217
 • Athor
  #217
  Ehh-ehh... és itt is az ominózus dátum! Vajon megérjük a holnapot? Vagy Chuck Norris kirúgja alólunk a bolygót? :D
 • Lack
  #216
  Remélem egy pár buzi kinyírja magát "világvége napjának" ürügyén, legalább annyi hülyével kevesebb lesz a Földön. Sok barom.
 • Herold
  #215
  Erről lekéstél.
 • Kara kán
  #214
  Megadok egy PayPal számlát, és ha átutaltok oda fejenként 5 dolcsit, elhárítom a világvégét. Ennyit meg kell, hogy érjen nektek!
 • Herold
  #213
  Nem lesz világvége.
 • OmaDeTorun
  #212
  Az idő elérkezett ,
  2012 nemsokára itt lessz , és ön felkészült vajon rá ?Ha valóban
  túl szeretnénk élni,vajon elég lessz hozzá az erőnk , legyen tagja közösségünknek
  emelkedjen fel,és élje túl 2012-t
  oldalunk:
  http://senergy.atw.hu/
  regisztrációt Nem igénylő Fórumunk az oldalról elérhető
  Megnyílt a közvetlen Chatelés lehetősége az oldal látogatóinak !

  "A vég csupán a kezdet" ...
 • OmaDeTorun
  #211
  Az idő elérkezett ,
  2012 nemsokára itt lessz , vajon felkészültünk rá , és ön felkészült rá , ha valóban
  túl szeretnénk élni , vajon elég lessz hozzá az erőnk , legyen tagja közösségünknek
  emelkedjen fel , és élje túl 2012-t
  oldalunk:
  http://senergy.atw.hu/
  regisztrációt Nem igénylő Fórumunk az oldalról elérhető
  Megnyílt a közvetlen Chatelés lehetősége az oldal látogatóinak !

  "A vég csupán a kezdet" ...
 • Anaid
  #210
  A majáknál fontos mitikus jelentősége volt a 13 számnak. Nem lehet, hogy csak ezért készítették a naptárt pont eddig?
 • Epikurosz
  #209
  A vakok újra látnak.
 • Epikurosz
  #208
  Idiótákkal nincs mit kezdeni.
 • nyaSGem
  #207
  Te Epikurosz,

  Lehet hogy ezzel a sok üres okoskodással a falutokban te vagy az iq-bajnok, de a falud lélekszáma max pár ezer ember, ide pedig kicsit többen járnak. Ez felveti annak a lehetőségét, hogy nálad sokkal értelmesebb emberek kommenteljenek itt és erre elég sok példát is láttam lentebb...
  Szóval véleményem szerint te segg hülye vagy, azonban ügyesen ellensúlyozod ezt azzal, hogy egyfolytában jártatod a bagólesődet...

 • Epikurosz
  #206
  "agyunk 10 % át se használjuk ki állítólag"

