136
  • Epikurosz
    #136
    A Birodalom visszavág.
  • god25
    #135
    Olcsón termeltetünk Kínával; Kína pedig kiírt minket a CO2-al. Tehát saját magunkat írtjuk ki. Mint a vírus...
  • Epikurosz
    #134
    Magyarországon jelenleg egy tróger bűnbanda van hatalmon, ez azt hiszem vitathatatlan. A Keller-Kapolyi megfigyelési botrány szép példa erre.

    Amúgy, én pld. egy ilyen privát üzenetet kaptam, nem is olyan rég:

    "samebadi írta, 2007. 11. 15. 17:58
    ...Nem jó út az, amin jársz. Nagyon örülnék neki, ha egy kicsit is megváltoznál...
    Vannak emberek, akiket figyelnek. Figyel a rendőrség, lehallgatják a telefonhívásait, utánanéznek a pornó anyagoknak amiket a gépen lefuttatott, kontaktusba lépnek vele, tesztelik, próbálják eldönteni, mennyire veszélyes. Ezeknek az embereknek a listája folyamatosan bővül. És, (gondolom az írásomból rájöttél, hogy nem 10 éves vagyok) te is rajta vagy. Bejelentések, személyes kérések alapján. Mi ebben hiszünk, figyeljük merre jársz, kit hívsz fel, és mikor vásárolsz a bankkártyáddal. Nem kell semmire se gondolni, a rendőrséget nem tudod feljelenteni. Ember. Csak segíteni szeretnék. Tegyél le róla. Nem jó ötlet, és ne zaklasd őket."

    Nos, ez az idióta valszeg más néven írogat ide azóta. Nem mintha nagyon megijedtem volna tőle, mert akár szószátyár is lehet, de jellemző ez a mai 2008-as magyarországi helyzetre.
  • janus391
    #133
    A demokrácia olyan mint a kommonizmus, nagyon szép és jó ( papiron) amig emberek nem kerülnek a képbe
  • janus391
    #132
    Mónoka show stb akkő anépnek vaze
  • Epikurosz
    #131
    Egyébként, ami most van az sem demokrácia, hanem ...demokratúra.
    Lényegében a pénz beszél, s a kutya ugat.
  • dronkZero
    #130
    Az biztos, hogy a demokráciához kapcsolódó bürokratahadsereg rettentő drága. Egy diktátort/királyt/akármit olcsóbb lenne eltartani, mint a jelenlegi ~380 kiskirályunkat. Dönteni egy ember is tud, nem kell egy pártba 200 ember, ha úgyis mindenki arra szavaz, amire kötelező, nem arra, amit gondol.

    Nem feltétlen a diktatúra a megoldás, de ami rendszer most van, mondjuk ki: egy rakat szar, pazarló, nehézkes és fölösleges.

    Szép dolog a demokrácia, de körülbelül annyira megvalósíthatatlan a gyakorlatban, mint a kommunizmus, csak ezt nem meri senki bevallani.
  • uwu
    #129
    Szerintem jelenleg egy jó diktátor jobb lenne mint bármilyen ma ismert államforma.
    Az lenne a mi diktátorunk dolga, hogy megvalósítson egy új magyarországnak való államformát. Valami demokrácia szerű kéne, de nem olyan mint most van. Az a tippem, hogy évtizedekig kéne diktatúrába élni, és csak utána lehetne áttérni az új államformára, ami direkt kishazánk optimális működéséhjez készülne.

    A hatalom most is elég koncentrált, csak rossz helyen van.
    A mai vezetés teljességgel alkalmatlan, mivel lételeme a vagyonszervés, és a hatalmat is arra használja, hogy minél tovább tudja tartani ezt az állapotot. Mikor hatalma teljében volt, annyit tett, hogy elkúrta, csődbe vitte az államot.
    Tehát ez a banda alkalmatlan az irányításra.
  • LPG
    #128
    Már csak 9 napi szénkészlete van kínának :-)))
  • LPG
    #127
    A halálbüntetést én is visszahoznám, a mónika és az összes hasonló műsor betiltása után. :-P
  • LPG
    #126
    Államvallást...áh. Cseberből vederbe esnénk vele. Először, és leginkább az erkölcsöt mutatnám be az embereknek. Másodsorban merjenek nagyban gondolkodni, ne fogadjanak el tényként semmit elsőre.
    Ebből a szempontból nem látok különbséget egy elvakult keresztény, kommunista, materialista, vagy hitgyülis között...

