Defense of the Ancients

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
jugger gusztustalan, ha sikerül is lestunolnod, akkor sem kapod szét annyi idõ alatt. egyetlen egy esélyed van ellene, hogy csapatban mozogsz és eloszlik az ultija. bár vesz egy battlefuryt és vége a játéknak

Akkor ki kell tekkelni Jugger ellen. Vele is egyedül mész egy frontra, vagy valahogy rágyúrsz a fejlõdésre... Nem kivitelezhetõ?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Terensz
Új szokás a bneten: startnál juggernautra ráhasal valaki. Õ egyedül farmol, ha egy csapattársa ugyanoda menne, elzavarják. Így mire az átlag hero 6.szintû, õ kb. 10-11. utána a többiek a yurnero csapatából középen pusholnak, yugger meg vadássza a herokat, akik nincsenek csapatban. Így középre a nem halott herok közül jut kb. 2, akit a maradék 4(!) hero simán leöl. Ezt a játékstílust kb 6 meccsen keresztül sikerült megtapasztalnom.
Juggernaut egyébként a halhatatlant közelíti, nem teljesen értem, hogy ennyi verzión keresztül hogy nem sikerült gyengíteni rajta. Õ az egyetlen a játékban, aki 36% eséllyel képes critelni. A forgószeles támadása során immunis a varázslatra és gyorsabb bárkinél, az ultija pedig midgame-ben egy instant deathnek felel meg. Szóval kicsit úgy érzem, eltûnk a szép játék, amiben pedig egy-két héttel ezelõttig volt részem bõven. A helyét a "Gyõzni bármi áron. Mondom: bármi..." vette át.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Terensz
Mindegy, letettem róla, hogy noob meccsen tanuljak meg rendesen dotázni. És nem feltétlen van könnyebb dolgod, mint pro játékban, mert noobok nem mennek oda, ha épp téged készülnek gankelni az erdõben. Max külön le lehet vadászni a hõsöket, de abban mi élvezet van? Így marad a pro játék, max sokszor kikapok.
...
Pvpgn server-kérdést még elõ-elõszedem néha. Valaki, aki szeret config file-okat hákolni meg sokat utánajárni, nem akarja a saját gépére összehozni próbából? (vindóz alá is jó, mert a config file-ok megegyeznek a linuxosokkal) Pl. Lammer? Nekem egy nap alatt nem jött össze, tehát valamit elszúrtam, több idõt viszont nem tudok rááldozni a közeljövõben. Tehát pvpgn server kell (http://pvpgn.berlios.de/index.php?page=files), plusz a frózentrón exe-jével kell valamit alakítani. A kulcs valsz. a "pvpgn loader" lesz (kliens), a gatewayt a kliensen pedig a "BNGatewayEditor.exe"-vel lehet áthegeszteni (ez a neten pillanatok alatt megvan).

magus
mondtam hogy oda nem megy noob : )

Terensz
Tegnap játszottam "DotA -ap NOOBS ONLY!!4" meccset bneten. Annyira noobok voltak a játékosok, hogy mindenki 1000-rel lasthitre ment, meg deny-olta a creepjeit, persze tuti buildorderrel, meg apm rulz, meg persze varázslás a megfelelõ pillanatban :-)
Nagyjából mindenki beírta a gg-t (mindkét oldalon), kezdve a 20. perctõl, egészen a meccs végéig, és amíg nem látszott eldöntöttnek a kimenetel, nem volt leave. Ennyire még egy pro-meccs sem izzasztott meg, mint ez a noob, de azért meglett az eredménye. Kikaptunk. (Ja, 2-en, azonos oldalról még az elején jeleztük, hogy fél-noobok vagyunk. A válasz "itt a helyetek" volt :-D )

Lammer
pocs, de en meg szokom az 1920*1080at :p
<#wilting>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Muki100
részben, egy kompromisszum a kettõ között.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

-sd játékmód az ilyen tápos hõst választók ellen nem jó?

Muki100
Azért nagyon kemény konkurencia van ma már ahhoz, hogy tudj kezdeni egy új pvpgn-t amin élet is van, szerintem nem éri meg a veszõdést.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

magus
nem tudom mi az a pvpgn de abban benne lennék, hogy játszunk egymás ellen, kilépés, lamulás nélkül csapatjátékban

magus
másik megoldás, hogy balanart kikapom aztán szórakozom mint most. a végén persze vesztünk, de legalább fun

Terensz
Igazad van, ezért kéne a pvpgn szerver. A regisztráció ellenõrzött lesz, a sávszéllel szerintem nem lesz gond (majd, ha lesz szerverünk), a tagok meg ugye állandóak lesznek, leave nem lesz, viszont össze fogunk szokni, meg lehetne support-herozni. Csak némi pvpgn szerver-tapasztalat kéne hozzá. Valaki esetleg? Lammer? Pvpgn szervert nem akarod otthon kikísérletezni? Én meg kreálok hozzá felületet.