  Ezt gyorsan felejtsd el, ez mítosz.
  Én az agyam 90%-át kihasználom, te talán 70%-át. :-D
 • EnigmaHarlequin
  #205
  Nos ide kalandoztam és érdekesnek is tartom ezt a félig "tömeghisztériának" nevezhető helyzetet a közeledő "apokalipszisről" "világvégéről" gyártsunk közösen összeesküvés elméleteket...Tényleg "Boldog tudatlanság" hiszen média általi megvezetések regények ből hollywood i mozikból való táplálkozások vesznek körül kinek mi szűrődik le belőle az az ő fantáziájának és agykapacításának a mértékétől függ.. Tény, hogy Ősi kultúrák civilizációk nagyon sok alapot fektettek a mai tudományaink idáig való fejlődéséhez és még rengeteg dolgot nem tártunk fel a létezésünk értelméről és körülményeiről, mert az is igaz hogy nem is vagyunk képesek rá hisz agyunk 10 % át se használjuk ki állítólag; hiszen mi lenne?? akkor, olyan dolgokra lennénk képesek, hogy akár puszta gondolattal tudnánk teremteni vagy rombolni, ezt se tudni ez is fikció.... De talán pontosan megtettük apró teremtésekkel és rombolásokkal mert minden ami zajlik a világban ok okozat vonzásában van. Lehetséges talán hogy egy új korszak kezdetét jelenti ez az egész világvége hit.. amikor is mindenféle gátló tényezők behatása alól felszabadul a tudatunk és rájövünk hogy a természet kincseivel is szimbiozisban tudunk élni ugyanannyit visszaadni amennyit elveszünk és talán ez az a kor lesz amikor az emberek nem azt nézik hogy Ő neki mennyivel több van hanem mindenki önmagában keresi meg a tökeletesedés lehetőségét bármi legyen is az útja, így talán összeomlanak azok a szervezetek amik megvezetés alatt tartják az emberiséget és egy jobb világban közösen mindenféle gátak nélkül tudunk teremteni... és az utókornak továbbadni sztem ezen kéne gondolkozni és nem attól félni hogy lángoló tűzgolyók martalékává válunk:D ha meg igen akkor meg ez van....
 • Epikurosz
  #204
  És mégegyszer: boldog tudatlanság.
 • Epikurosz
  #203
  Boldog tudatlanság.
 • icemankimi
  #202
  olvastam egy önéletrajzi könyvet és ott is azt írta benne a csávó, hogy 2012-ben mindenre választ fogunk kapni.
 • Epikurosz
  #201
  Hála Istennek!
 • tmp
  #200
  jobbik
 • valaki tavolbol
  #199
  akor majd a papok lesznek nagyobb bajban mikor kiderul az amit eltitkolnak a kozossegtol mar tobb mint 2000 eve azert hogy egyben tartsak a...
 • valaki tavolbol
  #198
  nem az a fontos hogy mi fog kovetkezni 2012 ben az megfontosabb hogy mi jon 2010 ev 2 honapjaban
 • Epikurosz
  #197
  Na, most megijedtem. Tényleg jön ...valami.
 • Epikurosz
  #196
  Vele vitatkozz!
 • babajaga
  #195
  Mellesleg a vitaindító cikk egy zagyva hablaty nem hiszem hogy az indiánok ilyen hülyeségekkel foglalkoztak annál én értelmesebbnek ismerem őket.
 • babajaga
  #194
  "Durván 6000 éve volt a teremtés"

  És a több százezer éves leletek honnan a kutyékfaszából kerültek ki? Van fingod hogy egy fekete kőszén hány százezer év alatt alakult ki az iszapba süllyedt növényzetből? Te mit tanultál az iskolában, és főként mit fogtál fel belőle?
 • babajaga
  #193
  "Csalás: házaság törés (vállás), barátnőddel,barátodal való szakítás is csalás"

  Nehogy már a házasságot erőszakkal fenntartsuk ha megromlott!!! Ez elmebeteg képzelgés.Ha egy barátság megszakad akkor megszakad hülyeség lenne erőszakkal fenntartani.
 • babajaga
  #192
  „Kevin” leteszi-e azért a 6000 köbcentis városi terepjáróját, hogy tőle 4000 kilométerre 25 év múlva jobb legyen az élet."

  Kevinnek nem azért nem kell felesleges dögöt üzemeltetni hogy jobb legyen másnak hanem mert értelmetlen.
  Nem az olajkonszernek tehetnek arról hogy sok hülye ember esztelenül és feleslegesen nagy teljesítményt használ. Ez az egyén hülyesége.Nekem pld nincs mobiltelefonom mert nincs semmi szükségem rá. A mobilt használók legalább 30%-ának sincs, mégis ész nélkül használják. A sok felesleges telefonálásról nem is beszélek. Ki volt pld az az elmebeteg állat aki a kamionversenyeket kitalálta azok nem versenyre valók.
 • Herold
  #191
  Számból vetted ki a szót.
 • Epikurosz
  #190
  Na, kérem szépen tisztelettel.
  Kivételesen találtam egy cikket, videót, amely ontopik.
 • Epikurosz
  #189
  Rossz hírem van néked: a slampos írásmód, a sok helyesírási hiba ejtése is bűn, mert hanyagságra, nemtörődömségre vall, így nagyon félek, hogy neked sincs lefoglalt helyed a Mennyek Országában.
  Örülj neki, ha a Gyehenna tüzére kerülsz.
 • danithe
  #188
  paráználkodás: Házasság elötti hancurozás (már a csókolozás is bűn), homo szexualitás is BŰN.
  Hazugság: Már a kis hazugság is BŰN. nincs kis hazugság,se nagy. Bűn és kész.
  Lopás: engedély nélküli eltulajdonitás.
  Csalás: házaság törés (vállás), barátnőddel,barátodal való szakítás is csalás. Meg ha pl egy játékban csalsz. AZ IS CSALÁS. Adó elsunyizása is.

