StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Sky1 leadott egy videót, melyben a színészekkel való interjút és néhány új jelenetet láthatunk(pl.a Destiny ágyúi tüzelnek).
Sky 1 SGU Interviews
Már rég lehet tudni, hogy csak CG-s idegenek lesznek az 1.évadban, azért írtam, hogy állandó idegen szerplõre ne számítson egyenlõre senki.
Idegen szereplõt, akit el tudnék képzelni az max:
(Masszív spoiler az évadvégére)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
UI:Nem nagyon szoktam spoilerket olvasni, de 1-2-be csak belebotlottam az olvasgatások során.
Viszont Weir jó volt szerintem, Rodney meg az egyik legjobb karakter az összes közül.
Szerintem nem láttál eleget az SGA-ból 😊 (bár ez valahol pozitiv, mert igen elkurvult a sorozat a végére)
Az SGU pont azért tetszik, mert tele van olyan karakterekkel, amelyek messze nem tökéletesek, kvázi 'emberiek'.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Várjuk a folytatást ! 😊
Egyébként a pilot alapján egész korrekt lehet ez az SGU, valahogy sokkal szimpatikusabb, mint az SGA a maga túlságosan is egysíkú karaktereivel...
A tejesség kedvéért,szóval benne volt,bár nemvolt nagyon nagy szerepe,csak úgymond összkell kötni a CSK-kat.
Go Jeff Go!!!!
Az elõléptetés nem tiszti (beosztott) szinten alapvetõen tehát szolgálati idõ függvénye (US Army rendfokozatokkal jelölve itt):
Pv1. (E-1, Private, közkatona) -> 6 hónap szolgálat -> Pv2 (E-2, Private, közkatona) -> 9 hónap szolgálat -> LCPL (E-3, Lance Corporal, itthon Õrvezetõi rendfokozat) -> ~26 hónap szolgálat -> CPL (E-4, Corporal, Tizedes, itt már el kell végezni egy minõsítõ vizsgát, ám ezek kvázi alapvetõ dolgok, lõkészségi vizsga, taktikai dolgok, stb.) -> ~48 hónap szolgálat -> Sgt. (E-5, Segeant, Õrmester, itt már valamivel összetettebb a vizsga, kb. innentõl kezdve a vizsgákhoz már több az iskolapadban töltött idõ, mint a lõtéren/gyakorlótéren).
Tehát kb. 4-6 év katonai szolgálat után õrmester lehet a srác, ha az US ARMY-nál vagy az USAF-nál szolgál (az USMC esetén az elõrelépés lassabb, ott inkább 8-12 év). Az ezután következõ õrmesteri rendfokozatok (Staff Sergeant, First Sergeant, Master Sergeant, Sergeant Major, Sergeant Major of the Army) már általában specializáltak, hiszen van õrmester, aki egy tiszt szárnysegédje, és van olyan, aki valami speciális feladatkörbe lép tovább (pl. fegyverkezelõi, aknavetõ-ütegparancsnok, stb.).
Szerk.: most látom, hogy Master Sergeant (E-8, MSgt.) az illetõ, ami már kissé furán veszi ki magát - az MSgt rendfokozat egy harctéri bevetésre "dedikált" vén medve rendfokozat (a szintén E-8-as First Sergeant század szinten beosztott szárnysegédi feladatokat ellátó rendfokozat). Ez legalább 12-14 év szolgálatot feltételez, ami figyelembe véve, hogy a karakter 20 éves a Wikipedia szerint, legalábbis "fura"... 😊
Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az SG sorozatok sose voltak híresek arról, hogy sokat törõdnének a hiteles katonai reprezentációval kapcsolatban, lásd még aránytalanul magas tiszti arány a csapatoknál, nem rendszeresített kézifegyverek (MP5-öt csak a SOCOM használt régebben, ahogy FN P90-est, HK G36-ost sose, gondolom az SG producerei nem akarták a "túl hétköznapi" M4 gépkarabélyokat a sorozatban látni 😄), csúcstechnológiájú földönkívüli fegyverek mellett M2 nehézgéppuskák, stb...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
amúgy meg nem volt akkora durranás,többet vártam.
REAL MADRID
Tudja valaki mikor jön a 3.rész?😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egy két felmerült témához a hozzáfûzésem (kisregény):
- Alig volt Oxigén ->Lassabb, nehezebb gondolkodás->Lassabb, nehezebb probléma megoldás. Ergó nem jut eszedbe a legegyszerûbb dolog sem olyan könnyen. Dekoncentráció, szétszórtság
- Õs Technológia: Atlantis-ban mondták hogy a Lidérc háború alatt tették génspecifikussá hogy ne tudják olyan könnyen ellopni és használni tõlük.
