StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
#1258: Úgy tudom az õsök egy brancsban voltak a szürkékkel(tom aszgard😄) meg a két másik fajjal. Na a lényeg csak annyi, hogy a szürkék tudását abszorváltuk. A szürkék meg legalább olyan fejlettek, mint az õsök. Ja és ez egy régebbi õs hajó nem olyan régi, mint amiket eddig láttunk tõlük.
#1269: Egyetértek.
Az ötös epizód után már csak egy szimpi karakter van, az a néger faszi. Gerinces srác. Young pengeélen táncol, néha nagyon értelmetlen. A három picsa golyót érdemel a fejébe. Eli aszittem nem lesz beszari fazon, de tévedtem. Rush meg elmebeteg és elvileg õ a tudós, nagykoponya, de olyan hülye mint a segg. Az a fasz meg aki mindenkit megbasz, úgy kúrtam volna ki a hajóról a picsával együtt Eli helyében, mint macskát szarni. 😄
Ha valami miatt jó ez a sorozat, az a karakterek utálhatósága. Az van bõven.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Apropó: van energiánk: de a nyakam teszem rá, hogy senki nem akar majd hazatárcsázni, most hogy csurig vagyunk a szuflával, sõt mostmár beletörõdnek a maradásba... gráááá...
atya úr isten mi van veled?
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Azért O'Neill-ék sose szakadtak el a Földtõl tartósan, ha jól emlékszem a legtöbb az 1 hónap volt és akkor már õ is lemondott arról, hogy hazajut. Nem tudom melyik rész volt, betemette valami a kaput és Teal'c csinált utat amikor átment...
Amit én itt látok, hogy sok ember lelkileg hordoz valami traumát, pl. most Eli visszaemlékezése és ha jól olvastam lesz majd még másokról is ilyen. Szóval ezek nem annyira tökéletesek vagy képzettek mint a CSK-1. Ott van Greer is aki be volt zárva a bázison... Scott amikor a sivatagban emlékezett vissza, Young és a csaja... Chloe elvesztette az apját. Szóval nekem úgy tûnik azt akarják bemutatni, hogy itt mindegyik ember küszködik valami problémával, ami a múltjából ered. Depis társaság. 😄
Ugyanígy tettem a StarGate 9-10-es szezonjával, mivel az már NEM "stargate". Igaz elõtte való szériákból viszont 3x láttam minden részt, van amit még többször is.
Az Atlantis is átment nézhetetlen "DUMB" kategóriába idõvel (sõt már az elejétõl), de annak adhatok még egy esélyt, jegelem.
Enterprise-t végignéztem, uccsó két szezon ûberdurva volt (végéig kb., az már nem).
TOS, STTNG, Voyager, DS9 mind megvolt. TOS utánozhatatlanul mulatságos és profi, STTNG korrekt ST, Voyager néhol már nyögvenyelõs, DS9 vége felé ultrafaszág.
Bab5 mind megvolt, alapmû.
Sorolhatnám még. EZ az SGU most még kap tõlem esélyt, de nem biztos, hogy sokáig bírom idegekkel... 😄DD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
na szavazzunk belerepülõnk s Napba vagy megmentünk pár embert, szavazzunk Young ezredes dönt vagy sorsolunk, szavazzunk ki ül bal oldalt komban és ki jobbra.
Simán igazad van, ez nem demokrácia Youngnak kellett volna dönteni és úgy, hogy a legnagyobb esély maradjon a túlélésre, ilyen Min Na karaktereket eleve kizárva :-) egy lakatlan bolygón nagy szükség van diplomatára vagy mittudomén mi õ
De nem kell túl komolyan venni az ilyenekt, egyszerûen mindet alárendelnek a drámának és a sírásnak még azt is, hogy nézhetõ sorozat legyen
Mennyivel drámaibb a sorsolás nem??? Lehet mutogatni az ottmaradtak pityergõs arcát,+ az elmenekülõ pityergõs arcát, de õk meg azért pityeregnek mert sajnálják az ottmaradtakat
+ az elején egy random dugást is beraktak, aminek szinte semmi elõzménye nem volt 8nem mintha nem lehetne igaz, csak ki a francot érdekel), nem baj , kell az érzelem ide is tudtunk rakni 5 perc sóhajtózást
Én már nem is idegesítem ezen magam, látszik hogy az írók fas*ok össze-vissza jeleneteket raknak egymás hátára, itt egy KINO ott egy dugás, itt egy bunyó lényegtelen csak érzelmek legyenek a vásznon, történet meg egyhelyben jár 1 rész alatt el lehetett volna mesélni amit eddig 5 alatt lezavartak.
