StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A BSG nem volt egy nagy eresztés. Ami jó volt benne, az a kamerakezelés, valamifajta frissességet hozott, de alapjábavéve azt se tudták az irók, hogy mi a faszt akarnak. 😊

Narxis
Parancsot kaptak, hogy maradjanak, de szerintem nem tudnak tárcsázni különben már kérték volna a parancsnokságtól, hogy állítsanak össze csapatot, felszerelést mert most már van energiájuk, ehelyett a köv. részben...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
vizet keresnek

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Köszi Kandúr! Most speciel nem lassult be, de többször jártam már itt és mindig megfingatta a gépet. 😞 Egy gif talán jobb megoldás lett volna, de ki vagyok én, hogy beleszóljak. 😉)

#1258: Úgy tudom az õsök egy brancsban voltak a szürkékkel(tom aszgard😄) meg a két másik fajjal. Na a lényeg csak annyi, hogy a szürkék tudását abszorváltuk. A szürkék meg legalább olyan fejlettek, mint az õsök. Ja és ez egy régebbi õs hajó nem olyan régi, mint amiket eddig láttunk tõlük.

#1269: Egyetértek.

Az ötös epizód után már csak egy szimpi karakter van, az a néger faszi. Gerinces srác. Young pengeélen táncol, néha nagyon értelmetlen. A három picsa golyót érdemel a fejébe. Eli aszittem nem lesz beszari fazon, de tévedtem. Rush meg elmebeteg és elvileg õ a tudós, nagykoponya, de olyan hülye mint a segg. Az a fasz meg aki mindenkit megbasz, úgy kúrtam volna ki a hajóról a picsával együtt Eli helyében, mint macskát szarni. 😄
Ha valami miatt jó ez a sorozat, az a karakterek utálhatósága. Az van bõven.

Sir Quno Jedi
Évekre is távol volt, már új családja volt stb. DE AKKOR SEM ADTA FEL EGYKÖNNYEN! ÉS mikor lehetõsége volt ment és tette a kötelességét, pedig végre boldog volt, de fontosabb volt, hogy neki küzdenie KELLETT a fajáért, nem lehetett önzõ.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fabio Capello
na de pont ez az: mindenkinek van valami zûr az életébe, valami ami miatt totál leklettyentek és depisek, de azért jussunk haza mert az muszáj...

Apropó: van energiánk: de a nyakam teszem rá, hogy senki nem akar majd hazatárcsázni, most hogy csurig vagyunk a szuflával, sõt mostmár beletörõdnek a maradásba... gráááá...

"Nos én bár az egész BSG-t végigszenvedtem, mindmáig nem voltam képes megnézni az utolsó 3 részt. Sõt azóta már le is töröltem, nehogy meg tudjam nézni, pl. alkoholos befolyásoltság alatt. 😄DD"

atya úr isten mi van veled?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Narxis
Ezért is akarta leváltani Telford, de semmit sem tehet ekkora távolságból.

Azért O'Neill-ék sose szakadtak el a Földtõl tartósan, ha jól emlékszem a legtöbb az 1 hónap volt és akkor már õ is lemondott arról, hogy hazajut. Nem tudom melyik rész volt, betemette valami a kaput és Teal'c csinált utat amikor átment...

Amit én itt látok, hogy sok ember lelkileg hordoz valami traumát, pl. most Eli visszaemlékezése és ha jól olvastam lesz majd még másokról is ilyen. Szóval ezek nem annyira tökéletesek vagy képzettek mint a CSK-1. Ott van Greer is aki be volt zárva a bázison... Scott amikor a sivatagban emlékezett vissza, Young és a csaja... Chloe elvesztette az apját. Szóval nekem úgy tûnik azt akarják bemutatni, hogy itt mindegyik ember küszködik valami problémával, ami a múltjából ered. Depis társaság. 😄

Sir Quno Jedi
Nos én bár az egész BSG-t végigszenvedtem, mindmáig nem voltam képes megnézni az utolsó 3 részt. Sõt azóta már le is töröltem, nehogy meg tudjam nézni, pl. alkoholos befolyásoltság alatt. 😄DD

Ugyanígy tettem a StarGate 9-10-es szezonjával, mivel az már NEM "stargate". Igaz elõtte való szériákból viszont 3x láttam minden részt, van amit még többször is.

