4805
StarGate Universe (TV)
-
Reg5 #2283 Mmint volt 2 rész aminek szar volt a nézettsége. -
#2282 Na ezek a kinozódok teszik be végképp a kaput. Mégis ki a faszt érdekel olyan filmsorozat, amiben NINCSENEK benne a történtek, hanem neten nézheted butazoid kisfilmekben meg, hogy mégis mi a rák történt! Normálisak ezek?!?!? Főleg, hogy a film HD-ban megy a kinozódok meg jutyúb SD-ben sem. Mégis nekem kéne belevágni a végső részbe a történéseket, avagy béreljek pantomimszínészeket, avagy mi a rohadás van?! Menjenek a K.anyukájukba. (néztem jópár kinozódot és bazi unalmasak, érdektelenek és az amatőr dokumentumfilmes szintet SEM érik el) -
#2281 A SYFY bizik a sorozatban ezért úgy döntöttek, hogy berendelik a második évadot. Remélem a készítők ezek után tudják mi lesz a dolguk hogy csuklóból legyen harmadik évad és ne csak azért mert magának a névnek presztizse van a nézettség miatt viszont kiált a kaszáért!
Forrás:
Sorozatjunkie -
Reg5 #2280 Akkor rosszul saccolod :) -
#2279 Ez 1 szkifi dráma,akció meg nulla,ha ilyen ütembe halad a sori a 100dik részre saccolom az űrlények megjelenését,persze csata akkor is csak kb a 200dikra,csak tudnám kik voltak azok akik az első részben támadtak... -
#2278 Az olyan jelenetek hiányoznak, mint az 1x10 utolsó 10 perce. Abból kéne 40 percnyi epizódonként és jóban is lennénk:) -
#2277 Neked beragadt a szalag?! Mondtuk hogy nem a lövöldözés hiányzik!! -
#2276 A kinozódokban láthatod a befejezést. -
#2275 kár hogy a 8-dik rész olyan se füle, se farka módon ért végett, azért jó lett volna ha mutatják hogy oldották meg a betegség problémáját. -
haxoror #2274 lol -
etnies #2273 Az eddigi SG-k se voltak "unalmas lövöldözős",abba legalább volt vmi sci-fi...lehet néha hihetetlen helyzetből élték túl de legalább lekötötte az embert és csak a végén tűnt fel h már csak 5 perc van hátra a filmből.na ennél még nem volt ilyen... és sztem ez itt a baj.inkább néznék az előző SG hez hasonló( lehet h vkinek már unalmas) sorozatot ezzel a környezettel mint ezt...de még bízok benne h kitalálnak vmi amitől érdekesebb lesz...pl amikor megláttam a hajót a rész végén reménykedtem h kihoznak belőle vmit...
na majd tavasszal megtudjuk:)
-
#2272 Még 1x: az, hogy egy sorozat vagy film izgalmas, nem azt takarja, hogy lövöldözni kell. Én pl. izgalmasnak tartottam Tom Hanks Apollo-13 filmjét is, pedig ott aztán semmi lövöldözés nincs.
Mivel lehetne izgalmassá tenni?
1.: Az elején volt levegő, majd víz hiány, ezeket a részeket gyorsan letudták, és bár a túlélők egy része tudós, meg sem próbáltak valamiféle megoldást találni, csak ültek és ziháltak a széndioxiddús légkörben a hajón. Itt is olvasható volt számtalan ötlet (például a sivatagos bolygóra kirakni addig az emberek egy részét), de lehetett volna arra is pár jelent, hogy megpróbálnak szénszűrőt összeeszkábálni például. Magyarul ahelyett, hogy egyhelyben ücsörögnek, csinálnak valamit, próbálnak megoldást, "B" tervet kieszelni.
