12 napi szénkészlete maradt Kínának
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tényleg jó lenne, ha atomerõmûveket húznánk fel, lehet, hogy még export áramra is futná, és ha elzárnák a gázcsapot fûthetnénk árammal<#vigyor2>#vigyor2>
Tudom ám, hogy ez csak ábrándozás.
A helyzet az, hogy nincs rá pénz. Akinek lenne rá pénze annak, meg ez egyáltalán nem érdeke.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Mióta van emberiség, azóta nõ a népesség. Vannak néha visszaesések (járvány, éhínség) de a tendencia növekvõ.
Lehet, hogy a középkorban is azt hitték, hogy nem lehet több ember, mert nincs elég búza. Rendszeresen éheztek emberek, de a népesség csak nõtt akkor is.
Az a helyzet, hogy a technológia fejlõdik, és ki fogja szolgálni az igényeket, legalább is szerintem.
Lehet, hogy olyan dolgokat fogunk zabálni amit ma el sem tudunk képzelni. Ha beindítom a fantáziámat, már látom is amint az óceánon úszó óriáskomplexumokban planktont termelnek, és plankton fõzeléket, meg planktonkonzervet készítenek, vagy egyszerûen felzabáltatják a halakkal, és mindenki eheti a halat....
A magyarországi helyzet a külföldi nagytõkéseknek kedvezõ, mivel õk generálják.
Látom sikeresen elhintették, hogy fogynunk kell. Ha fogyunk gyengülünk, ha gyengülünk könnyebb minket befolyásolni. Sajnos ebben az államformában a pénz az úr, akár minek is csúfolják.
Szívesen megosztanám részletesebben is a véleményem a témával kapcsolatban, de azt hiszem túl hosszú lenne....
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mindíg elképesztõ hülyeséggel nyomja tele a fórumot; láttam már sokszor.
Beteg szegény, azt élvezi ha hülyének nézik. Nem szabad vele foglalkozni, akkor lehet, hogy meggyógyul.
Egyébként sokan elmondták már, több nagy koponya, csak meg sem halják az emberek, többek között azért nem, mert a médiában rengeteg a szemét. Nehéz kiválasztani belölle az igazat...
És ez a mai politikusoknak kedvez, ezért tartják fenn...
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Egyébként nem személyeskednék, ha nem lenne ilyen arogáns, tudatlan, hiszékeny és elvakult is egyszerre...
De lehet hogy csak 12 éves (akkor is több eszének kéne lennie)...
Ezeket nem egy megnyilvánulása miatt írom...
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Itt érdekes és részletes infokat lehet kapni az országok energiatermelésérõl és annak arányáról.Egy korábbi sg cikkben volt benne ez a link,de az nem volt annyira népszerû.Talán a címe nem volt elég bulváros. <#hawaii>#hawaii>
Az elsõ videón meglepõen V6-os hangja van annak az autónak, a másodikon meg annyit látni, hogy egy nagy dobozba vizet öntenek, illetve víz pereg le egy lapon, ami lehet hogy le volt korábban fagyasztva, vagy viaszozva...
JBQA!
Egy rövid történetet azért elmesélek ezzel kapcsolatban:
Épp egy szép napon néhány éve elmentem az EMKTV ügyfélszolgálatra, hogy lemondjam a picsába a szaros tvt mert nem nézem, és utálom a sok fost amivel sugároznak. Nade a lényeg, amikor beléptem az ügyfélszolgálatra, volt ott két ktvs atyafi akik belépésemet követõen magasról leszartak, mert mindkét szemük az ügyfélszolgálati iroda fali konzolra rögzített kistévére szegezõdött. Erre én is odapillantottam mi lehet az a bûvöletes mûsor ami így leköti a figyelmüket. Hát épp a Gróf Spanyol Zoltán instruálta egy csoport bölcs médiaember elõtt, hogy milyen elképesztõ energia nyerhetõ ki a csapvízbõl. Mindehhez egy 6kW os ruszki plazmahegesztõt mutogatott hogy az is vízzel mûködik és még az acélt is átvágja. (gondolom az ott jelenlévõknek nem különösebben szúrt szemet, hogy be kell dugni a konnektorba, és 6kW-t villamos teljesítményt eszik hogy mindezt véghezvigye)
Erre a két jelenlévõ szolgálatkész szakinak totál leesett az álla és az egyik még odaszólt a másiknak is hogy "Aztaaakurva, de kemyén. Ebbõl lesz a jövõ energiája"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem igaz semmilyen értelmben. Technikailag és anyagilag is kivitelezhetetlen. Az energetika nem törekszik amúny sem monokultúrára gyakorlati okoktból.