Az Atlantis is átment nézhetetlen "DUMB" kategóriába idõvel (sõt már az elejétõl), de annak adhatok még egy esélyt, jegelem.

Enterprise-t végignéztem, uccsó két szezon ûberdurva volt (végéig kb., az már nem).

TOS, STTNG, Voyager, DS9 mind megvolt. TOS utánozhatatlanul mulatságos és profi, STTNG korrekt ST, Voyager néhol már nyögvenyelõs, DS9 vége felé ultrafaszág.

Bab5 mind megvolt, alapmû.

Sorolhatnám még. EZ az SGU most még kap tõlem esélyt, de nem biztos, hogy sokáig bírom idegekkel... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hát ez a sorsolás, ha már amcsi filmrõl beszélünk még is jobb volt mintha elkezdenek szavazgatni, ahogy azt a demokrácia nagy hazájában megszokhatták :-) na azzal kikergettek volna a világból (lsd.: TDK)
na szavazzunk belerepülõnk s Napba vagy megmentünk pár embert, szavazzunk Young ezredes dönt vagy sorsolunk, szavazzunk ki ül bal oldalt komban és ki jobbra.
Simán igazad van, ez nem demokrácia Youngnak kellett volna dönteni és úgy, hogy a legnagyobb esély maradjon a túlélésre, ilyen Min Na karaktereket eleve kizárva :-) egy lakatlan bolygón nagy szükség van diplomatára vagy mittudomén mi õ
De nem kell túl komolyan venni az ilyenekt, egyszerûen mindet alárendelnek a drámának és a sírásnak még azt is, hogy nézhetõ sorozat legyen
Mennyivel drámaibb a sorsolás nem??? Lehet mutogatni az ottmaradtak pityergõs arcát,+ az elmenekülõ pityergõs arcát, de õk meg azért pityeregnek mert sajnálják az ottmaradtakat
+ az elején egy random dugást is beraktak, aminek szinte semmi elõzménye nem volt 8nem mintha nem lehetne igaz, csak ki a francot érdekel), nem baj , kell az érzelem ide is tudtunk rakni 5 perc sóhajtózást
Én már nem is idegesítem ezen magam, látszik hogy az írók fas*ok össze-vissza jeleneteket raknak egymás hátára, itt egy KINO ott egy dugás, itt egy bunyó lényegtelen csak érzelmek legyenek a vásznon, történet meg egyhelyben jár 1 rész alatt el lehetett volna mesélni amit eddig 5 alatt lezavartak.
Csak azt nem fogják fel, hogy persze lehet dráma meg kell is de ahhoz kellenek olyan karakterek akiket szeret a közönség és ha õ "sír" a nézõ is "sír", meg kell elõször ismerni õket, össze kell rázodni velük
Eddig ez a sorozat sajnos egy 0, mondom nem BSG lesz ebbõl hanem Enterprise, ott is a 3. évadra kapta össze magát amikor már érezték, hogy baj lesz DE kérdem én ki fogja elkezdeni egy sorozat nézését a 3. évadtól ha többi kimaradt
Elvileg a katona az emberek védelmében van, nah manapság már nem így van. Mint O'Neill helyesen cselekedett mindig, még ha az a parancs ellentéte is volt, ezért tuti hogy sorsolt volna, mert õ nem fejjel megy a falnak, mint a katonák nagyrésze.

Sir Quno Jedi
Nem, O'Neill mindig "helyesen" döntött és nem a civilek buta elvárásainak próbált megfelelni. Ha pedig esetleg nem tudott volna dönteni, megkérdezte volna a feljebbvalóját (lásd. Hammond), már ameddig megvolt számára ez a luxus, hogy valaki levehette a válláról a döntés felelõsségét.

Tisztázzuk, azt még talán ki lehet brüsztölni, hogy a civileket sorsolja, de a katonákat sosem. Ergó választ 7 katonát és a többi civilt kisorsolja. Parancsnoki lánc nélkül órákig sem életképesek ezek az idióták. DE szvsz. egyáltalán nem szórakozott volna ilyesmivel.

