StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ugyanaz. Ha már válogatsz, hogy kiért vagy hajlandó tûzbe menni, és kiért nem, akkor az ugyanaz. Hagyod meghalni aki neked nem szimpi, a gond csak az, hogy lehet az tudta volna késõbb megmenteni a te, avagy a családod életét, vagy azokét akik neked szimpik, de ezt te már nem fogod megtudni... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Természetesen nem kell egyetérteni mindenben, sõt az a jó ha lehet beszélni a dolgokról. Csak itt egyesek azt mondják hogy nem fogja megérni pl. a 2. évadot, nah ez már nem vita, hanem a saját ízlés rávetítése az SG/Scifi társadalomra. Nem ugyanaz.

Sir Quno Jedi
#1321 többek között.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nem nem. Olyan scifi nincs ami neked bejön. Hidd el sokan elvoltak a BSGvel is.

Ne haragudj, nem akarok személyeskedni... de hülye vagy. 😄 Gondolj már bele mit beszélsz.

Mondhatni lehet, hogy nem tetszik,de a stílus...érted? A stílus...áh, úgyse érted.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Sir Quno Jedi
Ebben is tévedsz. Azért mert szeret valamit az ember, még nem vak és van róla véleménye. Pont azért jó a SCIFI mint mûfaj, mert kiválóan lehet vele kapcsolatban eszmét cserélni technológiákról, emberi viselkedésrõl, jövõképekrõl, helyzetek megoldásáról stb.-stb.

Én SF klubokban nõttem fel szinte, mit gondolsz ott is ültünk hülyén és bólogattunk, hogy HÚDEEGYETÉRTÜNK!?!?!? Minek akkor íróolvasó találkozók egyáltalán?! Mit kérdeznél az írótól, lenne saját véleményed, vagy elfogadnád vakon az övét mindenek felett?! És szerinted melyiket szeretik jobban az írók, ufológusok, kutatók, tudósok?! Aki ül kukán és egyetért, vagy aki beléjük köt és kíváncsi, vannak ötletei és véleménye, tud vitázni és felvett új ötleteket?!?!?

Ugyehogyugye! Vitázni jó!

Na miért fontos? Meséd már el, kíváncsi vagyok. Minek menjenek szaporodni egy talán lakható bolygóra? Ez miben segítené az expedíciót?

Azt ne mond hogy fajfenntartás . Nem ebbõl a 15 emberbõl áll az emberi faj ha nem tévedek. Mintha a Földön is maradtak volna még.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Basszus, évek óta (enti bukása) nincs normális scifi a tévében. Hadd puffogjon már kedves scifi szeretõ hogy jajdeszar, meg nemtetszik... Nézzük még, mert mint mondtam scifi szeretõ, mi egyéb választás van? Persze ha a szinvonal nem változik lassan el kell gondolkodni a kaszán. 😊

Igen. Azért. Pontosan.

Nem az összes társamat...de azért biztos nem halnék meg, hogy te szaporodhass. A kettõ nem ugyanaz.

Amúgy akkor azt kellet volna csinálni nem, hogy az orvos mindenkit megvizsgál nemzõképes-e, mert hát nõknél és férfiaknál is lehet, hogy nem lehet gyereke...különféle szervi okok miatt. És aki ilyen, az marad. A leszbikus nõ szintén maradjon, mégha nemzõképes is, mert biztos úgyse fog szülni.

Így kellet volna csinálni, nem?

Akkor mi a fasznak mennek oda még élni egy hetet, egy hónapot? Gondolkodj mááár.
Miért kellene hogy megtalálják õket?? Ha már önfenntartók, akkor az egy kolónia, saját történelem, saját filozófia, saját társadalom.