  Isten nevét a te szádra felne vedd: Fórumban az om* hozzá szólás is már ide tratozik. Meg ha nem Isten a téma beszélgetésben az Ú*Iste* -es felkiáltás:)

  Rasszizmus: szlovák,roma,magyar,zsidó,arab,afrikai, a világ összes embere, mindegy melyik orszáfbol való. EGYENLŐ JOGOKKAL BÍR! AKár hiszitek,akár nem. Isten kiválasztott Népe a zsidók. Nem nézi jó szemmel ha őket szidják. Világvége fele Izráelt felújítja az Isten :) (MEnnyei Izráel)

  piercing, tetkók: A test a lélek tükre. Tartja a mondás. TEst a SZent Szellem temploma. Tartja a Biblia. Most ez annyit tesz ,hogy a templomba tisztaságnak kell lennnie.

  cigi,drog: Emberre károsító hatású,Agy modósító,Lélek ámojító szerek. ÁRTALMASAK A TESTRE ÉS A LLELKEDRE IS.
 • danithe
  #187
  I.e 4000 a teremtés idö szaka. (kb)

  Durván 6000 éve volt a teremtés:)
  Pontosan nem lehet tudni hogy mikor lesz a "világvége". MErt minket keresztényeket ugysem érintenek ezek a dolgok,mert mi a katasztrófák alatt a Mennyböl figyelhetjük meg. Egyet tudok emberek Térjetek meg bűneitökböl! FORDULJATOK Istenhez BIZALOMMAL!

  NE LOPJ! NE HAZUDJ! NE CSALJ! NE PRAÁZNÁLKODJ! Isten nevét a te szádra feleslegesen fel ne vedd! Ne légy rasszista! Piercing,tetklók -kal le! Cigi le!

  Igen ezek is démonok amik ezekkel bántanak titeket!

  És attol még hogy ezt a maják írták nem biztos a dolog. Istenen kivül senkisem tudja (föleg nem emberilény itt a Földön) , hogy mikor lesz a világvége
 • Epikurosz
  #186
  OFF

  Hirtelen nem tudtam hová beszúrni ezt a linket: Charlie Sheen képzeletbeli riportja Obamával
 • Herold
  #185
  Hányat kell még aludni addig?
 • tmk
  #184
  Wikipedián leirják azt is hogy a baktunon felül van még 4 ritkán használt helyiérték is: piktun, kalabtun, k'inchiltun, és alautun.
  Abban nincs egyetértés, hogy mikor lesz 1 piktun 13 vagy 20 baktun után.
  Sokan azt mondják ha csak 5 értéken ábrázolják akkor 13-ig megy ha viszont több helyiértéken akkor 19 az utolsó és ezután jön 1 piktun.

  Mindenesetre eza világvége mizéria a maja vallásból jön, ezt is leirják wikin.
  A "Popol Vuh" c. könyvük szerint mi most a 4. világban élünk. Az elöttünk megteremtett 3 világ sikertelen próbálkozás volt. Igazából nem olvastam a Popol Vuh-t igy pontosan nem tudom miért.
  Nos az előző világnak 12.19.19.17.19-ben lett vége. A mi 4. világunk 12.19.19.17.19-i maya dátuma, 2012 dec. 20-ra esik amelyet a 14. baktun 13.0.0.0.0 kezdete követ 2012 dec 21-én.
 • MacropusRufus
  #183
  Viszont a film látványosnak ígérkezik :)
 • niiil
  #182
  star wars idézetek, istenem ilyenekhez alkalmazodsz az életben?
 • wolfrang
  #181
  Majd meglátjuk 2012 decemberébe, de azért előtte mindenki vegyen valamit a szeretteinek a biztonságkedvéért, bár ha nemvesz akkor 1xű a válasz(drágám nem kapsz ajándékot, és azért mert asszonták hogy 21edikén vége lett volna a világnak.)
 • balage187
  #180
  Ez a cikk ez egy vicc. Félrevezet itt mindenkit, aki logikusan gondolkodik. Az van a cikkben, hogy 13.0.0.0-kor kellene új ciklusnak lennie, de közben azt állítja a cikk író, hogy 20-as számrendszerben működik a naptár. Ez tök logikátlan alapból, a minimum az lenne, hogy valami magyarázattal alátámasztod, hogy a 20-as számrendszerben lévő naptárnak miért kellene lenullázódnia 13.0.0.0-kor...