    Kell hülye fanatizáló vallás a magyarnak? Ott van a szent-korona tan, és az egyéb őstörténeti álkutatók sovén agymenései. Úgyhogy, ha van kedved ezeket terjesztheted kedved szerint :) Sajnos hatásos!

    Epikurosz: köszönöm :)
  • Epikurosz
    #125
    "Nem hiszed el? Leszarom!"

    Ez elég nyomós érv. :-)
  • Epikurosz
    #124
    Értem. Te diktatúrára vágysz.
  • uwu
    #123
    Kéne egy kis vérengzés, ha beszarnánkak egyből megjönne az eszük.
    Csak annyit kéne tenni, hogy mónikha show helyett kivégzés menne a tévében élőben.
    Akkor elgondolkodnának a népek, hogy mit szabad és mit nem.

    Kéne még csinálni államvallaást amivel fanatrizálni lehet a népet.
    Meg az iskolákban üzemi agymisás menne, pár év alatt rendet lehetne tenni.
  • Molnibalage
    #122
    Kettőt találhatsz...
  • LPG
    #121
    Köszönöm, hogy egetverő baromságnak nevezted az irományom, főleg hogy utána alátámasztottad szépen, kereken. Tőled már megszokott reakció ez. Nagyon jól tudom azt, amiről írtál. Képzeld, talán többet is tudok erről, mint te. De talán ennek nem itt a helye...
    Igenis nem akarnak szerepet vállalni, szarnak nagyban az egészre. A népesség 80%-ának össz véleménye és tudása kimerül körülbelül 10 közhelyben az egész világról, történelemről, politikáról. A maradék meg hisz valamiben, ami nem a hasa. De a magyar MA többnyire hülye a politikához, esze ágában sincs képviselni a dolgokat. Ha lenne rá lehetősége, sokszor átengedi egy nem magyarnak, csinálja az. Mert neki büdös. Nem hiszed el? Leszarom!
  • LPG
    #120
    Amit mellesleg hadd ne mondjam kik kaptak már meg... Kossuth történelmi szerepét épp mostanában értékelik át. Izgalmas téma!
  • LPG
    #119
    Egy ilyen erkölcsileg kifogástalan csoport kéne. Nem igaz, hogy nincs ilyen ember. És az sem igaz, hogy mindenki elveszti az eszét ha pénzhez jut!

    Ebben az országban, és amúgy sok évtizede mindenhol máshol is, kisebbségben vannak azok az emberek, akik hajlandóak tenni valamit azért, hogy jobb legyen. Kisebbségben, hatalom nélkül.

    Nem a szegény embereket akarom bántani, és persze hogy nem mindenki buta suttyó az országban... De az ég szerelmére, nem a kivételeket kell mindig megtalálni úgy, hogy közben a fától nem látjuk az erdőt. A mai helyzetnek nem a politikusok, a cigányok vagy a zsidók az okai. Hanem az a nép, amiről állítólag ezt az országot elnevezték.
  • LPG
    #118
    Én ne tudnám? Látszik, hogy nem ismersz. Mondjuk miért is ismernél.. Tudod nekem fusiznom kell hétvégén (ha éppen nincs meló), hogy megtankolhassam a 14 éves verdám...
  • Pharaoh
    #117
    Az iter után tervezik a demo építéseét és úgy számolnak, hogy 2050-ben lesz olyan fúziós erőmű, anmi több energiát fog termelni, mint amennyit felhasznál a fúzió fenntartásához.
  • HUNRusty
    #116
    Azert irtam ha normalisabban osztanank el a befolyt penzt akkor lenne ra, de a jelen helyzetben csak hitelbol lehetne! A hitelstatuszat Mo.-nak pedig egyertelmuen a nepszavazas eredmenye miatt rontottak le. En nem mondtam semmit arrol, h jogos e a sok ado, sem arrol h jogos volt e a vizitdij vagy sem. Csak azt, h ahogy most allunk elegge ossze kellene kapnunk magunkat, h felhuzzunk eggyet. Erre irtam, hogy nem tartunk ott, hogy rendberakjak a dolgokat. Ami eleg szomoru! Es tenyleg szukseg lenne brutalis beavatkozasra itt-ott, mert van jo nehany lyuk a koltsegvetesben, ahol eltunnek a milliardok!
    Ha mar itt tartunk mondja meg valaki, hogy azert mert valaki ma kisebbseghez tartozik, mert kezelik ot kulonlegeskent? Miert kap plusz tamogatast stb.? En ezt nem ertem, meg persze sok mast sem es ezeken kellene valtoztatni, csak h ki fog es mikor???
    Nah gyorsan felhivom a BPTvs jost o biztos tudja a valaszt!
  • Epikurosz
    #115
    Persze, minket az sem vigasztal, hogy a tőke még Nagy-Britanniában is zömében külföldiek kezében van. A gazdagok ott is még gazdagabbak lesznek, közben az átlagember helyzete ott is rosszabbodik.
  • phoenix1
    #114
    "De tudod mi a baj? Az, hogy csomóan nyavajognak hogy Magyarországon nyomor van, éheznek az emberek, satöbbi. ..."