2.: Adott karaktereknél is lehetett volna mély felelösség-orientált epizódokat csinálni, ahol Young és Camille küzd azért, hogy ki legyen a parancsnok, vagy milyen rendszerben működjön a kis közösségük. Itt a BSG-re tudok például utalni, ahol volt pár ilyen rész, és J.E. Olmos mindig brillirozott az ilyen jelenetekben, lehetett érezni a vívódást. Kell mellé egy Tigh féle savanyú ember (Greer is alkalmas, cinikusság megvan), aki reálisan, kőkemény gyakorlatias rendszerezéssel kommentálja ezeket, aféle Sir Quno Jedi stílusban. Camille mellett pedig ott lehet Eli és Chloe, utóbbi esetleg végre megmutathatná, hogy politikai szakon mit oktatnak. A kollégiumi szexórákon kívül. Ha kellően beleélik magukat, és kellően jó szöveget kapnak, az ilyen epizódok is nagyszerű feszültségteremtőek lehetnek. Esetleg elfajulva aféle Legyek Ura utalássos jelenetekkel, ha már ilyen tutyimutyi társulatnak sikerült a Destiniry vetődnie. A vizes rész vízlenyúlós része iszonyú gyenge példa erre, annál azért jobb megoldásokkal is jöhetnének.
3.: A hajó felfedezése normálisan. Van legalább két szkafanderük, megpróbálhatják a sérült hajórészek felfedezését, esetleg kijavítását. Nyomokat találhatnának korábbi látógatókra vonatkozólag.
4.: A 2.-es pont után a hierarchia kiépítésének folyamata jöhet. Itt sajnos megint BSG-s utalást tudok adni, kell egy őrült tudós, mint Baltar. Ja, itt is van egy, Rush, igaz kicsit más jellem, de megteszi. Adjunk a szájába kicsivel mélyebb mondandót, és feküdjünk rá jobban a személyiségére. Baltarban nem csak az volt félelmetes, hogy nagyon jól tudta előadni magát, hanem a kettős személyisége is, amelyik hol az árulásának tényével nem tud elszámolni, és képzelt/valós Six cylon-nőjével vitázik. Arról, hogy most mit tegyen, hogy ez vagy az a karakter mit is csinál, illetve mit kellene csinálnia. De várjunk csak, ezt Rush-al is meg lehetne csinálni. Ott van neki Eli. Nem egy Tricia Helfer, de ez jutott, nézzük mit lehet kihozni belőle. Adva van egy szigorúan egoista és csak az idegen technológiáknak és fajoknak élő tudós, és egy fiatal, bohókás zseni, aki még kissé záptojás. Lehetne nagyszerű párbeszédeket kerekíteni eme két karakter köré, ahol azt elemezhetnék ki, hogy például hogy férközhetnének a szépkhez. Hogy miként lehetne és kellene megoldani ezt vagy azt a hibát. Szembe lehetne állítani Rush könyörtelenségét Eli naivitásával.
5.: A túlélők hétköznapjaiba is bele lehetne mászni. Akár Lost szerűen, akár teljesen más megközelítésekből. Például úgy, hogy szembesülniük kell a túlélők motiváltságának a kérdésével. Milyen opciók vannak. Hogy oldják meg a nemek és ösztöneik által generált problémákat (gyk.: szexuális vonzalom). Milyen opciók vannak erre. Az egyiket már láttuk, a testedzés. Lehetne nekik munkát találni, lehetne emiatt felhúzott emberekre fókuszálni. Az egymás magánszférájába való beletaposás drámaivá tételére számtalan jó példát láttunk már sorozatokban és filmekben, ezeket most hagy ne soroljam fel. Lehetnek családi viszályok, katonákon belül fegyelmi problémák, viták a vallásról (kialakítani egy új vallást a túlélés érdekében) és a többi.
Így hirtelen legyen ennyi elég. :) -
gregtom6 #2271 A végére kellene összeállnia, addig felesleges...
Amúgy meg nem hiszem, hogy az bárkinek is jó lenne, ha minden főszereplő kétségbeesetten keresné a túlélési lehetőségeket, nem hinném, hogy a valóságban mindenki kétségbeesne...