VAGY leküldi a civileket (azt sorsoljanak, avagy amit akarnak) és a katonákkal mind fent marad "meghalni" mivel ez a feladatuk. Régen egy porosz katonatisztnek bezzeg nem lettek volna kétségei! 😄

Mivel õ a rangidõs ezért dönthet, csak itt sajnos belekeverték a köveket. De mivel õ ismeri a helyzetet, ezért ismét csak dönthet így, és O'Neill is így döntött volna ez tuti.

Sir Quno Jedi
Katona nem dönthet úgy mint egy elpuhult nyálas civil!

Sir Quno Jedi
Értsd már meg, hogy õ nem "keseredhet" el! Õ a parancsnok, mindenki élete tõle függ, ha csak egyetlen nyomorult embert meg tud menteni a sok közül, AKKOR is meg kell tennie??!! Hahó! Sõt, ha mind meghalnak szörnyû kínok között, de sikerül talán hasznos információt visszajuttatnia a földre, már AKKOR is jól tette! Ez a dolga, erre esküdött fel, ezért fizetik, soroljam!

Te mikor láttad O'Neillt így viselkedni?!

Hát én is úgy döntöttem volna hogy sorsolás lesz. Ugyanis abban a pillanatban nem a gyerekekrõl kellet dönteni, hanem a 80ember sorsáról. Lehet nem is élték volna túl, lehet jön majd a segítség a Földrõl. És akkor miért is azok meneküljenek meg akiknek jók az adottságaik. Minden embernek alapvetõ joga van az élethez, bármi baja is van, sajnos a társadalom ma már olyan mértékig süllyedt hogy mérlegelnek ki mennyit ér.

És itt ismétlem nem fajfenntartásról van szó, mert a Földön laknak még elegen, nyílván ebben az esetben én is máshogy döntenék.

De most jól döntött.

Narxis
Miután elemezték a bolygót, a doki csaj mondta, hogy jobban jártak a Destiny-n maradt emberek. Ez szerintem mindent elárul arról a bolygóról, kapu meg nem volt sajnos.

Am. szerintem azért nem vállalta Young a válogatást mert abból csak vita lett volna, hogy befolyásolható stb. Szerintem a HR-es csajjal folytatott beszélgetésnél azt akarták bemutatni, hogy marja a lelkiismeretfurdalás vagy inkább az az erkölcsi dilemma, hogy neki kelljen választani + még teljesen elkeseredett is, hiszen ekkor már biztos volt, hogy a hajón marad és "meghal". Ezért is mondta a csajnak, hogy akkor válasszon õ.

Mind1, nekem a legutolsó dolog lett volna az, hogy a szaporodásra gondoljak. 😄 Akár Young lettem volna vagy bárki más, inkább a túlélés.

Sir Quno Jedi
Bezonyám, a hülye, imbecilis és önzõ (láttuk a feleségével mit mûvelt és önzõ célokra használta a köveket) parancsnok arra nem vette a fáradtságot, hogy jelentsen a feletteseinek, pedig az, hogy nem megy több jelentés és mind meg fognak halni, eléggé jelentõ esemény! SÕT már a kiválasztási procedúrához stb.-stb. is elkelt volna a felettesei jóváhagyása. Áhhhh... Az egész úgy zajlik, ahogy Ödönke elképzeli a légierõt... 😞((

Nagyon, nagyon, naaaagyon rosszak a forgatókönyvírók szvsz.

Sir Quno Jedi
Amúgy a bolygó egyértelmûen lakható volt, ez elég kaputelepítéshez. Ennél sokkal mostohább helyeken is volt kapu. Lényeg, hogy ne fulladj meg, ne sülj meg és ne fagyj meg, ahogy átlépsz. 😄DD

Sir Quno Jedi
A bolygó a nap túloldalán volt és a hajónak nem volt energiája a kapuhoz sem, mindent lekapcsolt, csak a pajzsot és a létfenntartást nem.

Idegen galaxisban idegen helyen vagyunk, bármi lehetséges. Nem szabad feladni a reményt. Civilként tán megtehetnéd, de ha a kormánynak/hadseregnek dolgozol, akkor ezt eldöntötték helyetted elõre. Akkor neked halálod pillanatáig a parancsokat/irányelveket kell követned. Azokban pedig nem szerepel az, hogy ülj le és halj meg békésen! Felesküdtél, tehát tenned kell a kötelességed!