    Na azért ez nem így van és nem ilyen egyszerű. Magyarországon nagyon sok segélyre rászorult ember / család él, az, hogy te nem tudsz róla még nem jogosít fel, hogy kizárd őket. Az egyik ismerősöm apja például 3 munkahelyen dolgozik mert egy fizetésből egyszerűen nem lehet megélni, mennyit megeszik az állam a fizetésből, még az adót is adózzák.
    Látom, hogy mi, hogy van, főleg, hogy segélyszervezetnek is segítkezek (magam módján).
  • Epikurosz
    #113
    A magyarok, ha kirúgják őket, akkor is próbálnak valami hasznosat tenni. Ellenben másokkal, akik csak rombolni tudnak.
  • uwu
    #112
    Ha rá illik ez a jelző, akkor a jelenlegi kormányunk tagjaira mi a helyes kifejezés?
  • Epikurosz
    #111
    "úgytünik a magyarok nem akarnak szerepet vállalni a politikában. Ezt onnan feltételezem, hogy a politikusok 90%-a maximum anyanyelvéban lehet az."

    Az, hogy az echte magyarok nem akarnának szerepet vállalni a politikában egetverő baromság. Ennek történelmi okai vannak.
    Az 1945-ös szovjet "felszabadítás", valójában elfoglalás után 1948-ban hatalomra került kommunista párt vezetői zsidók voltak, így ők a saját embereiket ültették a vezető pozíciókba, és 45 év alatt bebetonozták magukat a hatalomba, médiába, gazdaságba. 1989 után pozícióik megtartásához külföldi segítséget kaptak a nemzetközi zsidó tőkétől.

