség, járványok, és az ebből adódó háborúk. Pedig necces, hogy ez lesz...
  • Sanyix
    Barmok. Aki manapság fosszilis tüzelőanyagú erőművet épít, az hülye. Atomerőmű. Lehet drágább megépíteni, de sokkal több áramot termel, olcsóbban, és kis szennyezéssel. De ezt a hugyagyú politikusok úgysem érik meg.
  • Pharaoh
    Lehet, hogy rádióhullámokkal is lehet vizet bontani, de akkor is több energia megy el a bontásra, mint amennyi keletkezik a hidrogén égéséből.
  • arrakistor
    igen . valahol a mikrohullám és a gammasugár között van az a rádiófrekvencia amivel a rákos betegeket gyógyítják... ha végignéznéd a videót ebben szó is esik erről, .. a folyamat elindításához van csupán szükség , egy szikrányira ebből a rádióhullámból (persze akkor koncentráltan és nagy erősséggel) a megfelelő helyre.. ( a videón a kémcső tetejét célozták meg vele, majd a folyamat úgy folytatódik, mintha egy gyertyát gyújtanánk be... addig ég amíg van ....
    a másik videón látható autót pedig konkrétan meg is oldották, többé-kevésbé zárt térben a kiváló NaOH+H2O+HCl ismét sós vizet alkot amit újra be el lehet égetni, teljesen zárt térben a folyamat nem megy végbe, mert a levegő oxigénjére is szüksége van az égéshez, ha viszont nem teljesen zárt a tér akkor a folyamat (még jó hogy !) nem perpétum mobile a sós víz előbb-utóbb "elillan az autóból" és újra kell tölteni... ( ásztámindenit mekkora para.. főleg tengerparton :DD )
  • Epikurosz
    Ezt megbeszéltük.
    Lépjünk tovább: mindenki győzzön meg még egy embert, hogy Magyarországnak szüksége van még egy korszerű, biztonságos atomerőműre. Csináljunk politikát MLM-rendszerben!
  • Epikurosz
    "Az usa valoszinuleg erre epit, amikor a helyi kissebbsegeket tamogatja es probalja felfegyverezni."

Te, ilyent még viccből se írj!

Az USA fegyverrel csak Tajvant támogatja, de egyetlen másik kínai kisebbséget sem támogat fegyverrel, kizárólag az emberi jogokra hívja fel a figyelmet.

A tibetieket csak szóval támogatja, de nem ösztönzi az elszakadást, az ujgurokat meg nem nagyon támogatja, ők valszeg a Közel-Keletről szerzik be a szellemi muníciót, de fegyveres harcot nem folytatnak. azt a pár kisebb robbantást barkácseszközökkel is ki lehet vitelezni.
  • kisgabo
    pakson 1-2 blokk építése egyáltalán nem lenne hülyeség, legalább magunknak termeljünk valamit. gondolom import gáz helyett nem lenne jó az olcsóbb rezsó, de mindegy.

• kvp
    A vizbontasos reakciorol csak annyit, hogy a leriasban nem emlitett 'orvosi' sugarzas valahol a rontgentartomanyban van, ami nem eppen egeszseges az elolenyekre, tovabba az egesz folyamatnak az a legnagyobb baja, hogy tobb energia kell a viz szetbontasara, mint amennyit az elegetesevel nyerunk. (a rontgencsovet ugyanis arammal kell hajtani es raadasul eleg sokkal) Egyebkent ez a gazfejlodes okozza az atomeromuvekben a futorudak korroziojat es meg a nuklearis reakciot is gatolja.

A kinai szenkeszlet mereteben pedig szerintem az a lenyeg, hogy egy kulso vagy belso terrortamadas eseten konnyen osszeomolhat a gazdasaguk. Az usa valoszinuleg erre epit, amikor a helyi kissebbsegeket tamogatja es probalja felfegyverezni.
  • uwu
    Egyébként magyarország is energia gondokkal küzd, pedig nincs is jelentős ipara.
    Tényleg jó lenne, ha atomerőműveket húznánk fel, lehet, hogy még export áramra is futná, és ha elzárnák a gázcsapot fűthetnénk árammal
    Tudom ám, hogy ez csak ábrándozás.

