4805
StarGate Universe (TV)
  • semmikozod
    Nem érted, hogy nem az a baj vele hogy elszakadtak az eddigi elgondolástól, hanem az hogy szarul van megirva?? :D
    És csak megjegyzem, hogy a Trek az új film megjelenéséig fikarcnyit sem változott. Szóval hülye a példád.

#1961: Már megint Many Cotto istenitése... Enti leggagyibb évada fűződik hozzá, hurrá. :D
  • Valezius
    Engem a végén már idegesített, főleg a férfigyűlölő viselkedése irritált. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy lehetett szimpatikus ez a nő korábban :)
    Aztán az AXN leadta újra az első évadot, ott még teljesen jó karakter volt.
    Az SGAban se irritált annyira, mert ahhoz nem szerepelt eleget. De azért jobb lett volna, ha néha azt is lehetett volna látni, hogy ő egy tudós...
  • Sir Quno Jedi
    Jó(k)tól lopni nem bűn, rosszul feldolgozni az már annál inkább.

Amúgy az a legszebb, mikor látszólag a jó öreg megszokott sztori és feldolgozás, legyintesz is, hogy ezt má láttuk kéremszípen, amikoris hirtelen tök máshogy lesz, mint ahogy gondoltad volna és csavarnak egy intelligens hurkát rajta, hogy bexarsz a megleptéstől, majd elgonsolkodsz rajta, hogy WoáW, emmánemsemmi, lehetett vón így is! :D

Jah, ehhez mondjuk INTELLIGENS és durvántehetséges írók kellenek (pl. Many Cotto).
  • Narxis
    Minden scifiben van időutazásos, tudatcserélős, krimis stb. epizód. Ezek ilyen mintasztorik amiket rengeteg sorozatban láttam feldolgozni, ezzel szerintem nincs baj. Itt is ugye már volt ilyen és még lesz is, 100%.
  • Sir Quno Jedi
    Jah és jó pilóta is, hogy precízebbek legyünk.
  • Sir Quno Jedi
    Az egyetlen hiteles szuperhero karakter, talán a cheerleadert leszámítva, de az más típus.

A "szösziről" idővel el lehetett hinni, hogy profi tudós, virtuóz fizikus, kutató, a munkájának él, ULTRAHIGH IQ, nem picsog, nem rinyál, férfiakat is durván megszégyenítő, mindig tudja mit kell tennie, előosztályú katona, harcos, nemzeti hős, őszinte, bátor, korrekt, félelmet nem ismerő, önfeláldozó, 1000% good, messze túl van a halandókon, méltó társa O'Neill-nek. Nem sok nőről lehetne ezt elhinni, de ő hitelesen hozza a figurát. El sem tudnék már mást képzelni a főszereplő mellé...
  • r4pt0r
    Persze a szöszi az igazi :D
    Bár én bírtam Valat, voltak benne jó poénok.
  • sandor8206
    Talán Chloe???

persze csak vicc :-P
  • Sir Quno Jedi
    Egyetlen női kari volt, akit ki lehetett akármeddig bírni (SŐT) az SG-kben, az pediglen kitaláljátok, hogy ki.

- Nem az Atlantiszi parancsnok, mert attól hányni kellett, annyira irreális és unszimpatikus karakter volt.
    - Nem Nirti, bár őt csipáztam.
    - Nem a világok gyilkosa, bár őt is csipáztam.
    - Nem Daniel felesége, bár ő közepes se volt, néha azér jobb.
    - Nem az ős, bár ő jó fej volt.
    - Nem Teyla, mert a buta nézésétől is megfexel.
    - Nem az s9-s10+film-ből az amúgy kedvenc FarScape-es dögös békefenntartónk, mert ide nem illett bazira.
    - Nem a sok-sok ismeretlen női mellékszereplő (bár öregebb nyanyák mindig jobban tolták, hiába, idő kell ahhoz, hogy valakiből tűrhető színész váljék).