    A szomszédos volt kommunista országokban (főleg Szlovákiában és Romániában) nem ez a helyzet, mert ott a kommunista pártban tisztogatások voltak, a zsidók tömegesen vándoroltak ki külföldre, főleg Izraelbe, így ott a vezető garnitúra nemzeti irányultságú. Az 1990-es évek után természetesen ők is megengedték a tőkebeáramlást, de szigorúan szabályozott feltételek mellett, és más összetételben.
  • Molnibalage
    #110
    Kossuth egy erkölcsi hulladék volt, csak sokan nem tudják vagy nem veszik észre. Vicc, hogy arról az emberről egy igen nagy elismeréssel járó díj van elnevezve...
  • uwu
    #109
    Szerintem a magyarokra nem lehet általánosságban mondani, hogy képmutató suttyó!
    Valóban van pár gerinctelen féreg az országban. De megyok országban nincs?
    A kormányra a szemétláda jellemző meg nagyon gyenge, a halálbüntetést már rég kiérdemelték egytől-egyig.
    A reformkorban, és a szabadságharc idején is éltek aolyan erkölcsi hulladékok mint manapság, csak nem övék volt a domináns szerep, ezért tudtak a magyarok megtenni lehetelennek tűnő dolgokat. Jó kezekbe került a hatalom, és aki sunyi féregként cselekedett nem tudott érvényesülni, mivel az ország nagy része egy célért küzdött.
    Egy alapos tisztogatással szerintem megteremthetnénk magyarország újabb virágzásának alapjait. Nem igaz, hogy nincsenek lehetőségeink. Csak szándék nincs a vezetők részéről. Nkem lenne pár ötletem mit lehetne kishazánkól kihozni, és biztos vagyok, hogy másoknak is vannak pozitív, épatő jellegű ötletei. Ha ilyen szellemű lenne az irányítás nem lenne baj.
    Sajnos ezek a férgek a pénzért küzdenek, mert jelenleg az ad hatalmat.
    Ha megölhetnénk őket, és új egy új erkölcsileg kifogástalan csoport irányíthatá az országot, más lenne a helyzet.
  • uwu
    #108
    Elég rossz duma, hogy még nem tartunk ott.
    Ha tudtunk építeni egyet, biztosan tudnánk építeni még. Csak sajnos nem az a fő cél.
    Ha 10 milló ember azon kezdene dplgozni, hogy legyren még erőmű akkor lenne, csak rá kell őket venni.
    Egy jóindulatú diktatúrában ez lehetséges lenne.
    Jelenleg azoknál van a hatalom akiknél a pénz van. Ha valaki erőstzakkal magához ragadná a hatalmat, elvenné a vagyonát azoknak akik most "irányítanak" meg lehetne csinálni.
    Ez ebben a formában kivitelezhetetlen (külfölről nem néznék ezt tétlenül), de az erőművek építésére képesek lennénk, csak az a sok majom aki irányít, nem akarja ezt. Mással vannak elfoglalva.... kell nekik a pénz, mégtöbb mint ami most van, és ezért nekünk mégtöbbet kell dolgozni, meg adózni.
  • LPG
    #107
    De tudod mi a baj? Az, hogy csomóan nyavajognak hogy Magyarországon nyomor van, éheznek az emberek, satöbbi. Ez egy nagy baromság! Én nem ezt látom, bár igaz, sok a csöves. Lassan az összes lámpára jut kettő...

    Miért kell mindenáron új autót venni hitelből, miért kell személyi kölcsönt felvenni házimozi rendszerre, stb. Legalább annyira felelős a nép ezért az állapotért, mint a korrupt vezetése. Mikor a milliomos hangosabban sír, hogy mennyi baja van...mint a panelben a nénike.

    Képmutató, suttyó népnek szemétláda a kormánya! És ha már szóbahoztad a romákat te is, hozzáfűzök egy észrevételt: úgytünik a magyarok nem akarnak szerepet vállalni a politikában. Ezt onnan feltételezem, hogy a politikusok 90%-a maximum anyanyelvéban lehet az.
  • Epikurosz
    #106
    "Mo.-nak jelenleg hitelezesi problemai is vannak(lsd nepszavazas eredmenye)"

    A népszavazásnak nem sok köze van a hitelezési problémákhoz.
    A kérdés az, hogy miért kellett egyáltalán vizitdíjat szedni, pld., miért nem elég, ha valaki befizeti az egészségügyi biztosítási díjat (ami ugye 2 részből áll), ráadásul még eü. hozzájárulást is fizet (havi 1950 Ft.)

    Ugyanígy, a nyugdíj is 2 részből áll, plusz van még a válllalkozói járulék, plusz az iparűzési adó, plusz az ingatlanadó helyenként, gépjárműadó, anyámtyúkja.

    Annyi adó és illeték van, hogy se szeri, se száma.
    Miért?

    Azért, hogy eltartsunk:
    - 500 ezer korkedvezményes, korengedményes, és rokkantnyugdíjast
    - 100 ezer munkaképtelen személyt
    - kb. vagy min. 500 ezer cigányt
    - a gyerekeekt és öregkori nyugdíjasokat
    - a túlméretezett államapparátust (+tanácsadói, szakértői díjak, szociális lakás havi 13 ezerért amúgy milliókat kereső, ráadásul Csepelen családi házat birtokló ex-kormányszóvivőnek stb.)
    Körülbelül az a helyzet van most Magyarországon, mint 1526. előtt. Az ember, ha a korabeli beszámolókat elolvassa, akkor megdöbbentő az azonosság (kivéve, hogy akkor a fiatal király érzett és vállalt felelősséget az országért, a kudarc nem rajta múlott).
    Csak két példa: külföldi utazók sorolják fel Magyarország gazdagságát, és csodálkozva írják le, hogy ennek ellenére a nép zöme éhezik, a dolgozókat hatalmas adókkal sanyargatják.
    Ugyanígy, olvashatunk arról, hogy a színesfémbányák el vannak zálogosítva, főleg a Fuggerek viszik ki a hasznukat az országból. Kutyaharapást kutyaszőrével alapon Mária királyné Szerencsés (Sneáor) Imrével szövetkezik a Fuggerek sógora Thurzó Elek tárnokmester (akkor kb. pénzügyminiszter) ellenében, de nem sok sikerrel, mert a török támadáskor a királyi kincstár még mindig üres, az udvar kiadásaira is a pápai legátus ad kölcsön, különben felkopott volna az álla még a felséges párnak is.
    Magyar Királyság 1526 - Magyar Köztársaság 2008
    És lehet még rosszabb is.