Sir Quno Jedi
Nem tudták, hogy fagyott sziklabolygó, mikor indultak és elmondtam már (többféleképpen is), miért fontos. 😄

Sir Quno Jedi
Így van, te az unszimpatikus zúgolódó csõcselékhez tartoznál, mint itt a filmben sokan. Azok közé, akik az össze többi társukat szívesen beáldoznák, hogy menthessék az irhájukat. Igaz, valószínûleg ilyen pszichológiai profillal az életben nem választanának be egy offworld bázisra a csapatba, így téged nem fenyeget az a veszély, hogy a helyükbe kerülsz... 😄DD

Csak furcsállom, hogy sok évadnyi SG1-bõl sem sikerült tanulni Carter-éktól, hogy mi a fontos valójában!

Téged nem is akarlak meggyõzni mert látom hogy esélytelen. Ahogy te sem fogsz engem mert szerintem meg a te érvelésed helytelen. De mivel engem nem zavar és a sorozat is bejön, ezért lesz mit néznem.

És mivel így fog folytatódni tovább gondolom te meg nem fogod megnézni, ha meg megnézed akkor meg majd jön a többi vita téma.

Mert azt észrevettem hogy akinek nagyon nem tetszik a sorozat az mindenféleképpen belefog/akar kötni valamibe.

Így van alkalmatlan rá...õ is ezt MONDTA!!! Te nézed is ezt a sorozatot? Mármint hogy figyelsz közben, hogy mi történik? Nem úgy tûnik.

Na mindegy, azt mond meg, miért jó ha szaporodhatnak, ez mégis miért érdeke az expedíciónak?

Sir Quno Jedi
És? Attól még nincs igaza. Úgy bánik az embereivel, mintha õ is csak egy "hajótörött" lenne közülük. Nem bratyiznia kell velük, meg haverkodni. Nem az apjuk, tesójuk stb. hanem a parancsnokuk. Élet és halál ura. Más kérdés, hogy full alkalmatlan rá. Neki mindig tudnia KELL mit fognak csinálni, akkor is ha nem, ez a szerepe. Bármelyik ruppótlan vezetõi tréningre elmész, elsõ dolog amit elmagyaráznak, hogy te mint vezetõ NEM mutathatsz sem megbánást, sem bizonytalanságot, sem habozást, sem rosszullétet, sem semmiféle emberi gyengeséget, mert szétkapnak és széthullik a csapat! O'Neill mindig tudta mit kell tennie, akkor is ha hót hülye volt a dologhoz és végül MINDIG õ döntött, mivel ez az õ felelõssége. Meghallgatta a nagyokosokat (Carter, Daniel, T'ealc), de azután Õ döntött és vállalta érte a felelõsséget.

Amúgy akkor én gyáva féreg vagyok, mert tuti nem akarnék azért meghalni hogy más , mondjuk te szaporodhass...

De áruld már el, miért érdeke az egy csapat olyan embernek, akik 10000000000000 fényévnyire vannak a földtõl, és a hajó nélkül soha nem jutnak haza, valamint az egyetlen esélyük egy fagyos szikla bolygó...na nekik miért az a érdekül hogy szaporodjanak?

Meséld már el...hogy ha szaporodnak, lehet hogy 500 év múlva egy Földi expedíció megtalálja a leszármazottaikat, és ez hû de jó lesz?

Amúgy meg, ha figyeltél volna Young elmondja miért így döntött...

Aha. Legnagyobb expedíció...oké...és az miben segítette volna ezt a legnagyobb expedíciót, azt áruld már el, ha a nemzõképesek megmenekülnek, mindenki meghal, õk meg egy nemzõ képes kommunát alakítanak, valami fagyos sziklán...ennek mégis mi lett volna az értelme? Ettõl haladt volna elõre a legnagyobb expedíció? Vagy mi?

A picsa apja a szenátor az volt még egy gerinces fazon és nem csak azért mert bezárta az ajtót. 😄

#1326: Jaja, eddig az õ karakterét tudom csak "életben" is elképzelni.

Sir Quno Jedi
Õ az igazi katona. Képes feláldozni az életét, ha az a parancs. Képes átengedni a helyet a gyengébbeknek, ha ez a helyes. Nyilván õ is hülye az ittlévõk szerint...

