4805
StarGate Universe (TV)
-
jozef1976 #1683 Az eheti részben mi lesz,megtelik a Destiny derítője?
Félre a cinizmussal,de sajnos ez nekem egyre érdektelenebbé kezd válni... -
#1682 Gondolom a hajó vmi beépített nagy tartályban tartja a vízkészletét, az emberek meg csak beleengedtek egy adagot egy hordóba, hogy azzal ejtsék csapdába a kis lényeket. -
sandor8206 #1681 hát ha ezt a gondolat menetet követjük akkor sem lesz jobb :-) szted az űrhajó rakta oda a kis szöszmösz lényeket a víztartályhoz??? :-D -
#1680 mé az nem ugyanaz volt??? :D én aszittem azé mentek bele :D -
#1679 Szerintem ő a hajó víztartályára goldolt, nem arra a hordóra, amiben a kis izéket átdobták a kapun. -
#1678 a tartályt úgy ahogy van átbaszták a kapun.... -
#1677 Ez a szöszmösz lényes rész eléggé fura volt. Csak szerintem rakta az ismeretlen űrhajó oda őket, vagy más szerint is? Lehet kezd végre beindulni a dolog. Ideje lenne... :P -
#1676 Látom hasonló természetfilmeken nőttünk fel! -
HUmanHunter #1675 vannak tengerre néző ablakok is.. :D -
#1674 :DD -
#1673 Jah és ott Kloét dughatnák a vízben, a vízalatt és akár vízágyon is egész nap (esetleg a pocsolyaugróban, vagy kapunkeresztül). Értemén... :D -
#1672 Jaja, főleg a szép nagy tengerrel. Legjobb. -
HUmanHunter #1671 jah, Atlantis szerintem nagyon szépre sikerült -
#1670 Az ugyanolyan kinézetű falunak nyílván anyagi okai voltak, de pl atlantis szép díszletekből állt. -
#1669 Asszem mondták hogy sokmindenre nem lesz elég. A tartály teljesen kiürült? vagy csak apadt amíg a kis szemetek ott voltak... szerintem még bőven maradt abba is. -
#1668 Jaja, azon én is nevettem. Mennyi lehetett az? Az egy családnak elég egy hétre (sem) :D -
r4pt0r #1667 SGA és a jobb díszlet? :D Jah értem a 200. falura gondolsz ami ugyan úgy néz ki, valóban jobb. :D -
#1666 Remélem lassan azért beindul a sorozat. Rush eléggé idegbeteget játszik a világ összes terhével a vállain, kezdem unni a fickót.
Azért elég nevetséges mennyiségű jéggel tankolták fel magukat. Legalább egy olyan mondatot benyöghettek volna, hogy "Ez a huszadik forduló lesz az utolsó, mert kifutunk az időből/elfogy a levegőnk!":)
-
#1665 Jaja, pedig Teyla asszony is b*szott idegesítő tudott néha lenni! :D -
Reg5 #1664 Jaja, Teyla simán jobb volt mint az SGU-ban bárki xD -
Szerintem az SGA utolsó évada volt az egyik legjobb évad. Csupa olyan részből állt ami jó volt. -
#1662 -
Mentol #1661 Na, azért az SG:A nem kicsit jobb díszletekkel, és karakterekkel dicsekedhet. SZERINTEM! -
T O M #1660 Nekem sokkal jobban bejön, mint az előző sorozatok, jobban átélhetőbb meg hitelesebb az egész, már amennyire egy sci-fi az lehet, mondjuk ha belerakták volna RDA-t az nem lett volna rossz, de már azért korosodik ő is. Csak ennyit akartam, hogy lássátok valakinek tetszik is, sziasztok. -
Borg #1659 Olyan mint az SGA utolsó évadja.. vártuk hogy történjen valami, de csak egyre másra jöttek a filler epizódok... -
#1658 Most a vitától függetlenül... hogy lehet a Csillagkaput a Heroes-al összehasonlítani? Heroes egy tucatsorozat, semmi múltja nincs, szokásos agymenés, ami mostanában a filmipart jellemzi.
Szerintem vérfrissítés kellene a Csillagkapunak, ha jól tudom a kezdetektől fogva ugyanaz a 2 ember írja a történetet, de javítsatok ki ha tévedek. -
#1657 Olyannyira, hogy míg valaha remegve vártam az SG részeket és ha kellett hajnalban megnéztem amikor megjött, ezt a mostani részt már napok óta nem néztem meg sem én, sem erősen sf függő családom és nem is nagyon hiányzik (most tűnt fel, hogy jéééé). Első pár részre rákkattantunk, azonnalnézősnek próbáltuk ezeket is venni, de ez már érdektelenségbe fulladt. Nem izgat, nem érdekel, nem tud hatással lenni már rám, egy nulla.
