StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Én azt mondom,hogy ez most jelen pillanatban nekem ,hangsúlyozom NEKEM kevés egy SG-sorozattól!
Go Jeff Go!!!!
Fõleg, hogy sokan olyan dolgokba kötnek bele az SG:U kapcsán ami eddig is megvolt az Sg sorozatokban. És akkor még õk az SG rajongók...hát...
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Az hogy szinte a hajón lévõ emebrek 80%felesleges töltelék?
úyganúgy végzik majd mind általábana többi részben,mert biztos,hogy nemfogja mindenki túlélni.
És igazából felesleges dolgokat mondanka magukról,vagy cselekszenek szinte semmit.
Többi SG-ben..hmm..igen egysikúak,mert értették a dolgukat,azt amiért ottvoltak,még ha mondjuk McKay idegesítõ is volt,vagy O'neil egy profi katona,aki a maga egyszerûségével döntött.De neki nem is az volt a feladata,hogy technikai,biológiai vagy egyéb kérdéseken rágódjon.
Go Jeff Go!!!!
Atlantiszba pedig McKay-t tudnám kiemelni.
Persze ez egyáltalán nemlenne baj,hisz mondjuk ez kosztümös film sem mindig pörgõs,de odaszögezi abba a milliõbe az embert.De lehet egy egyéb sorozat is,csak beszélgetnek,de mégis.
Nah midnegy,én nem akarok vitába szállni..neked tetszik elfogadom,nézzed,és kívánom,hogy jól szórakozz minden részen!
Én csak leírtam ismét a véleményem,és nem akarok senki meggyõzni arról,hogy ez talán picit kevés egy SGsoritól,de nemvagyok egyedül ezzel ahogy olvasgattam több helyen is.
Nem azért írok ide hogy feszültséget keltsek,vagy akármi,távol állt tõlem mindig is.
Go Jeff Go!!!!
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Súlytalanok?
Hm. Miért? Milyenek voltak a korábbi karakterek? Azok meg tökéletesen egysíkúak, minden fejlõdésre képtelenek, hiteltelenek.
A mostani karakterek , hihetõbbek. Nem tudom mi a súlytalan bennük.
Vagy az jobb lenne, ha Young helyett, kapunk egy újabb O'Neil 4.0-át?
A régi SG sorozatokban tudod mi volt? Semmi. Azt szinte soha nem is mutatták mi van a nem fõszereplõkkel. Ha meg is haltak, kit izgat? Ágyútöltelékek.
Ráadásul, az a feszültség, hogy McKay vagy Carter 5 másodperccel a vég elõtt megcserél két kristályt és megmenekülünk? Jó, tíz alkalommal ebben volt feszültség. de ötvenedjére, ez már unalmas volt. Itt végre nem ez a megszokott klisé volt.
Mindig, teljesen kiszámítható volt!
Most komolyan, emlékezzünk már vissza! Volt aki izgult, hogy Atlantisz nem jön fel a tenger alól és megfulladnak? A sorozat pedig egy epizód után véget ér?
Mindenki tudta, hogy megússzák.
Vagy, az alap sorozatban, volt aki nem tudta, hogy ki fognak menekülni a fogságból?
Azt akarom mondani csak, hogy eddig is így volt, sõt még rosszabb! Kiszámítható? Mindig is az volt!Ezek a sorozatok ilyenek. Marha érdekes lenne, ha az ötödik részben meghalnának aztán 20 részen keresztül egy üres ûrhajót mutogatnának.
Meg aztán az SG:U nem olyan pörgõs mint az eddigiek. Ez meg nem feltétlenül baj.
TV sorozatok esetén ugyebár a széria elõre haladtával a fizetések is egyre nõnek. Az SGA kasza és az SGU berendelés esetén a Syfy részben azzal indokolta a döntését, hogy az SGA (alap)gárdájának fizetése magasabb lett volna, mint a friss SGU gárda fizetése.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azért tegyük már hozzá, hogy számtalan sorozatban sikerült mégis valahogy hihetõ feszültséget létrehozni, itt ez lássuk be, nem sikerült. Teljesen kiszámítható volt az egész. Ez a probléma vele.
