4805
StarGate Universe (TV)
  • [NST]Cifu
    Húzónévnek tényleg gyenge, pedig színészi képességeivel aligha lehet gond, és azért van TV sorozatos előélete is rendesen a Wiki szócikk szerint. Nem is tudtam, hogy ő játszotta Hitlert a címszereplőről szóló CBS doku-minisorozatban, pedig anno meg is jegyeztem, hogy az egyik legjobb Hitler-alakítás, amit filmen vagy sorozatban láttam.
  • Reg5
    Húzónévnek meg Carlyle nem éppen jó lévén nincs nagy sorozatos előélete.
  • Reg5
    Szerintem akkor se néznék sokkal többen. Az SG önmagában nem bír sikeres maradni hosszú távon, csak akkor ha: nagy húzónevet szereznek meg vagy másik felkapott sorozattal adják párhuzamosan(lásd scifi friday néhány éve).

Ettől függetlenül mondom, hogy ez az 1,3 millás inkább egy hatalmas baki volt a syfy részéről, sőt viszonylag jó eredmény, tekintve, hogy egyáltalán nézte vki a Monk árnyékában :S
  • [NST]Cifu
    Én ezért félek a Caprica-tól is kicsit, azt is "nulláról" újragondolták, direkt nem akarták követni a BSG-s elődszériát, ami ugyan bevált, de úgy vélték a családi drámás Sci-fi-vel jobban meg tudják fogni a női nézőket, akiket az űrhajós-dráma BSG nem érdekelt. Félek abból is méretes bukta lesz...

Ami pedig a nézőket illeti, hát igen, idén eddig a Virtuality, Defying Gravity és a Dollhouse lett kaszálva azok közül, amiket én néztem. :)
  • mamutvadasz
    ez igaz, csak az amcsik számítanak, pont ezért fogják lelőni a heroes-t is az évad végén és pont ezért nem fog az SG-U sem sokáig tartani...:/
    egy átlag nézőt már nem nagyon fognak meg az ilyen sci-fik, nekik nem hoz újdonságot sajna...
  • [NST]Cifu
    Ki mondott ilyet? Azt mondtam, hogy ha olyan jó lenne az SGU, akkor a nézők kisebb százaléka választaná a Monkot, tehát nem 1,34, hanem mondjuk 2 millió nézője lett volna a Monk ellenére is - már ha elfogadjuk a Monk-os magyarázatot.

De a lényeg az, hogy az SGU csúszik lefele, azért a SyFy nézőközönsége tud 2-3 milliós stabil nézettséget is nyújtani, ha érdekli a sorozat (Eureka, Warehouse 13, de a BSG is két millió feletti átlagot produkált). Az SGU első fél évada 1.7 milliós átlagot mutatott fel, úgy, hogy az első három-négy rész volt csak 2 millió környékén vagy felette.

Ha a Showrunnnerek valóban akarnak valamit csinálni a sorozattal, akkor gyökeresen meg kell változtatni a sorozat szellemiségét és stílusát, és reménykedni kell, hogy visszatérnek a nézők. Márpedig szerintem a SyFy sem elégedett az eddigi eredményekkel, a Sci-Fi Wire oldalon (a SyFy közösségi szócsöve) is az utóbbi időben mélységesen hallgatnak az SGU nézettségről, a legutolsó ilyen post az volt, hogy lenyomták a Dollhouse-t, ám számokat már nem publikáltak. Ellenben ott rúgják az ABC két sci-fijét (Flashforward és V), ahol érik...
  • Reg5
    Többen nézzenek egy scifi-t mint egy nyomozós sorozatot? Hol élsz te? Ha ez így lett volna eddig, nem lenne 1 CSI sorozat se.
  • Reg5
    Mert nekem tetszik? Persze vannak hibái, de közel nem olyan foshugy kategória mint aminek itt sokan beállítjátok.
  • Narxis
    De ha jó nézettsége lett volna akkor gondolom sokat "nyomott volna a latba"...nevetséges.
  • r4pt0r
    Én azt mondom majd kiderül, maradjunk annyiba ennek a résznek a nézettsége kevesebbet nyom a latba mint a többi. :P
  • [NST]Cifu
    Én ugyan azt tudom mondani a Monk féle kifogásra, mint a Sorozatjunkien. Ha az SGU olyan jó sorozat lenne, akkor az SGU-t néznék a fanok élőben, és a Monk-ot vennék DVR-re. Az SGU ennyi nézőt tud igazából megtartani, és kész. Ha a Monk féle magyarázkodás igaz, akkor ugyanezzel az erővel az 1x09 iszonyú gyenge részére is ráfoghatnánk akár...