A komp meg még sokáig bírta volna szemlátomást, de ha nem az sem baj.

Fabio Capello
Ha lett volna ott csillagkapu, akkor beindul a visszaszámláló óra. Ráadásul a bolygó jellegébõl kifolyólag nem hiszem hogy a kaputelepítõ hajó alkalmasnak találta emberi kolónia létrehozására (minek épp egy tundrás bolygón, ha van több 1000 másik, ami sokkal alkalmasabb?)

Fabio Capello
Azért a Destiny nélkül a komp energiája se végtelen 😊

Persze valahol nyilvánvalóan igazad van abban amit mondasz, ha nekem kéne döntenem, én is inkább azon melóznék, hogy a bagázs minél tovább fennmaradjon.

A kommunikációs kõrõl eszembejutott: hogyhogy ezúttal elmaradt a jelentés a Földnek? Ha valamit jelenteni kéne, akkor ez az.

Belenéztem a hatodik rész promojába, és már megin jönnek az alaktalan körbekörbe keringõ értelmes lények, csak úgy mint a sivatagban... Úgy tûnik itt ez az értelmes létforma képes csak megélni...Holvannak a beigért számítógépes fajok? Hol van a felfedezés vágya? Õszintén szólva nagyon kezd emlékeztetni egy ST: Voyager+BSG kombóra, csak felfedezés nulla, és nem támad minket senki sem.

Sir Quno Jedi
Így van, valószínûleg hónapokig húzhatták volna csak, azt is csak akkor, ha kannibálokká fajzanak. 😄DD De akkor is készülni kell és mindent meg KELL tenniük, amit csak lehet, ez a kötelességük, nem szórakozásból teszik! Mi van, ha a bolygón találnak életet, technológiát, akár csillagkaput?!!? Nem tudhatják elõre, ezért kell felkészülni. Ha mégis meghalsz, mint a bot, az sem baj, de legalább megpróbáltad és nyugodt lélekkel halsz meg! A Föld védelmezõinek sosem volt könnyû dolguk. Õk kiválasztottak. Jelenteniük kell mindent.

Carter-ék SOSEM adták fel és a jóIsten (avagy az Asgardiak) mindig megsegítették õket! 😄DDDDD

Sir Quno Jedi
A felszerelés maga a komp. Azzal körül is nézhetnek késõbb, vagy felhasználhatnák fûtött menedéknek, stb.-stb.

Hmm arra kartam célozni az elsõ mondat elejével hogy nem pusztult ki az emberiség nagy része. Csak hülyén fogalmaztam.

Sir Quno Jedi
Nem tudták induláskor, hogy pontosan hova mennek, fingjuk sem volt milyen a bolygó, még abban sem voltak biztosak, hogy egyáltalán lakható-e. Azonban nemzedékekbe telhet míg a földiek képesek eljutni hozzájuk, ehhez meg gyerkõcökre van szükség. A tundrán is megélnek az emberek.

Ha nem találnak ehetõ növényzetet (vagy a magukkal hozott magvakat nem tudják elvetni és felnevelni), akkor úgyis éhen halnak (vagy elõtte szomjan, stb.-stb.).

Emlékezzünk mit össze anyáztak az elején, hogy a valaki magokat hozott el az egyik táskában. Majd mikor kifogynak a kajából értékelni kezdik... (nyilván a hajón is van hidroponikus kert, avagy ilyesmi, csak meg kell reparálni és valamit el kell vetni, ami ehetõ utána, ha terem)

Ez nem BSG, itt nem jöttek a cyclonok és a Földön vannak emberek, ezért itt nekem fel sem merült hogy "***anak mint a nyulak egész nap". Itt a szerencsések kiérdemelték hogy talán élhetnek. De valószínûleg 15 emberbõl nem tudott volna kialakulni semekkora nemzedék, mert amiket vittek készletek, gyógyszerek ilyesmi az nem volt semmi. Olyan gyorsan kipusztultak volna ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Persze ha te az ellenkezõjét látod helyesnek, akkor sincs semmi gond.