Na akkor vajon ki...
  • r4pt0r
    Bármennyire is idegesítő cloe (én sem szeretem), de Teyla kajlánál bármi jobb. Amikor ő volt a téma valamelyik részben az tuti hogy beletekertem. Még 1 olyan idegesítő karaktert nem láttam 1 sorozatban sem. :D
  • Sir Quno Jedi
    ST-ben az tisztelgés volt a régi nagyok előtt, méghozzá profin (TNG-ben, DS9-ben és VOY-ben is voltak ilyen részek szépecskén. Még mindig jobb, ha régi jó sztorikat dolgoznak fel újra, más szemszögből akár, mint ha maguk találnak ki nézhetetlen és érdektelen semmiségeket.
  • Reg5
    Hát nagyon nem. Legalább féltucat író van kezdetektől, csak ugye 15 évad folyamatosan kissé lemeríti a kreatív elméket.. Az ST-ben is volt jó néhány újrafeldolgozás korábbi sorozatokból, lásd Enterprise aminél a 3. évad 2. fele hiába volt zseniális, ha a sztorik az előző sorozatokból lettek lenyúlva.
  • sandor8206
    nem az a baj, hogy más hanem, hogy szar :-) a drámai részeket jobban kellene megcsinálni, ne csak úgy random legyenek
    valahogy úgy kéne mint pl: most volt a 8. részben amikor Eli és Rush beszélget a KINO-ba, Eli az anyjáról Rush meg tudja a franc miről, de jó jelenet volt és tartalmas, a dráma ne az legyen már, hogy szegény cloe 5 percenként nyöszörög valamit
  • r4pt0r
    Nem is azzal van a gond, csak sokan már nem állnak meg az építő jellegű kritikánál hanem már anyáznak, stb. A készítők meg már az elején leírták hogy más lesz.
  • Sir Quno Jedi
    Igen a 8. évad már a hanyatlás kora volt erősen...
  • Jakuza001
    Ez az SGU valoban dramai. Olyannyira, hogy a nezonek mar-mar sirni lenne kedve, amikor egy reszt vegigszenved belole.
    Pont ez benne a szomoru.
  • Narxis
    Ha jól tudom itt ugyanaz a 2 ember az író a kezdetektől fogva, Star Treknél az alap ötlet és az első sorozat származott Gene Roddenberry-től, már a az első filmeknél kevés beleszólást kapott, később pedig a TNG-vel az alapszabályait, amiket ő fektetett le, szegték meg(pl. asszem volt egy ilyen, hogy a főszereplők között nem lehet konfliktus, vagy tartós konfliktus?). Lényeg, hogy a Star Trek azért lett mindig más és újult meg mert sok író dolgozott benne, sőt még a TNG-ben rajongók történeteit/történetét is elkészítették.

Itt is érdemes lenne megfogadni az építő jellegű kritikákat, nem pedig dühöngeniük twitteren meg ki tudja hol.
  • r4pt0r
    Ha nagyon érdekel el tudod olvasni, most nem fogok bemásolni kommenteket. A lényege hogy végre elszakadtak az SGre jellemző szupercsapattól/megmentem a világot című részektől. Kicsit ember közelibb lett, még ha egyeseknek ez BKhoz hasonlít (nah ők még se Universet se BKt nem láttak - nah nem mintha nézném az utóbbit.) is. 15év után kellet ez már, valaki szerint nem, de annak van 15 évad, legyen elég ennyi.

A Star Trek is sokat változott, noha ott is megtartottak sok agyatlan ötletet az elejétől a végéig.
  • semmikozod
    Ha valaki jó scifi-t szeretne nézni nézze meg ezt. Az évtized legjobb scifije. :D
    The.Universe.S04E11.Science.Fiction.Science.Fact

#1940: Ezek szerint nem sok drámát nézel... :D Aki ezt drámának nevezi, azzal nagy baj van.

Nekem Sheppard nagy kedvencem volt, mintha egy komikbúkból ugrott volna ki.
  • Reg5
    Azért a hullagyalázás túlzás. Nekem az SG1 8. évada nem jön be. Klasszikus csk, de már nagyon el volt fáradva, a csk1 is alig szerepelt csapatként(pedig a címe SG1 volt). Nade ennyi a korábbiakról.