Tájékozódjatok már energetika témában mielõtt hülyeségekkel szórjátok tele a fórumokat...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez így nem igaz. Japánban 30-35 hónap alatt felhúznak egyet bár ott van ebben gyakorlat.
mikor bõven van belõle ( még több is lesz a globális felmelegedéssel...)?
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
2. már rég létezik az új technológia csak még szopatnak minket...
3. nem baj, majd a víz ára lesz 1000 Ft/L nem a 95-ös benziné...
Az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!
Ki nem szarja le a Visztát?
a folyamat a következõ:
orvosi rádióhullám , valahol a gammasugárzás környékén (bár ebben nem vagyok biztos valaki alátámaszthatná, vagy cáfolhatá) a vízbõl hidrogént fejleszt , valahogy úgy mint a sima elektrolízis, csak hevesebben, a hidrogént begyújtva a folyamat durranógáz-szerûen begyorsul... a hidrogén 1600 (!) fokon , a lebontott oxigénnel és a levegõ oxigénjével heves reakció formájában újra vízzé alakul (durranógáz) és a videókon látható módon vakító sárgás-fehér lánggal ég miközben vízcseppek keletkeznek az alján és az oldalán , amelyek nem engedik a papírt meggyújtani (!!!) a videón látható kémcsõben.
a folyamat másik lényege (a levegõ oxigénjén túl) a sóban lévõ nátrium katalizátorátor , amely 1600 fokon már kiválik a sóból , ezenkívül klórgáz fejlõdik ( NaCl = konyhasó) a Natrium a kémiaóra egyik nevezetes és minden diák által (még a notórius iskola és fõleg kémiaóra kerülõi által is) emlékezetes eseményéhez hûen heves reakcióba lép a vízzel , amely erõsen endoterm folyamat és újra hõt fejleszt miközben az erõsen lúgos kémhatású Nátrium-Hidroxiddé alakul (NaOH) , a Nátrium-Hidroxid a vízben jól oldódó folyadék mely cseppek formájában kiül a folyamat szélére ... a folyamatban résztvevõ klórgáz sem vész kárba.. a klór a hidrogénnel nagyon könnyen és gyorsan sósavat alkot amely a vízben szintén jól oldódik és a sósavoldat szintén a folyamat szélére kerül... a folyamat végén a sósavoldat és a nátrium-hidroxidoldat ismét sós vizet képez enyhe pezsgés közben... ( NaOH + HCl => H2O + NaCl )
érdemes megnézni a második videón a sós vízzel mûködõ lángvágót amelybõl sós vízcseppek jönnek ki mint melléktermék... illetve az 1970-ben (!!) legyártott tengervízzel mûködõ autót , amelyet máig HIHETETLEN MAKACSSÁGGAL ÉS ENERGIÁVAL TITKOLNAK AZ OLAJLOBBI ÉS PÉNZÉRDEKELT F*SSZOPÓ BÜROKRATA ZS*DÓ, CIONSTA, NAGYORRÚ, ZSÍRFEJÛ, VÁGOTTF*SZÚ STB.. KORMÁNYOK..
Ki nem szarja le a Visztát?
Lehetne az embereket tömegesen kitelepíteni a világûr "lakható bolygóira". Ha egyáltalán vannak tényleg ilyenek...
Ki kell ábrándítsalak, de nem tesz jót. A jelenlegi szocális háló épp, hogy elbírja ezt a mennyiséget.
Gaming is believing.
Kicseleztük a betegségeket, felülkerekedtünk a ragadozókon, de a természet még ezernyi módot ismer a "populáció" szabályozásra, akár olyasmit, amit te is felvetsz...
És amire igazán utalni akartam: ha a népesség a magyaréhoz hasonlóan a világon mindenhol a 10-20-30 évvel ezelöttin stagnálna, akkor nem lennének energia és ezzel együtt élelmezési gondok, de legalábbis sokkal kezelhetõbbek lennének.