A karakterek sokkal jobbak. Van életük, nem úgy mint eddig. Az alapsorozatban 10 évad alatt se tudnunk meg sokat a szereplõkrõl. Küldetésre mentek, és ennyi. Magánéletük nincs is? Karakterfejlõdés nincs? Jobban megismerni õket?"
Hmm milyen karakterek? Élet?Hol,lehet nem egy sorozatot nézünk.Ennyi életet még egy kõdarabban is találunk,mint itt.A többiben 10 évad alatt megismerted õket,és nekik az volt az életük,mert nem civilek voltak,mint itt,nem lehetett várni nagy melodrámákat.
Szerinted mondjuk egy postásra kiváncsiak lennének egy sci-fi-ben(elnézést ha valaki az),csak egy hasonlat volt.
Az biztos,hogy nem értünk egyet,de végülis mindneki máshogyan látja,de azért nekem az fura,hogy eltelt 5 rész de egyik karaktert sem kedveltem meg,súlytalanok,ahogy egyik ismerõsöm mondaná.Hiába próbálják valahogy kiemelni egyesek szerepét.
Go Jeff Go!!!!
1. A dollár értéke nem annyi, mint 5-6 éve, azaz amikor az SGA 1.évada készült és ahhoz kell számítani azt a +1 milliót és nem az 5.-hez(bár ezt már egyszer leírtam). Legalábbis szerintem ezt is be kell kalkulálni.
2. A távolabbi helyszíneken való forgatás, valamint a bolygó díszlek elkészítése(pl. õserdõ) is több pénzbe kerül. Ha megint minden jelenetet Vancouver-ben forgatnak, spórolhattak volna, de akkor ismét minden bolygó kísértetiesen hasonlított volna a vancouver-i erdõre.
3. Szerintem Robert Caryle fizetése is több, mint az Atlantiszban levõ színészeké.
4. Az a +1 millió dollár egy sorozatban nem feltétlenül jelent sokkal többet. Még pl. így sem éri el a BSG költségvetését.
Egyáltalán ez nem fikázás,mert aki fikázza az nem is nézi,vagyis kurvára nemérdekli,hogy igazából milyen a sorozat,vagy mit várna esetleg el,ha már leül elé.
Speciel én tegnap este szántam rá magam,hogy megnézzem,most mondjam azt,bár ne tettem volna..mert egybõl jönne valaki,hogy akkor minek nézed?
Ez írtó kevés!És ez nem fröcsögés,fikázás,ez tény,nálam.Van akinek ez bejön,minden elismerésem az övék!Tudom nem vagyunk egyformák,szerencsére,de azért többet is nyújthatna e sorozat mint 2 ásítás közti pislogást. Még 1 részt megvárok,aztén valszeg befejeztem.Én sajnálom legjobban mert kedveltem a SGuniverzumot,de van jópár sorozat ami ezt a szintet simán hozza,mégha nem is sci-fi,ahol tudok szórakozni,és várom a következõ részeket.
Go Jeff Go!!!!
Én arról beszéltem, hogy az nem negatív kritika, amit itt páran csinálnak.
Amúgy a sorozatjunkie-s kritikával nagyjából egyet is értek, ellenben a comment.com-ossal nem.
Nekem tetszett ez a rész. Mert persze, naná tudtuk hogy úgy is életben maradnak, tudtuk hogy túl élik, de és akkor mi van? A filmek sorozatok 99%-ában mindig ez van, úgyis tudjuk hogy túl élik.
Ha azt nézzük igaz, ez egy nagyon sokat ismételt klisé, de és? Nem volt rosszul megcsinálva.
