StarGate Universe (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A te válaszod olyan volt, mintha azt mondtad volna, hogy én valakinek a fórumon való kérdésére válaszoltam volna.
A másik pedig, hogy már többen is feltették a kérdést, hogy mi a francot csinálnak a földi tudósok(fõleg McKay és Carter) és nem feltétlenül csak a kövekkel kapcsolatban.
Szóval te gondold át, amit írtál.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Megint csak azt tudom mondani: az elején megmondták, hogy ez inkább túlélõs sorozat lesz és nagyon el fog térni az eddigi két SG-tõl. Akkor mit vártál?
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Egyébként ami itt megy fikázás az nem annyira durva, sokkal keményebb kritikákat olvastam angol oldalakon illetve a Csillagkapu fórumon. 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Hát mondjuk ebbe nem vagyok teljesen biztos. McKay az atlantisz kori Õs technológia szakértõje, de a hajó sokkal régebbi. Azon is elgondolkodtam, hogy McKay-nek azért lehetett valamennyi ismerete az Õs technológiáról még az expedíció indulása elõtt, hisz esetleg tanulmányozhatták az antarktiszi helyõrséget, vagy a dakarai fegyvert(minimum az elõbbi tartalmaz hasonló rendszereket).
Ráadásul az írók szerintem itt kevésbé akartak néhány másodpercig tartó kopmuteres hackeléseket csinálni. Manapság is vannak nehezen feltörhetõ rendszerek, ehhez képest az SGA-ban tök idegen tech-eket törtek fel percek alatt.
Más: bár legyünk õszinték ha mondjuk McKay-t áthoznák a kövekkel õ 2 perc alatt képes lenne feltörni a rendszert felülírni az alap-protokollt mármint hogy automata idõre jumpoló a hajó sõt még haza is vinné a bagázst még sötétedés elõtt.
Tényleg bensõségesen folydogál a cselekmény, én is remélem hogy behúznak valami izgalmi szálat, DE amíg nem képesek uralni a hajót nem mehetnek felfedezni, csak a legszükségesebb dolgok miatt, ez törénik most. Ez szerintem teljesen ésszerû, vagy csak én gondolom így?...
A lényeg:
Az alapszituáció erõsen köti õket, bár a forgatõkönyvírók megoldhatnák valami huszárvágással, de sajnos még nem céljuk...
-megvan az idegen faj
-megvan az izgalom, a'la Sliders módra ahol szintén idõre kellett "kiszabadulniuk", hogy a köv. világba menjenek
Vagy átmennek a kapun és egy elhagyott falura/városra bukkannak, megbetegednek, vagy Kovács közlegényt elragadja valami stb.
Az ilyen részekben is lehet lelkizni, bemutatni a karaktereket azáltal, hogy hogyan reagálnak a szituációra, de ugye itt többségben lenne az akció a drámázással szemben. Szerintem ilyen részek nem lesznek ebben az évadban.
Persze távol álljon tõlem, hogy megmondjam ki itt az igazi rajongó, de a Heroes-al én is úgy voltam ahogy te. Nem tetszett, nem néztem. Az SG viszont a Star Trek után/mellett a kedvenc "világom".
Mondjuk fura, hogy én magyarázkodom, mert mint írtam is ez a rész számomra tûrhetõ volt, nem szuper rész, de nem is olyan rossz. Csak próbálok magyarázatot találni erre a kitartó kritizálásra. Véleményem szerint ez áll mögötte, ha nem akkor majd megcáfolnak.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
NEM KELL MINDIG AKCIÓ!!!!
NEM KELL MINDIG FEGYVERROPOGÁS!!!!
NEM KELL MEGHALNIA SENKINEK!!!!
DE KÖNYÖRGÖM TÖRTÉNJEN MÁR VALAMI!!!!
lefutottuk a köröket...mindenkinek megvan, hogy ki szinpatikus, kit utál, kit dugna szívesen...
De könyörgöm...a sorozat címe csillagkapu, nem Onedin család, szóval lehetne a pofit átdugdosni az eseményhorizonton, találkozni idegen fajokkal (nem homokbavizelõ homoktölcsérrel), esetleg, ismétlem esetleg lelõni valakit. Ha valakit az izgat fel, akkor az uccsó 5 perc szóljon arról, hogy összeül a "legénység" és levonják az aznapi tanulságot. Akkor lehet lelkizni, terápiázni... de ahol most tartunk, azt már a második rész végére le kellett volna tudni.
És értsétek meg, hogy most mindenki nevében beszélek, mert az a pár ember akinek ez tetszik nem fogja életben tartani a sorozatot.
Ennek fényében a tanulság, inkább 5 évnyi izgalom és lõporfüst, mint 1 évad aztán cancel.
amúgy amcsiban már elkaszálták 400 ezren hova akarsz többet? :-)
Talán ! a hajó 20%-át ha felfedezték, szinte semmit nem vezérelnek a mainframe-hez hozzá se szagoltak....ezzel a tempóval a sorozat felére ha nagyrészt tudják majd használni a Destiny fõ-rendszereit.