Csak azt nem fogják fel, hogy persze lehet dráma meg kell is de ahhoz kellenek olyan karakterek akiket szeret a közönség és ha õ "sír" a nézõ is "sír", meg kell elõször ismerni õket, össze kell rázodni velük
Eddig ez a sorozat sajnos egy 0, mondom nem BSG lesz ebbõl hanem Enterprise, ott is a 3. évadra kapta össze magát amikor már érezték, hogy baj lesz DE kérdem én ki fogja elkezdeni egy sorozat nézését a 3. évadtól ha többi kimaradt
Tisztázzuk, azt még talán ki lehet brüsztölni, hogy a civileket sorsolja, de a katonákat sosem. Ergó választ 7 katonát és a többi civilt kisorsolja. Parancsnoki lánc nélkül órákig sem életképesek ezek az idióták. DE szvsz. egyáltalán nem szórakozott volna ilyesmivel.
VAGY leküldi a civileket (azt sorsoljanak, avagy amit akarnak) és a katonákkal mind fent marad "meghalni" mivel ez a feladatuk. Régen egy porosz katonatisztnek bezzeg nem lettek volna kétségei! 😄
Te mikor láttad O'Neillt így viselkedni?!
És itt ismétlem nem fajfenntartásról van szó, mert a Földön laknak még elegen, nyílván ebben az esetben én is máshogy döntenék.
De most jól döntött.
Am. szerintem azért nem vállalta Young a válogatást mert abból csak vita lett volna, hogy befolyásolható stb. Szerintem a HR-es csajjal folytatott beszélgetésnél azt akarták bemutatni, hogy marja a lelkiismeretfurdalás vagy inkább az az erkölcsi dilemma, hogy neki kelljen választani + még teljesen elkeseredett is, hiszen ekkor már biztos volt, hogy a hajón marad és "meghal". Ezért is mondta a csajnak, hogy akkor válasszon õ.
Mind1, nekem a legutolsó dolog lett volna az, hogy a szaporodásra gondoljak. 😄 Akár Young lettem volna vagy bárki más, inkább a túlélés.
Nagyon, nagyon, naaaagyon rosszak a forgatókönyvírók szvsz.
Idegen galaxisban idegen helyen vagyunk, bármi lehetséges. Nem szabad feladni a reményt. Civilként tán megtehetnéd, de ha a kormánynak/hadseregnek dolgozol, akkor ezt eldöntötték helyetted elõre. Akkor neked halálod pillanatáig a parancsokat/irányelveket kell követned. Azokban pedig nem szerepel az, hogy ülj le és halj meg békésen! Felesküdtél, tehát tenned kell a kötelességed!
A komp meg még sokáig bírta volna szemlátomást, de ha nem az sem baj.
Persze valahol nyilvánvalóan igazad van abban amit mondasz, ha nekem kéne döntenem, én is inkább azon melóznék, hogy a bagázs minél tovább fennmaradjon.
A kommunikációs kõrõl eszembejutott: hogyhogy ezúttal elmaradt a jelentés a Földnek? Ha valamit jelenteni kéne, akkor ez az.
Carter-ék SOSEM adták fel és a jóIsten (avagy az Asgardiak) mindig megsegítették õket! 😄DDDDD
Ha nem találnak ehetõ növényzetet (vagy a magukkal hozott magvakat nem tudják elvetni és felnevelni), akkor úgyis éhen halnak (vagy elõtte szomjan, stb.-stb.).