Kíváncsi vagyok, Te pl milyen történetet alkotnál akkor ezekkel a szereplőkkel? Na? Nemtom mi mással lehetett volna másabbá és jobbá tenni ezt a sorozatot, mint az elődjeit.
Amúgy meg nem hiszem, hogy a Lost jobb lenne, azt is húzzák, és hülyeségek történnek benne, nekem pl a 2. évadja tetszett, de a 4., vagy amelyikben időben is utaznak, na az már nem.
A túlélésért küzdöttek az elején, az pont elég volt rá, nemtom mivel lehetett volna jobban megcsinálni...
Az életükért küzdenek így is, nemtom mit vársz, fetrengjenek a földön az éhségtől, vagy mi?
Ott van a baj, hogy te elvárod a sorozattól, h ilyen-olyan legyen, pedig egyáltalán NEM ez a lényeg, hanem az előre megírt sztorivonalat végignézd, és kész. Gondolj bele milyen lenne, ha minden ember magának választaná, hogy mi történjen a sorozatban, a végén már szuperhősök rakétavetőkkel repkednének a kapukon...
Ha mindig az lenne a lényeg, hogy a nézettség nagy legyen, egy unalmas lövöldözés lenne, halhatatlan szereplőkkel...Néha meg kell próbálni újítani... -
#2270 http://www.sg.hu/cikkek/71462/negativ_rekordra_hajt_a_stargate_universe -
#2269 Szerintem lehúzás lenne, ha ebben is annyi akció lenne, mint az Atlantisban pl. Szinte tök ugyanaz a sorozat lenne...
A fene várna akciót egy ilyen alaphelyzettől. Azt várnám, hogy a túlélők, akik a világegyetem másik végében dekkolnak egy iszonyatosan öreg és sérült hajón, küzdjenek az életükért, szembesüljenek az alapvető túlélési problémákkal, azzal a lehetőséggel, hogy nagy valószínűséggel sose látják viszont a Földet, és hogy ezek ellenére is találjanak motiváló erőt, ami visszatartja őket attól, hogy a fejükön két plusz szellőzőnyílást nyissanak egy pisztolylövedék segedelmével.
Ehhez képest mit kapunk? Young "hazamegy" Telford testében, és meghágja az asszonyt. Telford amúgy is meghágja az asszonyt. Chloe gyorsan kisajátítja a naiv fiatal hadnagyocskát, mivel ő a legjobb képű férfi a túlélők közül, közben meg Elinek öntögeti ki a lelkét, aki bociszemekkel nézve hallgatja. Ha éppen nincs Chloe ott, akkor meg a KINO-val szórakozik napestig. Rush meg csak magával törődve ácsorog egy panel előtt, amelyet elvileg nem tud feltörni sehogy, de azért még előtte ácsorog, hátha attól jobb lesz. Elnézést, most jut eszembe, az írók még ellőtték az első évad első felében a középszerű Sci-fi sorozatok kötelező elemét, az időutazást.
Drámának eddig annyit kaptunk, hogy Young feleségét Telford testében éppen Telford vagy Young hágja meg, illetve hogy melyik alig szerepelt, és teljesen lényegtelen mellékszereplő hal meg valahogy, hol éppen átmegy egy elvileg halálos világra egy kapun, hol simán főbe lövi magát.
Tényleg, annyi mély és átélhető dráma van itt, hogy mindjárt megszakad a szívünk minden egyes karakterért egyenként. Hasonlítsuk össze a Lost első évadának első felével. Ott legalább valóban érezni lehetett a túlélők küzdeni akarását, egy lakatlan(nak hitt) szigeten, itt a Földön sikerült elszigeteltebbnek és drámaimnak mutatni a helyzetüket, mint az SGU milliárdnyi fényévre lévő csillagkapu-töröttjeinek.
