47
-
t0ma #47 de azert orommel es joerzessel tolthet-e el, hogy a tersegben csak minket szopatnak, mert a cseh, lengyen, roman, szlovak, stb nem ad okot felelemre? vagy ott is megvannak a szep kis ugyek, csak nyilvan innen nem vagjuk? -
t0ma #46 vegre, bazmeg, ertem mar mi a rakot keres itt ez a kokany banda. a tokom sem gondoltam volna, hogy a ruszkik miatt...
ejj, jo napom lesz ma :) -
bvalek2 #45 Van igazság abban amit írsz, de alábecsülöd azt a pénzmennyiséget, amit a poszkommunista elit ellopott. A Horty-korszakból csak négy főnemes kerülne be a mai 100 leggazdagabb "magyar" közé. Akkor mindenki megengedhette magának pl. a saját ház építését, kölcsönfelvétel nélkül, pedig kőkemény kapitalizmus volt. Akkoriban növekedett a várható átlagéletkor, nem csökkent!
Jó ha tudod hogy a Kádár-korszakban felvett kölcsönöket nem mi költöttük el, hanem kedvezményesen továbbítottuk a Szovjetuniónak. Belőle finanszírozták az afganisztáni kalandjukat, és az angolai mészárlást. D-209-es elvtárs révén volt pénz kis néger gyerekek fejét széloccsantó golyókra. Egy nürnbergi perben kellene háborús bűnökért elítélni Medgyessy-t, Kapolyit, stb. ehelyett mi fizetjük vissza a vérpénzt.
Nézd meg most a kormányt, tele van milliárdosokkal. Olyan KISZ káderek ülnek benne, akik ha nem lett volna rendszerváltás, előbb utóbb örökölték volna a hatalmat. Az a két jobboldali kormány csak véletlenül csúszott be a képbe. Külföldi titkosszolgálati segítséggel, választási csalásokkal, igérgetéssel, gyorsan visszasegítették magukat a hatalomba.
Ez a itt a baj kérem. Hogy 6 milliárd forinttal nő az államadósságunk. Hogy a teljes befizetett magyar jövedelemadó elmegy csak a kamattörlesztésre. Hogy a KGB orosz utódszervezete azért tartja életben ezt a dilettáns, kollaboráns kormányt, hogy biztosítsa az orosz gazdasági hegemóniát Európában. Közben pedig aki csak teheti, menekül külföldre. Már többen hagyták el az országot, mint '45-ben és '56-ban együttvéve! -
#44 A borítékokkal egy gond van. Nem te döntöd el, hogy adsz-e, vagy sem. Ha nem adsz, le se szarnak. Ami nem túl előnyös, ha épp beteg vagy. -
#43 Nem kell így kiakadni. Félreértettelek. Nagy ügy. Egyébként meg osztom a nézeted, csak ez villámgyorsan át tud fordulni abba, hogy a "köcsög gazdag" fizzese be fizetésének felét havonta, mert szolidaritás, mert nagyon nehéz bla-bla, míg a másik oldalon embrek ezrei százalékoltatja le magát ismerős dokinál, vesz fel jogtalan támogatást. Pl. a cigányoknál már szakma a tamágotás kiharcolása. Nem csodálkoznék, ha új vezetéknevek jelennének meg náluk: Lakatos helyett Vérszívó, Kolompár helyett Parazita, stb. :D
Több nehéz helyzetű osztálytársam is volt, olyan amilyet felhoztál, nem ismertem. De olyat igen, hogy kis cigány lány: apja börtönben, anyja meghalt, és a 150 centis nagymamája vigyázott ra. Ez az, amire azt szokták mondani: szar ügy. Hát az, és pechére szép lány volt, így egyenes út a sarokra, vagy a góré cigányokhoz, ahol kb. ugyanazt csinálja, csak meg is verik néha, és szüli a purdékat. Azaz: esélye sincs.