A helyzet az, hogy nincs rá pénz. Akinek lenne rá pénze annak, meg ez egyáltalán nem érdeke.
  • Pharaoh
    Azt hallottam, ha Afrikában is úgy művelnék a földeket, mint Európában akkor csak afrika elláthatná az egész földet élelmiszerrel.
  • uwu
    A népességnövekedésről meg csak annyit, hogy ez a természetes.
    Mióta van emberiség, azóta nő a népesség. Vannak néha visszaesések (járvány, éhínség) de a tendencia növekvő.
    Lehet, hogy a középkorban is azt hitték, hogy nem lehet több ember, mert nincs elég búza. Rendszeresen éheztek emberek, de a népesség csak nőtt akkor is.
    Az a helyzet, hogy a technológia fejlődik, és ki fogja szolgálni az igényeket, legalább is szerintem.

Lehet, hogy olyan dolgokat fogunk zabálni amit ma el sem tudunk képzelni. Ha beindítom a fantáziámat, már látom is amint az óceánon úszó óriáskomplexumokban planktont termelnek, és plankton főzeléket, meg planktonkonzervet készítenek, vagy egyszerűen felzabáltatják a halakkal, és mindenki eheti a halat....

A magyarországi helyzet a külföldi nagytőkéseknek kedvező, mivel ők generálják.
    Látom sikeresen elhintették, hogy fogynunk kell. Ha fogyunk gyengülünk, ha gyengülünk könnyebb minket befolyásolni. Sajnos ebben az államformában a pénz az úr, akár minek is csúfolják.