Sir Quno Jedi
Errõl nem gyõzöl meg, mivel én nézem a sorozatot és látom is. 😄

Andr0
jaja a Néger katonán is látszik hogy õ nem Hobbi-zsoldos hanem igazi katona kötélbõl vannak az idegei😄

Armin & Ayu fan

Sir Quno Jedi
Igen. Aki túl öreg és a szaktudása nem nélkülözhetetlen, az marad. Ilyen 1xû. A humánumnak ehhez semmi köze és egy idõs ember inkább maradna és küldené a fiatalabbakat maga helyett, mivel õ pont hogy ne állat és átlátja a helyzetet, képes "helyesen" dönteni. Csak egy állat mentené alapból BÁRMIÁRON az irháját, de még õk is a kicsinyeiket védik és azokat mentik, ha lehet. Az ember több ennél. Képes áldozatot hozni tudatosan is.

Aki egy ilyen helyzetben nem képes a közösség érdekében lemondani a túlélésrõl és/vagy feláldozni magát a magfelelõ helyzetben, az nem ember, hanem egy gyáva féreg!

A régi SG1 csapat tudta ezt.

Már megint kevered a dolgokat. Õk nem azért mentek 15en a bolygóra mert oda akartak költözni, hanem mert meghaltak volna. Õk nem egy háremet mentek építeni. Elvagytok tévedve ezzel ha õk nem szaporodnak elpusztul az emberiség, vagy nem tudom mire gondoltok ilyenkor. 😄

Az õsök felfedezni akarták a világot, hogy megismerjék. Azért akartak kapuval ide jutni mert rengeteg idõ volt amire ide eljutott a hajó. Te nem nézed a sorozatot ahogy látom. Ezeket a hajókat már rég megépítették, és felfedezés céljából.

Itt inkább te vagy a szûklátókörû nem mi.

A néger faszi leütötte volna azt is. Na azt megnéztem volna. 😄DD

Én nem emlekszem, hogy az SG-1-ben lett volna ilyen szituáció. Épp ezért csinálták, mert itt még nem volt ilyen. 😊

#1318: Jaj te jó ég, figyelsz te rám egyáltalán?

Sir Quno Jedi
Pont a hatéves kislányt is vinni kéne, mivel fiatal és a fiatal szervezet sok mindent kihever, gyorsabban gyógyul és alkalmazkodik (és kevesebb helyet is foglal a kompban 😄).

Ez nem egy egyszerû civil hajó, ami süllyed a tengeren. Ez az emberiség valaha is legmesszebb jutott csapata/expedíciója sok-sok galaxisnyi távolban, a visszajutás pillanatnyi reménye nélkül. Nem lehet rá úgy tekinteni, mint egy egyszerû hajótörésre. O'Neill JÓLÉRTHETÕEN elmondta a parancsnoknak mit vár el tõle, az meg szarik rá nagy ívbõl.

Itt és most meg kell próbálják megvetni a lábukat. Ha néztél Voyager-t ott is számtalanszor belefutottak ebbe a problémába, hogy letelepedni és maradni, vagy hazatérni. Csakhogy ott a hajót nem tudta volna elvinni a maradék ember és ezért kényszerítették õket a folytatásra.

Andr0
Szerintem a legjobb döntést hozták amit lehet ilyen körülmények között... ilyenkro minden átértékelõdik! és csaodálom hogy a Pilótasrác(nemtudom a nevét) Nem állt fel rögtön és verte ki a balhét, mikor meglátta hogy nincs ott a nõje. Én nem biztos hogy meg tudtam volna állni...

Armin & Ayu fan

Eleget irtam kritikának, de a sorozat magáért beszél...

Mellébeszélsz...a lényeg, hogy csak azért is rugdosni kell a sorozatot, és kész. Mert van rajta sapka. Na értem én, ezzel kellet volna kezdeni.