Emlékezzünk mit össze anyáztak az elején, hogy a valaki magokat hozott el az egyik táskában. Majd mikor kifogynak a kajából értékelni kezdik... (nyilván a hajón is van hidroponikus kert, avagy ilyesmi, csak meg kell reparálni és valamit el kell vetni, ami ehetõ utána, ha terem)
Persze ha te az ellenkezõjét látod helyesnek, akkor sincs semmi gond.
:SAD:ADASF:ADSDS
Jelzem a parancsnoknak kellett volna kiválogatni a leszálló csapatot, ezért van PARANCSNOK, merthogy ez elsõsorban katonai akció, a civileknek kussé van. Az, hogy lerázta magáról a felelõsséget, meglehetõsen lezúzta a tekintélyét. Aki nem bírja a felelõsség súlyát, az mondjon le, vagy legyen öngyilkos tisztességgel. Még hogy LOTTÓ, beszartam. Itt nincs demokrácia!
Azokat az embereket kell kiválogatni, akiknek nincs olyan betegségük, ami gyógyszerezésre szorul (hiszen odalent nem lesz gyógyszer, cukor és szívbetegek ki is estek), fiatalok és megvan a fizikai kondíciójuk/kiképzésük a túléléshez. Ezek elsõsorban a katonák és másodsorban a civil kutatók (xenobiológus, geológus). Chloe-t is vitték volna, mivel fiatal, egészséges, nemzõképes nõkre is szükség van (márha tényleg az). Eleve arányaiban több nõt kell vinni, mert egy férfi több nõt is meg tud termékenyíteni, de szülni, no azt baromira nem tud. Vinniük kell 4 kommkövet az 5-bõl pl., hogy jelenteni tudjanak a földnek folyamatosan, illetve szaktudást igénylõ feladatokhoz segítséget kapjanak. Stb.-stb. Gondolkodni kell, nem lelkizni. Aki nem alkalmas rá, nem küldhetjük le, pusztán álhumánumból, mer neki is joga van élni?!?!?!? Betegek ezek!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
RUSH: No, all of that would have happened by now. The shield is protecting us.
ARMSTRONG: But you said we were out of power.
RUSH: I was absolutely certain of that, and I've never been more pleased to be wrong in all my life.
Szóval Rush tévedett. A hajó valszeg a pajzsra koncentrlálta az összes energiát.
Egy (újabb) következetlenség a történetben...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
[merlinw.org]
De k*rvajó géped van istenem....
Egyébként nekem nincs gond a sebességgel. Másnak is van?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Ha nem kapják össze magukat elvesztik az amúgy is kevés nézõtábort. Nem én kivánom, hogy kasza legyen (ha nem változik a szinvonal megteszem én magamnak), hanem a készitõk leszenk kénytelenek abbafejezni. Szerintem õk is tudják, hogy ezt nagyon elbaszták.
"Mondjuk nekem kicsit jobban tetszene, ha végre történne is valami és a szereplõk felét kinyirnák bár 90% mégjobban tetszene.
Azt hittem ez a hivõ srác a legunszimpatikusabb karatker, de úgy tûnik ez a picsa lesz az. 😄"
Személyes vélemény.
Apropó ez a kurva banner vagy mi a frász, teljesen belassitja a böngészõt. Csak nálam?
5.ep. spoiler:
Mindenki tudta, hogy a naphoz megy energiáért a hajó. Mi a faszom volt ebben izgalmas?
Egyébként valaki tudja hogy a fotoszférából hogy a jóistenbe tudnak energiát kinyerni? Ennek az öreg bárkának a pajzsa simán kibirja egy csillag hõ és sugárzási szintjét, a földiek hajói meg fotoszféráig sem tud eljutni, már több százezer km távolságból kipukkasztja a pajzsot.
Sok sebbõl vérzik ez. Azt hittem a Defying Gravitynél lejjebb nem lehet menni, de lehet itt az élõ példa rá.
Az SGU-ban direkt arra van tervezve a hajó, hogy sok ideig repüljön, úgy hogy nem feltétlenül tudja valaki manuálisan feltölteni, így hasonló megoldásokra kell szorítkozniuk. Atlantisz egy város volt, aminek nem volt felfedezõ feladata.
Dr. Daniel Jackson a Hipertérrõl
Dr. Daniel Jackson a Csillagkapuról
Késõbb jön a többi.