Szívesen megosztanám részletesebben is a véleményem a témával kapcsolatban, de azt hiszem túl hosszú lenne....
  • Tikal #83
    kina vizhiánnyal is szenved... drága lesz még a viz......
  • uwu
    Nem új gyerek már.
    Mindíg elképesztő hülyeséggel nyomja tele a fórumot; láttam már sokszor.
    Beteg szegény, azt élvezi ha hülyének nézik. Nem szabad vele foglalkozni, akkor lehet, hogy meggyógyul.
  • toto66
    Sajnos, a helyzet nem ilyen egyszerű. Pl.: jelenleg az ország lakosainak a fele nem menne el szavazni választások esetén, ennek ellenére a szavazók 51% eldönti melyik léhűtő kerül kormányra. Tehát nincs lehetősége pár ezer embernek semmilyen módon beleszólni bármilyen ügybe, ha nincsenek úgymond "helyzetben"...
    Egyébként sokan elmondták már, több nagy koponya, csak meg sem halják az emberek, többek között azért nem, mert a médiában rengeteg a szemét. Nehéz kiválasztani belölle az igazat...
    És ez a mai politikusoknak kedvez, ezért tartják fenn...
  • who am I 7
    Szerintem civil szerevezeteké kellene, h legyen a jövő.Fórumokról összejött emberek, akik esetleg egymásközt minél több ismerőseinek elmondják a dolgokat.Mert azt már sok ember látja, h a vezetők, azok nem a nép javát szolgálják...És inkább csak élősködnek rajtuk.Szóval, ha egy ilyen szervezet, több nagy koponyával kiállna, és elmondaná, h mivan.Nem biztos, h elhajtanák őket..sőőt, talán még az értelmesebb sötét zöldeket is meggyőznék.Én nem azt mondom, h a természet ellen legyünk, de nem mehetünk vissza az őskorba, hanem okos alternatívákat kellene "felállítani".
  • toto66
    Új fogalom: arrakistor...
    Egyébként nem személyeskednék, ha nem lenne ilyen arogáns, tudatlan, hiszékeny és elvakult is egyszerre...
    De lehet hogy csak 12 éves (akkor is több eszének kéne lennie)...
    Ezeket nem egy megnyilvánulása miatt írom...
  • Kornan
    Sajna szerintem az emberek nem engednék ,hogy még1 atomerőművet építsenek ide magyarországra.Lehet behülyítenék az emberek nagy részét és utána egy országos vagy helyi népszavazás keretében hosszú időre eltörölnék a lehetőségét.Vagy csak egyszerűen a sötétzöld emberkék láncolnák magukat a markolókhoz vagy más munkagépekhez. :D
  • who am I 7
    Csak az atom jöhet szóba sajnos...Ez egy ilyen dolog.Ami a legnagyobb pusztító fegyverünk effektive, az a legnagyobb "segítőnk" is..Két élű fegyver ez.Felhasználása 99%ban az intelligencián múlik, a másik 1% a természeti "katasztrófákon".Szerintem, ha az emberiség felnől a feladathoz, használhat mindenhol atomerővűvet, mert csak ez a megoldás létezik.Kérdéses a jövőben, hogy hogy tudjuk megállapítani egy-egy a.mű helyét, hogy kevésbé frekventált helyen legyen a természeti "katasztrófák" lemezmozgásokhoz képest.Persze, vannak jó módszerek amivel megállapítjuk, de én úgy gondolom, hogy az összes kontinens mozog folyamatosan, ha nem is gyorsan, de érezhetően változik.Nem vagyok benne olyan biztos,gondolom van aki többet tud a dologról :) És elmeséli...
  • Reaperr
    Pedig éppen az atomenergia az ami meggátolhatja a növekvő C02 kibocsájtást. Egyre több helyen építenek szalma tüzelésű erőműveket nálunk pl: pécsen is lesz a hőerőműnek egy új kazánja ami szalmával meg fával fog menni. Ahelyett hogy inkább építenénk még egy paksot és azzal egy jó időre meglenne oldva az energia problémáink és ugyebár az atomenergiánál nincs CO2 kibocsájtás. De remélem, hogy azért nálunk is majd átgondolják a dolgokat és majd a megujuló energiák irányaba indulnak el csak ugyebár a szél vagy fúj vagy nem ezért mindenképpen szükségünk lesz más erőműre is pl: atom vagy fúziós erőmű.
  • Pharaoh
    Csak a sötétzöldek be akarják pasksot záratni. Szerintük azt a 40% energiátsimán ki lehet váltani. 20%-t spórolással 20%-t megújuló energiával.
  • Kornan
    Érdemes megnézni norvégia,franciao,svájc és brazília adatait.Atomerőmű %-ban hetedikek vagyunk a világon.Legalábbis ,akkor voltunk,amikor ez készült,pár éves lehet max.
  • Kornan
    Hellosztok még nem olvastam el a hsz-eket,ezért elnézést ha már vki belinkelte ezt az oldalt: itt ne
    Itt érdekes és részletes infokat lehet kapni az országok energiatermeléséről és annak arányáról.Egy korábbi sg cikkben volt benne ez a link,de az nem volt annyira népszerű.Talán a címe nem volt elég bulváros.
  • JoeYi
    ... Ha ilyesmi létezne, akkor nem Bill Gates lenne a világ leggazdagabb embere.