magus
van hogy épp kikapsz egy olyan hõst ami megfingajta õket, de simán szétnukolnak az elején utána meg lesz cuccuk h ne értéktelenedjenek el

50bõl 1-szer kapok ki egy olyan csapatot, hogy mûködik az egész, és support heroval nem szopok

Terensz
Ha ez a bajod, akkor ne hagyd abba. Õket szét lehet szívatni.
Volt ma egy olyan bnet meccsem, h. ellenfél egybõl kikapta Slayert meg Lion-t. Én meg Pugnát. Midig együtt volt a csapatunk, meg mindig volt ward is , jól eldugva :-) Núkolni akarták a partimat 2 oldalról (plusz a tankok meg védeni próbálták õket) de szegények mindig megölték magukat a wardom segítségével :-)

A másik nagy support heroval: Omival rosszak viszont a tapasztalataim csapat szintjén, pedig maga a hõs nem lenne rossz.
Állandóan azt játszotta a csapatom (2 meccsen, tök másokkal is), hogy összejött mondjk 6 hero (3-3) középre, gyorsan nyomtam egy guardiant (ugye mindenkinek 1000 armor), meg a tankunkra egy varázs-immunitást. Erre mind a 2 (szinte sebezhetetlen) barom elhúzott neutrálozni, engem meg szétkapott a 3 ellenséges hero. Omni tényleg csak olyan csapatba való, akik tudnak élni a supportjával.
Jah, mellesleg azt játszotta az összes csapattag-hero az én lane-emen, hogy lesebzõdött fél HP-ra, majd látom, indul haza a kúthoz. Gyorsan rágyógyítok (felmegy majdnem maxra a HP-ja), majd beírja "thx" és megy tovább haza. (ellenfél meg ottmarad narancssárga HP-csíkkal, akit simán le is ölhetne) Szóval DotA tök jó lenne, mondjuk összeszokott csapatokkal, és mondjuk nem bneten, hanem pl. hamacsival.

Amúgy valaki csinált már valaki pvpgn szervert? Maga a szerver elindul (az mondjuk alap, hogy pl. a netes regisztrációt meg tudom csinálni, szóval rendesen létrejön felhasználónév/jelszó) de akár a frózentrón.exe-vel, akár a w3l.exe (w3 loader) indítva sehogy sem tudok rácsatlakozni. Persze bnet server címnek loálhosztot állítok be BNGatewayEditor-ral. Ha valaki vágja, pls írjon!!4 Htx.

degenerator
fiatalok nagyon.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

magus
najó én asszem hanyagolom a dotát mostantól.

az egész pub arról szól, hogy kinél vannak ott azok a hõsök aminél ha megnyomod a gombot 2 percenként akkor nyersz (kibaszott no skill luna, slayer, sniper, broodmother, stb). Csapatban lelehetne nyomni, de képtelenség itt úgy játszani. Látom, hogy fut felé Yurnero, odafutok mellé, hogy eloszoljon yurnero ultija, erre elfut és meghalok. sok retardált képtelen gondolkodni.

degenerator
szokás szerint kani elérhetetlen

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Hehe :D Jó is az :D

A macska nem támad rá az apró mozgó valamikre? <#idiota>

Lammer
ehhh sracok, DOTA nagyon rulzik 1920*1080ban ~~106 centin ^^

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Terensz
Hárt of tarack

hot az mi? :P

Amûgy nájszos (Y)

magus
höhö, spectre
treads, diffusial blade (majd manta, de akkor szopó h nem tudod lassítani), cryst (majd buriza), butter, hot

21-2 (kicsit szúrtam a szemüket a végén azzal a sok gusztustalan mákkal)

magus
annyira énse, de amikor az ellenfélben csak retard herok vannak, akik különösen veszélyesek, rohadtul oda kéne figyelni rájuk, az hogy mondja vki h miss az nem egy extra, az egy alap ami nélkül játszani sem lehet. nemhogy 5.jére mikor mondtam az elsõnél h talán szóljanak, mert kurvára nem tudok mit kezdeni egy axe + ursa + sand king ellen

Ezrét jó nekünk núboknak, Ordibálás, káromkodás nélkül megyünk a halálba vidáman, danolva <#idiota>.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az életünket tékozoljuk, de én nem vagyok az a kilépõs típus :P

Zomil
csak épp ezaz, h nem 5.-ére ölték le, hanem egyszer és még az sem rajtunk mult vmit ö baszott el...erre fogta magát és quit

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Terensz
A legnagyobb probléma szerintem az, hogy aki kreál, nem írja oda nagyon sokszor, hogy pro, advanced vagy noob.
És sokszor az az érzésem, hogy 2-en klántagok, és apró jelekbõl tudják, hogy a másik mire készül. Még az is látszik, hogy a többi nincs képben.