Nem gondolom, hogyha havi 50 ezer helyett 55-öt kapna, jobb lenne a sora. Max. több megy a játékgépbe. Itt a feltételeket kell megváltoztatni, lehetőséget teremteni, és így tovább - most nem megyek bele. :)
Másik történet: rendes körülmények, mama kint dolgozik Ausztriában, havi 200 ropi, fater az nincs, helyette van egy bűnöző testvér. Beszélhettünk mi bármit a gyereknek, lecsúszott. Nem lepődnék meg, ha szipuzva találkoznék vele a metrón... (Mármint, hogy ő szipuzik. :D) Itt meg a jó példa hiányzott... hát ennyit erről. -
#42 Örülök, hogy nem lesz internetadó. Ez az ország meg már olyan mélyen van benne a szarban, hogy még 20 év múlva is érezni fogjuk a szagát. Szerintem itt már csak az segítene, ha az egész parlament lecserélődne. Már nem megoldás ha más lesz a miniszterelnök. Elkeserítő... -
pasi29uk #41 Ha ez igy folytatodik otthon, akkor itt fogok maradni angliaban, es csak nyugdijaskent koltozom haza. Az biztos. -
#40 Csak éppen a lényeget hagytad ki "barátom", mivel NEKÜNK nem a 32 Ft nagyságával, meg az előfizetéshez viszonyított arányával van a gondunk, hanem a módszereikkel, amik másról sem szólnak, mint hogy adóztassuk meg a parasztot minden szinten! Eközben szétlopják az országot, meg elqrják a pénzt (a mi pénzünket) értelmetlen dolgokra. Na ez a mi bajunk. Ha már szóba került a vizitdíj, arra ugyanúgy érvényes, amit előőbb írtam, mert ez is "csak" egy adófajta. Szerencsére már csak volt adófajta. A hálapénz pedig a rendszer hibája, de egyes emberek azért vannak jól megfizetve, hogy többek között erre is megoldást találjanak, hogyan lehessen ezt megszüntetni.
Szerintem. -
#39 "azaz pl. egy 4000 Ft-os havidíjú netelérés 32 Ft-tal drágult volna. Komolyan mondja valaki, hogy azért a 32 Ft-ért van olyan, aki visszamondja a netelérését?
Ez teljesen analóg a vizítdíjjal. 300 Ft-ot sajnál a magyar a _saját_ orvosától, aki meggyógyítja (mert ugye azt nem az állam bácsi kapta, hanem közvetlenül az orvos). Aztán meg bedugja a többezer Ft-ot tartalmazó borítékot... No comment."
1. a netelérések inkább 2x ennyibe kerülnek
2. ha ezért nem hőbörgünk, még pofátlanabbak lesznek
3. azért lopják el mindenki fizetésének majdnem a felét, hogy az orvosnak ebből legyen fizetése, és ezért én nem adnék borítékokat sem. -
#38 Ez megint vihar egy pohár vízben. Az adó 0,8% lett volna, azaz pl. egy 4000 Ft-os havidíjú netelérés 32 Ft-tal drágult volna. Komolyan mondja valaki, hogy azért a 32 Ft-ért van olyan, aki visszamondja a netelérését?
Ez teljesen analóg a vizítdíjjal. 300 Ft-ot sajnál a magyar a _saját_ orvosától, aki meggyógyítja (mert ugye azt nem az állam bácsi kapta, hanem közvetlenül az orvos). Aztán meg bedugja a többezer Ft-ot tartalmazó borítékot... No comment.
A kulturális adó a tévedések elkerülése érdekében azért született, hogy a különböző non-profit vagy kevésbé jövedelmező kulturális tevékenységeket tudják támogatni. Pl. kezdő zenekarokat, de a Sziget is kapott jó ideig pénzt ebből. -
chuky123 #37 Az a baj hogy ez is hülyeségre ment volna el valahol olvastam hogy kik kaptak volna ebböl támogatást. Pár magazin illetve honlap. Az hogy a butorokra is kivetettek volna az meg nevettséges. Ha legalább értelmes célra menne akkor még valahol megérthető, de arra hogy lenyulják arra kár új adót bevezetni. -
Praetor #36 Hidd el, hogy egy ügyesebb programozó-matematikus ha külföldre megy dolgozni, a 10 féléves diákhitelét 1-2 havi fizetéséből ki tudja fizetni. Ez nem komoly visszatartó erő.