Ennyi. Nálam végleg megbukott a sorozat. Fogom még nézni term., mert ennél rosszabbak is vannak (hajaj), de már elműlt a varázs, ez sem lesz nekem SG, csak egy a sok "modern" ámde ruppótlan sf sorozat közül...
SGURIP -
#1656 A felsorolt sorozatokat én se néztem. :)
Szerintem összekevertek két fórumozó típust, az egyik fikázik, a másik (pl én) próbálja megszeretni a sorozatot, de bizonyos hibák miatt ez nem megy és ezt elmondja a fórumon. Ennyi. :) -
#1655 hagyjad.. vagyunk mi kevesen akiknek bejön, örüljünk neki. hogy a nagyátlagnak nem tetszik..? hát szar nekik.
remélem továbbra is folytadodik ebben a stilusban a sorozat. nem mondom hogy a régi sg-t nézni sem birtam, pár részt megnéztem otthon a tv-ben ha éppen unatkoztam, de ez az első sg sorozat, ami folyamatosan leköt. -
#1654 Nem védem, csak nem értem... Hősöket pár rész után otthagytam, nem érdekelt, nem nézem. Nagyon vártam a Terminator sorozatot, 3 rész után otthagytam, talán majd egyszer ha nem lesz más nekiállok egyben és ledarálom, mert annyira érdekel hogy megnézzem, de most nem leszek kiakadva és nem szórom tele a fórumokat hogy nem tetszik... sokaknak biztos tetszik és remegve várják vagy várták, nem tudom hogy vége van e már. -
#1653 Felesleges ilyen agressziven véddeni csak mert neked tetszik. Nézem, mert mint mondtam kevés a sci-fi mostanában.
Rush karaktere nem lenne rossz, nélküle valóban halottak lennének, de nem csak ő miatta maradnak életben, hanem a véletlenek miatt is. Ez az, ami miatt olyan "idétlen" a sorozat. -
#1652 "de annak a megoldása csak kis mértékben függ a szereplőktől"
Ha Rush nem lenne ezek már rég kihaltak volna, viszont ő sejti a dolgokat előre hogy mi lesz, mert naggyából ismeri a hajót, legalábbis annyiban hogy tudja és hisz benne hogy nem fogja őket hagyni meghalni, a többiek ebben nem hisznek és Rushban sem.
És RDA mit csinálna? elereszt 1-2 poént és lehentnel mindenkit?:)
Ez a 12 éves emósoknak szöveg új, mostantól ez lesz a haterek kedvenc kivetni valója? NE NÉZD, ha nem tetszik, ez ilyen lesz, a karakterek, maga a szitu sem tetszik akkor mi a francnak erőltetiket? ebből nem lesz SG1 és Atlantisz, mert ez más.
-
Mentol #1651 Emo - ez nagyon jellemzi a sorozatot eddig. Jópofa dolog, hogy a trendet követik a készítők, de még mindig többen vannak azok a SG nézők, akik már kinőttek az emós korból (14+ évesek?), és szeretnék nézni a sorozatot.
Az is aranyos, hogy "ha nem tetszik, ne nézd!" - bakker végignéztem az eddigieket (SG:1, SG:A), és most felcsigáznak, hogy azoknak vége, de itt a "Brand New Serie"! Erre, kapom ezt az izét: már 2 részen is elaludtam, annnnnnyira izgalmas. -
#1650 Én is írok véleményt az eddigi pár részről. Előttem sokan elmondták a főbb gondokat a sorozattal, érthető, hogy ez más akar lenni, mint az eddigi SG-k, de a drámai részek gyengék, mondhatni gyerekesek, aki látott már drámát annak ez nagyon súlytalan. Talán mikor azt mondták a készítők a sorozat indulása előtt, hogy fiatalítani fognak, azt arra értették, hogy drámát csinálnak 12 éveseknek.
De van egy nagyobb gond is a sorozattal. Minden részben ugye van egy aktuális probléma, de annak a megoldása csak kis mértékben függ a szereplőktől. Vagy a véletlen, vagy a hajó segít nekik. Például kevés az energia, a hajó megáll egy napnál, hogy feltöltse magát (ami ugyan logikus egy önműködő hajótól, de mégsem a szereplők oldják meg a problémát). A forgatókönyvírás egyik alaptétele, hogy a Főhősnek azért is meg kell küzdenie, hogy megküzdhessen. Itt ez nincs meg. Például a mostani részben, emberünk beszorul egy repedésbe, a tűrsa mindent megpróbál hogy kiszabadítsa, de nem sikerül. Végre egy kis izgalom, vajon, hogy oldja meg saját erejéből? Hát sehogy...a véletlen ismét besegít, jön egy újabb rengés, amitől kiszabadul emberünk a lyukból és már csak fel kell húzni. Azaz, nem a szereplők küzdenek meg azért, hogy megküzdhessenek, hanem a véletlen segít nekik, csak élniük kell a lehetőséggel. Ez érdektelenné teszi az egészet, hisz nincs meg a súlya az eseményeknek, úgyis történik valami véletlen (deus ex machina), ami majd megsegíti őket.