- Rush: Agyas ugyan, de egy ellenõrizetlen körülmények között, mikor 20 dologra kell figyelnie és ráadásnak senki sem bízik benne, nem kötelezõ pengének lennie. Fõleg hogy alig van levegõ.
- Eli: Nem katona, sose volt éles helyzetben, neki sem kötelezõ azonnal "szuperhõsnek" lennie.
- Szenátor: A lányát mentette meg vele. Lényegében õ volt az egyetlen akinek volt annyi lélekjelenléte hogy megcselekedje a legegyszerûbb dolgot: Kézzel zárja be az ajtót. És mivel úgy is meghalt volna, ezért még veszteni sem vesztett sokat.
- Karakterek: Életszerûek, ami jó. És mivel ha jól számolom 9 fõ karakter villog a bannerban, nem pedig 4 mint az SG-1 elején ezért egy 1,5 órás bevezetõben kevesebb idõ jut a karakterek kibontására (talán ezért lesz egy 3. része is a bevezetõnek.) Amit eddig leszûrtem:
- Wallace: Zseni, humoros, jó ötleteket vet fel jó helyzetekben, kiáll az igaza mellett.
- Rush: Zseni, a múltjában történt tragédia miatt rögeszméjévé vált a 9. ékzárral kapcsolatos kutatás és a saját és mások élete árán is el akarja érni a célját. Ha kell hazudik, félre vezet, mert csak a megismerhetõ tudás lebeg a szeme elõtt.
- Johansen: Katonai orvos, egyenlõre még csak általános "ápolói" tudással, de egyetemre akart tovább menni hogy orvos lehessen. Talpra esett, a körülmények ellenére próbálja a maximumot kihozni magából.
-Scott: katona, csapatjátékos. Nem bízik Rush-ban, de tudja hogy ha haza akarnak menni szüksége van rá. Meghallgatja mások véleményét, de végül saját maga dönt.
- Greer: Nem túl fegyelmezett, nem követi a parancsokat 100%-ig. Nyomás alatt könnyen elveszti a fejét.
A többi karakterrel még nem foglalkoztak túl sokat, de a felsoroltakról nekem ez az elsõ benyomásom.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Az a baj hogy nem érted meg, le ment végülis egy dupla rész a pilot sõt még az sem, mert ez csak az kétharmada...még egy harmad hátra van belõle A karaktereket majd kibontják, késõbb...ha már lement pár rész...nem tudom ezen mit nem lehet felfogni.
Egyébként, na például az SG:1 pilotjában mégis mennyire bontakozott ki Teal'c karaktere? Na?
Semennyire. Aztán késõbb kiderült róla is minden.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
[merlinw.org]
Ugyanígy minta hogy most az új sorozat esetében
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
"...A karakterek meg nullák?
Hm. Milyenek voltak az SG:1-ben a karakterek? Tea'lc erõs a szemöldökét húzogatja, O'Neil jópofizik , Carter okos és mellesleg szöszi csaj, Daniel is okos, és mellesleg idegesítõ..."
Na pont errõl beszéltem! Na akkor most sorold fel az SG:U szereplõit ugyanígy 1-2 tulajdonsággal
Az SG:A úgy kezdõdik hogy beáll egy csapatba egy idegen.
A harmadik sorozatba ez a poén már rohadtul unalmas lenne!
A karakterek meg nullák?
Hm. Milyenek voltak az SG:1-ben a karakterek? Tea'lc erõs a szemöldökét húzogatja, O'Neil jópofizik , Carter okos és mellesleg szöszi csaj, Daniel is okos, és mellesleg idegesítõ...
Aztán 10 évad alatt, a karakterek kialakultak, színesedtek.
Majd ha le ment pár rész itt is mélyülnek a karakterek, most nem azért de egyetlen dupla résztõl mit vársz?
A másik meg, azon mit nem bírsz megérteni, hogy ezek reálisabban emberek, nem pedig szuperhõsök akik mindig jól döntenek, és soha sem hibáznak. Fogadd el, emberibbek, reálisabbak.
Azt is fogadd el, hogy a való világban is, hiába zseni valaki, egy veszélyes helyzetben nem biztos hogy jó döntést hoz!
Vagy te akkora nagy zseniális valaki vagy, aki minden helyzetben halál nyugodtan mérlegel, soha sem hibázik és mindig a legtökéletesebb döntést hozza?
Na ne már!