Nem, még soha. Vagyis, várj..az összes részt láttam eddig...mikor volt olyan hogy mondjuk O'Neil azt mondta, csak a nemzõképes nõket mentjük meg, a többiek forduljanak fel, mert faj fennmaradás van. Na ez melyik részben volt? Kíváncsian várom a választ.

És persze arra is válaszolj, amit az elõbb kérdeztem, egy süllyedõ hajón, te akkor csak a nemzõképes egyedeket mentenéd meg. Aki túl öreg, vagy túl fiatal, az vesszen a tengerbe.

Gratulálok, tényleg, az elõbb tévedtem ez nem állati szint, nem, inkább csak õsemberi.

Az emberek is állatok. Tanulj pszichológiát és rájössz. 😉
Egy hajón a gyerekeket és a nõket menteném, de ez nem tartozik ide. Most az ûrben vannak, nem a tengeren és nincsenek gyerekek. 😊 A Tengeren majdnem biztos, hogy jön a felmentõsereg, egy másik galaxisban kizárt.

Nos, tudod én erre csak annyit mondok, hogy a te kritikád ki merül abban ,hogy a szereplõ egy ,,fasz" az egész meg egy ,,szar".

Ehhez nem lehet mit hozzá tenni. Nem azzal van a baj, hogy nem értünk egyett, hanem azzal hogy képtelen vagy normálisan megfogalmazni a negatív kritikát.

De persze, úgy sem fogod fel ezt ésszel, mert vagány dolog ez a stílus.

Sir Quno Jedi
Õszintén?! Néztetek ti EGYÁLTALÁN SG1-et valaha is!??!? Nem hiszem. Számtalan közösségre, sõt nagy hatalmú fajokra bukkantak, akik hajótöröttekbõl, elhurcolt/szökött rabszolgákból stb.-stb, jöttek létre. Ti ilyen gyorsan felejtenétek?! EZ EGY FILM. Megvan a saját univerzuma kidolgozva és ott igenis van értelme annak amit mondok (sõt amúgy is). Ha a replikátorok, a goauldok, az istentudjakik kiírtanak minket, maradna egy szemernyi esély egy szabad emberkolóniára a messzeségben. Mit gondoltok az õsök miért akartak kapuval idejönni a hajóra, ha az már elérhetetlen messzeségben van sok-sok ezer évnyi útra a tejúttól?! Mert ennél jobb menekülési/túlélési lehetõségük akkor még nem volt. Emlékeztek a hajdani alfabázisra!? Nem szabad feladni a reményt!!! SOHA!

Áhhhh... gúnyolódjatok csak nyugodtan, de ezzel magatokat égetitek, csak és a saját szûklátókörû földhözragadtságotokat bizonygatjátok unosuntalan!

Arra nem gondoltál, hogy nem évezzük amit látunk és azért puffogunk? 😊

Fajfennmaradás az eszed tokja...ne vedd sértésnek de én nem birka vagyok, hanem ember. Az állatoknál van ösztön, ott a legfontosabb a faj fennmaradás...Az emberek nem mindig eszerint döntenek!

De megkérdezem tõled is, egy süllyedõ hajón, te a nemzõképes nõket menekítenéd...mert faj fennmaradás nem...mondjuk egy 6 éves kislány meg csak fulladjon a tengerbe, mert az még nem nemzõképes...

Ez elég undorító logika! Legalábbis, egy embernél, az állatoknál más a helyzet, de én embernek tartom magam.

Andr0
Eli amugy egy olyan ember, aki elsõre egy 'ballaszt anyagnak' tûnik a hajón, de aztán az idõ múlásával kiderül, hogy nagyon õ a faszagyerek. Eli nagyon forma ember a maga módján és szerintem les még olyan hogy Rush téved, de Eli megmenti az egész hajót... És amugy szerintem anõk a 'végén mindig az okosabb és viccesebb férfiakat választják mintsem az izomagy szépfiúkat...(Megjegyzem: ilyen személyiséggek kevés igazi ember rendelkezik, de õk az igazi vezetõnek valók)

Armin & Ayu fan

A másik, hogy oké, nem éppen a legeslegjobb a sorozat, de azért na, mindenbe belekötni...miért nem így, miért nem amúgy...ez nem is úgy van, mert kantonák...bocs, de nem tudnál hátra dõlni, és élvezni amit a monitoron látsz?