Ilyenkor lenne kiváncsi az ember, hogy egy J.J. Abrams vagy egy J.M. Straczynski mit tudna kihozni egy ilyen alapötletből... Mert maga az alapötlet amúgy nagyon jó is lenne, csak a show nem áll össze valahogy... -
#2268 Nem az a baj hogy az SGU dráma, hanem hogy drámának nevetséges, viccnek meg szar:DDD -
#2267 Nekem amúgy érdekes módon még a StarGate Infinity is jobban bejött, pedig az egy ultranyomi rajzfilmsorozat csupán. Abban legalább voltak elgondokodtató és érdekes részek is. -
Monoton #2266 "kötelességnek tartom ezt is végignézni" :DDDDDDDDDDD -
#2265 Hát szerintem akkora baromságot írtál mint a huzat. Mert ha neked erről szólt eddig az sg akkor lehet véletlenül másik sorozatot néztél idáig. A universe jelenleg egy meleg nyálverés az eddigi nagyrészt izgalmas és élvezhető sorozatokhoz képest. Nem a harcot hiányolják egyébként. Hanem az izgalmat és a misztikumot. Ott vannak egy kiba ős hajón tele relytéjjel. Mindenki várja mit fedeznek fel, mi újat találnak. De nem! Egy elbaszott sorozatot látunk érzelmekkel meg nyálveréssel.
(Amivel semmi baj se lenne ha nem a stargate univerzumban lennénk. És egyébként is volt itt is szerelmi szál meg mentsük meg a szerettünket stb. Mégis meg tudták oldani izgalmasra és érdekesre. )
Komolyan ezzel lehetne reklámozni a hüvelygombás krémet. Sokszor már komolyan várom mikor lesz csapó és jön a csaj hogy: Na a pasik elmentek most beszéljünk a hüvelygombáról!
Ez itt a stargate világ! Adott egy fantasztikus történet nem kis múlttal. Erre gyakorlatilag lesilányítják egy ki kivel hol mikor mi történik pletyka stb szintű szappanoperára. Egyszerűen a Stargate név nem erre van kitalálva! Van 100000 ilyen sorozat. -
gregtom6 #2264 Amúgy meg ha a sztori így van megírva, az eredeti alkotók írták így meg, akkor nem teljesen mind1, hogy mennyi harc van benne? Ha elkezdtük anno nézni a többi StarGate filmet/sorozatot, kötelességnek tartom ezt is végignézni, hisz a sztori itt folytatódik.
Ha valami ökörséggel folytatódna a sorozat, akkor is meg kellene nézni, hisz a történet ott folytatódik, és bele kell törődni. -
gregtom6 #2263 Nem értem, egyesek mit nyavalyognak, hogy ez a sorozat ilyen, meg olyan...
Szerintem lehúzás lenne, ha ebben is annyi akció lenne, mint az Atlantisban pl. Szinte tök ugyanaz a sorozat lenne...
És én speciel ezt jobban nézem, mint az eredeti csillagkapu sorozatot, pedig ott se láttam minden részt, de az annyira kiszámítható volt, és elegem volt már a fáraós Goa'uld-okból, meg abból, hogy 45 perc alatt világokat mentettek meg, és lehetetlen dolgokat csináltak...
Akinek folyamatos akció kell, az nézzen olyan sorozatot, kiváncsi vok, meddig bírja ki, és mennyi idő alatt unja meg... -
Mentol #2262 Szerintem, a húzónév nem olyan fontos, mint a háttéranyag megfelelő felhasználása. Ebből az alapszituból sokkal jobb sorozatot lehetne csinálni, de itt el lett rontva már az alapkoncepciónál: családi drámát/tinitémát dolgoztak bele...
