1613

Meltan nepszeru DOTA Allstars avagy Defense of the Ancients
  • Terensz
    Tényleg jó, nem vitatom. De van sokkal jobb is ugyanannyi pénzért. Meg level 5-től kezdve lehet spammelni a 8 sec cd-s wave-et, amihez képest 2 regen az semmi. Viszont a basiliusnak nagyobb hasznát veszed a headdress helyett, mert komoly pénzt hoz a wave, és jobb manaregennel tudod osztani a poison touchot is.

Szóval szerintem basilius , bracer , BoS , bracer a jó kezdet.
  • magus
    de hasznos. az elején dazzleval mikor ott van nálad az a bigyó ami gyógyít folyamatosan körülötted, meg az, hogy a healelésed sebez is jó pusholóvá tesz. mire kirakod, jóesetben midgameban, megmentheti a csapat seggét néha. szerintem megéri a pénzét ha van csapat
  • Terensz
    De az elején pont marhára drága! :D Később már nem gond az a 2700.
    Dazzle earlyben (izs) nagyon jól farmol, annak ellenére az első 2100-ból én ultiorbot veszek, nem mekát. Regen ugye nem kell, páncélnak elég a basilius (meka alig ad több reductiont), allstatnak meg ugye sokkal jobb az ultiorb. Dupla heal nagyon jó néha, ez tény. De az ultiorb sem rossz társaság. Ha meg gankelnek, akkor meg úgysem menekülsz.
  • magus
    necrobook atroposnak pl az első cucc ami kell. az ultijával lefogja, addig a kis manók szétütik és leszívják a manáját. nagyon kellemetlen tud lenni. És amúgy meg tényleg meg lehet csinálni kis gyakorlással.

mekansm nem vészesen drága és a dupla heal tud meglepetéseket okozni pláne az elején, utána úgyis eladod.
  • Lammer
    "Ha igen, akkor innentől sensei-nek fogom hivatalosan nevezni."

Hat akkor ezentul engem csakis Senseinek hiv6ccc :p:p
    de amugy szerintem nem nagy kunszt... akinek jol ment escében meg a nyomiagkraftban a microzas, annak itt sem lesz problema :p
  • Terensz
    Nah...
    Dazzle újra. Szóval ez a kipróbált buildem. Tripple kill!!4

Ennél tovább nem megy a meccs úgysem. Vagy ha véletlen mégis, akkor be kell fejezni a heartot, ha meg még mindig nem lenne vége, akkor még egy Eul's, mert ugye 415 movement speed az vicces, meg legyen má' 2 disable.

Necrobook: nem hiszem el, hogy valaki akkora mikro-mester legyen, hogy egy pillanat alatt kiválasztja a sárga törpét, majd gyorsan a manaszívásra kattint, betargeteli az ellent, KÖZBEN: Dazzle-vel rányom egy weave-t, meg gyógyítja az ekozben elszenvedett sérüléseit, majd EKÖZBEN újra manaburnol a sárgával, és amit még nem is említettem, a kékkel meg betámadja mondjuk a legkevesebb hp-s herot, természetesen időben a leírtakkal párhuzamosan. Ha igen, akkor innentől sensei-nek fogom hivatalosan nevezni. Mert ha minderre nem vagy képes, akkor nem célszerű necrobookot venned, mert amit kapsz a kb 5500 pénzért a 2 nekroharcoson kívül, az gyalázatos. Viszont jó hír, hogy ha összejön 5500 pénzed, akkor necrobook helyett már 175 pénz híján meg is van a Guinsoo, ami kb. mérföldekkel jobb cucc. Főleg, hogy (bár sehol nem írják-) a birkázás range-e kb. 900, közel duplája a Lion-féle hexnek.

Mekansm: szinte minden Dazzle buildben ott van. Kérdés, hogy minek? Néha életet ment az a 250 hp, de a shadow wave többet gyógyít. A két bónusz armor nevetséges, az alap asszem 6 armor az nem rossz, a +3 regen aura szintén nevetséges. a +5 allstat meg alig jobb, mint a bracer, sőt, Dazzle-nek 19 hp-val jobb a bracer. És mindez egy fél Guinsoo áráért!!4
    Szóval ha ölni akarsz, felejtsd el a mekát.