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Armin & Ayu fan
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
+ amit már egyszer mondtam, hiába volt a pilot nagy része duma, karakterek mégis 0 maradtak kb. mindegyikhez = jelet lehetne rakni, mindenki nagyon komoly, nagyon ideges és nagyon drámai eddig, remélem változik. SG1-ben már az elsõ pilotban nagyon komoly egyéniségeket raktak össze, Teal'c behozatala hatalmas ötlet volt itt még nem látok ilyet
DE kíváncsian várom a következõ részt
dagi gyerek a legjobb eddig
EZEK (ÕK) mind válogatott emberek egy szuperultratitkos katonai projektben! Nem, nem a leghülyébbek a legaljából! Nem átlagemebrek és nagyon kiegynesúlyzott pszichoprofiljuk kell legyen ahhoz, hogy bírják a gyûrõdést egy földönkívüli, elõretolt bázison összezárva, amirõl még csak nem is beszélhetnek.
Eli meg egy dundi agygép, egy kompjúterzsoké, aki az MIT-ra járt (nem, gyõzike nem járt oda) és kurva durva matekos is, jó helyzetfelismerõ képességgel. Nyilván neki sem jut eszébe semmi, de leginkább az ultraszuperzseni Doki, akire egy többmiliárd dolláros porjketet bíznak nem jön elõ semmivel, pedig ismer egy százezer éve halott nyelvet és fizika/matek zseni a légierõ szerint is.
Hagyjuk. Ha ezek is úgy halnak, meg mint a birkák, akkor nagy szarban a zemberiség... 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
a pali így is úgy is meghalt volna aval a belsõ vérzésével meg dokijuk sincs csak az a minimális elsösegéj tudás
azt ha nem akarnak meghalni akor minél gyorsaban csalakedni kellet mer 1 ora alatt mind az 1 napnyi levegöjüket elveszteték volna azt ezér meg a lányáér áldozta fel magát
meg igy még job is mer nem szenvedett + nem kell igy mégegy unalmas életrajz bemutató.
Az is egy magyarázat, hogy a nagy ijedelembe senkinek se jutott eszébe ez a megoldás. Na. Az hogy zsenik...ugyan..inkább attól tûnnek emberibbnek, hogy nem feltétlenül a legjobb megoldás jut az eszükbe és hibáznak.
Ebbe belekötni...de tényleg...
Amúgy sokkal kevesebb emberi kapcsolat? jó öreg Sg stílus? Hát az biztos nem lesz. Az SG:U más lesz mint az elõzõ két sorozat. Én megértem, hogy van akinek nem tetszik a változás, de ez van! Új sorozat, új stílus!
Hónapok óta errõl van szó, hogy más lesz...akkor meg?
Én nem bánom ha végre emberként viselkednek, szerintem igenis rossz pontja az az elõzõ két sorozatnak, hogy a szereplõk egymáshoz való viszonyából, a kapcsolataikból, alig mutattak valamit.
Nem azt mondom hogy Barátok Közt szintû dolog kell ide,
de miért baj az, ha látjuk ,hogy ki utál kit, ki szeret kit, és a szereplõk emberibben, reálisabban viselkednek.
Ott volt McKay persze, remek volt, nagyon jó pofa karakter, csettinget, pánikol, majd 5 másodperc alatt megoldja a lehetetlen feladatot, és Atlantisz ismét megmenekül. Ja, jó pofa volt, szórakoztató, csak éppen az egész komolytalan volt.
mondjuk hülyeség ilyeneken lovagolni, hisz egy csak egy film, de ez tényleg nagyon fas*ságnak gondoltam, vagy lehet hogy már ekkor betelt az egy órában elviselhetõ dráma adagom :-P és már idegesített a sok rinya
Nagyon, de nagyon nem erre számítottam. Amúgy nem tudom miért majmolják a BSG-t, ok "etalonnak" számít a sci-fi sorozatok között minõségben, de kiszenvedett 4 évadot ha jól tudom, ami azért nem egy nagy szám! Nem tudom mennyi új nézõt sikerül majd megfogni, de pár régi nézõt simán elveszthet a sorozat, ha sok lesz a rinya és kevés a kaland. Remélem a hajó rendbetétele nem egy évadot fog felölni és a 4. részben a WC romlik el, a 12. a frigó, a záró és új évadnyitó rész pedig, hogy izgalmasabb legyen, egyszerre romlik el mindkettõ.
Bár a Rhona Mitrás hír bizakodásra ad okot, hogy lesz itt csihi-puhi is.
Nem baj innen szép nyerni, nagy potenciál van a sorozatban, ne kúrják el, csak kevesebb emberi kapcsolat és a jó öreg SG stílus kell.
Mert ha nekem féltized másodperc alatt eszembe jutott a megoldás, már ahogy kimondták, hogy kell valaki bent a gombhoz, akkor nekik minima rá kellett volna jönniük, õk a zsenik, az õ életükrõl van szó.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
[merlinw.org]
Hát ha visszaemlékezéses dologban fog szerepelni, nálam még egy rossz pont, már most rüheltem a pilotban a felesleges ugrálásokat