Az elõzõ két Csillagkapu sorozatban ennél sokkal rosszabb és hülyébb megoldások is voltak. ott is mindig tudtuk hogy túl élik. Hogy nem robban fel a Föld, Atlantisz, a szereplõk megmenekülnek, gyõz a jó, veszít a gonosz, stb.
A különbség viszont annyi, hogy most azért menekülnek meg, mert a hajó tankolni megy, tehát az embereknek ebbe nem sok beleszólása volt, míg eddig mindig az volt, jött az aktuális okostojás, átkötött két vezetéket, megcserélt három kristályt, beizzította a ZPM-et, és juhé mindenki megmenekült, mindenki boldog,
Ez jópofa volt sokáig, ám ma már azért unalmas, és jobban tetszik az Sg:U megoldása.
Na most másik dolog, szerintem három gond van a sorozattal. Az egyik a teljesen felesleges jelenetek: testcsere, nyavalygás...ez minek kell?
A másik, hogy elõbb-utóbb kell némi akció ,mert ez rohadtul hamar unalmas lesz.
Harmadik: 5 rész alatt semmit se tudtunk meg hajóról, azon kívül hogy öntankoló. Ideje lenne ha ezen változtatnának.
Ellenben, ami jó benne, hogy szakított az eddigi SG hagyományokkal. Jó volt az is, de itt az ideje a váltásnak.
A karakterek sokkal jobbak. Van életük, nem úgy mint eddig. Az alapsorozatban 10 évad alatt se tudnunk meg sokat a szereplõkrõl. Küldetésre mentek, és ennyi. Magánéletük nincs is? Karakterfejlõdés nincs? Jobban megismerni õket?
Na most lesz ilyen is.
Reálisabb is, mint eddig, és nem érdekelnek a dumák hogy azért szar mert nem a szaporodó képes egyedeket küldték el a komppal! Az ilyen kötözködéseket hagyjuk már.
Itt egy feladatra alkalmatlan szereplõk, úgy is viselkednek. Nem úgy mint eddig, hogy õk a szuperhõsök, akik mindig nyernek, mindig jól döntenek, éppen ellenkezõleg.
Ha, értékelnem kéne, tízbõl hét pont körül, egyelõre. De ez még lehet rosszabb és jobb is, majd kiderül az utolsó résznél.
SGU 1x05 @ Comment:Com
Akárhogy is nézem, ezek bizony nem fikázások, hanem elég tényszerûen kezelt kritika, korrekt megállapításokkal...
Ha lesz is akkor valahogy így:
Átjön a csapat a kapun, miközben mi a hajón folyó dolgokat követtük.
Scott: - Bazzeg, láttátok azt a Yeti izét?
Young: - Hogy micsodát?
Scott: - Áh nem lényeg. Bár elõttünk rá egy tárat.
Young: - Írják meg a jelentésben. Végeztem.
Kérdés: Hová a pékbe kell +1 miksa részenként? Mert jó meg szép a CGI, de eddig csak kb fél percekre tünt fel. (vagy lehet hogy az összes szereplõ valójában CGI karakter? Hm... <#wilting>#wilting>)
A havas bolygón, igazán a nyakukba ugorhatna valami jeti, hogy végre akció is legyen, persze úgyse fog.
Vagy, a készítõk mutathatnának pár képkockát azokból a CGI idegenekbõl amik lesznek, hogy az ember tudja mire vár.
Ez fröcsögésnek, fikázásnak, kötözködésnek nevezném.
A másik meg ,még mindig az ,hogy minden sorozatnál, ha valakinek nem tetszik azért tapsikol, hogy érjen már véget. Nekem se tetszik pl: a Barátok Közt nem is nézem, de nem is drukkolok hangosan hogy mikor lesz már vége.
Ne értsen félre senki, nekem eddig tetszik az SGU, de azért elbírna valamivel több akciót. Fõleg az elején mikor összekéne szednie az új rajongókat.
Armin & Ayu fan
Figyelembe véve, hogy a Sanctuary harmad annyiba kerül, mint az SG:U, és azért annyival nem nézik kevesebben, ez nem egy nagy szó...