Skadi vs Desolator.
    Ugye pár hsz-sal lejjebb már beszéltünk róla. Én mindenképp a skadi mellett tenném le a voksomat, van olyan hero, akinek a deso kell, de Dazzle nem tartozik közéjük. Dazzle kap egy tonna int-et, de str-t/agi-t alig. Ezért kell neki az allstat, legfőképp kb. 25-nek veszi nagy hasznát, mert így sok armort, hp-t, aspd-et, hp- és manaregent kap egyszerre, a deso meg pure damage cucc, akárhogy is nézzük. -6 armor mennyire jó? Weave comboval nagyon is. De nekem az a bnetes tapasztalatom, hogy Dazzle egy kicsit olyan a csapat szemében, mint a pesti biciklis az autósok számára. Néha tudatosul, hogy ottvan, főleg, mikor meghal. Néha be kell írnom, hogy nem tank vagyok, hanem babysitter, mert egyébként le se sajnálnak a kis 1000 hp-mmal, meg különben is: mit akar itt ez a kis hülye Dazzle? Persze nagyon jól jön nekik a gyógyításom. Ezt nem panaszként írom, csak indokként a skadihoz. Desot meg valaki majdcsak vesz. 2 úgyis hülyeség lenne, 1 meg szokott lenni.
  • magus
    ha necrobookot elfelejted akkor sok killtől esel el és sokszor ingyen préda vagy... semmit sem szabad elfelejteni, csak nem szabad ész nélkül használni
  • Muki100
    A deso és a skadi mindkettő debuff placer ezért nem mennek együtt.
    További kísérleteid előtt érdemes ezt átnézni

Dazzlénak alapból van lassítása + eul/guinsoot szoktam tenni neki, viszont a deso + assault + weave messze nagyobb sebzést visz be mint még a jó agis dps hősök, egy kemény 40-60% reductionnek mondhatnak búcsút ilyenkor, nem is beszélve arról hogy a társak is nagyobbat sebeznek ilyenkor.

A nekro szituációfüggő, pl. clinkz ellen én simán tennék meka után necro + dagont is neki.
  • Terensz
    Újra elővettem Dazzle-t. Nagyon jó, csak sajnálattal vettem tudomásul, hogy az elvileg nem orb ranged skadi már nem lassított, miután megvettem a desot :C ... Ez ugyanolyan elcseszés, mint a linken vs. sunder. Gondolom, senki nem szólt még a frognak. Szóval: Dazzle-nek vegyetek bátran skadit, mert attól lesz táp, de ne vegyetek desot - úgyis ott a weave "páncéltörőnek".
    Egyszer kipróbálom, hogy mantával vajon működik-e a skadi, mert attól lenne még Dazzle nagy csibész. A nekrobookot meg célszerű úgy elfelejteni, ahogy van.
  • Terensz
    Már nem szoktam trollal játszani, mert imba. Az előbbieket nem azért írtam, mert milyen frankó a troll, hanem hogy hogy élvezik a vadászatot néhányan, ahelyett, hogy bemennének. És néha ők is megszívják. Ilyen ez a c'est la vie... Amúgy 6 meccset játszottam bénaneten a trollal 5 győzelem/1 vereséggel abba is hagytam, mert értelmetlen hero. Remélem lvl3 ultiját leviszik 80% aspd-ra. (Pl.: 30%, 55%, 80%)

Ownage tényleg kell a megnyeréshez. De amikor már a te csapatodból mindenki 24-25, a másikból meg mindenki 16-17, akkor már be kell menni.
  • XXLászlóXX
    trollal nem nehéz ám ownolni szal ne menözz...

amugymeg a 90sec halál meg azért van hogy ösztönözzön arra hogy legközelebb ne halj meg.

ismertem egy srácot lanklubban, leakarták gankolni 4en, fele hpját levitték, eldobott egeret billentyűzetet és azt mondta hogy már ugyse menekülne el... nah hát lol gz ilyen emberek szoktak leavelni meg stb

én ha haverokkal játszom akkor ownagere megyek, nem pedig a játék megnyerésére.... de a gamewin ezzel jár... ownage, vagy a te oldaladon vagy a másikon. onédzs nélkül nincs gg :)
  • Nuki
    Én sosem unatkozom a 90 mp cooldown alatt. Tervezgetek, pénzügyet mérlegelek, nézem a többieket, ha van, vagy meg van osztva madár megnézem jó helyen van-e, stb.
  • Muki100
    Treant / Ghoul