Yung azért döntött így, mert csak. Most komolyan, akkor mi van ha a feletteseinek jelent, és nem enedélyezik? Leváltják? Hogy? Utána repülnek, 100000000000 fényév távolságra?

A katonák is csak emberek, és bár persze van olyan hogy parancsnoki lánc, meg persze engedelmeskedni kell, de a valóságban sem mindig van így!

Mindig a fajfenntartás az elsõdleges.

Megmondasz anyunak? 😊

Egyrészt, én azt nem értem, miért nem te vezetsz egy ilyen expedíciót ennyi ésszel<#hehe>Komolyan...zseniális vagy....

Amúgy minek nemzõképes nõket vinni? Alapítsanak kolóniát? Népesítsék be a bolygót? Mi a fenének? Aki elmehetett a hajóról kapott egy kis haladékot, egy halvány esélyt, hogy talán élhetnek még egy darabig...

Minek kezdenének el szaporodni? Nincs semmijük,kezdjük azzal, szinte semmilyen felszerelésük...ha egy süllyedõ tengerjáró hajón lennél, akkor is azt mondanád, a nemzõ képes nõk meg férfiak menjenek a mentõcsónakba, mert hátha találnak valami szigetet, ahol ,majd szaporodhatnak?

Ésszel...ja...hát ebben aztán nagyon sok ész van ám...

Azt elismerem, hogy a való életben ez a helyzet, de egy ilyen szituációban, amikor majdnem biztos hogy megdöglenek, megy és megdugatja magát valakivel, akit nem is ismer és utána olyasmivel dobálózik, hogy jajj de megszerettelek pár nap alatt. Közbe meg csak azt láttuk, hogy végig Eli-al volt. Hát mennyen a jó kurva annyába. (Tudom hogy csak film, de együttérzek Eli-al és azt mondom, amit való életben is gondolnék/csinálnék. 😊)

#1302: Jellegtelen, plussz... A munkája az, hogy más bolygókat fedezzen fel és kilép. Én speciel nem is értem, hogy engedhetik meg valakinek hogy kilépjen...

#1303: Nem állitottam az ellenkezõjét. Az SGU eddig úgy szar ahogy van. A BSG-ben azért volt valami, ha más nem az érdekes fényképezés. Meg szerethetõ, érdekes karakterek.

Nem vagyok az aranycsillagod haver...az ilyen megjegyzéseket tartsd meg magadnak. Mellesleg én is kérdezhetném hogy hány éves vagy mert körülbelül 12 éves szint az, amikor valakinél annyi a kritika hogy ,,SZAR"

Sir Quno Jedi
Héhéhééé. Eli egy kövér, lúzer, állástalan MMO geek, aki még a suliból is kibukott. Egy senki. Mégis mi esélye lenne egy képzett katonával szemben. Mindamellett, hogy Chloe az erõsebbet választotta, mint általában a nõk teszik. Itt a hajón nem számít a vagyon, avagy a pénz, így a fizikai erõ és határozottság számít. Chloe ösztönösen jól döntött. A hülye Eli így is meg fogja védeni és meg fogja menteni MINDIG, mert közben csendben nyáladzik utána, a katona meg leveri mindenki veséjét, aki beszól neki. Tiszta sor, két jólelkû idióta balekot fogott egy csapásra.

Majd ha visszakerül a Földre, keres magának rangjához illõ társaságot, de itt ez a két agyhalott pont elég védelem neki.

sznus
Ezt azért nem mondanám. Az SGU sokkal összeszedetlenebb egyelõre... nagyon lagymatag volt a mostani rész is nekem. 😞

Fabio Capello
TJ-vel mi a gond?