  Emiatt utánanéztem a dolgoknak, és ezt tudtam meg: maják naptára szerint a legelső érték (a jobboldali) 20 értéket vehet fel (0-19-ig), a második (jobbról második) pedig csak 18-at (0-17-ig), a következő (jobbról a harmadik) megint 20 értéket vehet fel, míg a balról az első (ún. baktun) csak 14-et (0-13-ig). Ezután nullázódik a naptár. Tehát a válasz arra, hogy miért nullázódik a naptár 13.0.0.0 után az, hogy a baktunokból (balról az első szám) csak 14 van.

  "The Long Count kept time in units of 20, so 20 days made a uinal, 18 uinals, or 360 days, made a tun, 20 tuns made a katun, and 20 katuns, or 144,000 days, made up a baktun. After 13 baktuns, the numbers reset and the count moved to a higher order."

  Szóval a naptár valóban lenullázódik 13.0.0.0 után, ekkor véget ér egy ciklus, ami egyébként i.e. 3114-ben kezdődött. Ja, és az alapján, amit itt pár perc alatt (Wiki-n) olvastam erről azt is kijelenthetem, hogy semmi se fog történni, mert ez az egész világvége dolog megint egy belemagyarázás.

  "Only one Maya inscription, Tortuguero Monument 6, directly mentions the end of the 13th baktun, which corresponds to 2012. It has been defaced, though Mayan scholar David Stuart has attempted a partial translation:

  Tzuhtz-(a)j-oom u(y)-uxlajuun pik
  (ta) Chan Ajaw ux(-te') Uniiw.
  Uht-oom ...
  Y-em(al) ... Bolon Yookte' K'uh ta ...

  The Thirteenth 'Bak'tun" will be finished
  (on) Four Ajaw, the Third of Uniiw (K'ank'in).
  ... will occur.
  (It will be) the descent(?) of the Nine Support(?) God(s) to the..."

  Erre csak azt tudom mondani, hogy ha a maják összes eddigi jóslata (ha voltak egyáltalán?:P) bevált volna eddig még akkor is kétséges, hogy a fenti szöveg mit jelez. De tudván, hogy a jóslatok milyen pontosak szoktak lenni kijelenthető, hogy semmi sem utal arra, hogy a maja naptár új ciklusa bármilyen "különleges eseményt" hozna.
 • david0214
  #179
  "A jövőbe fogódzkodni veszéley dolog."-hogy egy klasszikust idézzek.

  Szerintem nem lesz itt semmi, max annyi hogy összedölnek a maják által akotott csodás épületek! Hogyan tudta egy olyan civilizáció kiszámolni a világ végét, akik 19es számnrendszreben számoltak és a 13.0.0.0 a vége?
  Ez lehetetlen! Én továbbra is maradok szkeptikus(hiszem ha látom alapon)!

  Ezzel az erővel mi már rég nem irogatnánk itt semmit! Gondoljatok csak a Szilveszterre(december 31 és január 1) ez ugyan az mint a maja naptárba! Fordítunk egyet és kész! Ennyi lesz!

  Ha meg nem akkor:
  "Igyekezz megválni önként, mindentől amit fájna elveszítened"-egy újabb klasszikus.

  Ja és még valami:
  3 év? 3 ÉV! addig ki tudja hova fejlődik még az emberiség! Az is lehet, hogy feltalálnak egy hatalmas űrbombát amivel majd szétlővik azt ami be akar csapódni a földbe, vagy egy hatalmas pajzsot hoznak létre ami megvédi a földet a meteoritoktól meg mindetől!
 • Mihail
  #178
  Maják évszázadok óta szótlanok. Tudósok, teológusok, spirituális mesterek akik ma beszélnek és könyveket írnak, egyikük sem tartozik a maják törzséhez. Azonban a majáknek van egy választott szóvivőjük, az ő neve Drunvalo Melchizedek. Május 14-én lesz egy online előadása ahol hiteles információkat fog megosztani 2012 december 21-vel kapcsolatban.

  Akit érdekel:
  link