Én továbbra is nézni fogom az SGU-t, csakúgy mint a Sanctuaryt. Ez a 2 nálam garantálja a szórakozást. Lehet mondani, hogy szar ízlésem van és talán igaz is, de nekem tetszik :)
  • öregharcsa
    az az igazság hogy én nagyon vártam ezt az új SG sorozatot..gondolom itt mindenki..aztán jött egy aránylag jó indítás (már ott kihagytak olyan lehetőségeket amin csak néztem) de az első felénél kezdett gyanús lenni a dolog hogy valami nem stimmel itt kérem szépen..azért végignéztem..azóta a többi részt is és egyre kevesebb kedvem van hozzá...
    fantáziátlan(egy scifiben!!!), előre kikövetkeztethető, humortalan, unalmas katyvasz lett eddig amit csináltak...nagyon szomorú vagyok ez miatt hiszen ez adott reményt arra hogy az SG minőségi részeit itt megpróbálják űberelni...lehetne..sőt hangoztattak itt mindenféle harcias alieneket , sosem látott technologiákat bolygókat amiből eddig nem nagyon mutattak semmit...így nehéz lesz fenntartani a rajongók (?) érdeklődését...ha nem csinálnak gyorsan valami húdebazmeg jó részt akkor az első évad szerintem egyben a befejező része évadja lesz ennek...

amit nagyon sajnálnék..hatalmas lehetőségek lennének benne..de nem használják ki sajnos :(((

azért drukkolok nekik...
  • Borg
    Vala volt a legjobb :) Végre vitt egy kis színt a karakterek közé.
  • Totti5
    Vala alapból eladta a részeket:) Micsel és Shepörd meg RDA fiatalkori kivetülése akart lenni...
  • Chunky
    Szeretem amikor emberek megpróbálják megmagyarázni, hogy miért ne tetszen nekem valami.
    Már a legelején közölték, hogy teljesen másra kell számítani mint az eddigiekre. Nem is ért meglepetés.
    És nekem bejövős, mivel szeretem a lassú drámákat, és ezt a fajta szinvilágot. (Na jó, azzal egyetértek, hogy kloé mehetett volna az apjával)
    De ha már a koholmányokat emlitették itt többen is, akkor számomra az egész sorozat (SG-1-től Atlantison át az SGU-ig) az.
    Számomra a film alegjobb és kész.
  • Totti5
    :D:D:D nem 5el hanem 10el:) nekem aztán olyan mindegy hogy kinek tetszik vagy nem tetszik, én nézem... igaz nem olyan fanatikusan mint egyes fikagépek hogy azonnal amikor kijön, hanem amikor van rá egy óra és élvezem, aztán hogy más nem az már nem az én dolgom

Star Trek DS9 nekem nem tetszik mégsem sírtam tele a világegyemetem hogy szar minden rész után, mert láttam belőle 3-4et és annyi bőven elég volt, hogy lássam hogy ez nem nekem készült, mert nekem a Star Trek ne legyen űrbázisos dolog, arra ott volt a Babylon 5.

Nekem nem hiányzik egy n+1. szupercsapatos SG, ezért tudom ezt a sorozatot annak modja szerint hova tenni és élvezni... persze jobb lenne többet foglalkozni a hajóval a mechanikájával, de a készítők láthatóan mást akartak, mert ez inkább az ott rekedt emberekről szól, bár hozzáteszem hogy ez életszerűbb így, de láthatóan sokaknak nem tetszik és a régi SGt akarják látni ebben is.
  • Magiszter
    Kövezz meg, de nekem a Micsel alezredeses, Valás, Ori inváziós részek is tetszettek. Igaz RDA vitte hátán az előző 8 évadot, de könnyű esti szórakozásnak a 9-10. évad is jó volt. Az egyik legjobb rész pl a 200 címet viseli :)
  • Sir Quno Jedi
    Így van! Csakis az SG1 season 1-8 létezik, minden más koholmány!
  • Encore
    Nem értem, mi a gondod, te személyeskedtél, én pedig közöltem, hogy "örülök" a hozzászólásodnak. Ha nem akarod, hogy lekezelően bánjanak veled, akkor ne sértegess másokat.
  • JancsiPapa
    most kezdjük el, hogy nekem tetszik, neked meg nem és ezt hangoztatod mióta?

ugyan már.