A lényeg, hogy a készítőknek ez a műfaj nem megy. Van mögöttük 15 évnyi SG, de az más stílus volt, ez a stílus nem megy nekik. Lement hat rész, kb az évad harmada szóval láthatjuk ez a kijelölt irány, valószínű, hogy a többi rész is hasonló lesz.
Nézni fogom, mert kevés sci-fi van és minden részben várom, hogy felbukkanjon egy régi szereplő (RDA pl). -
Banderas1990 #1649 Húú, de barátságos hozzászólás. Megpróbálom hangoztatni, hogy Mallozzi-t is meglehet bizonyos mértékig érteni, mert itt 1-2 ember már kezdte le szólni, erre jön ez a hozzászólás.
Egyébként Stargate világában játszódik, szóval Stargate akár van benne SG-s atmoszféra akár nem. Ez van. Itt most nem az atmoszféráról van szó(a korábbi SG-kből ténylegs nincs sok benne), hanem a franchiseról.
Egyébként attól, hogy a karaktere esetlegesen kurva, attól 1-2 embernek nem kéne magáról a színészről is azt mondani(mert volt ilyen).
Most nem arról van szó, hogy szeretni e a sorozatot az ember van nem, hanem arról, hogy egyesek ezt, hogy bírják megfogalmazni és fogadni(készítők, színészek szidása).
Én is jobban örülnék az elődökre jobban hasonlító sorozatra, de sajnos nem ez van, de ettől még nem kezdem el fikázni a készítőket, DE! legfőképp nem a színészeket , akik a rá osztott szerepeket játszák.
Szal, remélem nincs harag, de ezt tisztázni kellett. -
#1648 Egyetértek, ha nem mondták volna, hogy ős hajó akkor azt hihetnénk, hogy pár hajléktalan elfoglalt egy roncshajót... -
haxoror #1647 nem "hadom" abba ;)
Ha Mallozzi beleír egy kurvát a sorozatba akkor ne akadjon ki amikor azt le is kurvázzák.
"rinyálnak, hogy ez nem Stargate(ez bizony stargate, csak a stílusa különbözik az előzőektől)"
???
"Csak" a stílusa különbözik?
Ja oké, a Tokyo Hotel is heavy metal... "csak" a stílusa más!
Stargate = STÍLUS!
Az SGU-nak nincs SG atmoszférája. -
Banderas1990 #1646 Azért ne felejtsük el, hogy Mallozzi itt a készítőket és főleg 1-2 színészt ért mocskolódó támadások ellen emelte fel a hangját.
Itt a legtöbb ember elmondta a véleményét, néha kicsit túl indulatosan, de még így is(1-2 kivétellel) határokon belül.
Néhány külföldi fórumon(1-2 esetben magyar fórumon is), komoly szitkozódó megjegyzéseket tettek egyesek és ezekből néhány csak rinyálás volt.
Elhihetitek, hogy ki van akadva, amikor egyes emberkék, lek*rvázzák Chloe-t(és nem csak a karaktert), meg rinyálnak, hogy ez nem Stargate(ez bizony stargate, csak a stílusa különbözik az előzőektől), szitkózódnak stb.
Brian J Smith már fel is hagyott twitter bejegyzéseivel, ezen okok miatt.
Ő is leírta, hogy ha valaki leírja a véleményét a sorozattal kapcsolatban, azzal nincs gond.
Szóval olvassa mindenki teljesen végig a blog bejegyzést(vagy a magyar leírást a sorozatjunkie-n) és ne szólja le egyből Mallozzi-t, hogy mentegetőzik. Elmondta, hogy ez egy ilyen stílusú sorozqat és, hogy mindenki hadja abba a szitkozódást(néhánynál hülye érvekkel).
Szóval meg lehet őt érteni. -
sandor8206 #1645 Camile és Telford között rágódok, Camile-re fogadnék, olyan nagyon semmilyen eddig DE ha kinyírnák/írnák sztem beindulna a homo/zsidó/rasszista média gépezet :-)
Sztem Mallozzi nem tudta mit vállalt be amikor megírta Camile karakterét, szóval halhatatlan lesz, valószínű ő lesz az egyetlen túlélője annak, hogy majd belerepülnek egy feketelyukba, leszáll egy bolygóra ott megtermékenyíti önmagát és homi lesz az első emberpár-egyedül.
Szóval Camille kiírhatattlan, szóval sztem Telford ugrik
-
r4pt0r #1644 Rush biztos nem, ő játssza a legjobban a szerepét.