Szerintem a kormányok feladata lenne, hogy felhívja a figyelmet, hogy idejét múlt szemlélet csak azért 3-4-5 gyereket vállalni, mert az a családban a szemlélet, vagy mert megengedhetik maguknak a szülõk. Fel kell hívni rá a figyelmet, hogy ha minden pár 3 gyereket nevelne, akkor rövidesen elérnénk a 10 milliárd embert, és a Föld még mindig csak akkora lesz, mint ma.
nálunk nincs is, részben elvi okokból (részben meg azért, mert a házfalak a szabvány vastagság kétszeresére lettek csinálva anno <#vigyor>#vigyor>: az öregem érdeme).
"A napenergiát hasznosítani is tudni kell.."
Hasznosítani már tudjuk, nade rohadt drága, 10X annyiba kerül, mint a gázellátást kiépíteni <#szomoru1>#szomoru1><#help>#help>....
"Le leszünk szabályozódva, "
Lehet, az még 'humánusabb' mego. lenne, mint ha hábórúkban meg éhínségben purcannának meg rengetegen.<#wow3>#wow3>
A napenergiát hasznosítani is tudni kell..
Ráadásul a mai magyar népességcsökkenésbe beleszámolják azt a hatalmas mennyiségû romát is, akik vidéken segélyen élnek, nem tanulnak semmit, nem tudnak vagy éppenséggel akarnak dolgozni. Ha az õ adottságuk, ha az állam hibája(bûne): ez van! Van gazdasági növekedés itt is, de milyen áron, és milyen _hatásfokkal_???..???
És még valaki örül, hogy csökken a népesség.. Kíváncsi leszek rá, ki fog nyugdíjasokból hadsereget szervezni, amikor netántán valaki pár évtized múlva bejelenti az igényt a "megüresedett", "parlagon heverõ" földünkre. De ez már fantázia...
Klíma: én ilyeneket rakok fel. Zabálják az áramot, és hõvel szennyezik a környezetet. Mivel amennyi hõt kivonnak, annyit ki is löknek.. Ez is a kényelem. Érdekes, régebben sem haltak bele az emberek tömegesen, ha nem volt 23 fok a szobában. Pár szívbeteg öreglánynak elõírnék egy A-kategóriást, a többi meg fõjön, rohadjon meg. 😊 És akkor magam ellen beszéltem..
Hát nem tudom, én inkább nem örülnék a népesség-csökkenésnek.
akár a napenergia hasznosításával is el lehetne tartani a jelenlegi népesség 10szeresét is.
Alább csak arról volt szó(váltás), hogy a jelenlegi viszonyok között , ha ílyen ütemben folytatódnak a dolgok,
akkor nem lesz elég élelem annyi embernek sem, ahányan most vagyunk,
és ez már most probléma.
Na erre mondtuk, hogy jobb lenne, ha globálisan inkább csökkenne, mint növekedne a népesség.
És nem arról volt szó, hogy bármelyikünk örül annak, hogy egyre kevesebben vagyunk.
Kb. 2 mrd $ csak.
Kara kánként folytatom tanításom.
Azért a privát, az privát.
De mindegy is, nagyon sok, annyi szent. Ha esetleg olcsóbb lenne az olaj, még látnám értelmét, de így...kidobott pénz.
Nem az a lényeg....
Joey írt egy hszt, a lényege, hogy szerinte jó lenne az élelmezés szempontjából, ha globálisan úgy csökkenne a népesség, mint MO-n.
Én meg arra írtam egy hszt, hogy ha globálisan ez menne, akkor kisebb népvándorlások lennének, és nem feltétlenül /a Földre kiterjedõ mértékû/ népességcsökkenés.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Lásd nemrég egy cikk az indexen.
Franciaországban már azt tervezik, hogy mikor készül el és mennyi teljesítménye lesz.
szorozd be a lakosság számával
Minden jog fenntartva!
Tonna CO2/lakos
USA - 20,4 T
Magyarország - 5,9 T
Kína - 3,84 T
Németország - 10,7 T
UK - 9,4 T
Franciaország - 6,9 T
Japán - 10,1 T
India - 1,2 T
Oroszország - 11,2 T
Az USA messze a legnagyobb CO2 kibocsátó, Kína kevesebbet bocsát ki, mint mi...
Na, ne mond.
Az összes A-erõmû fissziós.