EXP: 62
    Gold: 33-53

Upgraded Treant / Ghoul

EXP: 41
    Gold: 21-41

Nem fele. Azért van hogy legyen értelme elpusztítani a barakkot. Nem a 128. killről szól, nem gondoltam hogy vannak ilyen fanatikusok is bneten így kicsit jobban megértelek mondjuk, kanin is nagyon sok rinyálás megy az "időhúzás" miatt, de aki a 30. percnél beírja hogy "gyertek már be" az kicsit nincs tisztában a dolgokkal.
  • Terensz
    Amúgy a nagy creep fele pénzt ér, mint a normál, csak hogy esélyt adjon a frog a póruljártaknak a dotájában...
  • Terensz
    Igen, erről a jelenségről írtam :-) Ennek is a gusztustalan formájától, mikor nem a bázison írtják a csapatodat, hanem kint várnak (ahogy ez elő szokott fordulni kis hazánkban is, ugye a tesókkal megvárnak...)
  • Terensz
    Amúgy pont ezt játszotta egy srác a múltkor, Lycantrope-pal volt, úgy 5 perccel a játék vége előtt csainált egy triple killt (ő lvl 23, én lvl 18 troll). Volt még a revenant a csapatomban, az övében már senki más. Tőlünk a harmadik a triple killnél kilépett.

Lycan meg úgy szemmel láthatólag nem azért játszott, hogy megnyerje a játékot, hanem azért, hogy meglegyen a 128 kill... Elég undorító egy figura volt.

Trollal még nyomtam egy roshant meg egy kicsit neutráloztam, hogy 2 szintet lépjek, mert nem adtam addig a blindre. 2 szint után megtalált Lycan, és nem hitt a szemének (persze, mert megvakítottam), mikor bedaráltam a rühes-bolhás kutyáival együtt :-) Kivásárolta magát, és a bázisa kapujában mégegyszer levertem, abban a pillanatban kilépett. Remélem, legközelebb betolja a védelmet és szétszedi a várat, ahogy illik.
  • magus
    nem mintha érdekelne, de amikor kilépsz mert már gg, de a kis hülyéje még ütne le, és irogatja pmben hogy ban ban, sokszor elveszi a kedvem ettől a játéktól
  • Terensz
    "Szerinted mit szólnak miután a vesztes csapatból kiszállsz félúton?"

Amiről én írtam, az nem nevezhető félútnak.

Olyankor nem szállok ki, ha a másik csapat betolja az őrtornyot és rendesen - ahogy kell - ostromolják a trónt, erről szól a játék. Normál esetben ilyenkor mindkét csapat a trón ostromakor beírja a gg-t.

De az, hogy a kapun túl láthatatlanul/blink daggerrel várják a sokkal gyengébb csapat éppen respawnoló heróját, hogy többször, többször, többször levághassák cserencsétlent, (akinél ott a linken-recept, hogy legalább annak az ára ne ússzon el - mert ugye gusztustalanul sokat vesz le, a vége felé több, mint egy ezrest), mégtöbb pwn, nekem meg ugye tök jó butterflájom meg burizám van, te meg örülsz a bracerednek - ez már undorító, ilyenkor szoktam leavelni - miután beírtam a gg-t.

"Akkor is leavelsz ha az ellenféltől jön ki egyedül valaki 4 ellen, vagy azt noobozod?"

Miért nooboznám, csak mert kiáll 4 ellen, akkor is, ha nincs esélye.
    Nem, olyankor gyorsan lebontjuk a bázist - illetve amíg jutunk vele amíg beírják a gg-t.
  • Muki100
    De a dota nem arról szól hogy nézed a képernyőt hanem arról hogy leveri az egyik csapat a másik fáját vagy trónját és ehhez kell a 90 sec halál. Különben soha nem lehetne a 70. percben backdoorozás nélkül rendesen betolni egy bázist, ha egy csapat átlag 900 hpval elindul félpályáról, miután legyűrte az ellenfelét, hogy mire odaér addigra mindenki újraéledjen full hpval...