Inkább tessék egy normálisabb államot kreálni ebben az országban, és akkor nem fognak olyan arányban kimenni a végzősök.
Fejétől bűzlik a hal, meg az ország is. -
JTBM #35 A tandíj szerintem teljesen helyes dolog. Miért fizesse valaki más Pistike tanulmányait???
De mivel ez egy befektetés az egyén munkavégző képességébe, ezért legyen leírható az Pistika adójából.
Tehát Pistike elmegy egyetemre, ahol az APEH megelőlegezi neki a tandíját. Pistike elvégzi (vagy nem) az egyetemet és elmegy dolgozni Magyarországon. Ekkorra Pistika tartozik a tandíjával az APEH-nek.
Az APEH leírja Pistike tandíját az adójából és 2-3 éven belül visszafizette a tandíjat, nem tartozik már az APEH-nek.
Ha Pistike külföldön megy el dolgozni, akkor az APEH küld neki fizetési értesítőt és a külföldi fizetéséből fizeti vissza Pistike a tandíjat.
Így az állampolgároknak nem kell Pistike tandíját kifizetniük és Pistikének sem kerül semmibe, kivéve, ha külföldre megy el dolgozni, de akkor meg fizesse is ki a tandíjat... -
sathinel #34 Ember nem azt mondtam többet fizessen, hanem akinek tényleg szüksége van rá az ne látszat pénzeket kapjon, hanem lehetne normális összeg. Látom még így is nehéz felfogni. Aki milliókat keres az ne kapjon már támogatást. Aki meg rászorul az kapjon normális segélyt, és ettől fosztják meg azok akik jól keresnek. Esélyegyenlőség fogalmát kicsit még gondold át párszor. Valsz nem volt olyan osztálytársad akinek rokkantnyugdíjas lett az egyik szülője, a másik meg minimálbéren élt, és próbált meg így tanulni. -
Wittgen #33 Nem tudnál egy linket adni, vagy beidézni a kritikus részeket? -
#32 A tandíj szerintem sem jó megoldás. A tanulás olyan dolog, amihez mindenkinek joga van, függetlenül anyagi helyzetétől.
sathinel: miért kéne annak többet fizetni, aki többet keres? Ő járta ki magának, és dolgozott/dolgozik napi 9-10 órat. -
#31 BÖRTÖNBE! BÖRTÖNBE! BÖRTÖNBE!
Kicsit belegondoltam ebbe az egész kultúra-adó dologba, és arra jutottam, hogy már maga az ötlet is mennyire szemben áll a kúltúrált társadalom/civilizáció eszményével. A kultúrához mindenkinek szabad hozzáférést kell adni. Különben hogy várhatjuk el, hogy kultúrált emberek legyenek körülöttünk?
Ez a kultúr-bútor-adó meg... no comment. Nevetnék rajta, ha nem tudnám, hogy ezt valaki komolyan is gondolja.
avman: abban miről van szó? -
sathinel #30 Ebben igazad van, de kicsit gondolkodjunk. Az hogy valami államilag, fizetett, és úgymond "ingyen" van az leginkább a kommunizmusra igaz. Ezt ugye nem csak a kormánypárt nyomatja, hanem az ellenzék is. Szépen hangzik, meg jónak tűnik, csak gondolkozni kellene. Ez kb olyan mint a gázártámogatás, iskola, és még sorolhatnám. Amíg ingyenes(adóból) addig mindenki ugyanannyit fizet. Tehát a minimálbéren élő is és aki milliókat keres az is. Akinek meg tényleg kéne a segély, azoknak meg kuss, mert mindenkinek ugyanannyiba kerül(ugyanúgy támogatott) tehát alig van pénz amit segélyre fordíthatnak, mert már segélyezik az egéssz országot.