Az első videón meglepően V6-os hangja van annak az autónak, a másodikon meg annyit látni, hogy egy nagy dobozba vizet öntenek, illetve víz pereg le egy lapon, ami lehet hogy le volt korábban fagyasztva, vagy viaszozva...
  • Cat #71
    én odáig olvastam el hogy "orvosi rádióhullám" aztán továbbgörgettem :)
  • palm pilot
    Na megjelent a hitlerjugend...
  • Petko
    nemá, ezt a vizzelhajtott autót minden országban legalább 10 szélhámos eljátsza... nálunk is volt a Gróf Spanyol Zoltán, egy gecinagy szélhámos
    Egy rövid történetet azért elmesélek ezzel kapcsolatban:
    Épp egy szép napon néhány éve elmentem az EMKTV ügyfélszolgálatra, hogy lemondjam a picsába a szaros tvt mert nem nézem, és utálom a sok fost amivel sugároznak. Nade a lényeg, amikor beléptem az ügyfélszolgálatra, volt ott két ktvs atyafi akik belépésemet követően magasról leszartak, mert mindkét szemük az ügyfélszolgálati iroda fali konzolra rögzített kistévére szegeződött. Erre én is odapillantottam mi lehet az a bűvöletes műsor ami így leköti a figyelmüket. Hát épp a Gróf Spanyol Zoltán instruálta egy csoport bölcs médiaember előtt, hogy milyen elképesztő energia nyerhető ki a csapvízből. Mindehhez egy 6kW os ruszki plazmahegesztőt mutogatott hogy az is vízzel működik és még az acélt is átvágja. (gondolom az ott jelenlévőknek nem különösebben szúrt szemet, hogy be kell dugni a konnektorba, és 6kW-t villamos teljesítményt eszik hogy mindezt véghezvigye)
    Erre a két jelenlévő szolgálatkész szakinak totál leesett az álla és az egyik még odaszólt a másiknak is hogy "Aztaaakurva, de kemyén. Ebből lesz a jövő energiája"
  • Molnibalage
    Igen és az egész világ és tudományos közösség hülye és a világ egy nagy összeesküvés...
  • Molnibalage
    "akár a napenergia hasznosításával is el lehetne tartani a jelenlegi népesség 10szeresét is."

Nem igaz semmilyen értelmben. Technikailag és anyagilag is kivitelezhetetlen. Az energetika nem törekszik amúny sem monokultúrára gyakorlati okoktból.

Tájékozódjatok már energetika témában mielőtt hülyeségekkel szórjátok tele a fórumokat...
  • Molnibalage
    "Egyébként tömegesen építenek nukleáris erőműveket is, csak azoknak egy évtized az építési idejük"

Ez így nem igaz. Japánban 30-35 hónap alatt felhúznak egyet bár ott van ebben gyakorlat.
  • nickwearby
    Ha a tengervíz az alapanyag, miért lenne az ára csillagászati,
    mikor bőven van belőle ( még több is lesz a globális felmelegedéssel...)?
  • Juszufka
    Ha ez tényleg ilyen egyszerű, miért nem csinálod meg otthon, te kretén? Esetleg nem értesz hozzá eléggé? Akkor miért ugatsz ilyen hangosan?
  • GiNKaSS
    1. kinyírjuk magunkat...
    2. már rég létezik az új technológia csak még szopatnak minket...
    3. nem baj, majd a víz ára lesz 1000 Ft/L nem a 95-ös benziné...

Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!
  • arrakistor
    akiknek a torkán lenyomnám a benzines kipufogócsövet ...
  • arrakistor
    EMBEREK !! 1970 óta létezik rádiófrekvenciás hidrogénbontó motor, amely a sós vizet elégeti ...

a folyamat a következő:

orvosi rádióhullám , valahol a gammasugárzás környékén (bár ebben nem vagyok biztos valaki alátámaszthatná, vagy cáfolhatá) a vízből hidrogént fejleszt , valahogy úgy mint a sima elektrolízis, csak hevesebben, a hidrogént begyújtva a folyamat durranógáz-szerűen begyorsul... a hidrogén 1600 (!) fokon , a lebontott oxigénnel és a levegő oxigénjével heves reakció formájában újra vízzé alakul (durranógáz) és a videókon látható módon vakító sárgás-fehér lánggal ég miközben vízcseppek keletkeznek az alján és az oldalán , amelyek nem engedik a papírt meggyújtani (!!!) a videón látható kémcsőben.
    a folyamat másik lényege (a levegő oxigénjén túl) a sóban lévő nátrium katalizátorátor , amely 1600 fokon már kiválik a sóból , ezenkívül klórgáz fejlődik ( NaCl = konyhasó) a Natrium a kémiaóra egyik nevezetes és minden diák által (még a notórius iskola és főleg kémiaóra kerülői által is) emlékezetes eseményéhez hűen heves reakcióba lép a vízzel , amely erősen endoterm folyamat és újra hőt fejleszt miközben az erősen lúgos kémhatású Nátrium-Hidroxiddé alakul (NaOH) , a Nátrium-Hidroxid a vízben jól oldódó folyadék mely cseppek formájában kiül a folyamat szélére ... a folyamatban résztvevő klórgáz sem vész kárba.. a klór a hidrogénnel nagyon könnyen és gyorsan sósavat alkot amely a vízben szintén jól oldódik és a sósavoldat szintén a folyamat szélére kerül... a folyamat végén a sósavoldat és a nátrium-hidroxidoldat ismét sós vizet képez enyhe pezsgés közben... ( NaOH + HCl => H2O + NaCl )

érdemes megnézni a második videón a sós vízzel működő lángvágót amelyből sós vízcseppek jönnek ki mint melléktermék... illetve az 1970-ben (!!) legyártott tengervízzel működő autót , amelyet máig HIHETETLEN MAKACSSÁGGAL ÉS ENERGIÁVAL TITKOLNAK AZ OLAJLOBBI ÉS PÉNZÉRDEKELT F*SSZOPÓ BÜROKRATA ZS*DÓ, CIONSTA, NAGYORRÚ, ZSÍRFEJŰ, VÁGOTTF*SZÚ STB.. KORMÁNYOK..
  • El Ray
    Ha az ameriakiak nem azikra a kib*szott háborúkra költenének nahem az űrfejlesztésekre, akkor talán valamelyest megoldódna a túlnépesedés problémája.
    Lehetne az embereket tömegesen kitelepíteni a világűr "lakható bolygóira". Ha egyáltalán vannak tényleg ilyenek...
  • Chocho
    "Azt pedig főként a politikusok sújkolják, hogy sokasodjunk, de ők is csak azért, mert jót tesz a költségvetésnek."

Ki kell ábrándítsalak, de nem tesz jót. A jelenlegi szocális háló épp, hogy elbírja ezt a mennyiséget.
  • JoeYi
    "Lehet, az még 'humánusabb' mego. lenne, mint ha hábórúkban meg éhínségben purcannának meg rengetegen"

Kicseleztük a betegségeket, felülkerekedtünk a ragadozókon, de a természet még ezernyi módot ismer a "populáció" szabályozásra, akár olyasmit, amit te is felvetsz...
  • JoeYi
    Szomorú amit írsz. Én nem azt kívánom, hogy haljon a magyar. Olyasmire akartam felhívni a figyelmet, hogy nem biztos, hogy jó lenne, hogy ha a kínaihoz hasonlóan pl 10 év múlva már 15 millióan lennénk, aztán megint 10 múlva 22 millióan és így tovább, mert ez az ország ennyi embernek jó. Azt pedig főként a politikusok sújkolják, hogy sokasodjunk, de ők is csak azért, mert jót tesz a költségvetésnek.

És amire igazán utalni akartam: ha a népesség a magyaréhoz hasonlóan a világon mindenhol a 10-20-30 évvel ezelöttin stagnálna, akkor nem lennének energia és ezzel együtt élelmezési gondok, de legalábbis sokkal kezelhetőbbek lennének.

Szerintem a kormányok feladata lenne, hogy felhívja a figyelmet, hogy idejét múlt szemlélet csak azért 3-4-5 gyereket vállalni, mert az a családban a szemlélet, vagy mert megengedhetik maguknak a szülők. Fel kell hívni rá a figyelmet, hogy ha minden pár 3 gyereket nevelne, akkor rövidesen elérnénk a 10 milliárd embert, és a Föld még mindig csak akkora lesz, mint ma.