CS-ben is ha téged lőnek le először kivárod a kör végét, és az még a rosszabbik eset mert nem rajtad múlik ha campinget rendez valamelyik fél. Nem hiszem hogy olyankor felmész egy másik szerverre csak azért mert most 2 perc szünet jön. Dotában is, más játékokban is, ha nem vagyok kíváncsi arra ami történik a halotti időmben, alt tabolok és nézek valamit neten, ennyire egyszerű.

"Viszont ez a másfél perc azt eredményezi, hogy ostromnál nem tudják egymást összevárni, egyesével mennek ki mondjuk 3-4 hero ellen. Az aránytalan/esélytelen játékot pedig még akkor sem szeretem, ha az én javamra az. "
    Nem kell 1v5-özni. Attól még hogy egy oldalt betolnak meg lehet nyerni, sőt megacreep ellen is meg lehet nyerni bár ott már tényleg nem sok az esély. Akkor is leavelsz ha az ellenféltől jön ki egyedül valaki 4 ellen, vagy azt noobozod? Szerinted mit szólnak miután a vesztes csapatból kiszállsz félúton?
    Bontani se lehet mindig, pl. egy 400 hps intes heroval minden menekülőeszköz nélkül nem fogok még egyetlen 16-os lina ellen se bemenni, csak ha van előttem 3 fullhps ember. Meg épp a rövid respawnidők miatt az elején nem lehet félpályán kinyírni, betolni a vonalat és utána még a barakkot is leszedni, mert 40 mp után már mindenki él és virul.
  • Terensz
    Szerintem ez nem így van. Amúgy meg azért rakok egy játékot a gépemre, hogy játsszak vele. Nem azért, mert pár perc játék után másfél percig akarom bámulni a monitort. Másik: és ha épp nagy csapatösszecsapás van, megölsz egy herot, 90 sec cd... Ok. Mész vissza, mondjuk kiadsz egy move parancsot a bázis felé, amíg mész, megnézel egy receptet, bambulsz (mert menni unalmas), majd negyedúton jársz mikor hallod: "Our force is under attack"... Megnézed mi van, hát ott a hullád.. 90 sec CD... Összerakod a képet, gondar windwalkkal hátbatámadott...

És ez előfordult már jópárszor.

A leave-ek fele az ilyenek miatt van, és nem azért, mert a másik ravaszabb, hanem mert ki szeret várni...
    Amúgy én egyetlen esetben leavelek: ha már bázisbontás van, sehol egy őrtornyunk, 4 herobol 3 halott, és az ellenfél nem báist bont, hanem vadászik. Ilyenkor beírom, hogy gg, erősebbek vagytok, jók voltatok, stb, és leave, mert ez nem korrekt egy csapat részéről, ha nem megmutatja, hanem fitogtatja az erejét. Ha bontás van, legyen bontás.

Szóval értem az álláspontodat, de egy játék célja nem az, hogy a monitorodat bámuld, mert meghaltál, mondjuk percenként 1,5 percen keresztül - ha a másik csapat kezd jobb lenni, akár a te hibádból, vagy épp nem a te hibádból. És nehezen képzelem el azt az embert, aki megöletné magát mondjuk 20 sec büntinél, csak azért, mert visszamenni 32 sec lenne a bázisra. Viszont ez a másfél perc azt eredményezi, hogy ostromnál nem tudják egymást összevárni, egyesével mennek ki mondjuk 3-4 hero ellen. Az aránytalan/esélytelen játékot pedig még akkor sem szeretem, ha az én javamra az.
  • Terensz
    Ok, de 900-at??,,,, Merthogy 20. szint környékén annyit von le. Miért nem mondjuk 10.000-et? És onnantól azért játszanál, hogy ne legyél minuszban... Szóval ez tényleg köcsögség.
  • Nuki
    Azért is, hogy legyen értelme élni. Mert ha kevés másodpercre halnál meg, akkor nem lenne semmi mozgatórugó hogy NE haljál meg.
    "Á, úgyis jobban járok hogy meghalok az ellenfél bázisánál, mert legalább gyorsabban tudok visszaérni, mintha gyalog elindultam volna haza, és vissza"
    A pénzbüntetést farmolásból pótlod útközben.
  • Muki100
    Azért fontos szerintem hogy sokáig hulla legyen egy 20. feletti, hogy be lehessen tolni a nagyon elhúzodott játékokban a barakkokat.
  • Terensz
    Szerintem ez a rúgás már fölösleges a játékosba.
  • Terensz
    Dotában egyet nem értek. Ha 20.szint fölött megölnek, miért másfél percig leszel hulla, miért nem pl. másfél óráig? :C
  • Sheltem
    Én beismerem, hogy paraszt hős csak leszarom :) Kurva jó vele játszani, ennyire talán csak Zeust élvezem mint a Trollt.
    Ki akarom próbálni Naixot a hétvégén. Full Attack speedre mennék Satanic builddel(bár még nem néztem utána dotastrategy.com on)
  • magus
    troll tényleg paraszt. lehetetlen leütni... tetézi mikor nem akarják elismerni, hogy paraszt hős, neem ők tudnak jól játszani vele...
  • Terensz
    Deso ok a cristalis helyett.
  • Terensz
    Dagon sok pénz. De hasznos, és a level 5-nek 24 sec a CD-je.
  • Terensz
    Nem vagyok hajlandó :-)