És itt nem az internetadóra gondoltam, de ha azokon az embereken akarnak segíteni akik a legszegényebbek, akkor arra már alig van pénz, mert mindenkinek szétosztják ilyen-olyan juttatások formályában. Ezt nevezem esélyegyenlőségnek mikor a milliomos, és a legszegényebb is ugyanannyi támogatást kap. Persze gondolkozni a birka nép nem fog, mert rohadt jól hangzik hogy ingyen van. Aztán ha nincs már pénze valamire akkor meg ugat miatta, de sokszor még akkor sem jön rá hol rontotta el. És milyen szépen kihasználják ezt a politikusok. -
slickboy #29 Nem kaptam szikrát, amikor olvastam...bútoradó. Ezek feltalálták a dizájnadót. Akkor bármilyen ember alkotta tárgyért lehetne külön adót szedni, hiszen tervezni kellett, kulturális érték. Az értéket összetévesztik a pénzzel. Esetleg hozzuk vissza a füstpénzt vagy kapuadót. Az ember fejében sok hülyeség megfordul, de nem kell mindent ki is mondani, pláne törvénytervezetet csinálni belőle.
Tandíjat is azok a kedves politikusok erőltetik, akik annak idején ingyen tanultak. Persze ilyet mondani nagyon demagóg. És azt hazudják, hogy akkor majd kétszer is meggondondolja mindenki, aki 8-9 évet akar csücsülni az egyetemen az állam pénzén. Persze aki jár felsőoktatásba, az tudja, hogy az állam csak max. 13 félévet finanszíroz a mostani rendszerben, ha valaki ebből kicsúszik, az fizeti a többi félévét, amit még ott tölt. Csak az alulinformált átlagember hiheti el, hogy a tandíj a megoldás. Na sorry a sok offért, de kijött. -
avman #28 izémizé. azért az új szerzői jogi tv. tervezet is megérne ám már egy cikket. csaxolok. az kissé brutálisabb és övön alulibb, mint az előfizetőnkénti havi 30 forint. lerí róla, melyik érdekcsoport lobbizta ki. -
Polemius #27 "kulturális és oktatási tárca"
Na most én azt nem értem ebben, hogy nem a kultúra segítése lenne a feladatuk?
Ehelyett azt mondják, nesze nektek kultúra! Fizessetek csak!
A következő mi lesz? Oktatási járulék? Járadékot vezetnek be minden tankönyvre, ismeretterjesztő kiadványra?
Nehogy már kulturálódjon meg tanuljon a szerencsétlen! Még csak az kéne!
Legyen csak buta, műveletlen!
Értem én a koncepciót: úgy könnyebb manipulálni, birka módjára terelgetni. A hatalomnak nem érdeke a művelt, tanult embertömeg, mert csak a baj van vele. -
Praetor #26 4-ből 1?!? De jó is lenne, ha csak ekkora lenne.
Ennél azért pofátlanabbak... -
haxy27 #25 Háll istenek. -
dimenzio harcos #24 A büdös kurva anyját az ilyen hiller istvánoknak.
Rohadt csaló banda. Eltünhetnének a halálba. -
JTBM #23 Hát igen. Nem akartam írni, mert én nem tudok korrupciós esetekről az NKA-nál, de a tapasztalat azt mutatja, hogy kb. 4 Forintból 1 elmegy korrupcióra az ilyen alapokból... -
Wittgen #22 Én is ezt akartam írni :) -
Praetor #21 "A beszedett 8 milliárd!!! Forintot meg ráköltik olyan "kultúrára", ami a kutyának sem kell..."
Hát kb. Az is bosszantó, hogy 10 éve "készülő" filmeket támogatnak belőle 50millió forintokkal évente. Asszem pont az NKA elnöke érintett ebben, merthogy vmi hozzátatozójának a nevére megy ilyen pénz minden évben. Csak úgy, nehogy éhezzen szegényke, mert a kultúra nagyon megszenvedné... -
t0ma #20 a felhaborodas targya az, hogy egyaltalan eszukbe jut ilyen. -
JTBM #19 Nem tudom, mi a nagy felháborodás tárgya, a cikk arról szól, hogy _nem_ szavazták meg ezt a baromságot...