Egyszerûen NEM-igazán találkozhatnak senkivel, hiszen nem tudják megvédeni magukat,ha rosszra fordul a dolog, talán még a rádió se mûködne ha valaki átszólna hozzájuk ...csak úsznak az árral...
(Bár erre is lehet 1-2 epizódot építeni, mármint ha valaki megtámadja õket akkor erre õk veszettül elkezdik nyomdosni a gombokat a hajó fegyverei felizzanak és láss csodát az enemy ship elmenekül)
A fedélzeten lévõ tudósok amatõrök, újoncok kivéve talán Rush-t de õ se egy Carter, nem beszélve Mr. az egész õs-lidérc technika zseni McKay-rõl.
Kedvencem Chloe aki állandóan vigasztalásra szorul akárcsak egy szappanoperában, a falu bikája persze mindíg ott terem, hamár úgysincs jobb dolga.
A water rész-nél már volt SG deja vu érzésem...így tovább jó lesz ez...
Ez SG, egy franchise, nem egy jött-ment sorozat amit most dobtak össze egy íróasztal mögött. Ezért emésztik meg nehezen azok a nézõk akik az elsõ film óta nézik az SG-t és úgymond rajongók.
De lehet majd ha itt jókat olvasok akkor évad végén ledarálom,még nemtudom,csak azt,hogy nem várom hétrõl-hétre és motiváció nélküli az hogy megtekintsem.Nincs az az érzés,hogy mikor lesz már a következõ:-(
Go Jeff Go!!!!
Nem bántani akarok én senkit,mert tudom hogy a BK is bejön sok embernek.
De azért tényleg kicsit több kellene már egy ekkora volumenû behypeolt sorozattól.
Bár lehet én vagyok már kicsit öreg ehhez,nemtudom,nemérzem azért magam még nagyon annak.
És még mielõtt az itteni pár fanatikusan hirdetõ,és hívõ ember megszólna,minek nézem akkor ugyebár:Nemnézem,elkaszáltam végérvényesen,lezárult egy SG-s korszak.
Ez nemfordult elõ még velem sosem,amit elkezdtem nézni katartottam bármenyire mélyrepülés is volt.De mindennek vége lesz egyszer,és nálam kész vége.
Azért majd elolvasgatom miket fogtok itt írni,de nem szólok bele,mivel ugye nem látom.
Tisztelettel minden fórumozónak!
Go Jeff Go!!!!
Én pl. azért nézem, mert csillagkapun át utaznak, és azt a részét nagyon megszerettem anno
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Az 1. részt talán végignézném 😊
Ha az lenne benne 45 percig, hogy mutatnak egy fekete képernyõt, azt is néznétek?Mert SG, meg sci-fi?!
Én is szeretem a sci-fit, de ennek ellenére nem nézek meg olyat ami nekem nem tetszik.
A szuperhõsös filmeket is szerettem, ennek ellenére a Hõsök címû sorozatot nem nézem, mert nem tetszik. Néztem egy darabig, nem volt jó, nem nézem tovább.
Vagy most néznem kéne, és minden epizód után be menni a topic-jába és elmondani ,hogy ez már megint mekkora szar volt?
Semmi értelmes magyarázat nincs arra amit csináltok, mármint azon kívül hogy ,,magyar mentalitás".
Viszont tudok mondani egy pozivitvumot a sorozatra, tartja a szinvonalat! 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://dexter-sorozat.ning.com/ Minden ami Dexter..
[merlinw.org]
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ha csak az utcáról összefogdosnak 10-20 potenciális nézõt, akkor is ki kellett volna buknia, hogy valami nagy gixer van a sorozattal...
Persze azért még nézzük, és reménykedünk...
attól még hogy valakinek nem tetszik ez a sorozat nem biztos hogy az aprítás hiánya miatt van, drámának is gyér sajnos
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
egyik kedvenc részem amikor Young Telford testében meglátogatja az asszonyt, az asszony elküldi a pic*ába ok letudva, mindenki megy a maga útjára erre az asszony utána szalad.........ÉS Ta-daaaaaaam elküldi még egyszer a pic*ába :-) na ezek a snittekért érdemes nézni az SGU-t, ahogy szenvednek a készítõk, hogy "komoly" sorozatot csináljanak.
Rendesen szánalmas az erõfeszítéseik.
KINO-s részek külön kedvenceim, azokon is jót röhögök
Várom a 7. részt<#eljen>#eljen>
Nekem amúgy eddig bejön a sorozat, ritkán látni ilyen kínlódást a TV-ben :-) ezért megéri nézni, DE komolyan ennek a s*arnak van valami feelingje, ahogy lehet utálni az már valami szeretni való<#eplus2>#eplus2>
De mostmár szentelhetnének egy jelenetet GI Jane-nek meg Johansennek is. A homoszexuális vonulatot még úgysem tudták bevezetni eddig, anélkül meg már egyetlen sorozat sem létezhet 2009-ben 😊