Volt olyan is, hogy belépett >Klannev/user1, majd kb 5 mp múlva >Klannev/user2 is megérkezett. Elzavarták mindkettõt, de gondolom, visszamentek a bnetre klánnév nélkül pár p múlva...

magus
ez alap. sajnos.

mondjuk ma én is kiléptem, mikor az ellenfél tele van olyan hõsökkel, hogy kurvára mondani kéne hogy miss, mert esélyem nincs ellenük, és kibaszottul 5.jére ront rám 4, akkor mondtam h bb. ha totál segg a csapatom énis kilépek, megspórolok 30 percnyi szenvedést.

Zomil
ma pl. 3meccsböl egyet se sikerült végigjátszanom, vagy az ellen leavelt vagy tölünk vki...hiába van bl még ugy is kilépnek

mai kedvencem, h 1-szer megölték a csávot és már lépett is ki -.-

jah és bnet-en

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

<#idiota>

Magnus -> Magus

magus
deszar h lecsökkentették Magnus ultijának a területét, így kb még egyszer sem sikerült használnom rendesen

Azaz :)

Muki100
atropos, bane elemental

degenerator
mi?

Pl. Banán Elementál is elmegy jó kis szápport hírónak :D

magus
omni önmagában tehetetlen : / ha nem támogatják vagy támogathat vkit nem túl életképes : /

magus
én mostanában csak a "gyenge" herokkal játszom. dazzle, pugna, ilyesmi. sokkal nagyobb fun mint az ilyen "rõs" hõsök, és úgy lehet szopatni velük : D

Legyél vele, tanuld meg a hátrányait, és ownold mindne játékban, minden karakterrel: így.

Muki100
Zeus az azért kivétel a többi közül, vele könnyedén lepuhítod még kentaurt vagy fát is, hogy a csapat kivégezze.

Terensz
Egy str hero sem tehetetlen egy (1) nuker ellen. Nem tud annyit spammolni a nuker, hogy hamarabb vigyen 0-ra. Pl. Zeus vagy Rasztafári kb. 2000-et tud leszedni, ha van dagonja, kb. 3000-et. Axl vesz egy tarrasque-ot, máris 4000 HP-ja van.
De ez mind számháború, és unalmas. Láttam már gyönyörû játékot Zeussal is, egy bnetes meccsen egy csapatban voltam vele, végig a sarkamban volt zeus (spiritbreakerrel voltam) és olyan profin segített, a meccs alatt kb. 6-7 pwn-tól kímélt meg. Én meg azonnal védtem, ha õt akarták levadászni.

Amúgy 1v1ben szinte bárkivel bárkit le lehet vadászni (1v1 = szemtõl szemben), ha jól jön össze. Csak 3-szor kell megölnöd, máris 3 szint és 2000 gold a különbség. Ebbõl az következik, hogy negyedjére, meg negyvenedjére is pwnolod. De végsõ gyõzelem csak összetartásból lesz.

degenerator
axe egy nuker ellen tehetetlen.

Terensz
Én nem bánom, ha kiveszik rikit. Annyival kevesebb baj van, szerintem nem erõsíti a csapatot. Axl már problémásabb, nem hagy farmolni :-C

Amúgy rá kellett jönnöm, hogy a tápos herok semmit nem érnek, ha nincs csapatjáték, meg nincs support hero. Asszem rá fogok gyúrni omniknightra. Amennyire nem jól használja az AI, annyira fel lehet vele a csapatot turbózni. Mostantól Dotában csak support-herokkal játszok, sokkal élvezetesebb, mint pl. Barathrummal solo herokra vadászni, majd meghalni, mikor már 3-an jönnek. + : egy jó support hero csapatjátékra buzdítja a többieket is, ezt tapasztaltam. Amúgy Omnit sosem látom játszani, ami különös, mert az egyik legjobb hero. (Pugnát sem látom, de vele nehéz is jól játszani, mert soloban 2 pillanat alatt kicsinálják)

magus
azért játszom randomot mindig, ha tehetem, mert akkor a sok kis gyökér nem veszi ki axet, rikit, abaddont. sd -ben valamelyik fasznak tuti kisorsolja :/

Hát én mostanában nagyon beleszerelmesedtem a -sd -be :)

Muki100
igen, és mindkét oldal választhat mindkettõibõl. Afféle -ap, csak itt a leszûkített választék van randomizálva.

Köszi ^^

light00
fúú, utolsóra lenne ám tippem kapásból<#idiota>
random az mindkét oldalról választ?

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Muki100
league mode - egy hõst a sentinel pickel, utána a scourge, és így tovább.
random draft - 2 kocsma véletlenszerûen töltõdik fel hõsökkel és azok közül lehet választani
exclude - kizárhatnak 4-4 hõst kezdés elõtt a játékból

Légyszi meséljetek ezekrõl a játékmódokról, hogy mit tudnak:
-lm
-rd
-xl

Én most próbáltam ki és egy power threads-el mûködött a dolog <#hehe>

Linának szebb lett a sárkányigája :3