  • HUNRusty
    #105
    http://www.iter.org/ ez a kiserleti ami most epul es szo van rola
    de ha jol tudom mar terveznek vagy talan epitenek is egy masikat ami mar termelne is. errol volt szo egy masik cikknel is nemregiben.
    Atomeromu kellene, de irto draga es Mo.-nak jelenleg hitelezesi problemai is vannak(lsd nepszavazas eredmenye) igy igazabol nincs ra tul sok folos penz. Persze ha kevesebb menne zsebbe meg esszerubb lenne a koltsegvetes biztos lenne ra, csak mi meg nem tartunk ott...
    masreszt ugye Fro.-nak erdeke h nalunk ne epuljon ujabb eromu hiszen nekik sok van es exportaljak az aramot, igy az eu fele sem fordulhatunk tul nagy bizalommal, hiszen Fro.-nak kicsit nagyobb beleszolasa van a dolgokba(vagy csak en latom rosszul?).
  • Gabesz84
    #104
    az az eromu kiserleti celbol epul, ha fog is energiat termelni, addig biztos eltelik meg legalabb 10-15 ev...
  • Balumann
    #103
    Nem vagyok ilyen témában szakértő, de azért 2-3 link (a hozzászólásokkal kapcsolatban)
    Magfúziós reaktor Fro-ban (csak mert vki mintha azt írta volna, hogy nem lehetséges :-/

    "Növekvő béke vagy növekvő erőszak" - néhány információ összefoglalva fegyverkezésekről, meg ilyesmikről, humanista mozgalom
    1 , 2
  • Epikurosz
    #102
    Na, látod, már rossz a megközelítés. A forradalmi megoldások nem tartósak, csak arra jók, hogy valakik, egy szűk réteg megint, esetleg jól járjon, és jót szórakozzon.
  • uwu
    #101
    Puccs kell ide, én lennék a diktátor, ti meg a hűséges nép.
    A politikai elitből rabszolkgát kéne csinálni; mhetnének betonozni hűtőtornyot, vagy leküldhetnénk őket az uránbányába.
    Felrántanánk rabszolgamunkából pár urándúsítót, meg erőművet, és elláthatnánk az EU-t árammal.
  • uwu
    #100
    Tudsz valakit aki hajlandó kifizetni?

    Aki az energia szektorban van, és nagykutya, annak az az érdekem hogy függőségben tartson minket, hogy drágán adhassa a portékáját.
    Más területen tevékenykedőket kétlem, hogy rá lehetne venni, hogy most hirtelen másba fektesse a milliárdjait.
    Az állam meg gyenge és nem is áll szándékában fejleszteni bármit is, mivel bevette magát pár ember az állam élére, és tömi a zsebeit, hogy ott is maradhasson.
  • uwu
    #99
    KI MONDTA, HOGY HÜLYESÉG LENNE?
    Pont arról beszéltem, hogy nagyon kéne nekünk az az atomerőmű, csak nem hagyják megcsinálni.

    Illetve 1-2 blokk építése tényleg hülyeség, mivel üzemeltetési szempontok miatt van 4, ha jól tudom. Igazából építeni kéne még egy pár újat. Meg nem kéne eladni az uránunkat.
  • nickwearby
    #98
    Hát igen, búza helyett egymást kaszálják..
    Elnézést.
  • Molnibalage
    #97
    A '80-as évek elején a nagy afriaki éhínség idje után felmérések azt mutatták, hogy az AKKORI tehnikai szinten lehetne 20 milliárd ember számára élelmet termelni . A gond mással van...