De most komolyan: ott van egy csapat idegenbe szakadt hazánkfia egy olyan idegen űrhajón, ami elképzelhetetlen kalandokat ígér - erre fárasztják a nézőt (általában SG fan-t) ezekkel a szappanopera részekkel. -
#2261 Ott már minden próbálkoztak, ..kurgattatták meg fele John sráccal a terminátor leánykát...sarah akkora ribanc kurva volt, hogy esélytelenül játszotta a szerepét...szóval az SG.U -hoz viszonyítva...ez még egy fazsa sorozat sok akcióval :D -
Reg5 #2260 Ott is hangoztatták a megnövelt költségvetést, csak a készítőkön kívül ez senkinek nem tűnt fel :) -
#2259 "családi drámás Sci-fi-vel jobban meg tudják fogni a női nézőket,"
ezzel bepróbálkoztak a terminátornál is...hát sírós volt minden rész...a szánalomtól..:( -
#2258 Szerintem szar. Kérdés, kérés, óhaj, sóhaj? -
#2257 Nem tudom hol nézed, de ahol én nézem, ott például a Flashforward vagy a V is rendesen beelőzte az SG:U-t, márpedig ott nem lehet a különbséget arra fogni, hogy csak kábelen adják, és nem országos adón... -
mamutvadasz #2256 pedig a letöltések nekem azt jelzik, hogy sokan nézik még az ilyeneket, csak hát nekünk nem adatik meg ilyen csatora... :/ -
Micsu #2255 attól még lehet szar mert sokan nézték, birka népet könnyű megvezetni, példát nem mondok mert rengeteg van :) -
#2254 Igazából szerintem a karakterek jók lennének. Meg elmenne az egész ha nem a szereplők drámája mellé kőrítésnek lenne a sztori, hanem a sztori lenne a központban és a mellett jönnének ki az egyéni történetek. Nem is értem hogy gondolták ezt így. -
r4pt0r #2253 Ha jó nézettsége lett volna úgy hogy minden sorozat nézettsége csökkent, a monk közben igen az lett volna. -
#2252 Hat ha a masodik feleben bejonnek az idegenek a kepbe, az dobhat a dolgokon. Bar nekem is igy tetszik :) -
Reg5 #2251 Az hatalmas pluszköltség lenne, és úgy már nem érné meg. És nyugi már mind a 20 részt leforgatták, max 1-2 jelenetet kivágnak, plusz átdolgoznak pár effektet. -
#2250 Ez a majdnem 3 hónapos szünet most elég lesz az alkotónak, hogy átnézzék egy dolgokat. Egy szerződéses, hetente futó sorozaton nem lehet változtatni, most viszont, hogy itt a szünet, végre át lehet gondolni mindent. Nem tudom mennyi rész van meg, de nem csodálkoznék, ha lefújnák az eredetileg tervezett második félévadot, és folyamatosan forgatnák az új részeket az újrakezdésig.
Nyilvánvaló, hogy ők is érzik hogy rezeg a léc, erre több utaló nyilatkozat is volt már az utóbbi hetekben, reménykedjünk, hogy lesz valami hatása is. -
Reg5 #2249 Lényeg, hogy az sg1 se attól a forgó körtől lett olyan sikeres. -
#2248 Azért anno az elején Kiefer-en rengetegett dobott az Apja neve, aki ugye nem semmi színészi képességekkel van megáldva:) -
#2247 Ott van a "kis" Keifer a '24'-ből, ő is minden komoly TV sorozat háttér nélkül vonzott jelentős nézőmennyiséget. Igaz a pedigréje össze sem hasonlítható Carlylevel. -
Reg5 #2246 A McGyver nem elég? :) Carlylenál pont ez az, hogy szerepelt néhány filmben, de sorozatban alig. -
#2245 Nekem a 28 Weeks-ből és a Tomorrow Never Dies c. James Bond filmből volt ismerős. De tény, hogy nem egy felkapott színész, ugyanakkor RDA-nak is csak a McGuyver sorozata ugrik be... -
Reg5 #2244 Van sorozatos előélete, de koránt se annyira jelentős mint RDA-nak. Pl így fejből 1 nagyobb szerepe se jut eszembe, pedig ismert/elismert színész.