Érdemes elolvasni a TV by the Numbers oldalon a kommenteket. Az amerikai nézők sincsenek oda az SGU-ért, márpedig felhívnám a figyelmet, hogy itt nem az számít, hogy pár magyar rajongó mit gondol róla, hanem az, hogy az amerikai nézők mennyire szeretik. Nos, a jelek szerint annyira nem...
  • Sir Quno Jedi
    Igen a Monk olyan "szar" kérlek, hogy minden idők legdurvább finálé nézettségét produkálta. Haha.
  • Sir Quno Jedi
    Hmmmm... Akkor inkább az a kérdés, hogy te mi a szarért nézed az SGU-t?!!! :DDD
  • Reg5
    Ok, csak én sajnálom a HD-re a sávszélt. 1 kezemen meg tudom számolni hány HD-s részt néztem meg eddig bármiből. Ha meg nagyon tetszik egy sorozat és netán megjelenik itthon akkor kifizetem. Erre ezidáig egyszer volt példa, és sztem hosszú ideig nem is lesz több.
  • sandor8206
    mert le lehet tölteni, de ha mindenhéten pont akkor kellene néznem ezt a s*art amikor elébe rakják az embernek és nem amikor kedvem van, már cancel lett volna rég, de nem direkt csak "elhagytam" volna a sorozatot és egyszer biztos kopp lett volna, hogy már 3-5 részt nem láttam belőle
    Sztem sokan vannak még így
  • Reg5
    És még én vagyok az sg fan :D
  • Monoton
    HD jöhetne SG-1-ból is.
  • Sir Quno Jedi
    Assemmi, de gyűjtöm a HD verzát is. :D
  • Totti5
    Erről a Monk a flúgos nyomozóról van szó?:DDD
  • Totti5
    House az qrva jó! best.
  • Julius Caesar
    Monkból láttam pár részt, Elég erőltetett volt sztem. Mintha valami különlegest akartak volna csinálni (mint house) de nem sikerülne. Persze house se ANNYIRA különleges, de legalább kva profi!
  • MerlinW
    Nézzük, de ez már csak amolyan katasztrófa-turizmus :)
  • Reg5
    Inkább tény. Az SG s5 is ilyenek miatt "csúszott" el.

Sir Quno Jedi: Én meg semmi pénzért nem néznék Monkot és nem azért mert szar vagy sem, csak idegesít. Amúgy te mi a szarért nézed még az SGU-t ha ennyire nem tetszik? Mert felteszem nézd, ha minden ha minden héten osztod...
  • Sir Quno Jedi
    Mer a MONK az jó is! Ez meg xar. Ha választani kellett vón, én is a monkfinálét néztem volna, pedik sf addikt vok kicsiny gyermekkorom óta és sf klubbokban nőttem fel.
  • r4pt0r
    Ez nem kifogás ez tény. Csak ezt elfelejtette írni Cifu kolléga. Mert nem mindegy hogy azért nézik kevesen mert elpártoltak, vagy azért mert a Monkot 2x annyian nézték mint amúgy.
  • sandor8206
    pedig ahhoz képest, hogy "uncsi" sztori volt sztem nem volt rossz rész, bár ettől se dobtam el a hajamat, de SGU szinten ( ugye 7. 9. rész ) nem volt rossz.
  • Monoton
    Akkor ez most kifogás? :D
  • Reg5
    Hozzátartozik, hogy az azonos időben vetített Monk finálé rekordot döntött, így az országos és egyéb kábeles csatornák nézettsége is esett nem kicsit. Az SGU 1x11 viszont valszeg jóval magasabb lesz.
  • Narxis
    lol nézettség
  • MerlinW
    Hmm, pedig Sanctuary egy jó sorozat..:)
  • [NST]Cifu
    SGU 1x10 nézettség: 1,34M – 0.9/2 – 18-49: 0.5/2

Komolyan versenyzik a Sanctuary S2-vel. :)
  • Narxis
    Az b*szna be... :D
  • Fülüke
    Szerintem egy lehibernált chloe van abban az űrhajóban, szóval korai az öröm.....XD
  • MerlinW
    Greer és Rush jó karakterek. Kéne nekik egy jó sorozat is:)
  • haxoror
    Ott a kapu, majd lelép azon át.
  • r4pt0r
    Van nála egy gép is. Az csak elég lesz valamire.
  • Narxis
    blokkolnám
  • Julius Caesar
    Nekem Greer a kedvencem ezzel a "faszomba szétlövöm" technikával. Meg a mindenki mennyen dógozni és kérem kaccsoja ki. Egyenes, kiszámítható ember.

Rush most megszívta. Mondjuk hogy fogja 3 napi vízzel meg 3 napi kajával megjavítani a hajót úgy, hogy életébe először látja és van nála egy golyóstoll meg tikszó...
  • Julius Caesar
    Azért akármit mondtok, lehet h Rush néha bunkó, de összességében okos, racionális és logikus. Próbál gondolkodni és egyre jobban kedvelem...
  • mosoporr
    csöcsön bököm