Fabio Capello
hiába viszel szakikat, ha egy deka felszerelésük sincs...

Sir Quno Jedi
Jelesül vittem volna 10 fiatal, egészséges, nemzõképes nõt (jó ha szült is már, könnyebb a második szülés), 5 erõs, jó kondíciójú, nemzõképes fiatal férfit, 4 kommkövet, az összes felszerelést ami kellhet kolónia-alapításhoz. A pilóta és az orvos oké, kell még egy (xeno)biológus, egy geológus, egy csillagász, egy fizikus, egy biokémikus, két-három mérnök/technikus, valaki aki érti az õsi nyelvet, pár közelharcban jól képzett katona, egy gyakorlott vezetõ/parancsnok, a többiek csak tenyésztési célokra. És így tovább, ésszel!

Narxis
Ott nem lehetett, gázos volt a bolygó. Sziklás valami, szerintem örülhettek volna ha pár hétig életben maradnak. Legutolsó dolog, hogy a szülésre gondolnak, ahhoz kellett volna étel, víz, gyógyszerek, valami menedék. Persze ha egy élhetõ bolygóra indultak volna akkor el tudtam volna képzelni, hogy erre gondoljanak, de csak arra gondoltak, hogy túléljék.

Sir Quno Jedi
Errõl jut eszembe, az örökletes betegségek a családban szintén lehet kizáró tényezõ (persze csak végsõ esetben).

Sir Quno Jedi
Ebben mi vicces?! Nélkülük hogyan alakítasz ki több generációs kolóniát?!?!?

Narxis
"nemzõképes nõkre is szükség van"

:SAD:ADASF:ADSDS

Sir Quno Jedi
Én is tuti kihúzattam volna magamat a sorsolásból, faszom sem akar robinzonkrúzót játszani az unszimpi idiótákkal. Sokkal elegánsabb meghalni egy napba tartó luxushajóval, mint a vikingek vaze! (arról nem beszélve, hogy elejétõl nyilvánvaló volt hogy csak úgy VÉLETLENÜL nem lehet pont a nap felé módosítani az útirányt, pláne a végtelen mélyûrbõl érkezve, szal. 5 éves gyereknek is leesik, hogy valami célja volt a hajónak ezzel) 😄DD

Jelzem a parancsnoknak kellett volna kiválogatni a leszálló csapatot, ezért van PARANCSNOK, merthogy ez elsõsorban katonai akció, a civileknek kussé van. Az, hogy lerázta magáról a felelõsséget, meglehetõsen lezúzta a tekintélyét. Aki nem bírja a felelõsség súlyát, az mondjon le, vagy legyen öngyilkos tisztességgel. Még hogy LOTTÓ, beszartam. Itt nincs demokrácia!

Azokat az embereket kell kiválogatni, akiknek nincs olyan betegségük, ami gyógyszerezésre szorul (hiszen odalent nem lesz gyógyszer, cukor és szívbetegek ki is estek), fiatalok és megvan a fizikai kondíciójuk/kiképzésük a túléléshez. Ezek elsõsorban a katonák és másodsorban a civil kutatók (xenobiológus, geológus). Chloe-t is vitték volna, mivel fiatal, egészséges, nemzõképes nõkre is szükség van (márha tényleg az). Eleve arányaiban több nõt kell vinni, mert egy férfi több nõt is meg tud termékenyíteni, de szülni, no azt baromira nem tud. Vinniük kell 4 kommkövet az 5-bõl pl., hogy jelenteni tudjanak a földnek folyamatosan, illetve szaktudást igénylõ feladatokhoz segítséget kapjanak. Stb.-stb. Gondolkodni kell, nem lelkizni. Aki nem alkalmas rá, nem küldhetjük le, pusztán álhumánumból, mer neki is joga van élni?!?!?!? Betegek ezek!

[NST]Cifu
Akkor félreértettem Rush válaszát. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A többiek megválaszolták már a kérdésre a választ. 😄

shaba23
az utolsó 2 perc egész érdekesre sikeredett, a többit nyugodtan kihagyhatták volna...
WALLACE (standing up): What about the turbulence and the heat and the death?