Nekem bevált.
  • degenerator
    razorral most játszottam. 13 kill, 0 death, 7 assist.
  • magus
    dagon iszonyatosan sok pénz, és azért a + 100 sebzésért nem éri meg 1200-at költeni sztem
  • XXLászlóXX
    aztaku**a bazzeg ezt az itembuildet hamar felejtsd el.
  • magus
    pókkal jól megszopattak. chen, visage. mindkettő lassít, és elég gyorsan fut, és egyszerűen nem fértem hozzájuk. skadi meg átüti a bkb-t... a végén 1v1-ben nem tudtam lenyomni pókkal chent... egyszerűen nagoyn durva cuccai voltak : / megjegyzem pro game volt, tényleg jól játszottak
  • degenerator
    kipróbáltam, nem is rossz hős. csak eddig az armoros cuccot hanyagoltam.

viszont pók, meg levi hlat párszor ma tőlem:)
  • magus
    cryst minek, mire akár egyszer is beproccol azzal az ici pici attack speedjevel... es miert nem bot? eleg lassu azert az a hos meg pt-vel is. en skadit szoktam kirakni neki, dupla lassitastol nagyon lehalnak
  • Muki100
    Egy burizánál vagy dagonnál (hacsak nincs chen/pugna/doki társad és az ellen meg low hp hősökkel) viszont jobban megéri a deso a corruption miatt.
  • Terensz
    Kisérleteztem már mindennel, a meka tényleg kell neki, mint szinte minden intes heronak. De a többi tipikus intes cuccot (eul, guinsoo, orchid) én nem raknám rá. Többe kerülnek, mint amennyit érnek. A másik az, hogy Dazzle minden képessége "gombos" (ulti kivételével), plusz még ha a dagon mellé raknék 1-2 aktív cuccot, növeszthetnék plusz 2 ujjat.
  • Terensz
    A HERO.

Dazzle nem túl pénzigényes. Attack speed nem kell neki, mert 3 mp múlva úgyis menekül(ne) az ellenfél, mivel negatív armorral nagyon rossz küzdeni. Cristalis az kell (Buriza, ha belefér a keretbe, de csakis a Dagon 5 után)
    Skill build: weave / healing wave 8. szintig, majd ulti, majd poison touch. Ultiból elég egy szint, 9. szinten.

A trükk az, hogy mikor felbukkan az ellen, rányomsz egy weave-t (armort csökkent ellenfeleken, 17 mp-en keresztül mp-nként 1-gyel). Magyarul egyre nagyobb ütéseket kap. Menekülni nem tud, mert kap egy poison touch-t az arcába, ami 7 mp lassulást jelent. Ha meg mindketten rosszul álltok hp-val, akkor az ultid miatt valószínűleg ő mindenképp meghal.
    Ha a creepjeid között támad rád, az dupla öngyilkosság. Weave miatt a creepek is sokat sebeznek rajta, meg a healing wave 3 egységet (+ Dazzle-t) gyógyít 180 hp-val, és 4x180 hp-t levesz a közeli ellenfelektől. Ha egy van csak, akkor attól. (Az bruttó 560, nettó 420)
    Ami szintén jó, hogy a weave-t magadra is rakhatod, plusz armort kapsz, minden mp-ben +1-et. Ha gankelnek, nagyon jól jön.
  • Muki100
    Plusz ms, ciklon, a szükséges mana és reg szerintem sokszor jól jön egyedül is és csapatban is dazzlénak.