Ahogy néhány napja megjósoltam, az MDF alapból nem szavazta meg, az SZDSZ miután kilépett a koalícióból, a FIDESZ azért, mert ezzel is betesz a kormánynak, az MSZP pedig nem akart bohócot csinálni magából egy eleve elveszített szavazással a parlamentben...
A kultúrát nem kell támogatni, mert például aki szereti a színházat, az kifizeti a 10K jegyárat most is egy előadásért, aki meg nem, az úgysem megy el, ha ingyen van...
Ugyanez érvényes az operára v. operettre, komolyzenei koncertekre, stb. is.
A beszedett 8 milliárd!!! Forintot meg ráköltik olyan "kultúrára", ami a kutyának sem kell... -
#18 Nem fizetünk internetadót. Nálunk fejlettebb államokban is belátták hogy ez nem járható út. Jól értem?! A kultúra után kell adózni? Tehát ha kultúrálisan "építed magad", esetleg tanulsz, szeretnél egy info-világhoz tartozni akkor adózz?
Irány a kőkorszak! (lehetne új mottója politilusainknak akik ilyeneket agyalnak ki). Elvégre az EU-ban egyre kevesebb létjogosultságunk van, valahová meg tartani kell... -
toto66 #17 Törpe ország törpe politikusokkal :C -
toto66 #16 Szerintem a tojást a hegyesvégén törőket meg kéne adóztatni, meg azt is aki a laposabb végén töri, mert a tojás "dizájnos"...C: -
chm #15 hullámzik a kommunizmus kis hazánkban, szop@tják a népet, a nép mint borjú meg megeszik mindent, ilyen a magyar nép :) -
Riddick #14 Röhejesek... -
t0ma #13 sztem ezek azert nem ekkora balfaszok. szepen elcsamcsog a koznep ezeken az `erdekes` javaslatokon, kozben meg a hatterben, sunyiban meghozzak azokat a torvenyeket, modsitasokat, hatarozatokat, amikrol majd csak evtizedek mulva derul ki, hogy mekkora kart is okoztak az orszagnak.
azert en remenykedem abban, hogy oregkorukra ezek az Urak azert csak radobbenek, hogy ezt bezony elcsesztek. lehettek volna nagy emberek, ha mar kozel kerultek a tuzhoz, de az emberei gyarlosaguk es kapzsisaguk miatt nem tudtak felulkerekedni az elozo 50 (100?) ev hagyatekan.
katonai diktatura kene ide egy ket evre, egy szakertoi kormannyal. ne a nep valasssza meg a kormanyt, hanem egy fuggetlen (nemzetkozi?) testulet jelolje ki azt a 30 embert, akik kepesek lennenek a szarbol ujra varat csinalni...
no, egy kicsit messze kanyarodtam...
mivel valszinu torolve lesz a politikai tartalom miatt a hsz. az opoknak uzenem, hogy azert egy ilyen cikkhez berakni egyetlen egy politikus fenykepet, azert az no comment...
-
Cocogány #12 Ezután odafigyelek, hogy a WC-ben nehogy dizájnosat rityentsek, mert akkor lassan azt is szerepeltetnem kell az adóbevallásban. Csak szigorúan sablonosat szabad és a bútorgyártókat is erre bíztatom. -
assdf #11 Nem a butorra azért került, mert hallod, dizájnos és ezért a kultura része...
b@zzmeg, ennyi erővel a leveses kanalamra is adót lehet kivetni mert dizájnos.
Beszarás ami ebben az országban történik, szerintem külföldön lassan ebből forgatnak kabarét ahogy az országgyülés komoly képpel szavaz arról hogy megadoztassuk-e a dizájnos butorokat...
abszurdisztán rulez... -
#10 Ez Márfai elég jól tápláltnak tűnik :] Remélem nem lesz internetadó -
ferceg #9 Lenyeg, hogy a koltsegteritesuk megmaradjon. -
eto demerzel #8 ok az internetre. de a butora? ez meg hogyan kerult bele? azert mert rajta van PC?