RUSH: No, all of that would have happened by now. The shield is protecting us.

ARMSTRONG: But you said we were out of power.

RUSH: I was absolutely certain of that, and I've never been more pleased to be wrong in all my life.

Szóval Rush tévedett. A hajó valszeg a pajzsra koncentrlálta az összes energiát.
Narxis
Volt energiája csak lezárta, hogy ne fogyasszák tovább mert kelleni fog a pajzsnak, szvsz.

Rush beismerte hogy tévedett, és a pajzs még aktív volt.

[NST]Cifu
Csak egy apró probléma: ha a hajónak nincs semmi energiája, akkor mibõl táplálja azt a pajzsot, ami megvédi a napkorona közelében a benne tartózkodókat? Itt nem csak a hõ és fényhatásról van szó, hanem a napszélrõl, ami töltött részecskék összessége. Minket itt a Földön a Van Allen övezet véd (ie.: másnéven a mágneses védõpajzsa a Földnek) ez ellen.

Egy (újabb) következetlenség a történetben...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

MerlinW
Atlantisziak tudták gyártani a ZPM-et, nem volt ilyen gondjuk. Az hogy egyszer földiek lepik el, arra soha sem gondolt senki.

[merlinw.org]

Julius Caesar
Nekem se lassít a banner.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Fülüke

De k*rvajó géped van istenem....

Ne akarj már egy földi hajót hasonlítani egy õs hajóhoz. Sehol nincsenek egy szinten. Talán tudnak a földiek kapukat készíteni? Dehogy tudnak. hozzájuk képest mi csak játékemberek vagyunk.

nekem betölti ugyanolyan gyorsan mint a többit

Kandurex
Javítva.

Egyébként nekem nincs gond a sebességgel. Másnak is van?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hány éves vagy arany csillagom? Mivel az értõ olvasás nem megy, elmesélem neked mit irtam.

"Ha ez igy folytatódik a második évadot sem éli meg ez a szar. 😄"
Ha nem kapják össze magukat elvesztik az amúgy is kevés nézõtábort. Nem én kivánom, hogy kasza legyen (ha nem változik a szinvonal megteszem én magamnak), hanem a készitõk leszenk kénytelenek abbafejezni. Szerintem õk is tudják, hogy ezt nagyon elbaszták.

"Mondjuk nekem kicsit jobban tetszene, ha végre történne is valami és a szereplõk felét kinyirnák bár 90% mégjobban tetszene.

Azt hittem ez a hivõ srác a legunszimpatikusabb karatker, de úgy tûnik ez a picsa lesz az. 😄"

Személyes vélemény.

Apropó ez a kurva banner vagy mi a frász, teljesen belassitja a böngészõt. Csak nálam?

5.ep. spoiler:
Mindenki tudta, hogy a naphoz megy energiáért a hajó. Mi a faszom volt ebben izgalmas?
Egyébként valaki tudja hogy a fotoszférából hogy a jóistenbe tudnak energiát kinyerni? Ennek az öreg bárkának a pajzsa simán kibirja egy csillag hõ és sugárzási szintjét, a földiek hajói meg fotoszféráig sem tud eljutni, már több százezer km távolságból kipukkasztja a pajzsot.

Sok sebbõl vérzik ez. Azt hittem a Defying Gravitynél lejjebb nem lehet menni, de lehet itt az élõ példa rá.

Mert egyszerûen nem kellett neki napenergiára szorítkoznia. Bár napelemek ott is voltak kiegészítés gyanánt.
Az SGU-ban direkt arra van tervezve a hajó, hogy sok ideig repüljön, úgy hogy nem feltétlenül tudja valaki manuálisan feltölteni, így hasonló megoldásokra kell szorítkozniuk. Atlantisz egy város volt, aminek nem volt felfedezõ feladata.
Az õsök tudtak gyártani ZPMet amennyit akartak. Ugyan minek mentek volna bele a napba? Õk azzal nem foglalkoztak hogy majd valaki elfoglalja utánuk.

Elkezdtem lefordítani az MGM oldalán található videókat:

Dr. Daniel Jackson a Hipertérrõl
Dr. Daniel Jackson a Csillagkapuról

Késõbb jön a többi.