Egyébként köszönjük, hogy ilyen lekezelő vagy.
  • Monoton
    Egyetértek, bár nekem még az Atlantis is úgy ahogy bejött. Az SG-1 is 8 évados nálam, az utolsó 2 a hullagyalázás.
  • Sir Quno Jedi
    Nabzdmeg, én is Csillagkapu rajongónak tartottam magam (betegnek), míg szénné nem untam magam az Atlantison, nadeztán megláttam EZT és vége lett a dolognak. Most is Stargate rajongó vagyok,. de a StarGate az az SG1-gyel kezdődik és végződik is nálam.

Ez az SGU meg valami IZÉke, nevezzük U-nak!

Sajna ez kb. annyira szórakoztató, mint a dzsádzsárbinkszes epizód 1-3. Az sem SztárVársz, ez sem SG. Hullagyalázás.
  • jugen
    Én is kezdek abba a hitbe kerülni lassan, hogy ez egy nagyon kis költségvetésű sorozat...
  • Jakuza001
    Az egeewszet, hiszen ok stargate rajongok.
    Tehat ami star trek az szamukra fogyaszthato, meg ha szar is :D
    Ja es utana azt mondjak, hogy csunya, de fimon
  • sorrow
    Ami talán most a legjobban zavar, hogy ez a sok rookie tudóska sose fog felnőni (nem is tud talán) a feladathoz és nem lesznek képesek uralni a destiny-t.
    Vagyis mindíg meg fog maradni az ember-karakterközpontúság és hajó csak mint egy statikus, életben tartó inkubátor kap szerepet.
    (A forgatókönyvírók igazán besegíthetnének a csapatnak, már eleget szenvedtek...megérdemelnék.)
  • Borg
    Sok az emó manapság, mi ezt nem érthetjük.
  • [NST]Cifu
    Félreértés ne essék, de engem nem az érdekel, hogy van-e olyan, hogy bejön-e, hiszen ízlések és pofonok, ugye...
    Engem az érdekel, hogy mit találnak pozitívnak a sorozatban. :)

A jó sztorit? A pörgős cselekményt? A jó színészeket? A páratlan látványvilágot? Stb... :D
  • Micsu
    csillagkapu.hun Totti 5 álreggel védi a sorozatot :D
  • semmikozod
    Ha valakinek ez a sorozat a jelenlegi állapotában tetszik, az csak a (sorozatbeli) tapasztalatok hiányával magyarázható. Két normális sorozat közötti szeret-nem szeret kapcsolatot még lehet ízléssel magyarázni, de ilyesmit már nem.

Unatkoztam szóval most néztem meg a 8-as részt és már azt játszottam, hogy keresem azt az apró megmozdulást vagy valamit amit értékelni tudok. Ebben az epizódban találtam egyet, amikor Eli mondja Ruchnak hogy őrült és megfordul, tényleg őrült vagy, na azt a pofát amit vág Rush, félelmetes. :D
    Az értékelésem eddig a legmagasabb az édvadban, 2/10. :D (Az eddigi epizódok nem fértek fel egy 10-es skálára.) Azért nem 1 hanem 2, mert kétszer is meghalt a kloé ez már magában ott van a szeren. :D
  • r4pt0r
    Nézd, más az ízlés, lehet hogy te el se tudod képzelni hogy valakinek ez bejön, de hát az inkább a képzelet erő hiánya. De csillagkapu.hu, persze lehet írni hogy ott csak fanok vannak, de ez nem teljesen így van, ott is van sok "olyan" mint ti. :D
  • [NST]Cifu
    Erre én is kiváncsi lennék, vajon mi pozitívat lehet találni a sorozatban? :)