Nekem nem úgy tûnik ,hogy túl nagy baj lenne a nézettséggel. Lehet, hogy mások szerint , mégse olyan szar.
A Syfy második legnézettebb sorozata jelenleg, a Ghost Hunter után. Nem áll rosszul tehát, de ennél többet reméltek, a Warehouse 13 és a BSG sikerét akarták elérni és túlszárnyalni (a Warehouse 13 a DVR-el együtt négymillió nézõt vonzott átlagban (2,2 millió amúgy), a BSG utolsó epizódja 3,1 millió DVR-el és 2.364 millió élõ nézõ, ezekhez viszonyíthatjuk az SG:U 1x05 Light 2,015 és 2,99 millióját). Ez nem sikerült, még ha közel is jár hozzá.
Aggódni tehát tényleg nem kell miatta, most még. Azért írom a most méget, mert viszont meglehetõsen sok a negatív kritika akár az amerikai, akár a magyar kritikákat nézzük... Persze nem a kritika számít a Syfy-nek, hanem a nézettségi adatok...
Amúgy jobb ha tõlem tudod, az elsõ rész után MINDEN sorozat nézettsége csökken.
Amúgy:
U1x04 Darkness
2.099 millió
U1x05 Light
2.015 millió
Ja, valamennyit csökkent, de még így is jobb mint az Sg:A áltag nézettsége, és többen nézik mint a Sanctuary-t.
Nekem nem úgy tûnik ,hogy túl nagy baj lenne a nézettséggel. Lehet, hogy mások szerint , mégse olyan szar.
Én természetesen remélem ,hogy lesz második évad, sõt minimum legyen van öt évad mint az Atlantisz esetében.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Nekem nem volt gondom az eddigi két SG DVD filmmel.
Akit érdekel:
Dr. Jackson a hipertérrõl
Dr. Jackson a Csillagkapuról
Dr. Jackson a Lucian Szövetségrõl
Dr. Jackson az Õsökrõl
Dr. Jackson a Goa'uldrólDr. Jackson a Felemelkedésrõl
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem tervezték, hogy az SGU elõtt megjelenjen.
A legutóbbi hírek szerint az MGM kivár, mivel szerintük a válság miatt a DVD piac elég rizikóssá vállt és várnak még egy darabig.
Bocsi, hogy ezt itt kérdezem meg, kérem, hogy ne kövezzetek meg miatta. 😊
Az atlantisnak vége lett, és oda is ígértek valami befejezõ dvd filmeket. Hányat igértek?, és mikor lesznek?
köszi
követem az eseményeket már régóta, csak most az elmult egy évben szüneteltem. 😊
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Hát szerintem a 2. évad-ra 95% van. A vezetõség nem sokára fog dönteni és a 2 millió felletti nézettség még így is megér egy 2. évadot.
"na 2 millió 15 ezer a nézettség, jövõhéten meglesz a 2 millió alatt és ez + 1 millió $-ért többért részenként"
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez a +1 millió Atlantisz elsõ és nem az utolsó évadához számolandó, azaz kb 5-6 évvel ezelõtti költségvetéshez, és még csak nem is számolták bele a dollár árfolyamának változását. Persze úgy is eléggé nagy költségvetés növekedés.
az SGA a döglödõs idõszakban produkált 1,9 millió nézettséget ha jól emlékszem ha tévedek bocs, de 1,8 biztos hozott a rosszabb napokon is
Ennyi, s*ar ez az SGU :-)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Bele is kellett tekernem a filmbe, fõleg, amikor kamerázták magukat a kino-nak, meg a szexjelenetek, meg..., szóval, én azt vártam, hogy valami kaland lesz, bolygókra utaznak, stb..., de még a csillagkapu-t sem hasznáták, ami botrány...
Mik ezek a szexjelenetek? grrr...
Ha erotikus filmet akarok nézni, akkor letöltök egyet...., nem vártam ezt az sgu-tól!!